11/01/2009 16:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και τώρα μερική επαναφορά της … 17Ν

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διασυνδέσεων της «νέας γενιάς τρομοκρατών» με ασύλληπτα στελέχη της 17Ν, αφήνει ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, σε σημερινή συνέντευξη του στον ΕΤ. Ενώ η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κάνει λόγο στο «Βήμα» για «ασύλληπτα παρακλάδια της 17Ν» που κυκλοφορούν ελεύθερα.

Πότε τα λένε αυτά; Λίγες ημέρες αφού τρία από τα καταδικασθέντα μέλη της «17 Νοέμβρη» (Κώστας Καρατσώλης, Πάτροκλος Τσελέντης και Βασίλης Ξηρός)  βγήκαν με πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού. Την έγκριση των αδειών έδωσε η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού και μάλιστα, όπως είπαν οι υπεύθυνοι,  «έκαναν πολύ καλή χρήση της άδειας και επέστρεψαν και νωρίτερα».

Κανείς φυσικά δεν μπορεί να διαφωνήσει με τη χορήγηση αδειών σε φυλακισμένους, ακόμα και φοβερούς «τρομοκράτες», για ανθρωπιστικούς λόγους. Πολύ περισσότερο όταν πιστεύει, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός ότι αυτοί που είναι στον Κορυδαλλό «δεν είναι η 17Ν», ή τουλάχιστον ολόκληρη.

Τίθεται όμως μεγάλο θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης όταν δυο κορυφαίοι υπουργοί της μιλάνε για κατάλοιπα της 17Ν τη στιγμή που καταδικασθέντα μέλη της μπαινοβγαίνουν στον Κορυδαλλό την ίδια περίοδο που η Αθήνα πυρπολείται και γίνονται δυο σοβαρότατες ένοπλες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. Μας δουλεύουν; Τρικυμία εν κρανίω; Δεν μπορούμε κι εμείς να «συλλογισθούμε ελεύθερα», όπως και ο κ. Παυλόπουλος, ή η κ. Μπακογιάννη, ο,τι μας κατέβει στο κεφάλι και να «εκτιμήσουμε» ότι οι τρεις που βγήκαν έξω το έκαναν για να δώσουν οδηγίες στους άλλους, τους άπειρους, που είναι εξω και δεν έμαθαν ακόμα ούτε να σκοπεύουν καλά - καλά;

Αυτά για την αξιοπιστία των νέων επίδοξων εξολοθρευτών της τρομοκρατίας μετά τον κ. Χρυσοχοΐδη. Επειδή, κατά τα άλλα, μόνον ένας αφελής μπορεί να πιστεύει τις διαρροές που διαβάζουμε σε υποτιθέμενα έγκυρες εφημερίδες για κάποιους βιονικούς «παππούδες» που έμειναν πίσω και διδάσκουν τώρα στους «νέους» συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών και σκοποβολή. Μάλλον έτσι εξηγείται γιατί δεν έστειλαν ακόμα κανέναν αστυνομικό στον άλλο κόσμο. Τρέμουν τα χέρια των εκπαιδευτών «παππούδων» και δεν διδάσκουν καλά.

Και με την ευκαιρία: Δεν μας εξηγεί κάποιος πως οι παππούδες έμειναν έξω; Η αστυνομία ήταν ηλίθια και δεν τους βρήκε, ή μήπως ήταν νταβανόπροκες και έδωσαν τους άλλους;

Τι πιστεύουμε, αν σας ενδιαφέρει; Ύστερα από τόσα και τόσα που έγιναν, με όλες τις μυστικές υπηρεσίες του κόσμου από πίσω της, θα ήταν παράλογο να συνέχιζε η 17Ν τη δράση της, ακόμα κι αν έμειναν κάποιοι πίσω. Εκτός αν πρόκειται περί ηλιθίων. Άλλο θέμα όμως οι «επιχειρησιακοί πυρήνες», που λέει και ο Τράγκας, και άλλο οι περίφημοι «εγκέφαλοι» της τρομοκρατίας, το «κέντρο» που ποτέ δεν εντοπίσθηκε. Είτε λοιπόν επαναδραστηριοποιείται αυτό το περίφημο «κέντρο», είτε κάποιοι άλλοι ακολουθούν το παράδειγμα των προηγούμενων και λειτουργούν με συμβολισμούς για να ξυπνήσουν μνήμες.

Και επειδή διαβάσαμε πολλά και διάφορα. Σκέφτηκε άραγε κανείς τις εξής «συμπτώσεις»: Η πρώτη από τις δυο τελευταίες ένοπλες επιθέσεις εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ έγινε ξημερώματα της 23ης Δεκεμβρίου. Την ίδια ημέρα, το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου 1975 η 17Ν είχε «εκτελέσει» και τον σταθμάρχη της CIA στην Ελλάδα Ρίτσαρντ Γουέλς. Η επίθεση εναντίον των ΜΑΤ έγινε εν μέσω των σοβαρών επεισοδίων στην Αθήνα. Επεισόδια στην Αθήνα είχαν ξεσπάσει και την παραμονή της δολοφονίας του Γουέλς, στις 22/12/1975, από «βασιλοχουντικούς» όμως όπως έγραφε τότε η «Ελευθεροτυπία».

Ποια μπορεί να είναι η σχέση της επίθεσης της 23/12/2008 με την επόμενη επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού της 5/1/2009; Δεν τους βγήκε την πρώτη φορά και επειδή ήθελαν οπωσδήποτε «νεκρό» επανέλαβαν την επίθεση. Αυτό λέει η κοινή λογική και τα άλλα είναι σενάρια.

Και ένας άλλο συμβολισμός: Που έγινε η πρώτη δολοφονική επίθεση της φερόμενης ως «νέας γενιάς τρομοκρατών»; Εκεί που «σταμάτησε» η 17Ν, στο σπίτι δηλαδή που έμενε ο Βρετανός ταξίαρχος Σόντερς, όπου σκότωσαν τον αστυνομικό Ανδρουλιδάκη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Le canard avatar
  Le canard 11/01/2009 16:40:43

  1.Η πρώτη επίθεση εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ 23-12-08 έγινε μέσα από την πολυτεχνειούπολη, μέσα από πανεπιστημιακό άσυλο.

