#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/05/2009 12:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και ξαφνικά… μας προέκυψαν οι Οικολόγοι!

Κυματοθραύστες της αγανάκτησης απο την απαξίωση του συστήματος 

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, στο δρόμο για τις κάλπες της 7ης Ιουνίου, δίνουν ολοένα και μεγαλύτερα ποσοστά προτίμησης προς τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ.

Ποσοστά πρωτόγνωρα για ένα πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα.

Εκτιμάται, μάλιστα, -από τους δημοσκόπους- ότι θα πάρουν το 10% των ψηφοφόρων, που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.  

Ήδη, τα κοινοβουλευτικά κόμμα έχουν «υποχρεωθεί» να ασχοληθούν μαζί του, ν΄ ασκήσουν κριτική στις θέσεις του, με οξύτητα  ανάλογη του φόβου της διαρροής των ψηφοφόρων τους προς αυτό.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με δηλώσεις βουλευτών της Ν.Δ. στα ΜΜΕ «οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν θέσεις κοντά σ΄ αυτές που έχει διακηρύξει το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά αγνοούν την πολιτική του να κάνεις έργα και ταυτόχρονα να προστατεύεις το περιβάλλον» (sic).  

Αντίθετα, τα κόμματα της Αριστεράς ξιφουλκούν με πλέον αιχμηρούς σουγιάδες όπωςQ

Δια στόματος Αλέξη Τσίπρα: «Οικολογία χωρίς ρήξεις δεν γίνεται. Είναι σαν να θέλεις να φτιάξεις ομελέτα χωρίς αβγά».

Από την πλευρά του Περισσού, με τη γνωστή αβρότητα: «Δηλώνουν, οι ίδιοι, ότι συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πράσινο κόμμα, το οποίο στηρίζει την αντεργατική  πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ταχθεί υπέρ των επεμβάσεων της Κοινότητας σε τρίτες χώρες. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι δεκανίκι του συστήματος».

Τα σενάρια

-Η δημοσκοπική άνοδος των Οικολόγων Πράσινων είναι σκόπιμη. «Δίνοντάς» τους μεγάλα ποσοστά τα τοποθετούν στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, τακτική που στην ουσία αποτελεί μία έμμεση στήριξη. Στόχος ν΄ αποτελέσει το κόμμα αυτό έναν ελκτικό  «κουβά» ψηφοφόρων, στον οποίον θα συγκεντρωθούν ψηφοφόροι από τα κόμματα της αξιωματικής και της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

-Το κόμμα των Οικολόγων πράσινων κερδίζει ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, διότι δεν συμμετείχε μέχρι τώρα στο πολιτικό σύστημα, το οποίο -με όσα έχουν συμβεί- βρίσκεται σε φάση απαξίωσης. Μ΄ άλλα λόγια κερδίζει την προτίμηση των ψηφοφόρων, διότι έχει «λευκό πολιτικό μητρώο».

-Η άνοδος των Οικολόγων Πράσινων οφείλεται στη στροφή της κοινής γνώμης, που έχει συντελεστεί με όσα προβάλλονται στα ΜΜΕ για την περιβαλλοντική κρίση παγκοσμίως, αλλά και τοπικά. Είναι σίγουρο, ότι η κοινή γνώμη σήμερα διάκειται θετικά προς έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής και στρέφεται εναντίον όσων προσβάλλουν και καταστρέφουν το περιβάλλον. Από ψυχολογικής πλευράς, η στήριξη των Οικολόγων Πράσινων κρύβει μέσα της ένα φόβο απέναντι στις ακραίες πρακτικές του συγκεκριμένου μοντέλου ανάπτυξης και στις συνέπειες της.  

T.X.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 23/05/2009 13:17:29

  Μπα, αυτούς τους χρηματοδοτεί η Μονσάντο και ο Σόρος. Άσε που έχουν γεμίσει την Ελλάδα φίδια.

 2. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 23/05/2009 13:48:29

  Ο Έλληνας το ανάθεμα το είχε πάντα εύκολο.
  Το δυστήχημα είναι ότι, προς αντικατάσταση αυτού που αναθεμάτιζε, σχεδόν πάντα έπαιρνε το αντίδοτο/δωρο που του σέρβιραν.
  Τι χρειάζεται άραγε για να μπορέσει συνομιλήσει λιγο με τον εαυτό του και να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες;

 3. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 23/05/2009 13:51:19

  Το δυστύχημα. Διόρθωση.

