04/10/2008 22:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και τα Σκόπια ….βρυχώνται

Όπως μας  ενημερώνει ο αναγνώστης μας «t» τα Σκόπια ... βρυχώνται !!! Από σήμερα το πρωί εμπορικά τραίνα των Σκοπίων χρησιμοποιούν το λιμάνι Μπαρ στο Μαυροβούνιο αντί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Δείτε εδώ κι  εδώ

Άλλος αναγνώστης μας (εδώ) γράφει με αφορμή τις πληροφορίες ότι  η προτεινόμενη από το Νίμιτς λύση για το όνομα είναι «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας», μια πρόταση που όπως γράφει η αυριανή ΚΕ «δεν την απορρίπτει η Αθήνα»:  

Τι στο καλό σημαίνει «Βόρεια Δημοκρατία»; «Λαοκρατική», το καταλαβαίνω. «Μπολιβαριανή», το καταλαβαίνω. «Ενωμένη», επίσης. Αλλά, «Βόρεια» ;;; Υπάρχει και κάποια αντίστοιχη «νότια» δημοκρατία, για να τις ξεχωρίζουμε; Χώρια που με το «βόρεια δημοκρατία» μένει στο τέλος σκέτο το «Μακεδονία».

Εκτός αν το παιχνίδι είναι στημένο, από εμάς, γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ που αποχωρεί, δεν μπορεί να κάνει πλέον τίποτε. Ειδικά μετά και τις προειδοποιήσεις τις ΕΕ για την κατάσταση της ΠΓΔΜ.

Διαβάσετε το ρεπορτάζ της ΚΕ εδώ: http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=17352576

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Anon avatar
  Anon 04/10/2008 22:23:15

  Αν δεχτούν οι ανεκδιήγητοι δικοί μας το "ΒΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ή είναι προδότες ή άσχετοι.

  Εκτός αν επίτηδες πάει προς τα 'κει το θέμα από τους Αμερικάνους για να απασφαλίσει κανένας βουλευτής στης ΝΔ ακόμα και να πέσει η κυβέρνηση(νωρίτερα).

  Θα έρθει μετά η Ολμπράιτ και ο Χόλμπρουκ και θα λύσουν το θέμα με την συναντίληψη του Γκούφη.

 2. oenaw avatar
  oenaw 04/10/2008 22:24:12

  Καλά πεστους, κινήσεις αντιπερισπασμού. Μέσω Σερβίας, τεράστια και ασύμφορη απόσταση κτλ γιατι δεν το έκαναν και τα χρόνια του εμπάργκο και τότε υπήρχε λιμάνι στο bar

 3. oenaw avatar
  oenaw 04/10/2008 22:25:05

  Anon, εσύ τι προτείνεις;

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/10/2008 22:38:07

  καλα πλακα με κανεις?


  ΠΠ

 5. t avatar
  t 04/10/2008 22:38:57

  Factorx Πολύ ωραία η photo!!!

 6. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 04/10/2008 22:39:25

  Ας τα κουβαλάνε και στην πλάτη. Δε μας νοιάζει. Κι αν σφίξουν τα πράγματα έχουμε κι άλλους τρόπους μή ένοπλης αντίδρασης.

 7. t avatar
  t 04/10/2008 22:49:13

  Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η διοίκηση του Bush θέλει συμφωνία με τα Σκόπια πριν το τέλος του Οκτωβρίου.

