#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/02/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Κίνημα« κατά του γερμανογαλλικού άξονα

[caption id="attachment_148029" align="alignnone" width="600" caption="by Martin Sutovec, Slovakia"][/caption]

Ένα «κίνημα« κατά της δικτατορίας του γερμανογαλλικού άξονα, έχει αρχίσει να δημιουργείται στην Ευρώπη καθώς όλο και περισσότεροι βλέπουν ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας και τα μέτρα που ζητούνται συνεχώς από την Ελλάδα, οδηγούν σε κοινωνικές εκρήξεις που κάποια στιγμή θα κάψουν όλη την Ήπειρο.

Αυτό το, ας το πούμε φιλελληνικό, κίνημα ξεκινά από τη διαπίστωση ότι Γερμανοί και Γάλλοι έχουν οδηγούν την Ελλάδα σε αφανισμό και ζητά να χαλαρώσουν οι ασφυκτικές πιέσεις προς τους Έλληνες.

Αφήστε οξυγόνο στην Ελλάδα, γράφει η Le Figaro ενώ ο Independent με ένα σκίτσο που δείχνει τη Μέρκελ σε ρόλο... Κρόνου να τρώει ένα κομμάτι από την Ελλάδα φορώντας στο λαιμό της την ελληνική σημαία.

Εντυπωσιακές είναι και οι δηλώσεις που κάνει ο Φ. Ολάντ, πιθανός νέος πρόεδρος της Γαλλίας. Χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ελλάδα «εξαιρετικά σοβαρή έως τραγική», κατήγγειλε τους Ευρωπαίους ιθύνοντες  που «προφασίζονται»  – όπως είπε-  ότι θα σώσουν τη χώρα, «επιβάλλοντάς της σχέδια λιτότητας όλο και πιο σκληρά»,ενώ επιτίθεται και στη Γερμανία. «Με αυτά που προσπαθεί να επιβάλλει  η Μέρκελ στην ελληνική κοινωνία, που υποφέρει, διακυβεύεται η Δημοκρατία στη χώρα», είπε. «Τα δύο βασικά κόμματα στην Ελλάδα συμφώνησαν στο πρόγραμμα που σχεδιάστηκε. Ποια είναι τα περιθώρια ελιγμών για τον ελληνικό λαό…;  Το μόνο κόμμα που βγήκε από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι το ακροδεξιό… Συνεπώς, βλέπετε τον κίνδυνο. Για τους Ευρωπαίους υπάρχει θέμα που αφορά τη Δημοκρατία».

Με τις δηλώσεις αυτές ο Ολάντ ουσιαστικά προαναγγέλλει αλλαγή της γαλλικής πολιτικής στο ελληνικό ζήτημα, σε περίπτωση που εκλεγούν οι Σοσιαλιστές. Επομένως, και ρήξη με τη Γερμανία η οποία κινδυνεύει να μείνει εντελώς μόνη της στην Ευρώπη, άντε με ένα δύο δορυφόρους.

Παράλληλα, στην Ευρωβουλή, Πράσινοι και Σοσιαλιστές επικρίνουν τα μέτρα λιτότητας σε βάρος της Ελλάδας θέτοντας ερωτήματα για τη νομιμότητα των απαιτήσεων της τρόικας. Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών βουλευτών, Χάνες Σβόμποντα δήλωσε ότι «Συμβάλλουμε, ώστε να γίνει εύθραυστο το ελληνικό οικονομικό και κοινωνικό σύστημα και εκφράζω τη λύπη μου γι' αυτό». Παρομοίασε τα μέλη της τρόικας με «αρπακτικές ακρίδες», που ασκούν εκβιασμό για να χορηγήσουν τη βοήθεια και πρόσθεσε ότι ομιλούν στο όνομα της ΕΕ, όμως δεν έρχονται ποτέ να εμφανισθούν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Οκ. Σβόμποντα γνωστοποίησε ακόμη την πρόθεση της σοσιαλιστικής ομάδας να στείλει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων μία «εναλλακτική τρόικα» στην Αθήνα, αποτελούμενη από τρία μέλη της.

Οι βουλευτές αυτοί θα προτείνουν στην Ελλάδα ένα «εναλλακτικό πρόγραμμα» για τη μείωση των ελλειμμάτων, που θα ευνοεί όμως την ανάπτυξη και την απασχόληση, εξήγησε.

