14/07/2008 13:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Κίνημα δικαστών» και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς

Μας φλόμωσαν οι χθεσινές εφημερίδες και τα κατευθυνόμενα ρεπορτάζ από το Μαξίμου ότι τάχα δεν είχε ενημερωθεί για την τελευταία πρωτοβουλία της Δικαιοσύνης να ασκήσει διώξεις με αφορμή την προσπάθεια χειραγώγησης των μετοχών του ΟΤΕ, της Cosmote και της Γερμανός. Ορισμένοι μάλιστα κάνουν λόγο και για «κίνημα δικαστών» που τρομοκρατεί την κυβέρνηση με τις τόσες ανομίες. Καμία πρωτοτυπία αυτός ο κ. Ρουσόπουλος, ή (για να μην είμαι άδικος) ο οποιοσδήποτε άλλος εμπνευστής αυτής της εκστρατείας παραπληροφόρησης από το Μαξίμου. Κι εδώ απόλυτη σύμπτωση με τις πρακτικές του ΠΑΣΟΚ. Πριν από πολλά χρόνια (στο «βρώμικο» τάχα «89») και οι μηχανισμοί του κ. Λαλιώτη έκαναν λόγο για «χούντα δικαστών» με επικεφαλής τον αείμνηστο Τσεβά που καταδίωκε δήθεν το ΠΑΣΟΚ. Τα ίδια διαδίδει τώρα και η κυβέρνηση Καραμανλή. Την ίδια στιγμή βέβαια η απολύτως ελεγχόμενη δικαιοσύνη κλείνει άρον άρον την προανάκριση για την Ζήμενς χωρίς να προφυλακίσει τον Χριστοφοράκο (τουλάχιστον), αλλά και την υπόθεση Ζαχόπουλου, για να επανέλθει στη ΝΔ ο Κουκοδήμος. Και φυσικά υπάρχουν δεκάδες άλλα παραδείγματα αυτά τα χρόνια που αποδεικνύουν το αντίθετο. Ακόμα και οι δήθεν κάθαρση στη Δικαιοσύνη ήταν ελεγχόμενη.

Η «βόμβα» της Cosmote έσκασε λοιπόν κατά τη γνώμη μας για τους εξής δύο λόγους: Πρώτον, επειδή με αυτά που γίνονται το κύρος της δικαιοσύνης έχει υποστεί σοβαρότατα πλήγματα. Και πρέπει να ανορθωθεί για να περάσουν και τα υπόλοιπα που είναι σοβαρότερα. Έτσι όποιος θα μιλάει για «στημένα» δικαστικά παιχνίδια θα παίρνει την απάντηση: «Μα η δικαιοσύνη δεν εστράφη και εναντίον της ΝΔ»; Δεύτερον, η κυβέρνηση Καραμανλή (όπως και η ΝΔ) ήταν επί της ουσίας ένας κυβερνητικός συνασπισμός αντίθετων και ετερόκλητων πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Και ο Καραμανλής συμβόλιζε μόνο την προσωρινή ενότητά τους για τη νομή της εξουσίας. Αυτά όλα όμως αποτελούν παρελθόν. Οι ισορροπίες έχουν διαταραχθεί ανεπανόρθωτα. Πάμε για άλλα. Και η υπόθεση Cosmote αποτελεί κτύπημα εναντίον του κ. Αλογοσκούφη που έχει διαμορφωθεί ως ο κύριος εκφραστής των τραπεζικών συμφερόντων και αντίπαλος πόλος στο Μαξίμου.

Αν πάλι κάποιοι δεν έχουν πειστεί από αυτά, ας σκεφτούν και το εξής: Αν το Μαξίμου έχει όντως απωλέσει τον έλεγχο της δικαιοσύνης τότε ή θα πρέπει να έχει αυτοκτονικές τάσεις, ή θα πρέπει να έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο, οπότε μπορούμε να αναμένουμε και τα χειρότερα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Β. ΚΟΝ. avatar
  Β. ΚΟΝ. 14/07/2008 13:39:37

  Ο ΤΣΕΒΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΕΨΑΧΝΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ. ΜΗ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΡΟΥΣΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

 2. Ego avatar
  Ego 14/07/2008 13:41:01

  "Την ίδια στιγμή βέβαια η απολύτως ελεγχόμενη δικαιοσύνη κλείνει άρον άρον την προανάκριση για την Ζήμενς χωρίς να προφυλακίσει τον Χριστοφοράκο (τουλάχιστον)"

  Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά δεν ήταν προανάκριση αλλά προκαταρκτική εξέταση.
  Η διαφορά μεταξύ τους είναι τεράστια και σε καμία περίπτωση δεν κρατείται προσωρινά κάποιος (ο όρος προφυλάκιση έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια).

  Ακριβώς λοιπόν επειδή ήταν προκαταρκτική εξέταση όχι μόνο δεν έκλεισε άρον άρον αλλά παρα-τράβηξε κιόλας καθώς ο νόμος ορίζει συγκεκριμένες προθεσμίες.

