#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/12/2010 14:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάτι δεν πάει καλά στη Θεσσαλονίκη…Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε. Θα μου πείτε. Και ίσως κάποιοι να έχουν δίκιο. Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τον Γιάννη Μπουτάρη, το νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Ο άνθρωπος δεν πρόλαβε ακόμα να καθίσει στη δερμάτινη, αναπαυτική καρέκλα στο γραφείο του στο νέο Δημαρχείο και να απολαύσει μερικές τζούρες από τα αγαπημένα του τσιγάρα και εμείς αρχίζουμε την κριτική. Μια κριτική, που αν δεν είχαμε ακούσει και διαβάσει κάποιες περίεργες απόψεις στις τηλεοπτικές εκπομπές και τις εφημερίδες θα ήταν άδικη και μίζερη. Οι δήμαρχοι, όπως όλοι μας, κρίνονται από τις πράξεις τους, όχι από τα λόγια τους, ούτε από τις προθέσεις τους. Έτσι λοιπόν και ο Γιάννης Μπουτάρης έχει μπροστά του τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια να αποδείξει ότι είναι ικανός, αποφασιστικός, προοδευτικός.

Για το τελευταίο βέβαια κάποιοι θα πουν πως το έχει ήδη αποδείξει. Με τη στάση του, με τις πράξεις του, με τις συγκρούσεις και της ρήξεις του, με τις ιδέες του. Με τις ιδέες του; Συγγνώμη αν τον αδικώ, αλλά ποιες ιδέες του; Δε λέω, μπορεί ο άνθρωπος, όλα αυτά τα χρόνια, στο δημοτικό συμβούλιο να έχει καταθέσει έξυπνες προτάσεις ή καινοτόμες ιδέες και να μην εισακούστηκε. Μπορεί. Αλλά δυστυχώς, δε θυμάμαι κάποια προοδευτική πρόταση τουλάχιστον κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο. Γράφω δε θυμάμαι γιατί πολύ απλά δε θέλω να είμαι άδικος. Ίσως πάλι την όποια πρόταση να την επισκίασε η «ζώνη πορνό στην TV100» ή η «red-light district», όπως στο Άμστερνταμ – αυτή η πόλη έχει γενικά την τιμητική της μετά και την τηλεοπτική εξομολόγηση περί χρήσης ναρκωτικών.

Ίσως η σεξουαλική απελευθέρωση, η χρήση ουσιών, τα τατουάζ, τα σκουλαρίκια και όλο το υπόλοιπο πακετάκι να ήταν «προοδευτικά» τις δεκαετίες το ’60 και του ’70, σήμερα όμως δεν είναι. Σήμερα προοδευτικό είναι να ξεφεύγεις από αγκυλώσεις, και ειδικά από τις προσωπικές σου αγκυλώσεις. Και ιδιαίτερα προοδευτικό θα είναι αυτή η πόλη, η Θεσσαλονίκη, να ξεφύγει από την εσωστρέφεια, τις τοπικές έριδες και τις προσωπικές κόντρες και όχι να συνεχίσει να τρέφεται με αυτές.

Σήμερα που η εικόνα γίνεται όλο και πιο γκρίζα, πιο μουντή, με τα λουκέτα και τους απολυμένους, με την ανεργία και τις ουρές στα γραφεία του ΟΑΕΔ, με τα μεγάλα έργα που έχουν παγώσει, χρειάζεται ρεαλισμός, σχέδιο, συνεννόηση, όχι σαχλαμάρες και ατάκες για να περνάει η ώρα.

Στους επαγγελματίες που βλέπουν το τζίρο τους να πέφτει από τα μέτρα του μνημονίου και έχουν ταυτόχρονα ενταφιαστεί από την κατάληψη δρόμων και πεζοδρομίων για τα εργοτάξια του Μετρό η πρόταση είναι το αποτεφρωτήριο;

Στα νέα παιδιά, σ’ αυτούς που τώρα μπαίνουν στην αγορά εργασίας και δεν μπορούν να βρουν δουλειά καθώς δεν έρχονται επενδύσεις σε μια πόλη που τις λείπουν, ακόμα και σήμερα, βασικές υποδομές η πρόταση είναι η κατασκευή μνημείων;

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Η Θεσσαλονίκη δεν έχει ανάγκη από μνημεία, έχει ανάγκη από ανθρώπους με μεράκι και όρεξη που θα συνεργαστούν και θα δουλέψουν σοβαρά και με σχέδιο. Για να μην καταλήξει η ίδια μνημείο.

