05/09/2007 19:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και τώρα η σειρά του ομόλογου του ΤΣΠΕΑΘ

Νέες διαστάσεις παίρνει , δέκα μόνο ημέρες πριν από τις εκλογές, η υπόθεση των ομολόγων. Η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ αποκαλύπτει σήμερα στοιχεία τα οποία, όπως γράφει:« Αποκαλύπτουν τις προμήθειες που δόθηκαν για την αγορά του ομολόγου των 130 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Συντάξεως Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ)».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το συνολικό ποσό που κατατέθηκε σε επτά τραπεζικούς λογαριασμούς ανέρχεται σε 3.987.000 ευρώ και αποτελεί τις μίζες που έλαβαν όσοι ενεπλάκησαν με διάφορους τρόπους στην αγορά του ομολόγου από τη χρηματιστηριακή εταιρεία «Τρωύλος».

Πέντε καταθέσεις συνολικού ύψους 827.000 φέρεται να έγιναν «σε τρεις προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς υψηλόβαθμου παράγοντα του ΤΣΠΕΑΘ, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αγορά του δομημένου ομολόγου των 130 εκατομμυρίων ευρώ σε τιμή υψηλότερη κατά 24 ως 33 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που ουσιαστικά είναι οι προμήθειες που εισέπραξαν οι πωλητές του ομολόγου».

Η εφημερίδα δημοσιεύει συγκεκριμένα στοιχεία με τραπεζικούς λογαριασμούς, ημερομηνίες και ποσά, αλλά δεν αποκαλύπτει το όνομα του «υψηλόβαθμου παράγοντα του ΤΣΠΕΑΘ», που εισέπραξε την «μίζα».

Το δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, εκρήξεις οργής για τον Γ. Ζορμπά στην κυβέρνηση, η οποία αιφνιδιάστηκε και πάλι, ως συνήθως. Το ΠΑΣΟΚ από τη μεριά του δήλωσε ότι αμέσως μετά τις εκλογές, θα συγκροτήσει Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή, «για να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου αυτές ανήκουν.»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Prokroustis avatar
  Prokroustis 05/09/2007 20:01:47

  Πολύ γενική και αόριστη η δηλωση Δημήτρη Τρίμη (αριστερή παράταξη, ΔΣ της ΕΣΗΕΑ) για το σκάνδαλο του ομολόγου του ΤΣΠΕΑΘ. Αλλά τι να κάνουμε, από το ολότελα της ΕΣΗΕΑ, καλή κι'η Παναγιώταινα.
  «Οι σημερινές συγκεκριμένες και αδιάψευστες αποκαλύψεις της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ για το σκάνδαλο της αγοράς του κρυφού ομολόγου των 130.000.000 ευρώ του ΤΣΠΕΑΘ, εκθέτουν όλους όσοι επιχειρούν συστηματικά τους τελευταίους μήνες να το συγκαλύψουν.
  Η κυβέρνηση και ειδικά το επιτελείο του κ. Αλογοσκούφη, η ηγεσία του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι λεγόμενοι από τον ίδιο τον κ. Αλογοσκούφη «άπληστοι χρηματιστές» και οι «ανίδεες διοικήσεις» των ασφαλιστικών ταμείων, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αποφύγουν τις προφανείς ποινικές, πολιτικές και ηθικές τους ευθύνες.
  Η ΕΣΗΕΑ από την πρώτη στιγμή γνωρίζει ότι πρόκειται για σκάνδαλο μείζονος πολιτικής σημασίας, είχε ζητήσει την παραίτηση του διορισμένου από την κυβέρνηση προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ κ. Καπράνου. Η ΕΣΗΕΑ ήταν και είναι στη διάθεση των αρμοδίων ελεγκτικών και δικαστικών αρχών, και σήμερα καλεί για άλλη μία φορά την Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στην οποία προεδρεύει ο κ. Ζορμπάς, καθώς και τη Δικαιοσύνη να πράξουν στο ακέραιο και το ταχύτερο το χρέος τους.
  Η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων πρέπει να σταματήσει, οι πολιτικές που διαλύουν το ασφαλιστικό σύστημα, και το όποιο "κράτος πρόνοιας" έχει απομείνει, πρέπει να καταψηφιστούν στις επικείμενες εθνικές εκλογές, και αυτοί που ενθυλάκωσαν μίζες από τα χρήματα των ασφαλισμένων πρέπει επιτέλους να τιμωρηθούν».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.