17/09/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καθησυχάζει το υπουργείο Οικονομικών για την φορολογία ακινήτων

Πριν το δούμε το νομοσχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων, αμέσως το πήραν ορισμένοι καλοθελητές και μίλησαν για τεράστια επιβάρυνση. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, κάποιος που έχει ένα αγροτεμάχιο 8-10 στρέμματα θα πληρώσει 2.000 ευρώ ετησίως, ποσό πράγματι τρομακτικό. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει τέτοια σενάρια και μιλά για επιβάρυνση της τάξης των 200 ευρώ.

Το νομοσχέδιο θα δοθεί τα επόμενα 24ωρα σε δημόσια διαβούλευση και θα αφορά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που θα αντικαταστήσει από το 2014 το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, θα χωρίζεται σε τρεις τρόπους φορολόγησης, η πρώτη για τα κτίσματα, ηλεκτροδοτούμενα και μη, η δεύτερη για τα εντός σχεδίου οικόπεδα και η τρίτη για τα αγροτεμάχια. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν και λέγεται ότι θα υπάρχουν 20 συντελεστές ανάλογα με την τιμή ζώνης ενώ σημαντικό ρόλο π.χ. για τα οικόπεδα, θα παίζει η θέση, αν είναι στη θάλασσα ή αν είναι στα… κατσάβραχα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Ημερησία» για τους χαμένους και κερδισμένους: Μεγαλύτερες φοροεπιβαρύνσεις στους φορολογουμένους που έχουν στην κατοχή τους μονοκατοικίες και εντός σχεδίου οικόπεδα μικρής και μεσαίας αξίας, αγροτεμάχια, καθώς και κατοικίες που δεν ηλεκτροδοτούνται αναμένεται να φέρει ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα επιβληθεί το 2014, με στόχο την είσπραξη 2,9 δισ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο, στους κερδισμένους του νέου φόρου θα είναι οι φορολογούμενοι που διαθέτουν μόνο ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα, αλλά και όσοι έχουν στην κατοχή τους ακριβά ακίνητα, αφού θα διαπιστώσουν μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης.

Θα επιβαρυνθούν φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους:

- Μονοκατοικίες και η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι αυτοί πληρώνουν σήμερα μόνο το ΕΕΤΑ μέσω της ΔΕΗ, ενώ τα οικόπεδα στα οποία βρίσκονται οι κατοικίες αυτές απαλλάσσονται από τη φορολογία. Επίσης οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι απαλλάσσονται από τον ΦΑΠ για τις κατοικίες και τα οικόπεδά τους. Με τον Ενιαίο Φόρο θα πληρώνουν και για τις μονοκατοικίες και για τα οικόπεδα.

- Μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα (κατοικίες, καταστήματα, γραφεία) τα περισσότερα από τα οποία δεν ενοικιάζονται. Στα ακίνητα αυτά δεν επιβάλλεται σήμερα το «χαράτσι», ενώ από το επόμενο έτος θα φορολογούνται.

- Εντός σχεδίου οικόπεδα των ιδιοκτητών με ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας χαμηλότερης των 200.000 ευρώ, τα οποία σήμερα απαλλάσσονται.

- Αγροτεμάχια και λοιπές εκτάσεις γης εκτός σχεδίου, που σήμερα απαλλάσσονται.

- Κτίσματα και οικόπεδα μικρής και μεσαίας αξίας σε περιοχές εντός σχεδίων πόλεων και ταυτόχρονα αγροτεμάχια, δηλαδή εκτάσεις που σήμερα απαλλάσσονται από τη φορολογία.