Όπως είπαμε όμως, τα πάντα κρίνονται στην πράξη. Και αν ήδη είμαστε κάπως μουδιασμένοι ας περιμένουμε. Ελπίζω μόνο να μην θυμηθούμε στο τέλος το «τι έχεις Γιάννη… τι είχα πάντα».

Casper

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fridge avatar
  fridge 02/12/2010 15:02:21

  TIpota den paei kala...

 2. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 02/12/2010 15:09:20

  δεν έβγαλα νόημα, το άρθρο αυτό γιατί δημοσιεύτηκε; ο συντάκτης τι θέλει να πει τελικά;
  σε χώρο όπως το antinews, εγώ προσωπικά περιμένω να διαβάσω κάτι που έχει ουσία, ασχέτως αν συμφωνώ ή διαφωνώ.
  για προσέξτε το!

  PS δεν είμαι δεξιός κι όμως σας διαβάζω ανελλειπώς και μερικές φορές συμμετέχω.
  μη γίνει πατάτα νερόβραστη...

  • Kennan avatar
   Kennan @ σιδεράκιας 02/12/2010 15:16:21

   Κι εγώ πάω τον Μπουτάρη αλλά δεν κάνω έτσι…

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ σιδεράκιας 02/12/2010 15:22:43

   Θες ουσία ? Εργο του Μπουτάρη είναι η αποδόμηση του ελληνικου χαρακτήρα της πόλης, η δημιουργία κλίματος όλοι εναντίον όλων, η πρόκληση σύγχυσης, ο προσεταιρισμός των νέων στον πολιτισμό του τίποτα των περιούσιων μπάνκερς. Σκοπός η δημιουργία μοιονοτήτων και η απεμπόληση δικαιωμάτων και εθνικής κυριαρχίας υπέρ "μακεδόνων" και "συμμάχων". Πολύ πιθανόν να το πετύχει αν το αντίπαλο δέος είναι φιγουρες αμφισβητήσιμες , ρετρό όπως ο άνθιμος με τον ψωμιάδη.

   • σιδεράκιας avatar
    σιδεράκιας @ http://neotera.wordpress.com 02/12/2010 20:45:04

    άλλα λόγια να αγαπιόμαστε φίλε μου. σχολίασα την ύπαρξη του άρθρου όχι το περιεχόμενό του. Κι έτσι κάνουν άλλοι, όχι εγώ. Δεν έχω ούτε κομματικές προτιμήσεις ούτε τίποτε!
    άντε παπαγάλοι διαφόρων χρωμάτων!

 3. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 02/12/2010 15:18:55

  Factorx: το έχεις κουράσει, πόσες φορές θα το πείς; Το παίξαμε, το παίξαμε

 4. Gotzilas avatar
  Gotzilas 02/12/2010 15:39:13

  Δεν καταλαβαίνω γιατί δε βγάζει νόημα ο "σιδεράκιας". Ο Μπουτάρης ακόμα δεν ανέλαβε οπότε λογικό είναι να περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει. Αυτά όμως που έχει πει για τζαμιά, νεότουρκους, ναρκωτικά και άλλα περίεργα μας προϊδεάζουν... για το τι μέλει γενέσθαι.

 5. Μάρκος avatar
  Μάρκος 02/12/2010 16:31:28

  Αν προοδευτικό είναι να ξεφεύγεις από τις αγκυλώσεις σου, τότε ο Μπουτάρης είναι ένας ασφαλώς συντηρητικός άνθρωπος. Όταν χαρακτηρίζει την ψήφο σε αυτόν και στον Καμίνη "πολιτισμική επιλογή", χαρακτηρίζει όλους τους υπόλοιπους που ψήφισαν αλλά και τους ανθυποψηφίους του, απολίτιστους με άλλα λόγια. Και η αγκύλωση του αυτή είναι ρατσιστικού χαρακτήρα. Διότι δεν υπάρχει μόνο ο φυλετικός ρατσισμός, αλλά και ο πολιτικός. Αλλά αυτά είναι ψηλά γράμματα...