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/10/2008 23:17:44

  Εάν έχετε παρακολουθήσει τις διαπραγματεύσεις θα ξέρετε ότι η Ελλάδα έχει προτείνει δεκάδες ονόματα (ακόμη και το Δημοκρατία της Μακεδονίας - Σκόπια ελληνική ιδέα ήταν ) τα οποία ως τώρα απέρριπταν τα Σκόπια-μέχρι και Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας προτάθηκε.
  Και αυτό γιατί από τη στιγμή που από το 1995 δεχθήκαμε ότι θα υπάρχει το Μακεδονία (το FYROM το έχει)το ζητούμενο είναι μία οποιαδήποτε διαφοροποίηση του σκέτου Μακεδονία και δεν έχει σημασία το είδος της διαφοροποίησης.
  Τώρα το πως θα περάσει αυτό στην ελληνική κοινή γνώμη που παρά τη θέση όλων των κομμάτων πλην ΛΑΟΣ ζει στο 1992 είναι άλλο θέμα.
  Οσο για την εθνότητα η μη-αναφορά σε εθνότητα είναι ελληνική επιδιωξη γιατί δεν μπορεί να αλλάξει η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995.
  Υπενθυμίζω ότι βάσει της Συμφωνίας του 1995 η Ελλάδα αναγνωρισε το κράτος αυτό με το όνομα πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με μόνη διαφωνία το ζήτημα του ονόματος του κράτους.Αλλά η γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας επισήμως αντιπροσωπευε βάσει γιουγκοσλαβικού συντάγματος το μακεδονικό έθνος και η γλώσσα του χαρακτηριζόταν από την ενιαία Γιουγκοσλαβία ως μακεδονική.
  Εφ όσον αυτά τα ζητηματα δεν τέθηκαν τότε εμμέσως και σιωπηρώς η Ελλάδα αποδέχθηκε όλα τα συστατικά στοιχεία του κράτους όπως είχαν επί πρώην Γιουγκοσλαβίας και τώρα δεν μπορεί να υπαναχωρήσει.

 9. t avatar
  t 04/10/2008 23:40:38

  @ 8 Anonymous
  Κατάργηση του Hellenic Plan for the Economic Reconstruction of the Balkans 2007-2011 για τα Σκόπια.
  http://www.sei.gov.mk/portal/eng/default.asp?id=5224

 10. Larissa - Muenchen - und zurueck avatar
  Larissa - Muenchen - und zurueck 04/10/2008 23:44:54

  Ο δρόμος μέσω Σερβίας (όχι από Κοσσυφοπέδιο) από Σκόπια για Αδριατική - Μπάρ είναι μέτριος, του τύπου Κορίνθου - Πατρών (ή λίγο χειρότερος). Απόσταση όσο για Θεσσαλονίκη. Αρκετά συντομότερος είναι μέσω Κοσσυφοπεδίου (ίδιας ποιότητας). Η σιδηροδρομική σύνδεση είναι καλή, ηλεκτροκίνητα.

 11. oenaw avatar
  oenaw 04/10/2008 23:47:53

  δέστε κάνα χάρτη η καλύτερα πάτε ένα ταξίδι εκεί, και από βοσνια περνάει η σιδηροδρομική σύνδεση Σκόπια - bar

 12. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 05/10/2008 00:09:58

  εχασε η βενετια βελονι....

 13. Larissa - Muenchen - und zurueck avatar
  Larissa - Muenchen - und zurueck 05/10/2008 00:17:55

  Από το Κοσσυφοπέδιο περνάει: Πρίστινα - Πέτς - Ποντγκόριτσα - Μπάρ
  Εκτος άν είναι παλιός ο χάρτης

 14. t avatar
  t 05/10/2008 00:20:07

  Το κόμμα SDSM και ο αρχηγός του Zoran Zaev δέχονται όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα αντικαταστήσει το ΦΥΡΟΜ. Η ανακοίνωση αναμενεται την Δευτέρα, παρουσία του προέδρου Branko Crvenkovski, Υπ. Εξ. Antonio Milososki και του Nikola Dimitrov.
  Γίνεται σε συνδυασμό με την αναμενόμενη πρόταση του Matthew Nimetz στις 7 Οκτωβρίου.
  http://macedoniaonline.eu/content/view/3832/1/

 15. oenaw avatar
  oenaw 05/10/2008 00:58:48

  άλλο εθνότητα, άλλο ιθαγένεια

 16. NTANTON avatar
  NTANTON 05/10/2008 01:16:38

  Πάντως για να μην τρελαθούμε τελείως υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του ¨Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας" με το " Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" ( εάν τα μεταφέρουν σωστά αυτοί που μεταφέρουν ).

  Η πρώτη ονομασία υποσκάπτει - απαλύνει ακόμα και τον γεωγραφικό προσδιορισμό που επιδιώκεται με το "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας". Έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση στην πρώτη εκδοχή - μετάλλαξη ;;;

  Θέλω όμως να επανέλθω στον παλιό όρο που προσδιόριζε την εθνολογική σύσταση εκείνου του γεωγραφικού τμήματος που κατοικείται στην Ελληνική επικράτεια από ¨Σλαβομακεδόνες¨.

