22/10/2008 22:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κίνημα ….πατεράδων

Να με συγχωρούν πολύ οι εκλεκτές μας αναγνώστριες, αλλά επειδή μεγάλωσα εγώ  το γιο μου μετά το διαζύγιο (να μην το ρίξω τώρα στο μελό σαν τον Θοδωρή) συμπαρίσταμαι θερμώς στο υπο ανάπτυξη κίνημα...πατεράδων:

- Οι πατεράδες αγαπάνε και αυτοί τα παιδιά τους!
- Ίση μεταχείριση ΤΩΡΑ!
- Να σταματήσει η Ελλάδα να θεωρεί τους πατεράδες ανίκανους για την γονική επιμέλεια των παιδιών τους.
- Πληρώνουμε τα περισσότερα (80% εμείς),βλέπουμε τα παιδιά μας το λιγότερο (20% εμείς),
- Να σταματήσει επιτέλους ο ρατσισμός εναντίον των πατεράδων

Δικαίωμα στους δύο εν διαστάσει συζύγους να έχουν από κοινού την επιμέλεια του ανήλικου παιδιού τους. Μετά την λύση του γάμου η επιμέλεια θα εξακολουθεί να ασκείται από τους δύο συζύγους από κοινού συνδιαχείριση της περιουσίας και
συνεκπροσώπηση του ανηλίκου. Με συμφωνία και των δύο συζύγων που θα επικυρώνεται με συμβολαιογραφική πράξη θα καθορίζεται ο τόπος κατοικίας του παιδιού καθώς και ο τρόπος επικοινωνίας με τον γονέα με τον οποίο δεν συγκατοικεί.

Ψηφίστε εδώ: http://www.fathersrights.gr/

(Ο ένας Factorx)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 22/10/2008 22:28:51

  Το μόνο αίτημα των διαζευγμένων που θεωρώ ως μη ορθό είναι το ότι ζητάνε το παιδί να μένει μια βδομάδα με τον ένα και μια με τον άλλο γονέα και φυσικά να μην πληρώνεται η διατροφή αφού πλέον θα τρώει στο σπίτι του πατέρα του. Αγνοούν όμως ότι το παιδί θέλει μια σταθερότητα και δε μπορεί να γίνεται 1000 κομμάτια.

  Θεωρώ σωστό να αφαιρείται η γονική μέριμνα από τη μητέρα όταν εμποδίζει με διάφορα τερτίπια την επικοινωνία με τον πατέρα.

 2. εκλεκτή αναγνώστρια avatar
  εκλεκτή αναγνώστρια 22/10/2008 22:46:58

  Οι εκλεκτές σου αναγνώστριες φυσικά και θα σε συγχωρήσουν, αλλά να τις συγχωρήσεις και συ Factorx, αν οι περισσότερες απ' αυτές ψηφίσουν αρνητικά ή απλά αν δεν ψηφίσουν.

  Πλάκα κάνω,

  είμαι υπέρ,

  μόνο και μόνο για τα παιδιά, γιατί όποια διαφορά κι αν υπάρχει δεν πρέπει να την πληρώνουν αυτά.

  Απλά πράγματα.

 3. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 23/10/2008 00:06:33

  ΥΠΕΡ χωρις πολλα λογια.

  Παθως μαθως.

  ΠΠ

 4. Jiovani avatar
  Jiovani 23/10/2008 08:35:56

  Μην το ψάχνετε παιδιά, γυναίκες θα κληθούν να εφαρμόσουν το νόμο. Δείτε τις πως δικάζουν και θα καταλάβετε τι αποφάσεις βγάζουν. Εξοντωτικές διατροφές, ανοχή στην παρεμπόδιση επικοινωνίας κλπ.
  Γεροντοκόρες οι περισσότερες με ψυχολογικά προβλήματα, μπορούν να χειριστούν με ψυχραιμία κρίσιμες οικογενειακές σχέσεις.
  Λάβετε υπόψη σας ότι πουθενά δε λογοδοτούν για το ουσιαστικό περιεχόμενο της απόφασης που βγάζουν.
  Δεν ξέρουμε να χωρίζουμε, εφαρμόζεται και ο νόμος τόσο μεροληπτικά...
  Αν όσες χωρισμένες μητέρες παρεμπόδιζαν την επικοινωνία πατέρα-παιδιού χάνανε τη διατροφή, θα αναγκάζονταν να μην προκαλούν ψυχικά προβλήματα στα παιδιά τους κάνοντάς τα ασπίδες εναντίον του πρώην πατέρα τους.
  Το πλαίσιο πρέπει να πριμοδοτεί πολιτισμένες συμπεριφορές και να μην είναι άκαμπτο. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Π.χ. η διαζευγμένη μητέρα των 700€ με άνεργο πρώην σύζυγο, να παίρνει βοήθημα από τον ΟΑΕΔ, ανάλογο και με την πυκνότητα της επικοινωνίας που θα του επιτρέπει κλπ κλπ κλπ.

 5. χαμένη αξιοπρέπεια avatar
  χαμένη αξιοπρέπεια 23/10/2008 09:08:09

  Φάκτορ μου καταλαβαίνω τον πόνο σου αλλά για το "Πληρώνουμε τα περισσότερα (80% εμείς),βλέπουμε τα παιδιά μας το λιγότερο (20% εμείς)" ξέρεις ότι ισχύει και εντός γάμου. Ως μητέρα τριών παιδιών (όχι χωρισμένη) αναρωτιέμαι μήπως τα παιδιά και τον χρόνο μαζί τους θα έπρεπε να τα διεκδικείται ήδη μέσα απο το γάμο? Στο αναφέρω γιατί το βιώνω έντονα προσωπικά και στον περιγυρό μου.