  • Φ. avatar
   Φ. @ Μάρκος 02/12/2010 17:25:57

   Δε λέει πολιτισμένη επιλογή, λέει πολιτισμική. Και πράγματι είναι. Διαλέγει κανείς ψηφίζοντάς τους το συγκεκριμένο ιδεολογικό-(πολυ)πολιτισμικό πακέτο που πουλάνε. Αυτό μας κάνουν σαφές νομίζω και όσο νωρίτερα το συνειδητοποιήσουμε τόσο το καλύτερο.

 6. τακις avatar
  τακις 02/12/2010 16:46:49

  Δεν ξερω μπορει να τα λες καλα γιατι εισαι θεωρητικος.Στη πραξη πες μας ομως τι θα γινει με τη καταχρηση των 52.000.000 ευρω που εκαναν καποιοι υπαλληλοι μικροι και μεγαλοι στην ιεραρχια του δημου.Καλυτερα να μην εχουν νεες ιδεες για τη πορεια του δημου αλλα να προσεχαν τουλαχιστον τους διπλανους τους υφισταμενους που σκορπαγαν τα εκατ/ρια σε μπουζουκια,ακριβα ιχ,ομαδες,γλεντια κ.λ.π.Αυτα ειναι τα προβληματα και οχι αν ο κυρ Γιαννης κατεβασε ιδεες και αλλες βλακειες.Εσυ λοιπον που εχεις ιδεες βρες μας τη λυση ποιος θα πληρωσει το ελειμα τωρα.Παλι θα πουμε το κρατος των αθηνων γιατι αυτο φταιει για ολα.Γιαυτο θα ειμαστε μια ζωη υποδεεστεροι.

  • Salonikebrity avatar
   Salonikebrity @ τακις 02/12/2010 17:49:59

   Το ότι καταχράστηκαν το ποσό των 52.000.000 ευρώ σημαίνει ότι θα πρέπει να μας φτιάξουν και μνημείο για νεο-τουρκους από πάνω. Μια και λες για ιδέες αλλά κυρίως για βλακείες ίσως ο κυρ-Γιάννης με την προοδευτική ιδέα του για επίσκεψη 300.000 Τούρκων στην πλατεία ελευθερίας να βρει τα χρήματα. Ή να φτάξει coffee-shops για ναρκω-τουρισμό Για να μην νοιώθουμε και υποδιέστεροι τώρα μάλιστα που θα έχουμε και δημοτικό αποτεφρωτήριο.

   • loretta avatar
    loretta @ Salonikebrity 02/12/2010 20:56:03

    ελατε τωρα το ποσο δεν ειναι 52.000.000 το αρχικο που βουτηξε ο σαξωνης ειναι γυρω στα 8.000.000 με προσαυξησεις και προστιμα εχει παει 52.000.000

    απο κει και περα.....ο θεος να δωσει....

    • Στάθης Δ avatar
     Στάθης Δ @ loretta 03/12/2010 19:32:03

     Βρε τον άτιμο τον Σαξωνή. Ρεζιλεύτηκε ολόκληρη παράταξη για 8 ψωροεκκατομύρια που τά 'φαγε (μέσα σε μια δεκαετία) μόνος του. Και το "κράτος των Αθηνών" έβαλε 44 εκκ πρόστιμα και προσαυξήσεις για να αλώσει το προπύργιο.Τς, τς, τς

 7. Αδάμ avatar
  Αδάμ 02/12/2010 17:11:53

  Περιμένετε να τον δούμε τον Μπουτάρη πρώτα και μετά τον κρίνουμε όλοι μαζί. Προς το παρόν ας κρίνουμε τον Παπαγεωργόπουλο, δε βλέπω να γίνεται καμία κριτική για τη δημαρχεία του...

