#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/03/2008 05:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και που είστε ακόμα…

Τώρα που με την αναγνώριση «τουρκικής μειονότητας» το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων άνοιξε το δρόμο για την αναγνώριση πάσης φύσεως μειονοτήτων στην Ελλάδα και εμείς ετοιμαζόμαστε να αναγνωρίσουμε και μια άλλη «Μακεδονία» στη γειτονιά μας (ανεξαρτήτως προθέματος ή παύλας) δεν μπορώ κι εγώ να υποθέσω ότι στο μέλλον θα παραπεμφθεί και η Ελλάδα επειδή θα χρησιμοποιεί το όνομα …Μακεδονία; Θεωρείται απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο;

Αν το θεωρείτε, ακόμα, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της κας Μπακογιάννη.  Όπου σε ερώτηση για το αν μπορεί η Ελλάδα να παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο, επειδή χρησιμοποιεί το όνομα …Μακεδονία προσέξτε τι απαντά: «Μέχρι στιγμής, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει». Άρα η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας μας λέει ότι τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να υπάρξει στο μέλλον (!!!). Να παραπεμφθεί δηλαδή η Ελλάδα για τη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !!!


http://www.dorabak.gr/default.asp?pid=22&la=1&qid=430

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Περαστικός avatar
  Περαστικός 30/03/2008 07:20:57

  Γιατί τόση κινδυνολογία; Όλοι γνωρίζουν πως στη Θράκη υπάρχει τουρκική μειονότητα όπως στην Ισταμπούλ υπάρχει ελληνική μειονότητα Όσο για τη Μακεδονία, ο ίδιος ο Παπαρηγόπουλος παραδέχεται πως όλος ο χώρος, και όχι ένα τμήμα, της FYROM, ανήκε στην αρχαία Μακεδονία. Βλέπετε φαντάσματα και απειλές και εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν. Η Ντόρα είναι μια πολύ καλή υπουργός και εκφράζει και τα 4 δημοκρατικά κόμματα της Βουλής.

 2. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 30/03/2008 08:02:40

  .....Οριστική και αμετάκλητη είναι πλέον η καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη στάση της να μην επιτρέπει τη λειτουργία ενώσεων των μειονοτήτων στη χώρα.

  [Αυτή τη φορά η ομόφωνη καταδίκη του Ευρωδικαστηρίου αφορούσε τη διάλυση του σωματείου Τουρκική Ενωση Ξάνθης και της Ενωσης Γυναικών Ροδόπης.

  Οι ευρωδικαστές […] έκριναν ότι η Ελλάδα, απαγορεύοντας τη νόμιμη λειτουργία των παραπάνω σωματείων, παραβιάζει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, όπως αυτό κατοχυρώνεται στο άρθρο 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.]

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η Α[ΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙΤΕ????
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ Η ΑΥΤΗ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗς ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ???

  ανεξαρτητα από αυτό ποιος ηλίθιος απαγορευσε τις παραπανω ενωσεις και γιατί??? ξερει κανεις???

 3. νικος avatar
  νικος 30/03/2008 10:03:41

  ke pali xenes dinamis,praktores,israelites .
  I Blakia se avtin tin xora den katadikazete anagnosti.
  To ehi grapsi (ke anadimosievthike prosfata sto diadiktio)o Lembesis .
  Thimate kanis?

 4. νικος avatar
  νικος 30/03/2008 10:24:57

  kai ANONYMOUS kai OREOS!!!

 5. Προφήτης avatar
  Προφήτης 30/03/2008 10:26:50

  Οι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ θρησκεύματος, όχι όλοι απαραίτητα τουρκικής καταγωγής, κάτοικοι που υπήρχαν ΤΟΤΕ στη Δυτική Θράκη έμειναν σε αντιστάθμισμα της παρουσίας ΙΣΑΡΙΘΜΗΣ ΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο.

  Οι Έλληνες της Ανατολικής Θράκης, Ανδριανούπολη, Ραιδεστός κ.α. χαμένων πατρίδων 3000τούς ιστορικής παρουσίας εκδιώχθηκαν.
  Όπως εκδιώχθηκαν και οι μουσουλμάνοι της Κρήτης. (Για τους οποίους οι βρωμεροί Βρεταννοί, προωθώντας κατ΄εντολήν Μπους την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ, για να «προβάλουν» ότι υπήρχαν τουρκικά «ερείσματα» στην Ελλάδα, έβαλαν έναν υπάλληλό τους Clark να γράψει ένα «δακρύβρεχτο» βιβλίο).

