05/10/2008 20:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και σκάνδαλο ….Βοιωτοπεδίου

 

Αναγνώστης μου επισημαίνει ότι μήνες τώρα μας έχουνε ζαλίσει με τον Εφραίμ, αλλά για τις τεράστιες εκτάσεις που διεκδικεί η εκκλησία ανά την Επικράτεια, κουβέντα.

Όπως και για τις σχετικές δραστηριότητες του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην Βοιωτία και το  Σκάνδαλο ...Βοιωτοπεδίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 05/10/2008 21:02:07

  Για πολλοστη φορα, Α ρε ΤΡΙΤΣΗ ΓΙΓΑΝΤΑ!

  Ο πρωτος που τα εβαλε φορα-παρτιδα με τους παπαδες, για να μην πω μεχρι προσφατα ο μονος...

  Σε 24 ωρες ο λαοπροβλητος Ανδρεας, εκανε ενα δωρακι (αγαπημενη του λεξη) στο κατεστημενο και εστειλε να κανει παρεα στον Καραγιωργα, και οσους αλλους πιστευαν σε ιδανικα...

  Ρωτηστε σε ποσα υπουργεια ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ξεθαβουν σχεδια-προτασεις του Αντωναρου!

 2. Ζαγκάλο avatar
  Ζαγκάλο 05/10/2008 22:07:32

  Ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία. Πάμπολες φορές εκκλησίες και μονές έχουν δικαιωθεί απο το μόνο αρμόδιο όργανο σχετικά με τα περιουσιακά στην Ελλάδα που είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (όπως και στην περίπτωση Τρίτση).

  Μέχρι λοιπόν να αποφανθούν και για τις τωρινές περιπτώσεις τα ελληνικά δικαστήρια, οι διάφοροι "προστάτες της λαϊκής περιουσίας" ας περιμένουν οι όλες παρεξηγήσεις να λυθούν δια της νομίμου οδού.

 3. ακάκιος avatar
  ακάκιος 05/10/2008 22:19:35

  Μοναστήρια σφιχταγκαλιασμένα με την πολιτική εξουσία λυμαίνονται την Ελλάδα και τους Έλληνες υπό την ευλογία της Δικαιοσύνης ή υπό την "πλάνη" της πολιτικής εξουσίας, όπως πολύ κομψά το λέει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς.

  • Εκκλησιαστικές οργανώσεις, σύλλογοι και λοιπά "ιερά ιδρύματα" μοιράζονται με τα υπουργεία την δημόσια γη και χρήμα, ενώ το ποίμνιο βλέπει, αν βλέπει, την λεηλασία αυτή ως ταμπού. Κι αν τολμήσει να αρθρώσει λόγο, ακούει και το "τι σε νοιάζει εσένα και ανακατεύεσαι".

  • Αρχιεπίσκοποι και επίσκοποι εισπράττουν και ενθυλακώνουν από υπουργεία τεράστια ποσά για «φιλανθρωπικούς σκοπούς», κι όταν αποκαλύπτεται το «φαγοπότι», στέλνουν τον εκάστοτε Ζαχόπουλο στην βίλλα του στην Χαλκιδική, και το θύμα στην φυλακή.

  • Μητροπολίτες εξαγοράζουν και καθοδηγούν τους δικαστές γράφοντας με όργανά τους ακόμη και κείμενα των αποφάσεών τους (περίπτωση αρχιμανδρίτη Γιοσάκη) και παρουσιάζουν την εικόνα αυτή της δικαιοσύνης-ιεροδικείου όχι ως παραεκκλησιαστικό –όπως είναι η αλήθεια– αλλά ως «παραδικαστικό» κύκλωμα.

  • Το μεσαιωνικό καθεστώς του αφορολόγητου της αστρονομικής εκκλησιαστικής περιουσίας δεν ενοχλεί καθόλου τους πιστούς, αν και καθημερινά διαμαρτύρονται για την δική τους φορολόγηση, που τους έχει πράγματι εξουθενώσει οικονομικά και οδηγήσει μέγα μέρος απ' αυτούς σε κοινωνικό μαρασμό.

  • Δεν υπάρχει επίσημη πολιτική, κοινωνική, εκπαιδευτική και γενικά δημόσια εκδήλωση, που να μην «καπελλώνεται» από την Εκκλησία. Δεν υπάρχει κόμμα εξουσίας,(συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοβουλία του), ούτε ένας δημόσιος άνδρας ούτε ένας ταγός της Επιστήμης, της Δικαιοσύνης, της Εκπαίδευσης, που να καταγγείλει το τραγικό αυτό φαινόμενο, την οπισθοδρόμηση της πολιτικοπολιτιστικής εξέλιξης του τόπου αυτού στον 4ο-6ο μ.Χ. αιώνα, όταν το Ελληνικό Έθνος γενοκτονήθηκε ως πολιτική και πολιτισμική οντότητα.

