#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/04/2010 23:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και πίσω από όλα ο … ΣόρροςΌλη σχεδόν η Ελλάδα και ο... μισός κόσμος γνωρίζει ότι ο Τζωρτζ Σόρος αποκαλείται μεταξύ άλλων και ο χρηματοδότης των Σκοπίων και των ρεβανσιστικών επιδιώξεών του σε βάρος της Ελλάδας. Τώρα ανακαλύπτουμε και ότι ο κ. Σόρος βρίσκεται πίσω από τις μεθοδεύσεις που οδηγούν την Ελλάδα στην αρπάγη του ΔΝΤ.

Γράφει, μεταξύ άλλων, με τίτλο «Πώς μπαίνουν τα αυτογκόλ για τα σπρεντ», η σημερινή «Ελευθεροτυπία»

 Η επίκληση ενός νέου μηχανισμού στήριξης χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ από κυβερνητικούς κύκλους («Ε», 2/4) αποτελεί τελικά ένα «επικοινωνιακό σφάλμα», το οποίο κλιμακώθηκε με τα γνωστά αποτελέσματα ή αντανακλά πραγματικά τη βούληση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό;  Η στάση της, όπως γίνεται πλέον αντιληπτό από τις δηλώσεις Πεταλωτή και Παπακωνσταντίνου, έχει μεταστραφεί απ' αυτή που είχε διατυπωθεί μετά την επίτευξη της συμφωνίας. Έτσι, από το ότι «Ελλάδα δεν σκοπεύει να κάνει χρήση του μηχανισμού» αφού απλώς επεδίωκε να «υπάρχει ένα όπλο επάνω στο τραπέζι», διολισθήσαμε υπό την πίεση της προηγούμενης εβδομάδας στο «προς το παρόν».

Ερωτήματα προκαλεί επίσης και η μεγάλη καθυστέρηση με την οποία το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε επίσημη διάψευση του επίμαχου δημοσιεύματος του «Market News». Την περασμένη Τρίτη, παρ' όλο που ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είχε γίνει δέκτης αλλεπάλληλων αιτημάτων να προχωρήσει σε επίσημη διάψευση, το έπραξε το απόγευμα, μολονότι που η αγορά βρισκόταν στα πρόθυρα κατάρρευσης υπό το κράτος πανικού.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, τα οποία θα μπορούσαν να αποδοθούν σε λανθασμένους χειρισμούς (όπως για παράδειγμα ήταν και ο ατυχής χαρακτηρισμός περί «Τιτανικού»), ερωτήματα εγείρονται για τον ρόλο που έχει διαδραματίσει το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε ανύποπτο χρόνο είχε αναφερθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, φροντίζοντας ωστόσο στη συνέχεια να περιορίσει τη συμμετοχή του σε τεχνικά θέματα. Επίσης, ερωτήματα προκαλούν και οι εκλεκτικές συγγένειες του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με τον αμερικανικό παράγοντα.

Κυρίως δε όταν πρόκειται για άτομα που φέρονται να διοργανώνουν δείπνα κερδοσκόπων. Όπως για παράδειγμα ο Στ. Ζαββός, στο σπίτι του οποίου (σύμφωνα με δημοσίευμα της «Παρασκευής +13» την 1η Ιανουαρίου) ο πρωθυπουργός έκανε ρεβεγιόν το βράδυ των Χριστουγέννων. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Zeus Capital που δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια και πρόεδρος του Harvard Business School Club στην Ελλάδα, εμφανίζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street» της 27ης Φεβρουαρίου 2010, να διοργανώνει δείπνο κερδοσκόπων στην «καρδιά» του Μανχάταν.

Σε αυτό μετείχαν μεταξύ άλλων ο Τζ. Σόρος (ο οποίος είναι και κουμπάρος του) αλλά και ο περίφημος διαχειριστής επενδύσεων Τζ. Πόλσον, ο οποίος έχει ποντάρει στη χρεοκοπία της Ελλάδας.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=149949

Προσέξτε τώρα πως παρουσιάζει τα ίδια πρόσωπα το «Βήμα»:

Οι υποστηρικτές της Ελλάδας   Σε δεύτερο πλάνο βρίσκονται οι υποστηρικτές της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, οι οποίοι με τις θέσεις και πρωτοβουλίες τους προσπαθούν να μετριάσουν το δυσμενές κλίμα για τη χώρα όπως αυτό σχεδόν καθημερινά διαμορφώνεται από τα αρνητικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. Σταθεροί υποστηρικτές των ελληνικών θέσεων είναι οι νομπελίστες οικονομολόγοι Τζόζεφ Στίγκλιτζ και Ρόμπερτ Μαντέλ, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος και ο έλληνας διεθνής επενδυτής Στ. Ζαββός. Με τις πρωτοβουλίες τους στο εξωτερικό προσπαθούν να επηρεάσουν προσωπικότητες κύρους, ειδήμονες σε οικονομικά και χρηματιστηριακά θέματα, ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα. …

Ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος τελευταία υποστηρίζει σθεναρά την ελληνική οικονομία και τη δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων, είναι αισιόδοξος ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου θα τηρήσει ακέραιη και αποφασιστική στάση στις αποφάσεις του και τα μέτρα που επιβάλλει η ΕΕ θα εφαρμοσθούν. Η Ελλάδα με τη βοήθεια της ΕΕ θα ξεπεράσει τα επείγοντα οικονομικά προβλήματά της και θα επανέλθει δριμύτερη, αλλά το μέλλον του ευρώ εξακολουθεί να παραμένει αμφίβολο λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χώρες της ευρωζώνης.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=19&artid=318934&dt=07/03/2010#ixzz0kjKkJBQg

(η φωτο από δείπνο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Αριστερά,ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτζ και δεξιά, ο διεθνής επενδυτής κ. Στ. Ζαββός)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 10/04/2010 23:39:59

  Μεγάλος φιλέλληνας ο Σόρος. Να τον κάνουμε Άγιο αν συμφωνεί και ο Αρχιεπίσκοπος, που γενικά δεν διαφωνεί.

