#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/07/2011 07:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και Έλληνας στους " Ναΐτες Ιππότες" του Μπρέιβικ;Κυνηγητό, έχει εξαπολύσει η Scotland Yard, με σκοπό να ανακαλύψει πιθανούς Άγγλους συνεργούς του Anders Behring Breivik, ύστερα από την αποκάλυψη ότι η φονική του «σταυροφορία» ξεκίνησε ύστερα από μία συνάντηση που είχε στο Λονδίνο, με άλλους ακροδεξιούς εξτρεμιστές.

Προτού προβεί στην εκτέλεση της χειρότερης θηριωδίας στην Νορβηγία, ο  Breivik σύνταξε μία ανατριχιαστική περιγραφή των σχεδίων σε ένα μανιφέστο 1500 σελίδων, γραμμένο στα αγγλικά και με ημερομηνία «Λονδίνο, 2011».

Υπόγραψε το έγγραφο ως   “Andrew Berwick”, δηλαδή την αγγλική εκδοχή του ονόματός του και περιέγραψε τον  « μέντορα» του ως ένα Άγγλο με το όνομα Richard.

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής της Scotland Yard, προσπαθούν να εντοπίσουν αν ο Breivik επισκέφτηκε τα τελευταία χρόνια  το Λονδίνο και αν αποτελούσε μέρος ενός ευρύτερου δικτύου με σκοπό την οργάνωση και την εκτέλεση παρόμοιων χτυπημάτων.

Ο 32χρονος, καυχιόταν ότι ήταν ένα από τα 80 « μοναχικά κύτταρα μαρτύρων»  που είχαν στρατολογηθεί από την Δυτική Ευρώπη και ήταν έτοιμοι να ακολουθήσουν την προσπάθεια του για την ανατροπή κυβερνήσεων που ήταν ανεκτικές στο Ισλάμ.

Θεωρούσε τον εαυτό του ως διάδοχο των Ναϊτών Ιπποτών του Μεσαίωνα και υποστήριξε  ότι είχε στρατολογηθεί  σε μία συνάντηση στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2002, οργανωμένη  από δύο Άγγλους εξτρεμιστές, στην οποία συμμετείχαν οκτώ άτομα στο σύνολο. Δηλαδή οι δυο Άγγλοι, ο Νορβηγός δολοφόνος και "αντιπρόσωποι" από την Γαλλία, την Γερμανία, την Ελλάδα, την Ολλανδία και την Ρωσία.

Το τμήμα καταστολής εγχώριου εξτρεμισμού της Scotland Yard, προσπαθεί να εντοπίσει  τα άλλα επτά άτομα που παρέστησαν στην συνάντηση του «Ευρωπαϊκού Στρατιωτικού Τάγματος και Ποινικού Δικαστηρίου” των “Ναϊτών Ιπποτών» στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2002.

http://www.telegraph.co.uk/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. JOHN avatar
  JOHN 26/07/2011 10:11:03

  Ο ανθρωπος αυτος σιγουρα δεν ηταν μονος του.Επιρεπης σε μια χαοτικη ιδεολογια του εγινε και η αναλογη πληση εγκεφαλου και εκανε τα πρωτογνωρα αυτα εγκληματα.Ποιοι ομως κρυβονται απο πισω του?Ποιους εξυπηρετουν παρομοιες εξτρεμιστικες οργανωσεις και τι στοχους εχουν?Θα δωθουν καποτε απαντησεις πιστικες η απλως θα περιμενουμε αβουλοι το επομενο κτυπημα και θα τα φορτωσουμε ολα αποκλιστικα και μανο σ ενα αρρωστιμενο ατομο και στη χαοτικη ιδεολογια του?

 2. Ένας avatar
  Ένας 26/07/2011 10:25:55

  Ποιος μακάκας Έλληνας συνεργάζεται με τον Μπρέιβικ;
  Τι σχέση έχουμε οι Έλληνες με τους Σταυροφόρους;

  Άραγε, μέσα στις 1.500 σελίδες του παραληρήματός του, γράφει τίποτα ο Μπρέιβικ για τη Δ' Σταυροφορία που ρήμαξε την Κωνσταντινούπολη το 1204;

  Τι σχέση μπορεί να έχουμε εμείς οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι με τους Πάπες τής Ιεράς Εξέτασης και των Σταυροφοριών, ή με τους Λουθηροκαλβινιστές που διδάσκουν ότι ο Θεός έχει ήδη αποφασίσει αν θα σε σώσει, οπότε δούλευε σαν το βόδι στο χωράφι για να μην τρέχει ο λογισμός σου στις αμαρτίες.

