#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/11/2009 18:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και ο «Ιός της Ελευθεροτυπίας» σταυροφόρος της Ντόρας

Ο «Ιός της Ελευθεροτυπίας» σταυροφόρος της Ντόρας και η "αριστεροκεντρώα συνομωσία"Του Ρεπόρτερ «Η υιοθέτηση του τρόπου αυτού εκλογής, κάτω από το πρόσχημα της απόλυτης δημοκρατίας, καταλήγει στην ανεξέλεγκτη επιβολή του ενός και κυρίως υπονομεύει κάθε προσπάθεια δημοκρατικής οργάνωσης των κομμάτων», γράφει το Σάββατο 31/10/2009 η γνωστή δημοσιογραφική ομάδα «Ιός της Ελευθεροτυπίας» σχετικά με την διαδικασία εκλογής στη Νέα Δημοκρατία από τη βάση του κόμματος.

 

Μάλιστα για να αποδομήσει το όλο εγχείρημα, που τείνει να θεσμοθετηθεί από τα ηγετικά κλιμάκια των κομμάτων εξουσίας, χρησιμοποιεί και ένα πολύ μικρό απόσπασμα από το έργο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο αγών μου» σύμφωνα με τον οποίο «να εκλέγεται μόνο ο αρχηγός του κόμματος από το σύνολο των μελών» έτσι ώστε «όλες οι εντολές να είναι δικές του και να μην εξαρτάται από κανέναν».

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι η κα Μπακογιάννη υπήρξε εξ αρχής αντίθετη (ασχέτως αν τελικά συμβιβάστηκε) με τη διαδικασία εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την κομματική βάση, όπως περίπου συνέβη το 2007 στο ΠΑΣΟΚ, όταν αντετίθετο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τελικά ηττήθηκε από τον σημερινό πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου . Η κα Μπακογιάννη προφανώς θεωρούσε ότι μπορούσε να ελέγξει το μεγαλύτερο μέρος του σώματος των συνέδρων, αν η εκλογή προέδρου της ΝΔ κρινόταν από συνεδριακές διαδικασίες. Εξ’ άλλου είναι γνωστή η διαδικασία της καταμέτρησης «των κουκιών» στις συνεδριακές διαδικασίες των κομμάτων, αλλά αυτή η μικρή λεπτομέρεια διαφεύγει από τον «Ιό της Ελευθεροτυπίας», ο οποίος μάλλον δεν θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο υπονομεύονται οι δημοκρατικές διαδικασίες και γράφει σήμερα σε ένα πρωτοφανές άρθρο πολιτικής σκοπιμότητας με τίτλο «Η δημοκρατία του ενός»:

«Αλλά αυτός ο τρόπος εκλογής αρχηγού, ο οποίος τείνει να θεσμοποιηθεί στα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχει καμιά σχέση με το αίτημα της εσωκομματικής δημοκρατίας. Η εκλογή από το “λαό της παράταξης” μπορεί να ηχεί ωραία στ’ αυτιά, αλλά δεν έχει καμιά σχέση με τον κοινοβουλευτισμό, την αντιπροσωπευτική ή την άμεση δημοκρατία, και τη δημοκρατική συγκρότηση των κομμάτων που προβλέπεται ακόμα και από το σύνταγμα. Η νομιμοποίηση του αρχηγού από ένα σώμα εκλογέων το οποίο συνέρχεται μόνο στιγμιαία, τη μέρα της εκλογής, και στη συνέχεια εξαφανίζεται, μπορεί να του δίνει πολιτική ισχύ, μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες της τηλεοπτικής του καθιέρωσης, αλλά ισοδυναμεί με αυτοδιάλυση του κόμματος, εφόσον ο αρχηγός αυτονομείται απ’ αυτό, με αποτέλεσμα όλες οι κομματικές εξουσίες να πηγάζουν πλέον από αυτόν και όχι από την κομματική βάση».

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη δημοσιογραφική – ερευνητική ομάδα παίρνει θέση για το ζήτημα της εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δείχνοντας όψιμο ενδιαφέρον.

