#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/04/2012 13:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καθαρή πρωτιά για τη ΝΔ σε ένα περιβάλλον πλήρους κοινωνικής ανασφάλειας και πολιτικής ρευστότηταςΝα ξεκαθαρίσω καταρχήν, επειδή συζητήσαμε με γνωστούς και έγκυρους δημοσκόπους, το συμπέρασμα είναι ότι ... δεν υπάρχουν δημοσκοπήσεις. Επειδή στα δέκα τηλέφωνα, οι οκτώ βρίζουν και κλείνουν το τηλέφωνο. Μόνο οι δύο απαντάνε.

Όλες λοιπόν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται τελευταία εκφράζουν περισσότερο προσωπικές εκτιμήσεις και επιθυμίες αυτών που τις παραγγέλνουν και τις κάνουν, παρά τις πραγματικές διαθέσεις του εκλογικού σώματος, το μόνο που μπορούμε να πούμε γι αυτό είναι ότι βρίσκεται σε σημείο ...βρασμού.

Και να πούμε και κάτι άλλο. Ορισμένοι , σοβαροί, δημοσκόποι δίνουν 60-65 % στον δικομματισμό, 25% συνολικά στην Αριστερά και ένα 10% όλα μαζί τα κόμματα και αποκόμματα δεξιά της ΝΔ. Κρατήστε το για την ημέρα των εκλογών.

Πάμε τώρα στις σημερινές δημοσκοπήσεις:

Διαφορά οκτώ μονάδων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, και επτακομματική Βουλή σύμφωνα με δημοσκόπηση της «ALCO» για το «Πρώτο Θέμα», ενώ μετά την αναγωγή που κάνει η εταιρεία (έξω τα άκυρα και η αποχή), το κατώφλι του 3% ξεπερνούν 9 κόμματα, σε ένα μάλλον αμφιλεγόμενο συμπέρασμα, καθώς λόγω έντονης ρευστότητας του πολιτικού σκηνικού οι εταιρείες δημοσκοπήσεων ενδέχεται να μην δώσουν exit polls στις εκλογές.

Οι έδρες υπολογίζονται με αποτέλεσμα 29% ΝΔ - 17% ΠΑΣΟΚ και φθάνουν τις 123-126 για τη ΝΔ και 51-52 για το ΠΑΣΟΚ .

Πιο αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου (δίχως αναγωγή των αναποφάσιστων):

Η ΝΔ  παραμένει σταθερά και με μεγάλη διαφορά πρώτο κόμμα με 20,8%. Μπαίνει στην προεκλογική κούρσα ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση, με τάση να έχει διψήφια διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και χωρίς να έχει απωλέσει τις πιθανότητες σχηματισμού αυτοδύναμης Κυβέρνησης.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,8%, χωρίς δυναμική συσπείρωσης των ψηφοφόρων του, μέρος των οποίων εξακολουθούν πηγαίνουν στην αριστερά. Η εκλογή του νέου Προέδρου απλά έβαλε πάτο στο βαρέλι της αποσυσπείρωσης και επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά άνω του 10%.

Τα τρία κόμματα της Αριστεράς εμφανίζουν τα εξής ποσοστά: ΚΚΕ 7,5%, ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, Δημοκρατική Αριστερά 6,75%.  Θα δώσουν μάχη μεταξύ τους για το ποιος θα είναι τρίτο κόμμα (πίσω από τον δικομματισμό) αλλά κυρίως ποιος θα αποκτήσει τη μαζικότητα και τα χαρακτηριστικά του ηγετικού σχηματισμού της Αριστεράς.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, αποδομούνται σχετικά γρήγορα (7,1 % πριν λίγες μέρες από την ίδια εταιρεία), αλλά με τα  σημερινά δεδομένα δείχνουν ότι θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει το οριακό ποσοστό του 3%, όπως και ο ΛΑΟΣ αντίστοιχο  (2,9%), οι παλινωδίες του οποίου δείχνουν να τον αφήνουν εκτός Βουλής σε ακόμη μία μέτρηση.

Δημοσκόπηση Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας

Οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,55%, δείχνουν να έχουν απώλειες που μάλλον θα τους αφήσουν για ακόμη μία φορά εκτός Βουλής, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%,η Κοινωνική Συμφωνία με 1,4% και το Άρμα Πολιτών με 0,8% μάλλον έχουν αποδεχτεί τους ρόλους κομπάρσων για τις επερχόμενες εκλογές…

Ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει μια διαφορετική δημοσκόπηση που  διενήργησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ένα γκάλοπ που τα αποτελέσματά της έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η ελληνική κοινωνία είναι στα όρια του κραχ.