  • Factorx avatar
   Factorx @ Αδάμ 02/12/2010 17:14:59

   ειμαστε πολύ αρνητικοί για τον Παπαγεωργόπουλο. και δεν πεθάναμε απο την χαρά μας για τον Γκιουλέκα

   • Αδάμ avatar
    Αδάμ @ Factorx 02/12/2010 17:18:07

    Όλοι αυτοί που απορούν πώς βγήκε ο Μπουτάρης ας καταλάβουν πως στην πρότασή σου βρίσκεται η απάντηση.

  • Gotzilas avatar
   Gotzilas @ Αδάμ 02/12/2010 17:41:19

   Όσον αφορά την κριτική για την προηγούμενη διοίκηση του δήμου βλέπε στο antinews (άρθρα του Casper): "Η Θεσσαλονίκη, οι δημοτικές εκλογές και ο Άγιος Βασίλης" και "Οι νέοι... παλιοί αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης"

 8. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 02/12/2010 17:58:25

  Αν υπάρξει Κάθαρση θα πληρώσουν κάποιοι και από το Δήμο Θεσ/νίκης. Αν δεν υπάρξει τέτοια πολιτική εξέλιξη δεν θα πληρώσει κανείς από πουθενά, το κλείνουμε το ρωμέϊκο και πάμε για άλλα εκτός αν θέλουμε να πληρώνουμε και να τα παντελονιάζει η ΑΛΗΤ . Φωνάζοντας για τη θητεία του Δημάρχου Παπαγεωργόπουλου δεν οδηγεί πουθενά αν δεν φωνάζεις πρώτα ζητώντας τιμωρία υπουργών τε και πρωθυπουργών για τη Ζήμενς, τα ταμεία, τις προμήθεις στην Αμυνα κλπ κλπ

 9. Λενιώ avatar
  Λενιώ 02/12/2010 18:05:14

  Το αρθρο δεν περιέχει κατι καινουριο, οπως προδιαθέτει ο τίτλος του. Το οτι η κατασταση ειναι χαλια δε χρειάζεται να το λιβανιζουμε αλλο. Το οτι χρειαζεται "ανθρώπους με μεράκι και όρεξη που θα συνεργαστούν και θα δουλέψουν σοβαρά και με σχέδιο" μου μοιαζει σαν προεκλογικη ευχη...Οποιος απο τους αναγνώστες εχει καμια ιδεα κ καποιο σχεδιο ας το μοιραστει, να βγει και κατι απο τη συζητηση. Προσωπικα δεν εχω ουτε καν απαιτήσεις. Να ειναι η πόλη καθαρη (σε ολη το ευρος ομως απτον υπονομο ως τη χωματερη οχι μονο κατω απτο σπιτι μου) και να σταματήσουν οι αηδιες-αυθαιρεσίες επιχειρήσεων σε δρομους πεζοδρομια υγιεινη τελη και αδειοδοτησεις. Πολλα ειναι?

 10. black sea avatar
  black sea 02/12/2010 20:49:36

  Τουλάχιστον δουλεύουν κάποιες επιχειρήσεις που ασχολούνται με διαφημιστικά αν κρίνουμε από την βιτρίνα του καταστήματος στην φωτογραφία.

  • loretta avatar
   loretta @ black sea 02/12/2010 20:58:09

   ....στην ουσια...η πολη παει κατα διαολου λογο της οικονομικης καταστασης...μην γελιομαστε....τα μαγαζια βογκανε...οι τζιροι πεφτουν καθετα....ουτε τα χριστουγεννα θα τη σωσουν την κατασταση μην γελιομαστε....

 11. Tassos avatar
  Tassos 02/12/2010 22:46:26

  Δένει το γλυκό. Βάλαν στην διοίκηση της ΕΤ3 τον... Τελίδη του Εθνους ο οποίος έχει κάνει σκοπό της ζωής του να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία και να παραπεμφθούν στην Χάγη οι Έλληνες εθελοντές στην Βοσνία. Μιλάμε για επικίνδυνο άτομο της συνομοταξίας Δήμου, Μίχα κλπ. Βάλαν και μια βαρεμένη αριστερή συγγραφέα την Σοφία Νικολαϊδου (γυναίκα του Σερέφα, άλλος πυροβολημένος κι αυτός) και πρόεδρο βάλαν έναν παντελώς άγνωστο ονόματι Σωτηριαδη που δεν τον ξέρει κανένας.