 «Οδηγός για εκλέκτορες» της ΝΔ από τον …«Ιό»

 Στον «μικρό οδηγό για Νεοδημοκράτες εκλέκτορες» που συνέταξε και δημοσίευσε στις 18/10/2009 με τίτλο «Η αθέατη όψη των δελφίνων» η γνωστή δημοσιογραφική ομάδα επιχείρησε την αποδόμηση των συνυποψήφιων της κας Μπακογιάννη με χαρακτηρισμούς όπως «Ο φιλότουρκος Σαμαράς», ο «τεταρτοαυγουστιανός Αβραμόπουλος» και με ειρωνική διάθεση για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, «ο διανοούμενος Πανίκας». Για την κα Μπακογιάννη επιφύλαξε όμως τον αβανταδόρικο χαρακτηρισμό «Η …Καραμανλικιά Ντόρα» (!!!), σε μια περίοδο που γίνεται μεγάλη συζήτηση σχετικά με το που θα κατευθυνθεί το πλειοψηφικό «Καραμανλικό ρεύμα»…

Ο Ιός της Ελευθεροτυπίας, εξάλλου, ως δήθεν θεματοφύλακας της «ιστορίας της Αριστεράς στην Ελλάδα», ως προστάτης των μειονοτήτων και πολέμιος της συντήρησης των αναχρονιστικών δομών του κράτους, υπερασπίζεται την κα Μπακογιάννη όταν και όποτε χρειαστεί, αν και έχουν συγκρουστεί κατά το παρελθόν κυρίως για την υπόθεση των υποκλοπών και την κα Τάουνσεντ, για την υπόθεση της τρομοκρατίας και για τις δραστηριότητες του συζύγου της κα Μπακογιάννη Ισίδωρου Κούβελου στο Νομό Μαγνησίας.

Ο κ. Κούβελος κατέθεσε αγωγή στον Ιό της Ελευθεροτυπίας για εκείνα τα δημοσιεύματα, αλλά όταν χρειάστηκε στο πλαίσιο της σύγκρουσης Βγενόπουλου – Μπακογιάννη, η δημοσιογραφική ομάδα φρόντισε να υποστηρίξει διακριτικά την βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Εξωτερικών βάζοντας εαυτόν μπροστά και δημοσιεύοντας το εξής σχόλιο «Διαμαρτυρήθηκε ο Ανδρέας Βγενόπουλος διότι η αγωγή του εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη ενώ κατατέθηκε πριν την αγωγή της Ντ. Μπακογιάννη πήρε ημερομηνία εκδίκασης 13 μήνες αργότερα. Τι να πει η στήλη που η αγωγή του κ. Κούβελου εναντίον των συντακτών του "Ιού" για την υπόθεση των Νηων Μαγνησίας προσδιορίστηκε σε χρόνο μηδέν, 6 μόλις μήνες μετά την κατάθεσή της; Τουλάχιστον παρηγοριόμαστε με το γεγονός ότι ο σύζυγος της υπουργού Εξωτερικών μας ζητάει μόνο 1,5 εκατ. ευρώ, τα μισά δηλαδή απ' όσα ζητά η κυρία Μπακογιάννη από τον μεγαλοεπενδυτή».

Αλλά και όταν η κα Μπακογιάνη δεχόταν κριτική για το γεγονός ότι ως πολιτική προϊσταμένη του υπουργείου Εξωτερικών είχε εξαγγείλει μέτρα για τους μουσουλμάνους της Θράκης, δηλαδή για Έλληνες πολίτες στη Θράκη κατά την επίσκεψή της εκεί, ο «Ιός» είχε έτοιμη την απάντηση, την οποία ούτε η πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε προετοιμάσει, ότι δηλαδή «η περιοχή της Δυτικής Θράκης και η μειονότητα συνεχίζουν να τελούν υπό την άτυπη αλλά σιδηρά διοίκηση του “Γραφείου πολιτικών υποθέσεων”, που υπάγεται στον (εκάστοτε) υπουργό Εξωτερικών».

Μάλιστα ο «Ιός της Ελευθεροτυπίας» είχε προχωρήσει και σε συμψηφισμούς αφού είχαμε πληροφορηθεί από την στήλη της δημοσιογραφικής παρέας ότι «Η κυρία Μπακογιάννη πήγε στη Θράκη ως καθ' ύλην αρμόδια, όσο κι αν δεν θέλει να το παραδεχτεί η ίδια και η κυβέρνηση. Αλλά και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ας μην ρίχνουν με ευκολία το λίθο του αναθέματος εναντίον της, διότι είναι οι ίδιοι που δεν άλλαξαν αυτό το καθεστώς».

