#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/06/2008 12:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και οι φίλοι του Γιώργου τώρα στο προσκήνιο

Στον εισαγγελέα, που διερευνά τα «μαύρα ταμεία» της Siemens κατέθεσε χθες ως μάρτυρας και ο εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας SAIC, η οποία είχε αναλάβει την εργολαβία του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Πρόκειται για τον Γιώργο Τρεπεκλή, ο οποίος ερωτήθηκε επί τρίωρο κυρίως για την αμοιβή των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία φέρεται να έλαβε ο ίδιος (!!!). Ο κ. Τρεπεκλής, παλιός φίλος και συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, υποστήριξε ότι όλα είναι νόμιμα και δικαιολογημένα, ωστόσο δεν αποκλείεται ο κ. Αθανασίου να ζητήσει και φορολογικά στοιχεία. Στην υπόθεση εμπλέκεται και δικηγόρος που φέρεται να σύστησε τον κ. Τρεπεκλή στη SAIC.

Υπενθυμίζουμε τι γράφαμε παλαιότερα (βλέπε, Τρεπεκλής, ο φίλος του Γιώργου, που “εκπροσωπούσε” την SAIC) για να γίνουν πιο κατανοητά όσα συμβαίνουν σήμερα: Στις 11/2/2008, ο κ. Τρεπεκλής ισχυρίστηκε σε εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου ότι «σταμάτησε» να εκπροσωπεί την SAIC, «από την Άνοιξη του 2005».  Ύστερα από δυο ημέρες (13/2), ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποκάλυψε ότι νομικός σύμβουλος του κ.  Τρεπεκλή, είναι ο σημερινός σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Παμπούκης. Όμως, μετά τις έντονες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης επανόρθωσε, λέγοντας ότι ο κ. Παμπούκης «δεν διαψεύδει ότι συνεργάστηκε με τον κ. Τρεπεκλή, απλώς διευκρινίζει ότι δεν υπήρξε συνεργασία στην υπόθεση της Siemens».

Άλλες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο κ. Τρεπεκλής δεν διέθετε τότε τη δύναμη να εκπροσωπήσει την SAIC και ότι πίσω από αυτόν ήταν άλλος παλαιός οικογενειακός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, που συνδεόταν κάποτε στενά με τον εθνικό προμηθευτή του ΟΤΕ, αλλά μετά τα χάλασαν και άρχισαν τα αλληλοκαρφώματα. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί μια υπόθεση που προς το παρόν φαίνεται σαν να αποτελεί «απάντηση» στο ξεκαθάρισμα των σημιτικών από τον Γιώργο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ξεκοκκαλίστε τον avatar
  Ξεκοκκαλίστε τον 24/06/2008 13:33:19

  Ο "παλαιός οικογενειακός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου" δεν ειναι άλλος απο τον Θ. Νάνο, γνωστό κολλητό του Γιωργάκη Π. και ο άνθρωπος που έδεσε την ΙΝΤΡΑΚΟΜ με το ΠΑΣΟΚ. Οταν αυτο δεν το αναγνώρισε ο Κόκκαλης όσο έπρεπε κάνοντας τον γενικό δερβέναγα αλλα προωθώντας το άλλο αστέρι της διαφθοράς τον Κ. Τσουκαλίδη, ο Θ. Νάνος έφυγε απο ΙΝΤΡΑΚΟΜ πουλώντας τις μετοχες του. Από τότε ασχολειται με άλογα και γενικώς μεσάζων βλέπε SAIC.

  Τωρα γιατι ο Γιωργάκης Π. πιστευει ότι η SIEMENS δεν τον αγγίζει παρά το ότι ήταν κολλητος με το συστημα ΙΝΤΡΑΚΟΜ και Υπουργος Εξωτερικών την επίμαχη περίοδο ειναι άλλου παπά ευαγγέλιο.  Τωρα

 2. Suhoi avatar
  Suhoi 24/06/2008 15:36:48

  Της διαπλοκής το κάγκελο γίνεται. Το παζλ των ονομάτων όσο πάει μεγαλώνει και σύντομα θα χάσουμε και εμείς και ο κόσμος και τα αυγά και τα πασχάλια. Σήμερα κυκλοφορεί ευρέως η πληροφορία ότι σχεδιαζόταν να "δοθεί" ως δικηγόρος στον Τυρογαλά (Ζημενς, αγγίζει συγγενικό πρόσωπο της "αγίας οικογένειας") ο Γιαννέλης. Αυτός είναι γαμπρός του Τζανή Τζαννετάκη (ε, ρε Οικουμενική με τις προγραμματικές συμφωνίες σε Ζημενς-Ιντρακόμ). Επίσης, μέλος του ΔΣ της Ζημενς Ελλας είναι ο γιός του Τζανετάκη. Ο Γιαννέλης είναι δικηγόρος και του Χριστοφοράκου (!). Εάν ισχύει η φομολογία, αυτή ήταν και η επιθυμία της οικογένειας. Την τελευταία στιγμή όμως, λέγεται ότι δικηγόρος του Τυρογαλά μπήκε ο Ηρειώτης (Αλαφούζος). Λέτε να μιλήσει τελικά ο Τυρογαλάς στον εισαγγελέα; Στο Αλαφουζέϊκο πάντως, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι έχει μπεί ο εφοπλιστής Μαρινάκης, ο οποίος θεωρείται στενότατος φίλος της οικογένειας και του Ισίδωρου, του συζύγου της κ.Ντόρας.