  Και επιτέλους, είτε ήταν προκαταρκτική είτε προανάκριση, σταματήστε αυτήν την ιστορία με τις προσωρινές κρατήσεις. Υπάρχουν συγκεκριμένες προυποθέσεις για να κρατηθεί κάποιος και η βαρύτητα της πράξης ΔΕΝ είναι και ΔΕΝ ήταν ποτέ μέσα σε αυτές.
  Όποιος θέλει να δει αίματα, να πάει στον χασάπη.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/07/2008 13:41:53

  με λυπεί που η διαλεύκανση μίας πιθανά πονηρής συναλλαγής (που νομίζω είναι) είναι αντικείμενο σκακιού

  ανώνυμε 1:23, η χειραγώγηση φαίνεται, αν υπάρχει, αλλά θα βρεθούν παιδιά με γραβάτες που θα σου πουν ό,τι τους ζητήσεις.

 4. πω πω πλάκες! avatar
  πω πω πλάκες! 14/07/2008 14:24:12

  grafei o diaxeirisths tou xwrou edw:

  Πριν από πολλά χρόνια (στο «βρώμικο» τάχα «89») και οι μηχανισμοί του κ. Λαλιώτη έκαναν λόγο για «χούντα δικαστών» με επικεφαλής τον αείμνηστο Τσεβά που καταδίωκε δήθεν το ΠΑΣΟΚ. Τα ίδια διαδίδει τώρα και η κυβέρνηση Καραμανλή. Την ....


  thn idia stigmh grafetai shmera ston elef8ero typo

  Τι φοβούνται στο Μαξίμου
  Προβληματισμός για το κλίμα απαξίωσης, που αγγίζει επικίνδυνα το θεσμό της ΔικαιοσύνηςΔευτέρα, 14.07.08
  Προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εξελίξεις στην υπόθεση Γερμανός – Cosmote, που έρχονται μετά τη Siemens να επιτείνουν το ήδη αρνητικό κλίμα για το πολιτικό σύστημα. Ο μεγάλος φόβος της κυβερνητικής παράταξης πλέον είναι ότι κάτω από αυτό το «ντόμινο» των αποκαλύψεων και τη ρητορεία της αντιπολίτευσης δημιουργείται ένα γενικευμένο κλίμα απαξίωσης, που μπορεί να ξεπεράσει την κυβέρνηση και να αγγίξει επικίνδυνα και άλλους θεσμούς, όπως τη Δικαιοσύνη.

  Ενδεικτικό της ανησυχίας ήταν άλλωστε και η έντονη δυσφορία που υπήρξε στο Μέγαρο Μαξίμου από την αφίσα του ΠΑΣΟΚ, που έκανε την εμφάνισή της από την Παρασκευή στους δρόμους της Αθήνας, και «ταυτοποιούσε» τους εισαγγελείς με την κυβέρνηση, παρουσιάζοντας τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης ως συνεργούς στη συγκάλυψη των σκανδάλων και τμήμα «συναλλαγής». Μια αφίσα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αποφασίσθηκε να βγει για την υπόθεση Siemens και «κόλλησε» με τις εξελίξεις που προέκυψαν στην υπόθεση Γερμανός – ΟΤΕ.

  Ρηγίλλης και Μαξίμου, πάντως, αναζητούν δρόμους αντίδρασης τόσο απέναντι στον τρόπο αντιπολίτευσης που επιλέγει το ΠΑΣΟΚ όσο βέβαια και στον «πονοκέφαλο» που αντιμετωπίζουν με τους «γαλάζιους» αντάρτες βουλευτές, που δεν δείχνουν διατεθειμένοι να σταματήσουν να επιδίδονται στον άτακτο «πετροπόλεμο».

  Ο Γιάννης Μανώλης, εάν και θα έπρεπε να βρίσκεται σε διακοπές, αφού δεν μετέχει στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, από χθες το απόγευμα επέστρεψε στην Αθήνα, αποφασισμένος να συνεχίσει, όταν του ζητείτε, να κάνει δηλώσεις και εμφανίσεις στα κανάλια, μια και «αισθάνεται δικαιωμένος μετά από όσα είχε καταγγείλει για τη συμφωνία Cosmote – Γερμανός», τονίζοντας όμως παράλληλα «πως από μένα δεν πέφτει η κυβέρνηση».  xmmm afises th nyxta to pasok... entoles gia diwkseis apo thn "ANEKSARTHTH DIKAIOYSYNH"

  NTROPH STH NOYDOY POY THN KSEFTYLISE FORA PARTIDA!