Να υποθέσουμε ότι οι προσβάσεις της υποψήφιας για την αρχηγεία της ΝΔ κας Ντόρας Μπακογιάννη στα ΜΜΕ φθάνουν μέχρι την στρατευμένη δημοσιογραφία και μέχρι τους εκπροσώπους του «Δούρειου Τύπου», ή να υποθέσουμε ότι η αλληλεγγύη κρίνεται αναγκαία εξαιτίας της συναντίληψης περί εξωτερικής πολιτικής; Άλλωστε ποιος θα χρεώσει δόλο σε μια αριστερή δημοσιογραφική ομάδα, που βρίσκεται μόνιμα απέναντι στη Δεξιά, στην άκρα δεξιά και στα παρακλάδια της;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. οξεία γωνία avatar
  οξεία γωνία 01/11/2009 18:54:04

  Είναι γνωστές, από καιρό μάλιστα, οι προτιμήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών σε ότι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις.
  Γιωργάκης και Θεοδώρα.
  Γόνοι των 2 διάσημων πιά πολιτικών τζακιών που κυβερνούν την Ελλάδα εδώ και 70 χρόνια και βεβαίως εκλεκτοί και του υπερατλαντικού προστάτη.
  Πριν από ένα μήνα μας φύτεψαν το Γιωργάκη, τώρα πάνε να μας φυτέψουν και την αυτοκράτειρα Θεοδώρα.
  Τζάκ πότ, δηλαδή.
  Αφού η συνταγή της πλύσης εγκεφάλου μέσω καναλιών και εφημερίδων πετυχαίνει γιατί να την αλλάξουν;
  Ένα ένα αποκαλύπτονται τα κομμάτια του πάζλ της πλεκτάνης σε βάρος του αγνού νεοδημοκράτη.
  Και να ήταν μόνο οι εφημερίδες;
  Μετά τις καθημερινές (κυριολεκτικά) εμφανίσεις της αυτοκράτειρας Θεοδώρας στα ιδιωτικά κανάλια, μας προέκυψε έρωτας ακόμη και του Καρατζαφέρη για τη Θοδωρούλα.
  Με άλλα λόγια, παλιά μου τέχνη κόσκινο και σημαδεμένη τράπουλα.
  Ματαιοπονούν όλοι τους όμως.
  Πέρασαν τα χρόνια, ο σημερινός νεοδημοκράτης καταλαβαίνει πιό πολλά από όσα νομίζουν αυτοί που διέβρωσαν την μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη.
  O Καρατζαφέρης, ο Μεϊμαράκης, ο Πάκης, ο Αρούλης, μας πήραν στο λαιμό τους με τις βυζαντινές μηχανορραφίες τους τόσα χρόνια.
  Ήλθε όμως η ώρα να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
  Τέλος στις τρείς οικογένειες που κυβερνούν την Ελλάδα τα τελευταία 60 χρόνια.
  Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ριζική στελεχιακή ανανέωση, ακέραια ιδεολογία και ξεκάθαρα μηνύματα προς την κοινωνία.
  Μόνο έτσι θα φέρουμε ξανά το μέσο Έλληνα κοντά μας, μόνο έτσι θα πείσουμε ότι η Νέα δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει αποτελεσματικές και καινοτόμες λύσεις στα προβλήματα που μας κληρονομεί ο υποκριτής σοσιαλισμός του κάθε τυχάρπαστου Γιωργάκη.
  Κοιτάμε μπροστά, με Αντώνη Σαμαρά.

 2. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 01/11/2009 19:26:01

  Ιος της συμφοράς

 3. Σπύρος avatar
  Σπύρος 01/11/2009 19:27:19

  Oι άνθρωποι δείχνουν τον δρόμο...
  Μην γράφετε τέτοια γιατι θα ξαναέρθει ο ΄άλλος΄-ο Ιός ντέ-να συστηθεί και πάλι ως ΄αριστερός΄ ...
  Αυτί μπροστά στον ΄αντεθνικισμό΄τού Μπούς και τού Ράμσφελντ ,προσπερνάνε οτιδήποτε άλλο...
  Η νάσαι ΄διεθνιστής΄ ή να μήν είσαι.!!!!!!!!!!!!!!

