03/11/2009 19:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κίνηση 10.000 νέων: «Τι Νέα Δημοκρατία θέλουμε»Πολιτικό κείμενο με τις υπογραφές 10.507 νέων κατατέθηκε σήμερα στην Οργανωτική Επιτροπή της ΝΔ. Η  «κίνηση νέων» υπογράφεται, από μέλη  της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ καθώς και πρώην ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ της γενιάς των 35άρηδων  οι οποίοι δραστηριοποιούνται πολιτικά σε επιμελητήρια, ενώσεις και στην τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα.

 Το κείμενο που υπογράφουν και δημοσιεύεται στη συνέχεια δεν στοχεύει στην υποστήριξη κάποιας υποψηφιότητας, αλλά καλεί να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί με σαφήνεια σε όλα τα μεγάλα ζητήματα ζητώντας τους να δώσουν το στίγμα της πολιτικής τους και των προθέσεών τους για τη λειτουργία του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ.

Πολιτικό Κείμενο


Το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου ήταν ξεκάθαρο. Η ελληνική κοινωνία τιμώρησε τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για τα λάθη, την ατολμία και κυρίως για τις παραλείψεις της ως Κυβέρνηση της χώρας. Ο πολιτικός μας φορέας κινδυνεύει να συρρικνωθεί και ταυτόχρονα να αποκοπεί από τις ανάγκες  της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Κινδυνεύει να γίνει ένα κόμμα χωρίς σαφές πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα που δεν αντιλαμβάνεται τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών. Αυτή η ήττα τείνει να μετατρέψει τη ΝΔ σε μία άνευρη και περιθωριακή πολιτική δύναμη. Τώρα λοιπόν δεν υπάρχουν περιθώρια για συμβιβασμούς και συναισθηματισμούς, αλλά ούτε και για προσωπικές στρατηγικές. Τώρα πρέπει να περιφρουρήσουμε τις αρχές και τις αξίες μας. Το σύνολο και την ενότητα.  

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε  την προοπτική και το αύριο. 

Να ανανεώσουμε  τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες  που πιστεύουν σε αρχές και  αξίες, σε τολμηρές πολιτικές, ανεξαρτήτως προσώπων. Να εμπνεύσουμε και να καταστήσουμε ξανά ελκυστική την πολιτική μας στους νέους ανθρώπους

Να προσαρμοστούμε στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, της οικονομίας και των πολιτών. Να είμαστε σε θέση να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, με πυξίδα τις ιδέες και τις αρχές της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξής μας. Τις αρχές και τις αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Της ιδεολογίας που έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, την ελευθερία της πρωτοβουλίας και της δράσης του και το δικαίωμά του στην κοινωνική προστασία. Μακριά και πέρα από τις παλαιοκομματικές και συντηρητικές νοοτροπίες του κρατισμού και του λαϊκισμού που οδηγούν σε μόνιμα αδιέξοδα. 

Είναι σαφές  ότι υπάρχει ανάγκη για ηγεσία. Για έναν αποφασισμένο ηγέτη, που θα πείσει και θα εμπνεύσει ξανά τον ελληνικό λαό. Όμως το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι μόνο αυτό. Είναι λάθος να χάνουμε πολύτιμο χρόνο στο κυνήγι υπογραφών υπέρ υποψηφίων προέδρων. Τα προβλήματα είναι βαθύτερα. Είναι θεσμικά. Είναι ιδεολογικά. Είναι πολιτικά.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες. Να μπορούμε να πάρουμε θέση. Να μπορούμε να μιλήσουμε. Για όλους και για όλα. Ανοικτά και καθαρά. Με αγάπη και πάθος. Με τόλμη και αποφασιστικότητα. 

Οι καθαρές διαδικασίες, ο σεβασμός του καταστατικού, ο ανοιχτός διάλογος με τους πολίτες, ο επαναπροσδιορισμός των διαδικασιών, το δικαίωμα  της συμμετοχής δεν αποτελούν «καινοτόμες» πολιτικές διαδικασίες, αλλά αναγκαιότητα για να γίνει μια πραγματική και ουσιαστική αυτοκριτική. Είναι ζητούμενο να κερδηθεί η μάχη των ιδεών, κάτι όχι ιδιαίτερα εύκολο στο σημερινό πολιτικό και επικοινωνιακό περιβάλλον, για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα. Να υπάρξουν νέες ιδέες  και τολμηρές πολιτικές που θα κινήσουν τα πράγματα προς τα εμπρός. Είναι αυτονόητες  πράξεις που σηματοδοτούν την αλλαγή νοοτροπίας.   

