30/07/2008 02:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και «νέα τρομοκρατία», εκτός των άλλων !!!

Χθες βγήκε ο Τζωρτζάτος και μας είπε (ύστερα από 6 χρόνια) ότι ο «οδηγός» της 17Ν κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας, αφού προφανώς, σύμφωνα με αυτά που λέει, έκανε κάποιο ντηλ και κάρφωσε πρώην συντρόφους του. Έτσι σήμερα ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής κ. Δ. Παπαγγελόπουλος, πήρε εντολή να κατευθυνθεί προς τον Κορυδαλλό για να ανακρίνει τον Τζωρτζάτο. Παράλληλα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ΕΛΑΣ διοχετεύονται στον Τύπο πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες εμφανίστηκε νέα τρομοκρατική οργάνωση που χρησιμοποιεί καινούργια βομβιστική τεχνολογία και είναι και «αδίστακτη». Και όλως τυχαίως επιλέγουν κι αυτοί γερμανικούς στόχους για να κτυπήσουν (Bayer) όπως έκαναν δηλαδή σε παλιότερες εποχές, οι οργανώσεις που έχουν «εξαρθρωθεί». Κάτι μας μυρίζει με όλα αυτά, αλλά δεν το έχουμε ακόμα εντοπίσει. Υπομονή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σπύρος avatar
  Σπύρος 30/07/2008 02:17:27

  Οπως και νάχει οι δηλώσεις Τζωρτζάτου,ακομα και εάν αναφέρονται σέ κάποιους ΄συντρόφους του΄που αποφυλακίστηκαν,αποτελούν όπλο γιά νέο κύκλο ΄αντιτρομοκρατικής έρευνας΄αλλά και πιθανής αυξήσεως τής καταστολής...
  Αξιος ο μισθός του γιά όσα προσφέρει γιά άλλη μιά φορά στην Κρατική Εξουσία...............

 2. lalala avatar
  lalala 30/07/2008 03:52:14

  δεν εχει δικαίωμα να εκφραστεί, αν νομίζει πως αδικήθηκε;

  γιατί να μη πιστέψουμε πως κάποιοι δεν πιάστηκαν, γιατί αντάλλαξαν;

  πήγαινε δες την ταινία "the departed" με το τζακ νίκολσον και θα δεις πως μπορεί να ήταν στημένη και η 17Ν

  Στην αμερική επιτρέπεται να γράφουν τέτοια σενάρια, εδώ αμέσως τον ονοματίζουν "πράκτορα"!

 3. Le canard avatar
  Le canard 30/07/2008 09:14:31

  Ετσι, για την ιστορία. Ισως βοηθήσουν για να καταλάβουμε τι συμβαίνει εκεί μέσα (και έξω). Από δημοσιεύματα του Τύπου το 2004 και 2005.

  «Κάθετα διασπασμένοι είναι οι κρατούμενοι για τη 17Ν που βρίσκονται φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό. Οι έντονες κόντρες μεταξύ τους επηρεάζουν άμεσα και το δίκτυο των πολιτικών ομάδων της ονομαζόμενης εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που υποστηρίζουν τους μεν ή τους δε, με αποτέλεσμα σήμερα –και αυτές- να έχουν μοιραστεί σε «κουφοντινικούς» και «γιωτοπουλικούς». Στο δίκτυο αυτό εμφανή συμμετοχή έχει και ο καταδικασθείς για συμμετοχή στον ΕΛΑ, Χρήστος Τσιγαρίδας, που αποφυλακίστηκε λόγω προβλημάτων υγείας.

  Η εντεινόμενη αντιπαράθεση το τελευταίο διάστημα συνοδεύεται με χαρακτηρισμούς για «προδοσία συντρόφων», για «συνεργασία με τις διωκτικές αρχές» και για «έλλειψη αρχών και αξιών». Ερχεται δε, τη στιγμή που εξετάζεται η αίτηση του Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

  Η ομαδοποίηση σε «γιωτοπουλικούς» και «κουφοντινικούς» τόσο εντός των φυλακώς, όσο και στις «ομάδες συμπαράστασης των πολιτιών κρατουμένων», δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Εχει εκδηλωθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πρίν.

  Σήμερα πλέον, τα δύο «στρατόπεδα» έχουν επιστρατεύει έντυπα ή ακόμα και site στο Ιντερνετ, προκειμένου να προβάλουν τα επιχειρήματά τους. Ετσι, οι θεωρούμενες ως προσκείμενες στους «κουφοντινικούς», Κινήσεις Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατουμένους, διοχετεύουν κείμενά τους μέσω του site και εφημερίδας, όπου συχνά εμφανίζονται άκρως επιθετικά κείμενα κατά του χαρακτηριζόμενου ως «γιωτοπουλικού» έντυπου, «Το μήνυμα αντίστασης».

  Φέτος το Μάϊο για παράδειγμα, στο site «Εξέγερση» δημοσιεύθηκε κείμενο έκανε λόγο για «πρωτοφανή φαινόμενα για τα ήθη και τις αξίες των κινημάτων αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους», για «συκοφαντικά κείμενα για πολιτικούς κρατούμενους», καθώς και για «σπερμολογία ανωνύμων κατά κατηγορουμένου καθ’ όλη τη διάρκεια των δικών για την υπόθεση ΕΛΑ». Επικέντρωνε επίσης την κριτική του «στην αναδημοσίευση από το φυλλάδιο «Μήνυμα Αντίστασης» των λασπολογικών επιθέσεων κρατούμενου (σ.σ. εννοεί τον καταδικασμένο για την υπόθεση ΕΛΑ, Κανά) εναντίον συγκατηγορουμένου του και αγωνιστών του κινήματος αλληλεγγύης». Κατηγορούσε τέλος μερίδα των κρατουμένων ότι ακολουθεί την τακτική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

  Είναι εντυπωσιακό, αλλά οι υποστηρικτές τόσο των μεν όσο και των δε, σε συζητήσεις που κάνουν, αποδίδουν ο ένας στον άλλον την πρόθεση να συνεργαστούν με τις αρχές της χώρας, προκειμένου να αποσπάσουν μιά ευνοϊκή ποινή στην εφετειακή δίκη. Ιδιαιτέρως επικριτικοί είναι οι «κουφοντινικοί», ορισμένοι εκ των οποίων λέγουν ότι ο Γιωτόπουλος είναι εις θέσιν να συνεργαστεί με ελληνικές και ξένες μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να πετύχει ακόμα και την αθώωσή του. Οι ίδιοι κύκλοι μάλιστα, πέρυσι, όταν ο φερόμενος ως αρχηγός της 17Ν έκανε απεργία πείνας, έλεγαν ειρωνικά ότι «κάνει απεργία πείνας-δίαιτα».

  Από την άλλη πλευρά, η ομάδα Γιωτόπουλου κατηγορεί τους Κουφοντίνα-Τσιγαρίδα ότι ενώ αποδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στη 17Ν και στον ΕΛΑ, ούτε καν μίλησαν για να ελαφρύνουν τη θέση άλλων κατηγορουμένων, ορισμένοι εκ των οποίων, όπως ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, λέγουν ότι ουδεμία σχέση με τη 17Ν είχαν. Ετσι, υποστηρίζει η ίδια ομάδα, ενισχύεται το –στημμένο, όπως το χαρακτηρίζει- κατηγορητήριο και ανοίγει ο δρόμος για νέες ποινές.

  Αμνηστία.

