#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/04/2013 18:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και ο διάολος φοβέρα θέλει...(Ανανεωμένο) Βρισκόμαστε εν αναμονή της κρίσιμης σύσκεψης της τρόικας με τον Γ. Στουρνάρα και μετά την αυστηρή προειδοποίηση του πρωθυπουργού, ότι θα καταρρεύσει η χώρα αν επιμείνουν σε νέα μέτρα. Η σύσκεψη ξεκίνησε γύρω στις 6 και σίγουρα θα κρατήσει πάνω από δύο ώρες.

Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες του antinews κάνουν λόγο για αλλαγή στάσης από την πλευρά της τρόικας. Λέγεται ότι ο Π. Τόμσεν και η παρέα του πηγαίνουν στο Σύνταγμα με στόχο να κλείσουν το «πακέτο» και δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη και συμφωνία σε όλα τα σημεία, απόψε το βράδυ.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι τροικανοί έχουν στα χέρια τους... αεροπορικά εισιτήρια με ημερομηνία 10 Απριλίου και θα ήθελαν πολύ να φύγουν τότε από την Αθήνα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει η ημερομηνία αναχώρησης, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής είναι ότι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για τα δημοσιονομικά θέματα, δηλαδή για το κλείσιμο της μαύρης τρύπας και το χαράτσι στα ακίνητα.

Επίσης, στο κρίσιμο θέμα των απολύσεων, ο Αντ. Σαμαράς τους έδωσε προσωπική δέσμευση ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν φύγει οι επίορκοι και φαίνεται να κλείνει και αυτό το θέμα προς το παρόν. Πάντως, η δέσμευση του πρωθυπουργού φαίνεται να μην άρεσε στον Αντ. Μανιτάκη και με κάποιες αιχμηρές διαρροές έλεγε ότι και ο ίδιος αυτό το χρονοδιάγραμμα είχε οπότε δεν αλλάζει κάτι από τη δική του πρόταση.

Τέλος, στο θέμα των τραπεζών, ίσως υπάρξει μια σιωπηρή συμφωνία ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση. Ωστόσο, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα μπορεί να μείνει στην άκρη προς ώρας και να συζητηθεί στο επόμενο Γιούργκρουπ ώστε να έχει μεγαλύτερη θεσμική αξία μια απόφαση. Μια άλλη πληροφορία, όμως, λέει ότι η συμφωνία για τις τράπεζες θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη.

Όλα βέβαια θα φανεί αν αληθεύουν μετά τη σύσκεψη στο Σύνταγμα με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι ήδη έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος.

 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. theo1611 avatar
  theo1611 07/04/2013 18:25:48

  Δεν υφίσταται τρόϊκα.

  Υπάρχει το ΔΝΤ που λόγω του μικρότερου ρίσκου συμμετοχής στη δανειοδότηση της χώρας περιπου μας εκλιπαρεί να κάνουμε κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές και υπάρχουν και οι ευρωπαίοι εκπρόσωποι (ΕΕ, ΕΚΤ), που κάνουν "μαγκιές" και "παραχωρήσεις" για να εισπράξουν τώρα και μελλοντικά σε εξευτελιστικές τιμές, με αντάλλαγμα την "προστασία" στο "status quo". Έτσι έχουν τα πράγματα και όποιος έχει καλύτερη πληροφόρηση ας μας το πεί και ας μας το αιτιολογήσι!!!

 2. fitsoulas avatar
  fitsoulas 07/04/2013 20:49:51

  Πρέπει πάση θυσία να πείσουμε την τρόικα να μείνει εδώ και πέραν της 10ης Απριλίου. Ανοίγει σιγά σιγά η τουριστική περίοδος και το μήνυμα που θα περάσουμε αν αποφασίσουν να παρατείνουν τη διαμονή τους θα είναι πολύ δυνατό!

  • Queen From The Black Side avatar
   Queen From The Black Side @ fitsoulas 07/04/2013 21:52:30

   Aυτή κι αν είναι προχωρημένη οπτική!

 3. Lichnee avatar
  Lichnee 07/04/2013 21:40:17

  Ναι,τα έκανε επάνω του...

  h*p://www.capital.gr/Articles.asp?id=1768397

  Άλλη μια φορά ρόμπες...

  • Δαίμων avatar
   Δαίμων @ Lichnee 07/04/2013 21:50:15

   Ευχαριστώ ‘’Lichnee ‘’ που μου θύμισες το capital. Πολύ χρήσιμο

 4. hgemwn avatar
  hgemwn 08/04/2013 03:28:32

  Δεν γίνεται ο πρωθυπουργός της χώρας να δεσμεύεται προσωπικά πως θα απολυθούν οι επίορκοι. Κάτι τέτοιο έπρεπε να ήταν αυτονόητο και να υπήρχαν συγκεκριμένες διαδικασίες που να λειτουργούσαν αυτόματα. Με το αναγάγεται σε μείζον πολιτικό θέμα που χρειάζεται την επίβλεψη του πρωθυπουργού για να υλοποιηθεί δίνουμε την εικόνα μπανανίας.

  Είναι σα να βγει αύριο ο υπουργός δικαιοσύνης και να δεσμευτεί δημοσίως πως οι διαρήκτες και οι βιαστές θα οδηγούνται στη φυλακή.

  Πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούμε σε αυτή τη χώρα. Συζητάμε για το αν θα πρέπει ή όχι να απολυθούν άνθρωποι που κανονικά θα έπρεπε να είναι φυλακή (και να τους έχουν δεσμεύσει και τις περιουσίες).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.