Αυτή είναι η  αρχή της ανασύνταξης και της επανασυσπείρωσης.  

Οι ισορροπίες και οι συμβιβασμοί δεν εγγυώνται  την ενότητα και την πρόοδο. Οι προσωπικές μονομαχίες οδηγούν πιο γρήγορα στο περιθώριο, στον παλαιοκομματισμό και στην απαξίωση.  

Για το λόγο αυτό καλούμε τους υποψηφίους Προέδρους να τοποθετηθούν με σαφήνεια το επόμενο διάστημα  σε βασικά ζητήματα που αφορούν την οικονομία, την Παιδεία, την εξωτερική πολιτική ,την κοινωνία και ειδικότερα τα προβλήματα της νέας γενιάς. Να δώσουν με καθαρότητα το ιδεολογικό στίγμα τους στέλνοντας ένα αληθινό μήνυμα προς τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την ελληνική κοινωνία για το σήμερα και το αύριο.

Μόνο με  ειλικρίνεια, δίχως λαϊκισμό, με καθαρές θέσεις και καθαρές κουβέντες η Ν.Δ θα αποτελέσει και πάλι μια σύγχρονη, ριζοσπαστική φιλελεύθερη πολιτική δύναμη, για το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Ενδεικτικά ονόματα:

 ΑΛΕΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ


ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ


ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ - π. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ


ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ


ΒΛΑΧΟΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΕΕ/ΤΚΜ


ΒΡΑΝΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ


ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ


ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΣΥΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


ΓΡΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ


ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΔΡΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΜΕΛΟΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΑΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ


ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β3 Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ - ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ


ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


ΚΑΡΠΑΘΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΣΥΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ


ΚΟΛΙΤΣΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΡΤ. Κ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΩΤΕΕ - ΜΕΛΟΣ ΟΝΝΕΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ/ΤΜΗΜΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΚΟΡΙΛΛΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ


ΚΟΣΣΥΦΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ - π. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ


ΚΟΥΛΩΤΣΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΜΕΛΟΣ ΚΕΦΕ ΟΝΝΕΔ


ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΟΝΝΕΔ ΚΟΖΑΝΗΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ - ΜΕΛΟΣ ΣτΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΛΑΛΑΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΝΝΕΔ


ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ


ΜΗΤΡΑΚΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. Ν.Δ.


ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΣτΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΜΙΧΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ


ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΝΝΕΔ


ΝΟΥΛΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ


ΝΤΟΥΒΑΡΤΖΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ - π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΠΑΝΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. Ν.Δ.


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΒΛΑΣΙΑ
ΜΕΛΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΕΕ


ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ - π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ


ΡΑΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΣτΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΡΟΜΠΟΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΣΔΟ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΣΤΡΑΤΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ - ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΤΕΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ


ΣΩΦΡΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΝΝΕΔ


ΤΟΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΣτΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - π. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ


ΤΣΑΚΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. Ν.Δ.


ΤΣΟΓΚΑΣ ΧΑΡΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΕΕ


ΦΡΑΓΚΟΣ ΤΑΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ


ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ


ΧΡΟΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/11/2009 20:44:35

  Ποιος να τους ακούσει; Οι υποψήφιοι;
  Η βάση και όλοι οι υπόλοιποι από τις Ευρωεκλογές μιλούν, στις εθνικές φωνάζουν, τώρα κραυγάζουν αλλά οι αυριανοί ηγήτορες μετρούν κουκιά.
  Η καρέκλα του αρχηγού ως Άγιο Δισκοπότηρο, τι να τις κάνουνε τις αναλύσεις, τις λύσεις και τις ιδέες, απλά ψηφοφόρους επιθυμούν.

  ΥΓ

  και 3 να πάνε να ψηφίσουν όποιος πάρει 2 κουκιά θα πανηγυρίζει ως νικητής....
  Η κοινωνία και οι καρέκλες δεν μπορούν να συναντηθούν όταν η μία επιδιώκει τρέξιμο και οι άλλοι θέλουν καρέκλες υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων.

