#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/07/2010 16:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και άλλα εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ“Οι εκλογές του Νοεμβρίου για τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, οφείλουν να έχουν κυρίως αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν δημοψήφισμα για το μνημόνιο και για την κυβερνητική πολιτική συνολικά, τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε αυτές τις εκλογές είναι ευκαιρία να αναδειχθούν εναλλακτικές πολιτικές προοδευτικού χαρακτήρα...” δηλώνει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1844211).

Δηλαδή αν ο λαός μαυρίσει τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρόμενος για τα μέτρα και το ΔΝΤ, δεν θα πρόκειται για καταδίκη της πολιτικής του ΓΑΠ, αλλά για “εναλλακτικές επιλογές προοδευτικού χαρακτήρα..”

Ημεροδήκτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 18/07/2010 16:42:52

  Προβλέπω να επιβεβαιώνονται οι φήμες που θέλουν τον Κουβέλη σε ρόλο... Δαμανάκη 1998.

  • Γιωργης avatar
   Γιωργης @ Αυριανιστής 18/07/2010 16:47:56

   ποσο ΜΑΛΑΚΑΣ υπηρξα τα δεκα χρονια που ημουν μελος Συν?

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Γιωργης 18/07/2010 18:33:28

    Στο βαθμό που βοήθησες να αναδειχτούν τέτοιοι αρριβίστες, ίσως. Αλλά προφανώς άλλα περιμενες κι εσύ και όχι τον Κουβέλη υποψήφιο δήμαρχο του ΓΑΠ και του ΔΝΤ, ούτε τον κυρ-Νίκο έμμισθο πρόεδρο του ΠΑΟ.

 2. Σπίθας avatar
  Σπίθας 18/07/2010 17:00:06

  " να αναδειχθούν εναλλακτικές πολιτικές προοδευτικού χαρακτήρα…"
  Αυτό το παραπάτω που το θεωρείς ψιλά γράμματα; τι σημαίνει;

  Έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ η εναλλακτική πολιτική;

  Να ψηφίσουμε Κ.Κ.Ε ή ΣΥΡΙΖΑ, για να τελειώνουμε;
  Συμφωνείτε;

  Όποιος δεν ψηφίσει Κ.Κ.Ε ή ΣΥΡΙΖΑ είναι "εξαπτέρυγο";

  Εσύ τι θα ψηφίσεις και θα είσαι "σωστός";

 3. Σπίθας avatar
  Σπίθας 18/07/2010 17:09:34

  " Δηλαδή αν ο λαός μαυρίσει τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρόμενος για τα μέτρα και το ΔΝΤ, δεν θα πρόκειται για καταδίκη της πολιτικής του ΓΑΠ;"

  Σπίθας
  Δεν γίνονται και τα δύο ταυτόχρονα;
  Δεν ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, αλλά ψηφίζεις εναλλακτική πολιτική με γνώμονα τα πολιτικά και ανθρώπους της αυτοδιοίκησης

  και δεν ψηφίζεις τα κομματικά γκρουπούσκουλα που εσύ ο ιδιος, δικαίως, κατακεραυνώνεις...

  Αυτό γιατί το αποκλείεις;

  Υ.Γ.
  Δεν ομιλώ για πολιτικές θέσεις. Αλλά για το άστοχο του συγκεκριμένου άρθρου
  και της πολιτικής συλλογιαστικής που δεν είναι εύστοχη ούτε συνάγεται από την δήλωση.

  Γι'άλλες απόψεις του Φώτη Κουβέλη ή της Δ.Αριστεράς, άλλου παπά ευαγγέλιο και έχει δικαίωμα ο καθένας να έχει τις απόψεις του, βέβαια.

  Αλλά σ'αυτό δεν έχεις δίκιο..

 4. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 18/07/2010 17:33:20

  ΓΙΩΡΓΗ ΑΝ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΓΙΑΤΙ ΗΣΟΥΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝ,ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΝΑ 'ΚΑΝΩ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ?

