#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/05/2012 08:29
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καβγάς Δασκαλόπουλου - Βενιζέλου για τα "καρφιά" της ΤρόικαΗ υπόθεση της παρέμβασης του ΣΕΒ που ζήτησε επαναφορά της μετενέργειας και να μην περικοπούν οι μισθοί, έχει πολύ παρασκήνιο. Πέρα από το δώρο προς τον Αλέξη Τσίπρα που επιχείρησε να δώσει ο Δ. Δασκαλόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πλειοψηφία του ΔΣ του Συνδέσμου αποδοκίμασε τις δηλώσεις του προέδρου του ο οποίος φαίνεται ότι κινήθηκε με καθαρά προσωπικά κίνητρα.

Ο κ. Δασκαλόπουλος είναι σε μεγάλη κόντρα με τον Ευ. Βενιζέλο που είχε πει ότι υπάρχουν επιχειρηματίες κουκουλοφόροι που πάνε και καρφώνουν μέτρα στην τρόικα. Εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειχνε προς την πλευρά Δασκαλόπουλου κι ο τελευταίος το κράτησε μανιάτικο. Έτσι, η παρέμβασή του προεκλογικά υπέρ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τώρα με το εργασιακό είχε στόχο να καρφώσει τον κ.Βενιζέλο.

Ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒ είπε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος είναι αυτοί που πήγαν και υπέγραψαν τόσο άθλια αντεργατικά μέτρα κι ότι δεν ερωτήθηκαν οι επιχειρηματίες αλλά ήταν πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Και ο κ. Βενιζέλος έκανε έγκλημα που έβαλε στο τραπέζι με την τρόικα τέτοια μέτρα, αλλά και κάποιοι κουκουλοφόροι επιχειρηματίες πήγαιναν στις συναντήσεις με τον Τόμσεν και έβαζαν θέμα με τους μισθούς.

Το ένα χέρι ένιψε το άλλο στην προκειμένη περίπτωση και τώρα προσπαθεί ο καθένας από την πλευρά του να αποσείσει τις ευθύνες που έχει.

Οι πληροφορίες μας, μάλιστα, λένε ότι κάποιοι επιχειρηματίες που το παίζουν τώρα… αριστεροί είχαν προσλάβει γνωστούς εργατολόγους για να ετοιμάσουν ένα σχέδιο διάλυσης των εργασιακών σχέσεων το οποίος απλά η τρόικα θα ενέκρινε. Γνωστός εργατολόγος δε που εμφανίζεται και σε κανάλια, πρωτοστάτησε αυτού του σχεδίου.

Μην κάνουν λοιπόν τις μωρές Παρθένες ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε οι βιομήχανοι. Όλοι βολεύτηκαν, εκτός από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Ενδιαφέρουσα σχετικά είναι και χθεσινή ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα:

ΔΑΚΕ: εργοδοτικές οργανώσεις "καρφιά" της Τρόικα!

Έπειτα από τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημέρων, αποδεικνύεται ότι η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, που προκλήθηκε από τον τέως Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο, σε σχέση με τη μείωση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και της περαιτέρω ελαστικοποίησης μορφών απασχόλησης, ήταν τελικά αιτήματα κάποιων εργοδοτικών οργανώσεων και όχι της Τρόϊκα.

Εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας  το γεγονός ότι η ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΣΕΕ- Εργοδοτικών οργανώσεων δεν ελήφθη υπ’ όψιν της Κυβέρνησης Ειδικού σκοπού και νομοθετήθηκαν τα τρία από τα τέσσερα αιτήματα εις βάρος των εργαζομένων, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η πρόσκληση του ΣΕΒ για …διάλογο με τη ΓΣΕΕ αποσκοπεί μόνο στο να αλλάξει  με κοινή συμφωνία ή  νέα νομοθετική παρέμβαση ότι απέμεινε και δεν νομοθετήθηκε.

Σ’ ότι αφορά την θέση του ΣΕΒ για την κατάργηση της πρόσφατης νομοθετικής διάταξης που προβλέπει τη μείωση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά της Μετενέργειας όπως ίσχυε προηγουμένως, δηλαδή στο σύνολό της, καθώς και την πρόταση του υπηρεσιακού Υπουργού κ. Ρουπακιώτη, είναι αυτονόητο ότι μας βρίσκουν σύμφωνους, όπως αυτονόητη θεωρούμε την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης να ανταποκριθεί στην  κοινή θέση και πρόταση των κοινωνικών εταίρων, αλλά και στις δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων οι οποίοι συμφωνούν για πάγωμα και κατάργηση μετά τις εκλογές αυτών των διατάξεων.

Ως εκ τούτου και επειδή πιστεύουμε ότι κάποιοι προσπαθούν να παίξουν για μια ακόμη φορά, πολιτικά και επικοινωνιακά παιχνίδια ενόψει των νέων εκλογών εις βάρος των εργαζομένων, η ΔΑΚΕ παρά την κατ’ αρχήν συμφωνία της για διάλογο στην Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης, δεν θα συμμετέχει σε καμία μορφή διαλόγου, εάν πρώτα δεν καταργηθούν οι επαίσχυντοι νόμοι που διαλύουν τους  εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις.

Αντιλαμβανόμαστε τις αγωνίες όλων ( πολιτικές, κομματικές κ.α) για εφαρμογή των όρων του μνημονίου, αλλά σ’ ότι μας αφορά δεν πρόκειται να είμαστε αυτοί που θα προχωρήσουμε σε συζήτηση για υλοποίηση των παραγράφων 28 & 29 καθώς και του κεφαλαίου 4 που περιλαμβάνονται  σ’ αυτό, πολύ απλά γιατί δεν θέλουμε να είμαστε συμμέτοχοι στο “ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ” που συντελείται.

Σ΄ ότι αφορά τις προτάσεις των εργοδοτικών φορέων εάν πράγματι πιστεύουν αυτά που λένε, τους καλούμε το ΔΥΝΑΤΑΙ του επαίσχυντου νόμου να το χρησιμοποιήσουν προς όφελος των εργαζομένων και όχι για δικό τους όφελος!!!

Ίσως αυτό να είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να αποδείξουν ότι αυτά που λένε τα εννοούν και δεν είναι προσχηματικά!

Σε κάθε περίπτωση η ΔΑΚΕ Ι.Τ.  με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους που δοκιμάζονται ΑΡΝΕΙΤΑΙ να “παίξει” στα προεκλογικά αυτά παιχνίδια και αρνείται να συμμετέχει σε  συζήτηση για ενδεχόμενη κατάργηση “ευγενών” συμβάσεων που ζητάει ο ΣΕΒ, σεβόμενοι τις ελεύθερες Συλλογικές διαπραγματεύσεις.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.