10/12/2009 13:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και ξαφνικά οι συμβάσεις βαφτίζονται “συμφέρουσες”…Σαφής ο κύριος Ανωμερίτης χθες κατά την ομιλία του στη Βουλή: “Η σύμβαση που έγινε με τους Κινέζους ήταν η πλέον επωφελής που έγινε ποτέ για το Ελληνικό δημόσιο“! Και τόνισε ότι μιλά σαν οικονομολόγος, όχι ως πολιτικός ή διοικητής οργανισμού.

Όλοι κουνούσαν το κεφάλι καταφατικά. Κανείς δεν αντέκρουσε την προσέγγιση του, ούτε οι λαλίστατοι κινεζοφάγοι του παρελθόντος, που έβγαιναν παρότι “αντιρατσιστές” και ούρλιαζαν για να μη γίνει ο Πειραιάς Chinatown…

Διαβάστε τώρα και αυτά: «αυτή η συμφωνία, ήταν ο μοναδικός πλειοδοτικός διαγωνισμός που έχει γίνει στην ιστορία της χώρας. Οποιος έδινε τα περισσότερα, έπαιρνε τη δουλειά», «ήταν η μεγαλύτερη προσφορά που έγινε παγκοσμίως σε αντίστοιχη υπόθεση». Ενώ «ο ΟΛΠ είχε κερδοφορία το χρόνο 7 εκατ. ευρώ από όλες τις δραστηριότητές του, με τη συμφωνία αυτή, θα παίρνει 120 εκατομμύρια το χρόνο, ενοίκιο, για μία από τις τρεις δραστηριότητες. Οι άλλες είναι η ακτοπλοΐα, η κρουαζιέρα και ο αποθηκευτικός χώρος του λιμανιού, δηλαδή, 17 φορές πάνω τα κέρδη του». Αυτά δήλωνε ο Βουλγαράκης που στην ουσία χειρίστηκε όλο το θέμα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Τι απαντούσαν τότε όλοι αυτοί που σήμερα κρίνουν τη συμφωνία ως την πλέον συμφέρουσα; Διαβάστε Ελευθεροτυπία, 13/7/2008 για να αντιληφθείτε πως  εξελισσόταν η άθλια αντιπολιτευτική προπαγάνδα όλων αυτών που σήμερα ζητούν “Εθνική πολιτική” και “Εθνικές θυσίες” από τον Ελληνικό λαό. Οι Κινέζοι ιμπεριαλιστές, ο Μουγκάμπε που πίνει το αίμα μικρών παιδιών και άλλες ανοησίες:

Οι κακοί εφοπλιστές«Επιθυμία της Cosco είναι η αξιοποίηση τόσο του προβλήτα Ι, όσο και του προβλήτα ΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά. Οι κινήσεις αυτές γίνονται εκ μέρους αυτού του μεγάλου κινεζικού ομίλου διότι έχει εκτιμηθεί η στρατηγική θέση του Πειραιά, ο οποίος βρίσκεται στο ιδανικότερο σημείο για τη διαμετακόμιση φορτίων τόσο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Μεσογείου, όσο και στους λιμένες της Μαύρης Θάλασσας. Ηδη η ηγεσία της Cosco έχει εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον της στον πρωθυπουργό [...] Οπως διαβάζουμε μάλιστα και στον τύπο, την υπόθεση αυτή έχει αναλάβει να εποπτεύσει και να συντονίσει ο κ. Καραμανλής προσωπικώς. Το “Cosco Hellas” αποτελεί το δώρο του κάπτεν Γουέι προς τον κ. Καραμανλή έπειτα από τις χρήσιμες και εποικοδομητικές διαβουλεύσεις που είχαν τον Ιανουάριο. Ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος που είχε ιδιαιτέρως στενές σχέσεις με την Cosco άνοιξε το δίαυλο γι’ αυτή τη συνεργασία»