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 18/07/2010 17:37:39

   ΑΔΥΝΑΜΕ ΚΑΚΕ τώρα είσαι μαζί μας, δεν έχει σημασία η προέλευση, αλλά η σημερινή τοποθέτηση.

   • Κοντη Λιζα avatar
    Κοντη Λιζα @ αλλενάκι 19/07/2010 15:57:31

    Ευγε! Προσυπογραφω.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 18/07/2010 17:42:39

   και οι 2 περιπτωσεις εχουν κλινικο ενδιαφερον

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ rally monkey 18/07/2010 17:46:48

    κι αλλος δοκτορας ρεγκας

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ rally monkey 18/07/2010 18:22:39

    καποιο προβλημα με τους συναδελφους?

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 18/07/2010 18:53:47

   Οχι, τίποτα από τα δύο. Είσαστε δύο άνθρωποι που πίστευαν σε κάτι. Εαν αυτό δεν βγήκε δεν πειράζει. Σκεφτόμαστε πάντα καλά και ψηφίζουμε πάντα για το συμφέρον της χώρας. Σε κάθε πολιτικό χώρο ψηφίζουμε αυτούς που πραγματικά θεωρούμε σωστούς και πατριώτες και όχι αυτούς που θα μας κάνουν το ρουσφετάκι....

 5. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 18/07/2010 17:45:30

  Μην αμφιβάλλετε καθόλου. Επανάληψη του 1998 έχουμε. Στο ρόλο της Δαμανάκη
  ο Φ.Κουβέλης δυστυχώς .Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και όσα ΕΞΑΠΤΈΡΥΓΑ
  και να δημιουργηθούν τον ΓΑΠ και το Πασόκ δεν τους σώζει τίποτε.Ο κόσμος είναι θυμωμένος.

 6. ataktos avatar
  ataktos 18/07/2010 17:49:46

  αφού ο Μέγας νταβλαντορος ...πέτυχε τα χρόνια 94-6 με το Σημιτη ..ονειρεύτηκε και σήμερα ..παρόμοια παρτίδα ..λες και στο τάβλι... επαναλαμβάνεται ..

  • ataktos avatar
   ataktos @ ataktos 18/07/2010 17:53:10

   μια λέξη αξίζει --αίσχος ..

 7. Misha avatar
  Misha 18/07/2010 18:07:30

  Kι ενώ τα εξαπτέρυγα αρχίζουν και κουνιούνται σαν τα καραγκιοζάκια στο μπερντέ των αφεντικών τους, κάποιοι με @@ και βαρύνουσα άποψη , όπως ο πρ.αντιπρόεδρος της Βουλής Π.Κρητικός λένε αυτό που φωνάζαμε από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης στην υποταγή στο ΔΝΤ:

  ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

  Να τηρηθεί το Σύνταγμα
  Του Παναγιώτη Ν. Κρητικού *

  Η μακρά πολιτική εμπειρία μου, με έχει οδηγήσει στη διαπίστωση ότι στην Ελλάδα τους νόμους τους παραβιάζουν οι πολίτες, το Σύνταγμα το παραβιάζουν οι πολιτικοί. Δυστυχώς, κάθε κυβέρνηση, κάθε εξουσία, επιδίδεται σε αυτό το «σπορ».
  Η αμβλυμμένη νομική συνείδηση, η έλλειψη πολλές φορές νομικού πολιτισμού, η χαλαρή αντίληψη για τη σημασία της τήρησης των συνταγματικών κανόνων, η πολιτική σκοπιμότητα η οποία αναγορεύεται σε αναγκαιότητα, ωθούν την εκτελεστική εξουσία, δηλαδή τον ουσιαστικό νομοθέτη στην παραβίαση, άμεσα ή έμμεσα, διατάξεων του Συντάγματος. Σε αυτή τη διαδικασία συμπράττει αναγκαστικά και κατά παράβαση άλλων διατάξεων ο τυπικός νομοθέτης, δηλαδή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Έτσι δυστυχώς έχει καταντήσει η
  Βουλή. Τυπικός νομοθέτης.
  Καλείται, κατά κανόνα η Βουλή να επικυρώσει νομοσχέδια που εισάγει η εκτελεστική εξουσία. Μοναδικό της δικαίωμα η ψιμυθίωσή τους (μακιγιαρίσματα).
  Με την ευκαιρία αυτή πρέπει να τονιστεί ότι τα νομοσχέδια τα συντάσσουν τεχνοκράτες με περιεχόμενο όχι εκείνο που απορρέει από το προεκλογικό πρόγραμμα, το οποίο έχει εγκρίνει η κυρίαρχη βούληση του λαού, αλλά με περιεχόμενο που απορρέει από τις κυρίαρχες συστημικές αντιλήψεις και το οποίο περιεχόμενο υπηρετεί συμφέροντα των ισχυρών οικονομικών δυνάμεων. Με άλλα λόγια το περιεχόμενο έρχεται σε σύγκρουση με την εκφρασθείσα λαϊκή βούληση. Κλασική περίπτωση κραυγαλέας και προκλητικής αναντιστοιχίας, με το εξαγγελθέν προεκλογικά πρόγραμμα, αποτελεί η ασκούμενη από τη σημερινή κυβέρνηση οικονομική, εισοδηματική και κοινωνική πολιτική. Η πολιτική αυτή, το είχαμε τονίσει και παλαιότερα, απαιτεί δημοκρατική νομιμοποίηση.
  Σήμερα, όμως, θέλουμε να σταθούμε σε εκείνο που στην εισαγωγή του άρθρου αυτού επισημάναμε. Και αυτό είναι η άμεση και έμμεση παραβίαση του Συντάγματος που γίνεται από εκείνα τα όργανα που είναι εντεταλμένα να το τηρούν.
  Σταχυολογούμε μερικά παραδείγματα:
  α. Η κομματική πειθαρχία όταν εφαρμόζεται οδηγεί σε παραβίαση του άρθρου 60 του Συντάγματος γιατί αναιρεί την «κατά συνείδηση γνώμη και ψήφο του Βουλευτή».
  β. Αποτέλεσε συνταγματική παραβίαση η υπερψήφιση του Μνημονίου με την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής, όταν είναι σαφές ότι για την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε διεθνείς οργανισμούς απαιτείται η αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος.
  γ. Παραβιάζει το άρθρο 24, παρ. 6 του Συντάγματος η Κυβέρνηση όταν απεμπολεί το δικαίωμα της προστασίας εθνικών πραγμάτων, αξιών εκτός συναλλαγής (ακατάσχετες) και εκχωρεί στους διεθνείς δανειστές ή και σε τρίτους (κατόχους τίτλων) δικαίωμα εκπλειστηρίασης. Έχουν αντιληφθεί οι κυβερνώντες τι έγκλημα έχουν διαπράξει με την παραβίαση αυτού του συνταγματικού κανόνα; ‘Έχουν συνείδηση της υποθήκευσης του έθνους ολόκληρου στην ιστορική πολιτιστική και υλική του διάσταση; Το έχουν αντιληφθεί;
  Είναι σαφές, όμως, ότι ένας τέτοιος νόμος είναι άκυρος, ανυπόστατος και ανίσχυρος και σε κάθε περίπτωση ανεκτέλεστος, γιατί προσκρούει στον πατριωτισμό των Ελλήνων στον οποίον το Σύνταγμα (άρθρο 120 παρ. 4) έχει εμπιστευθεί την τήρησή του. Ο λαός και δικαιούται και υποχρεούται στην τήρηση του Συντάγματος. Και είναι ανάγκη από τώρα, από σήμερα, να ενημερωθεί παντοιοτρόπως ο ελληνικός λαός γι’ αυτή τη μεγάλη ευθύνη του.
  δ. Έχουν συνειδητοποιήσει οι ουσιαστικοί νομοθέτες τι εθνικό, πολιτειακό και πολιτικό ανοσιούργημα έχουν διαπράξει με το άρθρο 93 του νόμου 3862./2010 (113Α) με το οποίο εκχωρείται στον υπουργό οικονομικών το απόλυτο και απεριόριστο δικαίωμα να δεσμεύει τη χώρα διεθνώς ερήμην της Βουλής;
  Πρέπει να τονιστεί επίσης, ότι το Σύνταγμα δεν καταλύεται μόνο με τη βία, καταλύεται και με την φαρμακεία (δηλητηρίαση) με την οποία σιγά και σταθερά απονευρώνονται (παραλύουν) οι διατάξεις του.
  ε. Η έμμεση υπαγωγή των δικαστών στην κατηγορία γενικά των δημοσίων υπαλλήλων, παραβιάζει το άρθρο 87 παρ. 1 του Συντάγματος το οποίο κατοχυρώνει τη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία του δικαστή.
  ζ. Κατά το άρθρο 102 παρ. 2, εδ. 1 του Συντάγματος «Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν διοικητική αυτοτέλεια». Η ανάμειξη του κομματικού συστήματος με προειλημμένες επιλογές στα όργανα της διοίκησης (χρίσματα) αποτελεί έμμεση παραβίαση της συγκεκριμένης συνταγματικής διάταξης γιατί παρεμβαίνει στη γενεσιουργό διαδικασία για την ανάδειξη των οργάνων.
  Δεν χρειάζεται να γίνει λόγος στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης, όπως αυτή ασκείται σήμερα, το οποίο εκτρέπεται εντελώς από τις διατάξεις του άρθρου 16 του Συντάγματος, οι οποίες με σαφήνεια ορίζουν τον εθνικό προορισμό της εκπαίδευσης. Για να μην αναφερθούμε στον ολοσχερή εκτροχιασμό των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης (τηλεόραση) από το πλαίσιο που ορίζει το άρθρο 15 του Συντάγματος.
  Όλα αυτά επιβάλουν την ενεργοποίηση του άρθρου 120 παρ.4 του Συντάγματος, δηλαδή, ενεργοποίηση Του Πατριωτισμού των Ελλήνων.