Φοροελαφρύνσεις θα προκύψουν με την εφαρμογή του νέου φόρου για τους φορολογούμενους που κατέχουν μόνο ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα και πληρώνουν σήμερα μόνο το «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ο νέος φόρος που θα επιβαρύνει κάθε ηλεκτροδοτούμενο κτίσμα θα είναι χαμηλότερος σε σύγκριση με το «χαράτσι». Μικρότερο φόρο σε σχέση με τα ποσά που πληρώνουν σήμερα για το «χαράτσι» και το ΦΑΠ θα πληρώνουν από το 2014 οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας πολύ μεγάλης αξίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 17/09/2013 09:11:56

  "Απλή επιβάρυνση της τάξης των 200 ευρώ" για ένα αγροτεμάχιο κληρονομημένο από παππούδες, που πολλές φορές με το ζόρι γνωρίζει κάποιος πού βρίσκεται (συμβαίνει στη δική μου περίπτωση). Και αν το αγροτεμάχιο τύχει να είναι σε νησί, έστω και σε βουνό νησιού ή σε καμιά λαγκάδα, αλοίμονό μας...Και το θέμα είναι ότι, και να θες να το πουλήσεις, δεν το αγοράζει κανείς...
  Προφανώς τα ίδια κυβερνητικά παπαγαλάκια διαρρέουν τα σενάρια περί 2000 ευρώ, για να προσγειωθούμε στα 200 και να είμαστε πανευτυχείς....Δεν είναι τίποτα, 200 ευρώ εδώ, 200 ευρώ εκεί, 200 ευρώ κάποιος άλλος φόρος. Όλα ένα τίποτα είναι....
  Οψόμεθα εις Φιλίππους κύριοι κυβερνητικοί. Διότι εδώ χτυπάτε διάνα στην καρδιά του μέσου Έλληνα που σας ψηφίζει....

  • daresome avatar
   daresome @ ΒΙΣ 17/09/2013 12:13:36

   Κατά την άποψή μου, καλύτερα να το αποφεύγουμε αυτό το επιχείρημα "και να θες να το πουλήσεις ... " Διότι, ο απώτερος σκοπός όλων αυτών είναι να μας βάλουν στο μυαλό αυτή ακριβώς τη σκέψη : να θέλουμε να το πουλήσουμε. Εδώ πρόκειται για λεηλασία της συνείδησης ενός ολόκληρου λαού. Ο Μιλτιάδης έκανε την αρχή και το είπε και ξεκάθαρα .... Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τους βγει το σχέδιο.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ ΒΙΣ 17/09/2013 16:31:24

   Στο ΥπΟικ προσπαθούν να αποκτήσουμε μόνιμο πρωτογενές πλεόνασμα για να απαλλαγούμε από μνημόνιο και τρόϊκα και να μπορούμε έτσι να μειώσουμε τη φορολογία γενικά. Αλλιώς τώρα τί θα μπορούσαν να κάνουν; Να τρίψουν στη μούρη των τροϊκανών τα δανεικά χρήματα και να πάμε ηρωικά στη δραχμή; Καλή λύση δεν λέω έτσι θα μπορείτε να έχετε το χωραφάκι στην Άνω Ποταμιά με μέσο μισθό 2.543.897 πληθωρικές δραχμές και με επαναστατικές παρακαταθήκες πλέον.

   • Tasos avatar
    Tasos @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 17/09/2013 18:28:48

    Αν αυτή είναι η μέθοδος τους για μόνιμο πρωτογενές πλεόνασμα, ποιός εξασφαλίζει ότι τα 200άρικα θα μπορούν να πληρώνουν μονίμως όσοι υπολογίζει το ΥΠΟΙΚ? Κι αν χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότεροι δε πληρώνουν τα 200άρικα τί θα γίνεται με το πλεόνασμα?
    Πλεόνασμα με τέτοιου τύπου φόρους δεν είναι βιώσιμο, κι αν σου κάτσει μια χρονιά δε θα σου κάτσει δεύτερη.
    Υποτίθεται ότι τα φορομπιχτικά μέτρα ήταν προσωρινά και μετά θα είχαμε διόρθωση γιατί υποτίθεται οι ίδιοι στο ΥΠΟΙΚ (και φυσικά ο Σαμαράς) ξέρουν ότι η τεχνική που ακολουθούν δεν έχει διάρκεια ζωής.

