#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/02/2010 11:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και ο Τζαίημς Μποντ στην καταδίωξη των κερδοσκόπωνΜέσω της ΕΥΠ επιχειρεί η κυβέρνηση, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, να εντοπίσει τα συμφέροντα που επιτίθενται στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με το Βήμα, από τις πρώτες έρευνες της ΕΥΠ, σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εντοπίστηκαν τέσσερις από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη και στην Αμερική και οι οποίες από τον περασμένο Δεκέμβριο καθημερινά πωλούσαν μαζικά ομόλογα, αγοράζοντας εν συνεχεία στα χαμηλά της ημέρας.

Με τον τρόπο αυτόν, και υπό το ιδιαίτερα δυσμενές κλίμα για την ελληνική οικονομία από τα συνεχή δημοσιεύματα και τις εκθέσεις για την ικανότητά της να αναχρηματοδοτήσει το χρέος, οι εταιρείες αυτές πέτυχαν υψηλότατα κέρδη και δημιούργησαν με τη βοήθεια ξένων οίκων τη μόδα «τρέξτε όλοι και σορτάρετε στην Ελλάδα».

Είναι προφανές ότι για την επιχείρηση του εντοπισμού των κερδοσκόπων που δραστηριοποιούνται σε ευρωπαϊκές χώρες των οποίων οι οικονομίες δοκιμάζονται συνεργάζονται οι κρατικές και οι μυστικές υπηρεσίες όλων των ενδιαφερομένων χωρών, ενώ η ΕΥΠ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Εθνικό Κέντρο Αντικατασκοπίας (CΝΙ) της Ισπανίας, αλλά και με υπηρεσίες στη Γαλλία και στη Βρετανία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. HOOLIGAN avatar
  HOOLIGAN 19/02/2010 11:18:45

  ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 2. anonyma avatar
  anonyma 19/02/2010 11:29:23

  αχα χααα γιατί δε ρωτανε την ΕΤΕ να τους πει ολα δημοσιευμενα στο σαιτ της ειναι μονο οι εδω ιθαγενεις το εμαθαν τελευταιοι

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 19/02/2010 11:35:54

  Λέτε να βγουν ο Αλαβάνος και οι συνιστώσες, και να κάνουν καταγγελία για "χαφιέδικες μεθόδους που παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα των επενδυτών"; Ώρα είναι να το ακούγαμε κι αυτό...

 4. xehasiarhs avatar
  xehasiarhs 19/02/2010 11:49:10

  Αυριανιστή την είπες πάλι την αυριανιά σου...

 5. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 19/02/2010 11:50:18

  Οτι κουτόχουρτο ρίχνουν τα παπαγαλάκια για να παραπλανήσουν το μασάμε κι ασχολιόμαστε με μπούρδες ? Ποιός Θανάσης, ποιές υπηρεσίες, με τι ανθρώπους, οργάνωση, διασυνδέσεις κλπ. Μόνον ως υποδοχή πληροφοριών από αντίστοιχες ξένες υπηρεσίες λειτουργούν οι υπηρεσίες ασφάλειας στον έρμο τόποο. Ακριβώςε όπως οι ΕΔ που διακόπτουν την άσκηση στην Ανδρο επειδή εμφανίστηκαν οι τούρκοι. Αυτή είναι η κατάσταση και με τον Πρετεντεράκο εντόνως να διαμαρτύρεται "πως θα πάνε φυλακή (οι καταχραστές πολιτικοί που ζητούν οι γερμανοί)δικαιοσύνη δεν υπάρχει στην ε-Ελλάδα ?

  • akyros avatar
   akyros @ Ανώνυμος 19/02/2010 20:07:15

   Δηλαδή για να καταλάβουμε, οι Γερμαναράδες, πάλι, ζητούν από τον ...δοσίλογο να υποδείξει, τότε με το δάχτυλο, τώρα με το τηλεκοντρόλ, τους ...επιβάτες των Οχημάτων ειδικού Σκοπού!
   Και μετά να τους κρεμάσουν στις πλατείες του κόσμου, στις ΟθόνεςΚρεμάλες, μέσα στο Σαλόνι μας! 'Οπου όλοι μαζί, εν χορώ, θα αποτάξουμε τους Σατανάδες και θα ανακράξουμε ενα μεγάλο Ευχαριστώ για την υπηρεσία που θα μα προσφέρουν οι Καταχτητές μας!

