#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/01/2008 15:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και αερομαχίες πίσω από την υπόθεση Ζαχόπουλου

Η κυβέρνηση των τηλεοπτικών αποκαλύψεων και του πρώτου θέματος
 

Επί κυβέρνησης Καραμανλή, οι μεγάλες υποσχέσεις μεταλλάχθηκαν σε έναν διαρκή ανταγωνισμό «επικοινωνιολόγων», σε ένα καθημερινό διαγωνισμό εντυπώσεων. Όλα γίνονταν για το επόμενο γκάλοπ, για την επόμενη εικόνα του μεγάλου αρχηγού να κατατροπώνει τον μειονεκτικό αντίπαλο του. Όταν όμως η πολιτική ηγεσία βασίζεται στη δημιουργία εντυπώσεων και όχι στην παραγωγή πολιτικής, δεν χρειάζεται πολιτικούς, ούτε οράματα, για να κάνει τη δουλειά της. Χρειάζεται μόνο επικοινωνιολόγους και δημοσιογράφους, «θέματα» και θεάματα. Είδαμε έτσι σε αυτά τα τέσσερα χρόνια το δημόσιο βίο να ευτελίζεται από την τηλεόραση και τα «αποκαλυπτικά» δημοσιεύματα συγκεκριμένων εφημερίδων. Όλοι περίμεναν το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και τις εκπομπές του Μάκη για να δουν ποιος θα ήταν ο επόμενος υπουργός που θα πήγαινε σπίτι του, το επόμενο στέλεχος που θα καταρρακωνόταν ηθικά και πολιτικά.

Τώρα, όλοι συνειδητοποιούν ότι η εφημερίδα, που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη των περισσότερων δύσοσμων καταστάσεων αυτής της τετραετίας, συνεργαζόταν στην  πραγματικότητα στενά με συγκεκριμένους κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς κύκλους. Ακόμα και με το ίδιο το Μαξίμου είχε επαφές και γι αυτό το τελευταίο έχει τώρα πανικοβληθεί και δεν μπορεί να ξεφύγει από την κρίση. Έπρεπε να φύγει ο Μαγγίνας; Τι πιο εύκολο από το να δώσουμε τους Ινδούς για πρώτο θέμα για να τον ξευτελίσουμε και να αναγκασθεί να φύγει μόνος τους και να γλιτώσουμε και το πολιτικό κόστος;  Ενοχλούσε ο Ζορμπάς τον Αλογοσκούφη; Τι το καλύτερο από ένα δημοσίευμα για την κόρη του που διορίστηκε στη Βουλή; Δεν μας άρεσαν τα Eurofighter του κ. Πατεράκη; Τον διαπομπεύουμε κι αυτόν και τον φίλο του τον κ. Ρουσόπουλο με ένα πρώτο θέμα.

Δεν είναι λίγα εκείνα που μας χωρίζουν από τον κ. Ρουσόπουλο. Η αλήθεια όμως πρέπει να λέγεται. Δεν μπορούμε λοιπόν να εικάσουμε κι εμείς, ύστερα από όσα λέει ο ίδιος ο Μάκης κάθε μέρα και κυρίως υπονοεί το ΣΔΟΕ, ότι οι ανταγωνιστές των γερμανικών αεροπλάνων και φρεγατών του κ. Πατεράκη χρηματοδοτούσαν και την μαχητική αρθρογραφία εναντίον του;  Στην κοινωνία των σεναρίων που ζούμε δεν μπορούμε επίσης να υποθέσουμε ότι το ΒΗΜΑ, που του αρέσουν άλλα μαχητικά (για καθαρά αισθητικούς λόγους), επιτίθεται στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και τους εχθρούς του κ. Ρουσόπουλου για τους αντίστοιχους λόγους; Έτσι λοιπόν παρακολουθούμε κάθε βράδυ άναυδοι τον κ. Ψυχάρη να μας λέει το πρωί, αυτά που θα υπαινιχθεί το μεσημέρι το Μαξίμου και θα αποκαλύψει το βράδυ ο Μάκης. Και να κατηγορεί ως «υπόκοσμο» το Θέμο και το «Πρώτο Θέμα» επειδή χάλασαν την πιάτσα, σήκωσαν κεφάλι και  διεκδίκησαν κι αυτοί μερδικό από την διαπλοκή. Αλλά επειδή τα μεταξωτά σώβρακα θέλουν και επιδέξιους κ… , καβάλησαν το καλάμι και την πάτησαν.