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης που δημοσιεύει η Ημερησία, είναι και ένα καμπανάκι κατά των πολιτικών κομμάτων και των θεσμών.

Σχεδόν 8 στους 10 πολίτες δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση. Περισσότεροι από 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν εργάζεται για το καλό του συνόλου. Μάλιστα, περισσότεροι από τους μισούς (57,4%) πιστεύουν ότι υπονομεύονται τα εθνικά συμφέροντα αφού εκτελούνται εντολές των δανειστών. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, αποδοκιμάζονται από περισσότερους από 7 στους 10 πολίτες. Το 84% των πολιτών δεν εμπιστεύεται το Χρηματιστήριο, 6 στους 10 δεν εμπιστεύεται τις τράπεζες και 7 στους 10 τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Από την άλλη, η οικονομική κρίση έχει αφήσει βαθιά τα σημάδια στους πολίτες: Το 55,4% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ κακή ή άσχημη την προσωπική του οικονομική κατάσταση και μόλις το 7,5% δε φαίνεται να αγγίζει η κρίση. Μέσα σε ένα χρόνο το ποσοστό όσων απάντησαν ότι επιδεινώθηκαν τα οικονομικά τους, αυξήθηκε κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες. Μάλιστα, 7 στους 10 Ελληνες (68%) θεωρούν ότι τους επόμενους τρεις μήνες θα χειροτερεύσει η προσωπική οικονομική τους κατάσταση με την ανησυχία να έχει αυξηθεί από πέρυσι κατά 15 μονάδες.Το οικονομικό δράμα αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι περισσότεροι από 7 στους 10 ανησυχούν ότι το εισόδημά τους δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους.

Το… κομπόδεμα των Ελλήνων έχει αρχίσει και ξοδεύεται προκειμένου να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες. Πάνω από 4 στους 10πολίτες (42,2%) απαντά ότι τα χρήματα από τη δουλειά τους δεν επαρκούν και αποσύρουν από τις καταθέσεις ή από τις οικονομίες τους για να καλύψουν τα έξοδά τους. Επίσης, σχεδόν 3 στους 10 (29,2%) απαντούν ότι αναγκάζονται να δανειστούν από συγγενείς και φίλους αφού δεν επαρκεί ο μισθός τους και δεν έχουν αποταμιεύσεις. Σε σχέση με το Μάρτιο του 2010, καταγράφεται άνοδος 9 μονάδων σε όσους δηλώνουν αδυναμία να αντεπεξέλθουν στα έξοδά τους. Υπάρχουν, πάντως, και 2 στους 100 Έλληνες (2,6%)που δηλώνουν ότι αποταμιεύουν χρήματα ενώ το 18,6% υποστηρίζει ότι επαρκούν τα λεφτά που βγάζει χωρίς να αποταμιεύει.

Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας, η κοινωνική διάθεση των πολιτών συνεχίζει να βρίσκεται στο ναδίρ. Το 89% των πολιτών βαθμολογεί αρνητικά τη σημερινή εικόνα ενώ 6 στους 10 πιστεύουν ότι θα γίνει χειρότερη το επόμενο τρίμηνο. Η ανασφάλεια για το μέλλον έχει «παγώσει» τους πολίτες οι οποίοι σε ποσοστό 75% αισθάνονται ανήσυχοι για την οικονομία της περιοχής που διαμένουν.

Ο δείκτης οικονομικής κατάστασης έχει καταρρεύσει καθώς βρίσκεται στο 23 με βάση το 50 και ύψιστο βαθμό αισιοδοξίας το 100. Μόλις στο 20 είναι ο δείκτης κοινωνικής διάθεσης που δείχνει το βαθμό αισιοδοξίας των πολιτών για το μέλλον τους.

Η απουσία οράματος είναι έκδηλη στις απαντήσεις των πολιτών, με φυσικό επακόλουθο την έντονη απαισιοδοξία τους για το μέλλον. Η καθαρή πρωτιά της ΝΔ, έχει την αξία της μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες κοινωνικές συνθήκες.