  Επί χρόνια τα δημόσια κρατικά έγγραφα της Ελλάδας έγραφαν για την ύπαρξη " Σλάβο-Μακεδόνων" για να προσδιορίσουν του κατοίκους εκείνους της Βόρειας Ελλάδας ( στη " Νότια Μακεδονία " δηλαδή την σημερινή "Περιφέρεια της Μακεδονίας ) που δεν δεχόντουσαν ότι έχουν κάποια ¨κληρονομική¨ σχέση με όσους αυτό-προσδιορίζονται ¨έλληνες την καταγωγή¨.

  Η λύση αυτή εγκαταλείφθηκε γρήγορα , δήθεν για τις αντιστάσεις του Αλβανικού στοιχείου ( που αποτελεί περίπου το 30 % της "Π.Γ.Δ. της Μακεδονίας"
  ( ονομασία και όρος που έχει επίσης ξεκάθαρο γεωγραφικό προσδιορισμό , και έχει γίνει περιέργως , σε αντίθεση με τις αντιστάσεις που υπάρχουν σήμερα για κάθε γεωγραφικού τύπου ονομασία , μέχρι σήμερα αποδεκτό από όλο το πολιτικό φάσμα ! ).

  Και εάν ακόμα οι Σλαβομακεδόνες , σήμερα , αποδέχονται τις Αλβανικές επιφυλάξεις , που είναι απαράδεκτες , διότι καταργούν την αρχή της πλειοψηφίας-μειοψηφίας ( και συνεπώς είναι ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ) και ζητούν να είναι συστατική συν-ιδρυτική Εθνότητα (όπως οι Τουρκοκύπριοι στην Κύπρο ) που θα μπορεί να μπλοκάρει όλες τις αποφάσεις ( εάν δεν υπάρχει η συναίνεση -ομοφωνία τους ) της πλειψηφούσας έθνο-πολιτιστικής ταυτότητας , τότε γιατί να μην ονομασθούν ¨Σλάβο-Ιλλυρική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας " ;;; , όπου συνεχίζουν να υπάρχουν αυτοτελώς η Βουλγαρική Μακεδονία του Πιρίν ( ¨Περιφέρεια¨ , ¨Νομός¨ ; ) και η ¨Ελληνική Περιφέρεια της Μακεδονίας¨ .

  Ποιανού χαλάει η σάλτσα στην περίπτωση αυτή ;;;


  Δεν θα μας τρελάνουν τελείως οι μακάκες που ηγούνται πολιτικά των Σλάβο-Μακεδόνων της σημερινής Π.Γ.Δ.Μ. , των Αλβανών κατοίκων της , των ΒΟΡΕΙΟ – Αμερικανών , των Γερμανών και του ¨Ελληνικού¨ ΥΠΕΞ !

 17. theo avatar
  theo 05/10/2008 01:48:19

  Τελικά μου είναι τόσο αδιάφορο το θέμα. Μα τόσο αδιάφορο που όποιος δεν καταλαβαίνει ας κάνει επιτέλους πως δεν ξέρει. Κάτι θα είναι κι αυτό.
  Η σχέση που έχουμε όλοι μας με τη δημοκρατία του Περικλή και τις φιλοσοφικές αναζητήσεις του Διογένη και τις εμπειρίες του Αριστοτέλη είναι ανάλογες του κατά πόσο είναι και τα ορφανά κει πάνω είναι Μακεδόνες. Ελεος πια...