  2.Η δεύτερη επίθεση κατά των ΜΑΤ, στις 5/1/2009, έγινε στα Εξάρχεια.

  Οι "παραδοσιακές" αριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις, θα φρόντιζαν να προστατεύσουν τους χώρους του ασύλου και των Εξαρχείων (έξω οι μπάτσοι από τα Εξάρχεια, κ.ο.κ.). Εδώ βλέπουμε ότι βασικούς θεσμούς που υπερασπιζονται όλες οι αριστερές ορανώσεις και κόμματα αυτοί τους γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Δεν είναι περίεργο;

 2. donaE avatar
  donaE 11/01/2009 16:47:41

  Και στους ολυμπιακους αγωνες αυτα τα ασυλληπτα παρακλαδια γιατι λουφαξανε.

 3. anonymous avatar
  anonymous 11/01/2009 16:51:19

  @1 κι οι δύο επιθέσεις είχαν σχέση με το Υπουργείο Πολιτισμού!

 4. anonymous avatar
  anonymous 11/01/2009 16:52:52

  Αν θυμάμαι καλά, δεν υπήρξε ταυτοποίηση των κατηγορουμένων και των σκίτσων, στην επίθεση κατά Παύλου Μπ.

 5. Le canard avatar
  Le canard 11/01/2009 16:55:59

  ΦακτορΧ, μια άκρως χρήσιμη προκήρυξη της 17Ν που πρέπει να μελετηθεί. Είναι η κριτική της οργάνωσης όταν έγινε το κτύπημα στην ΑΕG (θάνατος Κασσίμη) προς άλλες οργανώσεις περί σεβασμού της αυτονομίας του εργατικού κινήματος και κατά του γενικού "βια στη βία". Εχει σημασία διότι δείχνει ότι τότε -τουλάχιστον- δεν είχαν τη λογική χτυπάμε γενικά και αόριστα, με πιθανό αποτέλεσμα πολιτικά να στραφεί το παιχνίδι εναντίον αυτού που ονομάζουμε κινήματος των εργαζομένων, κ.λ.π.

  Στις 24 Ιουλίου 1981, η «17Νοέμβρη» στέλνει μέσω του ταχυδρομείου μία προκήρυξη προς τις εφημερίδες για τους εμπρησμούς των πολυκαταστημάτων, «Μινιόν» και «Κατράτζος», στο Κέντρο της Αθήνας και την AEG. Ως βασικό πολιτικό λάθος της ενέργειας της AEG η «17 Νοέμβρη» θεωρεί ότι παραβίαζε «την αρχή της αυτονομίας του μαζικού κινήματος στους χώρους της μαζικής δουλιάς». Κι όταν λέει αυτονομία διευκρινίζει ότι «δεν εννοούμε τους εργατοπατέρες ούτε τους κομματικούς γραφειοκράτες αλλά ένα γνήσιο αυτόνομο προλεταριακό κίνημα; στο συγκεκριμένο χώρο». Ταυτόχρονα επισημαίνει πέντε αρνητικές συνέπειες της ενέργειας αυτής και κατηγορεί την οργάνωση ότι δεν έκανε κριτική της αποτυχημένης αυτής ενέργειας που στοίχισε ως γνωστόν τη ζωή στον Χρ. Κασίμη. Το ίδιο επισήμαίνει και για τα πολυκαταστήματα, αν και οι εμπρησμοί έγιναν από «διαφορετικές οργανώσεις και με διαφορετικά κείμενα διεκδίκησης».

  Γιατί διαλέγονται τέτοιες ενέργειες. Η 17Ν δίνει τη δική της εξήγηση: «Oχι για πολιτικούς λόγους όπως λέγεται στα κείμενα αλλά για καθαρά πρακτικούς λόγους για λόγους ευκολίας». Στην επιλογή του στόχου υποστηρίζει η 17Ν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη «ο πολιτικός αντίκτυπος και η πολιτική συγκυρία», ενώ μιλά για «μιλιταρτιστικό αυθορμητισμό».

  Οσον αφορά την επιχειρησιακές δυνατότητες η 17Ν, κατ'αρχήν, επισημαίνει ρητώς ότι «οποιος πράγματι είναι πεπεισμένος για την αναγκαιότητα της λαικής βίας κοιτάζει να οργανωθεί για να μπορέσει να κάνει τέτοιες ενέργειες και δεν φωνάζει από το πρωί μέχρι το βράδι «βία στη βία». Δεύτερον, θεωρεί ότι «αν οι αρνητικές πολιτικές συνέπειες της υποτίμησης των πολιτικών δυσκολιών των ενεργειών λαικής βίας είναι σοβαρές, ακόμη πιο σοβαρές είναι οι συνέπειες της υποτίμησης των επιχειρησιακών δυσκολιών μιάς ενέργειας».

 6. Le canard avatar
  Le canard 11/01/2009 16:56:50

  Σωσστός ο Ανώνυμος @3

 7. Le canard avatar
  Le canard 11/01/2009 17:00:25

  Σαν να μας τα μπλέκουν λίγο Πάκης-Ντόρα. Ολίγον από 17Ν, ολίγον από μετανάστες (προσαγωγές για τρομοκρατία), ολίγον από ποινικούς ... κ.ο.κ. Τι τρέχει τελικά; Δεν δίνουν ολοκληρωμένη εικόνα. 'Η έχουν πράγματι τρικυμία στο κρανίο ή εάν λένε ακριβή στοιχεία, τότε έχουμε μια τρομοκρατία αχταρμά, που γενικώς μαζεύει ό,τι υπάρχει από περιθώριο, αλλά διαθέτει μια φαινομενική πολιτική ομπρέλα (απονερα της 17Ν, κ.λ.π.)