 4. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 01/11/2009 20:08:01

  " Και ο «Ιός της Ελευθεροτυπίας» σταυροφόρος της Ντόρας..."

  Τι είναι το περίεργο , λογικό δεν είναι ;

  Ο ¨εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου " , σε αυτή την περίπτωση ο ¨εχθρός¨ είναι ο ελληνικός λαός.

  Ο Σαμαράς φαντάζει σαν κάτι το ¨πολύ επικίνδυνο¨ για τους θιασώτες του Σλαβομακεδόνικου Εθνικισμού και τους αναγνώστες του ¨Bulgarmac¨.

  Ένας από τους τίτλους των βιβλίων της Έλλης Παππά :

  ¨ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΞ ΣΤΟΝ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ...¨

  Και η αλήθεια είναι ότι πολλοί τυμβωρύχοι των αξιών της ¨Αριστεράς¨ ήταν και είναι πάντα στην καθημερινή πολιτική τους δράση θαυμαστές και οπαδοί του Μακιαβέλι.

 5. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 01/11/2009 20:28:27

  Μα καλά και εσύ τέκνον Βρούτε εεε!!! συγγνώμη Καρατζαφέρη ήθελα να πώ, χέρι – χέρι με τη Ντόρα.
  Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος!!!

  Τόσο πολύ σε φοβάται ο “ΛΑΟΣ” Αντώνη. Τι τους έχεις κάνει τέλος πάντων;

 6. Πολυβώτης avatar
  Πολυβώτης 01/11/2009 21:36:02

  Συγγνώμη, αλλά όταν από το απόσπασμα που παραθέτετε για τη διαμάχη Βγενόπουλου-Ντόρας βγάζετε το συμπέρασμα ότι ο Ιός «στήριξε διακριτικά» την Ντόρα, τότε είστε απλώς τυφλωμένοι από τα απωθημένα που έχετε κατά του Ιού. Και δεν έχετε την τόλμη να αναγνωρίσετε ότι αυτά που γράφει ο Ιός, π.χ. για τη Θράκη, είτε σας αρέσουν είτε όχι είναι τουλάχιστον συνεπή με την ιδεολογία της συγκεκριμένης δημοσιογραφικής ομάδας, και άρα δε στοιχειοθετείται σκόπιμη υποστήριξη της Ντόρας. Τέλος, η εκλογή του προέδρου από το «ευρύ κοινό» όντως αποτελεί πρόσχημα δημοκρατίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η εκλογή από συνέδριο σε ένα κόμμα που η εσωκομματική δημοκρατία είναι ανύπαρκτη θα ήταν καλύτερη. (Και ο ίδιος ο Ιός αυτό ακριβώς επισημαίνει στο κείμενο του Σαββάτου: ότι η προσφυγή στη βάση αποτελεί ομολογία ότι το κόμμα είναι ανενεργό.)

  Ελπίζω να μην μπει το antinews σε κοκκορομαχίες τύπου Παπαγιάννη-Τριανταφυλλόπουλου και να δείχνει σεβασμό σε δημοσιογράφους συνεπείς, ακόμα κι αν δε συμφωνεί με τις απόψεις τους.

 7. nagia avatar
  nagia 01/11/2009 22:06:06

  Το 1.000.000 ψηφοφορων μας που δεν μας ψηφησε στις τελευταιες εκλογες,γνωριζουμε πως απηχε.,..Γιατι? Απλα κουρασαμε και πικραναμε .....Πιστευω λοιπον πως αν οχι ολοι,οι πλειοψηφια αυτων ,τωρα θα παει να ψηφισει για να δει την αλλαγη που ο καθενας περιμενει.Και οταν λεμε αλλαγη για ολους αυτους δεν σημαινει ξανα Ντορα και Ζημενς και διαπλοκη,αλλα καποιον αφθαρτο,ποτε διαπλεκομενο ,αποφασισμενο να συγκρουστει και να συνθεσει,εναν πατριωτη,ΕΛΛΗΝΑ,που θα μας δωσει την ελπιδα για ενα καλλιτερο αυριο,σε ολα τα επιπεδα και ιδιαιτερα στα εθνικα μας θεματα.Μονο ο Αντωνης Σαμαρας εχει αυτα τα χαρακτηριστικα και του αξιζει,να του δωσουμε την ευκαιρια να μας το αποδειξει

