23/03/2008 23:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και οι αλβανόφωνοι στο παιχνίδι της ονομασίας

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στα Σκόπια (DUI), Ξεβάτ Αντέμι, είπε ότι «η ευρωατλαντική προοπτική της χώρας απειλείται από τον καθυστερημένο ρομαντικό εθνικισμό ορισμένων ηγετών της πολιτικής ελίτ». Ο δε επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών, Μεντούχ Θάτσι, με αφορμή την επιμονή των Σλάβων της γείτονος να ονομαστεί το κράτος «Μακεδονία», δήλωσε προχθές ότι για τους Σλάβους «η εθνική τους ταυτότητα είναι περισσότερο σημαντική, αλλά η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. είναι πολύ πιο σημαντικά για εμάς», τους Αλβανούς. Οι άνθρωποι αυτοί, ως γνωστόν, βρίσκονται σε στενή επαφή με την αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια. Ο Θάτσι μάλιστα, ανακοίνωσε την αποχώρησή του κόμματός του από την κυβέρνηση, μετά τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρέσβη.


Οι Αλβανοί δεν είχαν κανένα συμφέρον να μιλήσουν αυτή τη στιγμή για το όνομα και πολύ περισσότερο να τοποθετηθούν έτσι. Το έχουμε άλλωστε επισημάνει επανειλημμένως ότι ουδόλως ενδιαφέρονται για το πώς θα ονομαστούν τα Σκόπια.


Κι’ όμως, ουσιαστικά, εμφανίζονται να πιέζουν τους Σλάβους να σταματήσουν την αδιαλλαξία τους, ώστε να λυθεί μια ώρα αρχύτερα το πρόβλημα. Προφανώς πουλούν εκδούλευση στους αμερικανούς και κάνουν επίδειξη του φιλοαμερικανισμού τους; Η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, μπορεί να καλυτερεύσει τη θέση των Αλβανών στη χώρα, και, ως εκ τούτου, είναι φυσιολογικές τέτοιου είδους τοποθετήσεις εκ μέρους των Αλβανών. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ όμως θα καθυστερήσει –αν δεν ματαιώσει- μια προσπάθεια απόσχισής τους και σύνδεσής του με το Κόσσοβο και την Αλβανία. Να ελπίζουν άραγε, ότι σε μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ θα επιτραπεί εύκολα η απόσχιση ενός κομματιού της; Μα, αυτό θα σημάνει τον απόλυτο εξευτελισμό της «Συμμαχίας». Άρα, τι θέλουν να δείξουν με όλα αυτά που λέγουν οι Αλβανοί; Μήπως εκτιμούν ότι τα ψωμιά των Σκοπίων έχουν ήδη τελειώσει; 

Στο μεταξύ, οι αλβανοι επιστρεφουν στην κυβερνηση (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=884547&lngDtrID=245). Παιζονται πολλα παιχνιδια. Θα δουμε την καταληξη τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. megoulina avatar
  megoulina 23/03/2008 23:44:19

  παρακαλώ κοιτάξτε στο blog μου υπάρχει θέμα. είναι αισχρό να αναπαράγονται προϊόντα από παρακολούθηση διεθνών μυστικών υπηρεσιών που αφορούν Έλληνες πολίτες
  http://megoulina.blogspot.com

 2. mediaspotgr avatar
  mediaspotgr 24/03/2008 00:22:40

  Θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι η είσοδος 1,5 εκατομμυρίων Αλβανών στην Ελλάδα δεν ήταν ελληνική ιδέα. Έγινε από το 92 υστέρα από πιέσεις που ασκηθήκαν και στα 2 κόμματα από τον αμερικανικό παράγοντα, που σχεδιάζει πάντα πριν από εμάς για μας.
  Γι’ αυτό και η σχετική προπαγάνδα περι πολυ-πολιτισμικών χωρών και η άλλη περί άδειων ασφαλιστικών ταμείων, και για το λόγω αυτό χρειαζόμαστε τους Αλβανούς να τα γεμίσουν. Πράγμα ψευδές αλλά και ανταγωνιστικό προς το μεροκάματο, αφού η υπερπληθώρα Αλβανών έφερε τον ανταγωνισμό στα μεροκάματα και στην εργασία.
  Αυτό όμως ήταν το τυρί στη φάκα, γιατί με αυτό τον τρόπο δελεάσαν τους Έλληνες εργοδότες να ασκήσουν πιέσεις για να έχουν φτηνά εργατικά χέρια, φτηνά και ανασφάλιστα. Έτσι όλοι έκαναν τα στραβά μάτια στον αλβανικό εποικισμό της Ελλάδας, γιατί τους βόλευε όλους.
  Είναι μέγιστο πολιτικό έγκλημα που αφήσαμε να δημιουργηθεί και να υπάρχει μέσα στην Ελλάδα ένας πληθυσμός 1,5 εκατ Αλβανών, συμπαγής εθνική ομάδα, ενός έθνους που τρέφει όνειρα για μεγάλες πατρίδες και Αλβανίες.Ειμαστε ολοι υπευθυνοι γι' αυτο που εγινε και θα γινει.

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 24/03/2008 02:32:44

  "Να ελπίζουν άραγε, ότι σε μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ θα επιτραπεί εύκολα η απόσχιση ενός κομματιού της; Μα, αυτό θα σημάνει τον απόλυτο εξευτελισμό της «Συμμαχίας».

  Δήλωση του Ριτσαρντ Περλ, αρχι-νεοσυντηρητικού, λομπίστα Τουρκίας και Ισραήλ, επονομαζόμενου "Άρχοντα του Σκότους" :
  "το μεγάλο όφελος από τον Πόλεμο στο Ιράκ δεν είναι τα πετρέλαια, αλλά ότι, επιτέλους, κατέρρευσε αυτή η ανυπόφορη έννοια τού Διεθνούς Δικαίου".

 4. Suhoi avatar
  Suhoi 25/03/2008 00:40:04

  Ενδιαφέρουσα η άποψη του Ανώνυμου, αλλά λίγο συνομωσιολογική τη βρίσκω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.