  Το σκοτάδι μιας μεσαιωνικής αντίληψης της θρησκείας με εγγυητή το Πατριαρχείο και εκτελεστές το ντόπιο εκκλησιαστικό κατεστημένο, και δυστυχώς σύσσωμη την πολιτικο-κοινωνικο-εκπαιδευτική ηγεσία της χώρας εξακολουθεί να καλύπτει την Ελλάδα κάτω από το πέπλο ενός κράματος βυζαντινού μεσαιωνισμού, βυζαντινής δεισιδαιμονίας και βυζαντινής διαφθοράς.

  Αυτή η κατάσταση μεσαιωνισμού, καισαροπαπισμού και θρησκοληψίας δεν υπάρχει προφανώς σε κανένα άλλο κράτος της Ευρώπης. Απολογητές του σκότους απέδιδαν και αποδίδουν την κατάσταση της Ρωμιοσύνης στους τέσσερες αιώνες της Τουρκοκρατίας. Η Τουρκοκρατία όμως έχει τελειώσει πριν από δύο αιώνες. Η ανατολικής προέλευσης Βυζαντινοκρατία αντίθετα δεν τελείωσε ποτέ. Και τα δεινά των Ελλήνων στο Βυζάντιο, δεινά που τους προκαλούσε μια ξένη προς την Ελληνική ψυχοσύνθεση θρησκευτική τυραννία, είναι και σημερινά μας δεινά, που μας προκαλεί η ίδια τυραννία, που επιβιώνει αλώβητη και στις μέρες μας.

 4. anonymous avatar
  anonymous 05/10/2008 22:43:44

  "Οι Εφραιμ να βρουν τη σκήτη τους εκεί που πρέπει, στον Κορυδαλλό..." τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας στο συλλαλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ουρανούπολη. Και πρόθεσε ότι "ορισμένες Μονές έχουν γίνει έδρες Μαφίας..." (PRESS_GR)
  ------------------------------
  Στη Βοιωτία σύντροφε Αλαβάνο, ο Don Corleone αντικατέστησε το Ιησού Χριστό εδώ και χρόνια. Τώρα όμως γίνανε παραρτήματα της "οικογένειας" και η Νομαρχία, οι Δήμοι και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, με πρώτο και καλλίτερο το Δασαρχείο. Η Μητρόπολη έχει αποκτήσει την οικονομική και πολιτική ισχύ να μονοπωλεί την εξουσία. Έχει καταστεί δηλαδή κράτος εν κράτει, κατάσταση που ίσως να επαναλαμβάνεται και σε άλλους νομούς της επικράτειας.
  Θα πάρει χρόνια αγιασμούς, εξορκισμούς και δεήσεις, και ποιό σημαντικό, πολιτική βούληση για να εξυγιανθεί αυτή η πολύ νοσηρή κατάσταση. Σίγουρα η πρωτοβουλία πρέπει να έρθει από το Κέντρο, γιατί η Βοιωτία, όπως και η αντίστοιχη Σικελία, δεν διαθέτει πλέον τα αντισώματα για να αντιδράσει.

 5. Θηβαίος avatar
  Θηβαίος 05/10/2008 23:53:01

  Γνωστά αυτά στη Βοιωτία μας, αλλά τα στόματα κλειστά. Ακόμη και ο Συριζα δεν λέει λέξη. Ιερή Μαφία λυμαίνεται τη χώρα.

 6. Ζαγκάλο avatar
  Ζαγκάλο 06/10/2008 00:49:30

  "Δεν υπάρχει επίσημη πολιτική, κοινωνική, εκπαιδευτική και γενικά δημόσια εκδήλωση, που να μην «καπελλώνεται» από την Εκκλησία"

  ενώ άμα καπελώνεται από το ΣΥΡΙΖΑ είναι καλά ακάκιε ε;

 7. sotos avatar
  sotos 06/10/2008 12:37:40

  @ακακιος
  Ευγε! Δυστυχως ειναι οπως τα λες! Ποτε επιτελους θα υπαρξει χωρισμος κρατους - εκκλησιας στην ερμη ετουτη χωρα ;

 8. Ζαγκάλο avatar
  Ζαγκάλο 06/10/2008 14:15:42

  Άραγε τελικά σε τούτη την έρμη χώρα ο χωρισμός κράτους-εκκλησίας είναι το φάρμακο "δια πάσα νόσον και πάσα μαλακίαν";

  Δηλαδή με το που χωριστεί το κράτος και η εκκλησία η περιουσία της θα διαμοιραστεί στους φτωχούς και στους κατατρεγμένους και όχι στους ημέτερους και στους οικοπεδοφάγους, η διαπλοκή και η διαφθορά θα σταματήσουν μονομιάς και ένας καινούργιος ήλιος δικαιοσύνης, αγάπης και οικονομικής ανάπτυξης θα ανατείλει επιτέλους και σε τούτο δω τον τόπο...