  Ο Δούρειος Ίππος είναι μέσα στην χώρα και το σκοτάδι της προπαγάνδας έχει καλύψει τα πάντα.

 2. GreenHorses avatar
  GreenHorses 10/04/2010 23:58:02

  Αυτοί δεν έχουν φίλους το χρήμα είναι υπεράνω όλων

 3. mara avatar
  mara 11/04/2010 00:20:27

  Όποια πέτρα και αν σηκώσεις θα τον βρείς από κάτω....

 4. Σπύρος avatar
  Σπύρος 11/04/2010 00:44:42

  Ησυχία..Θα βγούν πάλι οι ΄εκσυγχρονισταράδες΄και θα μιλάνε ειρωνικά για θεωρίες συνωμοσίας.Τουλάχιστον πέφτουν οι μάσκες ,μέσα σε αυτή την οικονομική αθλιότητα, για διάφορα πουλημένα τομάρια που ασκούσαν εδώ και χρόνια ιδεολογική τρομοκρατία μέσω τών Μ.Μ.Ε και κάποιων φυλλάδων και λυντσάριζαν κυριολεκτικά οποιον τολμούσε νά τού πάει κόντρα.
  Αυτοί οι ψευτοδιεθνιστές τής ΄καλής παγκοσμιοποίησης΄και τών ΄Λαών χωρίς σύνορα΄.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σπύρος 11/04/2010 00:48:22

   Σπύρο είχες καιρό να μιλήσεις. Καλώς επανήλθες

 5. Σπύρος avatar
  Σπύρος 11/04/2010 00:51:04

  Τι να πώ Ορέστιε.Ζούμε εποχή μεγίστης αθλιότητας και υποκρισίας.
  Εδώ μάς τον βγάλανε Μεγαλέξανδρο επειδή έφερε την Mastercard (sorry visa)απο τάς Η.Π.Α.
  Επί τη ευκαιρία Χρόνια Πολλά γιά τίς μέρες ..Οσο για Ανάσταση,μάλλον θα λέμε καλή σαρακοστή γιά χρόνια.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σπύρος 11/04/2010 01:02:54

   Πράγματι η χυδαιότητα έχει καταπνίξει τα πάντα. Μόνο αν επικοινωνούμε και αν μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας δεν θα χαθούμε στο σκοτάδι της χυδαίας προπαγάνδας.

   Χριστός Ανέστη φίλε Σπύρο.

 6. GAETANO avatar
  GAETANO 11/04/2010 01:09:27

  Ο ΣΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ , ΑΥΤΟYΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΚΑΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΑΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ SPREADS ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ .
  ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΕ 7%+ , ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ , ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ . ΗΔΗ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΤΟ 7%+ , ΧΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ .
  ΑΡΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ , ΜΕ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΣΤΗΝ TV , ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 5% ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΠΟΝΙ 6,5% . ΠΟΣΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ? ΣΤΑ 10 ΔΙΣ ΕΝΑ 20% ΕΙΝΑΙ 1,5 ΜΕ 2,0 ΔΙΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ . NOT BAD !

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/04/2010 01:13:46

  Kατ αρχην ο Σορος ειχε ελθει αμεσως μετα τις εκλογες στην Ελλαδα.
  Ειχα διαβασει συνεντευξη του στη "καθημερινή" στον Παπαχελα οπου εμφανιζοταν να ρωτα γιατι διαμαρτυρονταν οι εργαζομενοι στα stage που ειχαν τοτε συγκεντρωσεις και κατα τον δημοσιογραφο ειχε ραντεβου στη "Μεγαλη Βρεταννια" οπου τον περιμενε το "μισο ελληνικο ΑΕΠ".
  Μαλλον κανονισθηκαν διαφορα πραγματα τοτε.

 8. Dimi avatar
  Dimi 11/04/2010 01:15:53

  Εχω πολλά αναπάντητα και βασανιστικά ερωτήματα: Aυτός ο ανθέλληνας Τζώρτζ Σόρος που ποντάρει στην κατάρρευση της Ελληνικής Οικονομίας και θησαυρίζει ασύστολα, αυτός o Νομπελίστας μαϊντανός Τζόζεφ Στίγκλιτζ που αγιογραφεί τον Γ. Παπανδρέου και κατεδαφίζει τη Νέα Δημοκρατία, αυτός o “Eλλην» Στ. Ζαββός (τι όνομα κι αυτό!), ΟΛΟΙ αυτοί βρίσκονται στο απυρόβλητο? Είναι δυνατόν ο εγκληματικός καιροσκοπισμός τους να συνάδει με τη χρηματιστηριακή ηθική και δεοντολογία? Εξ όσων γνωρίζω, Οχι!

  Θα μπορούσε ίσως το Νομικό Τμήμα της Νέας Δημοκρατίας να μάς βοηθήσει? Οι Ελληνες πολίτες θα μπορούσαμε να υποβάλλουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ Ασφαλιστικά Μέτρα κατά του Σόρος και των λοιπών καιροσκόπων? Η αμοιβή των Νομικών που θα μάς εκπροσωπούσαν θα μπορούσε να γίνει με ποσοστά επί των αποζημιώσεων, όπως συνηθίζεται στην Αμερική?

  Ναί! Θα πρόκειται γιά μία άνιση μάχη Δαυίδ κατά Γολιάθ, όμως, εφόσον αυτή η κυβέρνηση αδρανεί γιά τη διάσωση της Ελληνικής Οικονομίας και την ωθεί γιά σφαγή στο βωμό του ΔΝΤ, θεωρώ, ότι ΕΜΕΙΣ οι Ελληνίδες και Ελληνες Πολίτες οφείλουμε να διεκδικήσουμε ΕΝΤΟΚΩΣ αποζημιώσεις από τους καιροσκόπους, με τις οποίες – άμεσα, με απόλυτα κρυστάλλινο τρόπο και βάσει Επίσημων Παραστατικών – θα μπορούμε να εξοφλούμε μέρος του δημοσίου χρέους της Ελλάδας.