Δεν υπάρχουν λοιπόν αθώοι και ένοχοι στην ιστορία αυτοί. Όψεις του ίδιου νομίσματος αποτελούν οι αντιμαχόμενες πλευρές. Και δεν χρειάστηκε παρά ένα DVD, για να αρχίσει να τρίζει το σαθρό πολιτικό και εκδοτικό οικοδόμημα στις αντιθέσεις του οποίου στηρίχθηκε το σύστημα Καραμανλή, επί τέσσερα χρόνια. Προφανώς, μόνο τόσα μπορούσε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anesis avatar
  anesis 18/01/2008 17:56:01

  Όσο περνάνε οι μέρες τόσο πιο πολύ θαυμάζω το δεξιό μυαλό, που με αφορμή το τυχαίο γεγονός της απόπειρας αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου, σκέφτηκε και δημιούργησε όλο αυτό το σκηνικό που οδήγησε όλους τους «δημοκράτες» δημοσιογράφους στο να σφάζονται μεταξύ τους και να ξεκατινίαζονται δημοσίως.
  Απο τον φασίστα.

  Σαν να μοιάζει λίγο με το δικό σου άρθρο.
  Απλά έχει ποιό πολλές πιθανότητες να είναι η αλήθεια απο ότι σενάριο έχεις σκεφτεί την τελευταία βδομάδα.