  Οι Έλληνες ΔΕΝ είμαστε Ευρωπαίοι γιατί ΔΕΝ έχουμε αιματοκυλίσει τον κόσμο σαράντα φορές για να τον κατακτήσουμε. Ακόμη κι ο Μεγαλέξανδρος αμυνόταν επιτιθέμενος, δεν έκανε κατακτητικό πόλεμο, ήθελε να ταπεινώσει την Περσική Αυτοκρατορία που τόσα δεινά είχε προκαλέσει σε όλους τους Έλληνες κατά τους 2-3 προηγούμενους αιώνες.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Ένας 26/07/2011 19:00:18

   Καλά τα λες. Είμαστε άλλου είδους Ευρωπαίοι από τους Δυτικοευρωπαίους, των οποίων η (γερμανικού υποβάθρου) κοσμαντίληψη γεννήθηκε μέσω της συνειδητής απόρριψης της δικιάς μας κοσμαντίληψης (φορέας της οποίας ήταν ο χριστιανικός και ελληνορωμαϊκός κόσμος).

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ΚΜ 26/07/2011 19:04:57

    Φυσικά, όταν λέω χριστιανικός και ελληνορωμαϊκός, εννοώ ορθόδοξος και ελληνορωμαϊκός. Γιατί οι Τεύτονες «αγάδες» που υποδούλωσαν την δυτική Ευρώπη (δημιουργώντας τον Μεσαίωνα), ακόμα και την Αλήθεια του Χριστού την διέστρεψαν κατά το δοκούν (όπως κι εσύ επισημαίνεις).

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΚΜ 27/07/2011 00:05:31

    Να και με ποιό τρόπο απέρριψε η "Γερμανικού τύπου κοσμοαντίληψη" τον Ελληνικό και Ρωμαικό πολιτισμό:

    Johann Wolfgang von Goethe: Iphigenie auf Tauris 1779, Pandora - Ein Festspiel 1807/08, Prometheus 1774, Römische Elegien, 1788–90, Xenien (τα Επιγράμματα "Ξενίαι", απο κοινού με υον Friedrich Schiller), 1796.

    Friedrich Schiller: Die Götter Griechenlandes (οι Θεοί της Ελλάδος)1788, Hektors Abschied (1790) , Der Ring des Polykrates (1798) , Kallias-Briefe (1793). Μεταφράσεις από τον Ευριπίδη (Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Φοίνισσες).

    Friedrich Hölderlin: Der Tod des Empedokles (Θάνατος του Εμπεδοκλέους 1797–1800), Hyperion oder Der Eremit in Griechenland 1797–1799, Μεταφράσεις έργων του Σοφοκλέους, Πάτμος, Άρτος και Οίνος...

    Friedrich Nietzsche: Zur Geschichte der Theognideischen Spruchsammlung, 1867, De Laertii Diogenis fontibus, 1868/69, Homer und die klassische Philologie, 1869, Die Philosophie im tragischen Zeitalter der Griechen (1873), Die Geburt der Tragödie 1872, Διθύραμβοι του Διονύσου.

    Ulrich von Wilamowitz-Moellendorff: Ο μεγαλύτερος ίσως κλασικός φιλόλογος (και ιδιαίτερα στον Πλάτωνα) του 20ού αιώνα.

    Άν συνεχίσω με άλλους εξίσου αξιόλογους συγγραφείς ή φιλολόγους (και έλθω μέχρι νεώτερους), θα γεμίσουν οι δίσκοι και θα πέσει ο server του antinews.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Ο Θείος 27/07/2011 01:33:03

     Αυτά, ξερόλα μπαρμπούλη, είναι 1000 και πλέον χρόνια μετά την απόρριψη στην οποία αναφέρομαι. (Πολλούς αιώνες αφότου είχαν επιτύχει τον σκοπό τους.)