 2. fatfat avatar
  fatfat 03/11/2009 21:01:31

  επικροτώ πλήρως το παραπάνω κείμενο......σε κάποιο άλλο σχόλιό μου σήμερα, έγραψα ότι πρέπει οι προεδρικοί υποψήφιοι να μιλήσουν για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας....αυτά ενδιαφέρουν τους πολίτες και όχι οι διαξιφισμοί....

 3. Ο ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ avatar
  Ο ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ 03/11/2009 22:44:50

  @ fatfat δλδη να μιλήσουν για την ενεργειακή ασφάλεια και τις κλιματικές αλλαγές που είναι και επίκαιρο;

  Oι εκπαιδευτικοί λένε ότι, όταν ένας μαθητής κάνει φασαρία στην τάξη το κάνει για να τραβήξει την προσοχή!

 4. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 04/11/2009 00:40:55

  ΜΙΑ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

  Θα διατυπωσω μια γνωμη, που θα ακουστει βαθια αποδομητικη και προκατειλημμενη, ενω δεν ειναι. Η κατασταση της ΝΔ ιδεολογικα σημερα, αποτελει κριση, στα κινεζικα κινδυνο μαζι και ευκαιρια.

  Στο τελος του -αποδομητικου και επιθετικου φαινομενικα κειμενου- υπαρχει μια καλοπροαιρετη προταση, απο ειλικρινες ενδιαφερον για το συγκεκριμενο κοινωνικο μορφωμα - κομμα

  Ζητω συγγνωμη προκαταβολικα για ορισμενους απο τους χαρακτηρισμους που θα χρησιμοποιησω. Επισης ζητω συγγνωμη διοτι δεν επιθυμω να προσβαλω κανεναν, ουτε να δικαιωσω παρομοια η αλλα φαινομενα στους υπολοιπους πολιτικους χωρους. Αλλα, εδω, το κειμενο αφορα τη ΔΑΠ- ΟΝΝΕΔ και το πως καποιες παγιες ελληνικες παθολογιες υλοποιουνται με συγκεκριμενο φαινοτυπο, στο συγκεκριμενο κοινωνικο – πολιτικο χωρο.

  Οπου, οπως και σε ολη την μεταβαλλομενη υπολοιπη ελληνικη κοινωνια, οι λιγοι, φανατικοι η συμφεροντολογοι ή και τα δυο καπελωσαν τους πολλους, συγκροτησαν τους μηχανισμους και κατελαβαν τις καιριες θεσεις. Καποιες δημιουργικες φωνες ακουγονται, ισχνες και σποραδικες, αλλα αποτελματωνεται η επιπτωση τους απο τη συνολικη, υποτονικη δυναμικη...

  Βλεπω καταρχην οτι το κειμενο ειναι δημιουργημα της ΟΝΝΕΔ.

  Οι περισσοτεροι ανθρωποι που στελεχωσαν την ΟΝΝΕΔ -και ιδιως τη ΔΑΠ- στα Πανεπιστημια, ειναι συστηματικα συνδεμενοι με τις παθολογιες της ελληνικης κοινωνιας, που αποτελουν βαριδια για την εξελιξη και της ΝΔ και της κοινωνιας. ΑΝ η εναλλακτικη προταση της ΝΔ στα ΑΕΙ επρεπε να κριθει απο το προσβλητικο για τις κοπελες, πορνικό επιπεδο των αφισων για παρτυ και την ανυπαρξια πολιτικου λογου, θα ελεγα οτι ειναι η πιο διαχρονικα κιτς, καταναλωτικη και υλιστικη οργανωση που θα μπορουσε να προταθει στους φοιτητες. Η ΔΑΠ ομως ειναι η κορυφη του παγοβουνου, μαλλον του παγετωνα.

  Η Νεα Δημοκρατια δεν εχει καταλαβει τιποτα εαν στηριχθει σε δομες που εχουν προκαλεσει ολη την γκαμα καων συναισθηματων στους φοιτητες, απο τη θυμηδια μεχρι την οργη για τον αυταρχισμο και την παρωδια πολιτικου λογου που καταθετουν καθημερινα στα ΑΕΙ και μαλλον και στην υπολοιπη κοινωνια, οταν βγουν σε αυτη. Η Νεα Δημοκρατια εχει αποτυχει στο τομεα αυτο, διοτι ακομα και στο ΠΑΣΟΚ, που ειναι ενα βαθια οπορτουνιστικο συστημα σχεσεων μαλλον πλεον (αλλα ετσι ανοιχτο, εστω με νοσηρο τροπο), παρα μια παραταξη, μια επιφαση ιδεολογιας υφισταται, εστω και αν καταληγει για τα ματια του κοινου.