και ο… ΜουγκάμπεΕνα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο «κινέζικο πλοίο μεταφέρει όπλα στο καθεστώς Μουγκάμπε» περιγράφει το πώς κατέπλευσε στο λιμάνι Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής ένα κινεζικό πλοίο της κρατικής κινεζικής εταιρείας Cosco, φορτωμένο με 77 τόνους όπλα, τρεις μόνο μέρες μετά τις εκλογές-παρωδία του δικτάτορα Μουγκάμπε στη Ζιμπάμπουε. Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής δήλωσε αδυναμία να παρέμβει και να εμποδίσει τη μεταφορά στη Ζιμπάμπουε, εφόσον το πλοίο διέθετε χαρτιά.
Τα όπλα έστελνε το Πεκίνο στο υπουργείο Αμυνας της Ζιμπάμπουε. Οι λιμενεργάτες αρνήθηκαν να δέσουν τους κάβους του πλοίου στο Ντέρμπαν. Παρ’ όλη τη διεθνή κατακραυγή, η κινεζική κυβέρνηση είναι ο επί χρόνια υποστηρικτής του δικτάτορα της Ζιμπάμπουε, ασκώντας μάλιστα βέτο στον ΟΗΕ στο αίτημα να γίνει συζήτηση για το καθεστώς που στερεί κάθε δικαίωμα στους πολίτες αυτής της χώρας.
Παρόμοια δημοσιεύματα τις μέρες εκείνες υπήρχαν σε όλο το διεθνή τύπο. Οχι όμως στα ελληνικά ΜΜΕ.
Ελπίζουμε μόνο όταν τα καράβια του νέου ιδιοκτήτη του ΟΛΠ φτάσουν στο λιμάνι φορτωμένα με όπλα να έχει μια καλή δικαιολογία γι’ αυτό ο πρωθυπουργός, αν βέβαια το πληροφορηθεί από τον «παγκόσμιο διαχειριστή». Το σίγουρο είναι ότι οι λιμενεργάτες του Πειραιά δεν θα δέσουν τέτοιου είδους κάβους.
Ενα δεύτερο άρθρο του «Guardian» στις 9/12/2007 αναφέρεται στην τεράστια ρύπανση που προκάλεσε ένα κοντέινερ της Cosco στην ακτή του Σαν Φρανσίσκο, όταν διέρρευσαν 58.000 γαλόνια πετρελαίου στη θάλασσα. Αυτά όμως συμβαίνουν!

http://olympia.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nicholas avatar
  nicholas 10/12/2009 13:30:53

  Είναι προφανές οτι κατέρευσε η προσπάθεια αυτών πού ζούν πλουσιοπάροχα με 50 - 100 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο ώς εργαζόμενοι στον ΟΛΠ να διατηρήσουν τα συνδικαλιστικά τους κεκτημένα . Αλοίμονο στούς εργαζόμενους των 8-10 χιλιάδων ευρώ το χρόνο. Αυτοί πώς θα δικαιωθούν ;

 2. ss_sk avatar
  ss_sk 10/12/2009 13:37:12

  ΟΚ, σαφές, οι Κινέζοι βρωμάνε και ζέχνουν. Πού αλλού έπρεπε να νοικιάσουμε?

 3. ΝΜ avatar
  ΝΜ 10/12/2009 13:46:10

  το παράξενο ποιό είναι σε αυτά; πρώτη φορά γίνεται; ή δε θα ξαναγίνει;

 4. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 10/12/2009 14:26:45

  Na δειτε που σε βαθος χρονου θα δικαιωνονται μια προς μια οι επιλογες Καραμανλη.

 5. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 10/12/2009 15:24:51

  Καλά μην τα παραλέμε και επειδή δεν ξέρουμε τα ψιλά γράμματα της συμφωνίας ας κρατάμε μικρό καλάθι.

  Είδη μια ανταγωνιστική εταιρία MSC αποχώρησε από το λιμάνι και θυμάμαι καλά έλεγχε πάνω από 50% της διακίνησης των κοντέινερ, επίσης η ΕΕ έχει βρει μαύρες τρύπες σε ότι αφορά τις φοροαπαλλαγές. Συνεπώς να νούμερα που παρουσιάζονται ως κέρδη πρέπει να αφαιρεθούν και οι απαλλαγές και να κάνουμε την σούμα.

  Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν έκανε κωλοτουμπα και δεν εξαπάτησε τον κόσμο του λιμανιού η ΠΑΣΟΚΑΡΑ λέγοντας άλλα προεκλογικά.

 6. Λάκωνας avatar
  Λάκωνας 10/12/2009 15:42:59

  κόκκινο λαμπάκι πρέπει να ανέβει κάθε φορά που οι κυβερνώντες θα σχολιάζουν ζητήματα των απελθόντων

 7. ADESMEUTOS avatar
  ADESMEUTOS 10/12/2009 16:35:26

  Η Hutchison Που βρήκε αφορμή και έφυγε από τον ΟΛΘ ήταν ασύμφορη για το δημόσιο; Η Siemens "που δεν έφυγε ποτέ" όπως η Ντόρα, ήταν επωφελής;

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/12/2009 18:44:55

  Φυσικά και είναι συμφέρουσες. Ξαναγράφεται η οικονομική ανάλυση, η ιστορία και η ...θερμοδυναμική. Ο νεοσοσιαλιστής Homo ratus pasokus ενηλικιώθηκε.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 11/12/2009 08:25:59

   Καλημερα,

   δηλαδη τα homo apergous limanus θα πανε πασο τωρα ??? ή "τα βλεπουν"?

   Ο Ανωμεριτης και η Λουκα μιλιουνται? χαχαα ο ΓΑΠΠ τι εχει να πει? Θα βαλει Πρασινο φωτακι στην εξωπορτα τωρα και οσοι πιστοι προσελθετε!

   ΠΠ

   ΥΓ.
   Λεω να βαλουμε κατω την εξισωση του Drake και ν αρχισουμε να ψαχνομαστε ομαδικως ! ;)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.