     Η απόρριψη του Ελληνορωμαϊκού πολιτισμού κορυφώθηκε επί Καρλομάγνου. Τότε που, επί γερμανοκρατίας ξεχάστηκε η γραφή και η ανάγνωση, στην Δυτική Ευρώπη και οι συναλλαγές γινόντουσαν σε είδος. Εσύ συνέχισε όμως να τους λιβανίζεις.

     ΥΓ: Γκουγκλάρισε λίγο και για Λιουτπράνδο της Κρέμονας (σιγά μην τον έχεις ακουστά!) για να δεις για τί θλιβερές παρωπίδες μιλάμε....

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΚΜ 27/07/2011 00:12:56

    Αυτή η διαδεδομένη φαντασίωση ότι δήθεν όλοι οι άλλοι λαοί ή μας απορρίπτουν ή μας καταδιώκουν, έχει κάτι το πολύ παρακμιακό και αυτο-υποτιμητικό. Μια συνεχής στείρα γκρίνια εναντίον όλων - ένας βολικός μύθος για να μην είμαστε δημιουργικοί στο παρόν.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Ο Θείος 27/07/2011 01:58:28

     Και άλλωστε είπαμε: Ίβηρες, Κέλτες, Βρεττανοί αποδέχθηκαν τον Ελληνορωμαϊκό πολιτισμό. Όπως και όλοι οι αρχαίοι λαοί που ήρθαν σε επαφή με αυτόν, σε Δύση και Ανατολή (πλην Γερμανών). Δυστυχώς, όμως ακολούθησαν οι βαρβαρικές επιδρομές, που κατέλυσαν την δυτική αυτοκρατορία και την κατέστησαν ένα μάτσο γερμανικά φέουδα: εστίες αγραμματοσύνης, δουλοπαροικίας, βαρβαρότητας και απαρτχάϊντ.

     Μόνο οι Γερμανοί σου , από όλους τους λαούς της εποχής, «φτύσαν» τον πολιτισμό και συνειδητά επέμειναν στην βαρβαρότητα (που θαυμάζεις).

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ΚΜ 27/07/2011 13:38:35

      Άσε τον Καρλομάγνο, αυτός είναι "χθεσινός".
      Άλλωστε, μετά που οι Φράγκοι έπαψαν να είναι Γερμανοί κι έγιναν Γάλλοι, ένα σωρό πριγκίπισσες δώσανε και πήρανε ως νύφες από την Ανατολική Αυτοκρατορία, πρίν και μετά τον Λιουτπράνδο, Γερμανοί και Γάλλοι !
      Όχι, για όλα φταίει ένας παλιότερος Γερμαναράς: Εκείνος ο μπαγάσας ο αρχαίος αντάρτης ο Hermann (Αρμίνιος στα Λατινικά), που νίκησε τις λεγεώνες στον Τευτοβούργιο Δρυμό (εν έτει 9 μ.Χ.).
      Ευτυχώς όμως, δεν χάσαμε τίποτα σπουδαίο: Έχουμε βλέπεις τώρα τους πιστούς φίλους από τη Wall Street το Τέξας και την Αριζόνα. Βοηθούν και στο "κόμμα" και στο σορτάρισμα.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Ο Θείος 27/07/2011 15:08:05

      Πάλι λάθος κάνεις στις ημερομηνίες. Η Ανατολική Αυτοκρατορία μας τελείωσε το 1453 (ή το 1461, στην περίπτωση της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντος). Πολύ προτού γίνουν «Γάλλοι» οι Φράγκοι, οι οποίοι μάλιστα, μέχρι την Γαλλική Επανάσταση διατηρήθηκαν (αν και πλέον λατινόφωνοι) ως χωριστός πληθυσμός (οι γνωστοί ευγενείς) από τους γαλατο-ρωμαϊκής καταγωγής «πληβείους» (που είχαν εν τω μεταξύ απωλέσει την ρωμαϊκή συνείδησή τους).

