#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/02/2011 15:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κίνημα «δεν ξαναβλέπω ελληνικό ποδόσφαιρο»Στην παγίδα του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας όλη η χώρα. Αφορμή για τον «εμφύλιο» το προχθεσινό ματς:  αλλοίωση αποτελέσματος και υπόλοιπες «ομορφιές».   Οι παράγοντες προσπαθούν να ελέγξουν το σύστημα και κάθε χρονιά (πλέον) απολαμβάνουμε ένα διαφορετικό συσχετισμό δυνάμεων. Αλλά πολύ πιο χαμηλού επιπέδου από εκείνο που μας είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.  Οι συνεδριάσεις της Λίγκας έχουν γίνει ροντέο εδώ και καιρό. Οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ αδυνατούν να βρουν τρόπους συνεννόησης για να διοργανωθεί ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές πρωτάθλημα. Είναι κι αυτό ένα δείγμα του γενικότερου ευτελισμού αρχών και αξιών.

Σε μια συντεταγμένη πολιτεία θα είχαμε βάλει όρους και κανόνες, θα είχαμε εξαλείψει τη βία. Αδυνατούν οι ομάδες να διοργανώσουν το πρωτάθλημα; Ας το πάρει η ΕΠΟ. Το θέλουν;

O κάθε επιχειρηματίας έχει μάθει ότι πάνω από όλα πρέπει να προστατεύσει την επένδυση του. Έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, θα μεταχειριστεί όλα τα μέσα για να πετύχει το σκοπό του. Είναι τουλάχιστον παράξενο σε μια κοινωνική πραγματικότητα με τόσες ανισότητες και καθημερινές αδικίες, η αντίδραση μας να αφορά το ήσσονος σημασίας.

Να μιλάμε  θεωρητικά για ηθική και δικαιοσύνη έχει φιλολογική αξία. Αυτή την ώρα το ζήτημα είναι καταρχήν να μην πάμε σε καταστάσεις που θα φέρουν -έστω και χωρίς πρόθεση- νεκρούς. Ο νόμος της ζούγκλας και το θυμικό. Οι αδικημένοι και οι «νικητές» που δεν πρέπει να ομιλούν. Άκουσα και διάβασα τις οργισμένες αντιδράσεις ανθρώπων. Βεντέτες, εκδίκηση και απουσία λογικής. Δίκιο είχαν αναντίρρητα, αλλά έβλεπες σωρευμένο μένος, όχι κατ’ ανάγκη αθλητικού τύπου. Γιατί κακά τα ψέματα, η ενασχόληση με τα σπορ είναι αφενός μέσο εκτόνωσης για τον πολύ κόσμο και αφετέρου παράγοντας ισχύος και διαπλοκήςν για τους ελάχιστους.

Με όλα αυτά λοιπόν  το κίνημα «δεν ξαναβλέπω ελληνικό ποδόσφαιρο» προβλέπω σύντομα να γιγαντώνεται.

Ο Κώστας Κατσουράνης, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά, πόσο μεγάλη προσωπικότητα είναι, εκτός από μεγάλος παίκτης, ζήτησε "να μπει μια  τελεία για να σωθεί το ποδόσφαιρο". Γιατί αυτό ενδιαφέρει τους πραγματικούς φίλους του αθλήματος. Οι ευκαιριακοί αναλυτές, θα του γυρίσουν την πλάτη όταν φύγει από την επικαιρότητα και θα επιστρέψουν στην πάγια αφ΄υψηλού θεώρηση των ποδοσφαιρικών πραγμάτων.

Η συγγνώμη του Μαρινάκη θα ήταν πιο πειστική αν συνοδευόταν από πρόταση για επανάληψη του ματς. Δεν το προβλέπουν λέει οι κανονισμοί. Καλά. ας παραβούμε για μια φορά τους νόμους σε αυτή τη χώρα. Κοινή συναινέσει. Διότι υπάρχει και ο άτυπος κανόνας που λέει ότι το αποτέλεσμα πρέπει να το δεχτεί ο χαμένος...

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tripto avatar
  tripto 22/02/2011 15:53:58

  εντάξει το παραβαζελίσατε παίδες

  καλόν είναι να υπάρχει μέτρο.

