#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/02/2011 15:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καθολική συμμετοχή στην Γενική ΑπεργίαΠραγματοποιήθηκε σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 με μαζική συμμετοχή, η 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Βασικό αίτημα και απαίτηση των εργαζόμενων είναι η απόκρουση των νεοφιλελεύθερων και αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ απαίτηση της Τρόϊκα των τοκογλύφων δανειστών.

Σε πολλούς εργασιακούς χώρους η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική και έφτασε το 100%. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ : 100%
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ: 100%
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΠΛΟΙΑ 100%
ΛΙΜΑΝΙΑ: 100%
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ : 100%
COCA COLA: 100%
ΟΙΚΟΔΟΜΗ: 100%
ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ ,ΕΥΔΑΠ το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 90%


Μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ μας απέστειλαν ευρωπαϊκές συνομοσπονδίες όπως:

1) Η Συνομοσπονδία Εργατών Πορτογαλίας – Ιντερσιντικάλ

2) Οι Κομισιόνες Ομπρέρας Ισπανίας

3) Η Γενική Ένωση Εργαζομένων – Ου-Χε-Τε – Ισπανίας

4) Η Συνομοσπονδία Εργαζομένων –Σι-Τζι-Αϊ-Ελ- Ιταλίας

5) Η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων –Σε-Ζε-Τε- Γαλλίας

Οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα τους, με ενωτική και μαζική συμμετοχή, έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν αγωνιστική απάντηση ενάντια στις επιταγές των τροϊκανών για ακόμη περισσότερες περικοπές και ανατροπές βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν να απορριφθούν εδώ και τώρα οι εκβιαστικές απαιτήσεις και οι όροι που επιβάλλει το μνημόνιο αλλά και το περίφημο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν και συνεχίζουν να κερδοσκοπούν και όχι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι που καλούνται να πληρώσουν.
Χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος των μεταναστών απεργών πείνας, Χασάν Καπσουάν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 23/02/2011 15:44:09

  Tα κεφάλια μέσα τώρα.
  Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίζει να ληστεύει τον λαό.

 2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 23/02/2011 15:56:36

  Μόλις γύρισα από την συγκέντρωση,
  είμουν από τους πρώτους που έφτασαν στο Σύνταγμα και έχω να πω τα εξής:

  Καθώς ο κόσμος ανέβαινε Σύνταγμα από Σταδίου, ξαφνικά από το πεζοδρόμειο τροχάδην ανέβαιναν τα ΜΑΤ μαζί και το τονίζω ΜΑΖΙ με καμιά 100σταριά κουκουλοφόρους νεαρούς με μέσο όρο ηλικίας τα 14 με 16 χρονών!

  Τους βλέπαμε να τρέχουν παρεούλα στο Σύνταγμα με τα μεν ΜΑΤ με τα γκλομπς και τα δε “αναρχικά” κρατώντας πλαστικές σακούλες με μολότωφ.
  Μόλις φτάνανε Σύνταγμα χωριζόντουσαν, τα μεν ΜΑΤ έπερναν θέσεις μπροστά στο ξενοδοχείο της Μ. Βρετανίας και οι δε κουκουλοφόροι στο πάρκο της πλατείας ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ και οι δύο ομάδες να φτάσει ο κύριος όγκος της πορείας στο Σύνταγμα.

  Με το που έφτανε ο κόσμος στο Σύνταγμα, αρχίσανε τον ψευτοπόλεμο με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει τόσο αποπνικτική ώστε ο κόσμος να αρχίσει να διαλύεται στα γύρω στενά!

  Αυτή είναι η αλήθεια για τους ψευτοαναρχικούς και τις ψευτοσυμπλοκές!
  Είναι ντροπή να μη αφήνουν τον κόσμο να διαδηλώσει την αντίθεσή του και να χρησιμοποιούν χούλιγκαν των γηπέδων, υποθέτω με κάνα χαρτζιλικάκι του 100στάρικου προκειμένου να διαλύσουν ειρηνικές πορείες δηλητηριάζοντας τον κόσμο με χημικά!

  Αλήθεια πόσα λεφτά από το υστέρημα του Ελληνικού λαού πλήρωσε ο κύριος Παπουτσής προκειμένου να στρατολογήσει όλα αυτά τα 15χρονα και να οργανώσει αυτή την θεατρική παράσταση;

  Ο κόσμος έχει αγανακτήσει! Από παντού και από χιλιάδες κόσμου, 50άρηδες και 60άρηδες άκουγα να φωνάζουν ότι πρέπει να έρθει ο Στρατός για να βάλει τον κάθε κατεργάρη στην θέση του!