  * Ο Παναγιώτης Κρητικός γεννήθηκε στη Λακωνία. Είναι πτυχιούχος πολιτικών επιστημών, νομικών και οικονομικών επιστημών και στο επάγγελμα είναι δικηγόρος. Από τα εφηβικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη πολιτική δραστηριότητα στα πλαίσια της Ο.Ν.Ε.Κ.και της Ε.Δ.Η.Ν. Αμέσως μετά την επιβολή της δικτατορίας πέρασε στην αντιδικτατορική δράση μέσα από τις οργανώσεις του Ε.Κ.Δ.Α., του Π.Α.Κ. κ.ά. με συνέπεια να συλληφθεί τρεις φορές και να καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση. Μετά τη μεταπολίτευση συνέχισε την πολιτική του δραστηριότητα. Είναι ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., από το 1977 βουλευτής στη Β' εκλογική περιφέρεια Πειραιά ενω διετέλεσε και αντιπρόεδρος της Βουλής.Σήμερα είναι Πρόεδρος του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ»

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Misha 18/07/2010 18:32:36

   Επί των ημερών του κ. Κρητικού δηλαδή δεν γινόταν όλα αυτά; Δεν έχει ευθύνες ο ίδιος; Τι μας τα καταγγέλλει τώρα ετεροχρονισμένα;

   Σωστα τα λέει αλλά με 30 χρόνια καθυστέρηση και τώρα που είναι "στην απέξω". Εντιμότητα είναι αυτό;

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 18/07/2010 18:34:56

    Οι "έντιμοι" σαν τον κ. Κρητικό και τον κ. Κακλαμάνη και όσοι ακόμη επιμένουν και ασκούν το δικαίωμα του εκλέγειν είναι που προσφέρουν την απαραίτητη νομιμοποίηση στο φαύλο σύστημα που μας περιγελάει 2 αιώνες.