   Οσο για την "Ερευνα των ΜυστιΚων Υπηρεσιών", αν είχαν κάνει την δουλειά τους θα είχαν φτάσει στο σωστό συμπέρασμα από τις φωτιές της Πελοποννήσου, από τα γεγονότα του Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου, απο τους εκπαραθυρώσεις αρχηγών και διοικητών, από τις φωτιές στην Αττική. Οταν τα σήματα εκβιασμού και "τελευταίας προειδοποίησης" έφταναν το πρώτο τριήμερο του Σεπτεμβρίου στον χοντρό της Ρηγίλλης.
   Και τον ανάγκασαν για να γλυτώσει την ...κρεμάλα, να πάρει τα βουνά της Ραφήνας! Κι ελπίζω μη, σαν κάτι ώψιμους αντιστασιακούς ολων των περιόδων, επανακάμψει να ζητήσει, μετ' ού πολύ, τα αντίΔωρα της ...θυσίας του!

 6. Alkimos avatar
  Alkimos 19/02/2010 11:55:36

  Το έργο το έχουμε ξαναδεί…:

  «Η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με τη χαμηλή ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων στην Ελλάδα, την κερδοσκοπία του κεφαλαίου σε βάρος του ελληνικού λαού, την οικονομικοπολιτική εξάρτηση, την οποία ενέτεινε ο υπέρογκος δανεισμός ήταν οι βασικοί παράγοντες που οδήγησαν στην τρίτη κατά σειρά πτώχευση της χώρας, το 1893, και στη συνέχεια στην επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου (ΔΟΕ). Ο έλεγχος αυτός από παλιά αποτελούσε αίτημα των κεφαλαιούχων δανειστών της χώρας και πραγματοποιήθηκε, όπως το ώριμο φρούτο πέφτει από το δέντρο, ως αποτέλεσμα της ήττας της Ελλάδας στον πόλεμο με την Τουρκία (1897), αφού αυτός ο πόλεμος ήταν ό,τι χρειαζόταν για να καμφθούν οι εσωτερικές αντιδράσεις στην ξένη απροκάλυπτη επικυριαρχία.[…]
  Με δεδομένο ότι έως το 1879 η Ελλάδα αποκλειόταν από τα χρηματιστήρια της Ευρώπης (λόγω του μη διακανονισμού των δανείων της ανεξαρτησίας και των δύο πτωχεύσεών της, το 1826 και το 1843) και λαμβανομένου υπόψιν της οικονομικής της καθυστέρησης και της μόνιμα ετοιμόρροπης δημοσιονομικής της κατάστασης, προκαλεί με μια πρώτη ματιά έκπληξη το γεγονός πως οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί κύκλοι της άνοιξαν τις πόρτες, προχώρησαν σε διακανονισμό των παλιών της χρεών και τη δάνειζαν με εκπληκτική προθυμία. Στην πραγματικότητα βεβαίως το φαινόμενο δεν είναι καθόλου περίεργο, αφού σε κείνες τις συνθήκες κρίσης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος χώρες σαν την Ελλάδα, με καθυστερημένες κοινωνικοοικονομικές δομές, ήταν ιδανικές για ανάπτυξη κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι την εποχή εκείνη που τα επιτόκια στην Ευρώπη ήταν κάτω από 2%, στην Ελλάδα έφταναν το 8% με 9%. Ακόμη οι όροι του δανεισμού ήταν τέτοιοι που οι Ευρωπαίοι κεφαλαιούχοι και Ελληνες συνάδελφοί τους μπορούσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα - μιας δεκαετία το πολύ - να πάρουν πίσω τα κεφάλαιά τους, που έδωσαν σε δάνεια και από εκεί και πέρα να εισπράττουν καθαρό κέρδος, ξεζουμίζοντας τον ελληνικό λαό.»

  http://en.calameo.com/read/000191408a69847bcbc70

 7. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 19/02/2010 12:18:14

  Να ανακαλέσουν στην υπηρεσία και τον Καλεντερίδη!

  • o Μήτσος avatar
   o Μήτσος @ Sic transit gloria mundi 19/02/2010 12:22:25

   Καλό! Καιτον Μαυρίκη

 8. nasos avatar
  nasos 19/02/2010 17:48:17

  Και άμα τους βρουν δηλαδή τι θα τους κάνουν,θα τους καθαρίσουν α λα Μοσάντ;
  Για γέλια μιλάμε,γι'αυτό το ΒΗΜΑ έχει καταντήσει να πουλάει 4.800 φύλλα πανελλαδικά.

 9. fantomas avatar
  fantomas 19/02/2010 19:54:25

  καλα? χρειαζοταν να βαλουν τη ΕΥΠ να ψαξει ?
  τοσο χαζοι ειναι ??

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.