  Πιστεύω ότι μία νόμιμη, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ και συντονισμένη αντίδραση των Ελλήνων Πολιτών, θα ταράξει τον μακάριο ύπνο των εγκληματιών καιροσκόπων του εύκολου κέρδους και θα μπορούσε να κάνει τη μεγάλη διαφορά στην Ελληνική Οικονομία.

  Δεν είμαι νομικός και ζητώ συγγνώμη γιά τις ατελείς σκέψεις μου. Κάθε έγγυρη πληροφόρηση επί του θέματος, είναι καλοδεχούμενη. Σάς Ευχαριστώ.

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ Dimi 11/04/2010 02:53:21

   Γίνονται αλλά θέλει @@.
   Βασικά σ'αυτά τα επίπεδα δεν παίζουν με νόμους παίζουν με άλλα πράγματα. Το κακό είναι οτι η Ελλάδα έχει πολλούς διαθέσιμους ρουφιάνους.
   Όπως έλεγα πριν, σ'αυτά τα επίπεδα παίζουν με άλλους τρόπους.
   Θέλει να έχεις φίλους σε υψηλά μέρη.
   http://www.youtube.com/watch?v=e4XzipgqfbY
   Επειδή οι Έλληνες συνήθως είναι καλοί για οπαδοί, ας διαλέξουμε τις σωστές ομάδες κι ας αφήσουμε να έρθει η σωστή στιγμή μέχρι κι εμείς να κάνουμε τι κίνηση μας. Απο μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τιποτα εκτός απο το να κάνουμε μερικούς ρουφιάνους πλουσιότερους.

 9. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 11/04/2010 02:37:19

  http://zavvos.blogspot.com/

  Wednesday, May 10, 2006
  Some Photos

  Pictured Below...
  1. The Bishop of France, Emmanuel Adamakis, Bride Sophia Doxiadis, Groom Stylianos Zavvos, financier George Soros, Easy Jet Owner Stelios Hadjiioannou and Reverend Alexander Karloutsos;
  2. Stelios Hadjiioannou, Stylianos Zavvos, ex-Prime Minister Konstantinos Mitsotakis, Prince Michel of Yugoslavia;
  3. Stylianos Zavvos, George Soros, Yianna Angelopoulou;
  4. Sophia Doxiadis and Stylianos Zavvos;
  5. George Livanos, Stylianos Zavvos, Maria Embiricou, Sophia Doxiadis, and George Coumantaros;
  6. Stylianos Zavvos with the two best men: George Soros and Stelios Hadjiioannou;
  7. Stylianos Zavvos and Stelios Hadjiioannou celebrating the victory of the Greek soccer team.

 10. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 11/04/2010 02:43:56

  Στυλιανος Ζαββος
  Στελιος Χατζηιωαννου
  Επισκοπος Λεχανδρος Καρλουτσος
  George Soros
  ΚΩΝΣΤΑΝΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  Πριγκιπας Μιχαηλ της Γιουγκοσλαβιας
  Γιαννα Αγγελοπουλου
  Σοφια Δοξιαδη
  Γιωργος Λιβανος
  Μαρια ΕΜπειρικου

  Stylianos Zavvos Blog
  10 Μαίου 2006
  Ο Στυλιανος Ζαββος παντρευει τη Σοφια Δοξιαδη

  Καντε search στα Αγγλικα.
  Με φωτογραφίες!
  Ο γάμος αυτός τελικά πήγε καλα? Ήταν καλεσμένος και ο Μητσοτάκης... :lol:

 11. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 11/04/2010 09:09:54

  Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα ....

 12. ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ avatar
  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 11/04/2010 10:22:01

  Αυτό είναι το κεφάλαιο που θα βάλει ο Γκώγκος να πληρώσει;
  Ο "Έλληνας" Ζαβός κρατάει την Ελληνική σημαία για να μην χάσουν τον στόχο;

 13. Αθωος περαστικος avatar
  Αθωος περαστικος 11/04/2010 11:20:44

  Σε σοβαρα κρατη υπαρχουν και οι μυστικες υπηρεσιες για τετοιες δουλειες...θα γινοταν αυτο ποτε στο Ισραηλ ας πουμε?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Αθωος περαστικος 11/04/2010 12:36:08

   Στα σοβαρα.Ποιες υπηρεσιες;Aυτες οπου παρακολουθουν επι χρονια μερικες χιλιαδες αναρχικων να τα σπανε και να καινε και δεν κανουν τιποτα;

 14. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 11/04/2010 12:38:19

  Το... δωράκι μετά την επίσκεψη Παπανδρέου στη φίλη Χίλαρι, το είδατε;

  http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2010/04/blog-post_7141.html

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ Γιάννης Σ. 11/04/2010 14:29:47

   Μπήκε μεταγενέστερο σχόλιό μου αλλά όχι αυτό. Λένε «Αρχαία Μακεδονία» τα Σκόπια. Δεν είναι σημαντικό;

 15. Dimi avatar
  Dimi 11/04/2010 13:23:48

  Αδέλφια Ελληνες, λίγο πολύ, είναι γνωστά τα ονόματα των εγκληματιών κερδοσκόπων. Το ζητούμενο είναι, τι μπορούμε να κάνουμε ΕΜΕΙΣ οι Ελληνίδες και οι Ελληνες Πολίτες. γιά να τους αντιμετωπίσουμε.

