#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/02/2008 14:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και ο Γιώργος Τράγκας στο στόχαστρο;

Η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος του Γεωργίου Ζορμπά ερευνά τώρα και την κατάθεση μεγάλου χρηματικού ποσού (υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ κατά πληροφορίες) από τον Γιώργο Τράγκα, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η κατάθεση έγινε σε ξένη τράπεζα και ο έκδοτης - δημοσιογράφος ισχυρίσθηκε ότι προέρχεται από την πώληση εντύπου. Αν είναι έτσι τότε γιατί ερευνάται ο αγωνιστής δημοσιογράφος; Η υπόθεση πάντως κρίνεται ως «πολύ σοβαρή», σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Την τράπεζα δεν την μάθαμε. Λέτε όμως να έχει σχέση με εκείνη που εμπλέκεται και ο Θέμος; Έχει να πέσει πολύ γέλιο. Πάντως ο ίδιος ο κ. Τράγκας δεν έχει εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες στο κανάλι του και όπως έχει γραφεί βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα.Δεν κατορθώσαμε να μάθουμε ακόμα σε ποια αγοραπωλησία εντύπου αναφέρεται ο κ. Τράγκας. Είναι όμως γνωστό ότι πρόσφατα πούλησε την εφημερίδα Derby Sports στον εκδότη της εφημερίδας «Ποντίκι», κ. Α. Δελατόλα, κουμπάρο του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου. Παράλληλα ο κ. Τράγκας είχε πουλήσει και τη ραδιοφωνική συχνότητα που είχε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 23/02/2008 14:39:09

  Α, ξέχασα να αναφέρω ότι μάλλον εννοούν την εφημερίδα "Profit" του Τράγκα.

