22/11/2009 11:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Κίνημα κόντρα στους μηχανισμούς»

 Θα ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης ο κ. Σαμαράς
Της Ελλης Tριανταφυλλου

Με πολιορκητικό κριό τον χαρακτήρα του «λαϊκού κινήματος» κόντρα στους «μηχανισμούς», που έχει προσδώσει στην υποψηφιότητά του, μπαίνει στην τελική ευθεία της μάχης ο Αντ. Σαμαράς, ευελπιστώντας το κλίμα που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις να αποτυπωθεί και στις κάλπες. Οι επιτελείς του εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η μεταβολή της «παράστασης νίκης» υπέρ του Μεσσήνιου πολιτικού θα κινητοποιήσει τους οπαδούς του να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία στις 29 Νοεμβρίου, αλλά και στις 5 Δεκεμβρίου, στην περίπτωση που απαιτηθεί δεύτερος γύρος. Ο ίδιος αλλά και τα στελέχη που τον υποστηρίζουν προβλέπουν ότι θα υπάρξει μαζική προσέλευση στις κάλπες, αφού, όπως λένε, καθημερινά πληθαίνουν οι οπαδοί της Ν.Δ. που μεταβαίνουν στις τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές για να πάρουν τη φόρμα με την οποία θα λάβουν μέρος στη διαδικασία.

«Θα δοθούν απαντήσεις»Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που γίνονται στο στρατηγείο του, το κρίσιμο διάστημα μέχρι τις κάλπες, ο κ. Σαμαράς θα ανεβάσει τους τόνους, με δύο βασικούς στόχους: να κινητοποιήσει τους υποστηρικτές του να προσέλθουν στις κάλπες –στοιχείο εξαιρετικά κρίσιμο για την έκβαση της μάχης– και να αποκρούσει τη βασική κριτική που δέχεται από το αντίπαλο στρατόπεδο ότι τυχόν εκλογή του οδηγεί σε ιδεολογική και εκλογική περιχαράκωση της Ν.Δ. Η αρχή έγινε την Πέμπτη με την υπενθύμιση της ήττας που υπέστη το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002 με την επιλογή του Γ. Τζαννετάκου για την Υπερνομαρχία Αθηνών, την οποία είχαν προτείνει οι υπέρμαχοι του μεσαίου χώρου κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος και Γ. Λούλης. «Θα δοθούν απαντήσεις και πρόσθετα επιχειρήματα και παραδείγματα», λένε οι συνεργάτες του Μεσσήνιου πολιτικού. Οι ίδιοι κύκλοι αφήνουν να εννοηθεί ότι οι τόνοι της αντιπαράθεσης με το αντίπαλο στρατόπεδο θα ανεβούν κι άλλο, ενώ ο ίδιος ο υποψήφιος αλλά και τα στελέχη που τον πλαισιώνουν θα επιδιώξουν να αποδυναμώσουν την πρόταση της κ. Μπακογιάννη για τηλεοπτικό ντιμπέιτ, με συνεχή επίκληση της ανάγκης για ενότητα «και την επομένη της εκλογής του νέου αρχηγού».

Στις επτά ημέρες που απομένουν ώς την ερχόμενη Κυριακή, ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει να επισκεφθεί όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς, όπως λένε οι συνεργάτες του, ο απόηχος από τις μέχρι σήμερα συγκεντρώσεις του υπήρξε ιδιαίτερα θετικός, ακόμη και σε νομούς όπου οι αρχικοί συσχετισμοί ήσαν εις βάρος του. Και αυτό, πάντα κατά τις ίδιες πηγές, γιατί πέραν της προσωπικής του παρουσίας που λειτουργεί καταλυτικά, οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. υποδέχονται ιδιαίτερα θετικά την πλατφόρμα του κ. Σαμαρά ότι το «μεγάλο ζητούμενο για τη Ν.Δ. είναι να φύγει από μηχανισμούς και φέουδα και να πάει στη βάση και ότι «το «φάρμακο» είναι η πλατιά δημοκρατική συμμετοχή στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου, η οποία θα δώσει απάντηση στο ΠΑΣΟΚ, κύρος στον νέο πρόεδρο και τον αέρα της νίκης στην παράταξη».

Ταυτόχρονα με τον κ. Σαμαρά, μάχη για τη διεύρυνση της επιρροής του Μεσσήνιου δίνει μία ομάδα βουλευτών και προβεβλημένων στελεχών, με πρώτον τον Δημ. Αβραμόπουλο, οι οποίοι περιοδεύουν και μιλούν σε συγκεντρώσεις σε περιοχές που δεν προλαβαίνει να επισκεφθεί ο υποψήφιος αρχηγός. Ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος στα μέσα της εβδομάδας μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στον Πύργο, βρίσκεται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Γερμανία, προκειμένου να απευθυνθεί στην πολυπληθή κοινότητα των ομογενών που ζουν στη χώρα και θα λάβουν μέρος στη διαδικασία. Αντιστοίχως, άλλα στελέχη, όπως οι κ. Κ. Μαρκόπουλος, Π. Παναγιωτόπουλος, Βασ. Μιχαλολιάκος και άλλοι, περιοδεύουν εντός κι εκτός Αττικής.

Στο στρατόπεδο του Μεσσήνιου πολιτικού αναζητούν τον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία ομιλία του στο Λεκανοπέδιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σχέδια επί χάρτου βρίσκονται τρεις χώροι οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών, καθώς, όπως λένε συνεργάτες του, θα πρέπει να σταλεί δυναμικό «μήνυμα νίκης». Ανάλογος σχεδιασμός γίνεται και για τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένονται πιθανότατα αύριο. Για τις τελευταίες ημέρες πριν από την τελική μάχη κρατάει ο Αντ. Σαμαράς και κάποια ονόματα στελεχών της Ν.Δ. που πρόκειται να ταχθούν στο πλευρό του.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100023_22/11/2009_362432

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.