  Οι οικονομικοί αυτοί εγκληματίες ΔΕΝ είναι Θεοί. Θλιβερά θνητά ανθρωπάρια είναι, που χωρίς τον κλεμμένο πλούτο τους, τα γυάλινα πόδια τους γίνονται θρύψαλλα.

  Σημασία ΔΕΝ έχει το πόσο πλούσιοι είναι ο Σόρρος και η λοιπή σημμορία. Σημασία έχει Τι? ακριβώς κάνουν με τα πλούτη τους γιά να κάνουν τη διαφορά στη ζωή των απλών ανθρώπων. Η απάντηση είναι ότι όλοι αυτοί οι Οικονομικοί Ληστές, κτίζουν εφήμερα παλάτια πάνω στη δυστυχία αδύναμων οικονομικά χωρών και ανθρώπων. Και γι’ αυτό, με μαθηματική ακρίβεια, θα έχουν το ίδιο τέλος με αυτό του μεγαλύτερου απατεώνα και πλουσιότερου κερδοσκόπου από καταβολής ανθρωπότητας Bernard Madoff, και το ολέθριο Ponzi Scheme που απεργάσθηκε επί 10ετίες, για την οικονομική εξόντωση όσων τον εμπιστεύθηκαν.

  Ομως! Η φονική δράση Βernard Madoff, προκάλεσε νομοτελειακά την οργισμένη αντίδραση των θυμάτων του. Κι’ έτσι, επήλθε η ισορροπία που είχε διαταράξει η εγκληματική απληστία Madoff. Σήμερα, ούτε ο φτωχότερος άνθρωπος του πλανήτη, ΔΕΝ θα ήθελε να έχει την τύχη του Βernard Madoff..

  Οι κυβερνήσεις των Ανάξιων πάνε κι έρχονται. ΕΜΕΙΣ όμως οι Ελληνίδες και Ελληνες Πολίτες μένουμε και είμαστε καταδικασμένοι να πληρώνουμε εσαεί, δις Ευρώ γιά τις μίζες και κακοδιαχειρήσεις των Ανάξιων. Ολοι ΕΜΕΙΣ λοιπόν, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες, πρέπει να βάλουμε, με Νόμιμο Τρόπο, Τελεία και Παύλα στη ληστρική ΚΑΙ ατιμώρητη - μέχρι σήμερα - αλητεία που συγκλονίζει και προσβάλλει την Ελλάδα παγκοσμίως.


  Στις 18-5-2009, 200 Ιστορικοί και Καθηγητές Κλασσικής Ιστορίας (μέχρι σήμερα ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός υπογραφών τους ανέρχεται στους 332) – έστειλαν Ανοικτή Επιστολή στον κ. Barack Obama, Πρόεδρο των ΗΠΑ – Joe Biden, Aντιπρόεδρο των ΗΠΑ – Hillary Clinton, Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ – και σε πολλές άλλες Διεθνείς Προσωπικότητες της Πολιτικής - με την οποία τους ενημερώνουν ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΑ - γιά την πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τα Σκόπια.

  Συγκεκριμένα, ζητούν από τον Πρόεδρο Barack Obama, να συμμαζέψει τα «πολιτικά μπάζα» που άφησε ο προκάτοχός του, George W. Bush με την αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα “Macedonia.” http://macedonia-evidence.org/obama-letter.html

  Τηρουμένων των αναλογιών λοιπόν, Τι μπορούμε να κάνουμε σήμερα, ΕΜΕΙΣ οι Ελληνίδες και Ελληνες Πολίτες, γιά να προστατέψουμε επί τέλους την αξιοπρέπεια και τη τσέπη μας?? Και γιά να ταράξουμε τον μακάριο ύπνο των άθλιων κερδοσκόπων, εν τέλει??

  Eνα σημαντικό κλειδί για την Επιτυχία είναι η Αυτοπεποίθηση. Και ένα σημαντικό κλειδί για την Αυτοπεποίθηση, είναι η Προετοιμασία. Γι’αυτούς και όχι μόνον λόγους - a priori ηττοπάθεια - ΔΕΝ αρμόζει στις Ελληνίδες και τους Ελληνες που αδικούμαστε κατάφορα από τις κερδοσκοπίες τύπου Σόρρος και λοιπών ληστών.

  ΔΕΝ είναι δυνατόν, να παραμείνουμε απλοί θεατές σ’αυτό το διαρκές οικονομικό έγκλημα που συντελείται εις βάρος μας. Είτε με Ασφαλιστικά Μέτρα, είτε με Ενυπόγραφες Ανοικτές Επιστολές προς τους εγκληματίες κερδοσκόπους, η οργισμένη αντίδραση των ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, πρέπει να γίνει Διεθνώς Γνωστή!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.-

  Θερμή Παράκληση, γιά τη νομική άποψη επί του θέματος. Σάς Ευχαριστώ.

 16. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 11/04/2010 16:57:44

  ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιά η διαφορά ανάμεσα στις αγορές και τους κερδοσκόπους?

  Οι αγορές είναι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις? φιλανθρωπικές?
  χριστιανικές?
  Ενώ οι κερδοσκόποι τέρατα?

