Καίει τον ΣΥΡΙΖΑ η Σουλεϊμάν
22/04/2014 18:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καίει τον ΣΥΡΙΖΑ η Σουλεϊμάν

Ανοικτές πλέον καταγγελίες για παρεμβάσεις από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που υποκινούνται από το τουρκικό προξενείο και ειδικά από τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ

Χοντραίνει το παιχνίδι με την υποψηφιότητα της Ελληνίδας μουσουλμάνας Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και τις ανοικτές πλέον καταγγελίες για παρεμβάσεις από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που υποκινούνται από το τουρκικό προξενείο και ειδικά από τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ, ο οποίος απείλησε να παραιτηθεί αν επέμενε η Κουμουνδούρου στην υποψηφιότητα Σαμπιχά.

Η ίδια μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ είπε ότι δεν γνωρίζει τον λόγο για τον οποίο της ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν την υποψηφιότητά της αφού όταν τέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίστηκε και με το παραπάνω.

«Δεν ξέρω γιατί με αποσύρανε αλλά ξέρω ότι όταν ξεκίνησα στην Κεντρική Επιτροπή με ψήφισαν πάνω από 150 άτομα και μόνο 4 ήταν κατά», είπε και συνέχισε: «Οφείλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ όπως και στον κ. Τσίπρα που μου έκανε την τιμή να μου κάνει την πρόταση».

Είπε επίσης ότι χθες το απόγευμα της τηλεφώνησε ο Δημήτρης Βίτσας για να της πει ότι αποσύρεται η υποψηφιότητά της.

«Δεν ήξερα ότι με είχαν αντικαταστήσει με έναν έλληνα πομάκο», είπε και πρόσθεσε:

«Όλα ξεκίνησαν από τον κ. Ζεϊμπέκ (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης) ο οποίος είναι έλληνας πομάκος αλλά και ρατσιστής. Απείλησε την Κεντρική Επιτροπή ότι αν περάσει η υποψηφιότητά μου θα παραιτηθεί. Εγώ δεν ζήτησα να είμαι υποψήφια. Θα μπορούσα να είμαι και σε άλλο ψηφοδέλτιο. Λυπάμαι πολύ για όλο αυτό που συνέβη», είπε.

[photo_1]

Καταιγιστική είναι η Σαμπιχά και σε δήλωσή της στο Βήμα. Κάνει λόγο για δήθεν αριστερούς καθηγητές πανεπιστημίου που «μας μαλώνουν που επιμένουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως τσιγγάνοι», για «ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου που μας πιέζουν, με νύχια και δόντια, να ομολογήσουμε τουρκική καταγωγή» και για την «γελοιότητα του χαρακτηρισμού μιας τσιγγάνας ως ακροδεξιάς».

«Δεν απαντώ στα περί ακροδεξιάς και δικτύων. Τα λέγουν όσοι δεν με γνωρίζουν. Με πληγώνει γιατί δεν είχα ποτέ μου σχέση με αυτόν τον πολιτικό χώρο, αλλά δεν θα απαντήσω. Οι συμπολίτες μου αντιλαμβάνονται τη γελοιότητα του χαρακτηρισμού μιας τσιγγάνας ως ακροδεξιάς» σημειώνει.

«Καταλαβαίνουμε ότι με τη δράση μας φτιάξαμε τη δική μας κοινωνία πολιτών, βοηθήσαμε τους Δροσερίτες να καταλάβουν ότι έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Στον αγώνα μας αυτό βρεθήκαμε αντιμέτωποι όχι μόνο με τον απύθμενο ρατσισμό μερίδας του τοπικού τύπου, αλλά και με τα ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου που μας πιέζουν, με νύχια και δόντια, να ομολογήσουμε τουρκική καταγωγή, από φόβο μήπως χάσει τη συσπείρωση και τη συνοχή της η μειονότητα» συνεχίζει.