 8. Le canard avatar
  Le canard 11/01/2009 17:07:35

  Μπορεί να ισχύει αυτό πυ λέει ο Πάκης περί σχέσεων των "νέων" με ασύλληπτους της 17Ν. Πάντως, καλό είναι να κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι κάτι τέτοιο είναι μια βολική εκδοχή για την κυβέρνηση, η οποία θα ήθελε να μετατοπίσει τις ευθύνες για την ύπαρξη τρομοκρατίας στο ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση Σημίτη, με μπροστάρη τον Χρυσοχοΐδη, διαφήμισε την εξάρθρωση (οπερέτα) της 17Ν, ως γνωστόν, και είχε πεί ότι απλά έμειναν και κάποια "σταγονίδια" τα οποία ούτε δύναμη είχαν και εν καιρώ θα εξέλειπαν.

 9. anonymous avatar
  anonymous 11/01/2009 17:11:56

  @10
  Σωστός. Γιατί όμως τα έλεγε αυτά ο Χ.; Αυτή την απορία έχω!

 10. άσχετος avatar
  άσχετος 11/01/2009 17:12:35

  Τι απέγιναν τα σύμβολα της 17Ν; Που είναι το 45αρι, η γραφομηχανή, η αρχική σφραγίδα με το λογότυπο και η αφίσα του ταλαίπωρου του Τσε Γκεβάρα; Μήπως φυλάχτηκαν για να χρησιμοποιηθούν αργότερα;

 11. anonymous avatar
  anonymous 11/01/2009 17:13:34

  @10 η μετατόπιση... προπαγανδιζόταν από τους κύκλους Μητσοτάκη. Βόλευε;

 12. malou avatar
  malou 11/01/2009 17:14:42

  Το καλλίτερο μπλόγκ για τρομοκρατική ενημέρωση.
  Επαγγελματικά πράγματα.

 13. άσχετος avatar
  άσχετος 11/01/2009 17:18:19

  Ελευθεροτυπία 14/01/2007  *Ο «Επαναστατικός Αγώνας» αποτελείται από μια μικρή ομάδα στην οποία επιχειρησιακό ρόλο έχουν πέντε-έξι άτομα. Δεν θεωρείται απίθανο κάποια μέλη της να δρουν και μέσω της «Λαϊκής Επαναστατικής Δράσης» με επιθέσεις σε τράπεζες και σε τεχνικές εταιρείες. Οι τελευταίες ενέργειές του εμφανίζονται πιο άρτια οργανωμένες από τις προηγούμενες, γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι προστέθηκαν και «έμπειροι» τρομοκράτες.

  *Η απόφαση να επιτεθεί στον υπουργό Πολιτισμού (σ.σ.: το πρώτο χτύπημα εναντίον πολιτικού μετά την απόπειρα της 17Ν κατά του Γ. Παλαιοκρασσά το 1992) αξιολογήθηκε ως «ιδιαίτερα ανησυχητικό» για τον προσανατολισμό της δράσης του.

  *Χτυπάει μια φορά ανά εξάμηνο, περίπου.

  Πέραν του προφίλ της οργάνωσης, αστυνομικο΄λι εκφράζουν «ανησυχία» για το χτύπημα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας (Μάιο του 2004), επειδή η βόμβα ενεργοποιήθηκε με κινητό τηλέφωνο. Κατά την άποψή τους, αυτό δείχνει εξειδικευμένες γνώσεις και προκαλεί φόβους για «τυφλά» χτυπήματα. Επ' ευκαιρία, επανέρχονται στο «μη ταυτοποιημένο» γενετικό υλικό που ελέγχθηκε στα ευρήματα της 17 Ν και δεν ανήκει στα συλληφθέντα μέλη της. Χωρίς περαιτέρω (γραπτές) εξηγήσεις, επισημαίνουν ότι «προέκυψαν σημαντικά στοιχεία» από τη σύγκρισή του με υλικό που συνελέγη μετά από ληστεία σε τράπεζα...  http://www.enet.gr/online/online_print?id=20116388,26564900,34451108,48509988,56401316,70771492,78530724,84336164,100214692

 14. anonymous avatar
  anonymous 11/01/2009 17:20:59

  @12 Χρόνια (από τότε που ήταν τόσο βέβαιος ο Χρυσοχοείδης για την εξάρθρωσή της) την ίδια απορία/φοβία έχω!

 15. anonymous avatar
  anonymous 11/01/2009 17:21:38

  @15 ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ!

 16. amerikanaki avatar
  amerikanaki 11/01/2009 17:21:56

  Θυμάμαι τότε με την επίθεση με ρουκέτα εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας. Διάφοροι τηλεοπτικοί ειδικοί και μαϊντανοί προσπαθούν επί ημέρες να μας πείσουν ότι το θέμα είναι απλό. Οποιοσδήποτε μπορεί να πάει στην Αλβανία, να αγοράσει ένα RPG, να κουβαλήσει στην Ελλάδα τους εκτοξευτές και τις ρουκέτες, να πάει σε κάποιο νταμάρι να τις δοκιμάσει και τελικά να πάει μπροστά στον καλύτερα φυλασσόμενο στόχο των Βαλκανίων να σταματήσει, να βάλει τον εκτοξευτή στον ώμο του και να πατήσει τη σκανδάλη. Τόσο απλά. Όπως τα υπέρβαρα παπαδοπαίδια της 17Ν που καβαλούσαν μηχανές σαν καμικάζι, σαλτάριζαν πάνω από μάντρες σαν τον Φαντομά, έτρεχαν σαν τον Κεντέρη και έκαναν τον Κάρλος να σκάει από το κακό του. Κι αν η γιαγιά μου είχε καρούλια, θα την κάναμε πατίνι.