 6. Helmut avatar
  Helmut 23/10/2008 09:33:29

  Κάτι ακούγεται και ότι ψήνεται ένα κίνημα αγανακτησμένων πατεράδων-ταχυδρόμων αυτές τις μέρες...

 7. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 23/10/2008 09:50:03

  υπερ!!

 8. Κακιασμένη avatar
  Κακιασμένη 24/10/2008 18:04:10

  Φίλε FactorX, εσένα που ήσουν σωστός για το παιδί σου ο νόμος δε σε αδίκησε και σου την έδωσε την επιμέλεια του παιδιού σου, σωστά;

  Μετά από τον κοινωνικό αποκλεισμό που δέχονται οι γυναίκες στον εργασιακό τους χώρο, (όποια τολμήσει να κάνει παιδί μπαίνει στους υπαλλήλους δεύτερης μοίρας αυτόματα, κόβονται τυχόν προαγωγές κλπ, γιατί έχει το νου της να γυρίσει σπίτι της νωρίς, αντί να κάθεται να δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες όπως υποχρεώνονται να κάνουν οι ανύπαντρες),τους άνισους μισθούς, τους εξευτελισμούς που δέχεται το 1/4 των ελληνίδων γυναικών που τρώει ξύλο μέσα στο γάμο τους, περιμένετε να σας υποστηρίξουν; χεχε. Πολύ φαντασία έχετε. Τί λέτε ρε παιδιά, να χάσουν την μοναδική ευκαιρία για μία φορά στη ζωή τους να νιώσετε και εσείς όσο ανήμποροι και αδικημένοι νιώθουν οι περισσότερες από αυτές στο εργασιακό και κοινωνικό τους περιβάλλον; Χάνεται τέτοια ευκαιρία;
  Και ζητάτε και τη βοήθεια τους μάλιστα; τελικά όντως οι έλληνες άντρες είναι υπερβολικά ανώριμα πλάσματα.
  Και δυστυχώς ωριμάζουν συνήθως αφότου έχουν έρθει τα πράγματα στο απροχώρητο και τους έχουν πάρει το παιδί τους. Μέχρι τότε, ανησυχούν πιό πολύ για το ποιόν θα πάρει ο γαύρος προπονητή ή ποιά καινούρια αλλοδαπή κατέφτασε στο προσφιλέστερό τους μπουρδέλο. Και απορούν και εξίστανται που οι δικαστίνες τους τσακίζουν με την πρώτη ευκαιρία. Έτσι είναι το μίσος του αδικημένου ρε παιδιά, τί να κάνουμε. Δε γίνεται σε όλα από πάνω, σε κάτι θα είστε από κάτω. Όσο αθέμιτο και αν ειναι. Συνηθίστε το.
  Ειδάλλως, αν ζητάτε υποστήριξη από τις γυναίκες σε αυτές τις περιπτώσεις, μάθετε και εσείς να τις υποστηρίζετε όπου βλέπετε οτι τις αδικούν και να μην κοιτάτε από την άλλη όπως κάνετε συνήθως. Για να μην μπορεί καμία κακιασμένη να γελάει κοροϊδευτικά με το πρόβλημά σας.

 9. id65 avatar
  id65 28/10/2008 16:58:50

  Στις 6 Σεπτεμβρίου 2004 άρχισε η περιπέτεια Επιμέλειας του 3 ετών υγιέστατου υιού μας.


  Μετά από ασφαλιστικά μέτρα που έλαβε - η μητέρα του - , αν και της διεγνώσθη ψυχιατρικό νόσημα, κρίθηκε καταλληλότερος γονέας από τον υγιή και ικανό πατέρα - γονέα.

  Την 1 Νοεμβρίου 2004, αναγκάστηκα να τον παραδώσω στην ψυχικά ασθενή μητέρα του.

  Σε πρόσφατη παιδοψυχιατρική εξέταση ( Ιούνιος 2008 ), κρίθηκε
  πως το - σχεδόν 7 ετών - παιδί μας, βρίσκεται σε
  " κρίσιμη κατάσταση για την ψυχική του υγεία " , και
  " χρίζει παρακολούθησης για τουλάχιστον ένα χρόνο ".


  Πως φτάσαμε ως εδώ, ποιος φταίει … …

  Μετά από 4 (σχεδόν) χρόνια ΚΑΝΕΙΣ δεν μπόρεσε ( ! ; ) να αποτρέψει ΤΙΠΟΤΑ.

  Κανένα προληπτικό μέτρο για την προστασία των δικαιωμάτων του.

  Κάθε προσπάθεια μου, πέφτει πάνω στον τοίχο της δικαστική απόφαση που έκρινε την επιμέλεια.

  Και τα δικαιώματα του σταμάτησαν εκεί , όπως διαπιστώνω τέσσερα χρόνια τώρα .  Η γνώση υπάρχει και εφαρμόζεται μόνο σαν απόλυτη εξαίρεση στον κανόνα

  «Το παιδί το παίρνει η μάνα »

 10. vivian avatar
  vivian 08/12/2008 11:43:35

  otan enas pateras petai to 6minon pedi tou sto dromo gia na vali mesa tin gkomena k meta ehi to thrasos sto dikastirio na zitai dikeomata pano safto,giati na tou ta dinoun.aftos o anthropos den ine ahristos k anikanos otan meta apo 2 hronia horismou ehi na di to pedi tou mono 3 fores?k tin diatrofi ftino ema na tin paro.ara paterades prepi na ginete sholastiki doulia gia to an kapios prepi na ehi dikeomata i ohi.den leo kapioi paterades pragmatika axizoun to dikeoma alla kapioi alli (k aftoi ine poli sas pliroforo)den axizoun tipota,ine ahristi apoles tis plevres.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.