24/08/2009 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάτω τα χέρια σας, σύντροφοι, από τον ΠερικλήΤου ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΤΣΗ

Να ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής δύο τινά, χρήσιμα ίσως, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει αύριο:

Πρώτον: Ο Περικλής Κοροβέσης, που δεν κιότεψε ποτέ στη ζωή του (έμεινε αλύγιστος σε πολύ δυσκολότερα, για να τον κάμψουν τώρα οι συντροφικοί εκβιασμοί, οι λοιδορίες και οι απειλές), δεν είναι μόνος και ευάλωτος. Και δεν προσφέρεται για αποδιοπομπαίος τράγος, μπας και περισωθεί κάτι από τη συνοχή μιας ημιδιαλυμένης παράταξης, που τρώει τις σάρκες της με την εσωστρέφεια.

Και δεύτερον: Καμιά κομματική ηγεσία και κανένα κομματικό όργανο δεν νομιμοποιούνται να αξιώνουν ιταμά δηλώσεις μετανοίας και την παραίτησή του. Ο «πληβείος της Βουλής», όπως εύστοχα απεκλήθη με τα «πόθεν έσχες», δεν έχει εκκολαφθεί σε δοκιμαστικό σωλήνα κομματικού μηχανισμού: κατέκτησε την κοινωνική καταξίωση. Βγήκε βουλευτής με μοναδικές δαπάνες 130 ευρώ σε κεράσματα με τσίπουρο. Δεν πριμοδοτήθηκε από τον μηχανισμό του «Συνασπισμού», που είναι ολοφάνερο ότι «δεν τον πάει» (παραείναι αντικομφορμιστής, με ομολογημένες αδυναμίες και πάθη, ελευθερόφρων και ελευθερόστομος, που για καμιά σκοπιμότητα δεν θα κρύψει την αλήθεια) και νομίζει τώρα ότι βρήκε την ευκαιρία να γλιτώσει απ' αυτόν.

Σε πείσμα των κομματικών μηχανισμών, τον συγγραφέα των «Ανθρωποφυλάκων» έστειλαν στη Βουλή (όπου και τους εκπροσωπεί επαξίως) εκείνοι από το μέγα πλήθος των ανέντακτων της Αριστεράς, που τον θεωρούν άνθρωπό τους, τον αγαπούν και τον εμπιστεύονται.

Για μένα, ο Περικλής είναι από τους εντιμότερους Ελληνες και τους αγνότερους αγωνιστές της Αριστεράς, που δεν υπήρξε και ευτυχώς δεν θα γίνει ούτε κομματικός γραφειοκράτης ούτε εξουσιομανής ούτε κατ' επάγγελμα πολιτικός και ούτε βέβαια πολιτικάντης.

Πορεύομαι, επί μισόν αιώνα, πλάι του και καμαρώνω -παρ'ότι κάπου κάπου διαφωνώ με πολιτικές θέσεις και επιλογές του.

Συνυπεύθυνος νιώθω για όλον αυτό τον ορυμαγδό, που ξεσηκώθηκε εναντίον του -και θα 'ταν καλό να βάλουν ορισμένοι αδιάντροποι χαλινάρι στη γλώσσα τους. Δικό μου κείμενο, που ο σεμνός και τολμητίας διανοητής Κώστας Μπέης θεώρησε αδιανόητο να μένει αναπάντητο, «ανακύκλωσε» ο Περικλής -όπως έγραψε προχθές στην «Ε». Γι' αυτές τις «κουταμάρες, μπαρούφες και κουβέντες του καφενέ», κατά τον αμετροεπή Στάθη, πρόκειται.

Επειδή πολλοί το επικαλούνται κατά πως τους βολεύει και ελάχιστοι φαίνεται να το έχουν διαβάσει, παραθέτω κατά λέξη το επίμαχο απόσπασμα άρθρου μου (13-07-09) σ' αυτές τις στήλες:

«... Οι δραστηριότητες της "Ζίμενς" στη χώρα μας έχουν μια εξόχως ενδιαφέρουσα προϊστορία διάστικτη από σκανδαλωδώς χαριστικές πολιτικές ενέργειες. Η κορυφαία το 1990: Η τότε "οικουμενική" κυβέρνηση του Ξεν. Ζολώτα απεφάσισε να ακυρώσει διεθνή διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, που έβαινε προς προκλητικά χαριστική κατακύρωση στη "Ζίμενς" σε σύμπραξη με την Intracom του Σωκ. Κόκκαλη και να προκηρύξει νέο. Και ξαφνικά παρενέβησαν από κοινού οι τρεις πολιτικοί ηγέτες (Αν. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκης και Χ. Φλωράκης) ανέτρεψαν πραξικοπηματικά την κυβερνητική απόφαση και η κατακύρωση ολοκληρώθηκε -ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για τη συναινετική διαπλοκή και όσα έκτοτε ακολούθησαν. Ανεπιβεβαίωτες φήμες, που ουδέποτε διερευνήθηκαν, προσδιόριζαν τότε τη "μίζα" σε δύο δισ. δρχ. για το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, άλλα τόσα για τη Ν.Δ. και ένα δισ. για τον ενιαίο τότε "Συνασπισμό". Ποια είναι η όλη αλήθεια, ο Θεός κι η ψυχή τους. Το απολύτως βέβαιο και εύγλωττο είναι το πολιτικά ομόθυμο αρχηγικό πραξικόπημα...».

Απ' όλα αυτά, οι καλοθελητές των ΜΜΕ, και οι κραυγές της συνασπισμένης οργής απομόνωσαν σαν ισχυρισμό του Κοροβέση ότι και η Αριστερά πήρε «μίζες» από τη «Ζίμενς». Ούτε λέξη για το αρχηγικό πραξικόπημα, που συνιστά απτό και μέγα πολιτικό σκάνδαλο. Και πουθενά, βέβαια, το όνομα του Σωκ. Κόκκαλη...

Θα προσθέσω σήμερα ότι προσπάθησα τότε να διασταυρώσω αυτές τις «ανεπιβεβαίωτες φήμες».

Ο Κων. Μητσοτάκης αρκέστηκε να μου πει ότι ήταν επιτακτικά αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός του ΟΤΕ και ότι η κυβέρνηση Ζολώτα κωλυσιεργούσε. Λέξη για τη «μίζα».

Ο Χαρ. Φλωράκης, με τον οποίο είχα τότε πολύ καλές σχέσεις (όσο κι αν ανατριχιάσουν κάποιοι στον «Ριζοσπάστη» που με ανεβοκατεβάζουν προβοκάτορα, μου είχε προτείνει, με προξενητή τον Μίμη Ανδρουλάκη, να αναλάβω τη διεύθυνση απογευματινής «μετωπικής» εφημερίδας) αντέδρασε γελώντας, όταν τον ρώτησα αν ο «Συνασπισμός» το τσέπωσε το ένα δισ. «Και σαν χωρατό είναι κακό, Γιώργη...». «Τόσο χωρατό, καπετάνιε, όσο και το ότι ο Κόκκαλης ενισχύει το κόμμα;», αντέτεινα. Σοβάρεψε απότομα και ξεστράτισε την κουβέντα.

Τον Αν. Παπανδρέου λυπόμουν να τον στενοχωρήσω κι άλλο, έτσι όπως ήταν πια ερείπιο με τη Δήμητρα Λιάνη (και κουστωδία υπουργών) να τον σέρνει στην Παναγία Σουμελά και στην Τήνο -ώσπου να του φέρει τον πατέρα Εφραίμ στο μέγαρο Μαξίμου για να τον σώσει...

Θέλουν τώρα να πιστέψουμε ότι το αρχηγικό πραξικόπημα έγινε μόνο και μόνο για το καλό του ΟΤΕ (και της... πατρίδας!) και να δεχθούμε ότι ήταν ανίκανος ο αείμνηστος Ξεν. Ζολώτας, που αρνήθηκε με σθένος να συνδέσει το όνομά του με ένα τεράστιο σκάνδαλο; Ε, όχι...

Οτι βγάζει «σκελετούς από τα ντουλάπια» κατηγορεί τον Κοροβέση ο διευθυντής της «Αυγής» Ν. Φίλης με την επιλεκτική μνήμη (θυμίζει λ.χ. ότι το 1989 «η ΕΑΡ δεν πήρε άδεια ραδιοφωνικού σταθμού», δεν θυμάται, όμως, ότι είναι δικό της πόνημα ο άθλιος νόμος, που εκχωρεί προνομιακά την ιδιωτική ραδιοτηλεόραση στους, κατά τον πρωθυπουργό, «νταβατζήδες»...).