  Ενώ λοιπόν, οι «κουφοντινικοί» κατηγορούν τον Γιωτόπουλου ότι πάση θυσία επιδιώκει την αθώωσή του, οι «γιωτοπουλικοί» επικαλούνται το κείμενο του δικτύου ομάδων αλληλαγγύσης με τίτλο «Πλατφόρμα Κίνησης Αλληλεγγύης», σύμφωνα με το οποίο οι «κουφοντινικοί» θα ζητήσουν αμνηστία. Κάτι που υποστηρίζουν και οι ομάδες αλληλεγγύης, οι οποίες στο κείμενό τους κάνουν λόγο για «κεντρικό αίτημα του κινήματος αλληλεγγύης την αμνηστία, όχι ως ικεσία προς το αστικό κράτος, αλλά ως πολιτική διεκδίκηση».

  Στο κείμενο της πλατφόρμας δεν λείπουν επίσης οι «μπηχτές» για τους «γιωτοπουλικούς», οι οποίοι, ως αναφέρεται, είναι «μια μειοψηφία (ευτυχώς ισχνή, ισχνότατη) που έχει επιλέξει το δρόμο της υπεράσπισης των αθώων και μόνο, αναζητώντας ερείσματα στην αστική κοινωνία. Εχουν τραβήξει το δρόμο τους και έχουν μόνοι τους αυτοαποβληθεί από το κίνημα αλληλεγγύης, ταλαιπωρώντας το μόνο από καιρού εις καιρόν με κακοήθειες, κατινιές και άφθονη λάσπη».

  Στο σκληρό πυρήνα του «μπλόκ» Γιωτόπουλου φέρονται να ανήκουν, μεταξύ των άλλων, οι Τζωρτζάτος (για 17Ν) και ο Αγγελέτος Κανός (για ΕΛΑ). Ο τελευταίος κατ’επανάληψη «άδειασε» στη 2η δίκη του EΛA τον Xρήστο Tσιγαρίδα, ο οποίος φέρεται να ανήκει στην «τάση» Kουφοντίνα-Ξηρών, που βρίσκονταν σε ανοικτή αντιπαράθεση με τον Γιωτόπουλο.

  Τα δύο «στρατόπεδα» δεν περιορίζονται μόνον σε φραστικές επιθέσεις. Εφτασαν σε σημείο ανοικτής σύρραξης. Μάλιστα, ελέχθη ότι ο Xριστόδουλος Ξηρός επιχείρησε να κτυπήσει βαριά τον Γιωτόπουλο με καρέκλα στο κεφάλι. Kατόπιν τούτου, Γιωτόπουλος και Tζωρτζάτος ζήτησαν την μετακίνησή τους, από τις ανδρικές φυλακές Kορυδαλλού, όπου κρατούντο μαζί με Κουφοντίνα, Ξηρούς, κ.λ.π., στο τμήμα των γυναικείων φυλακών που κρατούντο οι Kανάς και Aγαπίου (ΕΛΑ). Tις ίδιες ημέρες, μεταφέρθηκε από το χώρο των κρατουμένων για τρομοκρατία στις γυναικείες φυλακές, στο χώρο των Κουφοντίνα-Ξηρών, ο X.Tσιγαρίδας.

  Καπετανάτα.

  Ο πόλεμος των δύο στρατοπέδων ξεκίνησε –και επίσημα- τον Iούνιο του 2004 με αφορμή τη δημοσίευση στην «Ελευθεροτυπία» της περίφημης «επιστολής Bεζύρογλου». Ο Αντώνης Βεζύρογλου ήταν ο αρχιτέκτονας του σπιτιου του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου στους Λειψούς και μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν. Tότε, κύκλοι προσκείμενοι σε Κουφοντίνα και Σάββα Ξηρό είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι πίσω από την επιστολή ήταν ο Γιωτόπουλος, ενώ ο Σ.Ξηρός διερωτάτο σε δήλωσή του «σε ποιον άραγε προσφέρει υπηρεσίες» ο Bεζύρογλου.

  Η «επιστολή Βεζύρογλου» στρεφόταν εμμέσως πλήν σαφέστατα κατά του Κουφοντίνα, τον οποίο κατηγορούσε ότι με τη σιωπή του στο δικαστήριο «νομιμοποίησε την καταδίκη αθώων». Κάτι που δεν αποτελεί πολιτική αρχών, αλλά «είναι ιδιοτέλεια και καιροσκοπισμός». Τον χαρακτήριζε δε, «έμμεσο στήριγμα και σιωπηλό συνεργάτη της εξουσίας που με τη σιωπή του νομιμοποιεί κάθε αυθαιρεσία και αδικία σε βάρος των συγκατηγορουμένων του». Και κατέληγε: «Ανάλογα φαινόμενα διάλυσης παράνομων οργανώσεων, εγκατάλειψης κάθε αγωνιστικής διάθεσης, παρατηρούνται ύστερα από παρατεταμένη φραξιονιστική πάλη, διασπάσεις και αποστρατεύσεις, ώστε αυτό που απομένει από μια κάποτε υπολογίσιμη οργάνωση να είναι ένας μεμονωμένος πυρήνας που δρα ανεξάρτητα, εν αγνοία των υπολοίπων, ένα «καπετανάτο» δηλαδή».

  Αμέσως μετά, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έκανε λόγο για αθλιότητες, ενώ ανέφερε πως δεν θα δεχτεί κανέναν εκβιασμό, ούτε θα καταδεχθεί ν' ανοίξει βεντέτα. Ο Σάββας Ξηρός επίσης, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι εμπνευστής της επιστολής ήταν ο Γιωτόλουλος. «Δεν θα απαντούσα –είπε- αν επρόκειτο μόνο για κάποιον υβριστή και συκοφάντη ή κάποιον ευφάνταστο συνωμοσιολόγο. Φαίνεται, όμως, ότι κάποιες τέτοιες απόψεις υπόγεια ψιθυρίζονται στα κρυφά (τις άκουσε μέχρι και το τραυματισμένο μου αυτί). Και φαίνεται σαν κάποιος μόνο ν' ανέλαβε να τις διατυπώσει και να τις σπρώξει παραπέρα». Κατά της επιστολής «Βεζύρογλου» ετάχθη τρείς μήνες μετά τη δημοσίευσή της, και ο Χ.Τσιγαρίδας.

  Μια ακόμα μεγάλη κόντρα ανάμεσα σε «κουφοντινικούς» και «γιωτοπουλικούς» εκδηλώθηκε με αφορμή την απεργία πείνας που ξεκίνησε πέρυσι τον Αύγουστο ο Βασίλης Τζωρτζάτος. Η ομάδα Κουφοντίνα-Ξηρών δεν μπήκε στην απεργία, ενώ ο Τζωρτζάτος θεώρησε ότι τον σαμπόταραν.

  Ενδεικτική είναι η δήλωσή του μετά τη λήξη της απεργίας, περυσι το Σεπτέμβριο: «Τέλος –είπε- δεν πρέπει να παραλείψω να ευχαριστήσω ορισμένους κυρίους που έχουν την απαίτηση να τους αναγνωρίζουν σαν καθοδηγητές της συμπαράστασης, που έλαμψαν δια της απουσίας τους, τη στιγμή που απλοί πολίτες ευαισθητοποιήθηκαν και με υποστήριξαν. Επί 43 μέρες δεν άρθρωσαν ούτε μια κουβέντα συμπαράστασης αποκαλύπτοντας κυνικά ότι τα κίνητρά τους δεν είναι ευγενή, δεν είναι αλληλεγγύη στους αγωνιστές αλλά διάφορα διάτρητα πολιτικά παιχνίδια».

  Το ενδιαφέρον είναι ότι στη συνέχεια ήταν ο ίδιος ο Κουφοντίνας που άρχισε απεργία πείνας. Περίπου την ίδια περίοδο όμως, έκανε και ο Γιωτόπουλος. Αλλά, ενώ οι «κουφοντινικοί» κατάφεραν να προβάλλουν αρκετά στα ΜΜΕ την απεργία του πρώτου, ο Γιωτόπουλος έμεινε στην αφάνεια. Κατόπιν, όταν σταμάτησε ο Κουφοντίνας, συνέχισε μόνος του ο Γιωτόπουλος. Τότε, οι «κουφοντινικοί» τον κατηγόρησαν για διασπαστική τακτική.