  Οι Τούρκοι, με μεθοδευμένη πολιτική, σε πλήρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης, με σταθερό στόχο την αναθεώρησή της από δημιουργούμενα «τετελεσμένα»
  α)ξεπάστρεψαν την ελληνική μειονότητα της Πόλης με σφαγές, διώξεις, τρομοκρατία
  β) μετέτρεψαν τις Ίμβρο και Τένεδο σε ανοιχτές φυλακές, μεταφέροντας εκεί τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες, για να ωθήσουν, όπως φυσικά έγινε, τους Έλληνες σε φυγή
  γ) με μια σειρά νόμων απέκδυσαν τους Έλληνες από τα περιουσιακά τους στοιχεία, κάνοντας αδύνατη την οικονομική τους επιβίωση και σε συνδυασμό με την τρομοκρατία αδύνατη την παραμονή τους σε τουρκικό έδαφος.

  Παράλληλα, οι Τούρκοι δουλεύουν στο εσωτερικό της Ελλαδας, με 5η φάλαγγα.

  Ο ζεϊμπέκης Γιωργάκης υπογράφει την απαλοιφή της διδασκαλίας των πραγματικών ιστορικών γεγονότων που έχουν διαμειφθεί μεταξύ των δύο χωρών.
  Η Γιαννάκου σε εφαρμογή της προωθεί το βιβλίο της ΣΤ’ Δημοτ.

  Ένας Μπουλμέτης, με τουρκικά κατά πλειοψηφία κονδύλια (δήλωση στο περ. «Αθηνόραμα») στήνει μια τύπου σταλινικής προπαγάνδας ταινία.
  Με άφθονο συναίσθημα για να δουλεύει μόνο το θυμικό και όχι η λογική του θεατή.
  Στην ταινία, τούρκοι ασφαλίτες επισκέπτονται την ελληνική οικογένεια και ευγενικά δίνουν στον πατέρα διορία 2 ημέρες να εγκαταλείψει την Πόλη.
  Χωρίς σεναριακή εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό λες και προέκυψε, και οι άνθρωποι το αποδέχονται, ως φυσικό φαινόμενο, σεισμό ή πλημμύρα !
  Λες και δεν προέκυψε από τουρκική πολιτική.
  Πλήρης διαστροφή των γεγονότων !
  Η ταινία σημείωσε ρεκόρ εισιτηρίων γιατί ερέθισε το εθνικό συναίσθημα των Ελλήνων προς το επί 1000 χρόνια κέντρο του Ελληνισμού, την Πόλη.
  Κόσμος κλαίει στις προβολές, παιδιά βγαίνουν δακρυσμένα, αλλά ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.

  Σε αντίθεση με την πρακτική των Τούρκων, οι Έλληνες άφησαν την μουσουλμανική μειονότητα να μακροημερεύσει, να προοδεύσει και κυρίως να πολλαπλασιάζεται ανενόχλητη.
  Ο δε γέρος Καραμανλής τούς ανοίγει (το 1962 αν θυμάμαι καλά) Προξενείο στην Κομοτηνή που γίνεται η φωλιά των τούρκων πρακτόρων και τρομοκρατεί τους μη φιλότουρκους μουσουλμάνους.

  Θα έπρεπε, αυτή τη στιγμή να υπάρχουν 3000 μουσουλμάνοι στην Ελληνική Θράκη, όσοι Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη.

 6. wert01gf avatar
  wert01gf 30/03/2008 12:37:52

  Έτσι της είπανε να πει, αυτό είπε.

