#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/12/2010 08:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και Μνημόνιο και ΒαρβαρότηταΑυτά που γράφονται εδώ, γράφονται όχι για τον Χατζηδάκη, αλλά με αφορμή το Χατζηδάκη, και για αυτά που έρχονται, αν υιοθετηθούν και στο ελάχιστο τέτοιες λογικές και πρακτικές.


2. Μας επιβλήθηκε ένα Μνημόνιο. Θα επιτρέψουμε να γίνουμε και ζούγκλα; Μας ρημάξανε την οικονομία, αντί να τη φτιάξουμε θα διαλύσουμε την κοινωνία; Χρησιμοποίησαν τους θεσμούς, αντί να τους ανατάξουμε, θα τους διαλύσουμε; Ή θα τους διαλύσουμε, για να τους ανατάξουμε; ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΟΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ/ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ-ΠΡΩΤΟΣ.


Το πρόβλημα του να παίρνει ο καθένας το Νόμο στα χέρια του, έχει αναλυθεί και έχει λήξει τόσο ιδεολογικά, όσο και πρακτικά. Εξ ου και τιμωρείται, ιδεολογικά έχει χυθεί πολύ μελάνι, δεν θα επαναλάβουμε εδώ τα δικαιώματα του ανθρώπου.  Και πρακτικά, έχει αποδειχτεί πως οδηγεί σε αναπαραγωγή του οφθαλμόν αντί οφθαλμού, και φαινόμενα «βεντέτας», άρα ουδεμία δικαίωση ή κοινωνικό όφελος επιφέρει, τουναντίον.


Η χειροδικία και η βία, ψυχολογικά αλλά και επιστημονικά, αναφέρονται στα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου. Ευθεία συνεπαγωγή = ότι δεν μπορεί να συνδέονται με ‘υπεράσπιση’ ανώτερων ενστίκτων, οπότε κόφτε το παραμύθι οι φιλόμαχοι.  Και για όποιον τυχόν μπλέξει το σώβρακο με τη γραβάτα, άλλο αυτό και άλλο ο πραγματικός πόλεμος, η υπεράσπιση της πατρίδας και η μαχητικότητα που τότε πρέπει να επιδεικνύεται και για την οποία μιλάει ο Φαήλος.


Η χειροδικία και η βία ακυρώνουν δεν δικαιώνουν το κίνητρο. Ποτέ. Ούτε από γονείς σε παιδί.


Σε κοινωνίες που θέλουν να λέγονται δημοκρατικές ή θέλουν να έχουν δημοκρατικό μέλλον, όσο κι αν δοκιμάζονται, δεν έχουν χώρο τέτοιες επιθέσεις, ούτε αποδοχή αυτών, κρυφή ή φανερή.


Βίαιοι γινόμαστε οι άνθρωποι όταν χάνουμε τον έλεγχο, όχι όταν τον έχουμε, αλλιώς λεγόμαστε κάτι άλλο (δεν μπαίνω καν).


Αν αποφάσισαν κάποιοι πως κάνουν ότι κάνουν, γιατί δεν δουλεύει τίποτα, γιατί δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει Σύνταγμα, γιατί δεν υπάρχει Αντιπολίτευση, ας σκεφτούν από την άλλη ποιους εξυπηρετεί αυτό. Αν βγουν στους δρόμους, είτε τανκς για να μας «ηρεμήσουν», ή frontex, ή -με καλοστημένο θερμόαιμο επεισόδιο ρατσισμού- οι Πακιστανοί και οι Σομαλοί με χατζάρια, να δω πόσοι θα μπορέσουν να εκτονωθούν τότε ως «λαϊκή οργή»! Όταν θα δει ξανά η κοινωνία μας πως δεν λύνονται έτσι αυτά, θα είναι αργά ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.


Σίγουρα πολλές επαναστάσεις υπήρξαν βίαιες, αλλά μη βιάζεστε όλοι οι επαναστάτες που από τη μία δεν σηκώνεστε από τον καναπέ και από την άλλη θέλατε να γίνει ο Χατζηδάκης «σημαδεμένος» για φόβητρο των άλλων (έλεος τι διαβάζουμε πια). Από το ένα άκρο στο άλλο. Η βία δεν είναι ο μόνος τρόπος ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Γκάντι, Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, Τζων Λέννον, τίποτα δεν μάθαμε.

10.  Και οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο που τόσο επικαλέστηκε αυτή η γενιά, κλείστηκαν μέσα το ‘73 και φώναζαν (παίρνω το καλό version της γενιάς πολυτεχνείου έστω…), δεν έσπασαν κανένα στο ξύλο! Δεν βγήκαν πρώτα να τα σπάσουν παντού στην Αθήνα, ούτε έσπαζαν στο ξύλο τους ασφαλίτες που ήταν απέναντί τους, ακόμα και μετά ούτε οι βασανιστές της Γυάρου δεν έφαγαν ξύλο στη μεταπολίτευση! Ο Θεοδωράκης τα έχει πει. Έδειραν άνθρωπο ποτέ ο Παναγούλης και ο Λαμπράκης; O Γκεβάρα πλάκωσε κανένα στο ξύλο σε κανένα πεζοδρόμιο, ή είχε όπλα εναντίον όπλων στα βουνά της Κολομβίας? Που τώρα θυμηθήκαμε τη «λαϊκή οργή» τσάμπα μαγκιά. Η λαϊκή οργή εκφράζεται απέναντι σε ολοκληρωτισμό, πριν ένα μήνα είχαμε εκλογές, ΜΗΝ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ…

11.  Μάθαμε τώρα όλοι να γίνουμε τιμητές, η ίδια γενιά που προσκυνούσε τους πολιτικούς για τα χατιράκια τους και η ίδια τους εξέλεγε με την ανάλογη πριμοδότηση (μου έκανε -δεν μου έκανε το χατίρι), ξαφνικά μας φταίνε και τους φτύνουμε όλους συλλήβδην τώρα που όλως συμπτωματικά τελείωσε και η μπάνκα; Υποκρισία.

12.  Υποκρισία και οι πολιτικοί, υποκρισία και αρκετός… λαός. Το ένα δεν πάει χωρίς το άλλο, γιαυτό είναι επικίνδυνα τούτα τα παιχνίδια self-appointed «απονομής δικαιοσύνης».

13.  Αν κάποιος πολιτικός δεν έχει κλέψει, καθίσταται ο μεγαλύτερος μ…. Συγχαρητήρια. Και για το μήνυμα στις επόμενες γενιές.

14.  Και ποιος θα μείνει/γίνει πολιτικός με τέτοιο κάζο;;; Ποιος να ξεστομίσει ότι είναι έντιμος; Πόσα χρόνια θα πάρει να τον πιστέψουν; Σόρρυ, ούτε τα λεφτά, ούτε η δόξα (λέμε τώρα) δεν αρκούν για να παίζει το κεφάλι του κάποιος στοιχειωδώς άξιος από ‘δω και μπρος. Αυτό δεν το σκέφτεται κανείς, ή θέλουμε ΟΛΟΙ οι άξιοι να την κάνουν για Νέα Ζηλανδία; Ποιος θα μείνει μετά. Μόνο κανένας Χίτλερ. Ή κάποιος με πολλούυυυυς μπράβους, δηλ κανένας Χίτλερ (εκεί καταλήγει όπως και να το πας).

15.  Αντί να κοιτάξουμε να φτιάξουμε θεσμούς, να έχουμε πολιτικούς δημόσιους λειτουργούς, θα φαγωθούμε μεταξύ μας;

16.  Οργή. Κι εγώ δεν γουστάρω Καγιέν και ό,τι «αντιπροσωπεύουν». Καταλάβετέ το όμως. Πρώτα τα καγιέν, μετά τα τσερόκι, μετά τα rav4, αυτά τα πράγματα δεν έχουν σταματημό! Το Audi A6 που είναι λιμουζινέ, θα τις τρώει τις πετριές και τις μπογιές, αλλά το Α4 θα τη γλιτώνει; ή μήπως μόνο το Α3, ή πιο κάτω Α1 ίσως;  Έτσι τελειώνουν τα όρια, έτσι καταλύονται οι γραμμές, η κατρακύλα ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ. Κι εγώ τα παίρνω με τη φοροδιαφυγή, αλλά θέλω ΝΟΜΟ και ΕΦΑΡΜΟΓΗ του. Δεν τα θέλω στη βάση ρουφιανιάς και φθόνου για τα υπάρχοντα του διπλανού! Οι μεγαλύτεροι δεν το έχετε ξαναδεί το έργο να παίζεται;; Την Ελένη του Γκατζογιάννη, θα τη ξαναδούμε να παίζεται για να μάθουμε να μην ξεχνάμε;!

17.  Τέλος, τον δε πολιτικό, άντε τον ξέρεις στη φάτσα να τον κυνηγήσεις και να εκτονώσεις ότι πιο ποταπό μέσα σου. ΑΥΤΟΥΣ  τους εκάστοτε ‘υπαλληλάκους’ που έβγαλαν χρόνια ολόκληρα περιουσίες πχ από τις γάζες στα νοσοκομεία, ΑΥΤΟΥΣ τους ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ, πού θα τους βρεις οργισμένε λαέ να τους κυνηγήσεις;  Πουθενά. Αυτοί κι αν είναι ανάμεσά σου! Πολλοί πήραν ήδη σύνταξη σε βάρος μας, ψάξε βρες τον ψύλλο στα άχυρα. Λαμόγια στην πολιτική αδιαμφισβήτητα υπήρξαν, αλλά και σε αυτό τα πράγματα τα βλέπουμε μονόπατα όπως και σε πολλά άλλα. Ό,τι είναι της μόδας βλέπουμε, ή ό,τι μας λένε τα κανάλια (διότι ξαφνικά βλέπετε ότι κάνουν τη βολική διάγνωση ότι «όλοι οι πολιτικοί είναι λαμόγια», γιατί, μα για να σωθούν κι οι ίδιοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι από καμιά ψιλή!). Ήταν της μόδας οι συνδικαλιστές όποτε συνέφερε, μπράβο τα παιδιά, τώρα ουστ και φευ. Ήταν παντοδύναμοι οι πολιτικοί, μπράβο τα παιδιά, τώρα ουστ και φευ. Όοοοολοι από τη μια, όοοοοολοι από την άλλη. Ευτυχώς που ο (νέο)Έλληνας δεν μασάει κουτόχορτο και οι αντιδράσεις του είναι πάντα προϊόν κρίσης και σοφίας.