 17. factorx avatar
  factorx 11/01/2009 17:22:56

  @malou. χα χα χααααα. μα την είπες τώρα

 18. άσχετος avatar
  άσχετος 11/01/2009 17:24:58

  Τα «στραβά μάτια» απέναντι στα νέα φαινόμενα ένοπλης βίας στην Ελλάδα έκανε η ΕΛ.ΑΣ. όλα τα τελευταία χρόνια.  Είτε από ανικανότητα είτε εσκεμμένα, για να μην δοθεί η εντύπωση αναβίωσης του τρομοκρατικού φαινομένου στη χώρα μας, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εκτιμούσε επισήμως ότι δεν υπάρχει πρόβλημα «ένοπλης αριστερής τρομοκρατίας», όπως αυτό της 17Ν. Σε καμία περίπτωση, δηλαδή, δεν θεωρούσε τον «Επαναστατικό Αγώνα», που είχε πετύχει ήδη ένα εντυπωσιακό επιχειρησιακό χτύπημα με ρουκέτα κατά της αμερικανικής πρεσβείας, σοβαρή ένοπλη οργάνωση!

  (απο την σημερινη Ελευθεροτυπία, άρθρο του Γ. μαρνέλου)

 19. ataktos avatar
  ataktos 11/01/2009 17:36:05

  Ο Μποτίλιας μας έχει κάνει πολύ σωστή ανάλυση πρόσφατα .Φαίνεται ο Χρυσοχοϊδής εκνευρίστηκε και πάει να τον διαψεύσει ,άλλωστε αυτός ξέρει καλύτερα ήταν αρμόδιος Υπουργός όπως και τώρα αρμόδιος για την Ενέργεια χα χα

 20. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 11/01/2009 17:55:45

  Ακουσα συνέντευξη του Χρυσοχοϊδη σε ραδιοφωνικό σταθμό οπου κατηγορηματικά ανέφερε οτι τελείωσε η 17 Νοέμβρη, και οτι την ταφόπλακα της οργάνωσης δεν την έβαλε ο ίδιος, αλλα ο ίδιος ο Κουφοντίνας με την δήλωσή του για το τέλος της και την ανάληψη της ευθύνης.Ειπε ομως οτι θα εμφανιζόταν μια άλλη γενιά πολύ πιο βίαιη γιατι η κοινωνία και οι συνθήκες παράγουν μεγαλύτερη βία, γιατί δεν ζούμε πια στην Αθήνα του 75 αλλα σε μια χαωδη μητροπολιτική Αθήνα με γκέτο και προβλήματα που παράγουν πιο βίαιες κοινωνικές συγκρούσεις και εκρήξεις. Βρίσκω ψύχραιμη και λογική την προσέγγιση αν και το να υπάρχει κέντρο που την πυροδοτεί και την κατευθύνει ειναι το πιο πιθανό. Πάντα οι ιστορίες αυτές ήταν υποπτες και πολύ "μυστικές", και σωστές οι επισημάνσεις του σχολίου @1. Δεν καταλαβαίνω ομως την σύνδεση με το Υπουργείο Πολιτισμού.

 21. tiramola avatar
  tiramola 11/01/2009 18:12:13

  Η Ντορα ανικανη για πραγματικη πολιτικη , ικανοτατη ομως στο παρασκηνιο της πολιτικης.
  Ο πακιας πολυπραγμων αρα και αναποτελεσματικος.
  Δυο αχρηστοι για την χωρα και τους πολιτες της πολιτικοι παρεα με δημοσιογραφους αναλυτες που βλεπουν το "κεντρο" στην περιπτωση τς 17Ν αλλα δυσκολευονταν να δουν το "κεντρο" στην περιπτωση Βατοπεδι , φτιαχνουν κλιμα συνομοσιολογιας για να ασχοληται ο λαος και να παιζουμε με την επικαιροτητα....
  Αν στο παιχνιδι της "ενημερωσης" μπουν Αφοι Καρατζαφεροι , Καμμενος κλπ εδεσε το γλυκο....

 22. M avatar
  M 11/01/2009 18:25:52

  >>Κανείς φυσικά δεν μπορεί να διαφωνήσει με τη χορήγηση αδειών σε φυλακισμένους, ακόμα και φοβερούς «τρομοκράτες», για ανθρωπιστικούς λόγους.>>

  Γιατί το τρομοκράτες σε εισαγωγικά;
  Εντάξει φοβεροί αυτοί που πιάστηκαν, μπορεί να μην πείθουν ότι είναι, αλλά δεν ήταν μέλη της 17Ν;
  Γίνεται οι "εγκέφαλοι" να είναι πολύ τρομοκράτες και οι εκτελεστές - διοικητικοί υπάλληλοι, λίγο;

  Επίσης κάτι άλλο για όποιους έχουν διαβάσει όλες τις προκηρύξεις και γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα.
  Διαβάζαμε για Βαρδινογιάννηδες, Λάτσηδες, Αγγελόπουλους κλπ.

  Έχουμε διαβάσει ποτέ κάτι εκεί για τον Κόκκαλη;  Πάντως πλην της ημερομηνίας 23ης Δεκεμβρίου -, δεν βρίσκω κάτι άλλο κοινό ανάμεσα στο να σκοτώνεις τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα το '75 και το να πυροβολείς εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ το 2008, με μια κίνηση που δείχνει μάλλον ερασιτεχνισμό.
  Εντάξει τα επεισόδια ίσως να είναι και αυτά ένα "καμπανάκι" από τα παλιά, αλλά το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι περιμένουν και εκμεταλλεύονται την εσωτερική αναμπουμπούλα λες και το κάνουν επίτηδες για να συσπειρώσουν τους πολίτες γύρω από την κρατική ασπίδα στο όνομα του φόβου!

 23. ataktos avatar
  ataktos 11/01/2009 18:27:58

  tiramola -Αλλά το κοπέλη είναι νταρντάνα ε….

 24. ataktos avatar
  ataktos 11/01/2009 18:33:35

  Factorx - νταρντάνα η μπαμπατσκία ....