    Και μόνο που σε άρθρο περί "ακινήτων" μιλάμε για αγροτεμάχια έκτασης λαχανόκηπου τα λέει όλα ...

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 17/09/2013 09:13:06

  Άρα ΟΚ; Εντάξει;
  Το ότι εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν δει τ α εισοδήματά τους να μειώνονται από 40%-100% τα τελευταία χρόνια θα κληθούν να πληρώσουν 200 ευρώ για το μπαΐρι που τους άφησε ο παππούς στην Άνω Κωλοπετινίτσα, και από το οποίο ΔΕΝ έχουν εισόδημα, δεν πειράζει ε;
  Αναρωτιέμαι... ποιοι είναι αυτοί οι "κάποιοι" που αφήνουν να διαρρεύσουν οι κακοήθειες περί 2.000 ευρώ φόρου; Μήπως είναι οι παρατρεχάμενοι της κυβέρνησης που θέλουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ώστε να πούμε "ε, πάλι καλά, αμα είναι 200 και όχι 2.000 ευρώ...";

 3. GO avatar
  GO 17/09/2013 09:15:48

  Αυτό που δεν χωράει στο μυαλό μου, είναι ότι οι τροϊκανοί απαιτούν βεβαιωμένους φόρους ~€4,2δις, επειδή θεωρούν ότι θα εισπραχθεί το 70%, δηλαδή τα ~€2,9δις που χρειάζεται ο προϋπολογισμός από τον φόρο ακίνητης περιουσίας.
  Τι μας λένε δηλαδή;
  Στοχοποιούμε τον συνεπή φορολογούμενο και του βγάζουμε το λάδι.

  • zafiris4 avatar
   zafiris4 @ GO 17/09/2013 10:11:52

   Ξέρεις κανέναν τοκογλύφο που να συμπεριφέρεται ευγενικά προκειμένου να πάρει τα λεφτά+τους τόκους του όταν μάλιστα το θύμα έχει αποδεχτεί οτι είναι νόμιμοι όπως και το χρέος και δεν λέει ΟΧΙ σε καμμιά απαίτηση του τοκογλύφου?
   Και εγώ αν ήμουν στη θέση του τοκογλύφου το ίδιο θα έκανα, ιδίως αν ο λογιστής του θύματος με διαβεβαίωνε οτι έχει κρυμμένα κι άλλα λεφτά στο στώμα του...

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ zafiris4 17/09/2013 13:47:44

    Μόνο που τα χρήματα δεν τα δανειστήκαμε εμείς. Κανείς δεν μας ρώτησε πριν συνάψει τα δάνεια. Τα δανείστηκε ο Τζέφρι για να σώσει τις γερμανικές τράπεζες. Πληρώνουμε τα γ...άτικα άλλων, κοινώς.

 4. rabi avatar
  rabi 17/09/2013 10:47:50

  Μικρότερο φόρο σε σχέση με τα ποσά που πληρώνουν σήμερα για το «χαράτσι» και το ΦΑΠ θα πληρώνουν από το 2014 οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας πολύ μεγάλης αξίας.
  No comment

 5. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 17/09/2013 10:51:23

  Σήμερα περνούσα έξω από ένα ΚΑΠΗ. Αυτά τα τερατουργήματα της φαστικής περιόοδυ του ΠΑΣΟΚ. Τα οποία κοστίζουν σε ΕΝΟΙΚΙΑ ένα σωρό λεφτά στους φορολογούμενους. Τα οποία εισπράτουν ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ κυρίως...και στα οποία ΚΑΠΗ συχνάζουν γεροντάκια και τραγουδάνε. Αυτά τα 80χρονα γεροντάκια τα οποία στα νει΄τα τους 40άρηδες και 50άρηδες ψήφιζν ΠΑΣΟΚ και κρέμασαν την Ελλάδα...τα ίδια γεροντάκια (δεν τους λυπάμε καθόλου ΑΥΤΟΥΣ τους γέρους) οι οποίοι ΕΣΠΡΑΤΟΥΝ σύνταξη. Το παιδί μου, κι εγώ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. Γιατί τα έφγαν ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ τα λεφτά μας.
  ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΠΗ ΣΗΜΕΡΑ. ΧΘΕΣ.
  Γιατί να πληρώνω εγώ με ΤΟ ΦΟΡΟ ΜΟΥ αυτές τις σαχλαμάρες;
  ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
  ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΠΗ ΣΗΜΕΡΑ.

