#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/02/2011 14:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και για το ... Νόμπελ Οικονομίας πάει τώρα ο ΠρωθυπουργόςΕνα μεγάλο μπράβο στην κυβέρνηση του Μνημονίου η οποία υιοθετώντας τα ισοπεδωτικά μέτρα που μας επέβαλαν οι ξένοι για να μας “σώσουν” κατόρθωσε το ακατόρθωτο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η ύφεση στην Ελλάδα το τέταρτο τρίμηνο του 2010, δηλαδή ενώ είμαστε με τα... μπούνια μέσα στο Μνημόνιο, έφτασε το -6,6%. Σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο ο αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας αυξήθηκε κατά -1,4%. Aναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι η ύφεση θα ανέλθει στο 4,8% (σε ετήσια βάση), έναντι 4,6% στο τρίτο τρίμηνο του 2010 (5,7% σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία).

Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,4% έναντι πρόβλεψης για μείωση 1,2% (1,7% σύμφωνα με την αναθεώρηση της ΕΛΣΤΑΤ).

Σε ό,τι αφορά το 2010, σε ετήσια βάση η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 5,7% στο τρίτο, 5,1% στο δεύτερο και 0,7% στο πρώτο τρίμηνο.

Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,7% το τρίτο, 1,8% το δεύτερο και 1,9% το πρώτο τρίμηνο.

Νομίζουμε ότι δεν χάνουν πλέον το Νόμπελ Οικονομίας με τα αποτελέσματα αυτά που δείχνουν ότι η οικονομία βυθίζεται στην κρίση, το Μνημόνιο δεν ήταν απαραίτητο και τώρα η χώρα θα κληθεί να πάρει νέα μέτρα, από ξεπούλημα μέχρι φόρους και περικοπές.

Η Νέα Δημοκρατία

Δριμύ κατηγορώ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης άσκησε, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή την έκθεση της Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος τονίζει αυτό που φωνάζει εδώ και μήνες ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, υποστηρίζοντας πως «ο μόνος δρόμος είναι η ανάπτυξη και η αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής. Δυστυχώς η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν ακούει. Τα αδιέξοδα του Μνημονίου και η πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου έχουν οδηγήσει την οικονομία σε παράλυση. Οι θυσίες των πολιτών πάνε χαμένες και το μέλλον είναι δυσοίωνο».

Ο κ. Μιχελάκης βασιζόμενος στα στοιχεία που δείχνουν την ύφεση στο τρίτο τρίμηνο του 2010 να φτάνει το 4,6%, τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου να τρέχει με 5,2%, την ανεργία να εκτινάσσεται στο 13,9% τον Νοέμβριο και τα λουκέτα στην αγορά να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου, οράματος, ελπίδας και αναπτυξιακής προοπτικής, τονίζοντας πως η κυβέρνηση Παπανδρέου "βύθισε σε χρόνο ρεκόρ την Ελλάδα στην ύφεση, την ανεργία και λιτότητα. «Έχουν αυτοπαγιδευτεί, έχουν οδηγήσει την οικονομία και την ελληνική κοινωνία σε τραγικά αδιέξοδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα εδώ:

(Εικόνα απο το http://antistachef.wordpress.com/)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Zio avatar
  Zio 15/02/2011 14:51:58