  Επίσης καλόν είναι αντί να ασχολούμεθα

  με τις κάλτσες του Μέλμπεργκ και την φούστα του Τζιμπρίλ

  να συνεχίζουμε να ασχολούμεθα με τα πραγματικά ζητήματα της χώρας.

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ tripto 22/02/2011 16:35:54

   Δε νομίζω ότι είναι θέμα βάζελου, ή γαύρου.
   Εδώ πραγματικά το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει καταντήσει ξεφτίλα...
   Δεν τα έχει κανείς με τον Ολυμπιακό, σαν έμβλημα, σαν φανέλα, σαν ό, τι άλλο θες...
   Αλλά με μια νοοτροπία πολύ κακή που κατά τη γνώμη μου υπονομεύει και τον ίδιο τον Ολυμπιακό.
   Είναι ίσως η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.
   Αλλά βρε αδερφέ, 14 πρωταθλήματα σε 16 χρόνια;;;;
   Πάντως έχεις απόλυτο δίκιο, πως πρέπει να ασχοληθούμε με άλλα πιο σοβαρά προβλήματα.
   Εδώ πάνε να μας φτωχοποιήσουν αγρίως, να αποσαθρώσουν το κοινωνικό ιστό και εμείς τους ανεχόμαστε να μας δουλεύουν...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιώργος Μεσσηνία 22/02/2011 19:02:15

    Γιώργο,
    Ο Παναθηναϊκός του Γιαννακόπουλου,πόσα πρωταθλήματα πήρε στο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια;
    Αλλά ξέχασα: οταν παίρνει πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, το παίρνει επειδή έχει καλύτερη ομάδα!
    Ο Ολυμπιακός, επειδή είχε καλύτερη....παράγκα!

    • Γιώργος Μεσσηνία avatar
     Γιώργος Μεσσηνία @ Κώστας Ροδινός 22/02/2011 19:20:25

     Δεν το εξετάζω έτσι, απλά ο ολυμπιακός και ο παναθηναϊκός -οι μπασκετικοί- έχουν φανταστικές ευρωπαϊκές πορείες, οπότε αξίζουν να πάιρνουν και τη μερίδα του λέοντος στους εγχώριους τίτλους βάσει των δυνατοτήτων τους.
     Στο ποδόσφαιρο Κώστα, με ενοχλεί το γκαγκστερικό του πράγματος. Για παράδειγμα, ήταν ανόητο να χάσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα στα "χαρτιά" το 2008, και το ξαναλέω...
     Όταν λέγεσαι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και έχεις διαχρονικά παίχτες τύπου Ζιοβάνι, Γκαλέτι, Καρεμπέ, Ζάχοβιτσ, Καραπιάλη κλπ.. κλπ..., δεν χρειάζεται να καταφευγεις σε τέτοια ακραία μέσα για να πάρεις τίτλους ,αφού έτσι και αλλιώς θα εξασφάλιζες τους περισσότερους και χωρίς να εκθέτεις την ποιότητά σου.
     Όλη αυτή η κατάσταση, προδίδει αμηχανία, και αδικεί τον ολυμπιακό το ξαναλέω!
     Έχει το πιο σύγχρονο ελληνικό γήπεδο, ρευστο να κυλάει, παίχτες φοβερούς (βλ. Μιραλάς) ,γιατί να καταφεύγει σε τέτοιες μ@κακίες;;;
     Δεν ξέρω τόσο για το μπάσκετ, είμαι ποδοσφαιρόφιλος, αν οι Γιαννακόπουλοι, κάνουν παρόμοιες ιστορίες, πάω "πάσο", δεν το ξέρω.
     Πάντως δεν μιλάω ομαδικά τώρα, αλλά με βάση αυτό που βλέπω.

    • Αντάμ Παπαντάμ avatar
     Αντάμ Παπαντάμ @ Κώστας Ροδινός 22/02/2011 20:00:09

     Παραμάγαζο του Ολυμπιακού δεν είναι η΄πόλη σου η ΞΑΝΘΗ κ.ΡΟΔΙΝΕ

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Αντάμ Παπαντάμ 22/02/2011 22:23:40

      Η Ξάνθη είναι κούκλα, αλλά εγώ είμαι από το Διδυμότειχο.

    • ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
     ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ @ Κώστας Ροδινός 22/02/2011 20:44:45

     Ασφαλώς τα παίρνει στο μπάσκετ ο ΠΑΟ επειδή έχει καλύτερη ομάδα. Βάσει των 5 ευρωπαικών τίτλων είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης την τελευταία 15ετία. Έπειτα έχει τον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης, όταν εσείς είχατε το Ζούρο και το Γιαννάκη κε Ροδινέ. Μα, όλοι οι γάβροι να΄ναι ίδιοι; ένεση σας κάνουν κε Ροδινέ;

     • Φυγόκεντρος avatar
      Φυγόκεντρος @ ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 22/02/2011 22:58:11

      Αν ξεφύγει από τη γαβρίλα ο Αντώνης, πράγμα δύσκολο, τότε έχουμε κάποια ελπίδα σαν έθνος.

     • Μικρός Οδυσσέας avatar
      Μικρός Οδυσσέας @ ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 22/02/2011 23:02:37

      Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω συμψηφισμούς. Μη το δεις έτσι. Η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟ είναι εξαιρετική, εδώ και χρόνια. Αλλά:
      1. Μπαρτσελόνα-ΠΑΟ 1996 καλάθι που δεν μέτρησε της Μπάρτσα.
      2. Τη χρονιά του Γκέρσον: ο Διαμαντίδης τρακάρει τον Πεν στα 3 δεύτερα με τον ΠΑΟ στο +1, φάουλ δεν δίνεται ποτέ.΄
      Στις ενέσεις πέφτουμε όλοι, άστα, παλιμπαιδισμός

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/02/2011 15:56:03

  Χουντα-Γυψος-Τσοντα-Ποδοσφαιρο...

  Μην σωσουν και παιξουν. Ως γαυρος ειμαι αηδιασμενος. Ας τους ριξουν ολους στη Β Εθνικη.. η Λιβερπουλ τι ηταν?? χειροτερη ομαδα?? ως εδω. αμαν με τα ποδοσφαιρα.

  ΠΠ

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/02/2011 19:14:58

   Κι όμως εκεί διοχετεύουμε τη δυσαρέσκεια μας

 3. sawas avatar
  sawas 22/02/2011 16:10:40

  Το έγραψα σε άλλο άρθρο.....

  “We have to get the game cleaned up from this hooliganism at home and then perhaps we shall be able to go overseas again”
  Thatcher

  ....λύσεις υπήρχαν

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ sawas 22/02/2011 19:13:14

   Ναι αλλά αν θυμάμαι καλά είχε προηγηθεί το Χέιζελ.

   • sawas avatar
    sawas @ Μικρός Οδυσσέας 22/02/2011 21:05:12

    Ακριβώς....μήπως πρέπει να περιμένουμε να συμβεί κάτι παρόμοιο στα ελληνικά γήπεδα? Η μας αρκεί αυτή η κατάντια εφόσον δεν υπάρχουν άψυχα κορμιά σωριασμένα?

    Τελικά πρέπει να "κλάψουμε" για να μάθουμε?

 4. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 22/02/2011 16:12:06

  Οι παράγοντες προσπαθούν να ελέγξουν το σύστημα και κάθε χρονιά (πλέον) απολαμβάνουμε ένα διαφορετικό συσχετισμό δυνάμεων.

  Ποιοι παράγοντες 'προσπαθούν' να ελέγξουν το σύστημα; Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αυτοί που παίρνουν τα πρωταθλήματα παίζουν, διαχρονικά, καλύτερα στην Ευρώπη από τις ομάδες που δεν παίρνουν τα πρωταθλήματα. Σε όλες. Μόνο στην Ελλάδα δεν μπορεί ο πρωταθλητής να επιβεβαιώσει εκτός συνόρων ότι είναι όντως ο καλύτερος. Και μάλιστα σε διάστημα δεκαπενταετίας. Άλλο ένα παράδειγμα της ελληνικής, ή μάλλον ελλαδικής, μοναδικότητας.
  Οπότε μάλλον κάποιοι ελέγχουν ήδη το σύστημα.

  'Τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού είναι σαν τα δώρα του Άι Βασίλη. Χαίρεσαι που τα πήρες αλλά ξέρεις ότι τα αγόρασε ο μπαμπάς.'

  • factorx avatar
   factorx @ Δημήτρης 22/02/2011 16:15:21

   το ιδιο λέτε

 5. Enjoy Capitalism avatar
  Enjoy Capitalism 22/02/2011 16:12:10

  Απορώ που ασχολείστε με κρατικο-διαπλεκόμενες (και φυσικά καταχρεωμένες) Α.Ε ακόμα.....

  Σε ευνομούμενες κοινωνίες η Αγορά θα είχε δώσει την σωστή λύση ... αμείλικτα!

 6. Kennan avatar
  Kennan 22/02/2011 16:17:38

  Σε πειθαρχικές διώξεις εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Τάσου Μητρόπουλου και της ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Εμμανουήλ Αντωνακάκης, για τα όσα συνέβησαν στο «Καραϊσκάκη» στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

  Τα επεισόδια χαρακτηρίζονται ευρείας κλίμακας και όχι εκτεταμένα, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να κινδυνεύουν με τιμωρία δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών

 7. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 22/02/2011 16:28:06

  Στα παρακάτω βάλτε ότι χρώμα θέλετε. Το ίδιο κάνει.

  Τι νόημα έχουν όλα αυτά όταν ξέρεις ότι το ντου ήταν προσχεδιασμένο (από την αρχή της εβδομάδας το ξέραμε στο λιμάνι), όταν "κατεβαίνουν" Σέρβοι "μαχητές" με πληρωμένα έξοδα διαμονής και έξτρα χαρτζιλίκι για να ενισχύσουν τους έλληνες "αδελφούς", όταν τα "ραντεβού" του θανάτου κλείνονται τηλεφωνικά εις γνώση των υπευθύνων των συνδέσμων (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε), όταν η νομική υπηρεσία της κάθε ΠΑΕ τρέχει να καλύψει τους στρατιώτες της μετά από τυχόν συλλήψεις, όταν πάρα πολλοί τυχάρπαστοι συνδεσμίτες απέκτησαν περιουσίες από το πουθενά, όταν η προτεραιότητα για την αγορά εισητηρίων καθορίζεται από το πόσο βεβαρυμένο είναι το ποινικό μητρώο και από το πόσα κιλά πάγκο σηκώνει ο υποψήφιος ( δεν κάνω πλάκα), όταν αυτοί οι τύποι που αποτελούν υποψία ανθρώπου (και είναι ντροπή να τους αποκαλούμε ζώα), χαπακωμένοι δε βλέπουν τίποτα μπροστά τους παρά μόνο το πως θα πλακωθούν, όταν τα γραφεία πολλών συνδέσμων θυμίζουν γιάφκες, όταν αφελή παιδάκια χτυπάνε την ένεση του οπαδισμού για μια φανέλα που δε σημαίνει τίποτα. Άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε τίποτα και που "νικάνε" μέσω του ιδρώτα άλλων και έχουν την ψευδαίσθηση ότι συνεισφέρουν στη "νίκη" είτε γιατί ουρλιάζουν στην εξέδρα, είτε γιατί πλακώνουν τους αντιπάλους στο ξύλο, είτε γιατί "ακολυθούν" όπου πάει η ομάδα. Καλά κάνει και τους ξεσκίζει η κάθε τρόικα και οι κάθε εξουσία. Δεν αξίζουν να είναι ελεύθεροι αφού για την ομαδάρα τους είναι έτοιμοι να βγουν στο δρόμο και να πλακωθούν με τον οποιονδήποτε ενώ για την κακόμοιρη ανύπαρκτη ζωή τους δεν διαμαρτύρονται και υπομένουν τα πάντα. Ο οπαδισμός βασίζεται στην τυφλή πίστη και όπου υπάρχει τυφλή πίστη δεν υπάρχει νόηση. Δυστυχώς είναι πολλοί και αρκετοί είναι και κουστουμάτοι.
  Και για να μην έχουμε και ψευδαισθήσεις, τίποτα δε θα αλλάξει. Η συζήτηση θα κρατήσει λίγες μέρες ακόμα και μετά πάλι τα ίδια. και νεκρούς θα θρηνήσουμε και ντου θα ξαναγίνουν και ο ισχυρός - όποιος κι αν είναι αυτός - θα χρησιμοποιήσει την ισχύ του προς όφελός του. Όσο δεν αλλάζει η παιδεία μας και δεν χαλινώνονται οι ανθρώπινες αδυναμίες μέσω του νόμου τα ίδια θα συμβούν στο μέλον.
  Όσο για μπάλλα, έχει κάθε Τρίτη και Τετάρτη. Δε μας λείπει...

