18/12/2007 16:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και άλλες κατηγορίες εναντίον Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών

Με αφορμή τις νέες καταγγελίες σε βάρος του (βλ.εδώ) επισημαίνουμε, ότι όπως είχε γράψει παλαιότερα το «Αντί», η δικαιοσύνη έχει ασχοληθεί και με άλλες  καταγγελίες εναντίον του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, κ. Νικόλαου Ανδριανόπουλο. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας, κα Μαρία Γκανέ είχε παραγγείλει (αριθμός παραγγελίας ΑΒΜ ΔΟ7/252) στην 5η Πταισματοδίκη, κα Μερόπη Σάμπαλη (υπόθεση ΕΓ 143-07/38), τη διερεύνηση καταγγελίας του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ κ. Κωνσταντίνου Φωτόπουλου, ο οποίος είχε κατηγορήσει το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας,  ότι όταν ήταν προϊστάμενός του στην ΣΔΟΕ παρεμπόδισε τις έρευνές του για τη μεγάλη υπόθεση με φούσκες στο Χρηματιστήριο και «πυραμίδες», που έμεινε γνωστή ως «υπόθεση Τσιτσιρίγκου».

Ο κ. Ανδριανόπουλος είναι Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Είναι δηλαδή ένας από τους στενούς συνεργάτες και του υπουργού κ. Αλογοσκούφη και του πανταχόθεν βαλλόμενου πλέον διευθυντού του πολιτικού γραφείου κ. Σ. Νικολαρόπουλου. Ως εκ τούτου ο κ. Αλογοσκούφης είναι υποχρεωμένος να δώσει άμεσα ο ίδιος απαντήσεις και για τις κατηγορίες που είδαν χθες το βράδυ το φως στη Βουλή και για όσα έγραψε το «Αντί». Η ίδια υποχρέωση τίθεται πλέον και για το Μαξίμου, επειδή υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε και στην περίπτωση αυτή «θέμα ηθικής τάξης», όπως και στην περίπτωση του κ. Ευγένιου Παπαδόπουλου η εμπλοκή του οποίου σε εισαγγελική έρευνα προκάλεσε την παραίτηση του πολιτικού προϊσταμένου του Σάββα Τσιτουρίδη.

Ιδού όμως, τι αναφέρει στην ένορκη κατάθεσή του, που έδωσε στις 10 Οκτωβρίου 2006 στην ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) ο κ. Φωτόπουλος, αναφερόμενος στις έρευνες του για την «υπόθεση Τσιτσιρίγκου»: « Στις 23-4-2004 επειδή οι εισαγγελείς των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης και διάφορες άλλες πόλεις (Άρτας, κ.λ.π.) είχαν κατακλυσθεί από μηνύσεις ανθρώπων που έχασαν τα χρήματά τους, εξέδωσα πόρισμα αποτελούμενο από 133 δακτυλογραφημένες σελίδες, το οποίο περιήλθε εις γνώσιν απάντων των ενδιαφερομένων μερών. Οι ενεχόμενοι, προκειμένου να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, άρχισαν να βάλουν κατά του προσώπου μου με απώτερο σκοπό να καταστώ άτομο διαβλητό με συνέπεια να μην ληφθούν υπ’ όψιν από καμία αρχή τα όσα αναφέρονται στο πόρισμά μου. Για το σκοπό αυτό συνέταξαν και απέστειλαν στην υπηρεσία από το Μάιο του 2004 μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2004 καταγγελίες, οι οποίες με ενεφάνιζαν επιθυμούντα να χρηματίζομαι, να δίνω στοιχεία της δικογραφίας σε δικηγόρους για να υποβάλλουν μηνύσεις και διάφορα άλλα….Ο τότε διευθυντής μου, κ. Ανδριανόπουλος, μολονότι είχε γνώση ότι όλες ήταν ανυπόστατες, μιά δε εξ’ αυτών απεδείχθη ότι ήταν κατά κείμενο και υπογραφή πλαστή, σαν πειθαρχικός μου προϊστάμενος διέταξε ΕΔΕ. Παράλληλα κοινοποιούσε όλες τις σε βάρος μου καταγγελίες στον τότε εισαγγελέα του ΣΔΟΕ, κ. Καψιμάλη, ο οποίος όταν έλαβε γνώση της 5ης κατά σειρά καταγγελίας, η οποία ήταν μήνυση που είχε υποβάλλει ο Δημήτρης Τσιτσιρίγκος εναντίον μου, και η οποία ανέφερε ότι διοχετεύω στοιχεία της δικογραφίας σε δικηγόρους, αποφάσισε να μου αφαιρέσει την υπόθεση και να την χειριστούν άλλοι συνάδελφοί μου…».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Observer avatar
    Observer 19/12/2007 11:03:24

    Για πάρε δώσε με τον Τσιτσιρίγκο, προσθέτει το PRESS.GR, έχει κατηγορηθεί και ο ίδιος ο Γ. Αλογοσκούφης...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.