#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/07/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και μ' ένα μάτι, και μ' ένα χέρι, ακόμη και με τα δόντια 

Δεν λέω είναι άδικη η σύγκριση του πώς πολιτεύονται και τι πετυχαίνουν ο Μόντι ή ο Ολάντ και τι η δική μας πολιτική ηγεσία, γιατί απλώς είναι μικρό και «κουρασμένο» δείγμα η Ελλάδα. Από την άλλη, εξίσου άδικο είναι να συγκρινόμαστε πλέον από πλευράς ανταγωνιστικότητας με την Μποτσουάνα! Επίσης εξίσου άδικο -για τους εαυτούς μας και για τους ξένους εταίρους- είναι το να κάνουμε λιγότερες θεσμικές αλλαγές κι από τη Βόρειο Κορέα του Σουλ-Κιμ-Γιουνγκ-Ιλ ή όπως αλλιώς λέγεται, τέλος πάντων. Μα πόσες φορές ΑΚΟΜΑ θα συζητάμε αν πρέπει ή όχι να γίνει. έστω και μία ιδιωτικοποίηση; Για πόσα χρόνια θα βασανιζόμαστε και θα βασανίζουμε όποιους δημοσίους υπαλλήλους πρέπει να φύγουν, ΑΝ πρέπει να φύγουν; Πόσα-πόσα, νόσα-νόσα, ή μάλλον νήσσα-νήσσα.

 

Με το να κάνουμε την πάπια δυο χρόνια τώρα, παίζοντας σατανικό (όπως νομίζουμε) «κρυφτούλι» με την τρόικα, δεν κερδίζουμε τίποτα. Μας ξέρουν και τους ξέρουμε. Ας πάρουμε μια απόφαση να τους το πούμε κι αυτούς μπας και αλλάξει κάτι. Θα κάνουμε όσα είπαμε ή κάποια απ' όσα είπαμε ή όχι; Αν δεν το θέλουμε, να το τελειώνουμε. Αν το θέλουμε, να το κάνουμε. Ολοι ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΧΑΘΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Στην αρχή λέγαμε περιορισμό του Δημοσίου αλλά χωρίς απολύσεις. Τους είπαμε όμως ότι θα κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις. Τώρα θέλουμε να μειωθεί το Δημόσιο και χωρίς απολύσεις και χωρίς ιδιωτικοποιήσεις. Να μείνουν όλα κρατικά, αλλά να. μικρύνουν έτσι ξαφνικά! ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΜΕ; Οχι πάντως τους ξένους. Πρώτοι ο Ολάντ και ο Μόντι θα μας πλακώσουν και θα 'ναι και η τελευταία μας!

 

Εχουμε εναποθέσει όλες τις ελπίδες μας σε αυτή την τελευταία κυβέρνηση συνεργασίας προτού παραδώσουμε ψυχή και πνεύμα στην αντιπολίτευση για να ασχοληθεί με τα τυπικά της πένθιμης τελετής. Ε, ακριβώς γι' αυτό, επειδή η υπό τον Σαμαρά κυβέρνηση είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ μας ΕΛΠΙΔΑ μπας και σωθούμε, οφείλουμε να χτυπήσουμε το καμπανάκι ότι δεν έχει πιάσει ακόμη τον ρυθμό και το «τέμπο» που χρειάζεται. Ολες οι εξηγήσεις δεκτές. Αλλωστε μόνο το Νου-Δου κομμάτι της ψιλολειτουργεί, το ΠΑΣΟΚ παρίσταται μες στα προβλήματά του κι αυτό, ενώ η ΔΗΜ.ΑΡ. παρακολουθεί και προβληματίζεται (και καλά κάνει απ' την πλευρά της, εδώ που τα λέμε). Ναι, αλλά ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ και θα την πληρώσουμε όλοι τελικά. Δεν στέκει σαν δικαιολογία για τη λοιπή κυβέρνηση το έκτακτο και περαστικό πρόβλημα υγείας του πρωθυπουργού. Δεν μπορεί να καλύπτονται πίσω από αυτό, την ώρα που ο ίδιος το αψηφά και δείχνει να το παίζει κορόνα-γράμματα για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Απ' την ώρα που ο ίδιος ο Σαμαράς κάνει τέτοια υπεράνθρωπη προσπάθεια, κανένας άλλος δεν μπορεί να αναζητεί δικαιολογίες.