 18. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/10/2008 02:19:00

  @ Νταντόν
  Τα κρατικά ελληνικά έγγραφα μπορεί να τους χαρακτήριζαν Σλαβομακεδονες για να τους αντιδιαστείλουν με τους Ελληνες Μακεδόνες αλλά οι ίδιοι επέμεναν πάντα στο σκέτο Μακεδόνες.
  Τα περί αντιστασεων του αλβανικού στοιχείου που εμπόδιζε την ονομασία Σλαβομακεδονία ήταν για εσωτερική ελληνική κατανάλωση.
  Η αλήθεια είναι ότι στα Σκόπια έχουν βγάλει ολοκληρη θεωρία περί συγχώνευσης των Αρχαίων Μακεδονων με τους Σλάβους το Μεσαίωνα για να εξηγήσουν τη σλαβοφωνία τους και θεωρούν "Μακεδονες" ακόμη και αναφερόμενους ως Βούλγαρους βασιλιάδες του βυζαντίου όπως τον τσάρο Σαμουήλ αλλά και τους Κύριλλο και Μεθόδιο που έφτιαξαν το σλαβικό αλφάβητο.
  Αυτη τη στιγμή ισχύει η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 που αναγνωρίζονται ως Πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.Πριν ήταν η Ομόσπονδη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας - το Δημοκρατία της Μακεδονίας ήταν πάντα σταθερό.
  Υπ΄οψιν ότι τελευταία ψάχνουν να βρουν αρχαίες "μακεδονικές" λέξεις για να προσθέσουν στη γλώσσα και δε δεχονται ότι είναι Σλάβοι.
  Αν θέλεις τη γνωμη μου η ευκαιρία για βέλτιστη λύση χαθηκε το 1992 όταν απορρίφθηκε το Νέα Μακεδονία και ιδιως το 1993 όταν μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα αποχώρησε απο τις διαπραγματεύσεις.Μέχρι τότε ούτε οι ΗΠΑ ούτε καμμία χώρα της ΕΕ τους αναγνωριζαν και φοβόντουσαν για την επιβιωση τους.Μόλις ο Ανδρέας αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις 6 χώρες της ΕΕ τους αναγνωρισαν και το Μάρτιο 1994 οι ΗΠΑ.Ο Ανδρέας αντέδρασε με το εμπάργκο που έληξε με την Ενδιάμεση Συμφωνία και την αναγνωριση τους από εμάς με το FYROM.
  Oπως προανέφερα το FYROM εμμέσως αναγνωρίζει τα συστατικά στοιχεία της γιουγκοσλαβικής εποχής δηλ. μακεδoνικό έθνος και μακεδονική γλώσσα αφού θέτει ως μόνο ζήτημα προς επίλυση το ονομα του κράτους.
  Εν συνεχεία το 2003 επωφελήθηκαν του πολέμου του Ιράκ για να συμμετάσχουν στη "Συμμαχία των Προθύμων" και σε αντάλλαγμα να κερδίσουν την αναγνωριση από τις ΗΠΑ ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
  Αυτή τη στιγμή το μόνο διαπραγματευτικό όπλο της Ελλάδος είναι η διάθεση τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ και ΕΕ που δεν μπορεί να πάει τα πράγματα πισω και από το 1995.

 19. Μ avatar
  Μ 05/10/2008 03:23:39

  >>Αλλά η γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας επισήμως αντιπροσωπευε βάσει γιουγκοσλαβικού συντάγματος το μακεδονικό έθνος και η γλώσσα του χαρακτηριζόταν από την ενιαία Γιουγκοσλαβία ως μακεδονική.>>


  Ας αλλάξουν το σύνταγμά τους.

  Αυτη η πρόταση θα έπρεπε κανονικά να είναι η αμετακίνητη θέση των Ελλήνων πολιτικών.

  Το γεγονός ότι συζητάνε-διαπραγματεύονται στο ποια Μακεδονία θα 'ναι, είναι από μόνο του χαμένο.

  Αλλά θα μου πεις πότε είχαν τα συμφέροντα ήθος και κοινό νου...


  Συμφωνώ με τον theo:


  >>Τελικά μου είναι τόσο αδιάφορο το θέμα. Μα τόσο αδιάφορο που όποιος δεν καταλαβαίνει ας κάνει επιτέλους πως δεν ξέρει. Κάτι θα είναι κι αυτό.
  Η σχέση που έχουμε όλοι μας με τη δημοκρατία του Περικλή και τις φιλοσοφικές αναζητήσεις του Διογένη και τις εμπειρίες του Αριστοτέλη είναι ανάλογες του κατά πόσο είναι και τα ορφανά κει πάνω είναι Μακεδόνες. Ελεος πια…>>


  Τι θυμίζει την Αθήνα, πλην το όνομά της;

  Παρηγοριά στον άρρωστο.
  Ή απλώς... κατάντια...