18.  Και εν πάση περιπτώσει, ο αναμάρτητος πρώτος τω λίθω βαλέτω. Οι άλλοι αφήστε τις πετρούλες κάτω, και ενημερωθείτε όσο μπορείτε για το εκάστοτε ποιον αυτού που ζητά την ψήφο σας και ψηφίστε και δουλέψτε για να ξεφύγουμε μια μέρα από αυτή την παλιοκατάσταση. Ευχηθείτε δε, να έχουμε δημοκρατία και πρωθυπουργό έναν Έλληνα σε καταγωγή και φρόνημα. Τέτοιο το διακύβευμα.

Ανώνυμος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Xrhstos Theocharis avatar
  Xrhstos Theocharis 18/12/2010 08:42:18

  Αυτό το άρθρο λέει πολλά... πρέπει να αναδημοσιευτεί απ' όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα, να διαβαστεί απ'όσους περισσότερους. Ανώνυμε, respect...

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 18/12/2010 09:33:36

  "O Γκεβάρα πλάκωσε κανένα στο ξύλο σε κανένα πεζοδρόμιο, ή είχε όπλα εναντίον όπλων στα βουνά της Κολομβίας? "
  Ατυχές το συγκεκριμένο παράδειγμα. Ο Τσε εκτέλεσε ουκ ολίγους. Ήταν αυστηρότατος στους στόχους που είχε θέσει. (Και δεν είχε καμία σχέση με τη Κολομβία!)
  Παρεμπιπτόντως, τον θεωρώ ως τον πιο ολοκληρωμένο άνθρωπο που έζησε ποτέ.

  • Kasut avatar
   Kasut @ Strange Attractor 18/12/2010 17:43:55

   Ολοκληρωμενος χασαπης.

   • Lalakis avatar
    Lalakis @ Kasut 19/12/2010 01:32:49

    Και εσύ ολοκληρωμένος κρετίνος.

    • Kasut avatar
     Kasut @ Lalakis 19/12/2010 03:32:24

     Θες να σε ολοκληρωσω και σενα μηπως?

 3. Lalakis avatar
  Lalakis 18/12/2010 10:21:35

  αρες μαρες κουκουνάρες.
  αν σου επιτεθεί κανένας αφγανός με χατζάρι εσύ ρίξτου τριαντάφυλλα.
  όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος.

 4. Nemesis avatar
  Nemesis 18/12/2010 10:24:42

  Τον πιο ολοκληρωμένο άνθρωπο που έζησε ποτέ? Κι εγώ τον θαυμάζω αλλα λίγο αυτοσυγκράτηση δε βλάπτει...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Nemesis 18/12/2010 10:45:43

   Ξέρεις πολλούς που να πέτυχαν το απόλυτο, να έγιναν επιστήμονες, υπουργοί, σύμβολα, αντικείμενα λατρείας, και να τα παράτησαν όλα μόνο και μόνο για να ξεκινήσουν απ την αρχή, κόντρα σε κάθε πιθανότητα επιτυχίας, με μοναδικό κίνητρο την καταπολέμηση της αδικίας (όπως τη θεωρούσε αυτός);
   Ο άνθρωπος ήταν γιατρός, διανοούμενος, επαναστάτης, πολεμιστής, ουμανιστής, ανιδιοτελής κλπ. (Ήταν και τεκνό). Πραγματικός αναγεννησιακός άνθρωπος. Homo Universalis.
   Ιστορικά τουλάχιστον δεν υπήρξε άλλος..

   • Misha avatar
    Misha @ Strange Attractor 18/12/2010 12:02:25

    S.A

    Albert Einstein said the following about Mahatma Gandhi.

    "Generations to come will scarce believe that such a one as this walked the earth in flesh and blood"

   • Nemesis avatar
    Nemesis @ Strange Attractor 18/12/2010 13:08:08

    Σου ξαναλέω, σε διαβάζω, σε εκτιμώ, κι εγώ θαυμάζω το Τσε, αλλά όταν πετάς τέτοιες υπερβολές δε μπορώ να μη στα πω. Για σένα τα λέω, μην εξάπτεσαι. Επειδή εδώ μέσα έχεις κι ένα όνομα...

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Nemesis 18/12/2010 14:53:14

     Μπορεί να είναι υπερβολή αλλά στην αιτιολογώ με τα επιχειρήματά μου.
     Κάθε άνθρωπος θαυμάζει κάποια ιστορική φυσιογνωμία, για τους δικούς της λόγους. Ο Μαρξ, π.χ. θαύμαζε τον Σπάρτακο.

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ Strange Attractor 18/12/2010 21:41:01

      τωρα εκεινο το 'ηταν και τεκνο' αρχισε να με βαζει σε σκεψεις..

     • παγωτατζής avatar
      παγωτατζής @ rally monkey 18/12/2010 22:03:20

      Για τις ανύπανδρες θυγατέρες ενδιεφέρετο..προφανώς.!!
      Μήν λησμονείς ότι είναι και υπέρμαχος κάποιων αρχών(καμνόντων,αδυνάτων κλπ)

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Nemesis 18/12/2010 16:38:29

   Τον Τσε τον ψιλοσούταρε ο Φιντελ.
   Η πολιτική του στην οικονομία ήταν καταστροφική, στις εξωτερικές σχέσεις οι Σοβιετικοί δεν τον ήθελαν. [Στην Κούβα κυκλοφορούν και ιστορικές φήμες για ακραίες σκληρότητές του έναντι ανθρώπων].
   Αναγκαστικά ξαναβγήκε στην παγκόσμια επανάσταση. Η απήχησή του στους βολιβιανούς χωρικούς ήταν πενιχρή, έτσι άλλωστε βρέθηκε σε δεινή θέση και συνελήφθη.
   Το να τα βάλεις μόνος, οπλισμένος με καριοφίλια, με την αυτοκρατορική υπερδύναμη έχει ανυπέρβλητο ηθικό μεγαλείο.
   Το να μην σε διακρίνει πολιτικός πραγματισμός σχετικά με το σκοπό που υπηρετείς, και εννοείται οφείλεις να τον υπηρετείς αποτελεσματικά, δεν είναι το σοφότερο. Αλλά ο μύθος τα σκεπάζει όλα. Και οι ιστορικές μορφές δεν κρίνονται με τα μέτρα των απλών ανθρώπων.

   Αντίθετα ο Σπάρτακος προκάλεσε μια στάση που οι Ρωμαίοι χέστηκαν. Γι' αυτό σταύρωσαν 30.000 σκλάβους.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Προφήτης 18/12/2010 16:45:33

    Το να τα βάλεις μόνος, οπλισμένος με καριοφίλια, με την αυτοκρατορική υπερδύναμη έχει ανυπέρβλητο ηθικό μεγαλείο.

    Τα είπες όλα!

   • Kasut avatar
    Kasut @ Προφήτης 18/12/2010 17:46:35

    Στον δρομο για το ηθικο μεγαλειο καποιοι που δεν το πολυγουσταραν θανατωθηκαν. Τα ηθικα μεγαλεια αλλοπαρμενων τα πληρωσαμε και εδω. Βελουχιωτηδες, Ζαχαριαδηδες κλπ.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Kasut 19/12/2010 01:28:46

     Σε πείραξε ο Τσε, σε πείραξε κι ο Βελουχιώτης; Προτιμάς τους συνεργάτες των ναζί μάλλον, ε; Σε εκφράζουν πιο πολύ ως πατριώτη;

     • Lalakis avatar
      Lalakis @ Strange Attractor 19/12/2010 01:31:49

      Είναι μάλλον φαν της κουκούλας.

 5. Misha avatar
  Misha 18/12/2010 10:29:24

  Ο Παναγούλης έβαλε βόμβα κατά του Παπαδόπουλου.
  Η λογική του άρθρου πάσχει πολλαπλώς.
  Το δε 17 μεταφερει αυτούσια τη λογική Πάγκαλου.
  Και στο λαμόγιο τον ιδιωτη ο πολιτικός έδωσε τη δουλειά.Και την προωρη συνταξη με 15000 ευρω το μηνα ο μαυρογιαλουρος την υπέγραψε (συγκεκριμένο παράδειγμα που αφορά τον Χατζηδακη ).
  Συνοπτικά, δεν ζητάς ΝΟΜΟ και ΤΑΞΗ όταν η πατριδα είναι υπο ξένη κατοχή όπως συμβαίνει σημερα. Αυτό σημαίνει ταυτιση με τα συμφέροντα των ξένων.Με τα πολλά της προβληματα, η πολιτική ανυπακοή και λαϊκή εξέγερση, ειναι μονόδρομος πια.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Misha 18/12/2010 12:20:11

   Δεν υπαρχει καμμια ξενη κατοχη.Υπαρχει εκλεγμενη κυβερνηση που δεν μας αρεσει αλλα ψηφισθηκε και επιβεβαιωσε οτι ειναι πρωτο κομμα πριν ενα μηνα στις δημοτικες εκλογες.
   Ο Παπανδρεου ειπε οτι αν χασει θα φυγει και πηρε 8 στις 13 περιφερειες και τους δυο μεγαλους δημους.Τα υπολοιπα τα πηρε η ΝΔ που καταψηφισε το μνημονιο αλλα φυσικα ειναι υπερ της ταξης και εχει δηλωσει οτι θα σεβασθει τα δανεια των εταιρων.
   Οι αντισυστημικοι δεν πηραν πανω απο 15%.Δεν υπαρχει καμμια ξενη κατοχη.