 

Σας το υπογράφω ότι ο ίδιος ξέρει πολύ καλά πως μπορεί να πάθει ζημιά διά βίου στην όρασή του γιατί δεν ακούει κανέναν γιατρό, αλλά το βάζει στην άκρη για να κάνει αυτό που πρέπει. Είναι μεγάλη μαγκιά το ότι σηκώνεται και τα δίνει όλα, ενώ όλοι οι ειδικοί τού λένε ότι θα 'πρεπε να 'ναι ξάπλα. Ξέρει ότι είναι η τελευταία του πολιτική στροφή και θα την πάρει όρθιος κι ό,τι γίνει. Καλύτερα αυτό παρά κάτι «αραχτοί» που 'καναν τα στραβά μάτια τα κρίσιμα χρόνια, πόσο μάλλον κάποιοι ανοιχτομάτηδες. Μην πω ότι τώρα ο Σαμαράς δείχνει πιο ΔΥΝΑΤΟΣ από πριν. Οι άλλοι γιατί σέρνονται; Αν νομίζουν ότι έτσι θα βγει το καλοκαίρι «και βλέπουμε», κάνουν λάθος. Δεν θα βλέπουμε τίποτα ως χώρα.

 

Μακάρι να ήταν αλλιώς οι συσχετισμοί και να μπορούσε και να ήθελε ο Βενιζέλος να παίξει πολύ πιο ΕΝΕΡΓΟ ρόλο. Τότε νομίζω ότι θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες και γι' αυτό δεν είναι αργά για να τον αναλάβει. Ας αφήσει τους από κάτω και τους από γύρω και τους από δίπλα να μουρμουράνε και να τον πολεμάνε. ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; Στο κάτω-κάτω κι αυτός τον τελευταίο του πολιτικό γύρο στο πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ δίνει, τι έχει να χάσει; Και το ίδιο το κόμμα είναι πια και μονόφθαλμο και μονόχερο και κουτσο-στραβό. Αρα; Αρα ένας δρόμος υπάρχει: το ΜΠΡΟΣΤΑ και ό,τι πιάσουμε! Γιατί αν επικρατήσει στους υπουργούς και τα στελέχη η λογική «και τι θα κάνουμε αν μας στείλει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά στα δικαστήρια;», τότε έχετε γεια, βρυσούλες, από τώρα. Και ήταν πολύ λυπηρό το ότι ο Τσίπρας άρχισε πριν αλέκτορα φωνήσαι τις συνήθεις απειλές προς πιθανούς πωλητές και αόρατους προς το παρόν αγοραστές της «Δημόσιας Περιουσίας» να προσέξουν τις ευθύνες τους, ότι δεν θα αναγνωρίσει τίποτα κ.λπ. κ.λπ.

 

Κατ' αρχάς, πρόκειται για εξαιρετικά παλαιοκομματική πολιτική ηθική. Κατά δεύτερον, υπονομεύει ευθέως την ύστατη προσπάθεια της Ελλάδας να παραμείνει στο ευρώ (όπως την υπονόμευσε και η αχρείαστη φανφαρονική κυβερνητική δήλωση «δεν θα φύγει κανένας δημόσιος υπάλληλος» - ΚΑΝ' ΤΟ, αλλά μην το φωνάζεις διεθνώς). Κατά τρίτον, ο Τσίπρας δεν χρειαζόταν να πάρει πάνω του την ευθύνη ότι ο ίδιος φρενάρει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, κι έτσι, μπλα-μπλα-μπλα, οδηγεί τη χώρα στα βράχια κ.λπ. κ.λπ. Δηλαδή τι φαντάζεται, ότι αν τους αφήσει μόνους και απερίσπαστους θα τα καταφέρουν; Και γιατί δεν τα κατάφεραν δύο χρόνια ΠΡΙΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 4%-5%; Αρα αρκετά με τους συσχετισμούς και τις ισορροπίες, ή δίνουμε μάχη και μ' ένα μάτι, και μ' ένα χέρι, και με τα δόντια, ή τα χάνουμε όλα!

