16/10/2008 21:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κίνημα κατά των …διοδίων

Η μη πληρωμή διοδίων , την οποία εξαρχής θεωρήσαμε μια καλή ιδέα αρχίζει και εξελίσσεται σε ...κίνημα πολιτών. «Δεν είναι αυτοκινητόδρομος... Δεν θέλω να προπληρώνω για υπηρεσίες που θα μου προσφερθούν ύστερα από χρόνια» λένε πλέον όλο και περισσότεροι  στα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών και αρνούνται να πληρώσουν. Άλλοι κάνουν το ίδιο επειδή θεωρούν τον συγκεκριμένο καρμανιόλα.

Η πλάκα είναι ότι μετά την κατάργηση του  Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας η Τροχαία δεν μπορεί να κόβει πρόστιμα.

Αυτό όμως που δεν έχει καθόλου πλάκα είναι ότι η Τροχαία παίρνει τα στοιχεία των οδηγών που δεν πληρώνουν και τα δίνει στην εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του δρόμου. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της εταιρείας του αν θα κινηθεί ή όχι δικαστικά.

Ερώτημα: Οι κρατικές υπηρεσίες είναι υπάλληλοι του κάθε ιδιώτη; Τι λένε οι νομικοί σχολιαστές μας ;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΙΙ avatar
  ΙΙΙ 16/10/2008 21:27:40

  Το δημόσιο συμφέρον είναι υπεράνω του ατομικού, αν ορισμένα στελέχη έχασαν την έννοια των αρχών του δημοσίου συμφέροντος, πρόβλημα.

  Αν έχει το συγκεκριμένο ζήτημα κατοχυρωθεί νομοθετικά επειδή ο νομοθέτης έκρινε ότι έτσι εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον τότε έχουν δίκιο οι δημόσιες αρχές.

  ΕΧΕΙ;

 2. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 16/10/2008 21:35:20

  Ποιες αρχες καλε μου ανθρωπε?

 3. νικος avatar
  νικος 16/10/2008 21:38:41

  έχουν οι μπόμπολες τα *&*&*& να τα βάλουν με πολίτες; και με πόσους;

 4. ΙΙΙ avatar
  ΙΙΙ 16/10/2008 21:40:54

  Υπάρχουν πολλά είδη αρχών!

  Τώρα τελευταία ήταν η διακήρυξη κοινών αρχών για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, με άξονα την αποφυγή χρεοκοπιών μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων»

 5. Ego avatar
  Ego 16/10/2008 22:28:26

  Αν δούμε το θέμα φορμαλιστικά τότε πρέπει να σημειωθεί πως στον ρόλο της αστυνομίας και γενικά των δημοσίων αρχών (βλ. νομαρχίες, ΚΕΠ κτλ) περιλαμβάνεται και η βεβαίωση γεγονότων.

  Για παράδειγμα, μία σύγκρουση αυτοκινήτων είναι ξεκάθαρα ιδιωτική υπόθεση. Δεν έχει γίνει κάποιο έγκλημα. Ωστόσο καλούμε την τροχαία για να βεβαιώσει το γεγονός στις ασφαλιστικές εταιρίες. Περαιτέρω, η αστυνομία βεβαιώνει το γνήσιο της υπογραφής και το ακριβές αντίγραφο ακόμα και αν το έγγραφο χρησιμοποιηθεί σε ιδιωτικές μας υποθέσεις.

  Στην ίδια λογική εντάσσεται και το συγκεκριμένο γεγονός. Η αστυνομία, λοιπόν, κατά τη γνώμη μου έχει όντως ένα ρόλο εκεί.

  Τώρα, το αν θα έπρεπε να απασχολείται η αστυνομία σε τέτοια ζητήματα, είναι πολιτικό ζήτημα. Είναι δε ανάλογο με το ερώτημα αν πρέπει να υπάρχει αστυνομία στα γήπεδα αφότου οι ομάδες έγιναν ανώνυμες εταιρίες.

  @ νίκος
  Και αν οι Μπόμπολες κάνουν αγωγές κατά 20 ατόμων στην τύχη, τους φορτώσουν το κόστος των διοδίων, τα διαφυγόντα κέρδη (όλο και κάτι θα βρουν) και τα δικαστικά έξοδα? Τι θα γίνει τότε? Μήπως φοβηθούν αρκετοί και σταματήσουν?

  Τότε, νομίζω, θα φανεί αν είναι κίνημα ή μόδα.

 6. theo avatar
  theo 16/10/2008 23:29:32

  ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.
  Η ΑΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

 7. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 17/10/2008 00:16:05

  Ας τολμησει ο Μπομπολας και θα κελαιδησουν λιστινγκ της Λουντς στην Γενευη....

 8. Προβοκάτορας avatar
  Προβοκάτορας 17/10/2008 21:18:44

  Χαλαρώστε παιδιά! αν σας βρίσει κάποιος στο δρόμο και θέλετε να τον μηνύσετε δε θα ζητήσετε από έναν αστυφύλακα να του πάρει τα στοιχεία για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας; Κι αυτός θα είναι υποχρεωμένος να το κάνει.
  Αντιθέτως, και επειδή όλοι υποψιαζόμαστε «υπερβάλοντα ζήλο» των τροχονόμων, επιβάλλεται να λειτουργήσουν ΟΛΑ ΤΑ BLOG ως δίκτυο έγκαιρης ενημέρωσης και καταγγελίας κάθε συμπεριφοράς τροχονόμου που υπερβαίνει την αυστηρά υπηρεσιακή του υποχρέωση

 9. argi avatar
  argi 27/10/2008 11:14:25

  Δλδ υπάρχει περίπτωση ο κατασκευαστής του δρόμου να κάνει μήνυση στους πολίτες που δεν πληρώνουν και με ποιά δικαολογία; Οτι χρειάζεται τα χρήματα για τη συντήρηση του δρόμου; Πλάκα κάνετε;
  Άντε και το κάνει... Υπάρχει κάποιος που θα διακιώσει την εταιρία αυτή;
  Δηλαδή ΕΛΕΟΣ ρε παιδιά...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.