Και τώρα; Τι θα κάνει ο Αλέξης χωρίς βαρβάρους;
13/07/2014 06:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και τώρα; Τι θα κάνει ο Αλέξης χωρίς βαρβάρους;

Με την επιπολαιότητα που διακρίνει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και την παρεούλα του, ακόμη και μια κακή ή μια μέτρια κυβέρνηση φαντάζει όαση για τους Έλληνες.

Και ξαφνικά, εκεί που γινότανε χαμός όλη την εβδομάδα για τη «μικρή» ΔΕΗ… σιγή ασυρμάτου. Σα να μην υπήρξε το θέμα αυτό που απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης, τα κόμματα και τους λοιπούς παρατρεχάμενους του κρατικού τεμπελχανίου, αλλά καθόλου τον ελληνικό λαό. Η Αριστερά του Τσίπρα που ανήγαγε το θέμα σε εθνικό, που απειλούσε να καταλάβει τα Ανάκτορα, που ζητούσε δημοψηφίσματα και μιλούσε για πραξικοπήματα αίφνης εξαφανίστηκε. Να πήγανε για μπάνια τα συντρόφια μιας και κουράστηκαν από τον κοινοβουλευτικό φόρτο;

Να τρέξανε στις παραλίες να βγάλουν τα αριστερά κορμιά τους ο Τσίπρας, ο Στρατούλης, ο Λαφαζάνης, ο Σταθάκης και ο Μηλιός που πρωτοστάτησαν στην θερινή επέλαση προς την εξουσία;

Αλλά κι εκείνοι οι άθλιοι της δήθεν λαϊκής δεξιάς που πιο πολύ μοιάζουν με βλαχομπαρόκ μια περασμένης εποχής που χάθηκαν; Ο Καμμένος με την μονίμως κολλημένη πάνω του Ραχήλ Μακρή και τον «αυτοκόλλητο» μεγαλοδημοσιογράφο Τέρενς που πήγαν; Να μπήκαν στον «Ηλιάτορα» για βόλτα στο Αιγαίο;

Εκείνος ο εκ Πατρών ορμώμενος Νίκος Νικολόπουλος που προκαλούσε τον Παπούλια να παραιτηθεί για να διευκολύνει τη διάλυση της κυβέρνησης που βρίσκεται; Να κάνει τις βούτες του στα νερά της Αχαϊας μετά την σκληρή κοινοβουλευτική μάχη που έδωσε σαν ορντινάτσα των Ανεξάρτητων Ελλήνων;

Καλά για εκείνους της ΔΗΜΑΡ δε λέμε τίποτε γιατί είναι για λύπηση κι όπως όλοι γνωρίζουμε… δρυός πεσούσης κ.λπ. Η ΔΕΗ ήταν το πρόσχημα της διάλυσης και όπως πολύ σωστά είπε ο Ψαριανός σε νηφάλια κατάσταση… «ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρας». Εμείς απλά λέμε στον κ. Κουβέλη το άλλο: «Χαίρε Καίσαρα, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν».

Το… μείζον θέμα της ΔΕΗ δεν ήταν τόσο μείζον, ήταν απλά μια προσπάθεια από τις πολλές να καταλάβει ο Τσίπρας την εξουσία. Πήρε διαστάσεις απλά και μόνο γιατί ο Φωτόπουλος ξέρει πώς να μας αλλάζει… τα φώτα.

Και τώρα; Τι θα κάνει ο Αλέξης χωρίς βαρβάρους; Τι θα κάνει χωρίς την αγαπημένη του ΔΕΗ; Έρχονται και διακοπές οπότε κάτι πρέπει να κάνει για να… ξανακαταλάβει την εξουσία. Και μάλλον το βρήκε. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι η επόμενη μεγάλη πρόκληση της Κουμουνδούρου είναι το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς. Πιθανότατα να συζητηθεί μέσα στο καλοκαίρι, ίσως πάει και για Σεπτέμβριο, όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ήδη εντατικά μαθήματα για το τι σημαίνει αιγιαλός, τι σημαίνει επιχειρηματικά συμφέροντα, πώς θα καταλάβουν την εξουσία και πώς θα κάνουν ξανά μπάχαλο τη Βουλή. Αν και για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν χρειάζεται να βάλει το χεράκι του ο Αλέξης. Είναι τόσο κακά φτιαγμένο που αν δεν αλλάξει δεν πρόκειται να περάσει ούτε από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Σημασία, όμως, έχει η μεθόδευση του ΣΥΡΙΖΑ, το σχέδιο που χάραξε και που τηρεί πιστά. Και το σχέδιο αυτό θα στηρίξει τις επόμενες εβδομάδες.

Αλλά βρισκόμαστε απέναντι σε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Κάθε νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η Βουλή θα κινδυνεύει να βρεθεί σε καταστάσεις ανάλογες με αυτό της ΔΕΗ. Θα μαζεύονται δηλαδή οι τζάμπα μάγκες της αντιπολίτευσης, θα κάνουν μια συμμαχία η οποία θα ζητά δημοψήφισμα και θα προσπαθούν να μαζέψουν 120 βουλευτές για να δείξουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνά και καλύτερα είναι να παραιτηθεί.