 Θέμος Αναστασιάδης στο Πρώτο Θέμα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτρης Π. avatar
  Δημήτρης Π. 10/07/2012 12:11:22

  Ώπα, αβάντα ο Θέμος; Επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω για τις αγαθές προθέσεις του.
  ΥΓ: Τι έγινε με την υπόθεσή του, αλήθεια;

 2. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 10/07/2012 12:18:09

  Οχι καί 'τά χάνουμε όλα', ρέ Θέμο, ξέχασες τίς καταθέσεις σου στήν Ελβετία?

 3. Tassos avatar
  Tassos 10/07/2012 12:46:36

  Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο Θέμος ψήφιζε Πολιτική Ανοιξη και έστω και αν δικαίως τον βλέπουμε με μισό μάτι, βοήθησε πολύ προεκλογικά. Πήρε ξεκάθαρη θέση.

 4. Γρύνη avatar
  Γρύνη 10/07/2012 12:52:40

  και ο Θέμος όψιμος υποστηρικτης Σαμαρα;
  γιατι καλέ κυριε:
  γιατι;

  • chrisss avatar
   chrisss @ Γρύνη 10/07/2012 14:23:49

   Επειδή ο κάθε νοήμων άνθρωπος που έχει συμφέροντα από την επιβίωση της Ελλάδας, εύχεται να πετύχει ο Σαμαράς..σε αντίθεση με σένα και υπόλοιπα τρολ του ΤΣΥΡΙΖΑ που εύχεστε το αντίθετο, προκειμένου να γίνουμε Κούβα..κατεβάστε τους διακόπτες, αρχίστε τις φασαρίες ξέρετε εσείς..στο παρελθόν τα καταφέρατε..αυτήν την φορά θα καταλάβετε τι σημαίνει δεξιός...

 5. Λιογκος avatar
  Λιογκος 10/07/2012 12:53:58

  Μιλάνε όλοι, μιλάει και ο Θέμος...με τις σακούλες!!!! Ίσα ίσα που η υποστήριξη του Θεμου στην κυβέρνηση με βάζει σε υποψίες.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Λιογκος 10/07/2012 16:21:17

   Ενώ η υποστήριξη Μπόμπολα, Αλαφούζου και Αγγελοπούλου στον Τσίπρα;

 6. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 10/07/2012 13:13:36

  ... Απ’ την ώρα που ο ίδιος ο Σαμαράς κάνει τέτοια υπεράνθρωπη προσπάθεια, κανένας άλλος δεν μπορεί να αναζητεί δικαιολογίες.
  Σας το υπογράφω ότι ο ίδιος ξέρει πολύ καλά πως μπορεί να πάθει ζημιά διά βίου στην όρασή του γιατί δεν ακούει κανέναν γιατρό, αλλά το βάζει στην άκρη για να κάνει αυτό που πρέπει. Είναι μεγάλη μαγκιά το ότι σηκώνεται και τα δίνει όλα, ενώ όλοι οι ειδικοί τού λένε ότι θα ‘πρεπε να ‘ναι ξάπλα. Ξέρει ότι είναι η τελευταία του πολιτική στροφή και θα την πάρει όρθιος κι ό,τι γίνει. Καλύτερα αυτό παρά κάτι «αραχτοί» που ‘καναν τα στραβά μάτια τα κρίσιμα χρόνια, πόσο μάλλον κάποιοι ανοιχτομάτηδες. Μην πω ότι τώρα ο Σαμαράς δείχνει πιο ΔΥΝΑΤΟΣ από πριν. Οι άλλοι γιατί σέρνονται; ''