  Το μόνο που μου έρχεται αυτή τη στιγμή για την όλη κατάσταση είναι το γνωστό από το "Ξύπνα Βασίλη":

  "Φαρμάκι έχω στην Ψυχή
  Φέρνει μαυρίλα θολερή
  Στα στήθια μου Νύχτα αξημέρωτη ξανά,
  Με το πιοτό της με κερνά,
  Εβίβα μου,
  Σκοτάδι πίνω για πιοτό,
  Πω πω πω πω πω πω πω πω,
  Ντέφι της λύσσας μου κρατώ,
  πωπωπωπω, πωπωπωπω
  και το μυαλό μου είναι θολό,
  πωπωπωπω, πωπωπωπω...

  και το μυαλό σου είναι θολό
  και το δικό της πιο λειψό.
  Σας εθολώσαν τα λεφτά,
  γεια σου Φανφάρα φαφλατά.

  Κοκορίκου!... Κοκορίκου!"

 9. ακάκιος avatar
  ακάκιος 06/10/2008 15:28:41

  Ο Χατζηνικολάου για τις διεκδικήσεις της Εκκλησίας στη Βοιωτία

  H διεκδίκηση αγροτολιβαδικών και άλλων εκτάσεων από τη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας στη Βοιωτία θα είναι μεταξύ των θεμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες, που θα βρεθούν στο στόχαστρο του Νίκου Χατζηνικολάου, κατά τη διάρκεια της αποψινής εκπομπής (21:00) "Πρόσωπο με πρόσωπο" στο ALTER. Σχετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας μπορείτε να δείτε εδώ:

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=80643840

 10. Ζαγκάλο avatar
  Ζαγκάλο 06/10/2008 15:39:53

  «Δεν φταίω που το μοναστήρι έχει ιδιοκτησία... Πρέπει να είστε ευγνώμονες, γιατί έχετε τα χωράφια του μοναστηριού και ζείτε»

  φέρεται ότι είπε ο Αρχιεπίσκοπος κατά την ελευθεροτυπία. Δηλαδή αν ήταν του Τεγόπουλου τα χωράφια θα τους τα είχε χαρίσει;

  Ποιός ξέρει, μπορεί...

 11. ΣΥΡΙΖΑΒΟΙΩΤΙΑΣ avatar
  ΣΥΡΙΖΑΒΟΙΩΤΙΑΣ 06/10/2008 18:43:04

  καλά φίλε Θηβαίε δεν αντιλήφθηκες ότι όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΙΩΤΊΑΣ, στην οποία απάντησε η Μητρόπολη και ο Μητροπολίτης και ασχολήθηκαν όλα τα τοπικά και εν συνεχεία τα κεντρικά ΜΜΕ;

 12. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 08/10/2008 18:51:11

  Γιατί δεν καταλαβαίνω πρέπει να έχουν περιουσία όλα τα ΝΠΔΔ, καθώς και η Καθολική Εκκλησία στις Κυκλάδες, και οι μουφτήδες της Θράκης και ο μόνος θεσμός που πρέπει να μην έχει ιδιοκτησία να είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας. Έργο επιτελείται από πολλούς κληρικούς και σημαντικό. Απλά γίνεται αθόρυβα και δίχως τυμπανοκρουσίες. Και για να γίνει αυτό το έργο χρειάζονται χρήματα. Και επειδή αγιότητα και η αγαθοεργία δεν είναι λερωμένα εσώρουχα για να τα απλώνουν καθημερινά στα δελτία των 08:30 και να ζέχνουν αυτός είναι και ο λόγος που ακούμε συνέχεια για εκμεταλλευτές κι όχι για αγίους

 13. μιχαηλ avatar
  μιχαηλ 15/10/2008 12:39:27

  του εδειξε τις βιστονιδες λιμνες , τα μετοχια , τα χωραφια , τα οικοπεδα , τις καταθεσεις , τα μητροπολιτικα μεγαρα , τις μητροπολεις , τα μεγαλοπρεπη μοναστηρια , τις περιοπτες θεσεις , τις μητρες , τους σακκους , τους θρονους , την βασιλικη αμφιεση ,και του ειπε ,ολα αυτα ειναι δικα μου ,ολα αυτα θα σου τα δωσω αν πεσεις με προσκυνησεις . Τοτε ο Ιησους του ειπε , υπαγε οπισω μου Κωσταντινε ...

 14. μιχαηλ avatar
  μιχαηλ 15/10/2008 12:53:29

  ...του εδειξε την αγια Σοφια ...

 15. μιχαηλ avatar
  μιχαηλ 16/10/2008 12:57:13

  τα δυο μαυρουδκια θα μας βγαλουν απο την οικονομικη κριση , απο το κραχ .
  ειδικα το δευτερο !

 16. Ανδρεας Μαστορας avatar
  Ανδρεας Μαστορας 21/10/2008 14:50:57

  http://www.flickr.com/photos/31270027@N08/

 17. μιχαηλ avatar
  μιχαηλ 23/10/2008 11:29:32

  συνεχης αναπτυξη = πυργος της Βαβέλ

 18. μιχαηλ avatar
  μιχαηλ 06/11/2008 12:48:57

  ιδιωτικη πρωτοβουλια = ιδιοτελεια

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.