Μ.Ο.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άρτεμις avatar
  Άρτεμις 08/04/2012 14:00:33

  H δημοσκόπηση της Metron Analysis γαργάρα;;;
  Οι 8 στους 10 που βρίζουν και κλείνουν το τηλέφωνο λέτε να είναι μνημονιακοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚΟΙ ή μήπως κάτι άλλο;;

  Έχει να πέσει πολύ γέλιο στις εκλογές. Ήδη το MEGA και το ΣΚΑΙ παίζουν τα ρέστα τους για να αλλάξουν το "κλίμα"...

  • factorx avatar
   factorx @ Άρτεμις 08/04/2012 14:27:22

   1. Για την Μέτρον Ανάλυσις διάβασε εδώ: http://www.antinews.gr/2012/04/02/154408/

   2. Αυτό λέω κι εγώ, η διαπλοκή βάζει τα ρέστα της κατά του Σαμαρά - και κάποιοι συγκαμμένοι;

 2. αεροπόρος avatar
  αεροπόρος 08/04/2012 14:05:43

  Αξιόλογη ανάλυση ....Μπράβο !!!!! Η οργή του κόσμου είναι αμέτρητη και πως να μην είναι !!!!!!!

 3. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 08/04/2012 14:35:53

  Ωχ, ωχ, ωχ..σ' αυτό το 29,2 που δίνει το Οικονομικό Παν/μιο, βλέπω πολλούς φίλους και γνωστούς..και τον εαυτό μου! μήπως είναι μεγαλύτερο το ποσοστό;

 4. spiros avatar
  spiros 08/04/2012 14:54:08

  Δηλαδή τα νούμερα που παρουσιάζουν προέρχονται από το 20% των απαντήσεων ; Μήπως μπορούνε να μας πούνε το ποσοστό αβεβαιότητας του αποτελέσματος ; Οι "αξιόπιστοι" δημοσκόποι δεν φοβούνται το ύψος της γελειότητας; Δεν έπρεπε να δημοσιεύουν και την ταυτότητα της έρευνας για να μπορεί έκαστος να διαπιστώνει τον βαθμό αξιοπιστίας της έρευνας ; Δεν μπορώ να πιστέψω τον βαθμό αναξιοπιστίας όλων των δημοσκόπων. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τον πόλεμο λάσπης.

 5. Άρτεμις avatar
  Άρτεμις 08/04/2012 15:19:34

  Factora αυτή είναι παλιά δημοσκόπηση της Metron Analysis. Βγήκε καινούργια σήμερα για το Έθνος που δίνει σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί 23%!

 6. factorx avatar
  factorx 08/04/2012 15:22:11

  Τι να κάνω, δεν τα προλαβαίνουμε όλα. Κατά τα άλλα κατανοητές οι επιθυμίες του ΕΘΝΟΥΣ

 7. airman avatar
  airman 08/04/2012 15:40:14

  Ας δούμε τα πράγματα λίγο πιο πρακτικά (ίσως και πιο ρεαλιστικά).
  Το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια έχει μπλέξει στα ''δίχτυα'' του κοντά 30% των ψηφοφόρων. Αυτοί δεν πρόκειται να ''ιαθούν'' ποτέ.
  Εξ αυτών πλέον ένα μεγάλο ποσοστό βλέπει το ''τραίνο'' να έρχεται κατά πάνω τους (ή να τους πετάνε από το ''τραίνο'', ανάλογα με το πως το βλέπει κανείς). Άρα ή θα ψηφίσουν και πάλι ΠΑΣΟΚ ή δεν θα πάνε καθόλου να ψηφίσουν (μέσα τους εύχονται να μη γίνουν καθόλου εκλογές ώστε να αποφύγουν το δίλημμα). Ελάχιστοι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα. Άρα το ΠΑΣΟΚ λογικά φαίνεται να μην ξεπερνάει το 20%, χωρίς βέβαια να αποκλείεται τίποτα διότι κάποιος μπορεί να ξυπνήσει την Κυριακή το πρωΐ αποφασισμένος να μην ψηφίσει και στις 4 το απόγευμα να τρέξει στην κάλπη. ''Αρρώστια'' είναι αυτή. (Μόνο κάποιοι άλλοι κάθησαν στο σπίτι τους ή έριξαν το ψηφοδέλτιο και μούντζωσαν ταυτόχρονα).
  Η Νέα Δημοκρατία ''έζησε'' την αποστροφή των ψηφοφόρων το 2009, με το γνωστό γι' αυτή αποτέλεσμα. Να σημειώσει και άλλες απώλειες για τον ίδιο λόγο είναι πολύ δύσκολο. Άρα η διαφορά άνω του 10% είναι αναμενόμενη.
  Συνεπώς κατά τη γνώμη μου το άθροισμα των πιθανών ποσοστών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι τουλάχιστον 50%.
  Το συνολικό άθροισμα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουβέλη ρεαλιστικά δεν φαίνεται να υπερβαίνει το 30%. Μένουν λοιπόν οι ''μικροί'' και οι ''καινούργιοι''. Το εναπομείναν περίπου 20% φαίνεται ότι προς ώρας τους αναλογεί. Το ζητούμενο είναι πως θα κατανεμηθεί, που θα καθορίσει και την είσοδο ή όχι στη Βουλή. Γιατί είναι άλλο πράγμα να μείνουν εκτός Βουλής κόμματα με άθροισμα ποσοστών 8% και άλλο 13%.
  Όπως είναι τα πράγματα σήμερα, τι κουβέντες του ''αέρα'', τι δημοσκοπήσεις!
  Υ.Γ. Εικοσιεφτά και σήμερα!

 8. ΜΙΧΑΛΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ 08/04/2012 15:59:00

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΄΄ΑΛΛΑΖΕΙ΄΄ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...ΑΡΚΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ.ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠ'ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ,ΗΔΗ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ...

 9. M.O. avatar
  M.O. 08/04/2012 16:19:12

  Η οποία έρευνα δείχνει άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφού τα προηγούμενα "δημοσκοπικά δεδομένα" έβγαζαν σχεδόν ισοπαλία...
  Η Alco βρίσκεται κοντά στην εικόνα που δίνουν και οι άλλες εταιρείες αυτές τις μέρες και η έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου αποτυπώνει γλαφυρά με ποιοτικά στοιχεία την βαθύτατη κρίση της ελληνικής κοινωνίας

 10. QQ avatar
  QQ 08/04/2012 17:49:03

  Λοιπόν επειδή σας συμπαθώ στο Antinews καταβάθος και τον Κύριο FACTORX
  να σας πω όσα μάλλον γνωρίζετε :
  Από τότε που θυμάμαι προεκλογικές περιόδους στην Ελλάδα, οι ατάκες όσων δεν βολευόντουσαν με τα αποτεκέσματα των δημοσκοπήσεων ήταν
  1) Είναι στημένες/κατά παραγγελία/δεν ακούμε τις δημοσκοπήσεις.
  2) Ο λαός θα μιλήσει το βράδυ των εκλογών.
  3) Ωραίος καιρός σήμερα.
  Επειδή όμως μόνο το 2 ισχύει και επειδή οι (σωστές) δημοσκοπήσεις δεν κάνουν λάθος η ΝΔ θα παίξει γύρω στο 24 % , το ΠΑΣΟΚ στο 16 %, μαζί δεν θα ξεπεράσουν το 40 % και για αυτό ακριβώς όλο αναβάλλονται οι εκλογές.
  Για επαλήθευση δείτε το παρακάτω Link από τα ΝΕΑ που συνοψίζει τις δημοσκοπήσεις όλων των εταιρειών για το 2009 και συγκρίνεται το με το τι τελικά έγινε.
  http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4536933
  Με εκτίμηση
  QQ

  • factorx avatar
   factorx @ QQ 08/04/2012 18:01:30

   Ανταποδίδω την εκτίμση, αλλά τα ίδια λέμε. Μονο στο ...συμπέρασμα διαφωνούμε κι αυτό επιβεβαιώνει οτι τελικά οι δημοσκοπήσεις είναι θέμα πολιτικης βουλήσεως και εκτιμήσεως

 11. Heracles avatar
  Heracles 08/04/2012 18:11:28

  αν οι ''σοβαροί'' δημοσκόποι δίνουν 60-65% στο δικομματισμό, στους δυο πολιτικούς σχηματισμούς δηλ που εξευτέλισαν την Ελλάδα, τότε ο κ. Πάγκαλος έχει απόλυτο δίκιο ! "Μαζί τα φάγατε'' ! και τώρα δουλειά, να πληρώσετε κανένα χρέος ! ορίστε μας !

