#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/12/2011 23:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και ο Παπανδρέου θέλει Παπαδήμο for ever(Ανανενωμένο) Ο Υπουργός Επικρατείας (και φίλος του κ. Παπαδήμου) Γιώργος Σταυρόπουλος, όταν ρωτήθηκε σήμερα από δημοσιογράφους για το πότε θα γίνουν εκλογές ουσιαστικά απάντησε ότι ο Παπαδήμος ποτέ δεν μίλησε για 19 Φεβρουαρίου.

«Όταν μία κυβέρνηση έχει ψήφο εμπιστοσύνης μπορεί να κυβερνήσει όσο έχει την ψήφο εμπιστοσύνης. Πουθενά στις προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών ούτε ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει ποτέ για συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών» ήταν η απάντησή του.

Το δεύτερο «κρούσμα» του κυρίου Υπουργού ήταν τα νέα μέτρα. «Αν το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει την λήψη νέων μέτρων, θα ληφθούν νέα μέτρα», είπε.

Ο κ. Γ. Σταυρόπουλος προσπάθησε επίσης να δείξει ότι ο Λ. Παπαδήμος είναι πρωθυπουργός πλήρους «κυριαρχίας» λέγοντας ότι «έχει βαρύνουσα ευθύνη για την επιλογή των Υπουργών αλλά και για την απόδοση των Υπουργών» και ότι «η κυβέρνηση δεν έχει αντικείμενο μόνο τα οικονομικά, αλλά όλα τα θέματα».

 Όμως η εντολή προς την κυβέρνηση Παπαδήμου είναι άλλη από αυτή που υποστηρίζει ο κ. Σταυρόπουλος. Να πάρει την 6η δόση (την πήραμε) να υπογράψει την δανειακή σύμβαση και όχι τα μέτρα για το 2012 που θα τα αποφασίσει η επόμενη κυβέρνηση και να κάνει εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

Να αρχίσουμε δηλαδή να μιλάμε για "πραξικόπημα Σταυρόπουλου", ή για "πραξικόπημα Παπαδήμου"; Για να είμαστε δηλαδή και στο κλίμα του διεθνούς Τύπου

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, ο οποίος χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους για να περιγράψει την οικονομική κατάσταση στην οποία οδήγησε την χώρα η κυβέρνηση της οποίας υπήρξε φανατικός υποστηρικτής: «Αν δεν υπογράψουμε τη συμφωνία, θα βρεθούμε εκτός ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καψής. Και άφησε να εννοηθεί οτι ο κ. Παπαδήμος θα κάνει και ... ανασχηματισμό!!!

Αργά το βράδυ μιλώντας στο 22ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο ΓΑΠ .... επιβεβαίωσε ότι η επικοινωνιακή επίθεση για παράταση του βίου της κυβέρνησης  Παπαδήμου είναι συντονισμένη.

Το πιο σωστό, είπε ο κ. Παπανδρέου, είναι να υπάρχει κυβέρνηση ευρύτατης συνευθύνης, «για να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο, αντί να είναι κλειστή η Βουλή ή να βρίσκεται η χώρα σε προεκλογική περίοδο, σε μια κρισιμότατη συγκυρία για εμάς και την Ευρώπη».

Είπε επίσης ο άνθρωπος που κατέστρεψε την χώρα ότι «πρέπει να πάρουμε εθνικής φύσης αποφάσεις και είμαστε σε διλήμματα, που έχουν σημασία για το έθνος και το αύριο της χώρας».

Πάντως, ο καθοριστικός σχολιασμός έγινε από την Lady Olga. Όπως μας είπε, η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη πυρός από αυτή που θα έχει η επόμενη κυβέρνηση.

Δηλαδή μια μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας είναι ισχυρότερη να διαπραγματευτεί από αυτή που θα έχει την νωπή λαϊκή εντολή.

