18/11/2008 20:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και πώληση μονάδων της ΔΕΗ στο τραπέζι

Πολύ χαμηλότερες, σε σχέση με τα όσα αρχικά είχαν παρουσιαστεί, είναι οι αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ που ζητά η επιχείρηση. Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο που παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ Νίκος Αθανασόπουλους σε χρηματιστηριακούς και θεσμικούς επενδύτες, για το 2009 προβλέπεται αύξηση 1%, για τα επόμενα 3 χρόνια 5 %, 4% για το 2013, και 3% για το 2014.

Ωστόσο η αναδίπλωση του κ. Αθανασόπουλου εμπεριέχει και μια ...βόμβα: Σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις για αυξήσεις στα τιμολόγια, θα εξεταστεί η πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής όπως επίσης η ματαίωση ή συγχρηματοδότηση επενδύσεων με ιδιώτες, αναφέρει το επιχειρηματικό σχέδιο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας δήλωσε το πρωί ότι δεν συζητώνται άλλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για το 2009, πέρα από τη ρήτρα καυσίμων που έχει ήδη αποφασιστεί. Είπε ακόμη ότι θα περιμένει την εισήγηση της ΔΕΗ και θα την αξιολογήσει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλος avatar
  αλλος 18/11/2008 20:40:32

  περιμενε κανεις πως δε θα γινοταν οτι αντιστοιχα γινεται στην υγεια ,παιδεια κλπ;το σχεδιο ουσιαστικα αυτο ειναι.το ελαχιστο κρατος και οι τεραστιοι ιδιωτες-αφεντικα.

 2. costas avatar
  costas 18/11/2008 20:57:38

  Αθανασόπουλος και σια
  ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΜΕ ΠΑΡΗΣΙΑ!!!

  Τόσα χρόνια γιατί πήγαινε τόσο καλά η ΔΕΗ,
  κι όταν μπήκαν οι νέοι - Διοικητές λαμόγια-
  τα τιμολόγια πήγαν στα ύψη και η υπάρχουσα
  περιουσία της ΔΕΗ στους Ιδιώτες.

  Όσο για μακροχρόνιο προγραμματισμό,
  αυτό ούτε συζήτηση..

 3. ataktos avatar
  ataktos 18/11/2008 21:12:03

  Ο κύριος είναι «μάγκας» με ξένα κόλλυβα, επενδύσεις γιοκ ,ας τα πουλήσει- άλλωστε δεν είναι δίκια του η επιχείρηση .

 4. Lara avatar
  Lara 18/11/2008 21:25:14

  Αρχιζω να πιστευω οτι σε λιγο θα βγαλουν την Παιδεια και Υγεια στο σφυρι.
  Απο αυτους τους Απαταιωνες ολα να τα περιμενει κανεις.
  λαρα

 5. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 18/11/2008 22:06:46

  Arheopteryx –πρόσεξε καλά το συνημμένο http://www.dei.gr/Documents/181108%20Business%20Plan%20FINAL%20ENGLISH.pdf .
  2 χρόνια καλό μισθό για συνταξιούχο ,30 σύμβουλοι ,ολόκληρες υπηρεσίες και την παραπέρα πορεία την χαράζουν η
  http://www.booz.com
  μετά μας λένε μερική για αρτσι μπούρτζι και λουλά του ΚΚ .

 6. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 18/11/2008 22:14:30

  Αρχιζω να πιστευω οτι σε λιγο θα βγαλουν την Παιδεια και Υγεια στο σφυρι.

  Για την παιδεία έχουμε ιδιωτικά σχολεία και τα την υγεία τα ίδια. Η παιδεία επιπλέον είναι ιδιωτικοποιημένη με τα φροντιστήρια. Αργά αλλά σταθερά θα ιδιωτικοποιηθούν και αυτά μέσω της ΕΕ.

 7. μανώλης avatar
  μανώλης 18/11/2008 22:27:59

  "...Αρχιζω να πιστευω οτι σε λιγο θα βγαλουν την Παιδεια και Υγεια στο σφυρι."

  Αν είναι να μας έρθουν πιο φθηνά ας τα βγάλουν να ησυχάσουμε.

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/11/2008 22:28:27

  ΑΤΑΚΤΕ, εντυπωσιακό! Θα το τυπώσω...θέλει διάβασμα

 9. aftershock avatar
  aftershock 19/11/2008 00:18:47

  @ Lara 4
  "Αρχιζω να πιστευω οτι σε λιγο θα βγαλουν την Παιδεια και Υγεια στο σφυρι."