  «Τιποτένιοι».

  Αλλά οι κόντρες δεν σταματούν εδώ. Τις συνέχισε ο Χ.Τσιγαρίδας, ο οποίος φέτος στη δεύτερη δίκη του ΕΛΑ, προτίμησε να αφιερώσει –ίσως- το μεγαλύτερο μέρος της απολογίας του κατά του Κανά και των «γιωτοπουλικών», απ’ότι να μιλήσει για τον ΕΛΑ. Μίλησε λοιπόν, για πρακτορολόγους και κνώδαλα (τιποτένιους), για «υπέρμετρη αλαζονεία και εγωϊσμό», καθώς και για «διαστροφή σκέψης».

  Αφήνοντας επίσης, σαφώς να εννοηθεί ότι πίσω από τον Κανά βρίσκεται ο Γιωτόπουλος, είπε ότι κάποιοι «κακοί σύμβουλοι» τον συμβουλεύουν τι να πεί, ότι «είναι φερέφωνο» και ότι «ούτε να διαβάσει σωστά αυτά που του γράφουν να πεί, δεν μπορεί». Ωστόσο, εστράφη –αν και ηπιότερα- και κατά του Αγαπίου, για τον οποίο, αφού υποστήριξε ότι δεν ήταν μέλος του ΕΛΑ, είπε: «Είναι δυνατόν ο Αγαπίου να είναι μέλος του ΕΛΑ και να χαρακτηρίζει «προσχηματική», «αυτοπαραδοχή», «αυθόρμητη» την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους μου; Αυτό πιστεύει, αυτό λέει. Απλά κάνει λάθος και είμαι βέβαιος οτι κάποια στιγμή θα το παραδεχτεί».

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 30/07/2008 09:36:43

  Εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρει τίποτε από όλα αυτά. Δεν πρόσφεραν τίποτε στην Ελληνική κοινωνία και ο ρόλος τους είναι άκρως αμφιλεγόμενος

 5. psifoforos avatar
  psifoforos 30/07/2008 10:38:23

  > Δεν πρόσφεραν τίποτε στην Ελληνική κοινωνία και ο ρόλος τους είναι άκρως αμφιλεγόμενος

  σκεφτείτε να ήταν έξω σήμερα, πώς θα αντιδρούσαν άραγε σε περιπτώσεις τύπου σίκατσεκ!

  ή αυτά γίνονταν κι επί των ημερών τους αλλά δεν τα έβλεπαν πολιτικά;

 6. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 30/07/2008 10:44:25

  Έβλεπαν ότι ήθελαν να δουν. Η τρομοκρατία λειτουργούσε όπως λειτουργεί το κρατούν σύστημα. Επιλεκτικά. Το κρατούν σύστημα χρησιμοποιούσε τους κρατικούς μηχανισμούς για να κάνει τις βρωμιές του και να καταστρέφει επιλεκτικά ανθρώπους. Η τρομοκρατία αντιδρούσε αλλά πάλι επιλεκτικά και όχι ως αντιπαράθεση προς το κρατούν σύστημα.

  Ποτέ δε μπόρεσα να καταλάβω γιατί έγιναν κάποιες δολοφονίες Ελλήνων με κυριότερη αυτή του Μπακογιάννη.

 7. factor y avatar
  factor y 30/07/2008 11:13:37

  Δεν είμαι σε θέση να πρακολουθήσω τις εσωτερικές τους διενέξεις. Ομολογώ όμως ότι με αιφνιδίασε και με σοκάρισε η δήλωση ότι " ο οδηγός είναι ελεύθερος και ότι χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μηχανή γιατί είχε στην ιδιοκτησία του μηχανή ίδιου τύπου "

  Μπορεί να κάνω λάθος αλλά αυτό μου ακούγεται σαν φωτογράφιση και κάρφωμα. Κατάντια...

 8. Σπύρος avatar
  Σπύρος 30/07/2008 14:16:23

  Τα γελοία ανθρωπάκια πού κάνουν τούς Ρομπέν τών Δασών είναι γιά χοντρό φτύσιμο...
  Αποκτήσανε την αλαζονεία τού κουμπουροφόρου πού εκδικείται στο όνομα τής κοινωνίας...
  Το μονο που πέτυχαν είναι ακόμα μεγαλύτερη καταστολή εις βάρος τών εργαζομένων ,με τούς τρομονόμους και ολες τις άλλες περιστολές της δημοκρατίας.
  Και βέβαια αρκετοί απ΄αυτούς συναλλαχθηκαν και συναλλάσονται με μυστικές υπηρεσίες.
  Ολα τα υπόλοιπα έχουν ενδιαφέρον μπάς και ποτέ μαθευτεί γιά ποιούς δουλεύανε ....
  Αν ο Τζωρτζατος θελει να σώσει το σαρκίο του ,ε τότε μάλλον δεν έχει την στόφα τού ΄Κοινωνικού Αγωνιστή΄πού ήθελε δήθεν να προβάλλει,αλλά είναι πολλαπλά κατάπτυστος.

 9. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 30/07/2008 14:36:22

  @ Anonymous 11:52 am

  Το ίδιο έκανε και η κόκκινη φράξια στη Γερμανία ή αλλιώς κόκκινος στρατός και τους έφαγε το μαύρο χώμα. Δώσανε εντολή μέσα από τη φυλακή και μπήκαν από τις μυστικές υπηρεσίες και τους σκότωσαν μέσα στο κελί, κάλυψαν το θέμα και τέλος οι εντολές. Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί αλλά ενίοτε ''επανέρχεται'' σε ισχύ.

 10. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 30/07/2008 14:38:52

  Κι εγώ, φίλε Εξάκτινε, δεν ήξερα, μέχρι που άνοιξα το βιβλίο και είδα τα παρακάτω, τα οποία δεν ξέρω, βέβαια, ΑΝ είναι και αλήθεια, γι' αυτό τα θέτω προς ερώτηση και όλων εδώ των e- φίλων, αφού, ΟΝΤΩΣ, η ερώτηση "Ποτέ δε μπόρεσα να καταλάβω γιατί έγιναν κάποιες δολοφονίες Ελλήνων με κυριότερη αυτή του Μπακογιάννη" είναι "hit"- δημο-φιλής:

  "ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΘΑΡΣΗ

  .. Είναι γνωστό ότι ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ Ευθυμιάδης με την αναφορά του αρ. 264 της 1 Ιούνη 1989 εντόπισε όλα τα αδικήματα, της «κακουργηματικής απάτης» (Κοσκωτάς), της «αποδοχής προϊόντων εγκλήματος» και της «ψευδούς πιστοποίησης» των Κοσκωτά, Μπακογιάννη και λοιπών. Είναι επίσης γνωστό ότι ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Μπακογιάννη, ποινική δίωξη που ασκήθηκε σύμφωνα με ορισμένα πρόσφατα δημοσιεύματα.

  Και ενώ λοιπόν η ανακριτική επιτροπή της ΒΟΥΛΗΣ για το σκάνδαλο Κοσκωτά έχει στα χέρια της την αναφορά του εισαγγελέα Ευθυμιάδη, εντούτοις κάνει το κορόιδο και δεν καταδέχεται ν' ασχοληθεί με τις καραμπινάτες ΑΠΑΤΕΣ του. (Γράφαμε αυτήν την προκήρυξη όταν η ανακριτική επιτροπή της Βουλής παράδωσε το πόρισμα της για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Απ' όσα βέβαια δημοσιεύτηκαν πουθενά δεν είδαμε λέξη για τις απάτες και τις ληστείες του Μπακογιάννη, παρ' ότι γνωρίζει την αναφορά Ευθυμιάδη!).