Αλλά το σκάνδαλο της «Ζίμενς», που ταλανίζει τώρα τον τόπο, δεν ήρθε ουρανοκατέβατο. Διαχρονικό είναι, με τις καταβολές του και στο αρχηγικό πραξικόπημα. Στο περίφημο πόρισμά του (Ιούνιος 1995), που το 'φαγε η μαρμάγκα, ο εισαγγελέας Γ. Ζορμπάς καταλόγιζε σωρηδόν «κακουργηματικές απάτες εις βάρος του Δημοσίου» στις συμβάσεις του ΟΤΕ από το 1989-1994 με μόνιμο ευνοημένο τον Σωκ. Κόκκαλη, που θα πρέπει να έκανε λιανά στους τότε συνεταίρους του «Ζίμενς» και «Ερικσον» τι εννοεί όταν λέει ότι «στην Ελλάδα όλα έχουν την τιμή τους».

Ολα αυτά θάφτηκαν σε διάτρητα δικαστικά απαλλακτικά βουλεύματα, βολικά για την πολιτική ηγεσία (της Αριστεράς περιλαμβανομένης) που δεν επιζητεί τη διερεύνησή τους γιατί δεν θα 'μενε τίποτα όρθιο σ' αυτόν τον τόπο. Με κατ' εξοχήν υπεύθυνα, βεβαίως, τα κόμματα εξουσίας που υπέγραψαν και τις σκανδαλώδεις σύμβασεις.

Και το τελευταίο, ελλείψει χώρου: Μωρές παρθένες αποκαλεί χλευαστικά το «ΒΗΜΑ» (20-08-09) τα κόμματα και τα στελέχη της Αριστεράς με «τη δήθεν οργισμένη αντίδραση στις αναφορές Κοροβέση».

Διότι ξέρει ότι (και) η Αριστερά παλαιόθεν δεν υπήρξε εκλεκτική στους χρηματοδότες της: Η χούντα λ.χ. βρήκε στα αρχεία της ΕΔΑ να τη χρηματοδοτούν και μεγαλοκαπιταλιστές, όπως ο Στρ. Ανδρεάδης, ο Γερ. Πλυτάς κ.ά. Και ο Τσαουσέσκου δεν ήταν λιγότερο δυνάστης, επειδή ενίσχυε ώς το δραματικό τέλος του την «ανανεωτική» ελληνική Αριστερά. Από πρώτο χέρι τα ξέρει αυτά και ο Λ. Κύρκος, που είναι κρίμα να εκτίθεται με όσα λέει για «ιλιγγιώδεις ανοησίες» και «βδελυρά παραμύθια»...

Για το επιδεινούμενο χάλι της ανανεωτικής Αριστεράς φταίνε πρωτίστως οι πολιτικές και πρακτικές της, που την εξομοιώνουν στη συνείδηση του πολίτη με τα άλλα κόμματα -και στη γάγγραινα της πολιτικής διαφθοράς.

Και όχι, ασφαλώς, οι ανυπότακτοι και ελευθερόστομοι Κοροβέσηδες, που πονούν γι' αυτή την κατάντια. Και αγωνιούν και αγωνίζονται για μιαν Αριστερά απαντοχή του πολίτη, η οποία θα λάμπει πραγματικά για το ήθος της και θα ξαναγίνει το αλάτι της Γης. Οι Κοροβέσηδες, που επιμένουν ότι μόνον η αλήθεια είναι επαναστατική και μια ζωή έχουν μάθει να υπηρετούν αρχές και όχι συγκυριακές σκοπιμότητες. Με όποιο τίμημα...

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=75596

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 24/08/2009 20:32:12

  Επιμένει ο Κοροβέσης


  Ο Π. Κοροβέσης επιμένει και θα επιμείνει στις θέσεις του και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αύριο, όπου θα κριθεί και η παραμονή του ή όχι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του συμμαχικού σχήματος της Αριστεράς.
  «Γιατί οι δύο ηγέτες της Αριστεράς, Φλωράκης και Κύρκος, απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ;» «Δεν μίλησα για "μίζες της Αριστεράς", αλλά έδωσα μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Και πρωτίστως η τότε ηγεσία της Αριστεράς (σ.σ. εννοεί του ενιαίου Συνασπισμού του 1990) έχει αποδεδειγμένες ευθύνες», είπε στην «Αυγή», σε συνέντευξη που έδωσε, τηρώντας κατά γράμμα την αρχική του θέση.
  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να πει ότι «μπορεί να υπάρξει ΣΥΡΙΖΑ με διαλυμένο ΣΥΝ, όπως μπορεί να υπάρξει ΣΥΝ με διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Παράλληλα, όμως, έκρινε ότι είναι πιο σημαντικό το ερώτημα «πώς θα μπορέσει να γίνει μία ανασύνθεση της Αριστεράς με μια φυγή προς το μέλλον». Ο ίδιος επανέλαβε ότι κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν του έχει ζητήσει να παραιτηθεί. «Οτι ακούω να λένε για μένα το ακούω από τα μίντια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 2. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 24/08/2009 21:04:41

  Να αγιάσει ο στόμας του Βότση!
  Επιτέλους κάποιος μίλησε!