«Δυστυχώς, με δηλώσεις τους, δήθεν αριστεροί καθηγητές πανεπιστημίου μας μαλώνουν που επιμένουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως τσιγγάνοι. Δεν έχουν βέβαια πατήσει το πόδι τους στο Δροσερό. Σιχαίνονται να πιούν ένα καφέ στα γραφεία του συλλόγου μας. Προτιμούν την ασφάλεια του Κολωνακίου. Μας αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμες μονάδες στα παιγνίδια εντυπώσεων που θέλουν να παίξουν. Πού ήταν όλοι αυτοί όταν πριν ένα χρόνο οι τοπικές αρχές με απροκάλυπτό ρατσιστικό μένος έκλειναν το μοναδικό κέντρο εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης στον οικισμό που έδινε καθημερινά ένα πιάτο φαγητό, ζεστή αγκαλιά και φροντίδα για τα τσιγγανόπουλα του Δροσερού; Τότε είχαμε την ευκαιρία να μετρήσουμε αυτούς που αληθινά νοιάζονται για μας, που δεν διστάζουν να σταθούν απέναντι στους μηχανισμούς που καταδυναστεύουν τον τόπο» επισημαίνει η κυρία Σουλεϊμάν.

«Με ενοχλεί που οι ιδέες τους περνούν για αριστερές. Ελπίζω πάντως, μετά την αδέξια, αλλά όντως συγκινητική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αντιληπτή στην Αριστερά η φωνή των τσιγγάνων της Θράκης, εμάς που είμαστε η μειονότητα της μειονότητας, εμάς των ταπεινών, να κατάλαβαν ότι υπάρχουμε» υπογραμμίζει.

Η κυρία Σουλεϊμάν ζητεί «να γίνει κατανοητή από την Αριστερά η δυναμική που προέρχεται από τους απλούς ανθρώπους του χωριού μας και σκοπεύει να γιατρέψει βαθιές πληγές που, δεκαετίες ανήθικης πολιτικής και συναλλαγής με το προξενείο, μας κρατούν στο απόλυτο περιθώριο της κοινωνίας και ομήρους των γνωστών υπηρεσιών της Τουρκίας».

Επίσης, εκφράζει την ευχή της «κάποιοι "αριστεροί" που διέπρεψαν εναντίον μας τις τελευταίες ημέρες στα μέσα ενημέρωσης να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν τον αβυσσαλέο τους ρατσισμό και την απέχθεια που νιώθουν απέναντι σε αμόρφωτες τσιγγάνες, που τολμούν να κάνουν πολιτική για να βελτιώσουν τη ζωή των παιδιών τους και τις συνθήκες ύπαρξης των συγχωριανών τους».

«Ας αναρωτηθούν λοιπόν ποιους εξυπηρετούν με τους ψευδείς και συκοφαντικούς σε ορισμένες περιπτώσεις ισχυρισμούς τους σε βάρος μου όταν την ίδια επίθεση δέχτηκα από ακροδεξιές ομάδες στο Διαδίκτυο» επισημαίνει.

«Οι πανηγυρισμοί τους για την κατάληξη της υποψηφιότητάς μου μπορεί να προκαλούν προσωρινά θλίψη στους Ρομά της χώρας αλλά δεν μας απογοητεύουν. Νίκησαν μια γυναίκα τσιγγάνα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Ρομά, αλλά δεν θα σταματήσουν τον αγώνα μας. Προτίμησαν να μη διαταράξουν τις σχέσεις τους με το τουρκικό προξενείο που είναι πιο σημαντικό από εμάς τους ασήμαντους τσιγγάνους της Θράκης» σημειώνει.

«Η επίθεση και οι συκοφαντίες που δέχθηκα με αφορμή την υπόδειξή μου ως υποψηφίας ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, δεν με ξαφνιάζουν. Από τη στιγμή που οι γυναίκες Ρομά του Δροσερού αποφασίσαμε να αγωνιστούμε για τη μόρφωση και τη βελτίωση της ζωής των παιδιών μας, πριν από οκτώ περίπου χρόνια, δεχτήκαμε τις πιο εξωφρενικές επιθέσεις από πολλές πλευρές του τύπου, τουρκικού και ελληνικού, αλλά και των τοπικών αρχών της πόλης και του νομού» αναφέρει η κυρία Σουλεϊμάν.