 7. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 30/03/2008 14:18:57

  Ενα υποσύνολο της μουσουλμανικης μειονοτητας της Θράκης αισθανεται και δηλωνει τουρκικη καταγωγή. Αυτό για το Ευρωπαικο δικαιο αποτελει θεμελειωδες αναφαιρετο δικαιωμα. Οπως και το δικαιωμα στην περιουσια και την ιδιοκτησια. Το ιδιο δικαστηριο δικαιωσε την Κυπρια δασκαλα Λουιζιδου και υποχρεωνει την Τουρκία σε αποζημιωσεις στα κατεχόμενα. Στο ιδιο δικαστηριο προσφευγουν καθημερινα (και) ελληνες πολιτες οταν νομιζουν οτι θιγονται θεμελιωδη δικαιωματα του.
  Η εκβαση της συγκεκριμένης δικης ήταν δεδομένη. Απλώςο Αρειος Παγος το 2005 προτιμησε να μεταφερει την καυτή πατατα εκει μετα απο 21 χρονια δικαστικών αγώνων στην Ελλαδα.

  Η ιστορική αναδρομη του προφήτη ειναι σωστη, ξεχναει μονο να πειδύο πραγματα
  1. Οτι χαρη στην κοντοφθαλμη πολιτικη της Ελλαδας για χρονια , μεχρι προσφατα οι Πομακοι ηταν αναγκασμενοι να φοιτούν στα σχολεια της μουφτειας και να μαθαινουν τουρκικα που ΔΕΝ τα μιλάνε και κυρίως δεν τα γουσταρουνε.
  2. οτι οι μουσουλμανοι της θράκης ειναι η μοναδικοι μουσουλμανοι στην Ευρώπη οι οποίοι υπόκεινται στο Νομο της Σαριας ειναι δηλαδη ομηροι του Μουφτη και το οικογενειακο τους δικαιο ειναι πρωτογονο. (μια προσφατη δικαστική απόφαση φαινεται οτι δημιουργει νεα δεδομενα)
  Ο ανωνυμος επισης εχει δικιο σε πολλες επισημανσεις. Εγω θα προσθετα πως ακομα κι αν ηταν δυνατο ή εστω φρονιμο να εκδιωχθούν η κατεχόμενη κυπρος τουσ περιμένει και ολοκληρο το οικοδόμημα της ελληνικής Εξωτερικης πολιτικης θα μεινει χωρις επιχειρηματα.
  Η πολιτικη κοινωνικής και οικονομικης ενσωματωσης που εφαρμόζεται σιγα σιγα από την ελλαδα τα τελευταια χρονια μπορει να ειναι πολυ πιο αποτελεσματική πιστευω. Καμια ευημερουσα κοινοτητα δεν επαναστατησε ποτέ.

 8. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 30/03/2008 14:22:52

  ενα τελευταιο
  Το δικαστηριο αναγνωρισε το δικαιωμα καποιων να αυτοαποκαλουνται Τουρκοι, δεν αναγνωριζει ούτε καταργεί μειονότητες.
  Η αποφαση του δε εχει τοση σχεση με τη χρηση του Μακεδονια και μακεδονικος οση εχει ο φαντης με το ρετσινόλαδο.

 9. μανώλης avatar
  μανώλης 30/03/2008 14:30:53

  Ανώνυμε 11.52 μπράβο.

  Με λιγες επισημάνσεις έθεσες τα πράγματα στην σωστη τους διάσταση.
  Δυστυχώς η ιστορική πραγματικότητα δεν συμπίπτει πάντα με το εθνικό συμφέρον.
  (απορώ που δεν άρχισαν ακόμα να σε "πυροβολούν"
  οι διάφοροι Τουρκοβουλγαροαλβανοφάγοι).

 10. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 30/03/2008 14:39:45

  εχει ήλιο και ειναι κυριακη μεσημερι
  γι αυτό

 11. Factorx avatar
  Factorx 30/03/2008 15:16:48

  Anonymous 11:52 Says: "εντός της Ευρωπαικής Ένωσης δεν μπορούμε να διώχνουμε ανθρώπους.Πρέπει να κινηθούμε ανάλογα με το ευρωπαικό πρότυπο και να αποφεύγονται οι ξαφνικές μεταπτώσεις από ακραίους εθνικισμούς σε τρα-λα-λα αντιεθνικισμούς".
  Καλά τις δηλώσεις του Μπαμπατζαν που κάλεσε για προσφυγη στο Ευρωπαικο Δικαστηριο, τις ξεχνατε; Σοβαρα μιλάς οτι "διωχνουμε ανθρωπους"; Εχεις πάει στην Τουρκία, η στις περιοχές των Κούρδων;
  Κι αν η ΕΕ η το ΝΑΤΟ έχουν ασυτη την λογικη που όλοι ξέρουμε που οδηγει, αποτελεί άραγε αυτό θέσφατο και για εμας;

 12. Le canard avatar
  Le canard 30/03/2008 16:40:04

  ΦάκτορΧ, δεν χρειάζεται να πάει στις κουρδικές περιοχές της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, για να δεί τι γίνεται (διότι εκεί είναι και λίγο επικίνδυνα). Ας πάει λίγο πιο κάτω, στο Βόρειο Ιράκ (Νότιο Κουρδιστάν), όπου εισέβαλαν -για λίγο πράγματι- οι Τούρκοι, για να δεί την γλύκα.