  Σύμφωνα λοιπόν με την πάρα πάνω αναφορά το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της Γραμμής που αποτελούνταν από 12 εκατομμύρια του ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, 33 εκατομμύρια της αδελφής του και 15 εκατομμύρια του ΚΟΥΝΕΛΑΚΗ, ποτέ δεν πληρώθηκε απ' αυτούς, όπως ψευδώς δήλωσαν, αλλά προήλθε απ' τα κλεμμένα του Κοσκωτά.

  Γράφει ο εισαγγελέας επί λέξει: «στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας έτους 1982 αναγιγνώσκουμε ότι οι ως άνω τρεις ιδρυτές της εταιρείας και μόνοι μέτοχοι φέρονται να έχουν ΔΗΘΕΝ μετρήσει, να έχουν ΔΗΘΕΝ πληρώσει και να έχουν ΔΗΘΕΝ καταβάλει στο ταμείο της εταιρείας το μετοχικό κεφάλαιο», ενώ «οι ιδρυτές της εταιρείας μέτοχοι Π. Μπακογιάννης, Δ. Κουνελάκης και Αν. Κασβίκη (αδελφή του Μπακογιάννη) δεν κατέβαλαν ΟΥΤΕ ΜΙΑ δραχμή από το μετοχικό κεφάλαιο. Το αρχικό αυτό ιδρυτικό κεφάλαιο είναι προϊόν ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ.

  »Το χρηματικό αυτό ποσό δεν κατατέθηκε από τους ιδρυτές μετόχους ΟΥΤΕ στην Τράπεζα Κρήτης, ΟΥΤΕ στην Τράπεζα Αμέρικαν Εξπρές, ΟΥΤΕ "τοις μετρητοίς" στο ταμείο της ΑΕ Γραμμή. Περιήλθε ΟΜΩΣ στο Ταμείο της ΑΕ Γραμμή από τα διαθέσιμα της Τράπεζας Κρήτης στην Τράπεζα της Ελλάδος»

  Και συμπεραίνει ο εισαγγελέας: «Από τις αναφορές αυτές ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ότι η ίδρυση της ανώνυμης εταιρείας Γραμμή Παραγωγή και Εκμετάλλευση Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας που εκδίδει εφημερίδες και περιοδικά και ίδρυσε και λειτουργεί ραδιοφωνικό σταθμό, οικονομικώς ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Η προέλευση του ιδρυτικού μετοχικού κεφαλαίου είναι ΠΡΟΪΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ», θεωρώντας υπεύθυνο το Μπακογιάννη για

  1) «αποδοχή προϊόντων εγκλήματος που αφορά την καταβολή του ιδρυτικού κεφαλαίου της ΑΕ Γραμμή, που η προέλευση του έχει ως πηγή το ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ της απάτης Κοσκωτά,

  2) την «ψευδή πιστοποίηση-βεβαίωση και εξαπάτηση της Νομαρχίας Αθηνών».

  Σύμφωνα όμως με το ΧΟΥΝΤΙΚΟ εισαγγελέα Δωρή (υπήρξε βασιλικός επίτροπος στο Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών το 68 με 69 όπου δικάστηκαν 536 υποθέσεις ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ενάντια στη Δικτατορία) όλα τα πάρα πάνω αδικήματα είναι πλημελήμματα και έχουν παραγραφεί, επειδή έχει περάσει 5ετία.

  Στο σημείο αυτό θ' ανοίξουμε μια μικρή παρένθεση σχετικά με την ιδεολογία που κάνει θραύση ΣΗΜΕΡΑ στη χώρα, όχι μόνο σε σχέση με τη συγκεκριμένη περίπτωση Μπακογιάννη, αλλά και με τα άλλα ΣΚΑΝΔΑΛΑ και το ενδεχόμενο ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ τους, το νομικίστικο κρετινισμό. Κατηγορούνται διάφοροι επώνυμοι για τεράστιες απάτες, ληστείες, σκάνδαλα. Οποιοσδήποτε απλός άνθρωπος που είναι αθώος θα το αρνιόταν με όλες τις δυνάμεις, θάφερνε αποδείξεις της αθωότητας του επί της ουσίας, θα αντεπιτίθονταν στους συκοφάντες. Όχι όμως αυτοί. Αυτοί δεν απαντάνε επί της ουσίας, ενώ με τη σιωπή τους επιβεβαιώνουν την ενοχή τους. Έχουν όμως μιαν άλλη ατράνταχτη απάντηση:

  «Είτε έκλεψα είτε όχι, με καλύπτει ο νόμος», σου αποκρίνονται. «Σύμφωνα με το τάδε άρθρο του τάδε νόμου η ληστεία μου είναι πλημμέλημα ΑΡΑ παραγράφεται. Σύμφωνα με το τάδε άρθρο του τάδε νόμου, είμαι συμμέτοχος, ΑΡΑ πρέπει να δικαστώ με βουλευτές που έχουν ασυλία, άρα τη γλυτώνω. Σύμφωνα με το τάδε άρθρο και τους εξής σπεσιαλίστες νομικούς, αρκεί η παραπομπή απ' τη Βουλή, αλλά άλλοι νομικοί και το Ανώτατο Δικαστήριο θ' αποφανθούν ότι χρειάζονταν τα κλητήρια θεσπίσματα ή και οι δίκες, ΑΡΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ», (σ.σ. κάθε ομοιότητα με την σημερινή πραγματικότητα είναι, εντελώς, ...συμπτωματική!).

  Καλά, όλοι αυτοί οι φωστήρες που προβάλλουν αυτή τη γραμμή υπεράσπισης δεν αντιλαμβάνονται τον πολιτικό κρετινισμό της. Δεν αντιλαμβάνονται ότι αντί να αθωώνονται αυτοδικάζονται από μόνοι τους, ότι έτσι ομολογούν ότι είναι ένοχοι απέναντι στο λαό. Δεν αντιλαμβάνονται ότι αντί ν' αποκαταστήσουν τον «διαρραγέντα κοινωνικό ιστό» τον διαρρηγνύουν ακόμη περισσότερο. Δεν αντιλαμβάνονται ότι αντί ν' αναστηλώσουν τους τρωθέντες θεσμούς τους, επιταχύνουν την κατάρρευση τους, γελοιοποιώντας τους ακόμη περισσότερο.

  ΓΙΑΤΙ ο απλός λαός που διαβάζει γεμάτος αγανάκτηση όλες αυτές τις βαρύγδουπες νομικίστικες φλυαρίες σκέφτεται πολύ απλα: και τι με νοιάζει εμένα τι λέει ο τάδε νόμος; ΜΗΠΩΣ εγώ τον έφτιαξα; ΜΗΠΩΣ με ρώτησαν ποτέ; Αυτοί κλέβουν, αυτοί φτιάχνουν και τους νόμους. ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ είναι οι δικαστές ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ τα κοινοβούλια. Δικό τους το πεπόνι, δικό τους το μαχαίρι. Η ουσία είναι μία: ότι ενώ οι ίδιοι ούτε καν αρνούνται ότι είναι κλέφτες και απατεώνες, κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει, ούτε η Βουλή, ούτε οι νόμοι, ούτε η Δικαιοσύνη. Ακόμη και τον Κοσκωτά. Καλά έλεγα ότι ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ.

  Τον ελληνικό λαό δεν τον ενδιαφέρει η νομική πλευρά της υπόθεσης πούναι δευτερεύουσα αλλά η ουσιαστική. Ότι υπάρχουν εγκλήματα και σκάνδαλα, ότι υπάρχουν απατεώνες και συστηματική ατιμωρησία. Για το λαό τόσο το υπερσκάνδαλα των σκανδάλων των προβληματικών, όσο και αυτό του Κοσκωτά είναι υπαρκτά και κανένα νομικό κατασκεύασμα, καμιά δικολαβία δεν πρόκειται να το παραγράψει. Γιατί είναι τεράστια εγκλήματα σε βάρος της χώρας και ο λαός απαιτεί την τιμωρία των ενόχων.