  • Ένα Πρόβατο avatar
   Ένα Πρόβατο @ Γιάννης Φαίλτωρ 22/02/2011 20:02:02

   +++++

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Γιάννης Φαίλτωρ 22/02/2011 23:08:54

   Φαιλτόριους έσπασες τη σιωπή σου. Θα ήθελα πολύ να είχες άδικο αλλά φευ

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Μικρός Οδυσσέας 22/02/2011 23:56:46

    Ειλικρινά δεν ήθελα να σχολιάσω γιατί βαρέθηκα μια ζωή τα ίδια και τα ίδια. Αλλά ρε παιδί μου, να είναι η χώρα στην κατάσταση που είναι, να κόβονται μισθοί, η ανεργία να φουντώνει και αντί ο κόσμος να βγαίνει στο δρόμο για αυτά, τσακώνονται λυσσαλέα οι μισοί με τους άλλους μισούς για τη μπάλα και για τα συμφέροντα άλλων. Λες και θα κονομήσουν αυτοί και όχι ο κάθε Μαρινάκης. Ήμαρτον, που λέει και ξεδοντιάρης.

    ΥΓ.Αλήθεια, αυτός ο Μαρινάκης δεν είναι σαν ένας Μπέος με βαπόρια? (Ο οποίος Μπέος καθάρισε τον Τσιώλη γιατί είπε, λέει, καλά λόγια για τη Λάρισα. Ο δε Αγαπούλας στη Καβάλα προσλαμβάνει πρωί προπονητή και το απόγευμα τον διώχνει! Έλεος.)

 8. Α.Μ. avatar
  Α.Μ. 22/02/2011 16:52:06

  Εδώ ο κόσμος χάνετα και το ..γιονί χτενίζεται!
  Και μεταξύ μας.. και δυό αυγά τουρκίας! ....άμα λάχει να 'ούμε!

  Ποιός ασχολείται πλέον με το ελληνικό ποδόσφαιρο;
  Έχω να πάω σε μάτς (εξαίρεση η εθνική) από τότε που η ΑΕΚ νίκησε εκτός τον .. Εθνικό 3 - 1 στο Καραϊσκάκη (1985)
  Και ούτε την κόρη μου αφήνω να πάει με αυτά που βλέπω.
  (Άσε που μας βγήκε και βάζελος!.. εντελώς ξεφτίλα καταντήσαμε)

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Α.Μ. 22/02/2011 17:50:12

   Τα ίδια κι εγώ. (Από το 1994)

   • Μικρός Οδυσσέας avatar
    Μικρός Οδυσσέας @ Strange Attractor 22/02/2011 19:31:52

    Αφού μετά σε πιάσανε τα αρθριτικά

 9. Έρεβος avatar
  Έρεβος 22/02/2011 16:56:22

  Σε μεγάλο βαθμό τα ελληνικά πρωταθλήματα από 1η εθνική μέχρι τα ερασιτεχνικά έχουν γίνει άντρο και "πλυντήριο" όλου του υποκόσμου, των ψώνιων και της μαφίας της χώρας.

  Δεν γίνεται έτσι να αναπτυχθεί το παιγχνίδι. Απόδειξη το ότι η μεγαλειώδης επιτυχία του 2004 πήγε επί της ουσίας χαμένη ως προς τη δημιουργία υποδομών.