 2. Suhoi avatar
  Suhoi 18/01/2008 18:33:38

  Γουστάρω πολύ που ξαφνικά, οι Δεξιοί, οι οποίοι για λογαριασμό των αμερικάνων, έβγαλαν στη σέντρα τους Ρώσους για τα αντιαεροπορικά ΤΟΡ, τώρα μιλάνει για την επανάσταση Καραμανλή και το άνοιγμά του στη Μόσχα. Μήπως ξέχασαν ότι με τις παπαριές που έλεγε τότε Σπηλιωτόπουλος και άλλες δυνάμεις της ΝΔ περί "αχρηστων ρωσικών όπλων", έκαναν Τούρκους τους Ρώσους. Τόσο πολύ μάλιστα, που ο Καρμανλής αναγκάστηκε να στείλει τον Σπηλιωτόπουλο στη Μόσχα για να ζητήσει συγγνώμη από τον Ιβανώφ, τότε υπουργό Αμύνης; Μήπως ξεχνούν ότι για τα μόνα όπλα που έγινε θόρυβος τότε ήταν για τα ρωσικά, ενώ για τα μείζονα σκάνδαλα με τις αγορές αμερικανικών όπλων (λέγε με Λιακουνάκο, Ψυχ, Κοκ) δεν άνοιξε ρουθούνι; Μήπως δεν κατατρόπωσε και πάλι η ΝουΔουλα τους "νταβατζήδες" της διαπλοκής-εμπόρους όπλων, με την υπόθεση της συμφωνίας με τους Γάλλους για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών; Τελικά, τι παραμύθια σας έχουν ταΐσει ρε παιδιά; Οτι η κυβέρνηση Καραμανλή το παίζει -όπως και ο θείος του- πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική; Για να τα βάλουμε κάτω. Τι έχει δώσει -και θα δώσει- στους Ρώσους; Τα ΤΟΜΑ (τεθωρακισμένα οχήματα μάχης)=1,2 δισ.ευρώ. Δεν λέω, καλά λεφτά είναι. Τι άλλο; Ισως αντιεροπορικά συστήματα μέσου βεληνεκούς, τύπου BUK. Αντε, αλλά τόσα. Υπολογίστε τι παίρνουν οι Αμερικανοί, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί (ξεχάσατε τις φωτογραφίες Ρουσσόπουλου-Πατεράκη;): Το νέο μαχητικό αεροσκάφης (καμμιά δεκαριά δισ), τις φρεγάτες (Ελλάς-Γαλλία συμμαχάι, αλλα τόσα;), τα τανκς και υποβρύχια (με σοβαρότατα προβλήματα τα τελευταία, σύμφωνα με υπηρεσιακές εκθέσεις, παραλαμβάνονται) από τους Γερμανούς. Και έπεται συνέχεια. Εντάξει παιδιά, πρέπει να δώσουμε και στους Ρώσους ένα κομμάτί, διότι και αυτοί παίζουν μεγάλο παιχνίδι στην περιοχή μας και στο κάτω κάτω της γραφής πετρελαίο και αέριο θα περάσουν από δώ. Αλλά μην τρώτε το παραμύθι. Δεν πρόκειται να στενοχωρήσει ο Καραμανλής τα αμερικανάκια για να ικανοποιήσει τους Ρώσους. Δεν λέω, ίσως να έχει κάνει προς τη Μόσχα λίγο πιο γενναία ανοίγματα από τον Σημίτη. Και αυτό είναι προς τιμή του. Αλλά όχι και να μας λένε κάποιοι ανόητοι ότι οι αμερικάνοι του έστησαν την "Ζαχοπουλειάδα" επειδή κάνει ανοίγματα στη Μόσχα. Σε τελική ανάλυση, με τον κουμπάρο του τον Ερντογκάν, το πρώτο σχέδιο του οποίου έκοψαν την κορδέλα ήταν ο αμερικανικής εμπνεύσεως αγωγός φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν. Και μιά μικρή λεπτομέρεια: Μπορεί να πεί κανείς από την κυβέρνηση -και το ΥΠΕΞ- σε ποιές περιοχές της πρώην ΕΣΣΔ προσφέρει η Ελλάδα αφειδώς κονδύλια (πάρα πολλά κοινοτικά, αλλά και κρατικά) για την ανάπτυξη και ανθρωπιστική βοήθεια; Μα, στην Ουκρανία και τη Γεωργία, εκεί δηλαδή που η Ουάσιγκτων παίζει ή θέλει να παίξει δυνατά. Στη Ρωσία κάνει κανένα έργο η Ελλάδα; Γιατί και εκεί ζούν Ελληνες, όχι μόνον στην Ουκρανία και τη Γεωργία. Αυτά προς προς το παρόν. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνέχεια και διευκρινίσεις.

 3. semnos & tapeinos avatar
  semnos & tapeinos 18/01/2008 18:43:26

  Μ'αρέσει ρε Ανεσις αυτό το "δημοκρατικοί" δημοσιογράφοι. Ρε γαμώτο, κι'εγώ που έβριζα τον Τριανταφυλλόπουλο και τον Θέμο, όταν επί ΠΑΣΟΚ πήδαγαν τους "πράσινους" (φρουτάκια, φρουτάκια!!!) και τότε οι δεξιούληδες δεν φώναζαν καθόλου, και τότε οι δεξιούληδες έσπαζαν τα ρεκόρ της τηλεθέασης στις Ζούγκλες της "δημοσιογραφίας". Οχι όπως μας βολεύει μεγάλε. Γιατί, εσείς και οι ΠΑΣΟΚοι δημιουργήσατε τους Μάκηδες (γιός χωροφύλακα, αν δεν κάνω λάθος, έτσι) και τους Θέμους. Με τις υγείες σας να τους λουστείτε τώρα εσείς που είστε δημοκράτες χωρίς εισαγωγικά. Αλλά αν νομίζετε ότι θα σώσετε το σάπιο γαλαζο-πράσινο σύστημά σας με ξόρκια, είστε πολύ μακριά νυχτωμένοι.

 4. anesis avatar
  anesis 18/01/2008 22:10:27

  semnos & tapeinos
  Δεν αναφέρω πουθενά για δημοκρατικούς δημοσιογράφους . Ο Δεξιός φασίστας το αναφέρει.
  Φυσικά με βολεύει μόνο η αλήθεια και με πειράζει οτι κάτι λαμόγια έχουν 5-6-7.000.000. Ε για πλάκα και μου κάνουν τους τιμητές μετά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.