26/06/2008 02:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καίνε τον Χριστοφοράκο για να σωθούν;

Μαραθώνιος παρασκηνιακών επαφών και διαβουλεύσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτές τις ημέρες, προκειμένου να βγουν όσο το δυνατόν λιγότερα στοιχεία στο φως για τη γνωστή και μεγάλη πολιτική οικογένεια. Από τα γραφεία του μεγάρου Μαξίμου έως το υπουργείο Οικονομίας στο Σύνταγμα, και από τη Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι το Φάληρο, όπου και η έδρα εκδοτικού συγκροτήματος, άπαντες βρίσκονται σε πυρετό διεργασιών, προκειμένου να μην αποκαλύψουν κάποιοι αυτά που ξέρουν στον εισαγγελέα. Όλα δείχνουν προς το παρόν ότι η «υπερασπιστική» γραμμή που ακολούθησαν ήδη ορισμένοι μάρτυρες για το σκάνδαλο Ζημενς και αυτή που αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν δύο-τρεις ακόμα νευραλγικής σημασίας μάρτυρες, είναι να φορτωθούν όλες τις ευθύνες στον μέχρι πρότινος επικεφαλής της Ζημενς Ελλάς, Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Ειδικότερα, θα ισχυριστούν ότι τα χρήματα που έπαιρνε από τη «μητρική» Ζημενς για να τα προωθήσει για μίζες, δεν τα έδινε τελικά, αλλά τα κρατούσε για τον εαυτό του. Και ότι τα διοχέτευε σε δύο χρηματιστές, οι οποίοι στη συνέχεια τα επένδυαν για λογαριασμό του. Άραγε, ο Χριστοφοράκος θα σιωπήσει κι αυτή τη φορά; Ως γνωστόν, έχει ήδη αναφερθεί ότι διέθετε αρκετά στενές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, ενώ τα «δωράκια» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγιναν την περίοδο που αυτός ήταν επικεφαλής της Ζημενς. Ο ίδιος πάντως ούτε καν πήγε χθες στον εισαγγελέα για συμπληρωματική κατάθεση.

Ωραίο το σενάριο, αλλά χωλαίνει στο ότι αυτοί οι χρηματιστές είναι μπλεγμένοι και με το σκάνδαλο των ομολόγων. Και το χειρότερο: Τα δύο σκάνδαλα, αυτό της Ζημενς και εκείνο των ομολόγων, έρχονται και δένουν μεταξύ τους. Γιατί; Διότι, εκτός του ότι τόσο στο ένα όσο και στο άλλο συναντώνται ίδια πρόσωπα, υπάρχουν ίδιες πολιτικές διασυνδέσεις και ίδιες εταιρείες, αποδεικνύεται ότι τα διεφθαρμένα συστήματα της πολιτικο-οικονομικής διαπλοκής που διαχρονικά δούλευαν τόσο επί ΠΑΣΟΚ όσο και επί ΝΔ, ήταν διακομματικά και κυρίως γαλαζοπράσινα. Αυτά όμως προτίμησε η κυβέρνηση Καραμανλή για να στήσει το σκάνδαλο των ομολόγων και τη λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων, αυτά ήταν που βασίλεψαν και στο σκάνδαλο της Ζημενς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 26/06/2008 06:27:13

  γιατί φοβάμαι ότι θα του δώσουν διαβεβαιώσεις για αυτό και για εκείνο;..., και φοβέρες ότι εάν δεν σιωπήσει τότε θα;..., και ο Μιχ Χρισ θα σιωπήσει, και θα γίνει και λιγουλάκι ο αποδιοπομπαίος τράγος; Είχα αμφισβητήσει factorx, ότι θα βγεί τίποτα από την έρευνα. Για την ώρα εντυπωσιάζομαι και μακάρι να προχωρήσει μπας και φυγει λιγη μπόχα.

  εκτός από το τηλεπικοινωνιακό υλικό και την άμυνα, και η ΔΕΗ έχει από πίσω αντίστοιχη βρώμα (και τελικά, κάθε κλάδος της οικονομίας). Με κοινό παρονομαστή αυτούς που είναι πίσω από τις όποιες χρηματιστηριακές (αναφέρομαι σε οργανισμούς, όχι σε άτομα). Φαντάσου εάν άνοιγαν και εκείνα τα μέτωπα...θα έχαναν τον έλεγχο οι πονηροί (αλλά θα είχαμε περισσότετρες πυρκαγιές)

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 26/06/2008 10:34:19

  Ήδη το Σκάι τα φορτώνει στο Χριστοφοράκο με το επιχείρημα ότι τα έκανε βόλτα για να του τα επιστρέψουν και να τα κρατήσει.

  Πάντως μάλλον πάνε να στριμώξουν το Χριστοφοράκο για να μιλήσει με στόχο να κάψει τους αντιφρονούντες των 2 κομμάτων και να τους εξωθήσουν σε έξοδο. Μετά θα έχουμε εκλογές και συνεργασία των κομματιών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το σύστημα παραμένει στην εξουσία δεν ανοίγει ρουθούνι εκτός από μερικούς που θα καταδικαστούν αλλά θα τους βγάλουν έξω από τη φυλακή σε μερικούς μήνες θα έχουμε ανανέωση και όλα καλά.

 3. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 27/06/2008 01:25:49

  Από "κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα", αυτός ο Χριστοφοράκος θέλει δυο τρεις τσουκάτους για μπρέκφαστ και έξη επτά λιάπηδες για γεύμα. Κυριαρχική προσωπικότητα. Θα τον φοβόσουν πολύ σε τραπέζι πόκας...

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 27/06/2008 12:40:37

  κι όμως νήπιε γέροντα, από το πολύ λίγο που τον ξέρω, η πρώτη εντύπωση είναι ότι είναι μια χαρά...έ τώρα τελευταία είναι ζορισμένος, αναφέρομαι σε άλλους καιρούς. Αναφέρομαι αυστηρά στο «κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα» και, παρακαλώ πίστεψέ με, βγάζω προκατακτικά συμπεράσματα από φάτσες πολλά χρόνια...(και όχι δεν είμαι ...προσωπάρχης)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.