 20. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 05/10/2008 04:55:41

  Πλην Ελλήνων, ΔΕΝ υπάρχουν Μακεδόνες. Εν αρχή ην ο Λόγος, η Γλώσσα: στην αρχαιότητα, ΔΕΝ πήραν οι άνθρωποι- κάτοικοι το όνομα της χώρας, ΑΛΛΑ η χώρα το όνομα των ανθρώπων- κατοίκων. Από κει ξεκινάει η παρανόηση, -ηθελημένη ή από άγνοια.

  Αν αυτοί λέγονται Μακεδόνες, τότε, θα υπάρχουν Μακεδόνες ΜΗ Έλληνες, -όπερ άτοπον.

  Είναι δυνατόν να θέλουν να χρησιμοποιήσουν μια ξένη λέξη για όνομα του κράτους τους;;;

  Το "Μακεδών" γι' αυτούς είναι ό,τι είναι για μας τα Εφραίμ (= παραγωγικός, αποδοτικός [!]), Μαρία (= πίκρα! [Αχ! Μαρία...]), Πάσχα (= διάβαση, πέρασμα), που καταλαβαίνουμε πού αναφέρονται, ΑΛΛΑ αγνοούμε τι σημαίνουν, αφού είναι ξένες λέξεις.

  Δεν μας έχει μείνει τίποτα άλλο πέρα από την Ιστορία μας, το όνομά μας. ΕΘΝΟΣ = ΙΣΤΟΡΙΑ. ΕΘΝΙΣΜΟΣ = ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ. Τυχαίνει, δε, να είμαστε το αρχαιότερο έθνος του Δυτικού Κόσμου- Πολιτισμού. Αν χαθούμε εμείς, χάνονται οι ρίζες. Κι αν σε μερικούς φαντάζουν σωβινιστικά αυτά, να διαβάσουν το "Ποιος σκότωσε τον Όμηρο;", για να δουν ότι ο ...Πλεύρης είναι "φλωράκι" μπροστά σε ξένους ελληνολάτρες, (όπως τους λένε, "ελληνογώστες", θα τους έλεγα). Ας μην ξεχνάμε, ότι το να είσαι Έλλην-ας ΙΔΕΟ-ΛΟΓΙΚΑ, είναι από χέρι αντιρατσιστικό. Γιατί ξεπερνάει την ελληνική φυλή και γίνεται οικουμενικό από τον 4ο αι. π.Χ. κι εντεύθεν...

 21. t avatar
  t 05/10/2008 08:39:29

  Τελικά και ο πρωθυπουργός κ. Νίκολα Γκρούεφσκι αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα του SDSM, για συνάντηση ηγετών κομμάτων, προφανώς για να μην μείνει εκτός των συζητήσεων .
  «Έχοντας υπόψη το αίτημα του SDSM για σύγκληση νέας συνάντησης ηγετών κομμάτων, καθώς και το γεγονός ότι το κόμμα αυτό αρνείται να συζητήσει για τον εκλογικό νόμο και τις σχετικές συνταγματικές τροποποιήσεις δίχως να συγκληθεί συνάντηση με αντικείμενο συζήτησης το όνομα, αλλά και στο πλαίσιο της αναμενόμενης πρότασης από τον ειδικό διαμεσολαβητή κ. Νίμιτς, ο πρωθυπουργός κ. Νίκολα Γκρούεφσκι αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα του SDSM».
  Η συνάντηση ηγετών κομμάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, στις 11:30 στα Σκόπια».
  Έτσι τα πράγματα μπερδεύονται αφού ο Γκρούεφσκι, εμμένει στην πάγια θέση του περί διπλής ονομασίας.

 22. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/10/2008 10:13:19

  Συγκινούμαι απο τήν ΄αδιαφορία΄που επιδεικνύουν μερικοί γιά το θέμα..
  Και μάλιστα τεχνηέντως το ανάγουν στο απώτατο παρελθόν τής Αρχαιότητας όπου και αποφαίνονται πως οι σημερινοί κάτοικοι τής Ελλάδας δεν έχουν σχέση μέ τούς Αρχαίους(και φυλετικά προφανώς δέν έχουν).
  Aλλά υποθέτω πώς και οι Βρεττανοί(sic)και οι Γερμανοι και οι Γάλλοι δεν έχουν φυλετική συγγένεια μέ τούς προγόνους τους αλλά εάν τούς πειράξεις έστω και μιά τρίχα απο τά δίκαιά τους ξεσηκώνονται..
  Προφανώς αυτό απαγορεύεται ,απο ορισμένους, μόνον γιά τούς Ελληνες...