  • loretta avatar
   loretta @ Tassos 03/12/2010 02:37:05

   μου φαινεται φιλε Τassos...οτι θα αρχισουμε τα λεξοτανιλ...ετσι πως παμε στην πολη μας....

 12. τακις avatar
  τακις 02/12/2010 22:55:40

  Ωραια πραγματα ακουω για πυροβολημενους και τετοια.Καλα σας κανουμε μηπως αλλαξετε μυαλα γιατι πιο πυροβολημενοι απο σας δεν υπαρχουν στο ντουνια.Μιλαμε για βληματα αερος-αερος.

 13. filarakos avatar
  filarakos 03/12/2010 02:20:30

  ξες τι δεν παει καλα στη Θεσσαλονικη ? οι επιχειρησεις την εκαναν για βουλγαρια και σκοπια (και εγω το ιδιο θα εκανα αν ειχα επιχειρηση και εβλεπα οτι δεν την βγαζω στην ελλαδα) και υπαρχει μια μικρη εξαρση ανεργιας της ταξεως του 40%.

  ο μπουταρης θα κριθει για το εργο του (αν κανει) οπως θα κριθει και ο παπαγεωργοπουλος που τοσα χρονια ηταν ο σκιωδης δημαρχος της θεσσαλονικης. 11 χρονια δημαρχος και εριξε καινουργια πλακακια στην "νεα" παραλια, εκανε μερικα παρκακια, εριξε κι αλλα πλακακια στα πεζοδρομια της θεσσαλονικης, τα εκανε πλακακια με εργολαβους και παρεδωσε ενα νεο δημαρχειο 1 χρονο πριν να ειναι ετοιμο (για τα ματια των εκλογων).

  παπαγεωργοπουλος ο δημαρχος των 11 χρονων και του πεζοδρομιου

  • loretta avatar
   loretta @ filarakos 03/12/2010 02:43:05

   ....συγγνωμη...στην θεσσαλονικη ζεις η.....στα περιχωρα??? διοτι αυτα που λες δεν στεκουν....και εγω δεν τρεφω ιδιαιτερη συμπαθεια στον ΠΑΠ ....και μεσα σε 12 χρονια που ειναι δημαρχος...σαφως και δεν εκανε μονο πλακακια στην παραλιακη.....ολα τα αλλα τα ακουω βερεσε....καθοτι...τα στοιχεια ειναι μηδεν.!!

 14. GREKO avatar
  GREKO 03/12/2010 15:54:52

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΜΕΝΟΙ ΧΑΡΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΙ.ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΣΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΖΑΜΠΑ,ΤΗΝ ΠΡΕΖΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ,ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ. ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ.

 15. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/12/2010 16:02:22

  Ο μπαρμπαγιάννης ο Μπουτάρης θα παραλάβει δυστυχώς καμμένη γή (καμμένο άδειο μαντρί μάλλον). Μπήκαν κατσικοκλέφτες, άλλος έφυγε με αρνί στην πλάτη, άλλος με γίδι. Κάνανε πάρτυ, στα σκυλιά είχανε ρίξει υπνωτικό. Χρωστάνε στο ΙΚΑ μόνον, όσο κοσστίζει το νέο Δημαρχείο.
  Ο μπαρμπαγιάννης, άν και βλάχος, αντί προβατίνες και τραγιά θα γεμίσει το μαντρί με αρκούδες και αρκουδόπουλα. Και το χειμώνα, γάλα και τυρί δεν έχει, αυτά τα ζώα του είναι σε νάρκη.

 16. Thraphsorchis avatar
  Thraphsorchis 03/12/2010 18:52:27

  Τα προβλήματα που περιγράφετε ΔΕΝ τα δημιούργησε ο
  Μπουτάρης. Μάλλον βιάζεστε να γκρινιάξετε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.