  Μαλλον και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στο ζητημα της ιδεολογιας και οχι στα μεμονωμενα ατομα που συμπαθουν (ακομα;) καποιο απο τα 2, αντικατοπτριζουν τον φοβερο αποπροσανατολισμο της ελληνικης κοινωνιας, ιδωμενο απο την ιδιοτελη, πολιτικαντικη σκοπια των ομαδων που τα δημιουργησαν. Αρχικα με καποια κληρονομημενη παραδοση και"γραμμη", καλη ή κακη, επειτα μια επιφαση ιδεολογηματων για προσαρμογη στην συγχρονη πραγματικοτητα του 70 - 80 και κατοπιν προσαρμοσμενα σε ενα καταναλωτισμο πραγματων καιιδεων.

  Η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ αποτελεσαν ενα μερικα πετυχημενο καταναλωτικο προιον στη διαρκεια της δεκαετιας του 80 και συμβολο του "εκσυγχρονισμου" του πολιτικου μαρκετινγκ και της μετατοπισης του πολιτικου λογου απο τους (ενιοτε μακροσκελεις) ιδεολογικους διαξιφισμους της δεκαετιας του 70, στο επιπεδο της ευπεπτης πολιτικης διαφημισης. Σημερα, συνεχιζουν να χρησιμοποιουν αυτη την τακτικη, με αποτελεσμα ο κομματικος μηχανισμος της ΝΔ να ανανεωνεται κυριως με προσωπα που εχουν αποδειξει οτι μπορουν να επιζουν σε αυτη την -νοσηρη και επιδερμικη- ατμοσφαιρα.

  Η απουσια ιδεολογιας, αρα και του σχετικου προβληματισμου, εστω και στα χαρτια, απο την ελληνικη Κεντροδεξια, ειναι το κεντρικο προβλημα -ΑΛΛΑΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΛΕΟΝ- στην προταση της ΝΔ. Επιπλεον, η νοθευση του κομματος με διαφημιστικα και αλλα στοιχεια για να καλυφθει αυτο το παγιο κενο εχει κανει το κομματης ΝΔ να μην αντεχει εστω και στη στοιχειωδη ιδεολογικη κριτικη και αντιπαραθεση. Δεν γινεται να κρινεις κατι που δεν υπαρχει.

  Ωστοσο σε ολα αυτα υφερπει μια ευκαιρια. Δεν εννοω μια ευκαιρια για ενα ιδεολογικο χαμαιλεοντισμο ή τραβεστισμο, αλλα την ευκαιρια, χωρις τις δεσμευσεις που θα προκαλουσε μια ηδη υιοθετημενη αποψη, να σχεδιαστουν οι προτασεις του μελλοντος.

  Η νεα ηγεσια της ΝΔ, εχει να λυσει το προβλημα του τι θα κανει με την διαπολιτισμικοττα, την πολυπολιτισμικοτητα, τη βαλλομενη αλλα διαχρονικη εθνικη ιδεα, την οικολογια, τις προκλησεις της γενετικης σε ολα τα επιπεδα, απο την ιστορια μεχρι το καθημερινο τραπεζι, την ανυπαντρη μητερα, τη δημογραφικη διαλυση και πανω απο ολα την πολιτικαντικη επιχειρουμενη συντριβη της δυνατοτητας αναπλασης και αναδειξης των ηθικων αξιων, τα τελευταια τριαντα χρονια. Αυτα τα ερωτηματα εχουν γεννησει μια βαθια, εναγωνια κοινωνικη αναγκη για λυση και δεν μπορουν να απαντηθουν ευκολα, αλλα πρεπει να απαντηθουν αμεσοτατα.

  Η αναδρομη στο παρελθον δεν εχει νοημα, εκτος απο την αποκτηση ιστορικης εμπειριας. Η καταδυση ομως στις διαχρονικες αξιες της ελληνικοτητας και η διαπιστωση της κοινοτητας των πανανθρωπινων αξιων ,παλιων καινεων, και των ανοιχτων αξιων του Οικουμενικου ελληνισμου που γεννησαν το ελληνικο κρατος, το ελληνικο εθνος και την ελληνικη μετοχη στην οικουμενικοτητα, ειναι μια καλη αρχη.