 3. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 24/06/2008 15:37:06

  ΑΜΑΝ!!!

 4. rs avatar
  rs 24/06/2008 15:56:26

  Αρχικά συγνώμη για το σεντόνι αλλά ας καταθέσω και ‘γώ ο άσχετος κάποιες απλουστευμένες σκέψεις γι’ αυτά που συμβαίνουν ή καλύτερα που γίνονται γνωστά τελευταία, διότι συνέβαιναν πάντα.
   Είναι γνωστό πλέον σ’ όλους ότι τα κόμματα χρειάζονται χρήμα και μάλιστα πολύ, για να «κινηθούν».
   Από αυτή την άποψη χρειάζονται άτομα που θα «φέρνουν» το χρήμα. Άτομα δηλαδή που θα έχουν ή θα δημιουργούν προσβάσεις προς αυτό.
   Με το ίδιο σκεπτικό «στήνονται» ολόκληροι μηχανισμοί ή και εταιρίες που οι δραστηριότητες τους τροφοδοτούν τα κομματικά ταμεία ή ακόμη πιο θρασύτατα «κομματικοποιούνται» δημόσιες υπηρεσίες για τον ίδιο λόγο.
   Είναι επόμενο λοιπόν να αναζητούνται άτομα που θα μπορούν να χειριστούν το όλο σύστημα ή και να βρούν νέους πόρους. Και τα άτομα αυτά ανελίσσονται σε υψηλές θέσεις και είναι περιζήτητα γιατί …τα «φέρνουν».
   Όταν φυσικά «ξεσκεπάζεται» ο ρόλος τους όλοι προσπαθούν να «απομακρυνθούν» για να μη «κολλήσουν». Αυτό είναι το τίμημα όμως για τις απολαβές «άυλες» και «υλικές».
   Φυσικά είναι (σχεδόν) δύσκολο να ακολουθηθεί ο «δρόμος του χρήματος» γι’ αυτό μετράει η ….εμπειρία.
   Το παραπάνω σκηνικό έχει εξαπλωθεί σ’ όλη την κοινωνία. Απο τον κρατικό μηχανισμό έως τον απλό πολίτη, που π.χ…… ρουσφετολογικά ο δήμος τοποθετεί πασαλάκια για να μην σταθμεύουν τα αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του χωρίς να πληρώσει, ενώ αυτό δεν συμβαίνει με το πεζοδρόμιο του απέναντι γείτονα, ο οποίος τα πλήρωσε. Γελοίο και όμως έτσι είναι.