 12. tzager avatar
  tzager 08/04/2012 21:15:54

  Φίλε Φάκτορα,

  Παρακολουθώ στενά όλες τις δημοσκοπήσεις προεκλογικά καθώς και τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων τα τελευταία 20 χρόνια.

  Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι οι συνθήκες που διεξάγονται οι τωρινές δημοσκοπήσεις είναι πρωτόγνωρες! Όμως πρωτόγνωρα ρευστό είναι και το κλίμα που θα διεξαχθούν οι εκλογές στις 6 του Μάι.

  Στόχος ανομολόγητος των δύο 'μεγάλων' κομμάτων είναι να κατακτήσουν πάνω από το 50% των εκλογέων και να σχηματίσουν 'ισχυρή' κυβέρνηση συνεργασίας που θα εφαρμόσει τις πτυχές του Μνημονίου 2 που και τα δύο κόμματα ψήφισαν.

  Όλα τα υπόλοιπα είναι για πλάκα.

  Η ΝΔ δεν πρόκειται να συσπειρώσει ούτε αυτούς που την ψήφισαν πριν δυόμιση χρόνια. Θα κινηθεί εκλογικά γύρω στο 25%. Το ΠαΣοΚ θα είναι μεγάλη έκπληξη αν καταφέρει να πλησιάσει το 20%.

  Οι Αριστερές δυνάμεις (ΚΚΕ, ΣυΡιζΑ, ΔημΑρ, Οικολόγοι) μαζί σίγουρα θα αποτελούν πλειοψηφικό ρεύμα (γύρω στο 32% και πάνω από 85 έδρες) αλλά ουσιαστικά το μόνο που επιδιώκουν είναι να εκπροσωπηθούν δυναμικά στη νέα Βουλή από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

  Το μέγα ζητούμενο αυτών των εκλογών είναι πόσα από τα κόμματα που θα εκπροσωπούν το υπόλοιπο σχεδόν 1/4 των εκλογέων (Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΛαΟΣ, Χρυσή Αυγή, Δημ. Συμμαχία, Δράση- Φιλελεύθερη Συμμαχία, Κοιν. Συμφωνία, Άρμα Πολιτών) θα καταφέρουν να εισέλθουν στη νέα Βουλή.

  Πρόβλεψή μου είναι ότι σε αυτές τις εκλογές θα διατηρηθεί η δημοσκοπική αποσυσπείρωση των δύο παραδοσιακών πόλων εξουσίας και θα ενδυναμωθεί η ψήφος στα λεγόμενα μικρά κόμματα, πολλά εκ των οποίων (Ανεξ. Έλληνες, ΛαΟΣ, Χρ. Αυγή, Δημ. Συμ. ) θα καταφέρουν έστω και οριακά να μπουν στη Βουλή.

 13. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 09/04/2012 15:03:05

  Η ΝΔ είναι κοντά στην αυτοδυναμία. Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν ξεπερνά το 20% αυτό σημαίνει ότι πάνω από 1 εκατομμύριο πρώην ψηφοφόροι του δεν θα προσμετρηθούν στις επόμενες εκλογές. Εαν προστεθούν στους ήδη απέχοντες τότε οι ψηφίσαντες δεν θα ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια. Η ΝΔ θα πλησιάσει το 40%. Μόνη λύση για τους πάτρονες της εξουσίας είναι να αυξηθούν οι ψηφίσαντες γι'αυτό και γέμισαν το πολιτικό σκηνικό με σαλτιμπάγκους. Όμως το παλαιοκομματικό σύστημα χρεωκόπησε. Συσπειρωθείτε γύρω από τη ΝΔ.

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ Dexi Extrem 09/04/2012 21:32:39

   @ Δεξι εξτρεμ

   Σαμαρικότερος του Σαμαρά !!!!!!!!!!!!!!

   Δηλώσεις ΣΑΜ στον ντερμπεντέρη......

   ''..............Το πρώτο κόμμα θα προτείνει πρωθυπουργό..............''

 14. Artemis avatar
  Artemis 09/04/2012 16:17:22

  Φίλε dexi extrem γιατί τέτοιος φανατισμός και καούρα για να βγεί η ΝΔ; Θα μας πεις τι δουλειά κάνεις;
  Με την απάντηση σου ίσως με πείσεις για να ψηφίσω και εγώ.

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ Artemis 09/04/2012 16:28:41

   Αφού στο λέει, δεξί εξτρέμ, τώρα πείστηκες να ψηφίσεις Ν.Δ.;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.