  THN KATESTREPSE GIA TA EPOMENA 100 XRONIA

 5. πω πω πλάκες! avatar
  πω πω πλάκες! 14/07/2008 14:25:40

  τελικά το σημερινό πολιτικό κλίμα (κατάσταση) είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού του λαλιώτη;

  τους έπιασε στον ύπνο;

 6. nas avatar
  nas 14/07/2008 15:34:16

  Η ουσία βρίσκεται στο εξής απόσπασμα του σχολίου: η κυβέρνηση Καραμανλή (σβήνω το (όπως και η ΝΔ)...) ήταν επί της ουσίας ένας κυβερνητικός συνασπισμός αντίθετων και ετερόκλητων πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Και ο Καραμανλής συμβόλιζε μόνο την προσωρινή ενότητά τους για τη νομή της εξουσίας. Αυτά όλα όμως αποτελούν παρελθόν. Οι ισορροπίες έχουν διαταραχθεί ανεπανόρθωτα. Πάμε για άλλα."...
  Τι συμβόλιζε λοιπόν ο Καραμανλής εάν θελήσουμε να μιλήσουμε με λιγότερο ευγενή και πολιτισμικώς πολιτικούς χαρακτηρισμούς, να χρησιμοποιήσουμε δηλαδή μιά ξεχασμένη -στην λαίλαπα του εκσυγχρονισμού της Πόπης- αριστερή φρασεολογία; ένας "αχυράνθρωπος" μάλλον; μήπως ένας "υπηρέτης" των ντόπιων και ξένων συμφερόντων; ή μήπως το "πασπαρτού" της ντόπιας νομεκλατούρας ώστε να συνεχιστεί αναίμακτα η λεηλασία του εθνικού μας πλούτου; ότι και να διαλέξει κάποιος δεν θα πέσει έξω... η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος...και η πολιτική βούληση του Καραμανλή περί... σεμνότητας και ταπεινότητας και άλλων τέτοιων Ρουσοπουλικών πομφόλυγων τις οποίες διακινούσαν τα κεντροαριστερά καλοταϊσμένα παπαγαλάκια, απεδείχθησαν "όμφακες"... το ζήτημα είναι ποιός μπορεί να βγεί και να πείσει πως δεν είναι "λαδωμένος", πως δεν είναι κονομημένος απο την πολιτική του ενασχόληση, πως επιθυμεί πραγματικά να υπηρετήσει την πατρίδα του... εκεί είναι το ζήτημα σύντροφοι... δεν υπάρχουν πλέον ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ...
  Υ.Γ. στο προηγούμενο σχόλιο: γιατί αγαπητέ φακτορα λυπάσαι για τους πρώην συναγωνιστές σου; δεν είπαμε πως οι καλές προθέσεις οδηγούν στην αγκαλιά της...εξουσίας; δηλαδή θα ήταν καλύτερα αν έβλεπες δικούς σου ανθρώπους να στέλνουν τα παιδιά του στο Λύκειο... Καματερού;

 7. factorx avatar
  factorx 14/07/2008 15:52:19

  @nas. Πρέπει να ξεκολήσεις. δεν τους λυπάμαι καθόλου. Απλώς λέω οτι ο Καρατζαφέρης βγηκε και έκανε σαφές οτι υπάρχουν ευθύνες και του ΚΚΕ, "για όσους δεν κατάλαβαν", που λένε.

 8. Factorx avatar
  Factorx 14/07/2008 15:59:33

  @Β. ΚΟΝ. Η υπόθεση Κοσκωτά ξεκίνησε απο τον Τσεβά που ήθελε να κάνει και κόμμα "εντίμων" με τον Αρσένη και άλλους. Για θυμηθείτε καλύτερα

 9. @1 avatar
  @1 14/07/2008 16:09:34

  Factorx κοίτα και εδώ
  (http://www.politis-gr.blogspot.com).:Έχει ένα τεράστιο θέμα με μια δήλωση της Διαμαντοπούλου και κανείς δεν το χει παρει χαμπάρι!!!!!!!!!!!!

 10. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 14/07/2008 16:23:20

  Καλά μια ζωή αυτό ψάχνουμε το κόμμα εντίμων. Όμως ο Έλληνας κάνει τη φατρία του πάντα με βάση το ατομικό του συμφέρον. Η Δημοκρατία όμως έχει μια προϋπόθεση. το γενικό συμφέρον πάνω από το ατομικό. Αν η κοινωνία πηγαίνει καλά και υπάρχει ασφάλεια (όχι ασφάλεια αστυνομική προς θεού αλλά ασφάλεια κοινωνική και σταθερότητα) κονομάνε οι πάντες. Ερώτημα: Είναι ο Έλληνας ώριμος για Δημοκρατία?

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/07/2008 18:12:59

  @εξάκτινε, αυτό το γενικό και το ατομικό συμφέρον...

  Το ατομικό συμφέρον είναι εύκολο είναι ατομικό. Οι νόμοι είναι επίσης εύκολοι, είναι γραμμένοι, καλόι, κακοί, φαίνονται

  Ποιός θα ορίσει το γενικό συμφέρον; Οι σοφοί; οι καθηγητές; οι πολιτικοί; οι άριστοι; εσύ και εγώ; Εσύ ή κάποιος εδώ το έχετε ξαναεπισημάνει...

  Λυπάμαι, αλλά δυσπιστώ ως προς το ποιός ορίζει το «γενικό συμφέρον» πέραν από τους νόμους (τώρα με τους ελληνικούς νόμους...)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.