 25. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 11/01/2009 20:25:02

  Ο γέρος Καραμανλής είχε ισχυριστεί, ότι "υψηλή πολιτική είναι η εφαρμογή της απλής λογικής σε υψηλής σημασίας ζητήματα". Με αυτή την έννοια ο συγγραφέας της ανάρτησης διαθέτει μια σπάνια νοητική αρετή: Συνδυάζει μεταξύ τους σημαντικά γεγονότα, που είναι γνωστά σε όλους μας.
  Βεβαίως, σε αυτές τις περιπτώσεις, που αφορούν τέτοιου είδους ποινικά αδικήματα, επιβάλεται σχετικό τακτ, γιατί δεν είμαστε δικαστές ή αυτόκλητοι ποινικολόγοι, αλλά ούτε είναι και μοιάζει φρόνιμο να αποδεχθούμε οριοθετήσεις που επιβάλει το κράτος και τα μαζικά μέσα. Με αυτή την έννοια, η χρήση των εισαγωγικών, που σχολαστικά ακολουθείται, είναι νομίζω μάλλον αναγκαία.
  Στην παράθεση και τον συνδυασμό των δυο ημερομηνιών, που βρίσκονται σε χρονική απόσταση 28 ετών μεταξύ τους, υποκύπτω στον πειρασμό μιας αστρολογικής σύγκρισης:
  Στην περίπτωση των δυο ημερομηνιών που έγιναν οι επιθέσεις, ποιό αστρολογικό δεδομένο μπορεί να υποδυκνύει κάτι σχετικά με τον εγκέφαλο (προσδιορισμός στόχου, οργάνωση της διεξαγωγής) στην κάθε φορά; Φυσικά ο πλανήτης Ερμής, ως το αστρολογικό ισοδύναμο της νόησης. Περιέργως και στις δυο περιπτώσεις στα οροσκόπια των δυο ημερών (23 Δεκ. 1975 και 23 Δεκ. 2008) δεν βρίσκεται μόνο ο Ήλιος στο ίδιο σημείο (όπως είναι φυσικό) αλλά και ο πλανήτης Ερμής: 14,3 Δίδυμοι και 17,0 Δίδυμοι.
  Στα 28 χρόνια που παρεμβάλονται μεταξύ των επιθέσεων, η πιθανότητα της ταύτισης του εγκεφάλου στο ίδιο πρόσωπο, θα πρέπει μάλλον να είναι μηδαμινή. Όμως η αστρολογία δεν αναφέρεται μόνο σε πρόσωπα (δεδομένου ότι "ο θεός δεν λέει ούτε ναι, ούτε όχι, αλλά δείχνει μόνο τα σημεία του) αλλά κύρια σε ποιότητες. Επαρκεί όμως αυτό το αστρολογικό δεδομένο για να υποδηλώνεται κάποια συνέχεια; Νομίζω πως όχι, στο ποσοστό που και άλλοι πλανήτες, χαρακτηριστικοί για την περίπτωση της συνωμοσίας, αλλά και για άλλα δεδομένα, θα έπρεπε να αποκαλύπτουν αν όχι ταυτόσημες, τουλάχιστων παράλληλες ποιότητες. Η θέση της Λίλιθ, ως δεδομένο της κρυφής υπόθαλψης, πράγματι υποδειλώνει παραλληλισμούς και στις δυο περιπτώσεις, σε συνδυασμό με τη θέση της Σελήνης.
  Όμως σε όλα τα σημαντικά "χτυπήματα" της 17 Νοέμβρη υπάρχουν κοινά μονοσήμαντα αστρολογικά χαρακτηριστικά, που στις 23 Δεκ. 2008 δεν εκδηλώνονται.
  Έτσι, ενώ οι υπάρχουσες αντιστοιχίες πράγματι δημιουργούν κάποια ερωτηματικά αστρολογικής υφής, η άποψη που έκφρασε ο Le Canard στο σχόλιο του, ότι η ανάσυρση μιας παλιότερης ταμπέλλας, στην ουσία εξυπηρετεί την κυβερνητική αμηχανία, είναι σωστή.
  Βέβαια, αδυσώπητα εύστοχος είναι ο τελευταίος εντοπισμός της ανάρτησης. Διότι δεν ισχύει μόνο το nomen est omen, αλλά και το omen est nomen.

 26. Ενήλικας Αριστερός avatar
  Ενήλικας Αριστερός 11/01/2009 20:34:30

  Σε αυτή τη χώρα που μονίμως «ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα» χόρευε για μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς κανένα έλεγχο ότι σκοπό του άρεσε ένας καλόγερος, ο Εφραιμ. Σε αυτό το διαλυμένο βαλκανικό κράτος είναι άραγε κορόιδα η CIA, η Mossad και η MIT να μην χορέψουν και αυτές; Μόνον αφελείς μπορούν να πιστέψουν ότι τη μέρα που καιγόταν η λωρίδα της Γάζας μια πραγματική αριστερή οργάνωση (έστω και η πιο ακραία) θα πυροβολούσε στην τύχη κάποιον αστυνομικό στα Εξάρχεια. Είναι πασιφανές ότι πρόκειται για “πρακτορείο”, αλλά είναι επίσης προφανές ότι δεν τολμάμε να αγγίξουμε το ουσιαστικό πρόβλημα μην τύχει και μας βγουν και χειρότερα (βλέπε τι έγινε και με τις υποκλοπές μέσω Vodafone…). Οι Γερμανοί και οι Άγγλοι θα έβρισκαν σε μια μέρα την υποτιθέμενη γιάφκα των Εξαρχείων από τον συστηματικό έλεγχο λογαριασμών ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Μας δουλεύουν συστηματικά θεωρώντας αυτοί οι φουκαράδεςί διαχειριστές της εξουσίας ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν κοντοπρόθεσμα την παγίδα που στήνεται εναντίον της Ελλάδας προκειμένου να ξανακερδίσουν προεκλογικά τους νοικοκυραίους . Όταν ξυπνήσουν (ξυπνήσουμε) θα έχουν πάλι κάνει φτερά κάποια δις ευρώ για υποδομές και τράπεζες, μπορεί να έχει κάνει φτερά και καμιά βραχονησίδα.

 27. ataktos avatar
  ataktos 11/01/2009 20:37:17

  Anonymous Says:
  January 11th, 2009 at 8:20 pm -καλα μονο αυτα ...