 8. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
  ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 01/11/2009 22:41:45

  Τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα με τα σημερινά του ιού της σύφιλης έχουν χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιούν συστηματικώς οι λακέδες της Νέας Τάξης και κατά του θεσμού των δημοψηφισμάτων, για να μεθοδεύσουν την παράδοσι από το κομματικό κατεστημένο της Μακεδονίας στους σκοπιανούς και της Κύπρου και της Ευρώπης στους τούρκους, αγνοώντας την λαϊκή θέλησι.

 9. Πονοκέφαλος avatar
  Πονοκέφαλος 02/11/2009 01:27:32

  Δεν είναι τυχαία αυτή η ιδεολογική σύγκλιση και περιγράφεται πολύ ωραίο στο κείμενο "7 θέσεις για τον Σαμαρά". Τύποι σαν τον Τρίμη, τον Δήμου, τον Δημητρά και τους γνωστούς "προοδευτικούς", είναι με τα χίλια οπαδοί της Ντόρας.

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ Πονοκέφαλος 02/11/2009 02:09:09

   Ξέχασες το κυριότερο : Είναι , όπως λες , ¨με τα χίλια οπαδοί της Ντόρας¨ , ΚΑΙ , θα πρόσθετα , του Γιώργου Παπανδρέου.

   Συγχαρητήρια σε αυτόν που διάλεξε την πολύ πετυχημένη φωτογραφία του Ιππότη- Σταυροφόρου την θεά ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ , τα ¨ανθρώπινα¨-¨δικαιώματα¨.

   Με το ¨σπαθί και την πένα τους¨ πολεμάνε οι Νέοι Σταυροφόροι της Νέας ΝΕΑ ΤΑΞΗΣ , όπως οι παλαιοί για του ¨Χριστού την Πίστη¨ και την ¨Ελευθερία των Θαλασσών¨ , σήμερα για τα ¨Ανοιχτά Σύνορα¨ και την ¨Ελεύθερη Διακίνηση¨ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ στην ¨Κοινή Πατρίδα¨ της ¨Παγκόσμιας Αγοράς¨ .

   Διότι ¨Πατρίδα του Κεφαλαίου¨ είναι ο ¨Πλανήτης-Γη¨, όπως λένε και οι Νέοι Σταυροφόροι : ¨Πατρίδα μας είναι η Γη¨.

   Ποιος Ρόκφελερ θα διαφωνούσε με αυτόν τον ¨Πανανθρώπινο¨ σκοπό ;

 10. Lavazza avatar
  Lavazza 02/11/2009 08:46:56

  Υπάρχει κανείς που να ασχολείται με τα φαντάσματα και τα απολιθώματα του Ιού...;;;

 11. F avatar
  F 02/11/2009 09:29:20

  Οἱ Τοῦρκοι θεωροῦν (μᾶλλον ὀρθῶς) ὅτι Γιωργάκης καὶ Ντόρα ἀνήκουν στὸ ἴδιο κόμμα.

 12. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 02/11/2009 17:31:46

  Η Ελευθεροτυπια δεν ηταν που εγραψε αρθρο για επισκεψη του Ερντογαν στην Αθηνα που δεν ειχε γινει ακομα καν; (Ετσι ισχυριστηκαν, οτι προ-εγραψαν την ειδηση) Απο αυτη δεν ζει ο Ιος;

  Ακομα και στο 1984 του Οργουελ αλλαζαν το παρελθον, οχι το μελλον...

  Ο Μεγαλος Αδελφος σε βλεπει, απο το Υπουργειο Αληθειας

  • koronia96 avatar
   koronia96 @ Giorgos_T 03/11/2009 11:40:11

   To BHMA.

 13. γ.μ. avatar
  γ.μ. 04/11/2009 10:50:10

  'Ιός' της πλουτοκρατίας και των μεγάλων συμφερόντων. Ψευτοδιανοούμενοι που παίζουν το ρόλο Γραφείου Τύπου του υπεραντλαντικού προστάτη. Ένθερμοι υποστηρικτές του νεποτισμού και της κληρονομικής δημοκρατίας.
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.