  Μα είναι τόσο ηλίθιοι και τόσο ανίκανοι ώστε να στρέφουν τον κόσμο στην απαίτηση να αναλάβει τα ηνία της χώρας ο Στρατός όπως και στην Αίγυπτο!

  Εκεί θα μας οδηγήσουν στο τέλος με αυτές τις πρακτικές αν δεν αναλάβει κάποιος πολιτικός ηγέτης με τσαγανό να ξεμπροστιάσει όλους αυτούς και να τους εξαφανήσει από την πολιτική σκηνή του τόπου!

  Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη μου φορά, τόσο για μένα όσο και για συναδέλφους μου που πήγαμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας!

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 23/02/2011 16:38:15

   Αν έρθει ο στρατός θα χεστούμε στο τάλαρο, θα ρίξουν σπόρο στα στρατόπεδα με 500ευρα, μέχρι τον Αύγουστο θα έχουμε θερίσει την παραγωγή από Σεπτέμβρη θα κολυμπάμε στο ευρώ.

   • A.M. avatar
    A.M. @ Σοσιαληστής 23/02/2011 17:31:01

    Όχι προφανώς.
    Θα μπορούσε όμως να πάρει πίσω τα χρήματα και τις περιουσίες όλων όσων τα άρπαξαν απ τον ελληνικό λαό.
    Θα μπορούσε ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΊ ΤΟ ΣΎΝΤΑΓΜΑ όπως ο καθένας τους χωριστά και όλοι μαζί οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες έχουν ορκιστεί μιάς και το μνημόνιο και η κυβέρνηση έχει καταργήσει το Σύνταγμα.
    Θα μπορούσε να θεωρήσει ως ΆΚΥΡΟ λόγω αντισυνταγματικότητας το μνημόνιο.
    Θα μπορύσε να αδειάσει με συνοπτικές διαδικασίες την χώρα απ όλους όσους έχουν μπεί παράνομα και το κυριότερο θα μπορούσε να αποτρέψει την είσοδο άλλων παράνομων και εν δυνάμει εγκληματικών στοιχείων.
    Θα μπορούσε να κηρύξει πτώχευση και επαχθές το χρέος και να πάμε σε επαναδιαπραγμάτευση. Οι δανειστές τάχουν πάρει τα λεφτά τους ήδη στο πολλαπλάσιο.
    Θα μπορούσε να εξαλείψει με συνοπτικές διαδικασίες την εγκληματικότητα.
    Δεν χάθηκε και ο κόσμος αν γίνουν και μερικές παρατυπίες, σήμερα εξ άλλου γίνονται καθημερινά και απ την κυβέρνηση παρατυπίες τουλάχιστον.
    Θα μπορούσε να στήσει στον τοίχο και μερικούς για εσχάτη προδοσία.

    Θα μου πείς .. είναι τώρα τρόπος αυτός;
    Όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πάψει η χώρα να είναι πορνείο και ξέφραγο αμπέλι και παράδεισος για κάθε εγκληματία όπου γής και με δεδομένο ότι οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες όχι μόνον δεν κατάφεραν να αποτρέψουν να οδηγηθεί η χώρα εδώ που βρίσκεται αλλά την διευκόλυναν τα μέγιστα για να καταστραφεί... ε ναί! είναι λύση! είναι η μόνη λύση!
    Και αφού αποκατασταθεί η ομάλοτητα μετά πάμε πάλι απ την αρχή έχοντας όμως στα υπ όψιν όσων κυβερ νούν πως οποιος κάνει όσα έκαναν οι μέχρι σήμερα θα τον περιμένει ένα Γουδή και ότι η χώρα δεν είναι χώρος και ότι οι Έλληνες είναι πολίτες και όχι σκλάβοι.

    • Σοσιαληστής avatar
     Σοσιαληστής @ A.M. 23/02/2011 22:01:57

     Αυτό το επαχθές και ξεπαχθές είναι τρίχες κατσαρές και σκέτη μπουρδολογία που λέμε κάτι γραφικοί στην ΣΠΙΘΑ.

 3. Εnzo avatar
  Εnzo 23/02/2011 16:13:18

  γιατι? δεν σου κανει ο στρατος?

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ avatar
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ @ Εnzo 23/02/2011 16:54:51

   Εδώ που φτάσαμε, εάν τον καλέσει ο ΛΑΟΣ έχει κάθε δικαίωμα να παρέμβει.