  Ξαναγυρίζοντας λοιπόν στο ζήτημα του Μπακογιάννη, κανένα δεν ενδιαφέρει αν ο χουντικός εισαγγελέας, πρώην βασιλικός επίτρόπος στρατοδικείου ΔΩΡΗΣ χαρακτήρισε τα εγκλήματα του Μπακογιάννη πλημμελήματα επιτρέποντας έτσι την παραγραφή τους. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η ΟΥΣΙΑ. ΟΤΙ ο Μπακογιάννης έκανε όλα τα πάρα πάνω (και πάρα κάτω) εγκλήματα όπως κι αν τα χαρακτηρίζει ο Δωρής.

  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ την εποχή που έγιναν όλα τα πάρα πάνω εγκλήματα ο Κοσκωτάς ήταν ένας απλός υπάλληλος της Τράπεζας Κρήτης και ΣΥΝΕΠΩΣ έχει δίκηο ο εισαγγελέας ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ, (σ.σ. να τονίζουμε και τους αξιοπρεπείς, γιατί όλο τους ξεχνάμε, δυστυχώς), όταν υποστηρίζει ΟΤΙ ο Μπακογιάννης είναι εκείνος που έχρισε εκδότη τον απατεώνα Κοσκωτά ΚΑΙ ΟΤΙ αυτός μεταμορφώθηκε σε εκδότη εφημερίδων, περιοδικών και λειτουργό τοπικού ραδιοφώνου αφού καταλήστεψε την Τράπεζα Κρήτης και βρήκε την πρόθυμη υλική υποστήριξη, με όλες τις μορφές συμμετοχής από την ιεραρχία της Τράπεζας Κρήτης (που δεν ήταν τότε δική του) και τη Γραμμή, ΔΗΛΑΔΗ τον Μπακογιάννη.

  Αυτό ΟΜΩΣ που ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο είναι ΟΤΙ μετά από την ίδρυση της Γραμμής έχουμε —σύμφωνα ΠΑΝΤΑ με τον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ευθυμιάδη — οκτώ συνολικά αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της Γραμμής, μέσω των κλεμμένων χρημάτων από την Τράπεζα Κρήτης, μέχρις ότου αυτό έφτασε τα 4,5 δις. Στις πέντε απ' αυτές τις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου-κλοπές, συμμετείχε ο Μπακογιάννης ΑΦΟΥ ήταν αντιπρόεδρος της Γραμμής, μέχρι το Φλεβάρη του 85.

  Αυτό που ενδιαφέρει ακόμη είναι ΟΤΙ η Γραμμή με αντιπρόεδρο πάντα και μέτοχο το Μπακογιάννη, χρησιμοποιήθηκε σαν ΜΕΣΟ απ' τον Κοσκωτά για την αγορά της Τράπεζας Κρήτης. ΕΤΣΙ ο Κοσκωτάς, όντας απλός υπάλληλος της Τράπεζας Κρήτης, πίστωνε με διάφορες κομπίνες το λογαριασμό της Γραμμής —με αντιπρόεδρο Μπακογιάννη— στην Τράπεζα Μακεδονίας-θράκης, ΚΑΙ με αυτά τα κεφάλαια ΑΓΟΡΑΣΕ την Τράπεζα Κρήτης απ' τον εφοπλιστή Καρρά. Έχει άλλωστε δημοσιευτεί φωτοτυπία επιταγής, της 5-12-84, με την οποία ο Κοσκωτάς πιστώνει με 400 εκατομμύρια το λογαριασμό της Γραμμής, του Μπακογιάννη στην Τράπεζα Μακεδονίας-θράκης, ποσό που είναι μέρος του κεφαλαίου με το οποίο αγοράστηκε η Τράπεζα Κρήτης, χωρίς ΠΟΤΕ να το διαψεύσει ΚΑΝΕΙΣ.

  .. Ο κύριος αυτός είναι υπεύθυνος όχι μόνο γιατί έκλεψε τα πρώτα 60 εκατομμύρια του ιδρυτικού κεφαλαίου της Γραμμής. Αλλά και για τις εκατοντάδες εκατομμύρια που είτε έκλεψε μαζί με τον συνεργάτη του Κοσκωτά για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Γραμμής αλλά και για την αγορά μέσω της Γραμμής της Τράπεζας Κρήτης, είτε εισέπραξε σαν αντίτιμο απ' τα κλεμμένα του Κοσκωτά, για την ανεκτίμητη συνεργασία του κι εκδούλευση, χωρίς τις οποίες δεν θα μπορούσε να μεταμορφωθεί ούτε σε εκδότη ούτε σε τραπεζίτη. Ο Μπακογιάννης υπήρξε ο κύριος και βασικός συνεργάτης του Κοσκωτά και άρα συνένοχος του στην πρώτη φάση της σταδιοδρομίας του που υπήρξε καθοριστική για τη μετέπειτα αναρίχησή του στις κορυφές του εκδοτικού και τραπεζικού κατεστημένου. Και είναι η έσχατη κατάπτωση για το Συνασπισμό να δέχεται να συζητάει και να διαπραγματεύεται μ' έναν τέτιο απατεώνα σαν εκπρόσωπο της ΝΔ.

  .. Η ενέργεια αυτή είχε αποφασιστεί να γίνει σαν δεύτερο σκέλος μιας ενέργειας που στόχευε τους δυο υπεύθυνους πολιτικούς χώρους για το σκάνδαλο Κοσκωτά, δηλαδή τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ, και ειδικότερα δύο από τους κύριους υπεύθυνους από τον κάθε χώρο, τον Πέτσο και τον Μπακογιάννη. Είχε αποφασιστεί να γίνει μια βδομάδα περίπου μετά την επίθεση ενάντια στον Πέτσο. Δυστυχώς όμως η ενέργεια αναβλήθηκε τότε για δυο λόγους. Πρώτον επειδή η επίθεση ενάντια στον Πέτσο απέτυχε επιχειρησιακά και κυρίως επειδή δεν προλαβαίναμε χρονικά. Η επίθεση ενάντια στον Πέτσο καθυστέρησε περίπου τρεις βδομάδες με συνέπεια να καθυστερήσει και η δεύτερη και να εξαφανιστεί ο Μπακογιάννης λόγω των εκλογών.

  Άλλωστε αυτό φαίνεται απ' το ίδιο το κείμενο ενάντια στον Πέτσο όπου ενώ χτυπάμε τη ΝΔ και τη Βλάχου, δεν λέμε, εσκεμμένα, λέξη ενάντια στο Μπακογιάννη.

  Αυτά όλα τα λέμε γιατί προβλέπουμε ότι η δυσμενής για μας συγκυρία της παραπομπής θέατρο του Παπανδρέου, θα δώσει και πάλι πάτημα στις διάφορες φυλλάδες, τις γνωστές «αποθήκες δηλητηρίου», να πούνε και πάλι ότι μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ, αφού δεν δίστασαν να το πουν, ακόμη και όταν χτυπήσαμε το ΠΑΣΟΚ και τον Πέτσο. Ας καταλάβουν όμως ότι το επαναστατικό κίνημα αποφασίζει τη δραστηριότητα του με βάση τις δικές του αναλύσεις, χτυπάει όσους θεωρεί υπεύθυνους απατεώνες και κλέφτες και δεν ενδιαφέρεται για το αν οι ίδιες φυλλάδες που έλεγαν χτες ότι μας βάζει η Χούντα ή η ΝΔ σήμερα λένε ότι μας βάζει το ΠΑΣΟΚ.