Από την πλευρά του, ο συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, δήλωσε πως «επιβάλλουμε στην Ελλάδα έναν αφόρητο ρυθμό λιτότητας, μια από-ανάπτυξη, που κανένας δεν μπορεί να ζήσει». Στο θέμα αυτό, η ΕΕ «ακολουθεί μια γραμμή που στο τέλος δεν θα λειτουργήσει και που είναι απαράδεκτη» τόνισε.

Είναι φανερό ότι στην Ευρώπη έχει αρχίσει να δημιουργείται ένα κύμα αντίδρασης στο μονοκρατορία της Γερμανίας για τρεις κυρίως λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι οι χώρες έχουν απομονωθεί και η ΕΕ υπάρχει μόνο στα χαρτιά αφού οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Βερολίνο.

Ο δεύτερος είναι ότι τα επεισόδια στην Αθήνα και οι φωτιές μπορούν εύκολα να επεκταθούν στη Ρώμη, τη Μαδρίτη, τη Λισσαβόνα και αλλού αφού σε τέτοιες εποχές ευνοούνται οι ακραίες καταστάσεις.

Και ο τρίτος είναι ότι αυξάνεται η δύναμη της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, γεγονός που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 15/02/2012 09:22:55

  Ο γαλλογερμανικός άξονας στο παρελθόν ήταν πράγματι χρήσιμος για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή ενοποίηση αλλά τον τελευταίο καιρό έχει καταλήξει σε χούντα που προαποφασίζει για λογαριασμό όλων. Μετά μάλιστα και την τελευταία διεύρυνση της ΕΕ με τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, οι οποίες εξαρτώνται από τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων (προερχόμενα από τις πλούσιες χώρες) η κατάσταση έχει γίνει χειρότερη. Πρέπει να ξυπνήσουν οι υπόλοιπες δυτικοευρωπαίκές χώρες όσο είναι καιρός γιατί θα τα βρουν μπροστά τους.

 2. Aggelos avatar
  Aggelos 15/02/2012 09:37:13

  τον Απριλη ειναι οι εκλογες στη Γαλλια?αντε να δουμε μακαρι να μη μεινουν μονο στα λογια..

 3. ΜΠ avatar
  ΜΠ 15/02/2012 09:45:07

  Ας ξυπνήσει η Ε.Ε και να καταλάβει τί κρύβεται πίσω από την κρίση αυτή. Κάποια τρίς σε CDS που θα πρέπει να πληρωθούν από την Morgan S και όχι μόνον αν τελικά δεν κηρυχθούν σε ελεγχόμενη χρεοκοπία χώρες της Ευρώπης.
  Γερμανία και Γαλλία θυσιάζουν την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αρπάξουν τα λάφυρα που τους έταξαν οι Αμερικάνοι, οι οποίοι κρατούν μία πυρηνική βόμβα στα χέρια τους που λέγεται CDS και αν τους σκάσει η Lehman Bros θα είναι φαντάζει σταγόνα στον ωκεανό. Η κρίση είναι των Αμερικάνων και όχι της Ευρώπης. Αν το καταλάβουν αυτό και ξυπνήσουν απότομα, τότε Μέρκελ και Σαρκοζί θα ψάχνουν την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές και η Αμερική θα καταντήσει ο φτωχός συγγενής του πλανήτη.

  • franc avatar
   franc @ ΜΠ 15/02/2012 11:04:50

   Aυτή η ανάρτηση ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

 4. miden_agan avatar
  miden_agan 15/02/2012 09:48:01

  Παρατηρώ όλο και περισσότερες αναρτήσεις να αναφέρονται στα λάθη του γαλλογερμανικού άξονα. Παρότι σε γενικές γραμμές σωστά, ενέχουν τον κίνδυνο να απομακρυνθούμε από τον πραγματικό "ένοχο" που δεν είναι άλλος από το ΠΑΣΟΚ και το σύστημά του! Αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ΠΟΤΕ γιατί διαφορετικά σε λίγο καιρό θα το αναβαπτίσουμε εμείς οι ίδιοι.