  Η αποτιναξη των δεσμων του νεοφιλευθερισμου και η αντιληψη της οικονομικης ελευθεριας ως στοιχειου δευτερου, οχι κυριαρχου, παραγομενου απο την κοινωνικη απελευθερωση και την αμβλυνση των ταξικων τεραστιων αναδυομενων ταξικων ανισοτητων που υπονομευουν οικονομια και κοινωνια, ειναι ενα δευτερο βημα.

  Τελος, η κατανοηση οτι η νεα γνωση και η νεα τεχνολογια, αλλα ιδιως οι νεες ανακαλυψεις στον τομεα της ανθρωπινης γενετικης και συμπεριφορας, γεννουν ενα διλημμα: Ή καταλαβαινουμε τις ευκαιρίες που δινονται σε καθε ατομο πλεον (διοτι οι αντιληψεις για την ικανοτητα και τη νοημοσυνη εχουν αρχισει να αλλαζουν) και προωθουμε μια παιδεια δημοκρατικη, ανοιχτη και διαρκη, με στοχο την αριστεια οσο πιο πολλλων με βαση το καθε προσωπικο ταλαντο) ή ...

  ή ...παραδινουμε την παιδεια και τις επομενες γενιες σε ενα βαναυσο, ευγονικο, μεσαιωνικο διαχωρισμο "ικανων -μη ικανων", "παραγωγικων -μη παραγωγικων" προσαρμοσμενο στις αναγκες της "σκληρης αγορας" που ηδη επικυριαρχει, αλλα οχι απολυτα προς τοπαρον, στην ερευνα, αγκυλωνοντας την και περικαρακωνοντας τη δημιουργικοτητα και τη φαντασια.

  Για αυτους τους λογους, θα ηταν καλο,το μεγαλο τμημα της κοινωνιας που κατανοει αυτη την αναγκη να θεωρει επιβεβλημενη τη συμμετοχη της στις διαδικασιες αναδειξης ΠΡΟΣΩΠΩΝ -οχι ηγετων- στα κομματα, ακομα και χωρις να ασπαζεται αναγκαια την -μη ουσα- ιδεολογια τους. Οσο τουλαχιστον νεες εναλλακτικες δεν διαγραφονται στον οριζοντα.

  Το εγραψα και αλλου, θα το ξαναγραψω, το χρωμα ξεπλενεται, οι μηχανισμοι ομως μενουν αν δεν τους ξηλωσεις.

  Ολοι μαζι να ψηφισουμε, εστω και αν αυτο απαιτει ενα περιστασικο "γαλαζωμα" ή "πρασινισμα". Μικρη σημασια εχει αυτο, με δεδομενα οτι στην ουσια και τα δυο ειναι αχρωμα (αν και δυσοσμα).

  Οταν το γαλαζιο και το πρασινο θα σημαινει κατι, βλεπουμε

 5. Helmut avatar
  Helmut 04/11/2009 01:15:35

  Συμφωνώ με την παραπάνω «αιρετική» άποψη. Οι πολιτικές νεολαίες και οι φοιτητικές παρατάξεις είναι μέρος του προβλήματος του πολιτικού συστήματος μας, όχι μέρος της λύσης. Δυστυχώς.

 6. ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ avatar
  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 04/11/2009 11:38:16

  Την ελπίδα σ' αυτήν την παράταξη μόνο ο Σαμαράς μπορεί να την προσφέρει.
  Η Ντόρα αφ' εαυτής αλλά και γονιδιακά μόνο κακό, πονηριά, και συνχνωτισμό μπορεί να προσφέρει.
  Ο ψηφοφόρος πολίτης όμως στην πλειοψηφία του είναι καθαρός και μόνο καθαρές λύσεις επιδιώκει. Δεν αντέχει άλλο δούλεμα.

 7. anagnostis avatar
  anagnostis 04/11/2009 15:06:48

  ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΣΤΟ ΝΤΟΡΕΪΚΟ

  Ολοι ξέρουμε οτι το fimotro στηρίζει Ντόρα. Διαβάστε λοιπόν τι γράφει σήμερα για το ίδιο κείμενο

  ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ 1.056 ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
  1.056 "ΟΝΝΕΔιτες" μιλάνε για καθαρότητα ιδεών και πράξεων! Τι έκαναν κατά την διάρκεια της γαλάζιας διακυβέρνησης; Ήταν μήπως χαμηλόβαθμα στελέχη που απλά στήριζαν την γαλάζια Oργάνωση; Ή μήπως αποτελούσαν τα γρανάζια του μηχανισμού οι οποίοι πλούτιζαν στο όνομα των Νεοδημοκρατών που έτρωγαν τον παραμύθι; Είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ να κάνουν υποδείξεις στη Νέα Δημοκρατία;
  ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΑΚΗΣ - Στέλεχος του γραφείου Βουλγαράκη. Υπάλληλος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής. Προύχοντας του Παντείου Πανεπιστημίου.
  ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΣΤΑΣ - Υποψήφιος Βουλευτής στην... Α' Πειραιά. Προύχοντας του ΠΑ.ΠΕΙ. Έχει διατελέσει σύμβουλος των Υπουργών Δημοσίας Τάξεως (Πολύδωρα) και Οικονομικών (Αλογοσκούφη). Ήταν το ένα από τα δύο φιντάνια που είχαν κλειδώσει το πρύτανη του ΠΑΠΕΙ στην υπόθεση με τους πυροσβεστήρες.
  ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ - Χρυσό παιδί του Αλογοσκούφη διετέλεσε σύμβουλος του Υπ.Οικ. και Γενικός Γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων χωρίς καμία πρότερη εργασιακή εμπειρία.
  ΜΗΤΡΑΚΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ - Πρώην γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης. Πρωτοστάτησε στο σκάνδαλο της ΟΝΝΕΔ Α.Ε. Στενές σχέσεις με τον Γιώργο Ορφανό και συμμετοχή στην υπόθεση της ομοσπονδίας ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ.
  ΠΑΝΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ - Διευθυντής του πολιτικού γραφείου Βουλγαράκη. Σύμβουλος σε όλα τα Υπουργεία και πνευματικός μπαμπάς του Σάκη Ιωαννίδη.
  ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - Συμμετείχε και αυτός στο σκάνδαλο ΟΝΝΕΔ Α.Ε. Διετέλεσε Πρόεδρος στη θυγατρική της ΔΕΥΑΘ και Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του Υπουργού Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
  ΤΟΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - Πρώην γραμματέας ΔΑΠ ΑΕΙ. Στενός συνεργάτης του Αλογοσκούφη. Συμμετείχε σε διάφορα ΔΣ επί κυβερνήσεως ΝΔ ακόμα και στην ΕΡΤ.
  ΤΣΑΚΑΣ ΜΑΡΙΟΣ - Σύμβουλος Αλογοσκούφη. Τοποθετήθηκε Ειδικός Γραμματέας στο ΣΔΟΕ παρότι η μοναδική του μέχρι τότε εργασιακή εμπειρία ήταν σαν σύμβουλος του Αλογοσκούφη. Συμμετείχε και αυτός σε καλοπληρωμένα ΔΣ όπως των ΕΛΠΕ.
  Θα επανέλθουμε...

 8. loretta avatar
  loretta 04/11/2009 15:14:59

  νασαι επιφυλακτικός γενικα με αυτους!!πανε οπου φυσαει ο ανεμος

 9. mpakos avatar
  mpakos 05/11/2009 11:08:13

  oi perissoteroi einaiakoma se ds kai apoteloun thn aitia ths ptwshs ths neas dhmokratias...

 10. Γ.ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ avatar
  Γ.ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ 05/11/2009 11:24:14

  Η ηγετική ομάδα (Μαπκογιάννη - Μεϊμαράκη - Σουφλιά - Παυλόπουλου κλπ ) ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ.
  ΣΤΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ.

 11. mpakos avatar
  mpakos 05/11/2009 15:32:12

  milame gia trela lamogia, kapoioi apo autous. psakste epitropes se epimelhthria, organismous klp. ekei pou tosa xronia brizane ekei pane kai glufoun twra. al kapone megalh kamora oi typoi. alla kala kanoun afou exoun ta thumata pou tous akolouthoun, kala kanoun, taizoun ta mpouzoukia kai ta tsirakia kai oloi akolouthoun, thumata ta agna foithtakia kai oi kalotaismenoi batler tous kai o laoutzikos me th shmaia sta amfitheatra, a re lamogiaaaaaa

 12. πολιορκητής avatar
  πολιορκητής 05/11/2009 17:02:08

  Μπράβο στα παιδιά. Απέδειξαν μαζικότητα που ξέραμε ότι την έχουν.

  Τώρα ήρθε η ώρα να επιλέξουν και υποψήφιο!
  Εκτίμηση μου ότι η συντριπτική πλειονότητα είναι ήδη στη Ντόρα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.