   • Misha avatar
    Misha @ ψυχραιμια 18/12/2010 16:06:17

    Tην ξένη κατοχη δεν την βλέπουν μόνο τα τσιράκια της.
    Μέχρι και η συντηρητική Ιερά Συνοδος το διακήρυξε προς όλους τους ορθόδοξους έλληνες.
    Όποιος έχει διαβάσει την «δανειακή» σύμβαση -η οποία ακόμα δεν έχει έρθει προς έγκριση στη Βουλή και συνεπώς εκτελειται παρανόμως- ανατριχιάζει.
    Μόνο με το κατοχικό δανειο των Ναζι μπορεί να συγκριθεί.

   • Misha avatar
    Misha @ ψυχραιμια 18/12/2010 16:12:45

    Όσον αφορά τα περι εκλογων, εκλογές έκανε και ο Παπαδόπουλος, και ο Καραμανλής μεψηφοφορους τα πεύκα και τις πικροδάφνες.
    Στις τελευταίες δημοτικές τα δύο κόμματα εξουσίας συγκέντρωσαν με το ζόρι το 30% του εκλογικού σώματος.

    Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ για όλες τους τις επιλογές. Και μέχρι τώρα αυτες γινονταν ανεκτές γιατι πετούσαν και κάποιο ξεροκόμματο στους ιθαγενείς.
    Τωρα που παίρνουν βιαια όσα κατακτηθηκαν μεσα σε εναν αιωνα, η λύση είναι ΜΙΑ.

    • σιδεράκιας avatar
     σιδεράκιας @ Misha 18/12/2010 17:42:58

     Πες τα ρε misha! με τα ψέμματα κέρδισε δύο αναμετρήσεις ο ΓΑΠ. Αλλά τέτοια νούμερα είμαστε οι Ελληνες. Γουστάρουμε το παραμύθι. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Το κακό είναι ότι θα πεθάνει!

  • Mak avatar
   Mak @ Misha 18/12/2010 12:45:32

   Συγκρίνουμε τον Παπαδόπουλο με τον Χατζηδάκη; Τη χούντα με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ;

   Η αναφορά στον Παναγούλη νομίζω ότι είχε να κάνει με το ότι είχε συγκεκριμένη στόχευση η δράση του και κατά των επικεφαλών των υπευθύνων. Δεν κατέβασε κόσμο στο δρόμο να δέρνει όποιον θεωρούσε χουντικό. Η σύγκριση από ό,τι κατάλαβα έχει να κάνει πιο πολύ με την νοοτροπία κάποιων αριστερών ή δήθεν αριστερών και όχι με τον ξυλοδαρμό του Χατζηδάκη.

   Εξέγερση χωρίς στόχευση και ένα έστω υποτυπώδες σχέδιο, είναι καταστροφική. Αυτοί που έχουν στόχευση και σχέδιο δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού.

   Ποιος εξεγέρθηκε; Αυτός που ψήφισε όπως ψήφισε μερικούς μήνες πριν και η ψήφος του ερμηνεύτηκε ως ψήφος εμπιστοσύνης στο μνημόνιο;

   Αυτοί που απείχαν; Αφού απείχαν από τις εκλογές γιατί να μετέχουν σε μία εξέγερση; Εξαντλήσαμε όλα τα άλλα μέσα και καταλήγουμε στη βία;

   Είμαστε στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου; Θα εκτελέσουμε τον ΓΑΠ και τον Κωστάκη στο τέλος; Τι έγινε στη Ρουμανία μετά τις εξεγέρσεις και τις εκτελέσεις;

   Η λογική του αποδιοπομπάιου τράγου για να μην χρειαστεί να δούμε και τα δικά μας λάθη είναι μακροχρόνια καταστροφική.
   Αν τα ρίξουμε όλα στους πολιτικούς και εμείς δεν αλλάξουμε, σε λίγα χρόνια πάλι τους ίδιους πολιτικούς με άλλες φάτσες και ονόματα θα έχουμε. (και δεν εννοώ τη λογική Πάγκαλου ότι μαζί τα φάγαμε...)

   Στη δημοκρατία το μεγαλύτερο όπλο είναι η ψήφος μας. Αν δεν ξέρουμε να το χειριστούμε προς όφελος μας, γιατί να μπορέσουμε να χειριστούμε προς όφελος μας οποιοδήποτε άλλο όπλο;

   Δηλαδή πιο δύσκολο είναι να μην ψηφίζεις στην τύχη ή από μικροσυμφέρον το κάθε λαμόγιο από το να ρίξεις μία μπουνιά μέσα από ένα οργισμένο όχλο ή να οπλίσεις ένα όπλο και να πυροβολήσεις;

   • Misha avatar
    Misha @ Mak 18/12/2010 16:09:30

    Συγκρινουμε ΕΥΚΟΛΑ την χουντα με τη συμμορια ΓΑΠ -ΔΝΤ. Σε όλα τα επίπεδα ο ΓΑΠ είναι πολύ χειρότερος.

    Συμφωνώ πως η ανατροπή της κατοχικής κυβέρνησης δεν αρκεί. Αλλά χωρις αυτή την ανατροπή δε μπορεί να βγεί άκρη.

 6. Petros avatar
  Petros 18/12/2010 10:51:20

  Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το άρθρο.Ως προσωπική στάση.
  Συμφωνώ δε απολύτως και με το ουσιαστικό διακύβευμα του σημείου 18 :
  ''να έχουμε δημοκρατία και πρωθυπουργό έναν Έλληνα σε καταγωγή και φρόνημα''.

  Όμως δεν γνωρίζω αν ηθικολογικού τύπου επισημάνσεις περί καλών τρόπων και νομιμότητας έχουν κανένα ιδιαίτερο νόημα ή παράγουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

  Απλά μερικές επισημάνσεις.

  1.Η άσκηση βίας πάντα παράγει βία.
  2. Μεγαλύτερη βία από τον να οδηγείται κάποιος στην ανέχεια και την ανεργία δεν υπάρχει.
  3. Οι εκλογές αρκούν από μόνες τους για να χαρακτηρίζουν ένα πολίτευμα δημοκρατία;
  Για παράδειγμα η μεθόδευση κατοχοποίησης της χώρας μέσω του Μνημονίου
  από ποια προεκλογική δέσμευση νομιμοποιείται;
  4. Η δημοκρατική αποδοχή μιας δίκαιης κατανομής βαρών και ευθυνών από τους πολίτες για να ξεπεραστεί μια κρίση προϋποθέτει , την δίκαιη απόδοση ευθυνών στους υπευθύνους που την δημιούργησαν.
  Και δεν εννοώ μόνο πολιτικές.
  Όχι άλλος τρώει άλλος πίνει και σε άλλον τον λογαριασμό δίνει.
  5. Αυτό που συνέβη στον Χατζηδάκη αποτελεί την βίαιη (κακώς) απόδοση ευθυνών που του αναλογούν από μια κοινωνία που νιώθει ότι αντίστοιχα δημοκρατικά εργαλεία δεν λειτουργούν.
  6. Αν στην θέση του Χατζηδάκη ήταν ο Πάγκαλος ή ο Παπακωνσταντίνου
  η αναγνώριση θα γινόταν από τις οδοντοστοιχίες.

 7. Gia avatar
  Gia 18/12/2010 11:24:52

  Το άρθρο με βρίσκει και μένα σε πολλά σημεία σύμφωνο, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Ειδικά στο 17. Ναι, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα αυτοί που αναφέρεις, αλλά δεν εκλέχθηκαν με σημαία την επανίδρυση, τον εκσυγχρονισμό, τα λεφτά υπάρχουν κλπ, κλπ. Με υποσχέσεις , όρκους και άλλες τέτοιες αηδίες με στόχο να λεηλατήσουν (ατιμώρητοι , ελέω βουλευτικής ασυλίας) όσα περισσότερα μπορούσε ο καθένας τους. Το μπάχαλο που επικράτησε από κάτω τους ήταν και είναι βολικό, γιατί όπως και να το κάνουμε όσο πιο μπερδεμένα και διεφθαρμένα είναι τα πράγματα από κάτω μας τόσο πιο εύκολα κάνουμε και εμείς τα δικά μας. Άλλωστε μετά μπορούμε να πούμε ότι όλοι μαζί τα φάγαμε, όποτε δεν τρέχει τίποτα ρε παιδιά απλά μας βρήκαν αυτοί οι κερατάδες οι γερμανοί και μας ζητάνε τα λεφτά πίσω. Άρα όλοι τώρα με σκυμμένο κεφάλι, θα δουλέψουμε και πρώτα ο θεός και μετά ο Έλλην πολιτικός ο μέγας με το φρόνημα το Εθνικό θα μας ξανα-οδηγήσει στην δόξα.
  Εφόσον λοιπόν, είναι δημοκρατία να μην τιμωρείσαι επειδή είσαι στην βουλή , τότε και εγώ (ο βουλευτής) καίω, ρημάζω, κλέβω και μετά αναλαμβάνω το πολιτικό κόστος (Δεν με ξαναψηφίζουν οι μαϊμούδες αν με ψυλλιαστούν) . Πως ακριβώς προτείνεις να αντιδράσει ο κόσμος σε αυτή τη συνεχόμενη νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας των πολιτικών μας. Να δουλέψει σκληρά για να πληρώσει την ανικανότητα τους και τις ληστείες τους?
  Να ξεχάσει τις καταθέσεις τους στην Ελβετία και τα ακίνητα ανά την χωρά και τον πλανήτη, ενώ η χώρα όλη θα υποφέρει από φτώχια και ανεργία? Όχι ανώνυμε. Μπορεί να μην είναι ακριβοδίκαιο, μπορεί να μην λύνει το πρόβλημα αλλά κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουμε. Το δίκαιο δεν στο χαρίζουν , το αποκτάς. Ο κατήφορος μόνο έτσι θα σταματήσει, μόνο αν σηκώσουμε κεφάλι και η δικαιοσύνη της χώρας αυτής δείχνει να μας έχει χωρισμένους σε υποκείμενα του νόμου (εμάς τις μαϊμούδες δηλαδή) και σε εκτός ορίων τους εκάστοτε βουλευτές (Οι μισοί και παραπάνω, γόνοι , ξαδέρφια, θείοι, κουμπάροι μεταξύ τους) . Αυτή είναι η Δημοκρατία που πιστεύεις ότι πρέπει να σωθεί?
  Δεν παρακαλέσαμε όλοι ούτε τους γλύψαμε, ούτε τα πήραμε, ούτε τα φάγαμε. Το μερίδιο ευθηνής που μας αναλογεί σε συνολικό επίπεδο με την βλακεία μας να ψηφίζουμε 3 οικογένειες και τους παρατρεχάμενους τους για 30 χρόνια το πληρώνουμε και θα το πληρώσουμε σίγουρα (ΔΝΤ,ΕΕ,ΕΚΤ και ότι άλο θες) με φόρους με στέρηση βασικών δικαιωμάτων, με, με, με?
  Το μερίδιο των ηγετών μας πως ακριβώς προτείνεις να πληρωθεί ??