  ΑΛΛΩΣΤΕ σήμερα πια είναι υποχρεωμένες ν' αλλάξουν παραμύθι, γιατί ξεσκεπάζονται. Υποτίθεται —σύμφωνα με τα παραμύθια τους — ότι μέχρι τώρα μας έβαζε το ΠΑΣΟΚ πούχε στα χέρια του τον κρατικό μηχανισμό. Σήμερα όμως αυτός ελέγχεται απ' τη ΝΔ που έχει κάθε συμφέρον και θάχει μεγάλα εκλογικά οφέλη αν αποδείκνυε ότι δεν υπάρχει 17Ν κι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω απ' την «τρομοκρατία». Περιμένουμε λοιπόν εναγωνίως να συλλάβει η κυβέρνηση ΝΔ, τους Πασόκους που μας καθοδηγούν για να μάθουμε επί τέλους κι εμείς, ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ, (σ.σ. ..."κάνει και ζέστη"!), τίνος το παιχνίδι παίζουμε.

  Όπως είχαμε τονίσει και στην ανακοίνωση μας τον Ιούλη, ο Συνασπισμός εξαπάτησε τους ψηφοφόρους του όχι μόνο με τη στήριξη της κυβέρνησης ΝΔ, ενώ μιλούσε προεκλογικά για προοδευτική κυβέρνηση. Αλλά και με το παραμύθι ότι η στήριξη ήταν αναγκαία για να πραγματοποιηθεί η «κάθαρση», ενώ γνώριζε ΟΤΙ η ΝΔ όντας υπόλογη για ανάλογα σκάνδαλα ΔΕΝ μπορούσε να την πραγματοποιήσει και θ' αναγκάζονταν να μεθοδεύσει —πίσω απ' τα πυροτεχνήματα της Βουλής — την παραγραφή, πράγμα που κάνει σήμερα χωρίς να κρατάει καν τα προσχήματα.

  Ανακύπτει κατά συνέπεια το ερώτημα γιατί ο Συνασπισμός προτίμησε να εξαπατήσει τον κόσμο του και να στηρίξει την κυβέρνηση των απατεώνων της ΝΔ, δήθεν για την «κάθαρση». Η απάντηση δόθηκε από ένα απ' τα νεότερα μέλη της ηγεσίας του Συνασπισμού, τη Μ. Δαμανάκη. Σε συνέντευξη της στις 30 Ιούλη σε κυριακάτικη εφημερίδα, δηλώνει τα εξής καταπληκτικά;

  «ΓΙΑΤΙ η σημασία του σκανδάλου Κοσκωτά δεν εξαντλείται στο ότι ήταν ένα μεγάλο σκάνδαλο. Αλλά στο ΓΕΓΟΝΟΣ ότι οδήγησε στην κατάρρευση ένα ολόκληρο σύστημα, που οικοδομήθηκε προσεκτικά από το 1974 πάνω στη λογική της εναλλαγής δύο μεγάλων κομμάτων στην εξουσία. Να έρχεται ο καθένας με τους δικούς του και να προχωράει η Ελλάδα».

  Σ' αυτές τις τρεις αράδες εμπεριέχεται όλη Η ΟΥΣΙΑ, όλη Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την πολιτική του Συνασπισμού. Δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση για να γίνει κάθαρση ΑΛΛΑ γιατί το πολιτικό «σύστημα λόγω των σκανδάλων έχει καταρρεύσει», έχει χρεωκοπήσει και πρέπει να το αναστηλώσει. Η κάθαρση λοιπόν δεν είναι αναγκαία σαν τέτια, κι ούτε ενδιαφέρει αν είναι πραγματοποιήσιμη, είναι απαραίτητη ΟΜΩΣ γι' αυτήν την αναστήλωση. Η συμμετοχή λοιπόν του Συνασπισμού είναι απολύτως απαραίτητη σ' αυτήν την ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ, αφού ΑΝ επιχειρούσε μόνη της η ΝΔ αυτή την κάθαρση-αναστήλωση ΘΑ γελούσε και το παρδαλό κατσίκι.

  Ο ΣΤΟΧΟΣ όμως και ο τελικός ΣΚΟΠΟΣ ενός κομμουνιστικού κόμματος, ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ είναι να οδηγήσει στην κατάρρευση το πολιτικό αστικό σύστημα. ΑΡΑ η πάρα πάνω ομολογία σημαίνει ότι το ΚΚΕ κι ο Συνασπισμός δεν έχουν τέτιο σκοπό και ο στόχος τους είναι «να έρχεται ο καθένας —δηλαδή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ — στην εξουσία» και αυτοί ΑΠΛΑ θα τρέχουν ν' αναστηλώσουν το καραβοτσακισμένο ΣΥΣΤΗΜΑ μόλις αυτό βουλιάζει απ' τα πολλά σκάνδαλα.

  Η υποστήριξη λοιπόν της κυβέρνησης ΝΔ είναι στρατηγική επιλογή στήριξης του αστικού καθεστώτος σε μία στιγμή που αυτό κινδυνεύει σοβαρά να καταρρεύσει απ' τα σκάνδαλα και όχι αναγκαία τακτική επιλογή που δήθεν βοηθάει την πάρα πέρα πάλη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό.

  Είναι στρατηγική επιλογή που αναιρεί τον τελικό στόχο του σοσιαλισμού και τις επαναστατικές αρχές του κομμουνισμού και όχι τακτικός ελιγμός για την ασφαλέστερη πραγματοποίηση του. Είναι αυτό ακριβώς που αποκαλεί ο Λένιν προδοτικός συμβιβασμός στον «Αριστερισμό», όπου μιλάει για τα δύο είδη συμβιβασμών, κάνοντας σαφή διάκριση ανάμεσα στον αναγκαίο τακτικό συμβιβασμό και τον προδοτικό όπου ξεπουλάς τις αρχές σου.

  Αυτός είναι Ο ΛΟΓΟΣ που αυτή η πολιτική του ΚΚΕ και του Συνασπισμού έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλες μαζικές διαφωνίες στη βάση τόσο του ΚΚΕ όσο και της ΚΝΕ, (σ.σ. έγινε η μεγάλη διάσπαση λίγο αργότερα), αλλά και στη μεγάλη μάζα των αριστερών.

  Κι αυτό ΠΑΡ' ΟΛΟ ότι το σύνολο σχεδόν του ημερήσιου τύπου ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ και ΛΙΒΑΝΙΖΕΙ καθημερινά αυτήν την πολιτική, ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ τις ηγεσίες. ΑΠΟΚΡΥΒΕΙ και ΣΥΣΚΟΤΙΖΕΙ το πραγματικό και κοινωνικό της περιεχόμενο, ΨΕΥΔΟΛΟΓΕΙ ασύστολα ενάντια στους διαφωνούντες, παρουσιάζοντας τους άλλοτε σαν δογματικούς άλλοτε σαν αντίθετους στη «συμφιλίωση», άλλοτε σαν συντηρητικούς" ..

  ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
  Α Μ Ε Σ Η Σ Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Σ.

  ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
  Α Υ Τ Ο Δ Ι Α Χ Ε Ι Ρ Η Σ Η Σ

  ΑΠΟ ΤΟΥΣ Ι Δ Ι Ο Υ Σ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
  ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ.

  Μ Ε Χ Ρ Ι Τ Η Ν Τ Ε Λ Ι Κ Η Ν Ι Κ Η*.

  Αθήνα 18-9-89
  Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ", ("Οι Προκηρύξεις", εκδ. Κάκτος, σελ. 431- 450).