  • αύρα avatar
   αύρα @ Τί να λέμε; 17/09/2013 12:40:07

   ...θα έλθουν σπίτι σας, όλοι εκείνοι οι ηλικιωμένοι που στα ΚΑΠΗ λένε και καμμιά κουβέντα με κανέναν άνθρωπο, για να μην πεθάνουν νωρίτερα μέσα στα διαμερισματάκια τους και δεν τους πάρει είδηση νεκρούς και κανείς;;;;;

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Τί να λέμε; 17/09/2013 13:11:54

   Τα γεροντάκια αυτά πλήρωσαν με το μισθό τους τις συντάξεις της προηγούμενης απ'αυτούς γενιάς. Δεν τα έφαγαν. Άλλοι λεηλάτησαν τα ταμεία με το χρηματιστήριο, ομόλογα, πι ες άι και δε συμμαζεύεται.
   Το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα βασίζεται στην αλληλεγγύη των γενεών.
   Μή βγάζετε μίσος ενάντια σε αυτούς που δεν φταίνε.
   Η συντροφιά είναι απαραίτητη στους ανθρώπους τρίτης ηλικίας και οι νεότεροι δεν τους την προσφέρουμε και απλόχερα.
   Λίγη ανθρωπιά επιτέλους...

   • Τί να λέμε; avatar
    Τί να λέμε; @ πολίτης 17/09/2013 15:23:50

    Έχετε αντιληφθεί πως τα ΚΑΠΗ είναι ΚΡΑΤΙΚΑ (κρατικοδίαιτα) ΚΑΦΕΝΕΙΑ;

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Τί να λέμε; 17/09/2013 20:17:27

     Εχεις δίκιο για τα ΚΑΠΗ. Δεν το πίστευα μέχρι που έμαθα για τιμές εκδρομών που πηγαίνουν (και ξέρω ότι μπορεί να πάει ο οποιοσδήποτε) και είναι εξοργιστικές. Ουσαστικά τζάμπα. Μεταξύ αυτών, και στο εξωτερικό!!! Χρήματα που τα πληρώνουμε εμείς....

   • αύρα avatar
    αύρα @ πολίτης 17/09/2013 15:37:08

    Α...ωραίος είστε!!!
    Στον Καιάδα και τα γεροντάκια....
    ...μάλλον εσάς δεν σας γενήσανε γονείς!
    Απλά φυτρώσατε στη χώρα του φαιδρού λωτού, όπου οι φόροι πάνε μόνο για όπλα κατά του εκάστοτε εικαζόμενου εχθρού, έστω κι αν είναι οι υπέργηροι!!!
    ...μπράβο, μπράβο!