 8. Gia avatar
  Gia 18/12/2010 11:28:22

  Και κάτι άλλο,
  Αν εσύ δικαστείς και καταδικαστείς για κάποιο αδίκημα τύπου απάτης ή πλαστογραφίας ή κατάχρησης χρήματος και βρεθείς στη φυλακή δεν θα φας μόνο ξύλο. Ο νοών νοητό.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/12/2010 11:47:13

  To αρθρο παραλειπει να πει πως φθασαμε ως εδω.Φθασαμε γιατι η αριστεριστικη βια νομιμοποιηθηκε στην Ελλαδα με την ανοχη της ΝΔ.
  Φθασαμε γιατι δεν κατονομασθηκε η 17Ν ως αυτο που ηταν αριστερη τρομοκρατικη οργανωση και οχι κοινου ποινικου δικαιου.Φθασαμε ως εδω γιατι κανεις δεν ειπε οτι οι καταληψεις ειναι παρανομες.Φθασαμε ως εδω γιατι υπαρχει στρατος αναρχικων ανεκτος απο ολους.
  Ολα αυτα εγιναν στο ονομα δηθεν της αποφυγης νεου εμφυλιου και καταλλαγης των παθων.Βλεπετε εσεις να αποφευγεται τιποτα;
  Mονο η προταξη του συνθηματος Νομος και Ταξη απο τη ΝΔ μπορει να αναχαιτισει τη ροπη των πραγματων.Νομος και Ταξη και αποδοχη της συγκρουσης με οποιον τη διαταρασσει.Τα υπολοιπα ειναι για να λεμε.

 10. Gia avatar
  Gia 18/12/2010 12:39:56

  Νόμος και τάξη , όπως επανίδρυση από το ίδιο μαγαζί. Άλλαξε ο μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς. Την τάξη ειδικά την επίβαλε το κόμμα αυτό άψογα το Δεκέμβριο του 2008. Όσο για τον νόμο, απλά θα σας παραπέμψω στο αείμνηστο «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

  Αυτό λοιπόν ο μαγαζί πουλάει φέτος Νόμο και Τάξη. Ευχαριστούμε , αλλά αγοράσαμε επανίδρυση, εκσυγχρονισμό, αλλαγή και την επανάσταση του αυτονοήτου και ξεμείναμε.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Gia 18/12/2010 12:52:08

   Καθολου δεν το πουλαει.Εγω ζητω να το πουλησει.
   Και συμφωνω για το Δεκεμβριο 2008,επρεπε να χτυπησει στο ψαχνο.

 11. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 18/12/2010 12:55:07

  Συμφωνώ ,με τίς γενικές παραδοχές τού άρθρου,αλλά και οι λεπτομέρειες ουσίας παίζουν τόν ρόλο τους. Πολύ ουσιαστικο ρόλο θα έλεγα,για την αυτοσυγκράτηση,και την συνοχή τής κοινωνίας.Καί μιά λεπτομέρεια είναι και ή δικαιοσύνη,ή πώς αυτή εφαρμόζεται ώστε να ικανοποιεί,ή έστω να δίνει την εντύπωση ότι τό κάνει,τό κοινό περί δικαίου αίσθημα.Μόνον τότε θα μπορέσει μιά κοινωνία νά παλέψει,με συνοχή ,οργανωμένα,για να ανταπεξέλεθει.Και δυστυχώς ,εδώ στην χώρα μας ,ακόμη και τώρα,στίς κρίσιμες στιγμές,περιορίζεται σε ρόλο απλού παρατηρητή. Και επειδή ή αδικία είναι παγκόσμιο είναι παγκόσμιο κοινωνικό γνώρισμα,αλλά ή παλινόρθωσή της,είναι προνόμιο μονο πραγματικά πολιτισμένων συνόλων εξουσίας,πού θέλουν να φέρουν τόν τίτλο τού Κράτους.
  Μέ όλη την σημασία της λέξεως.
  Στήν άκρως άγρια καπιταλιστική χώρα,τό Κράτος των ΗΠΑ, επειδή τό έχουν εμπεδώσει αυτό,ξέρουν ότι ή απονομή δικαιοσύνης είναι θεμέλιος λίθος της κοινωνικής συνοχής.Και δεν "κολώνουν" να την εφαρμόζουν ανεξάρτητα τό ποιός υπόκειται την κρίση της. Πρόσφατο παράδειγμα π.χ τό κυνήγι για επιστροφή τών κλεμμένων από την πυραμίδα τού άλλοτε πανίσχυρου οικονομικού παράγοντα Madoff. Κατάφεραν να επιστρέψουν σχεδόν τά μισά λεφτά (20 δίς$!!!),από τα κλεμμένα 30 ετών,πέρα από την ισόβια φυλάκισή του!
  (τό link http://finance.yahoo.com/news/72B-is-recovered-for-Madoffs-apf-4276868003.html?x=0).Αξίζει να διαβαστεί,για τό τρόπο πού δουλεύουν,για να τό επιτύχουν.
  Τό ιδιο ισχύει και στό Η.Β ,όπου λίγο παλιότερα ,εξευτέλισαν τούς βουλευτές τους ,πού χρέωναν κρατικούς λογαριασμούς,για καθαριστήρια αγορά PC,κλπ,όπως θα θυμούνται οι περισσότεροι.
  Και σε κάθε κράτος πού θέλει να λέγεται έτσι,ΜΟΝΟΝ η ΣΩΣΤΗ λειτουργία της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,μπορεί να συγκροτεί και συγκρατεί την κοινωνική συνοχή και ανοχή.
  Η εποχή μας είναι μιά πρόκληση για τήν Ελληνική Δικαιοσύνη.
  Αν θέλουν ή πρόκληση είναι ήδη εδώ. Ας φροντίσουν να ικανοποιήσουν τό περί δικαίου αίσθημα για τούς ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ τού κράτους, πού αγόγγυστα τούς πληρώνουν το μεγαλύτερο αντιμίσθιο μεταξύ όλων των κρατικών λειτουργών διαχρονικά.

 12. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 18/12/2010 13:07:18

  Συμφωνώ ,με τίς γενικές παραδοχές τού άρθρου,αλλά και οι λεπτομέρειες ουσίας παίζουν τόν ρόλο τους. Πολύ ουσιαστικο ρόλο θα έλεγα,για την αυτοσυγκράτηση,και την συνοχή τής κοινωνίας.Καί μιά λεπτομέρεια είναι και ή δικαιοσύνη,ή πώς αυτή εφαρμόζεται ώστε να ικανοποιεί,ή έστω να δίνει την εντύπωση ότι τό κάνει,τό κοινό περί δικαίου αίσθημα.Μόνον τότε θα μπορέσει μιά κοινωνία νά παλέψει,με συνοχή ,οργανωμένα,για να ανταπεξέλεθει.Και δυστυχώς ,εδώ στην χώρα μας ,ακόμη και τώρα,στίς κρίσιμες στιγμές,περιορίζεται σε ρόλο απλού παρατηρητή. Και επειδή ή αδικία είναι παγκόσμιο είναι παγκόσμιο κοινωνικό γνώρισμα,αλλά ή παλινόρθωσή της,είναι προνόμιο μονο πραγματικά πολιτισμένων συνόλων εξουσίας,πού θέλουν να φέρουν τόν τίτλο τού Κράτους.
  Μέ όλη την σημασία της λέξεως.
  Στήν άκρως άγρια καπιταλιστική χώρα,τό Κράτος των ΗΠΑ, επειδή τό έχουν εμπεδώσει αυτό,ξέρουν ότι ή απονομή δικαιοσύνης είναι θεμέλιος λίθος της κοινωνικής συνοχής.Και δεν “κολώνουν” να την εφαρμόζουν ανεξάρτητα τό ποιός υπόκειται την κρίση της. Πρόσφατο παράδειγμα π.χ τό κυνήγι για επιστροφή τών κλεμμένων από την πυραμίδα τού άλλοτε πανίσχυρου οικονομικού παράγοντα Madoff. Κατάφεραν να επιστρέψουν σχεδόν τά μισά λεφτά (20 δίς$!!!),από τα κλεμμένα 30 ετών,πέρα από την ισόβια φυλάκισή του!
  (τό link http://finance.yahoo.com/news/72B-is-recovered-for-Madoffs-apf-4276868003.html?x=0). Αξίζει να διαβαστεί,για τό τρόπο πού δουλεύουν,για να τό επιτύχουν.
  Τό ιδιο ισχύει και στό Η.Β ,όπου λίγο παλιότερα ,εξευτέλισαν τούς βουλευτές τους ,πού χρέωναν κρατικούς λογαριασμούς,για καθαριστήρια αγορά PC,κλπ,όπως θα θυμούνται οι περισσότεροι.
  Και σε κάθε κράτος πού θέλει να λέγεται έτσι,ΜΟΝΟΝ η ΣΩΣΤΗ λειτουργία της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,μπορεί να συγκροτεί και συγκρατεί την κοινωνική συνοχή και ανοχή.
  Η εποχή μας είναι μιά πρόκληση για τήν Ελληνική Δικαιοσύνη.
  Αν θέλουν ή πρόκληση είναι ήδη εδώ. Ας φροντίσουν να ικανοποιήσουν τό περί δικαίου αίσθημα για τούς ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ τού κράτους, πού αγόγγυστα τούς πληρώνουν το μεγαλύτερο αντιμίσθιο μεταξύ όλων των κρατικών λειτουργών διαχρονικά.