  Μα έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία...με τη μεταρρύθμιση στο εκπαιδευτικό και το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.
  Το ασφαλιστικό φυσικά είναι αλληλένδετο με την υγεία.Πότε ήταν που έγινε ένας ντόρος με κάποιες ασφαλιστικές που κλείσανε ξαφνικά ;;;;...έχει 4...5 χρόνια;;Πότε εξαγοράστηκε η alpha από την axa;;; Έχει δεν έχει 2 χρόνια...
  Δημιουργείται ένας ντόρος και ξεκαθαρίζεται το (επιχειρηματικό) τοπίο για τους μεγάλους αφού μεταξύ τους έχει σχεδιαστεί η πολιτική που ΘΑ ακολουθηθεί μέσω νομοθεσίας αργότερα.
  Μαθαίνει ο κόσμος από δω κι από κει, τρελαίνεται και μετά σκέφτεται :

  "Αν είναι να μας έρθουν πιο φθηνά ας τα βγάλουν να ησυχάσουμε."
  λέει ο μανώλης 7

  Αυτό πιστεύω ότι θέλουν κι αυτοί.Να δει ο κόσμος την ελεεινή ανεπάρκεια του "συστήματος" υγείας-ασφάλισης και τρελαμένος να πει "τι λε ρε ξερω γω να πούμε που θα σε πληρώνω ρε απατεώνα, δικά μου τα λεφτά ρε και τα δίνω σε όποιον θέλω ρε λαμόγια"...οπότε ταίζουν τον Έλληνα με το παραμύθι της δήθεν επιλογής (σε ένα υποτιθέμενο σενάριο ιδιωτικοποίσης υγείας-ασφάλισης) και από κει και πέρα εμείς οι ίδιοι πιέζουμε να εφαρμοστούν μέτρα περαιτέρω οικονομικού απαγχονισμού μας.Και πάμε να τα φέρουμε βόλτα με τους ιδιώτες που υπακούν στους περιβόητους νόμους της αγοράς...
  Πιστεύω ότι είναι ενδιαφέρον να ψάξει κάποιος και τα συνταξιοδοτικά προγράμματα των ασφαλιστικών εταιρειών σήμερα...που ήταν λίγο πριν το 2οοο και τι σχεδιάζουν για τα επόμενα χρόνια.
  Υγεία-ασφάλιση-σύνταξη...yeah baby...wrap it up!!!

  Όσο για την παιδεία...ποιος δεν έχει δει σε αμερικάνικες ταινίες τα παιδάκια να μετράν τα λεφτά που μαζέψαν ή θα χρειαστεί να μαζέψουν για το πρώτο, δεύτερο -και πάει λέγοντας- έτος στο πανεπιστήμιο; Και μιλάμε για χιλιάδες δολλάρια κάθε χρόνο όχι παίξε γέλασε.Big game...
  Και φυσικά το ρόλο των εταιρειών και την πρόσβασή τους στα πανεπιστήμια από τη στιγμή που τα board of trustees πρέπει να βρουν funds για την εκπαίδευση των μελλοντικών ηγετών τους!!!!!!

  Ακολουθούμε τα αμερικάνικα χνάρια προ 50ετίας...δεν έχουν την ικανότητα αλλά ούτε και τη διάθεση οι "άρχοντές μας" να ξεδιαλύνουν και να αντιγράψουν δημιουργικά ότι χρήζει προσοχής.
  Η βλακεία, η ανικανότητα, η νωθρότητα, το βόλεμα και η τσαπατσουλιά περισσεύουν σ' αυτό τον τόπο τόσο πολύ που αν γινόταν να ξυπνήσει ο Αριστοτέλης αύριο το πρωί στην Ελλάδα του σήμερα, πιστεύω ότι μέχρι το βράδυ το αργότερο θα αισθανόταν λοβοτομημένος!!!!!

 10. Anonymous avatar
  Anonymous 19/11/2008 00:29:03

  Έτσι που πάμε

  δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο!

 11. nikos avatar
  nikos 19/11/2008 00:57:50

  Αυτοί οι ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ αναλαμβάνουν το βρώμικο
  έργο.
  Οι υπουργοί μπορεί απλά να τους καλύπτουν.