 23. Anon avatar
  Anon 05/10/2008 12:25:16

  "Τελικά μου είναι τόσο αδιάφορο το θέμα. Μα τόσο αδιάφορο που όποιος δεν καταλαβαίνει ας κάνει επιτέλους πως δεν ξέρει. Κάτι θα είναι κι αυτό.
  Η σχέση που έχουμε όλοι μας με τη δημοκρατία του Περικλή και τις φιλοσοφικές αναζητήσεις του Διογένη και τις εμπειρίες του Αριστοτέλη είναι ανάλογες του κατά πόσο είναι και τα ορφανά κει πάνω είναι Μακεδόνες. Ελεος πια…"

  Έλεος ζητάμε από σένα. Αν σου είναι όντως αδιάφορο γιατί αφήνεις σχόλιο; Και μάλιστα και πονηρό. Θα 'πρεπε δηλαδή να λειτουργεί ακόμα η Πνύκα για να αντιστεκόμαστε σε μια στημένη ιστορία.

 24. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 05/10/2008 16:44:26

  NEOΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ: “Ευτυχώς έχουν διασωθεί τα πρακτικά που κρατούσαν οι πρεσβευτές των Μεγάλων Δυνάμεων στην Πύλη κατά τη διάρκεια της ελληνικής Επανάστασης του 1821 κατά τις επισκέψεις τους στον ρεϊσουλκιουτάμπ (υπουργό των εξωτερικών) Μεχμέντ Σαϊντ Εφέντη και ιδιαίτερα οι σημειώσεις του πρεσβευτή της Αγγλίας Στάτφονρντ Κάνιγκ (εξαδέλφου του Άγγλου πρωθυπουργού). Μια σχετική ιστορική αναδρομή θεωρείται χρήσιμη, ιδιαίτερα κατά τις προηγηθείσες του Ναυαρίνου συναντήσεις του Κάνιγκ όπου απερίφραστα λέγει του οσμανού αξιωματούχου: «εμείς είμαστε εμποροκράτειρα χώρα και έχουμε συμφέροντα στην Άσπρη θάλασσα, στην οποία δεν υπάρχει ασφάλεια. Θέλουμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα κράτος από τους απογόνους των αρχαίων Ελλήνων. Να, η Πελοπόννησος και λίγο από την Ρούμελη με κανένα δυο νησιά». Και ο Μεχμέντ Σαϊντ του απαντά : « Ποιόν πας να κοροϊδέψεις; Ρωμηοί υπάρχουν σε κάθε γωνιά του Κράτους μας». Ο Άγγλος διπλωμάτης του αναταπαντά : «Αυτοί δεν είναι γνήσιοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων»!!!!!”.

  Ο κ. Σαρρής καταθέτει το παραπάνω ντοκουμέντο, για να ενισχύσει τον συλλογισμό του ότι, τα Σκόπια θα ασκήσουν αλυτρωτική πολιτική, άπαξ και καταχυρωθεί το "Μακεδονία" και τα παράγωγά του. Πριν, ό,τι και να λέγεται, όσο υψηλό να είναι το αξίωμα του λέγοντα, δεν αποτελεί καμία εγγύηση. Επίσης, καταδεικνύεται το πως χρησιμοποιείται η Ιστορία ψευδεπίγραφα, ή σύμφωνα με τα συμφέροντα των ισχυρών, όταν είναι να επιτευχθεί γεωπολιτικός στόχος τους.

 25. theo avatar
  theo 05/10/2008 16:49:57

  Επιμένεις λοιπόν να κάνω ότι ξέρω; Εντάξει ρε μάγκα. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!... Εδωσες εσύ κάποια λύση τώρα; Αντε σύρε στον ΟΗΕ να την κάνεις θεσμό!