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/12/2010 13:17:23

  Ζητω επισης οι σωματοφυλακες των βουλευτων να εξουσιοδοτηθουν για χρηση οπλων.Αυτος που χτυπουσε το Χατζηδακη απο πισω στο κεφαλι επρεπε να πυροβοληθει απο το σωματοφυλακα και αν επιτεθουν και αλλοι να πυροβοληθουν και αυτοι.

  • Petros avatar
   Petros @ ψυχραιμια 18/12/2010 13:19:34

   ΡΕ ΠΑΣ ΚΑΛΑ;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Petros 18/12/2010 13:22:53

    Πολυ καλα.Αν θες να τελειωνει η βια πρεπει να τελειωνει μια και καλη.
    Δεν πιστευω φυσικα οτι θα γινει τιποτα απο αυτα.Δεν με αφορα κιολας -αν οι βουλευτες θελουν να τους δερνουν δικο τους προβλημα.

    • Petros avatar
     Petros @ ψυχραιμια 18/12/2010 13:27:54

     Χμμ ''Δημοκρατία'' που σκοτώνει για να επιβάλει ''την τάξιν''...
     Τι μου θυμίζει ,τι μου θυμίζει;

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Petros 18/12/2010 13:34:27

      Μπορει να σου θυμιζει οτι θελεις.Μια δολοφονικη επιθεση -και αυτη κατα του Χατζηδακη ηταν δολοφονικη επιθεση -πρεπει να απανταται με αντιστοιχο τροπο.

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ Petros 18/12/2010 13:46:58

      Πέτρο, προφανώς προτιμάς τραμπούκους που σκοτώνουν και επιπλέον απαιτείς και να μην τιμωρούνται, φυσικά!

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ Petros 18/12/2010 13:48:14

      και, μια που το ανεφέραμε, τι έγινε με την εισαγγελική έρευνα? το βρήκαμε το καλό παιδί?

  • Gia avatar
   Gia @ ψυχραιμια 18/12/2010 14:16:09

   Κρίμα που δεν ήταν ο Πάγκαλος πάντως. Πιάνει πολύ όγκο και θα βάραγε περισσότερος κοσμάκης. Εύχομαι να βαρέσουν και τον Βουλγαράκη, τον Ρουσόπουλο, τον Τζοχατζόπουλο και τον Λαλιώτη. Μετά θα ήταν πραγματική λύτρωση αν τους αποκεφάλιζαν στο Σύνταγμα.
   Αμήν

  • sawas avatar
   sawas @ ψυχραιμια 18/12/2010 14:23:34

   Καθόλου ψύχραιμα Ψυχραιμία!!!!

   Η βία γεννά βία.

   Αν σήμερα η απάντηση στην κρατική βία είναι η "σφαλιάρα", με την αναβάθμιση της σε ένοπλη κρατική βία θα αναβαθμίσει και την απάντηση επίσης σε ένοπλη!!!!!

   Που σταματά το γαϊτανάκι? στα Πυρηνικά? Όποιος προλάβει να τραβήξει πρώτος?

   Ψυχραιμία χρειάζεται…..

   • παγωτατζής avatar
    παγωτατζής @ sawas 18/12/2010 14:48:20

    Ψυχραιμία ή πονηριά Savva ;;
    "Έχω από τώρα επεξεργαστεί το σχέδιο σε περίπτωση που μου την πέσουν για να με λιντσάρουν. Θα πέσω κάτω, θα κάνω τον... πεθαμένο και ο αστυνομικός μου την ίδια ώρα θα φωνάζει δολοφόνοι τον σκοτώσατε! Έτσι θα εξαφανιστούν όλοι"!

    Τάδε έφη Γερ.Γιακουμάτος ......
    ήμαρτον θεέ μου..ήμαρτον!!!!!!!

    • sawas avatar
     sawas @ παγωτατζής 18/12/2010 14:53:55

     Το διαβασα ......πλεον δεν δινω σημασια σε ανθρωπους που δεν εκτιμω!!!

     Ζηταει μονο την προβολη!!!! Απο μενα δεν θα την παρει!!!

     Τι αμαρτιες πληρωνουμε για να ακουμε τετοιους????

 14. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/12/2010 13:20:58

  Στις ΗΠΑ ο λαος εχει αποδεχθει τους κανονες της δημοκρατιας και του συστηματος.Εδω υπαρχει η ακρα αριστερα απολαμβανει σκανδαλωδους ανοχης απο το συστημα για διαπραξη βιας κατα συρροη.

  • man8os avatar
   man8os @ ψυχραιμια 18/12/2010 13:24:48

   Δεν υπαρχει ακρα αριστερα. Υπαρχουν μυστικες υπηρεσιες.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ man8os 18/12/2010 13:26:20

    Δικη σου γνωμη.Υπαρχουν καποιοι που κανουν επεισοδια συστηματικα.Πες τους οπως θελεις.
    Ενα κανονικο κρατος πρεπει να τους εξουδετερωσει οποιοι και αν ειναι.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ man8os 18/12/2010 21:48:19

    τι λες τωρα η ακρα αριστερα και το Κρεμλινο ηταν πισω απο τισ υποκλοπες και παρακολουθηση του Μαξιμου.

 15. man8os avatar
  man8os 18/12/2010 13:24:03

  Εχουμε αρχισει να ξεφευγουμε. Το κλιμα ειναι νοσηρο. Χρειαζεται ΑΛΛΑΓΗ. Χρειαζομαστε καποιον να μας δωσει ελπιδα. Να μας πει οτι μπορει να αναλαβει αυτη τη χωρα και να την αλλαξει, βγαζοντας την απο την υφεση και το μνημονιο. Γιατι για ολα φταιει το μνημονιο και η κυβερνηση που το υπεγραψε. Προκειμενου το μυνημα να ειναι αισθητο πρεπει να γινει ξεκαθαρο. Μια ειρηνικη συγκεντρωση, κατα της ασκουμενης πολιτικης ειναι το καλιτερο που μπορουμε να κανουμε. Ο στοχος ειναι ενας.
  ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΩΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

 16. Gia avatar
  Gia 18/12/2010 13:26:54

  Πραγματικά, ας ανοίξουν όλους τους λογαριασμούς σε οποιαδήποτε χώρα και αν είναι αυτοί των βουλευτών, υπουργών και μεγαλο-διευθυντών από εφορίες , πολεοδομίες κλπ. Από την μεταπολίτευση και μετά Και να μας πουν το πόθεν. Η Γερμανία ζητάει και παίρνει πληροφορίες τέτοιου τύπου από την Ελβετία και το Λουξεμβούργο.
  Τάδε έφη Βγενόπουλος σε μια συνέντευξη του. Το επιχείρημα είναι σωστό. Ούτε όλα θα βρεθούν, ούτε όλα θα επιστραφούν, αλλά τότε κάτι πραγματικά θα έχει αρχίσει να γίνεται. Αλλιώς η βία είναι μονόδρομος.

 17. Petros avatar
  Petros 18/12/2010 13:57:01

  Ούτε τραμπούκοι , ούτε αριστεριστές.

  Έγραφα παραπάνω:

  -Αυτό που συνέβη στον Χατζηδάκη αποτελεί την βίαιη (κακώς) απόδοση ευθυνών που του αναλογούν από μια κοινωνία που νιώθει ότι αντίστοιχα δημοκρατικά εργαλεία δεν λειτουργούν.

  -Αν στην θέση του Χατζηδάκη ήταν ο Πάγκαλος ή ο Παπακωνσταντίνου
  η αναγνώριση θα γινόταν από τις οδοντοστοιχίες.

 18. Κάποιος avatar
  Κάποιος 18/12/2010 16:25:40

  Υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα από την σωματική βία, όπως για παράδειγμα η ψυχολογική ή συναισθηματική βία.
  Ενα ανοιγμένο φρύδι ή μια σπασμένη μύτη θεραπεύονται πολύ ευκολότερα και γρηγορότερα από μια κατάθλιψη ή από κρίσεις άγχους και πανικού.
  Τι είναι ποιο βίαιο, να σε κτυπήσει κάποιος στο κεφάλι και να κάνεις δέκα ράμματα ή να σε καταδικάσει στην ανεργία και να μην μπορείς να συντηρήσεις την οικογένεια σου ή να στην καλύτερη περίπτωση να πρέπει να ζήσεις με 700 ή 800 ευρώ ή ακόμα λιγότερα για την υπόλοιπη ζωή σου με τον πέλεκυ της χρεωκοπίας πάνω απ'το κεφάλι σου ;
  Καταδικαστέα κάθε μορφή βίας αλλά καταντάει εξοργιστικό να γράφονται σεντόνια, επειδή κακώς άνοιξε η καράφλα ενός μετριοπαθούς πολιτικού που συμμετέχει σ'ένα νοσηρό πολιτικό συστημα , που δε θα αγχωθεί ποτέ μάλλον για το αν θα μπορέσει να σπουδάσει τα παιδιά του, αν θα πληρώσει τα νοίκια και τους λογαριασμούς του , ή αν θα μείνει άνεργος.