 4. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 23/05/2009 14:11:22

  Δεν θα μείνω στα ιδεολογικά - πολιτικά των Ευρωεκλογών, γιατί χάνουμε χρόνο και φαιά ουσία.

  Οι ψηφοφόροι πάνε στις Ευρωεκλογές για να βγάλουν τα απωθημένα τους.

  Τα περισσότερα από αυτά τους τα δημιούργησε η επιτυχημένη διακυβέρνηση της Ν.Δ. σε συνδιασμό με την επανίδρυση του κράτους (γελάτε εδώ η και συνολικά στο τέλος).

  Απωθημένα έχει δημιουργήσει και το ΠΑΣΟΚ στη βάση της απόλυτης ένδειας και της ανικανότητας που επέδειξε σε κρίσιμες πολιτικά ώρες για τον τόπο.

  Η Αριστερά μαζί με τον πονηρό χοντρούλη είναι από μόνοι τους απωθημένοι οπότε δεν χρειάζεται να φορτωνόμαστε εμείς και τα άγχη τους.

  Τι σκέφτεται λοιπόν ο ψηφοφόρος ;
  Αφού δεν θα το ρίξω στους παραδοσιακούς δεν το ρίχνω σ΄ αυτούς που δεν τους ξέρει ούτε η μάννα τους ;
  Και τί έγινε αν βγούν και δύο Ευρωβουλευτές; Εμείς θα τους πληρώνουμε ;
  Το πολύ πολύ να ξαναγεμίσουν τα e-mails μας με κανένα απίθανο βιντεάκι όπως καλή ώρα το 2004 με εκείνη την όμορφη που δεν θυμάμαι το όνομα της.

  Κάπως έτσι θα μαζευτούν τα κουκιά την Κυριακή. Τώρα πως θα συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα το βράδυ, κοντός ψαλμός αλληλούια.

 5. Knjaz Neretve avatar
  Knjaz Neretve 23/05/2009 14:16:20

  Από κοντά φυσικά το Αλαφουζέικο που κάνει το παιχνιδάκι του με την "Οικολογία" (βλέπω καμιά φορά το Eco News στο Σκάι και μου σηκώνεται η τρίχα... Φαντάζομαι μία διακυβέρνηση "οικολόγων α λα ελληνικά" που θα πρόκειται περί οικοφασισμού)

 6. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 23/05/2009 14:22:34

  Τον τρόπο με τον οποίο κινείται το μαύρο χρήμα στην πολιτική και ο χαφιεδισμός στα παρασκήνια δεν είναι δυνατόν να το παρακολουθήσουμε. Μπορούμε όμως να δούμε τις συνέπειες αυτής της πρακτικής γιατί τα γεγονότα δεν κρύβονται.
  Στην Γερμανία φάγαμε μια ζωή στη μάπα τους "πράσινους". ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΕ. Αυτό που πρόβαλαν μόνιμα ήταν το πολυπολιτισμικό περιβάλλον (που αποτελεί την άλλη όψη της μολοχιστικής δυαρχίας απέναντι στον εξαγγελθέντα και υποκινούμενο από τις ΗΠΑ "πόλεμο των πολιτισμών') και τις λεσβίες. Όταν μπήκαν οι "πράσινοι" στην βουλή του κρατιδίου του Βερολίνου, το πρώτο που έκαναν ήταν να ορίσουν γερουσιάστρια για θέματα οικογένειας και αθλητισμού την λεσβία Anne Klein, η οποία διακύρησε: "Οι άντρες είναι καθάρματα. Μην αφήνετε να σας εκμεταλεύονται και να σας ποδοπατούν". Γιατί τελικά μια λεσβία υπεύθυνη για θέματα οικογένειας; Αυτή ήταν η γραμμή του "Τάγματος των Πεφωτισμένων της Βαυαρίας", που από το 1780 είχαν βάλει ως στόχο τη διάλυση της οικογένειας. Φυσικά, το άλλο παρακλάδι των μολοχιστών, με βάση της δυαρχική αρχή των άκρων, με την υπέρσυντηρητισμό και την διπλή αστική ηθική, εξουθένωσαν την οικογένεια από τα μέσα. Τα "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια' του Πατακού της στοάς "Σπύρος Νάγος", του Καρατζαφέρη και του πλεύρη αποτελούν την μια πλευρά της στημένης μέγγενης, που η άλλη είναι οι "οικολόγοι" το Α. ΝΤΑΡ.CIA και τα πληρωμένα φρικιά.
  Αυτές οι δυνάμεις δουλεύουνε εδώ και αιώνες για τη διάλυση των κοινωνιών. Τραπεζίτες, κατασκευαστές και έμποροι όπλων, διακινητές νατκωτικών, αλλά και υπουργοί και εκδότες εφημερίδων, που διαδίδουν τον "μοντερνισμό", την "ασυδοσία", αλλά και τον υπέρσυντηρητισμό και το low and order για να δένει η σάλτσα. Να γιατί οι μεγαλουπόλεις έχουν γεμίσει ναρκωτικά.
  Η πρόσφατη συνεδρίαση της Μπίλντερμπεργκ αποφάσησε την επιτάχυνση του σχεδίου "Σαλώμη", για την μπαχαλοποίηση της Ελλάδας με κάθε δυνατό μέσο. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν επιστρατευτεί οι κάθε είδους γενίτσαροι. Δεν είναι τυχαίο, ότι ως χρονικό σημείο επελέχθηκαν οι Ευρωεκλογές, που θα σημάνουν την πτώση της υπάρχουσας κυβέρνησης.