  __________________________

  *ΜΕΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ, αφού, ΠΡΩΤΑ, και για όσο διαρκούν αυτά, μελετήσουμε οι ίδιοι και εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας στην Α-ΔΟΓΜΑΤΙΣΤΗ αρχαία ελλ. Παιδεία, ώστε να αντιληφθούμε "ποιοι" και "τι" ήταν οι αρχαίοι Έλληνες και να συνειδητοποιήσουμε, ως εκ τούτου, το "πώς" έφθασαν στην εγκαθίδρυση (για μία και μοναδική φορά, ever!) της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ τού "τις αγορεύειν βούλεται;" τής "Εκκλησίας του Δήμου" τής ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑΣ. Έτσι ώστε να αντιληφθούμε "πού" και "γιατί" έκανε το λάθος ο Μαρξ, (οπότε και η 17Ν), ΑΛΛΑ, κυρίως, "πού" και "πότε" ξεκίνησε η καμπή του κόσμου προς τον γκρεμό της Δυστυχίας* και, τώρα, βρισκόμαστε στο "χείλος" του και, μάλλον, τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ θα πέσουν μέσα.

  -------
  * Ο Γαληνός είπε: «Οι λ α θ ε μ έ ν ε ς ιδέες περί του Σκοπού της ζωής είναι αυτές που οδηγούν,
  κατά κοινή ομολογία, στην δυστυχία», Γαληνός. Οπότε, η καλή ερώτηση εδώ είναι "ποιος καθορίζει στους ανθρώπους τον "Σκοπό της Ζωής";;;

  "Την ανάστασιν των Ελλήνων προείδε και προείπε διαρρήδην ο Κοραής από του 1800, αλλ' ότε εξερράγη ο αγών επρέσβευεν ότι ώφειλε να συμβή τω 1850 και ουχί τω 1821, ότι εγένετο άωρος, πριν ή το έθνος αποκτήση παιδείαν ικανήν να οργανώση και διατάξη την νέαν ΠΟΛΙΤΕΙΑΝ. Αλλ' ουχ ήττον εφρόνει ότι ιερόν καθήκον απέκειτο εις πάντα Έλληνα να προσέλθη πρόθυμος της πατρίδος έργω τε και λόγω τε αρωγός", "Ελευθερουδάκης", λ. "Κοραής".

  Αυτά τα "τριάντα χρόνια" έλλειμμα του Κοραή οφείλουμε, ΤΩΡΑ, ΠΛΕΟΝ, να το καλύψουμε, Α-ΜΕ-ΣΑ! Για τις "επενδύσεις μας στην Αιωνιότητα", τα παιδιά μας, ρε γαμώτο! "WHAT WE DO IN LIFE ECHOES TO ETERNITY", -έτσι κι αλλιώς...

 11. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 30/07/2008 14:47:59

  Nipios Geron!

  Pefto apo ta synefa! (dystichos stin Elvetia simera yparchoun bolika...)

 12. Le canard avatar
  Le canard 30/07/2008 15:52:25

  "Και οι δύο βόμβες, που τελικά δεν εξερράγησαν, περιείχαν πυροκροτητή και αμμωνιοδυναμίτιδα, ενώ ήταν συνδεδεμένα με κινητό τηλέφωνο, με συνδεσμολογία που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν", διαρρέει η Αστυνομία για τη "νέα" οργάνωση που εμφανίζεται.

  Στις 29-5-2004 είχε εκραγεί βόμβα, συνεδεδεμένη με κινητό τηλέφωνο στα δικαστήρια της Λάρισας. Ηταν η πρώτη του είδους στην Ελλάδα.

  Αγνωστο αν η συνδεσμολογίες και τα υλικά της τότε επίθεσης είναι τα ίδια με τις δύο τελευταίες.

 13. Factorx avatar
  Factorx 30/07/2008 16:25:02

  @"νήπιος γέρων". Αν θέλουμε να διαβάσουμε τις προκηρύξεις της 17Ν, τις βρίσκουμε και μόνοι μας. Θα σε παρακαλούσα λοιπόν περιλήψεις, αν είναι δυνατόν, η παραπομπές. Δεν θα δώσουμε και βήμα σε όσους παρίσταναν τους τρομοκράτες.

  Για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη τώρα. Επειδή ήταν φίλος μου (απο τα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα) και επειδή ήμουν απο τους τελευταίους που μίλησα μαζί του (αν είχα ...ξυπνήσει νωρίτερα και είχα πάει στο ραντεβού μπορεί τα πράγματα να ήταν και διαφορετικά)τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα περιγράφει το κείμενο που ανέβασες και δεν το κατεβάζω για λόγους διαλόγου - αν και δεν χρειάζεται νομίζω με τους δήθεν "επαναστάτες" που αποκαλύπτονται τώρα (βλ. κείμενο Canard). Ο Μπακογιάννης δολοφονήθηκε κυρίως επειδή έσπασε τότε την κυριαρχία της κεντροαριστεράς προωθώντας την συγκυβέρνηση με το ΚΚΕ (κυβέρνηση Τζανετάκη).Αυτό που αποκαλέσθηκε στη συνέχεια "βρώμικο 89". Φυσικά είχε εργασθεί για το περιοδικό τουν Κοσκωτά, αλλά καιρό πριν. Μην τρελαθούμε κιόλας. Δολοφονούν για το σκάνδαλο Κοσκωτά τον Μπακογιάννη και αφήνουν ανενόχλητους τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του σκανδάλου Κοσκωτά;

  ΥΓ Και φυσικά δεν πρέπει να μπερδεύουμε τα γεγονότα εκείνα με την υπόλοιπη ιστορία της αγίας οικογένειας,

 14. Ελένη avatar
  Ελένη 30/07/2008 16:31:24

  Βλέπει ομάδα που πειραματίζεται με τα εκρηκτικά η Αντιτρομοκρατική


  Αντιμέτωπη με, φαινομενικά τουλάχιστον, νέα ομάδα που πειραματίζεται με την κατασκευή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αυτό επιβεβαιώθηκε προχθές τη νύχτα, όταν διασπάστηκε από το ΤΕΕΜ της Αστυνομίας εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από τα γραφεία της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), φορέα που εκπονεί μελέτες για κρατική χρήση.
  Ο μηχανισμός δεν ενεργοποιήθηκε στην προγραμματισμένη ώρα, όπως τουλάχιστον δόθηκε με τηλεφώνημα αγνώστου σε μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων η «Ε», και στην Αστυνομία. Χρειάστηκαν τρεις προσπάθειες του ΤΕΕΜ για να διασπαστεί ο μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό κιβώτιο διαστάσεων 30 x 15 εκατοστών. Περιείχε περίπου ένα κιλό κοινής αμμωνίτιδας και η εκρηκτική αλυσίδα αποτελούνταν από κοινό πυροκροτητή, κινητό τηλέφωνο και λαμπτήρα που άναβε με την κλήση του κινητού και μετέτρεπε τον πυροκροτητή σε ηλεκτρικό. Αυτή η ενδιαφέρουσα πατέντα πιστοποιεί ότι και η ατελής έκρηξη, που έγινε περί τις 22 Ιουνίου σε συγκρότημα γραφείων στο Μαρούσι, είναι έργο της ίδιας ομάδας. Σύμφωνα με το τηλεφώνημα στην «Ε», πρόκειται για τη «Λαϊκή Θέληση».

  Στην προηγούμενη περίπτωση δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και η έκρηξη μέσω του πυροκροτητή έγινε αντιληπτή στις 24 Ιουνίου από το σπάσιμο ενός τζαμιού στο ακίνητο του Αμαρουσίου που στεγάζει γραφεία γερμανικών εταιρειών (Λουφτχάνσα, Ζίμενς, Μπάιερ).

  Και τότε είχε χρησιμοποιηθεί ίδιο κουτί, ίδια συνδεσμολογία και ίδια ποσότητα εκρηκτικού.

