#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/02/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και εγένετο "Ελληνοχριστιανικός Φιλελευθερισμός"Πολύ συζητάμε τον τελευταίο καιρό για το τι δρόμο πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μετά την τριετή, διαρκή, οικονομική καταιγίδα η οποία την έχει ρίξει στα βράχια. Μιλήσαμε για το τέλος της μεταπολίτευσης, για το παλιό που πεθαίνει και για το νέο που δεν έχει ακόμα γεννηθεί. Πολλοί αρθρογράφοι εδώ έχουν αναφερθεί στην ανάγκη μιας νέας κοινωνικής ανασύνθεσης η οποία θα έχει ως φορέα μια νέα κεντροδεξιά, πατριωτική, κοινωνική και φιλελεύθερη. Άλλοι, σε άλλους χώρους, υποστηρίζουν ότι ο δρόμος πρέπει να είναι σοσιαλιστικός, κοινωνικός και πατριωτικός. Ο εξωλέστατος, προσφάτως αφορισθείς με διαδικτυακό συνοδικό, αρθογράφος Σωτήρης Μητραλέξης, έχει πολλές φορές γράψει για τα χαρακτηριστικά του Νέου που κατά την άποψή του πρέπει να προτάξει η Κεντροδεξιά. Το ίδιο και ο Μ. Οδυσσέας, ο Κώστας Ροδινός, ο Akenaton αλλά και πολλοί σχολιαστές έχουν διατυπώσει ζείδωρες προτάσεις για το θέμα.

Λοιπόν, έχω να κάνω μια ρηξικέλευθη πρόταση η οποία μου ήρθε στο νου μετά το έσχατο  άρθρο του αδελφού εν Χριστώ Σωτήρη Μητραλέξη. Παρατήρησα ότι υπάρχει έντονη ανάγκη στο ποίμνιο της Δεξιάς ενός εθνάρχη με τον φλογερό αλλά και συνάμα παρηγορητικό λόγο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου αλλά και με την αμετακίνητη πατριωτική στάση του τεθνεώτος Τάσσου Παπαδόπουλου. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Και οι δύο αναπαύονται, ελπίζω εν ειρήνη, στην αγκαλιά του Δημιουργού.

Γι’ αυτό, λοιπόν, προτείνω στον Πρωθυπουργό να αφήσει για λίγο την καθημερινή ενασχόληση με τα βαρετά διοικητικά καθήκοντα (να τρέχει δηλαδή να συντονίσει τον Λιβιεράτο, τον Μουσουρούλη και τον Τσαυτάρη) και ας γραφτεί στη Ριζάρειο. Θα λάβει ταχύρρυθμα μαθήματα περί τα ιερατικά και τα θεολογικά και θα βρεθεί μια νομική φόρμουλα τέλος πάντων-η πατρίδα βρίσκεται εν κινδύνω – να αναλάβει με συνοπτικές διαδικασίες Αρχιεπίσκοπος. Ο Ιερώνυμος θα παραχωρήσει, για όσο χρειαστεί, τον αρχιεπισκοπικό θρόνο και θα αναλάβει πάλι μετά το πέρας της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Με αυτό τον τρόπο πιστεύω ότι δίνεται η καλύτερη λύση στο πρόβλημα. Ο Σαμαράς είναι πατριώτης και καλός χριστιανός. Μπορεί να δράσει και ως πολιτικός ηγέτης με τον πατριωτικό του λόγο αλλά και με τη δύναμη του Θεού και την αγάπη του χριστεπώνυμου πλήθους μπορεί να λειτουργήσει και παρηγορητικά στους χειμαζόμενους συμπολίτες μας, αφού ο Στουρνάρας θα αναλάβει και το παγκάρι. Έτσι δε θα υπάρχει και το πλαστό πρόβλημα διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους αφού το κράτος θα αγκαλιάσει την εκκλησία. Και με αυτό τον τρόπο θα ενοποιήσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας και συνεπώς θα μπορεί να διαπραγματευτεί από καλύτερη θέση με την Τρόϊκα.