  http://antistachef.files.wordpress.com/2011/02/1821.jpg

 2. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 15/02/2011 15:14:52

  Τι άλλο περιμέναμε; Σε μια χώρα με ελάχιστη βιομηχανία, εγκαταλλειμένη αγροτική παραγωγή και υπερδιογκωμένες δημόσιες υπηρεσίες (των οποίων η απότομη συρρίκνωση θα έχει τραγικά αποτελέσματα και πολλαπλάσιες αρνητικές επιπτώσεις στην κατανάλωση και στην παραγωγή λόγω της ανεργίας και της απώλειας εισοδήματος) αποφάσισε ο ΓΑΠ και οι φίλοι του από το εξωτερικό να αυξήσουν τους ήδη υψηλούς έμμεσους φόρους και να μειώσουν τους ήδη χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις δήθεν για να μειώσουν ένα έλλειμμα που δημιουργήθηκε από τερατώδεις σπατάλες και κλοπές μιας μεγάλης παρέας πολιτικών και των συνεργατών τους (που παραμένουν στο απυρόβλητο) και να γίνουμε ανταγωνιστικοί είτε απέναντι στις δυτικές οικονομίες, οι οποίες προηγούνται πολλές δεκαετίες από εμάς (και ο μόνος τρόπος να τις πλησιάσουμε θα ήταν οι σωστά χρησιμοποιούμενες επιδοτήσεις, που απαγορεύονται στην ΕΕ, η εκπαίδευση και η έρευνα και όχι το ήδη χαμηλό κόστος εργασίας) είτε απέναντι στις ασιατικές οικονομίες, τις οποίες δεν μπορούν πια να ανταγωνιστούν ούτε οι δυτικές ( η οικονομική και πολιτισμική ηγεμονία της Δύσης τελειώνουν και η κατάρρευση θα είναι εκκωφαντική).
  Επομένως, επειδή αποκλείεται ο ΓΑΠ και η Τρόικα να μην τα έβλεπαν αυτά (δεν έχω νόμπελ οικονομίας), φαινόταν από την αρχή ότι ο στόχος ήταν η χώρα να εξαθλιωθεί ώστε μετά να περάσει η διαχείρισή της σε μη ελληνικά χέρια και να 'λυθούν' στα γρήγορα τα εθνικά της θέματα (τα οποία, αν και οι περισσότεροι το αγνοούν, όχι μόνο συνδέονται με τα οικονομικά αλλά είναι και σοβαρότερα). Βέβαια, για τους αφελείς που έχουν μπερδέψει τους προσκυνητές της ελεύθερης αγοράς και τους εθνοαποδομητές με τον ...Γκάντι, όλα αυτά ήταν και παραμένουν αδιανόητα. Και επειδή τέτοιοι αφελείς υπάρχουν πολλοί (τα καλά της μη-παιδείας μας και του τυφλού μιμητισμού της Δύσης, που μας έχουν μετατρέψει σε αμνησιακούς πιθήκους) το ΠΑΣΟΚ μπορεί ακόμη να πείθει κάμποσο κόσμο ότι αγωνίζεται για το καλό μας και απλά δεν τα βγάζει πέρα με τα κολοσσιαία προβλήματα που προκαλούν η παγκόσμια κρίση, η προηγούμενη διακυβέρνηση και, κυρίως, η διαχρονικά ανεύθυνη και αντιπαραγωγική συμπεριφορά των Ελλήνων (ίσως κάποιοι θα ήθελαν να ετοιμάσουν και στρατόπεδα υποχρεωτικής 'επιμόρφωσης' για αυτόν τον τεμπέλη και πονηρό λαό και όποιος δεν περνάει από αυτά να του απαγορεύεται να εργαστεί).

 3. Orestios avatar
  Orestios 15/02/2011 16:44:50

  Μαφιόζος

 4. brankaleon avatar
  brankaleon 15/02/2011 18:11:18

  Ιδεατό μήνυμα του σύντροφου Δομίνικου προς τον καθοδηγητή του Giorgos.

  Σύντροφε Giorgos.
  Δέξου τα συχαρήκια μου.
  Μένω έκθαμβος για το πώς τα καταφέρνεις και χτίζεις τον σοσιαλισμό στο Ellada.
  Ο ιστορικός του μέλλοντος Θα σε ανταμοίψει Giorgos.
  Σου υπόσχομαι ότι θα κινήσω γη και ουρανό να το πάρεις το μπραβείο.
  Τι να σου πώ βρε σύντροφε Giorgos.
  Μας κούφανες, ...
  Μας ξεκάρφωσες τα πέταλα, ...
  Κατόρθωσες και ανασκοπώπησες έναν λαό, χωρίς ν' ακουσθεί ίχνος βογγητού.
  Μας διδάσκεις Giorgos.
  Να βρεθούμε για να μου τα ξηγήσεις, διεξοδικώτερα.
  Giorgos, ειλικρινά σεμνύνομαι.
  Μόλις τελειώσω αυτό το μήνυμα, θα ξαναβάλω το d.v.d. με τον Ύμνο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
  "ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ, ...