  Η οικογένεια λοιπόν Μητσοτάκη και άλλες «τύπου» Μητσοτάκη είναι αυτές που θα τα «φέρνουν» πάντα λόγω διασυνδέσεων και πείρας η οποία «χτίσθηκε» επιμελώς και έρχεται από πολύ παλιά..
  Το ΠΑΣΟΚ έστησε το δικό του μηχανισμό όταν εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες της Αριστεράς πήρε τις εκλογές με μία φοβερή κίνηση Marketing. Το ίδιο είχε κάνει και ό Μέγας (;) Κωνσταντίνος όταν με τις διάφορες ιστορίες για «εν τούτο νίκα» και άλλα φαιδρά, κατόρθωσε να πάρει με το μέρος του, τους μέχρι τότε καταδιωκόμενους χριστιανούς και να νικήσει στην διαμάχη για τον θρόνο. Μόνο που έχτισε νέα πρωτεύουσα και το ιερατείο έγινε σαφέστατος πόλος εξουσίας.
  Το σημερινό ιερατείο είναι όλοι κρατικοδίαιτοι υπάλληλοι η οποίοι για να προστατεύουν τα «μικροσυμφέροντά» τους (πρόωρες συντάξεις, αργομισθίες, κουπόνια εργατικής εστίας για διακοπές κλοπή γραφικής ύλης ,ναι τέτοιες γελοιότητες, κλπ) δουλεύουν για την συντήρηση της κατάστασης.
  Όλοι ήξεραν τι έκανε ή τι κάνει ο εκάστοτε «Τσουκάτος» ή «Κυριάκος».
  Ο οδηγός του Τσουκάτου που ήταν στο κόλπο, καλοπερνούσε κι αυτός και πιθανόν και η οικογένειά του. Αυτοί λοιπόν θα υπερασπισθούν το «σύστημα» Έχουν γίνει η ..αδράνειά του. Και έχω την εντύπωση ότι είναι πάρα πολλοί . Μα πάρα πολλοί. Και είναι και ανίκητοι. Όπως η βλακεία.
  Το «φοβερό» στέλεχος της Ν.Δ. που ενδεχομένως πήρε τζάμπα φορητό υπολογιστή από τον Κυριάκο και αυτό θα υπερασπισθεί το σύστημα.
  Φυσικά το σκηνικό «αναβαθμίζεται» «αγριεύει» και γίνεται πιο «ποιοτικό» όταν οι εμπλεκόμενοι είναι τύπου SIEMENS, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Κατασκευαστικές, εφοπλιστές κλπ.
  Αρκετές δε κοινωνικές ομάδες βλέποντας τι γίνεται «αυτονομούνται» και πράττουν ανάλογα π.χ. παραδικαστικό κύκλωμα, εκκλησία,…..φραουλάδες της Μανωλάδας, ακόμη και αθλητές πνιγμένοι στην ντόπα.
  Τώρα μέσα σ’ όλα αυτά που κολλάει η …πολιτική; Έλα ντε ;
  Κάποιος έγραψε σ’ αυτό το blog «είχαμε δίκαιο αλλά χάσαμε». Συμφωνώ απόλυτα.
  Θα συμπλήρωνα μόνο «χάσαμε κατά κράτος» και χωρίς καμία ελπίδα ανατροπής των δεδομένων.
  Τελικά μας φτύνουν και μας εξαναγκάζουν, να παραδεχτούμε , φωνάζοντας μάλιστα, ότι βρέχει.

  Υ.Γ.
  Στις βιογραφίες διάφορων προσωπικοτήτων, καλλιτεχνών, κλπ. παράλληλα με τις διάφορες σημαντικές χρονολογίες για την ζωή τους, παρατίθενται και άλλα γεγονότα ιστορικά, κοινωνικά κλπ, έτσι ώστε ο αναγνώστης να σχηματίσει μια άποψη για το γενικότερο περιβάλλον που το συγκεκριμένο άτομο έζησε και πιθανώς να εξηγούν και κάποιες συμπεριφορές ή ενέργειές του.
  Φανταστείτε λοιπόν σε αναλογία με τα παραπάνω να στήνονταν ένας χρονολογικός κατάλογος με τα μεγάλα έργα (Εγνατία, Ολυμπιακοί κλπ) τις μεγάλες εφάπαξ προμήθειες (άμυνα,ΟΤΕ, ΟΣΕ) και τις διαχρονικές προμήθειες (νοσοκομεία, ΔΕΗ, εκπαίδευση γενικά) και δίπλα ν΄ αναγράφονταν η εξέλιξη των κομμάτων, τα ποσοστά τους ,οι εκλογικές τους νίκες (!!!) και ακόμα η οικονομική και κοινωνική «εκτίναξη» διαφόρων παραγόντων όπως Κόκαλης, Λιακουνάκος, Μπόμπολας, Λαμπράκης αλλά και … Ψυχάρης, Κωστόπουλος, Πρετεντέρης, Στάη, Θέμος, Τριανταφυλόπουλος και πλείστοι όσοι…..

 5. nas avatar
  nas 24/06/2008 16:13:55

  Είναι ΝΤΡΟΠΗ για όλους εσάς τους ξεπουλημένους πρώην αριστεριστές να γράφετε τόσο πικρόχολα -για να μην πώ στημένα- για τον Τρεπεκλή προσπαθώντας να εμπλέξετε το Γιώργο του πρίν δέκα-είκοσι χρόνια με τον Τρεπεκλή του σήμερα. Είστε ξεφτίλες, πράκτορες και τομάρια! Καλά μωρέ δεν έχετε τσίπα; Εσείς κρατάτε ακόμα τις φιλίες σας απο την εξωκοινοβουλευτική αριστερά του '70 και του '80; Έτσι νομίζετε πως θα κάνετε πολιτική παρέμβαση; δεν βάλατε μυαλό από τότε, το βρώμικο '89 που ξεπουλήσατε τις σελίδες του ΑΝΤΙ στη CIA; Κρίμα ρε...

 6. rs avatar
  rs 24/06/2008 16:22:40

  @nas
  όπα μεγάλε!!!!! Σιγά μην σκίσεις κανένα καλσόν από τα....νεύρα.

 7. exon avatar
  exon 24/06/2008 16:36:03

  το πολύ "six degrees of separation" υπάρχουν. τι περιμένεις? ολοι γνωστοί είμαστε....