   • Τί να λέμε; avatar
    Τί να λέμε; @ πολίτης 17/09/2013 16:45:43

    Το 1990 είχε πραγματοποιηθεί μία έρευνα σχετικά με τις προτιμήσεις των πολιτών όσο αφορά το μέλλον.
    Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 40% των πολιτών προτιμούσε η τότε κυβέρνηση να επενδύσει σε προγράμματα που θα έσωζαν κάποιες εκατοντάδες ζωές πολιτών από τη περιβαλλοντική μόλυνση άμεσα, στο τότε παρόν, στο 1990, παρά να επενδύσει η κυβέρνηση σε εναλλακτικά προγράμματα σώζοντας 4 χιλιάδες ζωές στα επόμενα 25 χρόνια.
    Ένα ακόμη εύρημα της ίδιας έρευνας κατέδειξε πως το 50% των πολιτών πίστευε πως σώζοντας η κυβέρνηση ένα πολίτη στο τότε παρόν (1990) άξιζε περισσότερο από το να σωθούν 70 πολίτες στα επόμενα 100 χρόνια.
    Καθημερινά οι Έλληνες, ενεργούν παρομοίως: αγνοούν τις ανάγκες των μελλοντικών πολιτών. Των παιδιών τους. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός πως μία και μοναδική γενιά κατασπατάλησε τον πλούτο της χώρας σε μόλις 30 χρόνια και πως ακόμη και σήμερα η συγκεριμένη γενιά επιμένει να ζητά περισσότερα...λες και της χρωστάμε.
    Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως οι ηλικιωμένοι αποτελούν τη δημογραφική πλειοψηφία. Είμαστε μία χώρα γερόντων. Κυρίως, γερόντων ψηφοφόρων. Αυτό το φαινόμενο έχει τεράστιες πολιτικές συνέπειες. Καθώς, λόγω ψηφοθηρίας, οι ηλικιωμένοι, ως πλειοψηφία, ωφελούνται τα μέγιστα από το εκάστοτε πολιτικό κατεστημένο. Οι πολιτικοί επιθυμούν την επανεκλογή τους. Αυτό είναι λογικό. Οπότε λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους το γεγονός πως το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς τους, τα ψηφαλάκια, η μεγαλύτερη πίτα εκλογέων, είναι οι ηλικιωμένοι. Ως εκ τούτου, οι κυβερνήσεις ξοδεύουν μεγάλα ποσά προς όφελος των ηλικιωμένων ψηφοφόρων. Οι κοινωνικές δαπάνες για τους ηλικιωμένους είναι τριπλάσιες από αυτές για τους νέους.
    Αν σε όλα τα παραπάνω, που σχετίζονται με το δημογραφικό, προσθέσει κανείς τα παρακάτω:
    - το αδιαμφησβήτητο γεγονός πως συνήθως, στην πλειοψηφία τους, οι ηλικιωμένοι είναι συντηρητικοί,
    -πως βρισκόμαστε κάτω από τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 70 ετών,
    -πως σύμφωνα με έρευνες, για κάθε 1% μείωσης της οικονομίας, αυξάνουν κατά 1% τα ποσοστά των ακραίων κομμάτων (και κυρίως της άκρας δεξιάς), (ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ)
    -το παράδοξο η «πλατεία» να βρίζει τους βουλευτές, τα κόμματα, το κράτος γενικότερα, και ταυτόχρονα να απαιτεί να μην απολυθεί κανείς από τις ΔΕΚΟ, περισσότερους διορισμούς, περισσότερες κοινωνικές δαπάνες, δηλαδή απλά να ζητούν...περισσότερο κράτος, τότε θα καταλάβετε πού οδηγείται η χώρα μας. Επίσης θα καταλάβετε γιατί το στοίχημα της Ελλάδας είναι το πιο δύσκολο παγκοσμίως: δεν είναι στοίχημα πολιτικό, αλλά στοίχημα αλλαγής συμπεριφοράς. Κυρίως της γενιάς που κατέστρεψε κυριολεκτικά τη χώρα: της γενιάς του Πολυτεχνείου.
    Θα κλείσω το σχόλιό μου με την εκτίμηση του πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, του κυρίου Άξελ Βέμπερ. Ο συγκεριμένος τραπεζίτης εκτίμησε πως για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους θα απαιτηθούν τουλάχιστον 30 χρόνια.
    Όσα χρόνια δηλαδή χρειάστηκε η κρατικοδίαιτη γενιά-ακρίδα του Πολυτεχνείου να μαδήσει τον πλούτο της χώρας, τόσα χρόνια θα χρειαστούν τα παιδιά αυτής της γενιάς για να τον ξαναδημιουργήσουν... γι’αυτό, οι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης γενιάς, και οι πολιτικοί της επίγονοι, δεξιοί και αριστεροί, ας είναι πολύ προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους, και κυρίως, όταν μιλούν...
    Τέλος, μη ξεχνάμε, πως αυτή η γενιά των ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΦΕΝΕΙΩΝ-ΚΑΠΗ, δημιούργησε ένα χρέος (=ΠΑΡΤΥ)ύψους 350 δισ ευρώ. Όσο αξίζουν δηλαδή οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας (φυσικό αέριο κλπ.)
    Κανένα σχόλιο ;