Επειδή, όμως,  χρειαζόμαστε μια σύνθεση για αυτή την δράση η οποία θα συνθέτει όλη αυτή την προσπάθεια, υπάρχει κι εδώ λύση. Ελληνοχριστιανικός Φιλελευθερισμός. Ο Ροδινός με μεγάλη γνώση του κλασικού  φιλελευθερισμού και ο Μητραλέξης (παρόλο που βρίσκεται σε υποχρεωτική αργία) με βαθειά γνώση ορθόδοξης παράδοσης θα συνθέσουν το μανιφέστο της νέας ιδεολογίας. Έτσι, με τον Ρώουλς στο ένα χέρι και τον Μάξιμο τον Ομολογητή στο άλλο, θα πορευτούμε σε νέους δρόμους οι οποίοι θα οδηγήσουν στην πολυπόθητη Ανάσταση του Έθνους.

Προτείνω επίσης να χειροτονηθεί αρχιμανδρίτης ο Χρύσανθος και πρωτοσύγκελος ο Φαήλος, γιατί δεν μπορεί ο προκαθήμενος να ασχολείται με όλα τα τρέχοντα ζητήματα. Ο Χρύσανθος θα αναλάβει ρόλο κατηχητικό του νέου δόγματος ενώ ο Φαήλος με το λόγο του, πύρινη ρομφαία, θα κηρύττει από άμβωνος κάθε Κυριακή τη Φιλελεύθερη Αγάπη. Θα εκδοθεί και νέο περιοδικό, ο Φιλελεύθερος Σωτήρ, με διευθυντή το Μικρό Οδυσσέα και αρχισυντάκτη τον Akenaton. Αριστερό και Δεξιό Ψάλτη θα χορηγήσει το Antinews. Η ταπεινότης μου προσφέρεται ως ιεραπόστολος στο Νησί των Βροχών και της Ομίχλης. Ανάλογο ιεραποστολικό έργο μπορεί να αναλάβει ο Ιαπετός στο Βερολίνο καθώς και άλλοι Απόστολοι του Antinews ανά την Οικουμένη.

Βοήθειά μας. Αμήν.

Γ. Φ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δαναός avatar
  Δαναός 01/02/2013 11:06:25

  Σκέφτεσαι τους "τρεις τερματοφύλακες" με ράσο και καλιμαύχι;

 2. fitsoulas avatar
  fitsoulas 01/02/2013 11:19:11

  Ε όχι και ο Σαμαράς με μούσια! Τόσα χρόνια κάναμε να απαλλαγούμε από την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς και εσείς θέλετε να μου τον κάνετε Βελουχιώτη; Ούτε για αστείο!

 3. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 01/02/2013 11:40:45

  Πρόταση με πολύ μέλλον μου φαίνεται.
  Αλλά βλέπω ήδη και τους ανταγωνιστές να έρχονται, ομνύοντας στο ένδοξο παρελθόν, τότε που τα παγκάρια ξεχείλιζαν απο Ευρά: Οι "Γνήσιοι Ελληνοχριστιανοί Φιλελεύθεροι", οι αποκαλούμενοι στην χυδαία γλώσσα "Παλαιοημερολογίτες". Με εναλλακτική Αρχιεπισκοπή στην Ραφήνα, και με αρχιερατική τριπλέτα τον Κωνσταντίνον τον Β', τον Πάκην τον Νομοθέτην και τον Θεόδωρον τον Φιλόσοφον, γνωστόν και ως Ζαν Ζακ Ρουσσώ.

 4. Σωτ Μητραλ avatar
  Σωτ Μητραλ 01/02/2013 12:15:02

  Πραγματικά, Μνήσθητί μου Κύριε!

 5. akenaton avatar
  akenaton 01/02/2013 12:21:43

  Τρεις παπάδες με μαγιό κι ο Δεσπότης καουμπόη !!!!! Θου Κύριε ..... έρχονται και Αποκριές!

 6. Vrennus avatar
  Vrennus 01/02/2013 12:26:53

  Μάλλον Αγιατολλάχ ψάχνει το ποίμνιο παρά Αρχιεπίσκοπο...