   Άλλωστε τον έχουμε χρυσοπληρώσει τόσα χρόνια!
   Υπό κατοχή είμαστε, δεν θα πρέπει να δοθεί μια λύση;

 4. spiros1 avatar
  spiros1 23/02/2011 16:38:05

  Τα ορκισμένα δημοσιογραφικά τάγματα θανάτου της βαρονίας, των καρδιναλίων του Κολωνακίου και της Εκάλης του Κράτους των Αθηνών, βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία . Υπηρετούν την «κατοχική κυβέρνηση του μνημονίου», Την βαρονία του Κολωνακίου, της Εκάλης, της Κηφισιάς και τους Εθνικούς Νταβατζήδες. Όποτε γίνεται απεργία εκ μέρους του καταδυναστευόμενου Λαού, η ΕΣΗΕΑ του Σόμπολου εκ δόλου πορευμένη, κηρύσσει και αυτή απεργία. Τα δημοσιογραφικά ανδρείκελα δεν θέλουν να μαθαίνει
  ο λαός και ο λαός της επαρχίας την αλήθεια. Τα καθεστωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο μισθοφορικός στρατός, η καρδιά του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ. Κυβερνούν με δημοσιογράφους ανδρείκελα, εκπαιδευμένους από το ΔΝΤ .

  Υπάρχει ο κομματικός στρατός που ακόμη τρώνε. Τα ρουφιανομάγαζα της εξουσίας
  Τα ελεγχόμενα δελτία ενημέρωσης, οι γλείφτες της εξουσίας. Όλους αυτούς τους επέβαλαν οι νταβατζήδες και η διαπλοκή. Τους κακούς δημοσιογράφους τους υφίσταται ο Λαός. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε υποτελείς πολίτες, σε ζώα, σε ανόητους Ελληνόφωνες πολίτες.

  Αν αντιδρούσαμε όλοι σε κάθε τομέα, δεν θα τολμούσαν να μας έβαζαν την λαιμητόμο με την δημοσιονομική και οικονομική τρομοκρατία. Οι συνταξιούχοι και οι Δημόσιοι υπάλληλοι παραδόθηκαν
  άνευ όρων. Προδόθηκαν από τους εργατοπατέρες τους. Όμως, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί εκπροσωπούνται από την συντεχνία της Βουλής. Γι αυτό απέσυραν τα νομοσχέδια που τους αφορούσαν.
  Οι υπουργοί μιλάνε σαν «χαζοπόρνες». Δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, μέχρις σήμερον. Μόνο εισπράττουν τους παχυλούς μισθούς τους, οι κηφήνες, οι κρατικοδίαιτοι και οι τζαμπατζήδες.
  Ξύπνα Έλληνα ! Σου κλέβουν τα όνειρα, τις ελπίδες. Αποφάσισαν πως ούτε σε αυτά έχεις δικαίωμα.
  Σου επιτρέπουν Μόνον να κοιμάσαι. Μάλλον, στο επιβάλλουν. Σε αποκοιμίζουν με πλαστικά λόγια στα γραφεία. Με ψεύτικες εικόνες στους καναπέδες. Κοιμισμένο σε θέλουνε. Με οδηγίες, παρατηρήσεις, απαγορεύσεις νομοθεσίες, απειλές, εντολές, ενοχές και πάει λέγοντας…. Θολωμένο σε θέλουν ….
  Έτσι για να ξεχάσεις να θυμάσαι τι ήθελες. Για να κοιμάσαι. Να μη μιλάς.
  Και αν ποτέ φωνάξεις να είναι ικεσία, παρακάλι για μια ανάσα ακόμα. Για μιας στιγμής ζωή παραπάνω. Σιωπηλό σε θέλουν… Σου επιβάλλουν «επιβίωση και όχι ζωή». Τι άλλο σου έχει μείνει για να χάσεις ? Μόνο ο φόβος. Αυτόν δεν θα σε αφήσουν να το χάσεις ποτέ. Φοβισμένο σε θέλουν. Σήκω από τον ύπνο του δικαίου. Φτύσε τις πρέζες τους κι άνοιξε τα μάτια σου να δεις καθαρά. Δεν πάει άλλο. Μίλα τους δυνατά να τους ξεκουφάνεις και πάρε πίσω τα κλεμμένα. Μην τους αφήνεις να σε φοβίζουν. Ξύπνα Έλληνα !
  Τα όνειρα έχουν αξία όταν τα βλέπεις στον ξύπνιο σου κι όχι στον ύπνο σου. !