      Δυστυχώς, η Γαλλική Επανάσταση άργησε μερικούς αιώνες, με αποτέλεσμα να μην είναι εθνικοαπελευθερωτική.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ΚΜ 27/07/2011 15:39:55

      Σχεδόν χίλια χρόνια πριν τη Γαλλική επανάσταση, όλοι οι Φράγκοι ήταν ήδη αξεχώριστα Γάλλοι και όλοι οι Γάλλοι ήταν αξεχώριστα Φράγκοι.
      Η (Γερμανικής καταγωγής) φυλή των Φράγκων, έγινε Λατινόγλωσση και άλλαξε πολιτισμικά όταν ενσωματώθηκε γρήγορα με τον τοπικό πληθυσμό: Ήδη από τον καιρό του Καρόλου, όταν στέφθηκε Imperator Romanorum από τον Πάπα Λέοντα τον 3ο . Για να μη πώ, ότι είχε ήδη αρχίσει να εκλατινίζεται μετά το πέρασμα του ποταμού Μάιν προς τα Ρωμαικά εδάφη (Frankfurt = Πέρασμα των Φράγκων).
      Τυπικό. Ο εισβολέας που ιδρύει το κράτος, παίρνει από τους πολιτισμικά ανώτερους αυτόχθονες τον πολιτισμό τους και τη γλώσσα, αλλά δίνει στον ενιαίο λαό το όνομα.
      Οπως οι Βίκιγκς Σκανδιναβοί Ρώς ενσωματώθηκαν και έγιναν πολιτισμικά και γλωσσικά Σλάβοι, αλλά έδωσαν το όνομα στη Ρωσία και στους Ρώσους.
      Οι Γάλλοι (ως όλον, ότι προέκυψε από την ανάμειξη) αυτοαποκαλούνται και αποκαλούνται ακόμα Φράγκοι.
      Ίδια περίπτωση ονοματοδοσίας όπως οι Βούλγαροι, Ρώσοι, Άγγλοι κτλ.
      "Πολιτισμικά απαρτχάιντ" δεν διατηρούνται παρά μόνον για ελάχιστο χρόνο στην πραγματική ιστορία. Μόνο στα ρατσιστικά ή εθνικιστικά ιδεολογήματα (που είναι νεωτερικό φαινόμενο).
      h**p://en.wikipedia.org/wiki/Charlemagne

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ΚΜ 27/07/2011 19:29:57

      Δεν τα ξέρεις καλά Θείε. (Αν και, τέλος πάντων, με τόση λατρεία που έχεις στους Βησιγότθους και Τεύτονες, πάλι καλά που παραδέχεσαι τουλάχιστον ότι οι αυτόχθονες Γαλατορωμαίοι ήταν πολιτισμικά ανώτεροι.) Άκου λοιπόν να μάθεις για τον νεκροθάφτη της ευρώπης τον «Καρλομάγνο».

      Η ανακήρυξη του Γερμανού φύλαρχου Καρλομάγνου σε «αυτοκράτορα» από τον (ορθόδοξο) Πάπα Λέοντα τον 3ο έγινε με το μαχαίρι στον λαιμό: δεν ήταν τίποτα άλλο παρα ένα πραξικόπημα. Καμιά σχέση δεν είχε με πολιτισμική σύγκλιση. Επιδίωξη του γερμανού ηγεμόνα ήταν να αντικαταστήσει τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα (με έδρα την Κωνσταντινούπολη) στην διπλωματική πυραμίδα της εποχής. (Γιατί, τα χρόνια εκείνη, οι διπλωματικές σχέσεις δεν διέπονταν από την αρχή τη αμοιβαιότητας. «Νομιμοποιούσουν» ως βασιλιάς του κράτους σου μόνο αν σε αναγνώριζε ως τέτοιον ο Ρωμαίος αυτοκράτορας. Με την σειρά τους, οι βασιλείς των διαφόρων κρατών αναγνώριζαν εξουσία στους τοπικούς ηγεμόνες και ούτω καθεξής.) Ενώ, υποτίθεται ότι η κάθοδος του στην Ιταλία ήταν για να διώξει τους (επίσης Γερμανούς) Λογγοβάρδους και να αποδώσει εκ νέου τα εδάφη αυτά στον Ρωμαίο αυτοκράτορα της Ανατολής!
      Τις ίδιες γερμανικές επιδιώξεις εξυπηρετούσαν και οι χαλκευμένες «ψευδοισιδώρειες διατάξεις» και η (ντεμέκ) «Κωνσταντίνεια» δωρεά - να προσδώσουν νομιμότητα στον Γερμανό σφετεριστή! Καπάκι εφεύραν και το φιλιόκβε, για να κατηγορούν/απονομιμοποιούν τον γνήσιο αυτοκράτορα ως «αιρετικό»! Οι πάπες της Ρώμης αρνήθηκαν να το υιοθετήσουν. Χρειάστηκε να περάσουν 2 αιώνες για αν συμβεί αυτό, όταν (και πάλι πραξικοπηματικά) οι Γερμανοί κατάργησαν το Πατριαρχείο Ρώμης και το μετέφεραν στην Φραγκία (Αβινιόν) και εγκατέστησαν ομόφυλό τους στον παπικό θρόνο.