 7. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 23/05/2009 14:29:31

  Ε, αν είναι να υποστεί η Ελλάδα μπαχαλοποίηση Μποτίλια, να ψηφίσουμε ομοθυμαδόν Νέα Δημοκρατία.

 8. boubou avatar
  boubou 23/05/2009 14:30:10

  Ζήτω οι Οικολόγοι
  Κάτω το τζόβενο Ο Τσίπρας, με μόνη προηπηρεσία στα ΚΝΑΤ
  Κάτω η Αλέκα ζήτω ο Πάγκαλος (να πάει στους οικολόγους)
  Κάτω ο μπολντιμπίλνερ Καρατζαφέρης

  Ψήφισε και κάνε να ψηφίσουν Οικολόγους εναλακτικούς. Μπορείς

 9. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 23/05/2009 14:36:39

  @8,
  Αυτοί είναι άλλοι από τους οικολόγους πράσινους;
  Τι χρώμα έχουν;

 10. estoni avatar
  estoni 23/05/2009 14:37:23

  Παίζονται παιχνίδια και εμείς πάντα στην απ΄ έξω .

 11. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 23/05/2009 14:41:49

  @αγανάκτηση
  Ενώ είσαι μορφωμένος παιδί αδελφέ, επέλεξες την ειρωνεία ως μόνιμο τρόπο έκφρασης, που μειώνει τις πραγματικές σου δυνατότητες. Σε συμπαθώ ειλικρινά, διότι πράγματι δεν είσαι αγοραίος, αλλά ούτε διέπεσαι από σκοπιμότητες, όμως θα πρέπει να μιλάμε σοβαρά. Διότι απαξιώνοντας τη συζήτηση, δεν απαξιώνεις εμένα.
  Βλάκας ξεβλάκας, έχω γράψει αρκετά σχόλια εδώ και οι απόψεις μου είναι γνωστές, για κάθε συχνό επισκέπτη. Έχω προτείνει συγκεκριμένα αποχή από τις εκλογές ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ.
  Έχω κάνει εκτενή ανάλυση στο ρεύμα που αποκαλείται "πατριωτική δεξιά". Για να μπορέσει να είναι όμως αποτελεσματική μια αντιμετώπιση των σχεδίων της αντίδρασης ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.

 12. Φιλαλήθης avatar
  Φιλαλήθης 23/05/2009 14:46:27

  Κοιτάξτε, τα πράγματα είναι απλά.

  Επειδή μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέρονται στην περιοχή (Σκόπια, Τουρκία, Ρωσία) και αυτοδυναμία δεν προβλέπεται, το σύστημα προώθησε δύο εναλλακτικές. Η μία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι οι Ο-Π. Τα μαθηματικά βγάζουν μια χαρά ποσοστό διακυβέρνησης, είτε σε συνδυασμό δύο, είτε σε συνδυασμό τριών κομμάτων.

  Έτσι, για να μην τρώνε κουτόχορτο οι συμπολίτες μας. Γι' αυτό και στις "προτεραιότητες" του Παπανδρέου είναι και η αλλαγή του εκλογικού νόμου.