 13. bill avatar
  bill 30/03/2008 17:00:16

  Ρε λεβέντες ξεχάσατε το πατρικό επώνυμο της Ντόρας?
  Περαστικά μας...

 14. Λουδοβίκος των κατωγείων avatar
  Λουδοβίκος των κατωγείων 30/03/2008 17:59:44

  Οι σκοπιανοι το παρατραβηξαν νομιζω.Εβαλαν τον αγκυλωτο σταυρο πανω στην ελληνικη σημαια!!
  Εχει φωτογραφιες στο Greece-Salonika!!
  http://greece-salonika.blogspot.com/2008/03/blog-post_588.html

 15. Theodore avatar
  Theodore 30/03/2008 23:00:47

  Οι μαλακιες, ηταν πολλες στη Θρακη.
  Λογω της υπαρξης της Σοβιετιας, σπρωξαμε τους Πομακους στην Τουρκια, γιατι οι δεξιοι, ηλιθιοι, οπως παντα, φοβηθηκαν μηπως πανε προς τη Βουλγαρια.Ετσι τους ε,αθαν Τουρκικα, για να μη μαθουν Βουλγαρικα.
  Αυτα.

 16. karpidis avatar
  karpidis 31/03/2008 01:38:10

  Παιδιά άλλα λένε και άλλα καταλαβαίνετε; Η ερώτηση ήταν αν ΕΜΕΙΣ μπορούμε να καταφύγουμε στο διεθνές δικαστήριο! Όχι αν θα βρεθούμε υπόδικοι! Έχει και η παραπληροφόρηση τα όρια της!

 17. Factorx avatar
  Factorx 31/03/2008 01:42:04

  Αντιγραφω απο το σαιτ της κας Μπακογιαννη:"Agapiti kyri bakoyanni. Sas thaumazo idietaira kai tha epithymousa na sas do kai prothypourgo tis xoras. Anaforika me ta skopia tha ithela na rotiso kapoia pragmata. Einai dynaton na vrethoume sto diethnes dikastirio kai vasi istorikon stoixeion na stamatisoun tinxrisi tou Orou MAkedonia ?"

  karpidis: Ξανάκου΄σε το καλύτερα.

 18. karpidis avatar
  karpidis 31/03/2008 05:01:03

  Να σταματήσουν!!!!! όχι να σταματήσουμε ! Το διάβασες που το διάβασες λάθος. Το επαναλαμβάνεις και συνεχίζεις. Ο τύπος που το ρώτησε λέει αν μπορούμε να πάμε εμείς του "Σκοπιανούς" (Ανω Μακεδόνες) στο διεθνές δικαστήριο επειδή χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία...
  Ήθελες κάτι να πεις και είπες μπουρμπούτσαλα. Ισχύει πως αν συμφωνήσουμε σε μη εμπορική χρήση του όρου Μακεδονία μπορούν στο μέλλον να μας πάνε αλλά δεν το δήλωσε τώρα! :)

 19. Apapa papapapa avatar
  Apapa papapapa 31/03/2008 10:05:47

  Μην μπλέκετε τις βούρτσες με τις π...σες!

  Η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου και αναμενόμενη ήταν, καθώς η ελληνική θέση ήταν απαράδεκτη:

  Μπορείς να ιδρύσεις "Σύλλογο Πακιστανών" στην Αθήνα -και υπάρχουν δεκάδες- αλλά απαγορεύεται να ιδρύσεις "Σύλλογο Τούρκων" στη Ξάνθη. Έλεος!

  ΥΓ: τώρα βλέπω ότι τα ίδια λέει και καλύτερα από μένα ο Anonymous των 10:15

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.