08/07/2010 08:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και ένα και δυο και τρία Ασφαλιστικά

Μια είδηση πέρασε στα ψιλά μέσα στο χαμό που γίνεται για σειρά διατάξεων για το Ασφαλιστικό. Όπως είπε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Α. Λοβέρδος, θα γίνονται κάθε δύο χρόνια αναλογιστικές μελέτες στα ταμεία και σε συνάρτηση με τα δημοσιονομικά δεδομένα θα λαμβάνονται αποφάσεις για τις παροχές.

Με λίγα λόγια με την ψήφιση του… νεκροταφείου της κοινωνικής ασφάλισης, δεν ξεμπερδέψαμε. Έτσι όπως πάνε και όπως υπόσχονται, κάθε δύο χρόνια θα έχουμε μίνι ασφαλιστικά, όχι φυσικά για το καλό των εργαζόμενων. Διότι πώς να πιστέψουμε μια κυβέρνηση αναξιόπιστους, όταν υπόσχεται ότι θα αλλάξει τις παροχές εφόσον το επιτρέπουν τα οικονομικά; Θα το επιτρέψει όμως το ΔΝΤ που το έχουμε φορτωθεί για πολλά χρόνια;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 08/07/2010 10:47:30

  ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΘΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ.
  ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΕς ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ) ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΣΤΉΝ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ. ΕΣ ΜΕΛΛΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ !
  ΦΩΝΤΑΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΑΠΟΤΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΧΗΜΙΚΩΝ (ΕΠΙ 3ΕΤΙΑ).

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 08/07/2010 11:45:27

  Είναι φανερό ότι ο στόχος τους είναι η υπονόμευση της πεποίθησης ότι "το κράτος θα μας δώσει σύνταξη" και εμπέδωση της πεποίθησης ότι "μπορεί και να μην πάρεις σύνταξη ποτέ", ώστε να αναδείξουν πιο αξιόπιστο το σύστημα ιδιωτικής ασφάλισης.

  Πρόκειται για το colpo grosso του διεθνούς τραπεζικού συστήματος. Να πάρουν τη συνταξιοδοτική μας αποταμίευση υπό τον έλεγχό τους, μέσω ιδιωτικών ασφαλιστηρίων συμβαολαίων, αφού βέβαια πρώτα ελέγξουν τις ελληνικές τράπεζες. Οπότε, για να γίνει αυτό, χρειάζεται να κλονιστεί η εμπιστοσύνη προς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ Επώνυμος 08/07/2010 12:11:02

   Μήπως να θύμιζε κάποιος, πόσες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες βάρεσαν κανόνι τα τελευταία χρρόνια στην Ελλάδα και πόσα συνταξιοδοτικά προγράμματα χαθήκαν;

   Για να μη θυμηθούμε κάτι ιδιωτικά επενδυτικά παραπλήσια των συντάξεων, τύπου "Ολυμπιονίκης", αν θυμάμαι καλά.....

 3. bgtrottel avatar
  bgtrottel 08/07/2010 16:20:25

  Αυτοί δεν γνωρίζουν αν σε δύο μήνες θα είναι ακόμη στην κυβέρνηση και προγραμματίζουν , υποθηκευουν , το μέλλον. Άει στο αγύριστο και ακόμη πιο πέρα.
  Αλήθεια, με τι ανταλλάγματα ,οι τρείς, καταστρέφουν την ελληνική οικογένεια;
  Και εσείς κ.κ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα συνηγορήσετε;
  Να ζήσουμε να σας θυμόμαστε.
  Υ.Γ Απευθύνεται,Σε όλους αυτούς που θα ψηφίσουν απόψε για να σώσουν απλά την σύνταξή τους και όχι την κοινωνική ασφάλιση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.