  • Misha avatar
   Misha @ Κάποιος 18/12/2010 16:50:31

   +++++

  • MatrixRevolutionEra avatar
   MatrixRevolutionEra @ Κάποιος 18/12/2010 17:25:56

   Όπως τα λες είναι.
   Όσον αφορά τον αρθογράφο...με μπέρδεψε...Δεν καταλαβαίνω...Από τη μία η χώρα ξεπουλιέται μαζί με τους πολίτες της, ήρθαν μνημόνια και συμφωνίες αντισυνταγματικές, χρέη διαγράφονται, είμαστε υπό ξένη κατοχή και ο αρθογράφος λέει να μη γίνουμε ζούγκλα;;;;Μπερδεύτηκα...

 19. MatrixRevolutionEra avatar
  MatrixRevolutionEra 18/12/2010 17:28:26

  Και κάτι ακόμα...Να μην παίρνει ο καθένας στα χέρια του τον νόμο ναι, όταν υπάρχουν νόμοι ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.

 20. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 18/12/2010 17:53:52

  Η βία γεννά βία. Πως νομιμοποιούνται οι βουλευτές κι οι παρατρεχάμενοι του κράτους να σκούν βία στο μεγαλύτερο κομμάτι του λαού;
  Δεν είναι βία η μείωση μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων;
  Δεν είναι βία η ισοπέδωση ολόκληρων κοινωνικών ομάδων;
  Δεν είναι βία το γκρέμισμα των ονείρων μας;
  Δεν είναι βία η ύπαξη εισπρακτικών εταιρειών που ενεργοποιούνται ακριβώς λόγω των παραπάνω;
  Δεν απορρίφθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή κατά του μνημονίου από το δικηγορικό σύλλογο; Θέλω να πω ότι είμαστε απροστάτευτοι.

  Κάποιος παραπάνω είπε ότι πρέπει να οπλοφορούν οι σωματοφύλακες. Το κάνουν. Αν το βγάλει, πόσους θα φάει; μετά τι θα συμβεί;
  Και για να μη λέμε ότι να'ναι, ιδίως όσοι παρακολουθούν πορείες από την τηλεόραση, όταν ο Χατζηδάκης άρχισε να υβρίζεται και να προπηλακίζεται, οι αστυνομικοί που ήταν στη ράμπα της Βουλής δεν έκαναν καμία προσπάθεια να τον βοηθήσουν. Μάλλον περίμεναν εντολή για να το κάνουν.
  Και φυσικά είναι άναδρος ο χοντρός που τον χτυπούσε από πίσω, αλλά τα έχουμε πει κι αλλού αυτά.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ σιδεράκιας 18/12/2010 19:24:28

   Ιδού το βίντεο της doc tv με το που ξεμυτίζει ανέμελος και ωραίος από τη ράμπα λες και δεν συμβαίνει τίποτα αρχίζουν οι λοιδωρίες του πλήθους, και κάποιοι τον ακολουθούν ως το σημείο που άρχισε το ξύλο.

   Στον κόσμο του ίσως, τέτοια μέρα;

   http://www.youtube.com/watch?v=WfC00-VXyTM&feature=player_embedded

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ αλλενάκι 18/12/2010 19:45:20

    Iσως να νομιζε οτι αφου ειχε ικανοποιησει το αιτημα των διαδηλωτων μια και καταψηφισε το νομοσχεδιο και μαλιστα μιλησε εναντιον του στη Βουλη δεν ειχε να φοβηθει κατι.
    Δεν ειχε καταλαβει οτι ειχε να κανει με αλητανθρωπους που δεν ενδιαφερονταν για νομοσχεδια αλλα για να βγαλουν το φθονο τους απεναντι σε οποιον εβρισκαν μπροστα τους.
    Ισως να ειναι και η πρωτη φορα στην ιστορια που βουλευτης ξυλοκοπειται απο διαδηλωτες ενω ψηφισε αυτο που ζητουσαν.
    Aυτο ας γινει μαθημα σε μερικους στη ΝΔ που νομιζουν οτι με μερικες αντιμνημονικες κορωνες μπορουν να προσλκυσουν τον οχλο της αριστερας.

    • σιδεράκιας avatar
     σιδεράκιας @ ψυχραιμια 18/12/2010 19:49:46

     τρία πουλάκια ψυχραιμία. ήσουν εκεί; όσοι πήγαμε είμαστε αλητάνθρωποι; τι είναι αυτά που γράφεις;
     όσοι τον πήραν στο κατόπι είναι αριστεροί όλοι;
     έλεος πιά με αυτές τις κορώνες! αν και ταιριάζει σε άλλη ανάρτηση θα το πω εδώ. ο Σαμαράς δεν έχει να παλέψει μόνο με σκουριασμένα μυαλά μέσα στον κομματικό μηχανισμό, έχει και στη βάση.
     αν δεν τα ξεσκουριάσει τη βάψαμε όλοι μαζί

 21. gf-dmp avatar
  gf-dmp 18/12/2010 19:30:24

  Όχι στην τυφλή και ανεξέλεγκτη βία του όχλου: Ποιός θα ελέγξει διάρκεια αποσταθεροποίησης - έκταση ζημιών - εμπλοκή ξένων προς τον Ελληνικό λαό στοιχείων - τελικό αποτέλεσμα? Όχι, δεν είμαι υπέρ τέτοιας βίας. Και είναι καθήκον της ηγεσίας να ελέγχει τέτοια φαινόμενα.
  Όμως, όταν η παράταξή σου δέχεται χτυπήματα επί 30 χρόνια, πρέπει να είσαι σε θέση να απαντήσεις. (Π.χ. σου χτυπήσανε έναν εκδότη? Άμεσα, χτύπα δύο δικούς τους. Ξεσαλώσανε οι megalo-δημοσιογράφοι με την προπαγάνδα τους? Κάνε τους να φοβούνται να ξαναβγούν στο γυαλί). Μόνον έτσι εξασφαλίζεται η ισορροπία.
  Συνεπώς: είμαι υπέρ της σοφής χρήσης βίας: με οργάνωση, στρατηγική επιλογή στόχων κλπ.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ gf-dmp 18/12/2010 19:57:56

   Αυτα οταν τα ειχα πει καποτε που σκοτωνε η 17Ν ειχα ακουσει τα μυρια οσα.Η παραταξη εχει διαλυθει και εχει χασει τη συνοχη της γιατι δεν κατονομαζει τους εχθρους της.
   Ποσοι γραφουν εδω για νεες ταξεις και τρια πουλακια καθονται ενω δεν υπαρχει δεξιος τυπος γιατι σκοτωσε τους εκδοτες του μια αριστερη οργανωση χωρις αντιποινα;

   • gf-dmp avatar
    gf-dmp @ ψυχραιμια 18/12/2010 23:43:19

    Ψυχραιμία, ξέρω ότι τα έχεις πει‧ γράφω σπάνια αλλά παρακολουθώ καθημερινά, εδώ και πολύ καιρό. Απορώ, μόνο, που δεν τα λένε περισσότεροι.
    Όσο για την παράταξη: Σίγουρα θα την ήθελα πιο μαχητική και, όσο περνάει από το χέρι μου, πιέζω προς αυτήν την κατεύθυνση.
    Είμαι 50άρης και ποτέ δεν είχα εμπλακεί στον κομματικό μηχανισμό, μέχρι την επανεμφάνιση του Σαμαρά‧ απλά, βοηθούσα με τον τρόπο μου. Αφού σιχάθηκα, όμως, να βρίζω μπροστά στην τηλεόραση, ενεργοποιήθηκα, πριν τις εσωκομματικές, πήγα στην ΝΟΔΕ όπου και έγινα μέλος (μάλιστα, έχω μεταφέρει πολλές απόψεις σχολιαστών του antinews, στην ΝΟΔΕ και σε όσους βουλευτές μας έχουν επισκεφθεί).

 22. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/12/2010 19:55:39

  Εγω σε ρωταω λοιπον : με ποια αιτιολογια κυνηγας για να δειρεις βουλευτη που ψηφισε αυτο που εσυ θελεις;
  Κατεβηκες μπροστα απο τη Βουλη για ποιο σκοπο;για να ζητησεις να καταψηφισθει το νομοσχεδιο.Αυτος το καταψηφισε.Λοιπον;
  Απλως δεν τον γουσταρεις γενικα και τον κυνηγας.

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ ψυχραιμια 19/12/2010 00:43:30

   και πάλι ότι να'ναι γράφεις. ποιός περίμενε να καταψηφισθεί το νομοσχέδιο; να σου θυμήσω ότι ψηφίσθηκε την προηγουμένη της συγκέντρωσης. κατέβηκαμε να διαμαρτυρηθούμε για ότι συμβαίνει συνολικά. οποιοσδήποτε και να ήταν εκείνη την ώρα εκτός ίσως από βουλευτές του ΚΚΕ κι ίσως κανένας Μανώλης, τα ίδια θα πάθαινε. γράφεις λες και δεν έχεις βρεθεί ποτέ σε γήπεδο ή διαδήλωση ή έστω συναυλία

 23. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/12/2010 20:00:19

  Τα έκανες μία σαλάτα όλα πάλι με "τον όχλο της αριστεράς". Δεν ισχύει κάτι τέτοιο ως γενίκευση, ούτε είναι όχλος μία υψηλής πυκνότητας διαδήλωση όπως αυτή, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν 20.000 χιλιάδες κόσμος που είπαν οι εγχώριοι τηλεοπτικοί γκαίμπελς.
  Ήταν πολύ περισσότερος κόσμος, και όχι αποκλειστικά θιγόμενοι Δ.Υ.
  Ας περιμένουμε να δούμε αν βγάλει κάτι η εισαγγελική έρευνα.

 24. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/12/2010 20:04:44

  Στη θέση σου Ψυχραιμία θα μελετούσα περισσότερο αυτή την αφέλεια που αποπνέουν οι κινήσεις του, γεγονός που αποδεικνύει ότι μάλλον ήταν "στην κοσμάρα του" τη συγκεκριμένη μέρα.

  Λέω "ήταν" διότι η αφέλεια αυτή τώρα κόπηκε μαχαίρι, όποια και να είναι η αιτία της.

  Αλλά αν είσαι" στην κοσμάρα σου" τη συγκεκριμένη μέρα, φαντάσου τις υπόλοιπες ημέρες σε τι γυάλα ζεις!