  Γιατί σέρνονται;;;; Έλάτε τώρα κύριε Αναστασιάδη που δεν καταλαβαίνετε γιατί.....σέρνονται;;; Τους ξέρετε όλους καλά. Δεν είστε άρτι αφιχθείς από τον μακρινό πλανήτη Ανδρομέδα !!! Γιατί απλά, τα σαλιγκάρια, τα φίδια, οι σαύρες και τα λοιπά ερπετά του ζωϊκού βασιλείου, δεν διαθέτουν φτερά και στον αιώνα τον άπαντα, όσα ακριβά κοστούμια κι αν αλλάξουν, όσα υψηλά αξιώματα κι αν ''ενδυθούν'', ποτέ δε θα ξεφύγουν απ΄τον εαυτό τους. Θα παραμείνουν διά παντός εκεί, κολλημένα στο χώμα....
  Το τραγικό για τον κ. Α.Σαμαρά (και για εμάς), είναι που ΚΑΙ εσωκομματικά αλλά και τώρα που εξ΄ανάγκης οδηγήθηκε σ΄αυτή τη ......συγκυβέρνηση της.... συνευθύνης (και καλά), περιστοιχίζεται ως επί το πλείστον από ασήμαντους, ατάλαντους, ψιλικατζήδες και στενόμυαλους, φαιδρούς μικροσυμφεροντολόγους. Ανθρωπάκια μετριότατου πολιτικού αναστήματος, χαμένα στη βολή της αυταρέσκειας και της ανικανότητάς τους. Κάθε μέρα ετούτη η αλήθεια, θα γίνεται όλο και πιό φλύαρη. Η ψυχική, διανοητική, ηθική του υπεροχή καθώς και το αίσθημα αυτοθυσίας που επιδεικνύει, αποτελούν ψιλά γράμματα για τους ανάξιους ''συνεργάτες'' και τους τυχοδιώκτες ψυχικά τσιγκούνηδες ''συγκυβερνώντες''. Ένας ταλαντούχος λευκός βασιλιάς, περιτριγυρισμένος από ράθυμα μωροφιλόδοξα πιόνια, χωρίς έμπνευση, χωρίς ορμή και χωρίς πάθος..... Το οτι στη σκακιέρα αυτή διακυβεύεται η ζωή τόσων ανθρώπων, το παρόν και το μέλλον της χώρας αλλά και των ερχόμενων Ελλήνων, δε φαίνεται να συγκινεί ούτε να ευαισθητοποιεί και τόσο τα παχύδερμα ερπετά.... Αλήθεια κ. Αντώνη Σαμαρά, πρέπει να αισθάνεστε αβάσταχτα μόνος ανάμεσα σε τόσους ψυχικά νεκρούς.....

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ BLACKQUEEN 10/07/2012 16:29:31

   Προσυπογράφω!!!

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Diamond Angel 10/07/2012 18:33:47

    Me too.

    • tak avatar
     tak @ Strange Attractor 10/07/2012 19:05:37

     Μέσα...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ BLACKQUEEN 10/07/2012 18:35:03

   Μαύρη Βασίλισσα συμφωνώ απολύτως !

 7. rasputin avatar
  rasputin 10/07/2012 13:36:58

  Άσχετα με το παρελθόν του Θέμου , το άρθρο είναι πολύ καλό .
  Αφού ο ίδιος έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα και μπορεί να περάσει τζάμι οπουδήποτε , θα μπορούσε να μην γράψει και τίποτα .

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ rasputin 10/07/2012 14:47:03

   Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, την δόξαν ουδείς.... (δεν το πιστεύω που το έγραψα !)