    Θραξ Αναρμόδιος

  • Misha avatar
   Misha @ Misha 18/07/2010 18:54:50

   O Π.Κρητικός δεν εχει θεσει υποψηφιότητα από το 2004 νομίζω, ίσως και νωρίτερα..

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Misha 18/07/2010 19:11:24

   @Θραξ - ας μην απλοποιουμε και μην συμψηφιζουμε αυτο που εγινε στη χωρα επι κυβερνησης ΓΑΠ

   παντως στην 'κυβερνηση προσωπικοτητων' - τετοιες αποψεις μαλλον δεν θα παιζουν ..

 8. zap-zap avatar
  zap-zap 18/07/2010 18:19:18

  εγώ που θα τους ξαναψηφίσω, τώρα που εξαφανίστηκαν τα εξαπτέρυγα, μια χαρά νοιώθω πάντως.

 9. MT avatar
  MT 18/07/2010 18:23:10

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ...........ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΝΑ ΤΥΦΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!!!!
  ΤΑ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΑ ΟΜΩΣ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗ ΤΣΙΜΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ.....!!!!
  ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ..........ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΜΠΡΕΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ..........!!!!
  ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ Π Α Ι Δ Ι Ω Ν ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ .......ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ !!!!!!

 10. Σπύρος avatar
  Σπύρος 18/07/2010 19:01:59

  Ο Κουβέλης εκπροσωπεί τήν καθεστωτική πτέρυγα τού πάλαι ποτέ ΚΚΕ εσ.πού επιθυμούσε απο τότε συνεργασίες μέ το ΠΑΣΟΚ..Αυτά είναι γνωστά γιά αρκετούς απ΄εμάς..Αλλως τε μιά ματιά στήν γνωστή ιστορία υπογραφής΄διανοουμένων΄αρκεί,πού κυκλοφορεί στίς εφημερίδες κατά τό γνωστό στύλ '220 κατασκευαστές πλυντηριων΄στηρίζουν τήν ΄Δημοκρατική Αριστερά΄
  Αναμενόμενα οσα πρεσβεύει..
  Δεν είναι τυχαίο πού το φάντασμα τού Κύρκου καλύπτει τήν ΄κίνηση΄..
  Α ξέχασα..Και η Γαλλικού κυρία Ρεπούση.

 11. rally monkey avatar
  rally monkey 18/07/2010 19:18:43

  εγω παλι πιστευω ο'τι ο κοσμος απλα δεν ξερει τι του γινεται - αλλιως το ΠΑΣΟΚ δεν θα ειχε 2ψηφιο στις δημοσκοπησεις (οσο για το 2ψηφιο τοση αξιοπιστια τους δινω)

 12. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 18/07/2010 19:33:11

  Αερα, αερα, να φυγει η χολερα και το κοπριταριο...

 13. Νασος avatar
  Νασος 18/07/2010 19:36:08

  Τουλάχιστον δεν ψήφιζες το ΠΑΣΟΚ ....τότε να δείς τι θα ένοιωθες!!

 14. Σπύρος avatar
  Σπύρος 18/07/2010 20:29:47

  Μα ο Κουβέλης ενισχύει τον δικομματισμό..Δίπλα στην κυρία Ντόρα..
  Αυτές οι ΄πονηριές΄οτι στίς δημοτικές δέν ψηφίζουμε μέ κριτήριο τό Μνημόνιο απευθύνονται σέ κρετίνους..
  Ειναι σάν νά παραβλέπουμε τον φόνο και νά απασχολούμαστε μέ έναν ασήμαντο τραυματισμό στο νύχι..
  Και ποιός μίλησε γιά Σαμαρά?

 15. manos avatar
  manos 18/07/2010 21:04:40

  τελικα ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ΣΥΡΙΖΑ!