      Να λείπουν επομένως οι αβάσιμοι ισχυρισμοί για δήθεν αφομοίωση του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού Γαλλορωμαίων από τους Γερμανούς.
      Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική: Την ίδια στιγμή που η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στην Ανατολή ακτινοβολεί πολιτιστικά και οικονομικά, στην Δύση συμβαίνουν τα εξής (αναφέρω ενδεικτικά):

      - Η ελληνική παιδεία εξαφανίζεται στη Γαλατία από το 500 περίπου και στην Ισπανία από το 600.

      - Ο Αριστοτέλης ξεχνιέται στην Δύση και τον ξαναανακαλύπτουν στον 13ο αιώνα (και τη βλέπουν μεγάλοι φιλόσοφοι και μας ταράζουν στον σχολαστικισμό).

      - Το φραγκικό Χρονικό του Φρεντεγκάρ γυρνάει την ιστοριογραφία... στα προ-Ομηρικά χρόνια! Δεισιδαιμονίες, φυσικά φαινόμενα, σημαντικά και ασήμαντα, όλα ένα τουρλού, χωρίς κανένα κριτικό φιλτράρισμα.

      - Πρώην ακμάζουσες πόλεις μένουν χωρίς επίσκοπο για πάνω από 100 χρόνια: Μασσαλία, Λιμόζ, Μπορντώ, Αντίμπ, Γενεύη, Αρλ.

      - Το εμπόριο με μακρινές περιοχές σταματάει και επιστρέφουμε στην κλειστή, τοπική οικονομία των ... γεωμετρικών χρόνων!

      - Ατονεί η χρήση νομισμάτων και οι συναλλαγές γίνονται σε είδος.

      - Ο Καρλομάγνος ξηλώνει τα μωσαϊκά από το παλάτι της Ραβέννας για να διακοσμήσει το δικό του στο Άαχεν. (Απόδειξη του ότι το επίπεδο της καλλιτεχνίας είχε πέσει.)

      - Ξεχνιέται και η ρωμαϊκή κατασκευαστική τεχνολογία. Ο βιογράφος του Καρλομάγνου, ο Εϊνάρδος, τον λιβανίζει... για μια ψωρογέφυρα στον Ρήνο (που κάτι τέτοιες, οι Ρωμαίοι τις έφτιαχναν για πλάκα).

      - Οι Γερμανοί σκανδαλίζονται επειδή πριγκήπισσα Θεοφανώ Σκλήραινα (960-991), που παντρέυτηκε τον βασιλιά τους Όθωνα τον Β', είχε την συνήθεια να.... πλένεται με νερό!

      Και άλλα τέτοια πολλά.

      Αλλά το καλύτερο στο άφησα για το τέλος. Λιουτπράνδος της Κρέμονας speaking:

      Ο αδελφοκτόνος Ρωμύλος, από τον οποίο ονομάστηκαν οι Ρωμαίοι, έγινε γνωστός από τη χρονογραφία ως πορνογέννητος, δηλαδή νόθος, και ίδρυσε άσυλο (σ.σ. τη Ρώμη) στο οποίο δέχθηκε χρεοφειλέτες, δραπέτες, δούλους, φονιάδες και κακούργους αξιοθάνατους και μάζεψε κοντά του έναν συρφετό τέτοιων ανθρώπων, τους οποίους ονόμασε Ρωμαίους. Απ’ αυτούς δε τους ευγενείς κατάγονται εκείνοι τους οποίους εσείς ονομάζετε κοσμοκράτορες, δηλαδή αυτοκράτορες. Αυτούς όμως εμείς, δηλαδή οι Λογγοβάρδοι, οι Σάξωνες, οι Φράγκοι, οι Λοθαρίγγιοι, οι Βαυαροί, οι Σουηβοί, οι Βουργούνδιοι τους περιφρονούμε τόσο πολύ, ώστε όταν οργιζόμαστε κατά των εχθρών μας δεν τους απευθύνουμε καμιά άλλη από τις ύβρεις παρά μόνο τη λέξη: Ρωμαίε! Και σ’ αυτό μόνο το όνομα των Ρωμαίων περιλαμβάνουμε κάθε είδος αγένειας, δειλία, φιλαργυρία, ασωτεία, απιστία, και γενικά κάθε είδος κακίας.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ΚΜ 27/07/2011 21:27:06

      Ρίξτε και μια ματιά στον «Σαλικό νόμο» (Lex Salica) που κωδικοποιούσε το «απαρτχάιντ» εις βάρος των γηγενών και προς όφελος των Γερμανών «αγάδων».

      h++p://el.wikipedia.org/wiki/Σαλικός_νόμος

      Αντιγράφω ενδεικτικά:

      Οι αποζημιώσεις που περιέχονταν στο Σαλικό Νόμο (σημ δικιά μου: τα διαβόητα vergeldt) καθορίζονταν κυρίως από το είδος της αξιόποινης πράξης και η ταυτότητα του δράστη ή του θύματος: ουσιαστικά, επρόκειτο για φυλετικές, κοινωνικές και εθνικές διακρίσεις.

      Οι εθνικές διακρίσεις γίνονταν υπέρ των Φράγκων και εις βάρος των Ρωμαίων. Οι κοινωνικές διακρίσεις αφορούσαν τη θέση που κατείχε το άτομο στην κοινωνία, με αποτέλεσμα την δημιουργία μιας κοινωνικής ιεραρχικής κλίμακας.

      Και επίσης:

      Αιτία των διακρίσεων:

      Οι Φράγκοι, λιγότεροι σε αριθμό από τους Ρωμαίους της Αυτοκρατορίας, βρίσκονταν διασκορπισμένοι, προσπαθώντας να διαφυλάξουν την πολιτισμική τους ταυτότητα. Απέφευγαν τις μεγάλες πόλεις, όπου οι πολιτιστικές επιρροές ήταν εντονότερες, και κατοικούσαν στην ύπαιθρο. Αποφεύχθηκε έτσι ο συγχρωτισμός και η πλήρης ενσωμάτωσή τους στο ρωμαϊκό πληθυσμό, ωστόσο και οι ίδιοι οι Ρωμαίοι ποτέ δεν ενσωματώθηκαν πλήρως στο κράτος των Φράγκων. Οι ανισότητες αυτές εντάθηκαν με τις μεταρρυθμίσεις του Καρλομάγνουκαι την επιβολή της φεουδαρχίας.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ΚΜ 28/07/2011 13:09:08

      "Ο γενάρχης της δυναστείας των Καπετιδών, Hugo Capet στο Γαλλικό βασίλειο (941-996, φυσικά Φραγκικής καταγωγής), που ενθρονίστηκε το 987, δεν καταλάβαινε λέξη από τη Γερμανική Φραγκική (Fränkische) διάλεκτο. Μιλούσε μόνον την Παλαιο-Γαλλική (Altfranzösisch) ", την πρόγονο της σημερινής Γαλλικής, γλώσσα γραμματικά, συντακτικά και ετυμολογικά λατινογενή.
      Το παραπάνω από Γερμανική πηγή: Johannes Klare, Französische Sprachgeschichte, σελ. 43.