 2. ΤΙΚ avatar
  ΤΙΚ 23/02/2008 14:40:03

  ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ


  Η ΠΑΝΤΕΙΟΣ ΧΟΡΕΨΕ ....ΤΣΑΜΙΚΑ

  Η επιχείρηση που έγινε στην προχθεσινή εκδήλωση του Παντείου, για ανακίνηση «μειονοτικού ζητήματος» Τσάμηδων έπεσε στο κενό, αφού μεταξύ των ομιλητών υπήρξαν φωνές που αποτύπωσαν την πραγματικότητα, ενώ από το ακροατήριο εκδηλώθηκαν σφοδρές αντιδράσεις και αποδοκιμασίες στις τοποθετήσεις άλλων που απείχαν από την νηφάλια ερευνητική προσέγγιση της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου.
  Δύο από τους ομιλητές, διαχώρισαν πλήρως την θέση τους από την προπαγάνδα που επιχειρήθηκε και αναφέρθηκαν με στοιχεία στις παλιές αλλά και τις σημερινές πτυχές του προβλήματος.
  Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Λεωνίδας Αποσκίτης, η ιστορικός Ελευθερία Μαντά, επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ), μιλώντας για τον «κύκλο του αίματος στην Ήπειρο της Κατοχής», εξήγησε πως οι Τσάμηδες της Θεσπρωτίας δεν παρέλειπαν καμμιά ευκαιρία διεθνούς περιπλοκής για να βλάψουν τον ελληνικό λαό και την πατρίδα που τους φιλοξενούσε. Τον Ιούλιο του 1942, οι Τσάμηδες συγκρότησαν την K.S.I.L.I.A. (Αλβανικό Σύστημα Πολιτικής Διοίκησης) με 14 γερμανοντυμένα τάγματα και με στόχο την εξολόθρευση των ελληνικών πληθυσμών. Γιʼ αυτό τον λόγο, μετά τον πόλεμο τιμωρήθηκαν για τα εγκλήματά τους και την συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής, τους αφαιρέθηκε η ιθαγένεια και απαλλοτριώθηκαν οι περιουσίες τους.
  Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, αναφερόμενος στην υποτιθέμενη επικαιρότητα του ζητήματος σήμερα, διευκρίνισε ότι, στην πραγματικότητα, με το «χαρτί» της Τσαμουριάς απασχολείται μόνο μια μικρή ομάδα απογόνων των εξορισθέντων δωσίλογων, που αποβλέπει σε άμεσα οικονομικά οφέλη με την καταβολή κάποιων αποζημιώσεων από την ελληνική κυβέρνηση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν αύριο το πρωί η Ελλάδα τους έδινε από μια επιταγή με ένα σεβαστό ποσόν, θα έπαυαν να φωνασκούν. Επικαλέσθηκε, επίσης, παλαιότερη συζήτησή του με τον πρώην Αλβανό πρόεδρο Αλία, ο οποίος του είχε εκμυστηρευθεί πως ο Χότζα και οι κομμουνιστές Αλβανοί αντιμετώπισαν τους Τσάμηδες ως δωσίλογους, καταδικασμένους από την ελληνική δικαιοσύνη και την συμμαχική κοινή γνώμη.
  Το ίδιο το καθεστώς της μεταπολεμικής Αλβανίας έθεσε στο περιθώριο το ζήτημα των Τσάμηδων, εκτόπισε ένα μέρος τους προς τα βόρεια της χώρας και εκτέλεσε κάποιους επώνυμους από αυτούς. Το ζήτημα ανακινήθηκε ξανά μετά την δεκαετία του ʼ90 όταν ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και διεθνείς παράγοντες, όπως ο Ουγγροεβραίος μεγιστάνας Σόρος, άρχισαν να ανακατεύονται στα εσωτερικά των Βαλκανίων.
  Ανάμεσα στο κοινό υπήρχαν πολλοί ηλικιωμένοι Ηπειρώτες και Βορειοηπειρώτες, που είχαν ζήσει τα γεγονότα και μίλησαν με λεπτομέρειες για τα εγκλήματα των Τσάμηδων.
  Ο κόσμος που είχε γεμίσει το αμφιθέατρο, ανάμεσά τους πολλοί φοιτητές, διαμαρτυρήθηκε έντονα για την επιλογή της ημερομηνίας της εκδήλωσης που συνέπεσε με την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.
  Φωνές, όπως «είστε υποκινούμενοι», «γιατί θυμηθήκατε τους Τσάμηδες τρεις ημέρες μετά το Κόσοβο;», ή «γιατί δεν ασχολείστε με όσα τραβάνε οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου», ακούστηκαν επανειλημμένα στην αίθουσα. Πολλές επιθέσεις στράφηκαν κατά του προσώπου του ιστορικού Στέφανου Παπαγεωργίου, που διηύθυνε την συζήτηση, η οποία εντέλει εξελίχθηκε ομαλά, παρά την ένταση.
  Αλγεινή εντύπωση έκανε η ανεπιτυχής τελική προσπάθεια του λέκτορα του Παντείου, Δημήτρη Χριστόπουλου, να αφορίσει ψυχαναλυτικά τα πατριωτικά αισθήματα των παρευρισκομένων, επαναφέροντας την ψυχιατρική της καταστολής των γκούλαγκ και των ιδεολογικών διώξεων στην σημερινή πολιτική ατζέντα.
  Η γενική αίσθηση που έμεινε, πάντως, σε όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν ότι ο λόγος τέτοιων πρωτοβουλιών δείχνει ύποπτος, την στιγμή που η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι εντελώς ρευστή και οι μειονότητες δεν αποτελούν γέφυρες φιλίας, αλλά εστίες εντάσεων

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 23/02/2008 17:02:00

  Αυτό που δεν ξέρουν ο μάγκες είναι ότι έχουν υπό την πίεση της Αμερικής περάσει κανονισμοί στην ΕΕ που ελέγχουν όλη τη διακίνηση του χρήματος. Αν δεν έχεις στοιχεία για τα λεφτά πας απλά μέσα. τους κανονισμούς αυτούς έχει υιοθετήσει και η Ελβετία με διμερή σύμβαση που έχει με την ΕΕ. Το όλο θέμα οδηγεί στο ότι το μαύρο χρήμα βγαίνει αναγκαστικά εκτός αναπτυγμένου κόσμου. επίσης οι παράκτιες και τα σχετικά δεν παρέχουν καμιά ασφάλεια. Τώρα απλά αυτό γίνεται φανερό και τους πιάνουν έναν έναν. Αν εφαρμοστεί πλήρως θα καθαρίσει η αγορά ή θα βρουν νομιμοφανείς τρόπους να παίρνουν π.χ. μέσω άχρηστων διαφημίσεων.

 4. AnonymOs avatar
  AnonymOs 23/02/2008 17:19:33

  Αναρωτιέμαι αν και πόσα
  πήραν οι δοσίλογοι της Παντείου
  για να οργανώσουν όλη αυτή την φαρσοκομωδία;

  Ε ρε προπαγάνδα που πέφτει....
  Αλλά να ξέρουν τίποτα δεν μένει κρυφό για πολύ καιρό, και τότε θα δούμε ...τια θα κάνουν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.