    • GO avatar
     GO @ Τί να λέμε; 17/09/2013 19:33:42

     Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο συνέβαλε στο χρέος ότι μάθαμε γράμματα, ότι έχουμε περίθαλψη, ότι, ότι ... ότι ζούμε!!!

 6. Nik avatar
  Nik 17/09/2013 11:10:51

  Πάει το λάδι, μας το βγάλαε, τώρα θα πάρουν τα α... μας.

  • to_telos avatar
   to_telos @ Nik 17/09/2013 14:02:03

   Θεος εισαι :) :)

 7. GO avatar
  GO 17/09/2013 11:46:24

  Τέλειωσε το πάρτι και άρχισαν οι τιναλεμεκίες!

 8. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 17/09/2013 12:37:06

  Και το απίστευτο: Σπίτι στην Ανδρο, (Χώρα) μεγαλύτερη φορολογία από σπίτι στο Κολωνάκι ή Εκάλη . Και περνάμε και τον Καβοντόρο ....

 9. αύρα avatar
  αύρα 17/09/2013 12:56:31

  Ολα εκείνα τα κληρονομημένα ακίνητα, που τα βαριοπληρώνουμε σε φοροχαράτσια, ΓΙΑΤΙ δεν νομοθετείται να μπορούμε, να τα παραχωρήσουμε στο δημόσιο, έναντι των φόρων, που δεν μπορούμε, (όχι, δεν θέλουμε, δεν μπορούμε), να πληρώσουμε;;;

  • daresome avatar
   daresome @ αύρα 17/09/2013 13:25:03

   Εσείς είστε χειρότερη κι από τον Μιλτιάδη ...

   • αύρα avatar
    αύρα @ daresome 17/09/2013 13:30:40

    Το εξηγείτε παρακαλώ...
    Φόροι που επιβλήθηκαν διαγράφονται από κοινούς θνητούς;;;
    Ποία λύση προτείνετε εσείς ... μήπως και βρούμε τον ύπνο μας;;;

    υγ ποιός είναι ο μιλτιάδης;;;;

 10. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 17/09/2013 13:00:32

  Ειλικρινά, μέχρι προχτές έλεγα να τα κρατήσω τα παλιοχώραφα με νύχια και με δόντια, απλά για συναισθηματικούς λόγους. Είναι εξ αδιαιρέτου με την αδελφή μου, και ούτε αυτή πλέον τα θέλει, ούτε εγώ. Θα κοιτάξω να τα πουλήσω, μου είναι αδύνατον να πληρώνω και άλλα 200ρια, που δεν είναι δα και τίποτα, κατά τους Στουρνάρες και όσους είναι πάνω από τους Στουρνάρες (για να μην ξεχνιόμαστε...). Ετσι και αλλιώς, τα παιδιά μου πιθανότατα θα πάνε κάποια στιγμή να ζήσουν έξω, στην πατρίδα της μητέρας τους, αφού φως στο τούνελ δεν βλέπω στη χώρα αυτή. Τα παλιοχώραφα στο νησί θα τις νοιάξουν;
  Εδώ είμαστε μόνο για άρμεγμα και όσο αντέξουμε. Ειλικρινά, όποιος μπορεί να φύγει, θα κάνει πολύ καλά....
  Λυπούμαι αν ακούγομαι πεσιμιστής, αλλά ποιος ο λόγος να αισιοδοξείς σε ένα τέτοιο κράτος;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΒΙΣ 17/09/2013 18:49:50