Για γέλια και για κλάματα...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 14/12/2011 17:58:18

  Πρέπει να είναι άσπονδος φίλος του Παπαδήμου αυτός.
  Τον ταυτίζει με τον Παπαδόπουλο

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 14/12/2011 18:07:48

  Η εικονα τα λειε ολα !.O Γιουνκερ αναδεικνυει το τροπαιο !Αυτος ειναι ο ισχυρος δοτος Πρωθυπουργος της Ελλαδας ?Σαν δεν ντρεπομαστε {απο το πουθενα } κ Σταυροπουλε ?Λιγη τσιπα που λενε στο χωριο μου δεν βλαπτει !

 3. herrk avatar
  herrk 14/12/2011 18:07:56

  " Όταν μία κυβέρνηση έχει ψήφο εμπιστοσύνης μπορεί να κυβερνήσει όσο έχει την ψήφο εμπιστοσύνης. " Πού είναι το (λογικό) λάθος; Αν έχει κάποιος πρόβλημα ή αισθάνεται ότι δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα, ας αποσύρει την εμπιστοσύνη του.

 4. Enzo avatar
  Enzo 14/12/2011 18:13:50

  ε δεν εχει και αδικο.
  αφου δινεις εμπιστοσυνη στον αλλον αρα κυβερνα για οσο θελει.
  Του την παιρνεις και τον στελνεις στο σπιτι του αδιαβαστο.
  ειναι απλο.

 5. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 14/12/2011 18:22:43

  Ο μέγας πρασινοφρουρός Σταυρόπουλος νομίζει ότι η χώρα είναι Κεντρικά Τζουμέρκα και ότι το Μαξίμου είναι σανατόριο. Λάθος στα ΄πανε υπουργέ μου, αν δεν με πιστεύεις ρώτα και τον Μπάμπη, τον έτερο Καππαδόκη…

 6. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 14/12/2011 18:29:50

  Τρελαίνομαι ν' ακούω Παντελή...

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ ΕΥΑ 14/12/2011 19:26:11

   Ερωτικός ο Παντελής; O tempora! O mores!

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Τιγράνης 14/12/2011 19:33:10

    ...και φαντάσου τι έχει να γίνει με συνεχείς αναβολές...

 7. Δήμος avatar
  Δήμος 14/12/2011 18:43:54

  Το θέμα με την αναβολή είναι απλό και έχει να κάνει με την τακτική στις διαπραγματεύσεις. Οι πιστωτές βιάζονται γιατί όσο πλησιάζουμε προς το Μάρτιο, όταν θα έχουμε θεωρητικά να πληρώσουμε ένα κάρο λεφτά από παλιά χρέη, τότε θα αποδεχτούν το κούρεμα γιατί θα υπάρχει η προοπτική να τα χάσουν όλα.

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 14/12/2011 18:55:56

  «έχει βαρύνουσα ευθύνη για την επιλογή των Υπουργών αλλά και για την απόδοση των Υπουργών» ...άρα ο Πρωθυπουργός ευθύνεται για το έργο των Υπουργών του και την αποτυχία στην εκτέλεση του προυπολογισμού.

  Αρα ο κύριος Πρωθυπουργός ευθύνεται για τους κλειστούς σταθμούς του δικτύου του Μετρό, για την έλλειψη βιβλίων στα σχολεία, για τις πρόσφατες ύβρεις του Αντιπροέδρου του, για το πάρτι που συνεχίζεται και για την υπέρμετρη φορολόγηση των πολιτών όπως αποτυπώθηκε και στον προυπολογισμό του 2012.

  Για το μόνο που δεν ευθύνεται είναι για όσα λέει ο ίδιος και οι συνεργάτες του, καθώς δεν έχουν λαική εντολή.

  Είναι μια κυβέρνηση ...επιγραμματική και ...συμπερασματική, για την υλοποίηση αποφάσεων συνόδου, μια απλή ομάδα εργασίας δηλαδή, από τους εκπροσώπους μας επιλεγμένη και υποβασταζόμενη, οι οποίοι ενήργησαν ως αντιπρόσωποι.