Είναι κι αυτό μια πολιτική τακτική αλλά πιστεύαμε ότι είναι μια τακτική που θα μπορούσε να υιοθετείται στο κοινοβούλιο της δημοκρατίας της Ουζουμπούρου, όχι της Ελλάδας. Όμως, η βουλιμία για την εξουσία κάνει τους Τσίπρες και τους λοιπούς συμμάχους να μην ορρωδούν προ ουδενός. Αντί να περιμένουν τη σειρά τους κι αν ο κόσμος αποφασίσει να τους επιλέξει να κυβερνήσουν, κάνουν ότι είναι δυνατόν για να τους μισήσει ο κόσμος.

Για όσους είναι αριστεροί, η Αριστερά είναι για πρώτη φορά κοντά στην εξουσία. Όμως, με την επιπολαιότητα που διακρίνει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και την παρεούλα του και με το τόσο χαμηλό επίπεδο των υπολοίπων μικρών κομμάτων, ακόμη και μια κακή ή μια μέτρια κυβέρνηση φαντάζει όαση για τους Έλληνες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aspro avatar
  aspro 13/07/2014 10:04:59

  Στο κοινοβουλειο της δημοκρατιας του Ουζουμπουρου ομως, ο πρωθυπουργος πηγαινει συχνα και δινει απαντησεις για τους αιγιαλους και τη ΔΕΗ της χωρας...

 2. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 13/07/2014 11:12:38

  Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω σε πολλά από το άρθρο και ειδικότερα στα αναφερόμενα στον τρόπο που ασκούν την αντιπολίτευση αυτοί που τάχτηκαν να την εκπροσωπούν! Και αυτή είναι η κακοδαιμονία της Ελλάδας, η διαχρονική άρνηση της εκάστοτε αντιπολίτευσης να παραδεχθεί ότι η Εκάστοτε Κυβέρνηση έκανε και κάτι, "καλώς καμωμένο"! Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργείται η αίσθηση ότι , εκ προοιμίου οτιδήποτε προτείνεται από την Κυβέρνηση, να χαρακτηρίζεται από την Αντιπολίτευση κακό και απορριπτέο και ουσιαστικά να μην δίνεται και τόση σημασία στις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης σε οποιοδήποτε Νομοσχέδιο αφού είναι προδιαγεγραμμένη η η Αντιπολιτευτική αντίδραση! Έτσι όμως υπάρχει κίνδυνος να μη δοθεί κατάλληλη προσοχή σε κρίσιμα Νομοσχέδια που ενδεχομένως και ίσως λόγω συγκυριών , η Αντιπολίτευση να έχει δίκιο με αποτέλεσμα να μην προλάβουμε καταστροφικές εξελίξεις. Προσωπικά εγώ έχω ως μέγιστο παράδειγμα, την αντίδραση του ΚΚΕ για την τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα . Το ΚΚΕ είχε επισημάνει λεπτομερώς όλες τις εξελίξεις και τις Οικονομικές συνέπειες, πράγματα που εγώ ούτε που ήθελα να ακούσω και αναλύσω, επιρριαζόμενος από τις συνήθεις και απόλυτες αντιδράσεις του ΚΚΕ, για κάθε ενέργεια και πράξη της Κυβέρνησης! Πόσο δίκιο είχε; Και τώρα, εμένα λίγο με ενδιαφέρει η τυχόν νίκη ή ήττα της Αντιπολίτευσης, περιορίζομαι στο εάν η ορισμένη ενέργεια εξυπηρετεί το προσωπικό αλλά και το γενικότερο συμφέρον. Και δυστυχώς είμαι σίγουρος ότι εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των ολίγων ιδιωτών. Και το παράδοξο, ίσως και σε τελική ανάλυση, το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενος την αγανάκτηση των πολιτών από τις διαφαινόμενες εξελίξεις!!!

 3. Κυνας avatar
  Κυνας 13/07/2014 12:16:34

  Απο την αλλη οταν εχουμε μια χωρα που κυβερνατε απο το 2011 με διορισμενους πρωθυπουργους και κυβερνησεις μειοψηφιας , με πρωθυπουργους που ουτε πατανε στην βουλη πια και κυβερνουν με ΠΝΠ κατοπιν εντολων της τροϊκας κανοντας κουρελοχαρτο το συνταγμα της χωρας ισως και να μην ειναι τοσο περιεργα ουτε πρωτογνωρα τετοια φαινομενα αλλα απλως "φυσικα επακολουθα"... Ή ισως ο Alex καταλαβε οτι αν απλως περιμενει την τωρινη κυβερνηση να πεσει σαν ωριμο φρουτο και να ερθει η δικια του σειρα να κυβερνησει , οτι μεχρι τοτε δεν θα εχει απομεινει τιποτα απο την χωρα για να κυβερνησει.