 17. BlueSky avatar
  BlueSky 11/04/2010 17:18:48

  Για να 'χουμε καλό ρώτημα. Ο Παπ.... Γιωργάκης όλα αυτά δεν τα γνωρίζει;
  Εάν δεν τα γνωρίζει τότε πρόκειται περί η....ου. Εάν τα γνωρίζει τότε γιατί δεν τους κατονομάζει, μήπως το βουλώνει. Αυτό δεν είναι το σκάνδαλο όλων των εποχών. Μήπως θέλουν να μας ξεπουλήσουν, μήπως το χρηματιστήριο του 1999, είναι σταγόνα στον ωκεανό, μήπως επι Κ.Κ.Β' δανειζόμασταν με 130-140 μονάδες βάσης και τώρα εντέχνως είναι γύρω στο 400. Μήπως..... (Λόγια έγκριτου δημοσιογράφου Γ.Δελ....κ).... μήπως στην πολιτική επίθεση εναντίον της χώρας μας που έχει εξαπολύσει η Γερμανία και άλλες δυνάμεις της ΕΕ και στην κερδοσκοπική επίθεση που τη συνοδεύει, χρησιμοποιούνται ένα σωρό προπαγανδιστικοί μύθοι και ανακρίβειες, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες εργαζόμενους και να παραλύσουν εκ των προτέρων τις όποιες αντιδράσεις τους στα μέτρα στραγγαλιστικής λιτότητας που υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να εξαγγείλει. Επικεντρώνοντας όλη τη συζήτηση στο ύψος του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, επιχειρείται η παραπλάνηση της ανενημέρωτης κοινής γνώμης.
  Χρεοκοπεί άραγε μια χώρα όταν επί σειρά ετών έχει ελλείμματα; Ναι, είναι η απάντηση που προσπαθούν να υποβάλουν. Οχι, είναι η σωστή απάντηση. Σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν τα ελλείμματα για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία.
  Για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι γίνεται στις οικονομικές υπερδυνάμεις του πλανήτη - την ευρωζώνη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία.
  Και οι τρεις, ολόκληρη τη δεκαετία 2001 - 2010 (εννοείται ότι για το 2010 αναφερόμαστε σε προβλέψεις) είχαν ελλείμματα και μόνο ελλείμματα και τα δέκα ανεξαιρέτως συνεχή χρόνια!
  Η ευρωζώνη 6,6% για το 2010 και 6,2% για το 2009, αλλά και 2,5% το 2002 ή 3% το 2003.
  Πολύ χειρότερη η κατάσταση στις ΗΠΑ: έλλειμμα 10% το 2010 και 12,5% το 2009 ή 5,9% το 2008. Επίσης 3,7% το 2002 και 4,8% το 2003.
  Στην Ιαπωνία απερίγραπτα χειρότερα τα πράγματα: έλλειμμα 8% το 2002 και επίσης 8% το 2003, αλλά και 5,8% το 2008 και 10,5% το 2009 ή 10,2% το 2010! Για ολόκληρη τη δεκαετία, τα ελλείμματα της Ιαπωνίας ήταν σαφώς χειρότερα από αυτά της Ελλάδας!
  Ναι, λένε κάποιοι, όμως η Ελλάδα δεν έχει μόνο υψηλά ελλείμματα έχει και υψηλό δημόσιο χρέος.
  Η Ιαπωνία να δείτε! Στο 135,4% (!) του ΑΕΠ της βρισκόταν το δημόσιο χρέος της ήδη από το 2000 και καθόλου δεν έχει μειωθεί στη διάρκεια της δεκαετίας. Αντιθέτως έχει εκτοξευθεί στο 197,2% (!), όταν το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 112,6% το 2009 και εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 125% το 2010. Έπειτα, ο περιορισμός της συζήτησης στο δημόσιο χρέος δεν επιτρέπει την πλήρη απεικόνιση της κατάστασης.
  Αν επεκτείνουμε την ανάλυση στο συνολικό χρέος κάθε χώρας (το σύνολο του ποσού δηλαδή που έχει δανειστεί το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες, άρα δημόσιο συν ιδιωτικό χρέος), η εικόνα αλλάζει εντυπωσιακά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το συνολικό χρέος της Ελλάδας είναι στο ύψος του 179% του ΑΕΠ. Εξαιρετικά υψηλό, μπορεί να νομίσει κανείς. Ισως, αλλά ο μέσος όρος της ΕΕ είναι... 175%! Ιδιο δηλαδή με της Ελλάδας. Στο συνολικό χρέος δε καθόλου «πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα. Την ξεπερνούν η Ολλανδία (!) με 234%, η Ιρλανδία με 222%, το Βέλγιο με 219%, η Ισπανία με 207%, η Πορτογαλία με 197%, η Ιταλία με 194% και πάει λέγοντας. Εντυπωσιακά στοιχεία προκύπτουν επίσης όταν ασχοληθεί κανείς με το εξωτερικό χρέος μιας χώρας (πόσα χρωστούν δηλαδή το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες μιας χώρας σε ξένες τράπεζες, δεδομένου ότι πάντα ένα τμήμα του χρέους αναφέρεται σε τράπεζες της ίδιας της χώρας). Περιορίζοντας το δείγμα στις βαλλόμενες μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία) και στην Ιρλανδία, η οποία ως... χώρα-φούσκα του νεοφιλελευθερισμού έχει συρρικνωμένο σχετικά δημόσιο χρέος αλλά αστρονομικό χρέος επιχειρήσεων και ιδιωτών, προκύπτει μια εντελώς διαφορετική κατάταξη αυτών των χωρών. Στο εξωτερικό χρέος, λοιπόν, διαπιστώνουμε ότι η Ιρλανδία χρωστάει στους ξένους το... 414% του ΑΕΠ της και η Πορτογαλία το 130% του δικού της ΑΕΠ. Σε σαφώς καλύτερη μοίρα βρίσκονται η Ελλάδα με 89,5% του ΑΕΠ και η Ισπανία με 80% βάσει των στοιχείων που δίνει η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
  Υπάρχουν κι άλλες χώρες της ευρωζώνης, λοιπόν, που στην πραγματικότητα χρωστούν περισσότερα στις τράπεζες ή στους ξένους από την Ελλάδα.
  ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