  11/12/2009 ο ΓΑΠ διαβεβαίωνε ότι «κατηγορηματικά απορρίπτουμε το ΔΝΤ σαν ιδέα προσφυγής της Ελλάδος» Αποκαλύπτεται σήμερα ότι έλεγε ψέματα και ότι είναι «ψεύτης με περικεφαλαία». Αποκαλύπτεται ότι αυτός επεδίωκε την Υποταγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ. Μας οδήγησε «Συνειδητά και προσχεδιασμένα »στα σαγόνια του καρχαρία, σε γιατρούς και χειρουργεία χωρίς την υπογραφή μας.
  Μας έστειλε δηλαδή «αδιάβαστους» ο λαοπλάνος του «Λεφτά υπάρχουν». Μιλάει σαν Τραπεζίτης και όχι σαν πρωθυπουργός. Ο λάτρης των απολυταρχικών καθεστώτων του Μουαμάρ Καντάφι, του Μπέν Αλί και του Μουμπάρακ. Το ΠΑΣΟΚ τους παρουσίαζε όλους αυτούς σαν πρότυπο, σαν φιλολαϊκούς ηγέτες.
  Ποιούς ? Τους στυγνούς Δικτάτορες.

  ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ (Πιερ Ζοζέφ Προυντόν).

  • thanasis avatar
   thanasis @ spiros1 23/02/2011 17:54:56

   που να καταλαβουν τα κοχιμπρα απο φτωχια
   αυτα μενουν στην κηφισια και οχι σαν την πλεμπα
   στην κυψελη η στον αγιο παντελεημονα
   μερικοι νοικιασαν προσφατα σπιτι στην
   κηφισια και δεν εχου κοληση ουτε ενα
   ενσημο

 5. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 23/02/2011 16:50:58

  Θάμα, Θάμα! Το bbc λέει ότι κατέβηκαν 30000 διαδηλωτές, το νέο είναι ότι τους βγάζει 10000 περισσότερους από όσους συμμετείχαν στην πορεία της 15ης Δεκεμβρίου. Μιλάμε για αύξηση 50%! Και επειδή σε μέρες απεργίας ΜΜΕ μάθαμε ότι bbc, reuters κ.α υποκαθιστούν τα νεοταξικά ελληνικά ΜΜΕ και α) διαιρούν στον αριθμό συμμετεχόντων β) δείχνουν μόνο βίνετο από επεισόδια ας λέμε ότι είδαμε με τα μάτια μας:
  Το πλήθος ήταν πάνω από 100000, ίσως παρα πολλοί περισσότεροι ,αφού όταν οι πρώτοι φταναν στη Βουλή, οι τελευταίοι δεν είχαν ξεκινήσει από το Μουσείο
  Και για άλλη μια φορά απετράπη η συγκέντρωση στο Σύνταγμα σκαρώνοντας το παιχνίδι ΜΑΤ - Κουκουλοφόροι, συνοδεία όποιων τρελλαμένων.

  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12551636

 6. ΙΑΝ. avatar
  ΙΑΝ. 23/02/2011 17:32:27

  ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ....ΜΠΟΡΟΥΝ ...ΟΥΤΕ ΝΑ ΞΥΣΤΟΥΝ.....
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΧΑΛΥΒ/ΓΕΙΑ,ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ,ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ...ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ !!!
  ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΓΣΕΕ ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΙΔ.ΤΟΜΕΑ ???ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ....ΔΗΜ .ΤΟΜΕΑ.

 7. Σταύρος avatar
  Σταύρος 23/02/2011 18:36:45

  ΑΝΤΙ-ΠΑΣΟΚ ήταν η σημερινή διαδήλωση!
  Ενάντια στην διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!
  Ενάντια στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
  Ενάντια στο ξεπούλημα της ΕΛΛΑΔΟΣ!
  Ενάντια στα Νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ!
  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!!!
  και οι ΛΑΘΡΟ χαιρέτισαν την απεργία!!!

  ΝΤΡΟΠΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!

 8. Βαθύ κώμα avatar
  Βαθύ κώμα 23/02/2011 18:52:11

  Το ίδιο είχε γίνει και στις άλλες δύο μεγάλες πορείες. Πέρυσι το Μάιο με τους 4 νεκρούς της Μαρφίν [η καλύτερη προβοκάτσια που έγινε τελευταία] και το Δεκέμβριο το ίδιο σκηνικό: με το που τελειώνει η πορεία του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα και κατευθύνεται δεξιά προς Ζάππειο, φτάνει το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή και αρχίζουν οι πρώτες μολότωφ και τα αντίστοιχα δακρυγόνα μπροστά στη Μεγάλη Βρετανία.
  Ο ίδιος σκηνοθέτης (ΕΥΠ -Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη), οι ίδιοι πρωταγωνιστές (ΜΑΤ και πιτσιρικάδες κουκουλοφόροι με τα τσαντάκια στην πλάτη), το ίδιο τελικό αποτέλεσμα: να μη ληφθούν πλάνα με τις χιλιάδες λαού να διαδηλώνουν μπροστά στη Βουλή. Η εικόνα μετράει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.