  Μέχρι λοιπόν να κριθούν ας μην παρασύρονται από την αίγλη της καρέκλας, μια ΕΚΑΣ είναι προς το παρόν και τίποτα παραπάνω ή παρακάτω.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 14/12/2011 23:38:36

   Ανανενωμένο...θα κάνει ανασχηματισμό.

   Πολύ σωστά. Τόσες καρέκλες έχει το ευέλικτο Υπουργικό Συμβούλιο. Μπορούν να παίζουν μουσικές καρέκλες και τα Υπουργεία να δίνονται σε όποιον προλάβει να κάτσει. Μπορεί να γίνει αλφαβητική αντιστοιχία επωνύμων - Υπουργείων.Μπορεί το Α-Λ να συνεδριάζει τις μονές ημέρες και το Μ-Ω τις ζυγές...τόσες λύσεις υπάρχουν για τη λειτουργία της ΕΚΑΣ.

   Αλλά δεν ανησυχώ πλέον για τίποτα. Θα βρεθεί λύση. Αφού στηρίζεται από τον ΓΑΠ που ως Πρωθυπουργός είχε παραιτηθεί στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το καλοκαίρι, είχε αναγγείλει θεσμική λύση μετά από την νταντά του που δεν περπάτησε (...τζάμπα είχε φωταγωγηθεί και το κτίριο) και στηρίζει τον Παπαδήμο δεν ανησυχώ.

   Προσδοκώ μόνο στην επαλήθευση των Μάγια γιατί τα ΑΤΙΑ πράσινα ή μη είναι ήδη στη χώρα διακομματικά.

 9. ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ 14/12/2011 23:44:35

  Η συντηρητική παράταξη θα αποσύρει την εμπιστοσύνη της προς αυτή την κυβέρνηση? Όταν ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού λέει ότι όσο η κυβέρνηση έχει ψήφο εμπιστοσύνης θα συνεχίσει να κυβερνά και κανένας δεν αντιδρά τότε καταλαβαίνουμε την θέση της Ν.Δ. Στηρίζει την κυβερνηση και δεν τολμάει να πάρει τις πρωτοβουλίες που περιμένει ο κόσμος απ' αυτήν. Κοινώς τα μιλήσαμε τα συμφωνήσαμε και τώρα κάνουμε ότι δεν ακούμε. Κρίμα στον κόσμο που πιστεύει ότι κάτι μπορεί να αλλάξει αν έρθει κυβέρνηση. Όποτε γίνουν εκλογές. (Θα γίνουν?)

 10. Silence t. avatar
  Silence t. 14/12/2011 23:56:16

  Ας το παίξουν στο χρυσό γκολ !

 11. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/12/2011 00:55:07

  Αυτός ο Σταυρόπουλος είναι ο πιό φανατικός υπέρ της επιμήκυνσης της θητείας Παπαδήμου με διαφορά από τους υπόλοιπους! Τέτοιο λιγούρη δικαστή είχαμε να δούμε καιρό. Σου λέει, ποτέ άλλοτε δεν θα έχω την ευκαιρία να ξαναείμαι υπουργάρα, ας πω τη μακ@κί@ μου και ότι καταφέρω ... Μιλάμε για ΤΟ ψώνιο. Κάπου διάβασα ότι προσέλαβε μετακλητό υπάλληλο-προσωπικό φωτογράφο, η ψωνάρα εις το τετράγωνο. Σημάδια παρακμής πριν την αναγέννηση της Ελλάδας

 12. ΜΠ avatar
  ΜΠ 15/12/2011 06:56:43

  Στην πρώτη χοντρή πατάτα που θα προκύψει, γιατί θα προκύψει, ο πρωθυπουργός θα προβάλλει τις ηγετικές του ικανότητες με ανασχηματισμό και με νέα ψήφο εμπιστοσύνης να ζητείται στη Βουλή για τη νέα του κυβέρνηση !!! τί θα κάνουμε τότε; Θα δώσουμε πάλι ψήφο εμπιστοσύνης ή θα προκαλεσουμε εκλογές ;;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.