#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/06/2008 14:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και άλλο διεθνές ρεζιλίκι για το βρώμικο χρήμα

Νέος κόλαφος εναντίον της κυβέρνησης εξαιτίας του Γ. Αλογοσκούφη. Η FATF (Διεθνής Οργανισμός για την Αντιμετώπιση του Οικονομικού Εγκλήματος, Financial Action Task Force) έστειλε τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση να ευθυγραμμιστεί με τους διεθνείς κανόνες εναντίον του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος εντός του Ιουνίου 2008. Και τι κάνει η απίθανη αυτή κυβέρνηση; Ετοιμάζεται να εκπαραθυρώσει τον «άνθρωπο» του FATF στην Ελλάδα, τον δυστυχή Ζορμπά. Το τελεσίγραφο του FATF περιέχεται σε επιστολή που έστειλε ο πρόεδρός του προσωπικά στον κ. Αλογοσκούφη και την οποία αποκαλύπτει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος» (http://www.e-tipos.com). Στην επιστολή ασκείται επίσης δριμύτατη κριτική στην ελληνική κυβέρνηση επειδή δεν έχει ακόμα συμμορφωθεί με τους διεθνείς κανόνες για την καταπολέμηση του βρώμικου πολιτικού χρήματος. Μια τέτοια κίνηση, θεωρείται σπάνια στα δεδομένα του Οργανισμού και δείχνει τη δυσαρέσκειά του απέναντι στη χώρα μας. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Οργανισμού, την επόμενη εβδομάδα. Και όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του FATF εφόσον «ο Οργανισμός θεωρεί ότι η πρόοδος είναι ανεπαρκής, τότε το επόμενο πιθανό βήμα, θα ήταν να επισκεφθεί την Ελλάδα αποστολή υψηλού επιπέδου, για συναντήσεις με υπουργούς και ανώτατους αξιωματούχους, ώστε να τονίσει αυτό ακριβώς μήνυμα που σας στέλνουμε».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 12/06/2008 14:44:18

  Βρε Factor, είσαι σίγουρος ότι αυτός ο παλιοοργανισμός που μας υβρίζει γράφεται FATF, ή μήπως το σωστό είναι FATE;
  Και τελικά μήπως έχει δίκιο αυτός ο καλός ο άνθρωπος, παιδί της αγοράς και όχι φυσικά του κομματικού σωλήνα, και όλα αυτά είναι μία τρομερή παρεξήγηση εις βάρος του;

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 12/06/2008 15:13:32

  τι; να καταστρέψουμε την πιο σημαντική βιομηχανία μας; γιατί; ούτε ρυπαίνει, ούτε καίει πολυτιμο πετρέλεω, μωνο λίγο λαδάκη.

 3. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 12/06/2008 15:16:44

  κε μάληστα ώχι ιλιέλεων.

 4. Προφήτης avatar
  Προφήτης 12/06/2008 15:17:27

  Σημίτης γιοκ

  Το παιδί μεγάλωσε.

 5. Suhoi avatar
  Suhoi 12/06/2008 15:18:40

  ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΣΟΥΛΙΜΑ, ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ. Πάει και ο φούρνος της γειτονιάς μου...

 6. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 12/06/2008 15:22:14

  Το ξέπλυμα γινεται πλέον στο dubai και τη Σιγκαπούρη. Επίσης είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο θα φροντίσουν να μπορούν πάντοτε να ξεπλένουν τις μίζες, τα λεφτά από τα ναρκωτικά, καθώς και τα κλεμμένα.

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 12/06/2008 15:35:03

  Ειδα Σιγκαπούρη και ηρθα τρέχοντας, γιατί μου θύμισε τον ...ΟΤΕ. (Ψάξτε και θα θυμηθείτε).

  Ο ΜΙΓΚ πούλησε στα 26; με την τιμή στα 20; και έχει πέσει στα 16; Ορίστε τσάμπα προβλέψεις:

  Η DT και οι περι αυτήν έκαναν την δουλειά τους. Δεν μπαίνω στο αν είχε δικαίωμα ή όχι ο ΜΙΓΚ να πουλήσει. Επιμένω ότι η DT δεν θα αγόραζε εάν δεν ήταν προσυμφωνημένο το 99% του υπόλοιπου deal. Δεν χρειάζεται να κάνει προσφορά για δημόσιες μετοχές, δεν θα κάνει διότι οι Fritz είναι πολύ λιγότερο διπλωματικοί και ευγενικοί από τους Αγγλοσάξωνες σε θέματα αγορών Τις έχουν χ----ες τις αγορές, ενώ οι άλλοι τις λατρέυουν)

  Η μετοχή δεν θα έχει λόγο ύπαρξης και θα φθίνει. Οταν έιναι στα ...6, θα την πάρουν θα την κάνουν delisted, απλά διότι δεν έχεις λόγο να έχεις ΟΤΕ όταν μπορείς να έχεις DT.

  Έτσι λοιπόν, ένα πρόσθετο συμπέρασμα της υγιούς και διαφανούς αυτής συναλλαγής θα είναι και η συρρίκνωση του ΧΑΑ.

  Καλά, οι παρεμβάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της αντιπολίτευσης κλπ. με έχουν ζαλίσει. Λέτε για αυτό να διέγραψε ο ΓΑΠ τον Σημίτη;

 8. thanos avatar
  thanos 12/06/2008 22:08:49

  Προφήτης... kalh h prospatheia sou alla den ta kataferes krima,vlepeis den exoun oloi to idio IQ opws esy.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.