 26. theo avatar
  theo 05/10/2008 17:04:56

  Κι επειδή αν μη τι άλλο, επέτρεψε μου να έχω την άποψη μου και να τη θέτω όπου θέλω, όσο θέλω και πόσο γουστάρω, θα σου πω ότι οι μάχες για την εθνοσωτηρία γίνονται αλλιώς και αλλού. Οχι με τέτοια καργκιοζιλίκια 18 χρόνια τώρα. Αν είχαν κότσια οι ελληνικές κυβερνήσεις να κάνουν το καλύτερο για την ελληνική υπόθεση, ας αναγνώριζαν το κράτος τους οι Σκοπιανοί όπως γουστάραν ακόμα και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με τη βούλα με την προυπόθεση ότι θα γινόταν η 55 Νομαρχία της ελληνικής επικράτειας. Να χώναν μέσα δασκάλους, κουλτούρα και ισονομία και να γινόταν οι ούτοι οι καλύτεροι εκ ντων Ελλήνων πολιτών. Εγώ μονάχα ελληνικά κεφάλαια είδα να μπουκάρουν και τίποτα άλλο. Για τον μπεζακτά και μόνο...

 27. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/10/2008 17:04:57

  Kαλά γιά έναν τόσο αριστερό αποτελεί ο Ο.Η.Ε.αξιόπιστο παράγοντα τού διεθνούς δικαίου??
  Οχι τίποτα άλλο αλλά άμα ΄Ετσι κι΄αλλοιώς η Γή θα γίνει κόκκινη΄τουλάχιστον να βλέπουμε οτι όλα είναι θέμα συσχετισμού δυνάμεων...
  Υποθέτω οτι η Αριστερά δεν αποδέχεται de facto αστικούς θεσμούς....
  Εκτός εάν ο Κορεάτης τού Ο.Η.Ε είναι καρακόκκινος και δεν το ξέραμε .
  Πώς ήταν ο Ανάν λευκός και νόμιζε ότι ήταν έγχρωμος ο ερίφης_???

 28. theo avatar
  theo 05/10/2008 17:09:10

  ..Αλλαξε πλευρό στον ύπνο που διάλεξες να κοιμάσαι. Η δεξιά ωμοπλάτη σου κουράστηκε να περιμένει εθνικές υποσχέσεις και όρκους τιμής!

 29. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/10/2008 17:18:13

  Μιά ερώτηση περί Ο.Η.Ε έγινε,γιά δεξιές ωμοπλάτες διαβάζουμε...
  Οι ΄αριστερές ωμοπλάτες΄πού μιλάνε γιά το ανύπαρκτο Διεθνές Δίκαιο και ομνύουν σε αυτό πού γείρανε άραγε??
  Εβγαλε και ανακοίνωση η ΄Σοσιαλιστική Διεθνής΄και διεπίστωσε έλλειμα δημοκρατίας στην Παγκοσμιοποίηση...
  Τρομάξανε οι καπιταλιστές μετά απ΄αυτό και τρέχουν να κρυφτούν...
  Τελικά ο Κορεάτης είναι η δεν είναι κόκκινος??

 30. theo avatar
  theo 05/10/2008 17:28:41

  Ομοιδεάτης και Golden Boy. Οπως και ανεμοστράτηγος της ad hoc προστασίας των όπου γης κεφαλαιοποιημένων copyrights εθνικιστικών θεμάτων.

 31. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/10/2008 17:33:19

  Mά τά Goden Boys φοράνε ΄διεθνιστική προβιά΄όπου τά βολεύει...
  Οι λαοί δεν έχουν σύνορα,καλή παγκοσμιοποίηση και τά τοιαύτα..

 32. theo avatar
  theo 05/10/2008 17:42:52

  Τακτικισμός. Εδώ ο Κωστίκας εν Ελλάδι την έβγαινε το 2004 με πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ καιιδεολογική γραμμή "και συ λαέ βασανισμένε.." για να χτυπήσει τον συντηρητισμό του σοσιαλιστή Σημίτη. Τα ξεχνάμε;
  Για το μπαχτίκι και το καρδάμωμα και μόνο.
  Σφυριγμένη γραμμή από το Μπίντελμπεργκ...

 33. potamiotis avatar
  potamiotis 05/10/2008 22:18:10

  ΚΑΜΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ STOP ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΟΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΣΚΠΟΠΙΑΝΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΚΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΗΤΑΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΜΗ ΝΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ Τ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ,ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΑΣ ΦΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΣΤΟΠ ΚΑΘΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.