  Έχουμε φτάσει στην εποχή του οργουελιανού newspeak. Προς όφελός μας όλα, βρε χαζούληδες!

 13. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 23/05/2009 15:06:48

  Μποτίλια, δεν απαξιώνω τη συζήτηση, ούτε εσένα. Απαξιώνω θέσεις, όπως π.χ. ότι προϋπόθεση της μπαχαλοποίησης είναι να φύγει η ΝΔ από την εξουσία. Τα εμπειρικά δεδομένα άλλα μας δείχνουν.

 14. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 23/05/2009 15:07:26

  @Φιλαλήθης 12
  Καλός ο Όργουελ και βοηθάει να πιάσουμε το νόημα του προβλήματος. Φοβάμαι όμως ότι έπιασες το μισό, που είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας.
  Για το υπόλοιπο μισό θα σου πρότεινα τον "Εραστή της Λαίδης Τσάτερλι" (στην τουρκική: Τσάτρλε-χανούμ νταβατζί).

 15. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 23/05/2009 15:10:44

  @αγανάκτηση
  Δεν έχεις άδικο. Όμως πιστεύω, ότι το πρώτο μέρος του σχεδίου μπαχαλοποίησης ήταν με την ΝΔ. Το δεύτερο χωρίς τη ΝΔ. και περνάει μέσα από βάρβαρο τρόπο αποδόμησης των ΚΚ. και ΓΑΠ. Εξ ου και η επικαιροποίηση του όρου.

 16. Αγλέουρας avatar
  Αγλέουρας 23/05/2009 16:41:25

  Μέχρι να εγκατασταθούν μερικές εκατοντάδες γεννήτριες στο άρπα κόλλα και μερικά φωτοβολταϊκά είναι και μετά δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης. Βλέπε Γερμανία τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι όταν ποια οι κρατικοδίαιτοι μεγαλοεργολάβοι τελείωσαν τις μπίζνες με τα ΑΠΕ

 17. zapata avatar
  zapata 23/05/2009 19:56:57

  boubou αν πάνε να ψηφίσουν οικολόγους- εναλλακτικούς όπως λες, ή οικολόγους- ζωόφιλους, ή οικολόγους- παπανικόλα, τότε οι οικολόγοι- πράσινοι θα πάρουν 2% και θα γελάω δέκα μέρες με τα σχέδια μέγκα-σκάι, δημοσκόπων και κυβερνητικών.

 18. sotos avatar
  sotos 23/05/2009 20:39:17

  Μποτιλια, αφου ζεις Γερμανια ξερεις οτι οι περιφημοι οικολογοι οπου μπηκαν κυβερνηση ηταν οτι πιο αντιδραστικο υπηρξε! (Γιασκα Φισερ, πες αλευρι).
  Προσωπικα εγω και αρκετοι φιλοι, αριστερων καταβολων, αποφασισαμε απο εδω και εμπρος να ψηφιζουμε δεξια και ακομα χειροτερα. Γιατι βαρεθηκαμε να εχουμε σε καθημερινη βαση επαφη με ανθρωπους συνταξης 300 και 500 ευρω να μας τα πρηζουν λεγοντας εγω ψηφιζω Καραμανλη απο το 60 και δεν κατεβαινω να διαμαρτηρηθω για τιποτε !
  Αει στον γερο διαολο!!!! Εμεις θα αντεξουμε, οι αλλοι ασ βαλουν μυαλο και ας κατεβουν στους δρομους !

 19. George Panopoulos avatar
  George Panopoulos 23/05/2009 21:44:43

  Κυκλοφορεί: Υπάρχει μια εφημεριδούλα που βγάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι 2-3 φορές τον χρόνο. Είναι το επίσημο όργανό τους και λέγεται Πράσινη Πολιτική. Το 2008 πήραν 3 διαφημίσεις από τον Βγενόπουλο (MARFIN BANK). Μου έστειλαν σήμερα σκαναρισμένα τα συγκεκριμένα φύλλα, αλλά λόγω τεχνικού προβλήματος δεν μπόρεσα να τα ανοίξω. Μήπως τα έχει κάποιος ρε παιδιά, να δει ο κόσμος την διαπλοκή και το ξεπούλημα στο big boss?

 20. Φιλαλήθης avatar
  Φιλαλήθης 24/05/2009 00:06:40

  Ανέβασέ το στο sendspace.com και το ανοίγουμε εμείς, ώστε να το ανεβάσουμε όπου θέλεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.