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 10/07/2012 14:44:06

  Ο Θέμος ξεσκούφωτος και γονατιστός στην Κανόσσα;
  Σαν τον Ερρίκο τον 4ο, τον επί πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντα βασιλέα, που ζητούσε συγχώρεση από τον Πάπα Γρηγόριο;
  Μάλλον τα βρήκε εξωδικαστικά στη δίκη με τον τρισ-τρισμέγιστο και γιγαντιαίο που σαλτάρισε από το ρετιρέ - και τώρα κλείνει άρον άρον όλο το παρελθόν του.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 10/07/2012 14:45:31

   Παρά τα συνήθη ύποπτα κίνητρα του ανδρός, στο φραστικόν μέρος έχει πολλά δίκαια.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Ο Θείος 10/07/2012 17:56:49

   Εχεις καμία συγκεκριμένη πληροφορία για να στηρίξεις τα λεγόμενά σου ή γενικολογείς ως συνήθως;

   • EVANGELOS avatar
    EVANGELOS @ Factorx 11/07/2012 01:27:07

    το ερώτημα είναι και παραμένει όμως ...

    ΠΟΤΕ θα τελεσφορήσει η έρευνα για την βαλίτσα με τα ευρώ (τελικά ήταν νομιμα δηλωμένα ή όχι) γιατί ως θέμα είχε και επίσημα ανακοινώθεί από το τότε ΣΔΟΕ

    και επίσης ΠΟΤΕ θα ενημερωθούμε και για την άλλη υπόθεση στην οποία ο ευτραφής κύριος είχε εμπλέξει και τον τότε πρωθυπουργό με ΔΗΜΟΣΙΕΣ δηλώσεις του ???

    αν και για τα 2 ο κύριος κακώς ενεπλέχθει του οφείλουν οι υπηρεσίες της χώρας και καμιά 10δα πρωην υπουργοί τουλάχιστον δημόσια συγνώμη ...

    αν όχι τότε στην καλύτερη δε δικαιούται να συμβουλεύει ούτε τους κολλητούς του , πόσο μάλλον να αρθρογραφεί εν είδει κήνσορα

    σε κάθε περίπτωση το ότι ανήρτησε το αντινιούζ άρθρο του πιο χαρακτηριστικού δείγματος του συστήματος πασοκ και πιο αήθη υβριστή όσων είχαν τολμήσει κατά καιρούς να αντιταχθούν ή να διαφωνήσουν με το θεάρεστον πασόκ .... είναι ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΙΑΣ

    • Factorx avatar
     Factorx @ EVANGELOS 11/07/2012 01:58:10

     Γιατί είναι άξιον απορίας; Επειδή ορισμένοι σκέφτονται με κουτάκια και αυτόματες συνεπαγωγές θα υποκύψει και το antinews στον φαρισαισμό και τον λαικισμό αυτών που ανακάλυψαν την δημοκρατία στο διαδίκτυο; Το ανεβάσαμε επειδή το βρίσκουμε άκρως ενδιαφέρον ένας εκπρόσωπος της κατεστημένης δημοσιογραφίας - αλλά καλός δημοσιογράφος, ό,τι και να λέτε - να γράψει ένα τόσο καλό άρθρο.Και επειδή ακριβώς έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στα γεγονότα που αναφέρεσαι στο παρελθόν μπορούμε να αναδημοσιεύσουμε το άρθρο διατρέχοντας φυσικά τον κίνδυνο οι τάχαμ δήθεν του διαδικτύου να πουνε διάφορα. Αλλά πότε υποκύψαμε στον συρμό για να το κάνουμε τώρα;

 9. Iωάννης34 avatar
  Iωάννης34 10/07/2012 23:52:46

  Ας κρεμιέται λοιπόν μόνο η Αυγή στα περίπτερα,αφού σύμφωνα με πολλούς,ο καλός λόγος και η υποστηριξη κρύβουν συνομωσίες.
  Βέβαια όλοι σας "διαβάζετε" το κουπόνι του Καρφούρ,αλλά όχι τα αρθρα του Θέμου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.