  • franc avatar
   franc @ miden_agan 15/02/2012 10:06:25

   Με την ομαδική τιμωρία που μας επέβαλαν οι Γερμανοί κατα το φασιστικό πρότυπο (όπως έκαναν και στο Αουσβιτς, τα Καλάβρυτα το Δίστομο και τόσα μέρη ων ουκ εστιν αριθμός) έχουν όντως απαλλάξει το ΠΑΣΟΚ . Το ΠΑΣΟΚ δικαιούται πλέον να λέει οτι "μπορείνα φταίξαμε ως "σύστημα ΠΑΣΟΚ", αλλά αφού πλήρωσε για τις αμαρτίες μας ο Ελληνικός λαός άρα ξοφλήσαμε... Τουλάχιστον απέναντι στους εταίρους μας θα έχει δίκηο.

 5. franc avatar
  franc 15/02/2012 10:00:09

  Είναι πλέον εμφανές οτι οι Γερμανοί είναι ο υπ' αριθμόν 1 κίνδυνος για την υπόσταση της ΕΕ. Δεν ισχυρίζομαι οτι δεν τους δώσαμε εμείς όλες τις αφορμές που χρειαζόντουσαν και με το παραπάνω. Το βέβαιο είναι πως άν στις προσεχείς εκλογές ξαναβγούν οι Μερκοζί, το επόμενο καψώνι στην Ελλάδα θα είναι το Αουσβιτς. Οι Γερμανοί το ανακαινίζουν, όχι για μουσείο, αλλά για να υποδεχτεί πρώτη την Ελλάδα και στη συνέχεια όλους τους "αδύνατους" της ΕΕ.
  Oι Γερμανοί δεν ανέχονται "αδύναμους" . Τους ρίχνουν στον καιάδα για να επιβιώσουν μόνο οι Αριοι.
  Ευτυχώς κάποιοι Ευρωπαίοι έχουν μνήμη και άρχισαν να πανικοβάλλονται, τώρα που κατάλαβαν οτι ο φασισμός είναι στο DNA των Γερμανών και δεν μπορούν ό,τι κι αν κάνουν να απαλλαγούν απο τον φασιστικό εαυτό τους.
  Γιατί μη μου πείτε οτι ξέχασαν οι Γερμανοί, που τους κακοφαίνεται να πληρώσουν τους " τεμπέληδες" του Νότου, (ακόμα κι αν είμασταν αλήθεια ολοι τεμπέληδες) , οτι μας χρωστούν πολύ περισσότερα, μόνο και μόνο για τις καταστροφές που μας προκάλεσαν, ακόμα κι αν τους χαρίσουμε τις κλεμμένες αρχαιότητες και τα πνευματικά δικαιώματα των προγόνων μας. Αν το ξέχασαν, απο αύριο η κυβέρνηση να φέρει όλους τους Γερμανούς ιθύνοντες με υποχρεωτική απόφαση της ΕΕ, στο Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων. Και στην έξοδό τους να τους ρωτάνε αν η "βοήθεια" που μας δίνουν είναι αρκετή...

 6. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 15/02/2012 11:40:12

  Μια που μιλάμε για άξονες, αντί να μας προετοιμάζουν να καθήσουμε στον άξονα των z, δεν θα έπρεπε κάποιοι "ηγέτες" κομμάτων να προσπαθήσουν να φτιάξουν έναν άξονα με τις χώρες που είναι στο στόχαστρο όπως η Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ιταλία για να αλληλοβοηθηθούν όταν σφίξουν τα πράματα;

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ ο Μήτσος 15/02/2012 12:42:06

   Δεν τον είδες το πορτογάλο Υπουργό Οικονομικών πως μιλούσε στον Σοϋμπλε; Οπως μιλούσαν οι μαφιόζοι στον Μάρλον Μπράντο στον «Νονό». Με τέτοια ανθρωπάκια δε γίνεται άξονας. Δυστυχώς βλέπω να μένουμε στο άξονα των Ζ.

  • ο Μήτσος avatar
   ο Μήτσος @ ο Μήτσος 16/02/2012 08:58:23

   Και οι "δικοί μας" τι κάνουν; Τσαμπουκά; Μία από τα ίδια είναι επειδή πάνε μεμονωμένοι, ανίσχυροι, ταλαίπωροι και έτοιμοι να υπογράψουν ότι τους πασάρει ο άξονας.

 7. ΠΑΝΤΕΛΗΣ avatar
  ΠΑΝΤΕΛΗΣ 15/02/2012 13:36:01

  ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟ "ΕΛΛΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΜΑΧΙΑ" ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?
  ΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.