  Κερδοσκοπικά και πολιτικά τα αίτια. Έξι χώρες της ευρωζώνης τουλάχιστον με επικεφαλής την Ολλανδία και το Βέλγιο, έχουν συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας! Δέκα ολόκληρα χρόνια η Ιαπωνία έχει δημόσιο χρέος τρομερά μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας και παράλληλα την ίδια δεκαετία έχει ελλείμματα κατά μέσο όρο πολύ χειρότερα από τα ελληνικά! Ο κατά κεφαλήν εξωτερικός δανεισμός της Ιρλανδίας είναι σχεδόν οκταπλάσιος (!) από της Ελλάδας. Το γεγονός ότι για καμιά από αυτές τις χώρες δεν λένε ότι χρεοκοπεί (πολύ σωστά, άλλωστε), ενώ το λένε για την Ελλάδα (εντελώς αβάσιμα), αποδεικνύει ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικών και κερδοσκοπικών επιθέσεων. Ανατριχιαστικός είναι ο μηχανισμός με τον οποίον συγκεκριμένοι τραπεζικοί κολοσσοί κερδοσκόπησαν εναντίον της χώρας μας, με αποτέλεσμα αυτοί μεν να κερδίσουν ποσά ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, η Ελλάδα δε να τεθεί υπό ξένη οικονομική κηδεμονία. Αξίζει να τον περιγράψουμε σε αδρές γραμμές. Το αποφασιστικό εργαλείο στο παιχνίδι που παίχτηκε εναντίον της Ελλάδας είναι ένα εντελώς πρόσφατο χρηματοπιστωτικό προϊόν που ονομάζεται CDS(από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων creditdefaultswaps). Πρόκειται για ασφάλιση κατά της περίπτωσης μη αποπληρωμής ενός χρέους. Μια τράπεζα π.χ. που αγοράζει ομόλογα ενός κράτους ασφαλίζει το ποσό που έδωσε σε μια άλλη τράπεζα, η οποία είναι υποχρεωμένη να της δώσει αυτή τα λεφτά της, αν το κράτος χρεοκοπήσει και βρεθεί σε αδυναμία να εξοφλήσει τα ομόλογά του όταν λήξουν ή να πληρώσει ενδιαμέσως τους τόκους. Εννοείται ότι όσο πιο επισφαλής είναι η οικονομική κατάσταση μιας χώρας τόσο υψηλότερα ασφάλιστρα θα απαιτήσει η τράπεζα που ασφαλίζει το χρέος. Το στοιχείο που σοκάρει είναι ότι τρεις και μόνο τραπεζικοί κολοσσοί, η γερμανική Ντόιτσε Μπανκ και οι αμερικανικές Γκόλντμαν Ζαξ και Τζ. Π. Μόργκαν ελέγχουν τον 75% (!) της παγκόσμιας αγοράς των CDS. (Σχόλιο: κάπου εδώ εμπλέκεται και ο φίλος του Γιωργάκη = Σόρος)Πάμε τώρα στην περίπτωση της Ελλάδας. Περί τα μέσα Γενάρη, περίπου δέκα ημέρες πριν η χώρα μας αναζητήσει αγοραστές για το πενταετές ομόλογό της, η Ντόιτσε Μπανκ δημοσιοποιεί μια έκθεση - φωτιά για την ελληνική οικονομία, όπου αναφέρει πως πάμε χάλια και δεν αποκλείεται κατάρρευση.
  Αμέσως μετά κινητοποιείται το τμήμα της CDSτης Ντόιτσε Μπανκ. Ζητάει πολύ υψηλότερα ασφάλιστρα για το ελληνικό χρέος, αφού υποτίθεται ότι η χώρα μας βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, όπως λέει το τμήμα μελετών της... ίδιας τράπεζας! Αφού το επιτόκιο των CDSγια την Ελλάδα ανεβαίνει, περνάει αμέσως το μήνυμα παγκοσμίως στο χρηματοπιστωτικό σύστημα: τα διεθνή ΜΜΕ που δρουν ως «παπαγαλάκια» των κερδοσκόπων ουρλιάζουν ότι η ελληνική οικονομία παραπαίει, η ανενημέρωτη κοινή γνώμη τρομοκρατείται και οι επαΐοντες καταλαβαίνουν ότι στοχοποιήθηκε η Ελλάδα και οδεύει προς οικονομικό «γδάρσιμο».Εν συνεχεία η ίδια η Ντόιτσε Μπανκ μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ αναλαμβάνουν να... πουλήσουν τα ελληνικά ομόλογα! Να τα προωθήσουν στους υποψήφιους αγοραστές! Ναι, αυτοί ακριβώς που συμμετείχαν ενεργά στην οργάνωση του κλίματος καταρράκωσης της ελληνικής οικονομίας για να διευκολυνθούν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις! Δεν πρόκειται περί κακόγουστου αστείου. Μιλάμε εντελώς σοβαρά. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και πάμπολλες άλλες κυβερνήσεις, υποχρεώνεται αντικειμενικά να προστρέξει στις τράπεζες που ελέγχουν την αγορά CDS, παρ' όλο που υπονομεύουν την Ελλάδα. Τους πληρώνει ουσιαστικά «προστασία», με τη χυδαία έννοια του όρου, ελπίζοντας να τις εξευμενίσει ώστε να την βοηθήσουν να δανειστεί με ανεκτά επιτόκια. Η Ντόιτσε Μπανκ λοιπόν ως ανάδοχος τράπεζα μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ και άλλες, που παίζουν πολύ δευτερεύοντα ρόλο, καθορίζουν ουσιαστικά το επιτόκιο με το οποίο θα διαθέσει τα ομόλογά της η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει περιθώρια να μη συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους. Εννοείται ότι η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ έχουν ενημερώσει τους πελάτες τους, οι οποίοι τρέχουν σαν τρελοί να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα με επιτόκιο 6,2%, γιατί φυσικά οι τράπεζες αυτές γνωρίζουν εκ των ένδον πως έχει στηθεί το παραμύθι της δήθεν επαπειλούμενης χρεοκοπίας. Η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ εισπράττουν παχυλές προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ από τους πελάτες τους, ενώ αγοράζουν και οι ίδιες μεγάλες ποσότητες χρυσοφόρων ελληνικών ομολόγων.
  Τώρα ετοιμάζουν τον επόμενο γύρο ελληνικού δανεισμού, στήνοντας σκηνικό για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη φυσικά... ΤΩΡΑ ΤΡΕΜΟΥΝ Τα κράτη, όμηροι των τραπεζών ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΥΝ την Ελλάδα οι Γερμανοί. Εχουν όμως ταραχθεί ακόμη και αυτοί από την επίδειξη δύναμης των τραπεζών. «Η Κοινότητα θα έπρεπε να σκεφθεί πώς θα μπορέσει να αποξηράνει αυτόν τον βάλτο (των τραπεζών) που πιάνει ομήρους ολόκληρες χώρες» έγραψε σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Η «Μοντ» είναι εξοργισμένη: «Μόλις έναν χρόνο αφότου τα κράτη έσωσαν τις τράπεζες αφιερώνοντας κολοσσιαία ποσά και στις δύο όχθες του Ατλαντικού -25% του ΑΕΠ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- τα χρεωμένα κράτη πέφτουν θύματα επιθέσεων από τα ίδια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διέσωσαν. Αυτό είναι ένα από τα πικρά μαθήματα της ελληνικής κρίσης» ομολογεί η γαλλική εφημερίδα.
  Και λέω εγώ ένας ''άμοιρος'' και μέσος πολίτης της Χώρας που λέγεται Ελλάδα. Είμαι σε θέση, όλα τα παραπάνω να τα γνωρίζω, να τα επισημαίνω και να ενημερώνω. Ο Πρωθυπουργός μιας χώρας δεν θα πρεπε να τα γνωρίζει και με διπλωματικές ικανότητες να βρεί τρόπους να επιλύσει τέτοια προβλήματα;;;