  Η διοίκηση και λειτουργία της σουπερ λίγκας πρέπει να περάσει απ'ευθείας στα χέρια της πολιτείας και συγκεκριμένα του υπουργείου αθλητισμού και δικαιοσύνης. Ιδίως όταν μάλιστα μέσω του στοιχήματος παίζεται τόσο πολύ χρήμα αυτό γίνεται επιτακτικό.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Έρεβος 22/02/2011 17:49:18

   +10000

 10. Wolf avatar
  Wolf 22/02/2011 17:35:29

  Το ποδόσφαιρο λένε είναι το όπιο του λαού.
  Ειναι μόνο αυτό?
  Πλέον είναι και μια πολυ δυνατή πηγή χειραγώγησης, εκμετάλευσης, πίεσης και φυσικά διακίνησης εκατομμυρίων χρημάτων.
  Τα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη των φιλάθλων μέσα από τους οπαδούς είναι τεράστια.
  Οι πολιτικοί χρησιμοποιούν τους οπαδους για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Όλως τυχαίως τα μεγάλα παρατράγουδα στο ποδόσφαιρο, συμβαίνουν όταν υπάρχουν μεγάλα ανοιχτα πολιτικά θέματα. Ως δια μαγείας!!! Ω τι σύμπτωση.
  Οι επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου εκτός απο το να κερδίζουν χρήματα -που δύσκολα κερδίζουν πια- χρησιμοποιούν τις ομάδες και τους οπαδούς -συνειδητά μιλάω για οπάδους και όχι για φιλάθλους- ως μοχλό πίεσης για άλλες τους δραστηριότητες επιχειρηματικές και φυσικά για πιέση στους πολιτικούς. Κάποιοι ενδιάμεσοι, βλέπε φανατικοι ηγετες εξεδρών, τρωνε μερικά ψίχουλα δεξια και αριστερά, νομίζοντας ότι έχουν εξουσία στα χέρια τους και αναγνωρισιμότητα, χωρίς όμως να αντιλαμβάνονται ότι είναι μαριονέτες σε χέρια άλλων.
  Όλο αυτό είναι το σκηνικό που εξελίσεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
  Κάποιοι φίλοι του αθλήματος μακριά απ όλα αυτά, στεκόμαστε και παρακολουθούμε απλά τις αγαπημένες μας ομάδες από τον καναπέ του σπιτίου μας, τρώγωντας πίτσες και πίνοντας μπύρες, ενω παράλληλα έχουμε σταματήσει να πηγαίνουμε στο γήπεδο, γιατί δε θέλουμε τον εαυτό μας στο ίδιο κάδρο με όλα εκείνα τα τυπάκια που συνθέτουν το σκηνικό που είδαμε προχθές στο ντέρμπυ.
  Συμφωνώ μαζί σου Μικρέ Οδυσσέα.

  • Wolf avatar
   Wolf @ Wolf 22/02/2011 17:39:17

   Α, και μη ξεχνάμε το πάρτι που γίνετε με τα στοιχήματα για τα αποτελέσματα του κάθε αγώνα. Εκεί είναι πολύ χοντρό το παιχνίδι. Και απο πίσω βρίσκονται κάθε καρυδιάς καρύδι. Όλοι οι προηγούμενοι που αναφέραμε μαζί βέβαια με τους έγκριτους δημοσιογράφους του χώρου και όχι μόνο.

   • Μικρός Οδυσσέας avatar
    Μικρός Οδυσσέας @ Wolf 22/02/2011 19:18:27

    Για τα στημένα η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη. Αφού συφμωνείς κι εσύ μαζί μου πάω για Πούλιτζερ χαχαχα

    • Wolf avatar
     Wolf @ Μικρός Οδυσσέας 22/02/2011 23:28:01

     Ξύνεσαι στου τσοπάνου τη μαγκούρα ...μου φαίνεται!!!