  Κομψά τα γράφω!

 25. MatrixRevolutionEra avatar
  MatrixRevolutionEra 18/12/2010 20:48:25

  Σωστός!!
  Στο ρεσάλτο διάβασα το καλύτερο άρθρο για το θέμα Χατζηδάκη. Το παραθέτω.
  Δύο κεφάλια με διαφορετική αξία!!!

  Το αίμα έχει δύο τιμές: Το καθεστωτικό αίμα είναι πανάκριβο ενώ το λαϊκό δεν αξίζει τίποτα.

  Όταν τα ΜΑΤ σπάνε τα κεφάλια των διαδηλωτών κανένας δεν εξεγείρεται…

  Τώρα που οι διαδηλωτές σπάσανε το κεφάλι ενός μανδαρίνου του καθεστώτος όλες οι «σειρήνες» του καθεστώτος και τα πολύχρωμα ιερατεία του κραυγάζουν υστερικά και χύνουν ποταμούς ηθικών δακρύων…

  Τι ανυπόφορη υποκρισία και φαρισαϊσμός!!!

  Ο ελληνικός λαός λεηλατείται αγρίως και κατακρεουργείται βαναύσως καθημερινά, αναγκάζεται πλέον να αμυνθεί σε αυτόν τον ανελέητο πόλεμο που του έχει κηρύξει το καθεστώς και οι «μπράβοι» του (κυβέρνηση, κόμματα, ΜΜΕ και ΜΑΤ) ΚΑΙ μέσα σε αυτήν την εμπόλεμη κατάσταση, οι θηριώδεις «μπράβοι» ωρύονται γιατί δεν φέρθηκε με «ευγένεια» και «αβρότητα», αλλά βίαια, σε έναν πολιτικό «μπράβο» του καθεστώτος που βρέθηκε στο πεδίο της μάχης!!!

  ΟΛΗ η πολιτική αλητεία συσπειρώθηκε και ξεφωνίζει για την «κατάλυση της δημοκρατίας» επειδή στο Μέτωπο του πολέμου (που το καθεστώς έχει ανοίξει κατά του λαού) σπάσανε το κεφάλι του Χατζηδάκη, ενός κυβερνητικού «εκτελεστή συμβολαίων θανάτου» κατά της ελληνικής κοινωνίας (Ολυμπιακή).

  Για τα σπασμένα κεφάλια των απλών ανθρώπων από τους Πραιτοριανούς του καθεστώτος κανείς δεν μιλά…

  ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ, Φιλισταίοι και υποκριτές…

  Αλλά ας δούμε τα πράγματα πιο βαθιά και ψύχραιμα για να καταλάβουμε τα δόλια ηθικά τεχνάσματα της εξουσίας και των πολύχρωμων ιερατείων τους.

  Η ευνοούμενη μέθοδος ενός ηθικολόγου Φιλισταίου είναι η συνταύτιση μιας αγωνιστικής συμπεριφοράς με τη συμπεριφορά της αντίδρασης. Και το πετυχαίνει αυτό με το τέχνασμα των τυπικών αναλογιών. «Η βία είναι βία» - μας λένε, ή «όχι βία κατά της βίας».

  Έτσι με το τέχνασμα αυτό της γενικής και αφηρημένης καταδίκης της βίας ταυτίζεται ο θάνατος ενός τυράννου με το θάνατο ενός επαναστάτη, ο θάνατος ενός αγωνιστή με το θάνατο του δημίου του.

  Και στη χειρότερη περίπτωση: παρασιωπάται ΠΑΝΤΕΛΩΣ το σπάσιμο του κεφαλιού ενός διαδηλωτή από το καθεστώς, και διογκώνεται υστερικά μια μεμονωμένη βία κάποιων διαδηλωτών εναντίον καθεστωτικών παραγόντων. Το σπάσιμο του κεφαλιού του Χατζηδάκη...

  Η ηθική δεν είναι ουδέτερη. Είναι μία από τις βασικές λειτουργίες της κυρίαρχης ιδεολογίας. Ο ρόλος της ηθικής είναι να συνηθίσει την κοινωνία να θεωρεί σαν ανήθικα όλα τα μέσα που αντιτίθενται στους σκοπούς της καπιταλιστικής εξουσίας.

  Και όλα αυτά τα ηθικά, αλγεβρικά αξιώματα της «Μη -Βίας», τα οποία ακτινοβολούνε όλα τα χρώματα της μικροαστικής ίριδας, δεν είναι παρά δεσμά σκλαβιάς και υποταγής: Όχι μόνο δεν εμποδίζουν την αντίδραση να σπάει τα κόκαλα των διαδηλωτών, αλλά ρίχνουν και τον πολίτη σε μια μοιρολατρική παθητικότητα εντελώς ασυμβίβαστη με την αναγκαιότητα του αγώνα τους.

  Τα κύρια χαρακτηριστικά όλων αυτών των υποκριτών ηθικολόγων είναι:

  Υποχωρητικοί, βολικοί και συμφιλιωτικοί απέναντι στην κτηνωδία και τον κυνισμό της κρατικής βίας και τρομοκρατίας, ΚΑΙ κακόβουλοι, δόλιοι και συκοφαντικοί απέναντι σε πρακτικές βίας των μαζών.

  Όλοι αυτοί οι κύριοι ενώ κλείνουν πεισματικά τα μάτια στα εγκλήματα της εξουσίας, ξεχωρίζουν κάποιες μεμονωμένες πράξεις των διαδηλωτών και ξεχύνουν όλο το ηθικό δηλητήριο κατά των κινημάτων.

  Βεβαίως ποτέ όλοι αυτοί δεν αναρωτήθηκαν εάν είναι το ίδιο η βία των καταπιεστών και η βία των καταπιεσμένων, εάν θα υπήρχε η δεύτερη χωρίς την πρώτη.

  Ο μικροαστός ηθικολόγος σκέφτεται κομματιαστά, επεισοδιακά, σπασμωδικά γιατί είναι ανίκανος να μελετήσει τα φαινόμενα στην εσωτερική τους συνάφεια.

  ΟΤΑΝ, όμως, απομονώνεις τεχνητά το ζήτημα της «τυφλής» ΟΡΓΗΣ κάποιων διαδηλωτών ή της λεκτικής βαρβαρότητάς τους ΤΟΤΕ το καθιστάς ένα ύπουλο ηθικό τέχνασμα, ακριβώς γιατί το ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΕΙΣ, από τα προβλήματα των γενικών συνθηκών που δημιουργούν τις συγκρούσεις των διαδηλωτών με τα όργανα της καταστολής.

  Το να απαιτεί κανείς «ευγένεια» και «καλούς τρόπους» από τους διαδηλωτές όταν το πεδίο είναι εμπόλεμο, γεμάτο από δακρυγόνα, χημικά, ροπαλοφόρους των ΜΑΤ και καθεστωτικούς ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ, αυτό δεν είναι μόνο ουτοπικό, αλλά και πολιτικά δόλιο: Απαιτεί την άνευ όρων υποταγή του πολίτη στην «ηθική» του κρατικού ροπάλου και του προβοκάτορα των καθεστωτικών οργάνων.

  Οι ηθικολόγοι Φιλισταίοι αγνοούν δολίως τούτο: Στα λαϊκά στρώματα η βία, όπως και το βάναυσο λεξιλόγιο ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΝΑ: εκφράζει την απελπισία, την οργή, την αδιέξοδη κατάσταση της εξαθλίωσης, της ταπείνωσης και της δουλικής υποταγής.

  Η βία, όμως, όπως και το λεξιλόγιο, των προνομιούχων στρωμάτων αποτελεί έκφραση ταξικής ανωτερότητας, το αναφαίρετο, αλαζονικό δικαίωμα του Αφέντη.

  Ας μην εξισώνουμε, συνεπώς, τη βαναυσότητα των καπιταλιστών και των εξουσιών τους με εκείνη των καταπιεσμένων, των αδύναμων και απελπισμένων...

  Υ.Γ. Όταν κατέστρεψαν κι αποτέφρωσαν τα γραφεία του «Ρεσάλτο» ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ απ’ αυτούς τους φανατικούς οπαδούς της ΜΗ ΒΙΑΣ δεν συγκινήθηκε ούτε μίλησε.

  Αυτή είναι η ταξική «ευαισθησία» και μεροληψία της «δημοκρατικής» αμεροληψίας τους.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ MatrixRevolutionEra 18/12/2010 21:00:40

   Παραμυθια.Πραγματι δε μιλησε κανεις οταν εκαψαν το "Ρεσαλτο" αλλα και ο ιδιοκτητης του στο παρελθον εγραφε αρθρα στο "Εθνος" με τα οποια εγκωμιαζε τις δολοφονιες της 17Ν -μετα την εβγαλε οργανωση πρακτορων.
   Φυσικα και θα ηταν υπερ του ξυλοδαρμου του Χατζηδακη αφου ο συγκεκριμενος οπως και ολη η αριστερα μισει πανω απ ολα τη φιλελευθερη ταση που ηταν το κυριο θυμα της αριστεριστικης τρομοκρατιας παντος ειδους.