 28. Xase avatar
  Xase 11/01/2009 20:44:09

  Ας μην ξεχναμε τις προκυρηξεις που η 17 Νοεμ. εστελνε. Εχει στειλει απο τοτε καποια τρομοκρατικη ομαδα κατι παρομοιο; Εγω δεν νομιζω πως οι σημερινοι τρομοκρατες εχουν κατι απο 17 Νοεμβρη. Το οτι μπορει να εξαρτωνται απο ιδια κεντρα δεν αποκλειεται, οπως δεν αποκλειεται τα κεντρα αυτα να βρισκονται εκτος Ελλαδας. Οι ημερομηνιες ειναι μαλλον συμπτωση. Ουτε οι ιδιοι της 17 Νοεμβρη μαλλον θα θυμουνται ποτε εκαναν κατι. Αν η 17 Νοεμβρη ηταν μεσα στο κολπο θα φροντιζε να μας το πει με την σφραγιδα και με το 45πενταρι. Και αν αυτοι που βγηκαν απο την φυλακη με αδεια πηγαν να οργανωσουν κατι καινουργιο δεν θα σκεφτηκαν πως τα "λαγωνικα" της αντιτρομοκρατικης θα τους εχουν παρει απο πισω; Νομιζω το αρθρο ειναι πολυ απλουστευμενο.

 29. Anonymous avatar
  Anonymous 11/01/2009 21:20:31

  Τρομοκράτες και πράσινα άλογα (Μια αγαθιάρικη άποψη).
  Δυο περιπτώσεις
  (α)Ανθρωποι με ιδιαιτερότητες και αυξημένες ευασθησίες που πιστεύουν στην ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα και πάντα σε επαφή με το κοινό περι δικαίου αίσθημα. Δρουν μόνο σε περιπτώσεις που διαπιστωμένα η δικαιοσύνη εχει δείξει την αδυναμία της.
  (β)Πληρωμένοι εκτελεστές που εκτελούν παραγγελιές υψηλών συμφερόντων. Στην ουσία μόνο αυτοι μπορούν να έχουν τον χαρακτηρισμό του τρομοκράτη.
  Οσο για την αντιμετώπιση, κοινωνική δικαιοσύνη για την περίπτωση α αποτελεσματικό κράτος για την περίπτωση β.
  Και βέβαια ολα αυτά ιδανικά χωρίς τις παραμορφώσεις των ΜΜΕ.

 30. patos avatar
  patos 11/01/2009 22:01:47

  εκτός από το εορτολόγιο, τις πενθήμερες άδειες, υπάρχουν και ειδήσεις που δεν χρειάζονται ερμηνείες για κρυμμένους συμβολισμούς.

  www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=249944&ct=32

  στην τελευταία ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία τόσο η «17 Νοέμβρη» όσο και ο «Επαναστατικός Αγώνας» εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη έκθεση αναφέρεται ότι δεν αποκλείεται ορισμένα πρώην μέλη της «17 Νοέμβρη» που δεν έχουν συλληφθεί να έχουν προσχωρήσει στον «Επαναστατικό Αγώνα».

  Ενα άκρως ευαίσθητο ζήτημα που ενδεχομένως να επηρεαστεί αν συμβούν και νέες τρομοκρατικές επιθέσεις είναι αυτό της κατάργησης των θεωρήσεων για τους έλληνες πολίτες που επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τα τρία έγγραφα της συμφωνίας «αγκάθι» είναι το Μνημόνιο Κατανόησης (Μemorandum of Understanding), το οποίο αφορά μεταξύ άλλων τους τρόπους ανταλλαγής προσωπικών δεδομένων. Τα άλλα δύο, που αφορούν την ανταλλαγή στοιχείων για εγκληματίες και άτομα που συνδέονται με την τρομοκρατία, βρίσκονται σε καλό δρόμο. Η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας δεν αποκλείεται μάλιστα να οδηγήσει και σε επανεκτίμηση (reassessment) των συνθηκών ασφαλείας στην Ελλάδα πριν από την υπογραφή των κειμένων.

 31. Factorx avatar
  Factorx 11/01/2009 22:02:01

  Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, απαντά στις κατηγορίες του ΚΚΕ για δήθεν σχέση του Συνασπισμού με κουκουλοφόρους και παράλληλα καταδικάζει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών και αναφέρει ότι «η τρομοκρατία βρίσκεται στον αντίποδα της Αριστεράς». Ασκεί επίσης έντονη κριτική στο ΚΚΕ.

  Σε ανακοίνωσή της, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ καταδικάζει «με τον πιο απόλυτο τρόπο την εγκληματική δολοφονική επίθεση εναντίων των αστυνομικών, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του ενός από αυτούς» και σημειώνει ότι «η τρομοκρατία βρίσκεται στον αντίποδα της Αριστεράς καθώς και του αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας για μια αξιοπρεπή ζωή».

 32. Σπύρος avatar
  Σπύρος 11/01/2009 22:03:15

  Ο Ξηρός ,ο Τζωρτζάτος και οι λοιποί κουμπουροφόροι ήταν προφανώς άτομα Υψηλής Ευφυϊας και ΄απέδιδαν δικαιοσύνη΄...
  Οι ΄Πρωτοπορίες΄αποφαίνονται για το Δίκιο ή το Αδικο...
  Και ο Παπαδόπουλος οταν έβαλε σε γύψο την Χώρα για απονομή δικαιοσύνης μιλούσε,απο την δικιά του πλευρά.
  Ο Φασίστας είναι Φασίστας ανεξαρτώτως τού σκοπού πού δήθεν προβάλλει...
  Είχαμε και τον Ψαριανό σημερα να υμνεί την 17 Ν...
  Αυτός γιατί δεν έπαιρνε τό κουμπούρι να κααθρίσει μόνος του και Υμνεί μέσω αντιπροσώπων...???
  Bρέ ούστ.