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Vrennus 01/02/2013 17:34:20

   Ρέ Μεγάλε.
   Μήπως είσαι από άλλο ανέκδοτο καί δέν τό ξέρεις;

 7. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 01/02/2013 13:28:54

  Καντηλανάφτη δέν ἔβαλες...

 8. Στέργιος avatar
  Στέργιος 01/02/2013 17:23:30

  Το "ποίμνιο" δεν θέλει ούτε αγιατολλάδες, ούτε δικτάτορες.
  Θέλει να μπορεί το παιδί του να λέει το Πάτερ Ημών στο σχολείο χωρίς να το κοροϊδεύουν ως σκοταδιστή και να υψώνει τη σημαία στο μπαλκόνι την 28η Οκτωβρίου χωρίς να τον λοιδωρούν ως εθνικιστή.

  Επίσης, οι Έλληνες δεν θέλουν "φιλελευθερισμό" α λα Wall Street. Θέλουν να μπορούν να ζουν και να αναπτύσσονται ελεύθεροι μέσα από τη δουλειά τους, και να μην τους καταληστεύει το κράτος από σαράντα μπάντες.

 9. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 01/02/2013 17:32:32

  Ενδιαφέρον !!!
  Τί κάνει τό υγρό κλίμα.

 10. dim avatar
  dim 01/02/2013 18:04:44

  "Πατριωτικός Κοινωνικός Φιλελευθερισμός"

  Αυτή είναι η ιδεολογία που θα κυριαρχήσει στη πατρίδα μας για την επόμενη εικοσαετία...

  Όροι που περιλαμβάνουν στο ακέραιο αυτό που αντιπροσωπεύει η Κεντροδεξιά παράταξη, τόσο στα οικονομικά θέματα, όσο και στα κοινωνικο-πολιτισμικό-εθνικά θέματα.... Συντηρητισμός (με την έννοια του σεβασμού στους Ελληνικούς θεσμούς, οικογένεια, θρησκεία, παιδεία, γλώσσα, ήθη και έθιμα κλπ), Πατριωτισμός (με την έννοια της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων), Κοινωνικός Φιλελευθερισμός (με την έννοια της ενίσχυσης της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας σε μια ελεύθερη αγορά, με το κράτος να περιορίζεται μόνο στην παρέμβαση υπερ της προστασίας των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων).

  Γνήσια – αυθεντική κεντροδεξιά και στους δύο άξονες (οικονομικός και κοινωνικο-εθνικο-πολιτισμικός άξονας) που αναλύεται πλέον κάθε σύγχρονο πολιτικό σύστημα…

  Κοινωνικός Φιλελευθερισμός (Κεντροδεξιά του οικονομικού άξονα, αποκλείοντας έτσι δεξιές λογικές ακραίου φιλελευθερισμού στα οικονομικά, και κάθε τι από το κέντρο και αριστερά – σοσιαλδημοκρατία, σοσιαλισμό κλπ)….

  Πατριωτισμός (Κεντροδεξιά του εθνικο-κοινωνικού άξονα, αποκλείοντας έτσι ακροδεξιές εθνικιστικές πρακτικές και επιδιώξεις, αλλά και κάθε τι από το κέντρο και αριστερά – ακραίες φιλελεύθερες απόψεις για τα όρια ελευθερίας του ατόμου εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, ατομικισμός, αναρχία κλπ).

 11. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 01/02/2013 21:33:40

  Μου ακούγεται σαν το "Ανεξάρτητος Κομμουνιστής της Δεξιάς"

 12. ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ avatar
  ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ 01/02/2013 22:09:17

  Ευσεβείς καφετζούδες , χαρτορίχτρες και λοιποί-ές περί την "Μαντική Τέχνη" διατριβούντες ... ειδικά μετά την Κυριακάτικη λειτουργία , αναλαμβάνονται υπό του υποφαινόμενου για εντατικά Σεμινάρια , όστις βεβαίως - βεβαίως ήθελε αποδώσει και τον αναλογούντα (εκ βλακείας προερχόμενον) φόρον , εις τον Κερβερίζοντα "παγκαρίστα" , ερίτιμον Στουρνάρα .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.