 16. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 18/07/2010 21:13:47

  ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ(ΑΡΚΑΣ).ΕΞ'ΑΛΛΟΥ ΦΙΛΕ RALLY MONKEY ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ?ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ(ΜΠΟΤΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ).
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ(Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΛΑΦΥΡΟ)ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.
  ΕΠΕΦΤΕ ΠΟΛΥ ΛΙΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝ(ΑΝΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΙ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Κ.Ο.Κ)ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ.ΤΟΝ "ΑΦΗΣΑΜΕ"ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ(ΤΟ ΧΩΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ).

 17. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 18/07/2010 21:23:48

  Υ.Γ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ Σ'ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΡΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 19/07/2010 02:08:26

   μαζι σου!

 18. tzager avatar
  tzager 18/07/2010 22:05:22

  Oι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου αποτελούν σταθμό για την αποτίμηση της απήχησης των κομμάτων στην κοινωνία σε ιδιαίτερες συνθήκες κρίσης του οικονομικο-πολιτικού κατεστημένου.

  Για τη ΝΔ είναι σίγουρα κομβικές γιατί αξιολογείται η μέχρι στιγμής εικόνα υπό τη νέα αρχηγία και όντας πλέον στην αντιπολίτευση. Η διατήρηση του Δήμου της Αθήνας και αυτού της θεσ/νίκης και η κατάκτηση τουλάχιστον δύο περιφερειών δε μπορούν να μην αποτελούν τις βασικές επιδιώξεις της Ρηγγίλης όχι μόνο για λόγους γοήτρου. Αυτές οι εκλογές θα δοκιμάσουν αν το μεγαλύτερο κόμμα της κεντροδεξιάς έχει ισχυρούς μηχανισμούς αυτοσυντήρησης.

  Στην Αθήνα όμως η απήχηση του νυν και ξανά υποψηφίου δημάρχου δε φαίνεται ικανή να συναρπάσει τους ψηφοφόρους της πρωτεύουσας και κινδυνεύει από οποιαδήποτε νέα υποψηφιότητα από το χώρο της κεντροαριστεράς ικανεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις και ανένταχτους πολίτες.

  Στη Θεσ/νίκη ο φερόμενος ως τελικός υποψήφιος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 'κουβαλάει' την προίκα της πολυετούς διακυβέρνησης του δήμου από τη κεντροδεξιά και δε δείχνει ικανός να εμπνεύσει ούτε καν τους ψηφοφόρους της ευρύτερης παράταξής του. Αν υπάρξει ανεξάρτητη υποψηφιότητα με δυείσδηση στη νεολαία και σε όλους τους εκτός ΝΔ χώρους τότε το επί χρόνια προπύργιο της κεντροδεξιάς και γεννέτηρα του πρώην πρωθυπουργού θα έχει αλωθεί. Όλα θα κριθούν από την επικράτηση ή μη του 'εκλεκτού' της Ρηγγίλης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης εικόνας της επίδωσης του κόμματος της κεντροδεξιάς σε μία κατά τα άλλα προνομιακή εκλογική του περιφέρεια. Θα πρόκειται για όλεθρο ή απλά για απώλεια δυνάμεων?

  Και όλα αυτά σε παραδοσιακά 'γαλάζιες' περιφέρειες όπως αυτή της Πελοπονήσσου, τόπο καταγωγής του προέδρου και των δύο αντιπροέδρων του κόμματος! Αν το ΠαΣοΚ, το ΛαΟΣ, η Δημοκρατική Αριστερά και μέρος της ΝΔ στηρίξουν μία κοινή υποψηφιότητα με δυναμική στη τοπική κοινωνία τότε το πλήγμα στις επίσημες τάξεις του μεγαλύτερου πολιτικού φορέα της αντιπολίτευσης θα είναι καίριο.

  • tzager avatar
   tzager @ tzager 18/07/2010 22:09:37

   Διείσδυση συγνώμη!

 19. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 18/07/2010 23:35:25

  Άλλο που δεν θέλετε εσείς οι πούροι νεοφιλελεύθεροι, ε;

 20. anonymos avatar
  anonymos 19/07/2010 01:30:20

  Και γω κοψοχέρης είμαι που τον ψήφισα, ας πρόσεχα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.