#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/01/2010 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καιρός να σταματήσει τις επικοινωνιακές πιρουέτες η κυβέρνηση«Μέτρα» διαρρέει συνεχώς το οικονομικό επιτελείο σε μια προσπάθεια να ρίξει άδεια και να πιάσει γεμάτα. Μετρά αντιδράσεις, τρώει το χρόνο που του έχει απομείνει και περιμένει την Κομισιόν να προτείνει τα δικά της μέτρα που σίγουρα θα είναι επώδυνα ώστε να τα παρουσιάσει ως αναγκαστικά και αναπόφευκτα.

 Τις τελευταίες ημέρες διέρρευσαν σενάρια αύξησης ΦΠΑ, φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, ποτά, τσιγάρα, καύσιμα πιο ακριβά, μείωση αφορολόγητου ορίου και κυνήγι αποδείξεων, αύξηση 200% στις αντικειμενικές αξίες κ.λπ.

 Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τις επικοινωνιακές πιρουέτες και να πει την αλήθεια στον κόσμο, όσο γίνεται πιο γρήγορα. Να πει ότι κέρδισε την εξουσία τάζοντας τα πάντα και σε όλους. Να πει επίσης ότι το περίφημο προεκλογικό οικονομικό πρόγραμμα ήταν faux. Κάτι σαν διπλά βιβλία δηλαδή που στο ένα γράφεις ότι είναι αρεστό και στο άλλο την αλήθεια όσο δύσκολη κι αν είναι.

 Αυτά τα διπλά βιβλία του ΠΑΣΟΚ θα τα υποστούμε σε μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη. Όχι μόνο λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης αλλά εξαιτίας κυρίως της κακής διαχειριστικής λογικής των πράσινων μάγων που όπως φαίνεται, δεν έβαλαν μυαλό από τα λάθη του παρελθόντος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λάκωνας avatar
  Λάκωνας 04/01/2010 12:47:28

  φοροελέγχονται τελικά τα κόμματα;

  δλδ μας τον πιάνουν απο παντού κ τα κόμματα την βγάζουν καθαρή;

  η παπαρήγα είχε πεί κάτι ηρωϊκά...

 2. Factorx avatar
  Factorx 04/01/2010 13:45:30

  Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ., βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


  «Τις τελευταίες ημέρες τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατακλύζονται από διαρροές από γραφεία κυβερνητικών αξιωματούχων, που διακινούν μια πανσπερμία φορολογικών μέτρων, τα οποία αφορούν τους πάντες. Αφορούν τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που, ήδη, δοκιμάζονται από τη μεγάλη οικονομική κρίση), τα ακίνητα, τη φορολογία στα καύσιμα κ.λ.π.

  Η συνεχής επανάληψη των διαρροών αυτών, χωρίς η κυβέρνηση να διευκρινίζει τη βασιμότητά τους, προκαλεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και στο σύνολο της κοινής γνώμης. Με αρνητικές επιπτώσεις στην Εθνική μας Οικονομία.

  Η κυβέρνηση καλείται να σταματήσει άμεσα τις κατευθυνόμενες διαρροές και να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις φορολογικής πολιτικής, έτσι ώστε να μπορέσουν τα πολιτικά κόμματα και οι κοινωνικοί φορείς να τοποθετηθούν υπεύθυνα. Και εκεί που τα μέτρα είναι σωστά, να τα στηρίξουν. Εκεί που διαφωνούν, να εξηγήσουν τη διαφωνία τους και να καταθέσουν συγκεκριμένες αντιπροτάσεις.

  Η κυβέρνηση καλείται, επίσης, να εφαρμόσει ένα συγκροτημένο σχέδιο και άμεσες δράσεις, για την ανάκαμψη της Οικονομίας, εκ παραλλήλου με τα μέτρα για τη δημοσιονομική προσαρμογή, όπως υπέδειξε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα βγούμε από το σημερινό οικονομικό και δημοσιονομικό αδιέξοδο».

 3. aristos avatar
  aristos 04/01/2010 14:27:39

  'Αλλα λέω, άλλα κάνω κι άλλα εννοώ...

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/01/blog-post_3970.html

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ aristos 04/01/2010 20:30:32

   Δεν βάζεις κι ένα κόπυ πέηστ των δηλώσεων που περιέχει το εξαιρετικά ενδιαφέρον ποστ που μας παραπέμπεις;

   "«Είναι δυνατόν να μας βρίσκει σύμφωνους μία ατζέντα η οποία βασίζεται σε
   πάγωμα μισθών;» (Γιώργος Παπακωνσταντίνου, 7/9/2009 στον Ρ/Σ «9,84»).
   «Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει κανένας όταν μια οικονομία είναι σε
   ύφεση είναι να παγώσει τους μισθούς» (Γιώργος Παπακωνσταντίνου, 8/9/2009 στο
   «Alter»).
   «Το πιο σημαντικό είναι το πάγωμα των μισθών με το οποίο διαφωνούμε
   κάθετα» (Γιώργος Παπακωνσταντίνου,17/9/2009 στον Ρ/Σ «flash»).
   «Εμείς δε θα κάνουμε πολιτική με τα χρήματα, με τους πόρους, με την περιουσία
   του ελληνικού λαού. Δεν θα κοιτάξουμε να μεταχειριστούμε με ένα φιλικό τρόπο
   κάποιους και να τους κλείσουμε το μάτι στη φοροδιαφυγή, ενώ κάποιους άλλους
   επειδή είναι αδύνατοι, επειδή ανήκουν στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα τους
   επιβάλουμε πάγωμα μισθών και συντάξεων» (Γιάννης Ραγκούσης, 2/10/2009,
   στο «Alter»).
   Αυτές ήταν οι δηλώσεις των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
   Δύο μήνες αργότερα ο κ. Παπακωνσταντίνου, ως Yπουργός Οικονομικών πλέον,
   αναφέρεται σε μείωση του ονομαστικού μισθού της τάξης του 3% (Γιώργος
   Παπακωνσταντίνου, Εφημερίδα “El Pais”, 21/12/2009).
   Επίσης θυμίζουμε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης στη Βουλή, είχε δώσει λύση και στο θέμα της ακρίβειας δηλώνοντας: «οι τιμές θα πέσουν και θα πέσουν γιατί το επίπεδο τιμών στη χώρα είναι τουλάχιστον 10% παραπάνω από αυτό που πρέπει». Οι καταναλωτές αναμένουν την πτώση των τιμών που υποσχέθηκε με την αλλαγή κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ."

   Τι να πούμε εμείς, τα είπαν όλα μόνοι τους...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.