 33. Factorx avatar
  Factorx 11/01/2009 22:04:09

  @patos: αφου εσύ πιστεύεις μόνο τις ανακοινώσεις των υπηρεσιων, δεν τις ρωτάς γιατί δεν την έπιασαν όλη την 17Ν την προηγούμενη φορά που αλώνιζαν στην Αθήνα, μαζί με τις εγγλεζάρες;

 34. ΠΑΝΘΗΡΑΣ avatar
  ΠΑΝΘΗΡΑΣ 11/01/2009 22:04:40

  Η ΓΙΑΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ 60ΧΡΟΝΩΝ ΧΑΧΑΧΑ!!!
  ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΜΑΡΙΚΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
  ΟΙ 18 ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
  ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΣΚΟΛ ΜΑΣΚΕΣ ΑΝΤΙΧΗΜΙΚΩΝ(ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΜΑΣ
  ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΑΓΚΩΣΜΙΟΥ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ) ΤΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ-ΑΓΟΡΙΩΝ ΠΙΑΣΑΝΕ ΚΑΛΑ ΟΚΩΣΤΑΣ-ΝΤΟΡΑ ΟΣΑΜΑΡΑΣ ΟΑΡΗΣ ΟΚΑΘΗΓΗΤΗΣ(ΠΡΟΚΟΠΗΣ) ΚΑΙ ΟΚΡΗΤΙΚΟΣ(ΟΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΓΙΑΝΑ)

  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑΚΡΥΦΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΙΑΦΚΙΕΣ-#Η ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

 35. patos avatar
  patos 11/01/2009 23:41:25

  @factor x
  ποιος είπε οτι εγώ ¨πιστεύω¨ το βήμα, τους υπουργούς, τις αμερικανιές, τις εγγλεζάρες και τον παντοδύναμο σ αυτά που δημοσιεύονται; Εντολές βλέπω και αντί για δημόσια κριτική, βλέπω τρόπους επιβολής τους.

 36. Le canard avatar
  Le canard 12/01/2009 00:25:52

  # Αλεξάνδρα Says: @1. Δεν καταλαβαίνω ομως την σύνδεση με το Υπουργείο Πολιτισμού.

  Δεν συνδέεται με το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά με τα Εξάρχεια που, εξ 'οσων γνωρίζουμε, ειδικά ο εξωκοινοβουλευτικός χώρος της αριστεράς (και όχι μόνον) θέλει να κρατήσει μακριά από εκεί τους αστυνομικούς. Αλλο αν και αυτοί το "παίζουν" και όταν συμβεί κάτι (έστω μια μικροδιάρρηξη) λένε στους κατοικους ότι δεν μπορούν να στείλουν περιπολικό επειδή φοβούνται (!!!!) τους αναρχικούς.

 37. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 12/01/2009 05:47:11

  @FactorX: "Και ένας άλλο συμβολισμός: Που έγινε η πρώτη δολοφονική επίθεση της φερόμενης ως «νέας γενιάς τρομοκρατών»; Εκεί που «σταμάτησε» η 17Ν, στο σπίτι δηλαδή που έμενε ο Βρετανός ταξίαρχος Σόντερς, όπου σκότωσαν τον αστυνομικό Ανδρουλιδάκη".

  Μάλλον, Αμανατίδη, πρώτα απ' όλα. ΑΛΛΑ, είπαμε, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. Αυθαίρετο συμπέρασμα είναι ότι σκοτώθηκε ο άνθρωπος από τρομοκράτες. Ούτε το όπλο του έχει εμφανισθεί πουθενά.
  ***

  Μερική ή ολική επαναφορά της 17Ν θα γίνει, ΑΝ θα γίνει ποτέ, με ..."παπά και με κουμπάρο": την σφραγίδα και το 45αρι. Κάτι είχε πει ο "Λουκάς" για "Τα άρματα του Ραμαντάνη", ένα δημώδες...
  Εκεί να δεις τι έχει να γίνει! Φαντάζεσαι; Τώρα, πυροβολεί γυναίκα, γι' αυτό αστοχεί, -λέει! Πότε αρχίζει ο Χαρδαβέλας; Αγωνιώ!

  Τα περί σύνδεσης "ΕΑ" - 17Ν είναι τηλε- "παραμύθια γι' αγρίους". Ανάξια συζήτησης, όταν οι Ισραηλινοί σιωνιστές φασίστες χύνουν "καυτό μολύβι" στα παιδιά στην Γάζα...

  Στα "ΝΕΑ" ή στο "ΠΟΝΤΙΚΙ" η "προκήρυξη"; Ιδού το ερώτημα!

 38. KaryID avatar
  KaryID 12/01/2009 08:07:41

  Είναι ξανθιά άραγε;

 39. Σπύρος avatar
  Σπύρος 12/01/2009 10:51:06

  43@
  Κάνε την επανάστασή σου με τά κουμπούρια εσύ που υμνείς την 17Ν...
  Οσο για τον Ψαριανό βολεμένος τού συστήματος είναι.
  Οποτε επιστρέφεται διπλό ΟΥΣΤ.


  Δεν φταίει ο τόπος και οι πολίτες σε τίποτα επειδή κάποιοι παράφρονες υποστηρίζουν την 17Ν και ΄πρωτοπόρους κουμπουροφόρους΄..

  Σιγά μην νοιώσουμε και ενοχές επειδή καταδικάζουμε την 17Ν.
  Τα νεροπίστολα και σέ άλλη παραλία.

 40. H XOYNTA ΘΑ ΠΕΣΕΙ avatar
  H XOYNTA ΘΑ ΠΕΣΕΙ 12/01/2009 13:06:58

  ΑΡΤΙΟΤΕΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ 17Ν ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΕ ΤΟ ΑΤΣΟΥΜΠΑΛΟ ΓΑΖΩΜΑ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΣΙΜΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ?

  ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ Η 17Ν ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΙΝΟΤΑΣ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΟΧΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΙ.

  ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
  ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΝΕΥΣΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ!

 41. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 12/01/2009 20:10:05

  @Le Canard,
  Ευχαριστώ για την απάντηση.

 42. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 14/01/2009 15:57:12

  ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ...


  "νήπιος γέρων" Says:
  January 6th, 2009 at 6:39 pm

  ΣΤΟ “ΠΟΝΤΙΚΙ” Ή ΣΤΑ “ΝΕΑ” Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, ΛΕΤΕ;

  (Από February 14th, 2008 at 6:19 pm)

  Le canard,

  Δεν υπάρχει κανένας “Επαναστατικός Αγώνας”!