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 30/07/2008

 15. Σπύρος avatar
  Σπύρος 30/07/2008 17:03:11

  Η πιθανή ηρωοοποίηση ΄ψευτοεπαναστατών΄αποτελεί στην καλύτερη περίπτωση ενέργεια μικροαστών πού κοιτάνε ΄επαναστατικές πράξεις΄απο την κλειδαρότρυπα.Θαθελαν να ΄πάρουν τον νόμο στά χερια τους΄έστω γιά δεκαπέντε λεπτά να μάς ΄δείξουν΄πώς θα αλλάζανε την Κοινωνία..........
  Αλλοίμονο εάν επιτρέψουν πολιτισμένες κοινωνίες σέ κουμπουροφόρους πάσης προελεύσεως να παίρνουν τίς τύχες τών Πολιτών στά χέρια τους ερήμην τών Πολιτών...
  Ενα ξαναδιάβασμα τών ΄Δαιμονισμένων΄τού Ντοστογιέφσκυ δεν θάκανε κακό,παρότι δεν θεωρείται θερινό ανάγνωσμα................................

 16. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 30/07/2008 17:07:59

  @ factor X

  Πραγματικά στεναχωρήθηκα που έχεις αυτή την εμπειρία. Εμένα θα με ενοχλούσε πολύ να έχουν φάει έτσι φίλο μου χωρίς λόγο.
  Επιβεβαιώνεις επίσης αυτό που έγραψα όσο πιο κομψά μπορούσα στο μήνυμα 8. Δεν υπήρχε σύνδεση των θυμάτων με τις βρωμιές του συστήματος. Δικαιολογίες υπήρχαν για να τους τις φορτώσουν και τα θύματα ήταν απλά και μόνο εξιλαστήρια θύματα με μια προκήρυξη στο κεφάλι.

 17. Le canard avatar
  Le canard 30/07/2008 17:58:55

  Προφανώς την ιστορία δεν την γράφουν ομαδούλες. Η συσσωρευμένη εμπειρία της ανθρωπότητας, έχει κάνει όλους τους θεωρητικούς της αριστεράς να λένε ότι την ιστορία την γράφουν οι μάζες. Ομως, ας μην ξεχνούμε: Ουδέποτε στην ιστορία του ανθρώπου υπήρξε κάποια στιγμή που να μην είχε κάνει την εμφάνισή του -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με τη μια ή την άλλη σημαία- το φαινόμενο της τρομοκρατίας.

  Το γεγονός και μόνον ωστόσο, ότι οι ομάδες αυτές δεν αποτελούν τίποτε περισσσότερο από μια "σέχτα", τους περιορίζει, εξ'αντικειμένου, την αποστολή τους και τις κάνει να έχουν μικρό "προσδόκιμο" ζωής και παρέμβασης στις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές. Πόσο μάλλον, τις καθιστά ευάλωτες στον -ισχυρότερο και καλύτερα δομημένο- κρατικό μηχανισμό, μυστικές υπηρεσίες, κ.ο.κ. Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι να κάνουμε λόγο αναφανδόν για χαφιέδες και πράκτορες, νομίζω ότι είναι αφορισμός.

  Η 17Ν έχει πολλά σκοτείνα σημεία, τα οποία πρέπει να φωτιστούν. Μην ξεχνάμε ότι για τρείς δεκαετίες (άσχετα εάν την διατήρησαν ή τα κατάφερε μόνη της να διατηρηθεί-η άποψή μου συγκλίνει μάλλον στο πρώτο) παρενέβη σε κρίσιμες στιγμές. Χωρίς ωστόσο, να αλλάξει κάτι στο σύστημα. Λειτουργούσε όμως, ως ένα φόβητρο. Ας θυμηθούμε λίγο τις κουβέντες -έστω στα καφενεία- που μεταξύ καφέ και τσιγάρου, άπαντες έλεγαν τότε για δολοφονημένους "καλά τους έκαναν". Προφανώς δεν υϊοθετούμε τέτοιες στάσεις, αλλά αυτή ήταν η αλήθεια. Αμφιβάλλει κανείς ότι τέτοιες βίαιες μάθοδοι σε συνθήκες αντιλαϊκών πολιτικών, κραυγαλέων ανισοτήτων και εύκολου πλόυτισμού, βρσίκουν πρόσφορο έδαφος; Πάντα έτσι ήταν. Γιατί τώρα να είναι αλλοιώς; Και ποιός λέει ότι θα πάψει να υπάρχει τρομοκρατία και ότι δεν θα εμφανιστούν νέες οργανώσεις; Φυσικό είναι. Ας ψάξουμε για τις βαθύτερες αιτίες που γεννάνε τέτοιες καταστάσεις.

  Οσον αφορά το "γκουπούσκουλο" των Ξηρών και τον "παιδικό σταθμό" που μας παρουσίασαν ως 17Ν, ε, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτή ήταν η ανίκητη οργάνωση που δρούσε ασύλληπτη για δεκαετίες. Τώρα, τα Νέα (με τη συνέντευξη Τζωρτζάτου) κόπτονται δήθεν για αυτούς που έχουν μείνει έξω. Προσωπικώς, μόνον για ιστορικούς λόγους θέλω να ξέρω ορισμένα πράγματα. Δεν με ενδιαφέουν συλλήψεις και άλλα τέτοια κουραφέξαλα.
  Δεν μας λένε όμως, εκεί στον ΔΟΛ, ποίοι μιλούσαν για "φιλικές συναντήσεις" όταν ανακρινόταν σειρά μελών του αντιδικτατορικού αγώνα για να "δώσουν" ό,τι ήξεραν για τη 17Ν; Αυτά τα διέρρεε ο πρώην επικεφαλής (επι ΠΑΣΟΚ) της ΚΥΠ, Αποστολίδης (διπλωμάτης, τοποθετήθηκε εκεί μετά τους χειρισμούς του στην υπόθεση Οτσαλαν).

  Ποιός έλεγε ότι με τις συλλήψεις αυτού του κομματιού της 17Ν έκλεισε δια παντός το κεφάλαιο τρομοκρατία στην Ελλάδα;

  Ποιός κατέκρινε οποιονδήποτε δημοσιογράφο τολμούσε να πεί ότι δεν μπορεί να είναι η 17Ν αυτό το "τσίρκο" των Ξηρών που μας παρουσίασαν; Το Βήμα δεν ήταν άλλωστε η φωνή του Μιχαλάκη του Χρυσοχοΐδη και του Νασιάκου; Δύο δημοσιογράφοι του που τώρα είναι στην Καθημερινή χειρίστηκαν αποκλειστικά το θέμα, παραγκωνίζοντας κάθε άλλη φωνή εντός της εφημερίδας.

  Αυτά για την ιστορία. Διότι το Συγκρότημα Λαμπράκη, όταν ήθελε να στηρίξει τον Σημίτη και τους Ολυμπιακούς, λειτουργούσε ως ιδεολογικός "τραμπούκος" κλείνοντας όλα τα υπόλοιπα στόματα. Τώρα, αίφνης, θυμήθηκε ότι κάποιοι είναι έξω; Οποία υποκρισία, όταν είναι κοινό μυστικό, ποίοι του αντιδικτατορικού αγώνα "κάρφωσαν" με αντάλλαγμα την ασυλία και τα οφίτσια. Ετσι δεν είναι σύντροφοι των "προοδευτικών" φυλλάδων, τα Νέα και η Ελευθεροτυπία;

  Για καθαρά ιστορικούς λόγους και επειδή πρέπει να πάψουν να παίζονται ύποπτα παιχνίδια με την τρομοκρατία, οι Κουφοντίνας, Γιωτόπουλος, Τσελέντης, καλό θα ήταν να γράψουν κάτι. Τα δε παιχνιδάκια, στύλ Τζωρτζάτου, καλό είναι να γίνονται. Απλά επιβεβαιώνουν αυτά που ήδη ξέρουμε και πολλά άλλα (σοβαρότερα) τα οποία επίσης ξέρουν ότι ξέρουμε. Ομως, μόνον σε δικολαβίστικα παιχνίδια βοηθούν τους Γιωτόπουλο-Τζωρτζάτο. Ο λόγος τώρα στον Κουφοντίνα, από την ... ΠΑΜΚ Γκύζη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.