 18. oups avatar
  oups 12/04/2010 15:43:15

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100063_10/04/2010_397038

  [...] Σύμφωνα με την έρευνα, που χρηματοδοτήθηκε από το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων με υπεύθυνο τον κ. Λ. Μπαλτσιώτη, [...] ο επίκουρος καθηγητής του Παν. Μακεδονίας κ. Κ. Τσιτσελίκης, ο οποίος συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα μαζί με τους Γρ. Τσιούκα, Μίλτο Παύλου, Β. Κουτσούκο, Δ. Χριστόπουλο και Η. Σκουλίδα [...]

  • Ανωνυμίδης avatar
   Ανωνυμίδης @ oups 13/04/2010 04:30:19

   κάτι μου θυμίζουν όλοι αυτοί μαζί, βοηθήστε με λίγο

 19. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 12/04/2010 15:55:22

  Τι είπε ο ίδιος ο γερο-τζογαδόρος (9 Απριλιου):
  «Αν η Γερμανία ήταν πρόθυμη να βρει ένα τρόπο… δανεισμού με μειωμένα επιτόκια, τα επιτόκια της αγοράς θα υποχωρούσαν».(τό 'πε κι έγινε;)
  «Ελπίζω ότι η Γερμανία θα συνειδητοποιήσει ότι το να μιλάει για δανεισμό με τα επιτόκια της αγοράς είναι η λάθος θεραπεία. Θα σπρώξει την Ελλάδα στην άβυσσο»...
  Εκτίμησε επίσης ότι "δεν υπάρχει χώρος για τα hedge funds στην ελληνική αγορά ομολόγων αυτή τη στιγμή επειδή το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο". Τους προειδοποίησε τους συναδέλφους πάντως, αλλά δεν τον άκουσαν και τώρα τρέχουν. Ούτε οι δανειστές της Lehmann τον είχαν ακούσει.


  h**p://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1800344

 20. AΜ avatar
  12/04/2010 16:16:30

  Για να θυμηθούμε όλοι ποιός "εξ'αγχιστείας συγγενής" πολιτικού δούλευε για τον Σόρος...

 21. polmarkarch avatar
  polmarkarch 16/03/2013 11:28:51

  Κατα καιρούς αναφαίρεται στον τύπο ότι η ΑΝΤΙΦΑ χρηματοδοτείται ως ελεγχόμενη απο τον δισεκατομμ. Τζ.Σόρος.

  Η ύποπτη δράση της στην περιοχή του Αγ.Παντελεήμονα, όπως υπονοείται εμμέσως πλήν σαφώς απο τον τύπο ενεργοποιείται για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του ιδρυτή της Σόρος ήτοι την αγορά μάλλον με εξευτελιστικές τιμές των ακινήτων της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδος, {kathimerini.gr | Στην ελληνική αγορά ακινήτων ο Tζ. Σόρος
  news.kathimerini.gr/.../2002_25667
  23 Μάιος 2002 } ..........
  αφου όμως πρώτα έντεχνα έχει στοιχηματήσει χρηματιστηριακά στην οικονομική κατάρρευση της Ελλάδος.

  Το όργανο του ¨η Αντίφα¨ ( ή με άλλη επωνυμία αυτοχρηματοοδοτούμενα στέκια), προσέκρουσε στη Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, προεκλογικά & μετεκλογικά να υβρίζονται μέσω αφισοκολλήσεων και ενυπογράφως ως φασίστες και βιαίως να εναγκαλιαστούν τους λαθρομετανάστες.