     • Μικρός Οδυσσέας avatar
      Μικρός Οδυσσέας @ Wolf 23/02/2011 12:54:00

      Και λύκος και τσοπάνης? Δεν παίζεσαι

 11. FERAIOS avatar
  FERAIOS 22/02/2011 17:47:17

  ΤΟ ΠΟΚ(ΠΑΟ-ΟΣΦΠ-ΑΕΚ) έπαιρνε την μερίδα του λέοντος σε τίτλους με την αξία του ή την βοήθεια διατητών..το πράγμα άλλαξε με τον Κόκκαλη,την παράγκα,το τβι ματζικ,τον Τσουκαλά, την δημιουργία της ομάδας του δημοσίου και της χουντοποίησης του ποδοσφαίρου.Καλόμαθαν οι φίλοι του οσφπ και είχαμε τους νέους χούλιγκαν με γραβάτες,μαυρογυαλούρους πολιτικάντηδες που χαζογελούσαν δίπλα στον θείο Σωκράτη για ψηφαλάκια
  αλλά και ψευτοδιανοούμενους που μπέρδευαν το κόκκινο της ανθρώπινης απελευθέρωσης με την φανέλα του οσφπ.Του χάρισαν δημόσιο στάδιο στερώντας απο τον Πειραιά χώρο άθλησης και άφηναν ασύδοτες τις ορδές της θ.7.Ε τον αθωώναν όταν η 7 οργίαζε στην ν.σμύρνη και του έδιναν τίτλο στα χαρτιά.Ο Μαρινάκης και το σύστημα οσφπ προσπαθεί να επαναλάβει τα κατορθώματα του γιού του Πέτρου(από ρόδι βγαίνει αγκάθι) και τις συνταγές του,εδώ η τραγωδία επαναλαμβάνεται ως κωμικοτραγικό δρώμενο σε μιά κοινωνία που στενάζει κάτω από την μπότα του μνημόνιου και της φτώχειας για τα λαϊκά στρώματα.Ίσως είναι ευκαιρία να σπάσει το απόστημα της καφρίλας της μισαλλοδοξίας και του κουτσαβακισμού και να ξαναδούμε λίγο μπάλα όπως τότε που έπαιρναν τίτλους ο παοκ,η λαρισα,ο ηρακλής,ο άρης.
  Οι φίλοι όλων των ομάδων ας βοηθήσουν και ας απομωνόσουν τα παπαγαλάκια που τόσα χρόνια τάϊσε ο θείος και το συστημά του...

  • Θησειώτης avatar
   Θησειώτης @ FERAIOS 22/02/2011 19:17:20

   Μια μικρή διόρθωση:
   Θύρα Λ7

  • zackii avatar
   zackii @ FERAIOS 22/02/2011 21:20:09

   Δεν κατάλαβες...αυτά έγιναν με δις του ΘΕΙΟΥ. Αν θυμάται κανείς είχε βγει μιά λίστα με ποιούς κέρδισαν πόσα στο...στοίχημα. Η λίστα έπαιξε 1-2 μέρες και εξαφανίστηκε ως διά μαγείας. Έκπληξη? Οι 2 πρώτες θέσεις της λίστας μαντέψτε ...Τσουκαλάς - ο αρχηγός των ταγμάτων εφόδου- 2 δις δραχμές. Ο Σωτηρακόπουλος του SPORT FM 700.000.000 δραχμές. Βουλωμένο ..γράμμα διάβαζαν. Η λίστα είχε και καμμιά εικοσαριά άλλους. Θυμάμαι αυτούς τους 2 πέραν πάσης αμφιβολίας. Από εκεί και πέρα τι θέλετε?

   • Μικρός Οδυσσέας avatar
    Μικρός Οδυσσέας @ zackii 22/02/2011 23:05:46

    Το ποσό του Σωτηρακόπουλου ήταν το 1/6 από αυτό που λες και ναι το έβγαλε γιατί είναι τεράστιος παίκτης του στοιχήματος ως άριστος γνώστης του αθλήματος

 12. Nikos avatar
  Nikos 22/02/2011 18:16:59

  Οι ίδιες «παρέες» που ελέγχουν την οικονομία και την πολιτική ελέγχουν και το Ελληνικό ποδόσφαιρο...
  Όποιος θέλει να βρει τι φταίει για τα μαύρα χάλια μας σαν Χώρα ας ξεκινήσει να διαβάζει αθλητικές εφημερίδες ;)

 13. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ avatar
  ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 22/02/2011 18:29:42

  Τίποτα απ' όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνει. Το ελληνικό ποδόσφαιρο (ειδικά στη συγκεκριμένη "επαγγελματική" του μορφή) είναι η χαρά τής εξουσίας. Πρώτα σε κάνουν οπαδό και μετά σε κάνουν ότι θέλουν, σού κόβουν τούς μισθούς, σε αφήνουν απλήρωτο, σε απολύουν, και δεν τρέχει κάστανο, ας είναι καλά η Κυριακή...