 8. Factorx avatar
  Factorx 24/06/2008 17:28:53

  Nas λέει: "Είναι ΝΤΡΟΠΗ για όλους εσάς τους ξεπουλημένους πρώην αριστεριστές να γράφετε τόσο πικρόχολα -για να μην πώ στημένα- για τον Τρεπεκλή προσπαθώντας να εμπλέξετε το Γιώργο του πρίν δέκα-είκοσι χρόνια με τον Τρεπεκλή του σήμερα. Είστε ξεφτίλες, πράκτορες και τομάρια! Καλά μωρέ δεν έχετε τσίπα; Εσείς κρατάτε ακόμα τις φιλίες σας απο την εξωκοινοβουλευτική αριστερά του ‘70 και του ‘80; Έτσι νομίζετε πως θα κάνετε πολιτική παρέμβαση; δεν βάλατε μυαλό από τότε, το βρώμικο ‘89 που ξεπουλήσατε τις σελίδες του ΑΝΤΙ στη CIA; Κρίμα ρε…"

  NAS, ή θα μαθεις να εκφραζεσαι, η θα κοπείς. Ξηγημένα πράγματα. Δεν θα βρίζεις. Εμεις βάζουμε όλες τις απόψεις και επικροτούμε οποιον κάνει το σωστο (Γιώργος)η λέει κάτι που πρέπει να ακουστει (εσύ με αρθρο σου που ανεβηκε εδω). Εχεις κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει οτι ξεπουλήσαμε τις σελιδες του ΑΝΤΙ στην CIA; Να μας το στείλεις να το δημοσιεύουμε αμεσως. Αλλιώς ποιος θα είναι ο ξεφτίλας; Κρίμα, δεν περίμενα να αναπαράγεις την Αυριανή. Και διάβασε την τελευταία παραγραφο μπας και καταλάβεις τι λέμε

 9. Φουρκαριάρης avatar
  Φουρκαριάρης 24/06/2008 17:30:15

  Είναι ο έξωθεν δάκτυλος που προχώρησε πολύ βαθιά από το Σημίτη, αλλά μας χώθηκε για τα καλά απ' τον εμφύλιο. Η διάλυση μέσω διαφθοράς φάνηκε με τη δράση του Αντρέα. Δεν είμαστε οι μόνοι άλλωστε που πάμε να τελειώσουμε έτσι.

 10. Le canard avatar
  Le canard 24/06/2008 18:10:56

  Συγγνώμη Γιαννίδης, όχι Γιαννέλης

 11. thanos avatar
  thanos 24/06/2008 19:13:19

  vre Suhoi
  June 24th, 2008 at 3:36 pm

  Ayto einai pragmatikos grifos,mesa sto katakalokairo pws na ta sydiasome ola ayta?..:-))

 12. thanos avatar
  thanos 24/06/2008 19:24:48

  Mporei na mas pei kapoios an yparxei diafora sto eidos ergasias pou ekane o makariths Vartholomaios kai o kyrios Tsoukatos gia ta kommata tous?

 13. Προφήτης avatar
  Προφήτης 24/06/2008 19:52:11

  Rs
  πολύ καλή η "εξελικτική" πολιτική "διαφθορολογία".
  Πιάνεις το σφυγμό μου, γιατί παρά τους διάφορους βαρύγδουπους "-ισμούς" που χρησιμοποιούνται κατα κόρον για να ερμηνευθούν τα πολιτικά φαινόμενα, οι πραγματικές εξηγήσεις προκύπτουν από κοινωνιολογικές και ανθρωπολογικές αναλύσεις του περίγυρου.

  Αλλά όλα τα λεφτά είναι το ΥΓ !
  Να προστεθούν και συσχετίσεις με χρονικά διαδοχικές αεροφωτογραφίες Εκάλης και Μυκόνου.
  Τζάμπα ψάχνουν στις ελβετίες...

 14. Suhoi avatar
  Suhoi 25/06/2008 02:40:01

  thanos Says:
  June 24th, 2008 at 7:24 pm
  Mporei na mas pei kapoios an yparxei diafora sto eidos ergasias pou ekane o makariths Vartholomaios kai o kyrios Tsoukatos gia ta kommata tous?


  Ακρως εύστοχος ο Θανος

 15. anagnostis avatar
  anagnostis 25/06/2008 12:08:53

  Ότι για οποιαδήποτε περίπτωση, οποιοδήποτε πρόσωπο ή οποιοδήποτε θέμα ως αποδείξεις κάποιος χρησιμοποιεί δηλώσεις και απόψεις του Καρατζαφέρη και μάλιστα στο indy...ΕΛΕΟΣ!

 16. nas avatar
  nas 25/06/2008 15:18:16

  Είναι αργά να μάθω "νέα γράμματα"...αντίο κύριε "διακαστά"...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.