  • occultist avatar
   occultist @ Γιωργος Χ 24/08/2009 21:23:59

   @Γιωργος Χ says:
   ""Επιτέλους κάποιος μίλησε!""
   Το ζητούμενο είναι αν αυτοί που έπρεπε να τα ακούσουν, τα άκουσαν.

   • Γιωργος Χ avatar
    Γιωργος Χ @ occultist 24/08/2009 22:06:22

    Πωωωως βέβαια, άμα κρίνω από το Κώμα και τον σ. Λεωνίδα, όλοι κάνουν τον γλυκό ήχο της πάπαις...

 3. ataktos avatar
  ataktos 24/08/2009 22:19:54

  Κάπως έτσι είναι …..

 4. Μάρκος avatar
  Μάρκος 24/08/2009 22:36:53

  Προφανώς, εκτός από τον Περικλή, άρχισε να πίνει και ο Βότσης. Δηλαδή το ότι η οικουμενική συκγροτήθηκε για να διαλυθεί ούτως η άλλως τον Μάρτιο του 1990, αφού δεν θα μπορούσε να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν το ξέρει ο Βότσης; Και ανακάλυψε "πραξικόπημα"; Στα υπόλοιπα για τον Σωκράτη έχει δίκιο, αλλά άλλο το ένα κι άλλο το άλλο...
  Όσο για τον Κοροβέση, αμάν ρε παιδιά με το τι έκανε επί Χούντας. Δηλαδή μόνο αυτό έχει ως περγαμηνή; Χιλιάδες βασανίστηκαν επί Χούντας, αλλά δεν το ξέρουμε καν. Κι εμείς το μόνο που ξέρουμε για τον Κοροβέση είναι ότι βασανίστηκε επί Χούντας κι έγραψε τους Ανθρωποφύλακες. Ωραία. Ξεπεράστε το όμως...!

 5. ατακτος avatar
  ατακτος 24/08/2009 22:39:05

  http://www.youtube.com/watch?v=p7vouq7D-Jk&feature=related

 6. ατακτος avatar
  ατακτος 24/08/2009 22:42:26

  http://www.youtube.com/watch?v=mKHcar2gBCs&feature=related

 7. Σπύρος avatar
  Σπύρος 25/08/2009 02:53:45

  Το ενδιαφέρον είναι πού επιτέθηκαν όλοι μαζί στον Κοροβέση γιατί έθιξε τά ΄Εικονίσματα΄...............
  Η Αριστερά -ότι τέλος πάντων εκπροσωπεί σήμερα τήν Αριστερά-φρύαξε γιατί ένα Στέλεχός της τήν κατέβασε απο τόν ΄θρόνο΄στόν οποίον ανέβηκε μόνη της και ερήμην τού Λαού,τά τελευταία χρόνια.
  Χειρότερος όλων κάποιος Λεβέντης πού μίλησε γιά τον μονίμως ΄ευφορικό Κοροβέση΄...Τώρα τόμαθε αυτό ο κύρ Λεβέντης??Η ξαφνικά άρχισε τά κτυπήματα κάτω απο τήν μέση,σάν γνήσιος Σταλινικός??????Οταν εκλεγόταν στό ίδιο Ψηφοδέλτιο,δέν είχε πάντως εκφράσει κάποια αντίρρηση.........
  Oι Πανεπιστημιακοί τού ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ δέν γνωρίζουν τίποτα γιά τά διάφορα επιδοτούμενα εγκλήματα??
  Ποιοί τρέχανε να στηρίξουν τον Αιμίλιο Μεταξόπουλο στίς κομπίνες μέ τά Μάρμαρα και τά Τζακούζια στο Πάντειο??
  Ποιοί αποσιώπησαν το εν λόγω θέμα,οσο μπορούσαν,μέ την βοήθεια Κομματικών Φοιτητών??
  Απο πότε η Αριστερά είναι εκτός Κριτικής ενώ μιά χαρά βολεύεται στο Σύστημα??
  Ξαφνικά όλοι παριστάνουν τούς αθώους τού αίματος....
  Η Συλλογική επίθεση κατά τού Κοροβέση είναι μιά ακόμα Μελανή Σελίδα τής σημερινής Αριστεράς.
  Και ο Κοροβέσης έχει και σέ κάτι άλλο δίκιο:Τού Χρωστάνε διάφορα τυπάκια-γραφειοκράτες τής σημερινής Αριστεράς....Αυτός πάντως σίγουρα δέν τούς χρωστάει......
  Και στήν τελική ο Κοροβέσης ποτέ δέν έκρυψε ποιός είναι ,ούτε ξωπέταξε τά όποια ΄κουσούρια΄του..
  Οι Αμόλυντοι τί πάθανε και σκούζουν ξαφνικά??
  Θυμήθηκαν μήπως τήν Χαμένη Τιμή τους?
  Eίναι αργά γιά Δάκρυα πιά.