«Δεν μετανιώνουμε, που χάρη στο εκπαιδευτικό έργο που προσφέραμε, υπερτριπλασιάστηκε ο αριθμός των Ρομά μαθητών και μειώθηκε δραστικά η σχολική διαρροή μεταξύ των μαθητών μας. Βοηθήσαμε έτσι στη δημιουργία και δεύτερου δημοτικού σχολείου καθώς και γυμνασίου. Δεν μετανιώνουμε που, για πρώτη φορά στην ιστορία του οικισμού μας, τα παιδιά μας φοιτούν στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο» συνεχίζει.

«Οι επιθέσεις, που λόγω της υποψηφιότητάς μου αναζωπυρώθηκαν, οφείλονται πάντα στους ίδιους λόγους: είμαστε κάτοικοι του πιο υποβαθμισμένου τόπου της χώρας μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να είμαστε πολίτες. Στις ειλικρινείς τους εξομολογήσεις, πολλοί τοπικοί άρχοντες μιλούν για μπουλντόζες που θα πρέπει να μας ξεριζώσουν από το χωριό μας και να πάμε στο καλό. Οι μισοί κάτοικοι του χωριού μας, που ευρίσκεται στην Ξάνθη πριν από την προσάρτηση της Θράκης στην Ελλάδα, δουλεύουν εργάτες στα σπαράγγια, πωλούν λουλούδια και μπαλόνια σε όλη τη χώρα, πεθαίνουν από τις κακουχίες πριν από τα 55 τους» σημειώνει.

«Δεν καταφέραμε δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μας, να βάλουμε στο σχέδιο πόλεως τον οικισμό. Όλα τα σπίτια και τα υποτυπώδη καταστήματά μας είναι παράνομα. Είμαστε έτσι έρμαιο στους εκβιασμούς αυτοδιοικητικών παραγόντων και πολιτικών που μας θυμούνται πάντα πριν από τις εκλογές» επισημαίνει.

«Δώσαμε στους συντοπίτες μας το δικαίωμα να ονειρεύονται για τα παιδιά τους, τη δυνατότητα να νιώθουν πολίτες αυτής της χώρας» εξηγεί.

«Ευχαριστούμε όσους, από την κοινωνία της Ξάνθης αλλά και από όλη την Ελλάδα, όλα αυτά τα χρόνια, μας στήριξαν στο όνειρό μας. Καθηγητές πανεπιστημίου, γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους, φοιτητές, ενεργούς πολίτες της κοινωνίας της Θράκης, ιδρύματα με σπουδαία προσφορά στον τόπο που μας αγκάλιασαν με αυταπάρνηση και αγάπη. Ευχαριστούμε και τους θρακιώτες δασκάλους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, καθηγητές και άλλους που στάθηκαν κοντά στα παιδιά μας, παράλληλα με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας που δουλεύουν με πραγματική αυταπάρνηση» επισημαίνει.

"Ρομ νάι κολάι του τε αβές.Τσιγγάνος δεν είναι εύκολο να είσαι", καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. el greco avatar
  el greco 22/04/2014 19:37:02

  Αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποκύπτει τόσο εύκολα στο τουρκικό προξενείο, τι θα κάνει αύριο σε μεγαλύτερες πιέσεις;;;

 2. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 22/04/2014 20:11:56

  Πώς πήρε αυτό το "πράμα" 27% ? Και στην τσέπη ακόμη να τους βάλουν την εξουσία, αυτοί είναι ικανοί να την χάσουν ...