  Αναρωτιόμαστε ποίος εστί ¨φασιστίζων και ρατσιστίζων,¨ ο απλός Ελλην κάτοικος-πολίτης των Αθηνών που θέλει να κρατήσει το σπιτάκι του ? ...ή ο ουγγρο-Σκοπιανός που θέλει να του το πάρει....για ένα κομμάτι ψωμί...και ποιός εστί Αριστερίζων ;;;;;αυτός που προστατεύει τόν Ελληνα ή αυτός που δουλεύει για τον κ..........ουγρο-Σκοπιανό???;;

  Η Αντίφα λοιπόν συστάθηκε ως αντίβαρο εις την ανάπτυξη των εθνικιστικών-πατριωτικών κινημάτων της Γερμανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης, όπως και στην περίπτωση της Gladio.
  Μήπως στην περίπτωση της Ελλάδος και της χρηματοοικονομικής κατάρρευσης της συνυπεύθυνοι είναι και οι ζάμπλουτοι Ελληνες οι οποίοι ενω έβλεπαν τους διάφορους Σόρους να ποντάρουν εναντίον της Ελλάδος, αυτοί Οχι μόνον δέν επένδυσαν – πόνταραν υπέρ της πατρίδας τους αλλά ...εσίγησαν. ??

  Ο ρόλος του Τζόρτζ Σόρος στην παγκόσμια νεοταξική τραπεζική σκακιέρα ειναι γνωστός και επιβεβαιώνεται και με τα κάτωθι.

  1) Τζόρτζ Σόρος: τακτικός επισκέπτης - παρευρισκόμενος στη λέσχη Μπίλντερμπεργκ.σελ.436.παρ.5.Ντάνιελ Εστουλίν.¨Η Αληθινή Ιστορία της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ –( Τριμερούς Επιτροπής – Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων) . ¨Εκδ.Πασχαλίδης.

  2) Την περίοδο του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας, μέσω του ιδρύματος του για μια ανοικτή κοινωνία και μέσω του δικτύου των εγκατεστημένων ΜΚΟ στα Βαλκάνια-Ανατ.Ευρώπη-πρώην Σοβιετική Ενωση, επένδυε χρήματα για την ανασυγκρότηση του Κοσόβου εκεί όπου οι κυβερνήσεις και τοπικές κοινωνίες ήσαν οικονομικά εξαρτώμενες απο το οργανωμένο έγκλημα. σελ.273. ¨Η Εγκαθίδρυση ενός κράτους Μαφίας.¨Μ.Κοσουντόφσκι, βιβλ.¨Η Παγκοσμιοποίηση της Φτώχειας και η Νέα Τάξη Πραγμάτων.¨

  3) Πρίν το 2000 και σχετικά με την κατάληψη του Κοσόβου απο τις στρατιωτικές δυνάμεις η Διεθνής Ομάδα Κρίσης υποκινούμενη και υποστηριζόμενη απο τον ίδιο τον Τ.Σόρος απέστειλε έγγραφο στον ΟΗΕ προτρέποντας και επεξηγώντας την διαδικασία κατάληψης του ορυχείου της Τρέπκα λόγου του αδιεξόδου της υπόθεσης. βιβλ.¨Η Παγκοσμιοποίηση της Φτώχειας και η Νέα Τάξη Πραγμάτων.¨

  4) Επίσης πριν το 2000 στην εξαπάτηση για την οικονομική ανασυγκρότηση της Βραζιλίας προταγωνιστικό ρόλο έπαιξε και η εταιρεία Κουάντουμ Χετζ Φαντς συμφερόντων Τ.Σόρος παρέα με τις Γκόλντμαν Ζάκς και Μέριλ Λίντς. βιβλ.¨Η Παγκοσμιοποίηση της Φτώχειας και η Νέα Τάξη Πραγμάτων.¨

  5 ) α) Οταν την κυριαρχία της κεντρικής τράπεζας της Βραζιλίας την είχαν οι τράπεζες της Γουόλ Στρήτ, ο Φράγκα Νέτο που αντικατέστησε τον Φραντσίσκο Λόπες ήταν πρώην συνεργάτης-σύμβουλος του Τ.Σόρος στην Ν.Υόρκη.
  β) “Η κατάληψη – ο Ελεγχος του Τραπεζικού Συστήματος της Βραζιλίας”.
  Στη Βραζιλία η Merrill Lynch ετέθει επικεφαλής της Ιδιωτικοποίησης της Companhia Vale do Rio Doce { CVRD – μια απο τις παγκοσμίως - εξοπλιστικά - μεγαλύτερες εταιρείες εξόριξης μεταλλευμάτων}, εκ μέρους της κυβερνήσεως της Βραζιλίας. Το αυτό χρονικό διάστημα η M.L εκπροσωπούσε και επίδοξους αγοραστές της CVRD, μία ΑγγλοΑμερικανικών συμφερόντων Κοινοπραξία η οποία συνεβλήθη – και με μία άλλη επενδυτική την Opportunity Asset Management των Σόρος και Citibank ..{ Financial Times,5 May 1997 }.
  Μέσα απο την εξαγορά – απόκτηση της CVRD, η Κοινοπραξία αυτή θα ελέγχει το 80% της Χαλυβουργίας, { Geof Dyer, η Κοινοπραξία του Σόρος σπεύδει να συμμετάσχει ως πλειοδότης για την εξαγορά των μεταλλευμάτων της Βραζιλίας (Financial Times 5 May 1997 ).

  βιβλ.¨Η Παγκοσμιοποίηση της Φτώχειας και η Νέα Τάξη Πραγμάτων.¨Μισέλ Κοσουντόφσκι.καθηγητής Οικονομικών του Παν.της Οττάβα Καναδάς.

  www.globalresearch.ca

  Και ο Νοών Νοείτω.

 22. polmarkarch avatar
  polmarkarch 06/12/2013 15:26:19

  ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥΣ , ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ.


  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΑΣΤΩΝ ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ, ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΕΠΑΧΘΕΣΤΑΤΑ ΒΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΜΑΣ. ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΘΩΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ….ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ!!!

  Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΣΕ ΤΟΥΝΕΛ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΟ, ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΜΙΧΛΗ ΧΩΡΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΞΟΔΟΥ. ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΛΙΕΜΑΣΤΕ. ΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΣΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ.

  { Αθανάσιος Δρούγος. Στρατιωτικός Αναλυτής.}
  ………………………………………………………………

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.