 8. toml avatar
  toml 25/08/2009 11:32:23

  ο κοροβέσης που γνώριζε, όπως λέει , ότι ο ΣΥΝ τα πήρε γιατί κατεβηκε μαζί τους; δεν ήξερε και αυτός για τον " κάποιον " Λεβέντη όταν αποφάσισε να εκτεθεί σε κοινό ψηφοδέλτιο μαζίτου; παρεμπιπτόντως για το ποιός είναι ο Λεβέντης καλά θα κάνετε να ρωυήσετε τους πολίτες της Ελευσίνας. Στο μόνο που διαφωνώ είναι πως ο Περικλής ότι είπε το ήπιε πιωμένος.. Κατ εμέ ήταν πολύ νηφάλιος ..Τα όσα είπε , ο χρόνος που τα είπε και η στάση που κράτησε.. μη φέρνοντας ούτε μία απόδειξη αλλά ανακυκλώνοντας τις φήμες που έγραψε ο Βότσης- ο όρος φημες χρησιμοποιήθηκε στο επίμαχο άρθρο από τον ίδιο τον Βότση- συν του ότι αναφέρθηκε προσωπικά στον Λεωνίδα Κύρκο ενώ ο Βότσης αναφέρθηκε στον Χαρίλαο Φλωράκη με οδηγούν στο εξής συμπέρασμα..Πως θέλοντας να κερδίσει πόντους η άποψη περί αντισυστηματικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία υποστηρίζει ακραιφνώς, στοχοποίησε τους "απέναντι" χρησιμοποιώντας εντελώς προβακατόρικο τρόπο..με αφορμή την SIEMENS προσπαθεί να περάσει στους εσωκομματικούς του αντιπάλους την ρετσινιά του μιζαδόρου , ρετσινιά που επηρεάζει πάρα πολύ αρνητικά τον αριστερό κόσμο ειδικά όταν οι αριστεροί τα έχουν χαμένα με τα όσα γίνονται. Κια μη μου πει κανείς ότι ο Κοροβέσης αποκλείεται να λειτούργησε έτσικόγω προτέρου εντίμου πολιτικού βίου γιατί μπορώ να σας αναφέρω δεκάδες ονόματα αγνών- αγνότατατων- στελεχών της Ελληνικής και της παγκόσμιας αριστεράς που κάποιοι τους έβαλαν να κάνουν όχιμόνο αυτά αλλά και πολύ χειρότερα πράγματα- μέχρικαι στον θάνατο οδηγήθηκαν εκατοντάδες αριστεροί σπρωγμένοι από "συντρόφους¨" τους και αυτοί τα δέχθηκαν επειδή πίστευαν στην ανάγκη επικράτησης της δικής τους αποψης. Ποιός έβαλε τον Περικλή; Η απάντηση είναι προφανής αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι να πάρει θέση περί μη διαγραφής του ο Αλαβάνος , ο Περικλής είχε κάνει 52 τούημπες στα όσα έλεγε , και την επομένη των δηλώσεων του Αλέκου, ξαναβγήκε στην αντεπίθεση . Εκτός αυτού μεταξύ άλλων στι ςπε΄ρφημες δηλώσεις του ο Κοροβέσης ΄έθαψς τον Τσίπρα εξυμνώντας παράλληλα τον μέγα ΑΛέκο φτάνοντας στο σημείο να τον χαρακτηρίσει πολιτικό που έρχεται από το μέλλον . Σωστότερο θα ήταν βέβαια να πει ότι είναι πολιτικός που έρχεται από το υπερπέραν γιατί κατ εμέ, ειδικά μετά και τις τελευταίες του ενέργειες νε παραιτήσεις - ξεπαραιτήσεις κλπ , ο Αλαβάνος συμπεριλαμβάνεται στα πολιτικά ufo

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.