      Ο Σαλικός νόμος (Lex Salica) είναι βέβαια νομοθετικός κώδικας της Μεροβίγγειας εποχής (συντάχθηκε μεταξύ 507 and 511 επί Χλωδοβίκου του 1ου), 300 χρόνια πριν τον Καρλομάγνο.
      Προς αποφυγή συγχύσεων, καμμία χρονολογική σχέση με τον βασιλικό οίκο των Salier στο Ανατολικό (γερμανικό) βασίλειο - την λεγόμενη "Αγία Ρωμαική Αυτοκρατορία", από τον 10ο έως 12ο αιώνα. Ο γενάρχης της δυναστείας Κονράδος ο 2ος χρησιμοποίησε το όνομα ως καταγωγικό στοιχείο της οικογένειάς του.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ΚΜ 28/07/2011 18:23:49

      Δηλαδή, επειδή ξέχασαν τα γερμανικά, αφομοιώσανε κιόλας τον πολιτισμό ε; Πολύ απλουστευτική η λογική σου.

      Και το απαρτχάϊντ (Lex Salica) το έκανες γαργάρα, που θεσμοθετούσε φυλετικές και εθνικές διακρίσεις (τον καιρό που υποστηρίζεις ότι και καλά «όλοι οι Φράγκοι ήταν ήδη αξεχώριστα Γάλλοι και όλοι οι Γάλλοι ήταν αξεχώριστα Φράγκοι»); Γιατί, μπορεί μεν να θεσμοθετήθηκε 300 χρόνια πριν τον Καρλομάγνο αλλά δεν σταμάτησε να ισχύει παρα αιώνες μετά τον Καρλομάγνο!

      Άν τυχόν τα ελληνικά σου δεν είναι τόσο καλά όσο τα γερμανικά σου (και για τον λόγο αυτό σου «διέφυγε» το παρακάτω απόσπασμα) ζήτα από κάποιον (εγώ απαξιώ!) να στο μεταφράσει στην αγαπημένη σου γερμανική, μπας και χαμπαριάσεις:

      Αποφεύχθηκε έτσι ο συγχρωτισμός και η πλήρης ενσωμάτωσή τους (σημ: των Φράγκων) στο ρωμαϊκό πληθυσμό, ωστόσο και οι ίδιοι οι Ρωμαίοι ποτέ δεν ενσωματώθηκαν πλήρως στο κράτος των Φράγκων. Οι ανισότητες αυτές εντάθηκαν με τις μεταρρυθμίσεις του Καρλομάγνου και την επιβολή της φεουδαρχίας.

 3. Υπήκοος avatar
  Υπήκοος 26/07/2011 17:49:25

  Οπως εγραψα και σε αλλο αγαπητο site, εχετε σκεφτει οτι το ψευτομανιφεστο του Μπρεϊβικ δεν το εγραψε απαραιτητα ο σχιζοφρενης, αλλα οι μυστικες υπηρεσιες που τον αξιοποιησαν ?
  (Αυτες που τροποποιησαν το προφιλ του στο facebook κατα το συμφερον τους)?

  Και πανε να εμπλεξουν ΕΛΛΗΝΕΣ στη δικη τους βρωμια και το σφαγιασμο νεων ανθρωπων ?
  Για να ερθουν οι Ελληνες αντιμετωποι με εναν προκομμενο λαο οπως οι Νορβηγοι – σαν να υποστηριζουν το εγκλημα ?

  Τι δουλεια εχουν τα δικα μας προβληματα με τα τρομοκρατικα τους διλημματα (Κυπρος, Νορβηγια και ποιος ξερει τι αλλο) ?
  Καμμια συνδεση με τον σχιζοφρενη της Νορβηγιας …

 4. ΚΡΙΤΩΝ avatar
  ΚΡΙΤΩΝ 27/07/2011 08:35:44

  @ 3'nthecoocker

  Ευρωπαίος, σημαίνει ευρεία όραση ( ευρ + όψομαι), πιθανόν ο προκείμενος να μην γνώριζε ότι είναι ελληνική λέξη ........

 5. O idios..! avatar
  O idios..! 10/01/2012 17:50:35

  Kata ta ala theloume na apokaloumaste Ellines......!!!! (an den gnorizeis tin istoria kai tis rizes sou os Ellinas, tote malon "neotourkos" xaraktirizesai.....) eftyxos file ekanes afti tin paratirisi, tha trizoun ta kokala tou mega Alexandrou me afta pou grafei o...."ENAS"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.