   Δε γίνεται να πλήρωσαν 2 χρόνια τώρα το υψηλότατο χαράτσι του Μπένι οι έχοντες ένα διαμέρισμα μόνο, 30 ετών και μάλιστα μικρό. Καλύτερα να πληρώνουν πολλοί λιγότερα παρά λιγότεροι περισσότερα. Δικαιοσύνη λέγεται αυτό αν δεν κάνω λάθος.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Γεώργιος Τ. 17/09/2013 20:13:44

    Noμίζεις ότι το χαράτσι στα διαμερίσματα θα μειωθεί; Και εμένα με πιάνει αυτό, άλλωστε. Αν νομίζεις ότι θα γλιτώσεις χρήματα, είσαι γελασμένος. Το γάλα που ζητάνε είναι περισσότερο, η αγελάδα "διαμέρισμα" δεν φτάνει πλέον, θέλουν να αρμέξουν και την αγελάδα "χωράφι". Το άρμεγμα θα το υποστείς όσο και πριν, αγαπητέ...

 11. Νταν avatar
  Νταν 17/09/2013 15:18:09

  Κρατάω μια επιφύλαξη μέχρι να δω τον τελικό νόμο αν όμως αληθεύουν τα παραδείγματα που είδα στην τηλεόραση μιλάμε για απίστευτα πράγματα οι έχοντες περιουσία άνω τον 500.000€ θα πληρώσουν σχεδόν τα μισα χρήματα σε σχέση με το χαράτσι καθώς καταργήτε ο φαπ και εγώ και χιλιάδες άλλοι μικροιδιοκτητες για ένα σπίτι στο χωριό αξίας κάτω από 50.000 ευρώ και ενα χωραφι 2στρέμματα αναξιοποίητο θα πληρώσω πάνω από 300ευρώ ενώ με το χαράτσι στην δεη πληρωνα 128ευρώ.Καλά αυτην δεν έλεγαν οτι ο ενιαίος φόρος θα είναι πιο δίκαιος και θα υπάρχει αφορολόγητο για σπίτια αξίας κάτω τον 50.000€;θα μας τρελάνεται όλους αντί να ελαφρύνεται το βάρος στους αδύναμους το ελαφρύνεται στους έχοντες.Πάντως κρατάω τους επιφυλάξεις μου δεν νομίζω να κάνουν τέτοιο σφάλμα εκεί στο υπουργείο οικονομικών εκτός και αν ετοιμάζουν ηρωική έξοδο.

 12. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 17/09/2013 16:24:29

  Άλλη δουλειά δεν είχε ο τροϊκανός ήθελε το χωράφι σου στις άνω Κουκουβάουνες και αύξησε την φορολογία για να του το "ξεπουλήσεις". Έ, ρε παραμύθι που θέλουμε οι Έλληνες. Συνωμοσία, ανοησία και προπαντός καμία ευθύνη στην πάρτη μας διότι ως γνωστόν είμαστε άσπιλοι, αμόλυντοι, άμεμπτοι και ανένοχοι για την χρεοκοπία που μας οδηγεί αναγκαστικά σε αυτά τα δυσβάσταχτα μέτρα.

 13. daresome avatar
  daresome 17/09/2013 19:25:25

  Πιθανόν οι Έλληνες να θέλουν παραμύθι, όπως λένε μερικοί εδώ. Και το πιο πετυχημένο απ΄όλα τελικά αποδεικνύεται το "μαζί τα φάγαμε". Την ανοησία μπορεί να μην μπορείς να την νικήσεις, μπορείς όμως να τη χειριστείς. Μεγάλε Πάγκαλε.

 14. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 17/09/2013 23:02:32

  Γράφω τις πικρές αλήθειες που κανείς δεν τολμά να αντιμετωπίσει ως παππούς, και ως πατέρας. Πρέπει να τους το πούμε κατάμουτρα και να σταματήσουμε να κρυβόμαστε. Απλώς οι πρόγονοί μας τα άκαναν σκατά. Κάποτε πρέπει να το παραδεχτούν και να προχωρήσουμε. Τέλος στα ψέματα μεταξύ μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.