 4. ΘΑΝΑΣΗΣ- avatar
  ΘΑΝΑΣΗΣ- 13/07/2014 12:30:42

  Για να την σπάσει στον Αλέξη ο Σαμαράς θα έπρεπε τώρα που οι Συριζαίοι άρχισαν τα μπάνια, να ανοίξει την Ολομέλεια της βουλής και να δεχτεί το Δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ. Ετσι θα τους αναγκάσει ΟΛΟΥΣ δεξιούς και αριστεούς να δουλέψουν...

 5. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 13/07/2014 14:39:15

  Φίλε αρθρογράφε, Αν νομίζεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος. Και ο Άκης, μην ξεχνάς, ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΚ...

 6. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 13/07/2014 16:18:45

  Ο αρθρογράφος κακώς ασχολείται και εγκαλεί τον Τσίπρα . Ο Τσίπρας την δουλειά του κάνει που λέγεται έχω 120+ βουλευτές και δεν βγάζεις ΠτΔ . Ο αρθρογράφος έπρεπε να ασχοληθεί και να εγκαλέσει την κυβέρνηση . Που παρ΄ ότι έχει πλήρη πρόσβαση στα ΜΜΕ , δεν την χρησιμοποίησε γιά να πείσει τον κόσμο , γιατί κατεβάζει αυτό το νομοσχέδιο . Να εξηγήσει τι είναι η μικρή ΔΕΗ και γιατί θα είναι καλύτερη γιά τους πολίτες και τον τόπο . Αλλά δεν το έκανε αυτό . Και ξέρετε γιατί δεν το έκανε ? Γιατί είχε τους δικούς της συνδικαλιστές και δεν ήθελε να τους ζορίσει . Γιά αυτό άφησε το θέμα την τελευταία στιγμή γιά να το περάσει σαν εκβιαστικό προαπαιτούμενο από τους τροικανούς . Ετσι θα είχε και την πίττα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο . Αλλά της ήρθαν ανάποδα , όπως ήταν προφανές ότι θα έρχονταν σε όλους όσους έχουν μάτια και βλέπουν και δεν σκέφτονται απλά πως θα μείνουν παρατρεχάμενοι της εξουσίας λίγους μήνες ακόμα . Ας πάμε τώρα στον Αιγιαλό . Είναι τόσο δύσκολο στην κυβέρνηση να πεί ορισμένες απλές Αλήθειες στον Λαό ? Να πεί ότι η Ελλάδα έχει 13000 χλμ ακτογραμμή , όταν η περιφέρεια της Γής είναι 40000 χλμ . Να πεί ότι η ακτογραμμή της Ισπανίας στην Μεσόγειο , που πράγματι έχει βιάσει το περιβάλλον , είναι μόλις 800 χλμ , δηλαδή περίπου μόνο όσο η ακτογραμμή της Εύβοιας . Να πεί ότι μπορούμε στον ωραιότατο τόπο που ζούμε να φτιάξουμε τουριστικές κατοικίες και ξενοδοχεία προστατεύοντας και το περιβάλλον ταυτόχρονα γιατί απλά έχουμε πολύ χώρο . Να πει ότι θα κάνει Χρήσεις Γης παντού σε όλη την Χώρα , όπου ο καθένας θα ξέρει τι μπορεί να κάνει σε κάθε σημείο της γιατί είμαστε λίγοι γιά το μέγεθος της και μπορούμε να κάνουμε ταυτόχρονα πολλά , πετυχαίνοντας το βέλτιστο . Πόσο δύσκολο είναι να περάσει στον κόσμο την Αλἠθεια και να αφήσει τους "κορμοράνους του Βοτανικού" στην μιζέρια τους ? Ας δούμε πλέον τα πράγματα με την ματιά του 21ου αιώνα και ας αφήσουμε τους λαϊκισμούς και τους λαϊκιστές πίσω μας . Και αυτούς που είναι έξω από το κόμμα , αλλά και αυτούς που είναι μέσα .

 7. nürnberg avatar
  nürnberg 13/07/2014 19:32:55

  ο λογος που η κυβερνηση δεν επικοινωνησε τα θετικα της πωλησης της μ.δεη ειναι απλως οτι δεν υπαρχει τιποτα θετικο οπως και να δει καποιος το θεμα. μονη λυση για το θεμα της δεη ειναι η καταργηση καθε ειδους προνομιου η ιδιαιτεροτητας για τη δεη,πραγμα ομως που απαιτει Eier απο τους κυβερνωντες, Ενω η λυση της πωλησης απαιτει μονο μαλακη μεση και ελαστικη ηθικη.

 8. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 14/07/2014 12:12:22

  nürnberg, Ja Chef, als Sie bestellen!

 9. ASTYG avatar
  ASTYG 15/07/2014 08:43:40

  Βρε παιδιά, σε καλο σας, μη λέτε τον ΣΥΡΙΖΑ "αριστερά". Οι αριστεροι υποτίθεται είναι διαβασμένοι ανθρώποι. Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ είναι ταβερνοβιοι. Ουζοπνιχτες. Χαμένα κορμιά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.