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 22/02/2011 19:22:16

   Ποια Κυριακή? Κάθε μέρα σχεδόν έχει μπάλα. Ξένα πρωταθλήματα, Τσου-λου, Γιουρόπα ότι θες. Για τους πιο κουλτουριάρηδες έχει και Ευρωλίγκα στο μπάσκετ

 14. zame avatar
  zame 22/02/2011 18:50:56

  *5ετης αποκλεισμος...χαλαρα...
  *Αμαν ρε μεγαλε που το- παραβαζελισανε- μηπως θα πρεπει να" καθαρισει το τοπιο" με κανα δυο αγωνιστηκες..?
  Ξερεις μου θυμιζεις εντονα το επισοδειο με τα ΣΚΑΓΙΑ στην πλατη του τερματοφυλακα...που τις επομενες μερες οποιος πηγαινε να το αναφερει..τον διακοπτανε & του αφαιρουσαν τον λογο..ειμαι αυτηκοος μαρτυρας σε αθλητικες εκπομπες της ΕΡΑ...
  * εκεινα τα 11 δις που ΧΑΡΙΣΕ ο Μητσοτακης ...εδωσαν την διαπιστευση..γιατην σημερινη καταντια ενος απο τα μεγαλυτερα επαγγελματικα ποδοσφ. σωματια...που σαφως εφερε μιμιτες & οπαδους στο -ΚΟΚΑΛΙΣΤΑΝ-..(αληθεια με τοσαΧΡΗΜΑΤΑ &ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ποια ειναι η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ αυτου του "μεγαλου" συλογου ?
  5ετης ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ.. (προς περισυλογη)...& ξαναελα με τον κηδεμονα σου.

  • tripto avatar
   tripto @ zame 23/02/2011 11:31:12

   να έλθω με τον ληδεμόνα μου στο λεβέντικο ΟΑΚΑ με τα κομμένα δάκτυλα
   ή στο ηρωικό (μπασκετ) ΟΑΚΑ με τους γδαρμένους καλαθοσφαιριστές?
   άσε μας ρε φίλε

 15. xriteo avatar
  xriteo 22/02/2011 19:57:49

  ki ekei pou htan pethamenoi oi polymetoxoikoi b eskasan mythhhhhh

 16. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 22/02/2011 23:53:34

  Πέρα από το οπαδιλίκι που βγάζουν διάφοροι, δεν υπάρχει κάποιος σύμβουλος του κ. Σαμαρά να του πει ότι πρέπει να πάρει θέση για αυτά που είδε να γίνονται μπροστά στα μάτια του και να πει τα πράγματα με το όνομά τους ; Το να καταδικάσεις τη βία και τα ψευτονταηλίκια δεν σημαίνει ότι θα σε παρεξηγήσουν οι οπαδοί της ομάδας σου. Η σιωπή αυτή είναι για πολλούς ακατανόητη και πρέπει να δείτε το θέμα αυτό πιο σοβαρά - όσο κι αν δεν είναι το μείζον στα τόσα προβλήματα που ταλανίζουν τη κοινωνία μας.

 17. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 23/02/2011 00:20:46

  Έχω διαγράψει από πολλού το ποδόσφαιρο. Δεν περιμένω κανένα κίνημα.

 18. ΄Γιωργος avatar
  ΄Γιωργος 23/02/2011 03:49:26

  Το πρόβλημα είναι ότι ο σαπιοκοιλιάς δεν είναι παρακράτος, αλλά κράτος. Ενα κράτος που κρύβει απάτη, που φτάνει στον γνωστό αγριορωμηό (Το κούρεμα). Οι χυδαίοι, ανίεροι πανηγυρισμοί των λοβοτομημένων γαύρων, είναι σαν τις εφιαλτικές, ποντικίσιες
  φωνίτσες του Βερεμή και των ροζ εξαμβλωμάτων που νομίζουν ότι κυριαρχουν.

 19. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 23/02/2011 16:08:06

  Οι ομοιότητες των δύο αιωνίων με τα δύο μεγάλα κόμματα είναι πρόδηλες. Στα χρώματα, όμως, πάνε χιαστί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.