 3. Σάββας Σταμπ. avatar
  Σάββας Σταμπ. 22/04/2014 20:25:40

  Καίει τον Τσύριζα η Σαμπιχά αλλά καί ο Θεοχάρης την ΝΔ. Εδώ στην Θράκη εδώ καί μέρες ο κόσμος είναι εξαγριωμένος, όχι ότι δεν γνώριζε ότι τώρα το προξενείο ψηφίζει Σύριζα, απλά ο απροκάλυπτος ανθελληνισμός σε ξυπνάει περισσότερο καί σε πορώνει καί εσένα, σε κάνει πιό σκληρό καί από την απέναντι πλευρά. Καί ενώ όλα αυτά συμβαίνουν καί οδηγούν ......... ξαφνικά ....... σκάνε μύτη οι διευκρινίσεις τού Θεοχάρη, καί; χύθηκε το γάλα από την καρδάρα! Όλα αυτά, η δεύτερη οργή τού κόσμου, προερχόμενη από την συγκυβέρνηση, σε συνδυασμό με την πρώτη οργή τού κόσμου, προερχόμενη από την αξιωματική αντιπολίτευση, οδηγούν τον κόσμο σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Κατάσταση πού μόνο τα τζιμάνια, οι σύμβουλοι Σαμαρά καί Τσίπρα δεν αντιλαμβάνονται; κάτι άλλο συμβαίνει; πάντως κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους καί περιμένουν να δρέψουν τούς καρπούς τών κόπων..... τών ....άλλων!! (Το κοιν. μέρισμα είναι κομένο καί ραμμένο στα μέτρα των μουσουλμάνων της Θράκης. Σχεδόν όλοι με δικό τους χαμηλής αξίας σπίτι, μικρό εισόδημα με μαύρες αποχρώσεις, επαγγελματιές τού ταμείου ανεργίας καί άριστοι γνώστες των εργατικών νόμων, όχι κακό βέβαια, καί με πολλά παιδιά. Η χαρά τού Χάρη Θεοχάρη)

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Σάββας Σταμπ. 22/04/2014 20:47:46

   ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΛΟ.

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 22/04/2014 22:40:53

  Συριζομπαχαλο ανευ προηγουμενου σε ολα τα επιπεδα πολιτικο,κοινωνικο,οικονομικο,ευρωπαικο κλπ.Βγαινει κι ενας Χριστοπουλος συριζαιος και γινεται ρομπα απο ολους τους δημοσιογραφους στο ΣΚΑΙ στην εκπομπη του Ευαγγελατου με τις θεσεις που υποστηριζει περι δικαιωματος αυτοπροσδιορισμου των τουρκογεννων μουσουλμανων με αρνηση του ιδιου δικαιωματος για την Ελληνιδα μουσουλμανα Σουλειμαν .Ρομπα ξεκουμπωτη σας λεω !.Το θεμα δεν αφορα μια στραβη εκφραση υποψηφιου η μια ανακοινωση ανακριβη ειναι εθνικο θεμα με τον Ζειμπεκ συριζοβουλευτη να ποζαρει με την τουρκικη σημαια και τον κεμαλ πισω του.Αφορα την εμπλοκη του τουρκικου προξενειου στην πολιτικη αρενα της Ελλαδας και οι συριζαιοι σφυριζουν αδιαφορα οπως το κανουν για τα σκοπια και το Αιγαιο.Ειθε με κανα δυο τετοια λαθη οπως ειπε η Κοραη να του στοιχισει πολυ στις επερχομενες εκλογες και μετα καλα ξεμπερδεματα με τις συνιστωσες του.Ειθε..

 5. kritwn avatar
  kritwn 23/04/2014 00:33:05

  Στη Μέρκελ τσαμπουκάς και στον Ερντογάν χαλβάς. Αλέξης Τ.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ kritwn 23/04/2014 07:51:10

   Σιγά τον τσαμπουκά ! ============== Αφού τον Τούρκο προσκυνά κι ας μην χρωστά και δανεικά βάλε με νού σου, τί θα γενεί μπρος στη θωριά του δανειστή !!
   Αχ βρε Αλέξη φουκαρά ... για μια Ρομά, τη Σαμπιχά ρόμπα εγίνης του κερ**τά για να κρυφτείς ψάξε γωνιά.

 6. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 23/04/2014 03:14:25

  Όσοι ενδιαφέρεστε να κατανοήσετε το πραγματικό μέγεθος της καταπίεσης που υφίστανται οι Μουσουλμάνοι της Θράκης που ξεφεύγουν από τη γραμμή του Προξενείου,δείτε τι λέει ο Πομάκος δικηγόρος και δημοσιογράφος της Ξάνθης,Σεμπαηδην Καραχότζα, που εδώ και χρόνια δίνει το δικό του αγώνα εναντίον των πρακτόρων της Άγκυρας.

 7. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 23/04/2014 10:18:41

  ξευτίλα Σύριζα , κάνουν αγώνα να μην τους ψηφίσουμε προφανώς ... μια με τον αστείο Κρίτωνα , μια με τον Λάκη και τώρα ανακαλύψαμε ότι κάποιος Ζειμπέκ βάζει ποσόστωση στους ... Έλληνες ... τρε ξεφτίλ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.