  • Misha avatar
   Misha @ MatrixRevolutionEra 18/12/2010 21:03:58

   Ωραίος Μάτριξ

 26. MatrixRevolutionEra avatar
  MatrixRevolutionEra 18/12/2010 21:41:08

  Τι να σου πω Ψυχραιμία. Τότε το μόνο που διάβαζα ήταν τα βιβλία του δημοτικού. Πάντως γνωρίζω αρκετούς δεξιούς που διαβάζουν ρεσάλτο γιατί συμφωνούν με το πνεύμα του. Αυτό εμένα μου δείχνει ότι πλέον δεν υπάρχουν ιδεολογίες τύπου "αριστερά" και "δεξιά" σε μεγάλο κομμάτι του κόσμου. Υπάρχουν μόνο προδότες (αφορά ολιγάριθμη ομάδα του πληθυσμού που κυρίως βρίσκεται Αθήνα όταν διαμένει Ελλάδα και ταξιδεύει συχνά στα εξωτερικά), πατριώτες, κοιμισμένοι και κομματόσκυλα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ MatrixRevolutionEra 18/12/2010 22:17:14

   Πολλοι δεξιοι εχουν δυστυχως χαμηλη πολιτικη παιδεια και η βασικη τους αντιληψη ειναι ενας αγνος εθνικισμος.
   Αυτο το εκμεταλλευεται το περιοδικο αυτο.
   Το εχουν εκμεταλλευθει και αλλοι στο παρελθον για να προσελκυσουν κοσμο.
   Επισης η ως ενα σημειο στηριξη Καραμανλη απο αυτο προκαλεσε συμπαθειες.
   Αν ομως προσεξουν την αναλυση του θα δουν οτι δεν εχει σχεση με τη δεξια-θεωρει οτι τα εθνικα κρατη εχουν τελειωσει και απλως θελει να χρησιμοποιησει τις εθνικες ευαισθησιες για καποιου ειδους κομμουνιστικη επανασταση.

   • MatrixRevolutionEra avatar
    MatrixRevolutionEra @ ψυχραιμια 18/12/2010 22:42:47

    Πίστεψε με αυτοί που το διαβάζουν ξέρουν ότι δεν έχει σχέση με τη δεξιά. Γι αυτό σου λέω αυτές οι ιδεολογίες έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν..Διαφωνώ . Εμένα αντιθέτως μου φαίνεται ότι υπερμάχεται των εθνικών κρατών. Άλλωστε πως μπορείς να καταφέρεσαι εναντίον της Νέας Τάξης και ταυτόχρονα να "πολεμάς" το κράτος-έθνος;;

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ MatrixRevolutionEra 18/12/2010 22:50:51

     Μπορεις αν θεωρεις οτι ειναι ξεπερασμενο ετσι κι αλλιως απο την εξελιξη της ιστοριας και εκεινο που μενει ειναι να χρησιμοποιησεις τις εθνικες ευαισθησιες του πληθυσμου για να κανεις επανασταση.
     Εν πασει περιπτωσει εγω δε συμφωνω με ολα αυτα.
     Αν πας στη γειτονικη Τουρκια και τους πεις οτι το εθνικο κρατος τους ειναι ξεπερασμενο θα σε περασουν για παλαβο.
     Το ιδιο και σε μια σειρα αλλες χωρες.
     Το κοινο σημειο αριστερων αντινεοταξιτων και των αντιπαλων τους της δηθεν παγκοσμιας κυβερνησης ειναι οτι και οι δυο θεωρουν οτι η εποχη του εθνικου κρατους περασε.
     Γιαυτο δεν εχει και δεν μπορει να εχει καμμια σχεση με τη ΝΔ του Σαμαρα.
     Η πραγματικοτητα ειναι οτι υπαρχει μια παραδοση εξουσιων του εθνικου κρατους στην ΕΕ .Σε ολο τον υπολοιπο κοσμο το εθνικο κρατος ζει και βασιλευει και τα περι Νεας Ταξης ειναι εξωπραγματικα-μαλιστα η σχετικη μειωση της δυναμης των ΗΠΑ ενισχυει ακομη περισσοτερο τα επι μερους μεγαλα κρατη.

    • MatrixRevolutionEra avatar
     MatrixRevolutionEra @ MatrixRevolutionEra 18/12/2010 23:05:33

     Συμφωνώ ότι το κράτος έθνος δεν παύει έτσι απλά (εκτός βέβαια αν έχεις σύνορα τρύπια, υπογεννητικότητα, και δίδεις υπηκοότητα στη σαρα και την μάρα). Και αρκετοί αριστεροί που ξέρω(γνήσιοι εξωκοινοβουλευτικοι) ποτέ δεν καταφέρθηκαν εναντίον του κράτους-έθνους, ούτε το θεωρούν ξεπερασμένο. Αντιθέτως τέτοιες κορώνες ακούω από ΠΑΣΟΚΟΥΣ....
     Γενικά εμένα διαχωρισμοί τέτοιου τύπου δεν με αφορούν πλέον. . Θεωρώ ότι όλοι οι πατριώτες και οι κοιμισμένοι και ναι ακόμα και τα κομματόσκυλα ασχέτως αν δεν το καταλαβαίνουν, έχουμε κοινό συμφέρον το οποίο πρέπει να υπερασπιστούμε απένατι στους προδότες. Από εκεί και πέρα ο καθένας που έχει αγνά κίνητρα, δικαιούται να έχει την άποψη του ασχέτως αν είναι διαφορετική από τη δική μου.

   • MatrixRevolutionEra avatar
    MatrixRevolutionEra @ ψυχραιμια 18/12/2010 22:47:01

    Πάντως χαμηλή πολιτική παιδεία εγώ έχω δει μόνο σε κοιμισμένους και κομματόσκυλα (και στις 2 κατηγορίες ταυτόχρονα ανήκουν κυρίως οι ΠΑΣΟΚΟΙ οπαδοί ή ψηφοφόροι).

 27. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 18/12/2010 22:58:34

  Με λίγη ευφράδεια λόγου και λίγα μεστά επιχειρήματα, άντε και λίγη καυστική γλώσσα, μπορείς κυριολεκτικά να τον κάνεις τον πολιτικό ή τον μεγαλοδημοσιογράφο ρεζίλι.
  Είχα πετύχει πριν από 1-2 μήνες τον...αρχαιόθεν κρατικοδίαιτο μεγαλοδημοσιογράφο-προπαγανδιστή του νεοφιλελευθερισμού Γιάννη Λοβέρδο στην Τράπεζα Πειραιώς στο Κολωνάκι, όπου βρέθηκα τυχαία ως πελάτης. Τον ξεφτίλισα κυριολεκτικά μπροστά στον κόσμο, χωρίς όμως ούτε μία βρισιά, και αρκετοί πελάτες της τράπεζας με επιδοκίμασαν, ενώ ούτε ένας δεν πήρε το μέρος του. Ούτε ένας. Για ποιο λόγο να του ασκήσεις βία, όταν μπορείς να τον προσβάλεις δημοσία και μάλιστα χωρίς ύβρεις;
  Ο κάφρος που έδειρε τον Χατζηδάκη είμαι σίγουρος ότι σε έλεγχο τροχονόμου για παραβίαση φωτεινού σηματοδότη θα άρχισε να φωνάζει και να απειλεί θεούς και δαίμονες και φυσικά τον τροχονόμο ("ξέρεις ποιος είμαι γω ρε" και λοιπά αστεία ελληναράδικα).

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΒΙΣ 18/12/2010 23:32:15

   ΒΙΣ, συμφωνώ, σωστός.
   Μόνο που ΚΑΙ αυτό, ιδίως αυτό, απαιτεί προτερήματα και ικανότητες.
   Γνώσεις, καλλιέργεια, ευφράδεια, θάρρος.
   Ο απλός μέσος άνθρωπος δεν τις έχει, γι' αυτό άλλωστε ψηφίζει να τον εκπροσωπούν.
   Συνεπώς η μόνη του, απελπισμένη, άμυνα, πάντα σε περιπτώσεις βίαιης προσβολής των συμφερόντων του, είναι η χρήση λεκτικής ή σωματικής βίας. Δεν συζητάμε περιπτώσεις "ξέρεις ποιος είμαι 'γω;"

   Αλλά μην πιάσουμε την ουσία. Που είναι η συστημική ατέλεια. Γιατί τι πραγματικά του 'κανες του Λοβέρδου πέρα από προσωπικό εξευτελισμό; Γι' αυτό πληρώνονται αυτά τα παχύδερμα, για να ανέχονται και καμιά προσβολή άμα τύχει...Μήπως σταμάτησε;...

 28. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 19/12/2010 05:58:43

  'Αν βγουν στους δρόμους, είτε τανκς για να μας «ηρεμήσουν», ή frontex, ή -με καλοστημένο θερμόαιμο επεισόδιο ρατσισμού- οι Πακιστανοί και οι Σομαλοί με χατζάρια,'

  Το τελευταίο για να γίνει δε χρειάζεται να στηθεί. Όταν σφάζονται μεταξύ τους με ρόπαλα και δόρατα τους έχει βάλει κάποιος; Λες και οι κοινωνίες από τις οποίες έρχονται διέπονται από ανθρωπιστικές αξίες (δεν αναφέρομαι στο ατομικό επίπεδο αλλά στο συλλογικό). Βέβαια κάποιοι έχουν βρει τη δικαιολογία, φταίει 'που είναι φτωχοί'. Τότε να αρχίσουμε να τρώμε ο ένας τον άλλον σαν τα άγρια θηρία, αν η ζωή έχει πάψει να είναι το ύπατο αγαθό για όλους. Άσε που υπάρχουν και φτωχοί που πεινάνε αλλά δε σκοτώνουν για να φάνε. Αυτοί πώς το καταφέρνουν; Ίσως γιατί δε μεγάλωσαν σε κοινωνίες-ζούγκλες, ίσως γιατί οι διάφορες κουλτούρες διαφέρουν μεταξύ τους πιο ουσιωδώς από ό,τι θέλουν να πιστεύουμε οι υπέρμαχοι της πολιτικής ορθότητας (δεν αναφέρομαι στο άρθρο, αφορμή πήρα από αυτό).
  Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι η νομιμοποίηση της βίας είναι σημάδι εκβαρβαρισμού. Αν και κάποιοι εξακολουθούν να ονειρεύονται το 'fight club' ή την επανάσταση του προλεταριάτου, που θα σαρώσει την 'κεφαλαιοκρατία' (εντελώς αναίμακτα φυσικά αλλά ξέρετε τι λένε για την ομελέτα και τα αυγά) και θα φέρει τον επίγειο παράδεισο (αφού στείλει πρώτα στην κόλαση όσους δε συμμερίζονται το ίδιο όραμα).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.