 5. giannis avatar
  giannis 15/02/2011 19:57:32

  "Και γιά το...Νόμπελ Οικονομίας πάει τώρα ο Πρωθυπουργός"
  Καλά και που είναι το παράξενο; εδώ το Νόμπελ Ειρήνης το πήρε ένας από τους
  μεγαλύτερους εγκληματίες του πλανήτη ο ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ ή δεν ξέρουμε ότι τα
  περισσότερα ρυθμίζονται από τους Αμερικάνους, γιατί λοιπόν ο ΠολωνοΕβραίος
  να μη πάρει το Νόμπελ Οικονομίας;

 6. Κατερίνα Κ. avatar
  Κατερίνα Κ. 15/02/2011 20:08:59

  Μην σας φανεί περίεργο άν, η αγία οικογένεια ανοίξει το πορτοφόλι της ( με τα δεδουλευμένα με τον ιδρώτα τηςβέβαια) και επιτύχει και αυτόν τον άθλο. 'Ολα είναι πιθανά . Θα πρέπει αυτοί που πήραν το βραβείο επαξίως να το επιστρέψουν.

 7. of8almos avatar
  of8almos 15/02/2011 21:02:41

  Σας βρίσκω ανενημέρωτους. Για νόμπελ οικονομίας θα πάει η γιαγιά μου.
  Δεν χρωστάει σε καμία τράπεζα, δεν φοροδιαφεύγει, δεν έχει απλήρωτο κανέναν λογαριασμό, δεν μπαίνει τσάμπα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν περνάει τα διόδια χωρίς να πληρώσει, δεν είναι κοπρίτης όπως αυτοί που λέει ο Πάγκαλος, δεν τρώει τα έτοιμα, δεν είναι καταναλώτρια χωρίς όριο.
  Η γιαγιά μου κύριοι είναι ποιο άξια για το άψογο συμμάζεμα που έχει κάνει στα οικονομικά της και θα πάρει το Νόμπελ Οικονομίας.
  Και την γιαγιά μου κύριοι έχει σαν πρώτυπο ο ΓΑΠ. Θέλει να τα καταφέρουμε όπως τα έχει καταφέρει αυτή.... θεός συγχωρέστην, προσπάθησε λίγο ακόμα ΓΑΠ και αν βάλεις για νόμπελ εγώ θα σε καρφώσω ότι αντέγραψες την μέθοδο της γιαγιάς μου και προσπαθείς να την κάνεις και σε εμάς. Να πεθάνουμε όλοι για να είναι όλα τέλεια στην Ελλάδα και εσύ να λές τα κατάφερα για να είσαι ένας επιτυχημένος στα οικονομικά αλλά ενας αποτυχημένος άνθρωπος κατά πρώτον και εστεμένος πρωθυπουργός κατά δεύτερον, γιατί πολιτικός δεν είσαι και δεν προσπαθείς καν να γίνεις.
  Γιατί ο πολιτικός είναι αυτός που ασχολείτε με την πολιτική (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE) με την έννοια που γεννήθηκε και όχι με την έννοια που μεταλλάχθηκε απο τους έλληνες πολιτικούς.

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 15/02/2011 22:42:05

  Ποιο Νόμπελ;
  Στο χέρι πλένουν με σαπούνι τις ζωές τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας.
  και τις μίζες να πέφτουν σαν χαλάζι.
  Πάλι μαχαίρια θα σπάσουν στα κόκαλα και θα λιώσουν υπό άπλετο φως.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.