  Μπορεί εσείς, λόγω ηλικίας, να μην διαβάζατε προκηρύξεις από το 1975. Εμείς, όμως, που διαβάζαμε, ξέρουμε να ξεχωρίζουμε τις γνήσιες από τις πλαστές. Ένα μόνο θα σου πω: αποκλείεται αριστερός να γράψει σε κείμενό του
  “εναντίον του άντρου””, (όταν ακόμα κι ο Κωστάκης χρησιμοποιεί το “ενάντια”), “ασθμαίνοντας”, “γονυπετείς”, “εναντίον του Λιβάνου”, “επιτευχθεί ο στόχος”, “συμπεριλαμβανομένης”, “δημοσίως”, “ως” (σαν), “συμπεριλαμβανομένων”, “οριζοντίως”, “εμφυλίου” (τρις, σε 27 σειρές μονόστηλου!!!), “πλήρως”, “εύρυθμη”, “συνεχώς”, (ώς εδώ, προκύρηξη για την πρεσβεία, [”τα Νέα”]),

  “εντεινόμενη καταστολή”, “βιοπραγούν ασυστόλως”, “εναντίον των διαδηλωτών”, “καθεστηκυία τάξη” (παρακάτω την αναφέρει κανονικά: “καθεστωτική τάξη”), “πειθήνια αφοσίωση”, “μένος”, “λοιδωρούσαν δημοσίως”, “εναντίον του κοινοβουλίου”, “ανέργων”, “όλος τυχαίως (κρατήθηκε η ορθογραφία του κειμένου σε όλες τις αναφορές), “καθεστηκυίας τάξης”, “αντιστεκομένων”, “φειδωλή”, (προκύρηξη για αστ. τμήμα Περισσού, [”Το ποντίκι”]).
  Σημειώστε, Le canard και λοιποί φίλοι, ότι αυτά είναι μόνο από δυο προκηρύξεις. Στις οποίες το “Καραμανλής” αναφέρεται ΜΟΝΟ ΜΙΑ φορά, κι αυτή όχι για πολιτική κριτική: “εκατό αστυνομικοί φυλάνε μόνο τον Καραμανλή”. Το “Νέα Δημοκρατία” καμία!!! Φυσικά, δεν γίνεται καμία κριτική στην Κυβέρνηση, αλλά κάτι γενικόλογες χιλιοειπωμένες διαπιστώσεις για τους μπάτσους, (που σε πολλά σημεία, όπως το προαναφερθέν για τον Καραμανλή, είναι έμμεσα …συνδικαλιστικά αιτήματα), και, φυσικά, τα γνωστα και τετριμμένα περί Αμερικανών στο Ιράκ! Αν αυτοί είναι αντάρτες πόλεων, μάλλον, ινστρούχτορας- καθοδηγητής τους είναι ο …Χαρδαβέλας!

  Το κυριότερο; Δεν υπάρχει θύμα! Οι ενέργειες έχουν γίνει έτσι, ώστε να υπάρχουν άκρως ελεγχόμενες απώλειες, με το ελαχιστότατα δυνατό ρίσκο. Στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, μάλιστα, τότε που οι μπάτσοι μπερδεύτηκαν, λέει!, κι “έκαναν λάθος στο κτήριο”, με αποτέλεσμα η βόμβα να σκάσει “τυφλά”, επεδίωκαν ανυποψίαστα περαστικά θύματα, για να αποδοθεί μομφή από την κοινή γνώμη στο Αντάρτικο Πόλης, γενικά και τελεσίδικα, μια και η 17Ν πρόσεχε σαν ο διάολος το λιβάνι να μην υπάρχουν θύματα, και ο μακαρίτης ο αδικοχαμένος Αξαρλιάν ανάγκασε τον υλιστή, ως μαρξιστή, Κουφοντίνα, να επικαλεστεί την …μεταφυσική πιθανότητα της “άλλης”, της “μετά θάνατον ζωής”, για να του ζητήσει συγνώμη.

  "νήπιος γέρων" Says:
  January 12th, 2009 at 5:47 am

  @FactorX: “Και ένας άλλο συμβολισμός: Που έγινε η πρώτη δολοφονική επίθεση της φερόμενης ως «νέας γενιάς τρομοκρατών»; Εκεί που «σταμάτησε» η 17Ν, στο σπίτι δηλαδή που έμενε ο Βρετανός ταξίαρχος Σόντερς, όπου σκότωσαν τον αστυνομικό Ανδρουλιδάκη”.

  Μάλλον, Αμανατίδη, πρώτα απ’ όλα. ΑΛΛΑ, είπαμε, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. Αυθαίρετο συμπέρασμα είναι ότι σκοτώθηκε ο άνθρωπος από τρομοκράτες. Ούτε το όπλο του έχει εμφανισθεί πουθενά.

  ***

  Μερική ή ολική επαναφορά της 17Ν θα γίνει, ΑΝ θα γίνει ποτέ, με …”παπά και με κουμπάρο”: την σφραγίδα και το 45αρι. Κάτι είχε πει ο “Λουκάς” για “Τα άρματα του Ραμαντάνη”, ένα δημώδες…
  Εκεί να δεις τι έχει να γίνει! Φαντάζεσαι; Τώρα, πυροβολεί γυναίκα, γι’ αυτό αστοχεί, -λέει! Πότε αρχίζει ο Χαρδαβέλας; Αγωνιώ!

  Τα περί σύνδεσης “ΕΑ” - 17Ν είναι τηλε- “παραμύθια γι’ αγρίους”. Ανάξια συζήτησης, όταν οι Ισραηλινοί σιωνιστές φασίστες χύνουν “καυτό μολύβι” στα παιδιά στην Γάζα…

  Στα “ΝΕΑ” ή στο “ΠΟΝΤΙΚΙ” η “προκήρυξη”; Ιδού το ερώτημα!

 43. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 14/01/2009 15:59:07

  Λάθος τα παραπάνω. Συγνώμη!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.