 12. Νικόλας avatar
  Νικόλας 19/11/2008 08:22:56

  Σε μια εποχή που αποδείχτηκε ότι το καθόλου ή το λίγο κράτος έφερε την καταστροφή (βλέπε χρηματοπιστωτική κρίση) εμείς εξακολουθούμε να συζητάμε για πωλήσεις ή ιδιωτικοποιήσεις εταιριών όπως η ΔΕΗ.
  Και για να γίνει αυτό πρέπει ο φορέας ή η εταιρία του Δημοσίου να "αποδειχθεί" ότι δεν λειτουργεί σωστά, ότι δεν έχει κέρδη, ότι επιβαρύνει τον φορολογούμενο. Και αφού "αποδειχθεί" αυτό τότε ισχυρίζονται ότι η ελεύθερη αγορά και ο ανταγωνισμός θα ρίξουν τις τιμές.
  Κουραφέξαλα...
  Το ίδιο που γίνεται με τη ΔΕΗ, έγινε με την Ολυμπιακή, με τον ΟΤΕ, με την Υγεία και την Παιδεία.

 13. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 19/11/2008 08:56:36

  Όταν από το 1987-9 που πραγματοποιήθηκε η τελευταία μελέτη Ορυχείου Τομεα-6 (τομέας 1-3 ) από Τ.Π. και επισημοποιήθηκε από Γερμανικό οίκο στα Ορυχεία, μετά το MMP της RWE 1996 δηλ .ένα κατ εξοχήν βιομηχανικό συγκρότημα εντάσεως εργασίας εργάζεται δηλ. λειτουργεί δίχως μελέτες ,μπορείτε να μου πείτε τι άσπρη μέρα μπορεί να μας φέρει ο Κάθε Τάκης ,Γιώργος ,Booz@company και να τους περνούμε στα σοβαρά .Εδω πρόκειται για θαύμα του κεφαλαίου που ακόμα υπάρχει .Z gowna biczu nikt nie ukrecil .

 14. spyros avatar
  spyros 19/11/2008 09:45:18

  Η μέθοδος είναι γνωστή και ξεπερασμένη. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ παρουσιάζει μια υπέρογκη αξίωση για αυξήσεις. Προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Παρεμβαίνει ο υπουργός και με αυστηρό τρόπο ¨βάζει χέρι¨ στον manager και διαβεβαιώνει ότι οι αυξήσεις θα είναι πολύ μικρότερες (αυτές που στην ουσία έχουν προαποφασιστεί). Έτσι ο υπουργός εμφανίζεται πρώτος μάγκας και ο πρόεδρος παίρνει αυτό που ουσιαστικά ήθελε, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Κι εμείς πρέπει να είμαστε και χαρούμενοι από πάνω…

 15. silegav avatar
  silegav 19/11/2008 09:47:48

  2 παρατηρήσεις:

  Αν καταφέρει να διώξει από πελάτες αρχικά την Αλουμίνιον, μετά τα ΕΛΠΕ και τέλος τους υπόλοιπους καταναλωτές υψηλής τάσης και τους στείλει να ψωνίζουν από το σύστημα στην οριακή τιμή θα γυρίσει σε κερδοφορία άμεσα. Εκεί που είναι η οριακή τιμή βέβαια μπαίνουν σοβαρά ερωτήματα για την βιωσιμότητά τους. Αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα του Αθανασόπουλου αλλά της κυβέρνησης.

  Η πώληση παλαιών μονάδων (π.χ. Μεγαλόπολη, ΑιΓιώργηδες κτλ.) δεν είναι ξεπούλημα, εφόσον συνδιαστεί με ρυθμιστικά ανταλλάγματα. Το έκαναν και EDF, Enel που δεν είχαν οικονομικά προβλήματα.

 16. ηλίας κουτσούκος avatar
  ηλίας κουτσούκος 19/11/2008 10:09:31

  μιλάμε για τους απόλυτους απατεώνες...
  Ακούστε κι αυτό,χιλιάδες εκαιδευτές-καθηγητές στα Δημόσια ΙΕΚ,έχουν να πληρωθούν απ τον Οκτώβρη του 2006.Ο ΟΕΕΚ τους ειδοποίησε πως τα χρήματα έχουν εγκριθεί απ το Γενικό Λογιστήριο του κράτους πλην όμως δεν υπογράφει ο αρχιδιαχειρηστής των κλεπτών Αλογοσκούφης.ΘΑΥΜΆΣΤΕ ΤΟΥς...

 17. ataktos avatar
  ataktos 19/11/2008 21:29:54

  arxeopteryx -ke i germani sto pehnidi http://climate.wwf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=145

 18. makedonas avatar
  makedonas 19/11/2008 23:48:23

  όλα είναι στα πλαίσια του Σεμνά και Ταπεινά.
  ΈΧΟΥΝ ΔΙΑΛΎΣΕΙ ΤΑ ΠΆΝΤΑ.
  Επιτέλους πρέπει να πάρουν δρόμο.
  Το δρόμο του αρχηγού.ΒΙΝΤΕΟΤΑΙΝΙΕΣ με παιδικά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.