#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/07/2011 15:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάτι αλλάζει διεθνώς…Τα πράγματα παίρνουν πια απροσδόκητη τροπή:

Η Ελλάδα βρίσκεται, μόνιμα πια, στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας! Αλλά και στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων στα διεθνή φόρα…

Δεν συζητάνε μόνο μαζί μας. Συζητάνε, πυρετωδώς, για μας, χωρίς εμάς!

Κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αγωνιούν, μήπως ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας παρασύρει το σύνολο της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας στο χάος!

Η ελληνική κρίση – ποιος να το ’λεγε; - απειλεί πλέον την ίδια την συνοχή της Ευρώπης και τη σταθερότητα της παγκόσμιας Οικονομίας.

Το ένα μετά το άλλο τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου – απ’ όλες τις χώρες κι όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος – επισημαίνουν ότι μια κατάρρευση της Ελλάδας θα είναι «μεταδοτική» σε άλλες χώρες και το συνολικό κόστος της θα ξεπεράσει κατά πολύ τα συνολικά μεγέθη της Ελλάδας και του ελληνικού χρέους. Όλοι μιλάνε πια για «φαινόμενο ντόμινο» διεθνώς…

Και τώρα πλέον, πολλαπλασιάζονται οι φωνές που ρίχνουν ευθύνες όχι μόνο στις ελληνικές κυβερνήσεις του παρελθόντος, αλλά και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον τρόπο που χειρίσθηκε την «ελληνική κρίση» τον τελευταίο χρόνο.

Επίσης, όλοι υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η Αξιωματική αντιπολίτευση της Ελλάδας, καταψήφισε και το αρχικό Μνημόνιο (πέρσι) και το Μεσοπρόθεσμο (φέτος). Όμως, τώρα πια, πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι φωνές που για πρώτη φορά αναγνωρίζουν ως σωστή την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά!

Ακόμα και στο πιο «δύσπεπτο» σκέλος της: τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για να γίνει η Επανεκκίνηση της Οικονομίας και να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπληρώσει τα δανεικά.

Κι ακόμα, η διεθνής στήριξη της πρότασης Σαμαρά προέρχεται πια απ’ όλο το πολιτικό φάσμα του σοβαρού και έγκυρου διεθνούς τύπου:

Από την μεγαλύτερη Κεντροαριστερή βρετανική εφημερίδα, τον Guardian, που σε κύριο άρθρο της είχε αναφέρει, ότι η οικονομική πρόταση Σαμαρά είναι «αψεγάδιαστη» (impeccable), μέχρι τη «ναυαρχίδα» του αμερικανικού οικονομικού τύπου – τη Wall Street Journal! Που …πανηγύρισε την πρόταση Σαμαρά για μείωση της φορολογίας…

Είχαν μεσολαβήσει, βέβαια, ο αρθρογράφος της βρετανικής Financial Times Woldgang Muchau, ο οποίος παρατήρησε ότι «δύσκολα μπορεί να αμφισβητήσει κανείς της οικονομική λογική της πρότασης Σαμαρά», και πολλαπλά αντίστοιχα δημοσιεύματα σε άλλες εφημερίδες, από τη Γαλλική Le Figaro, μέχρι την αμερικανική New York Times.

Αυτή η τελευταία, μάλιστα, υιοθέτησε πλήρως την πρόταση Σαμαρά επί της ουσίας, και υπογράμμισε ότι μόνο με τέτοια πρόταση η Ελληνική Οικονομία θα μπορέσει να ανακάμψει και να αποπληρώσει τα χρέη της!

Η ίδια εφημερία καυτηρίασε τη στάση των Merkel, Sarkozy, που δεν βλέπουν αυτή την πολιτική λύση και καταδικάζουν την Ελλάδα σε συνεχή συρρίκνωση και σε τελική χρεοκοπία.

Έτσι λοιπόν, εκεί που διάφοροι παπαγάλοι των ελληνικών ΜΜΕ παρουσίαζαν το Σαμαρά «απομονωμένο διεθνώς», τώρα εμφανίζεται να έχει όλο και μεγαλύτερη στήριξη.

Ακόμα περισσότερο: τώρα βρίσκονται να «απολογούνται» οι επικριτές του Σαμαρά.

Συμπέρασμα: Σήμερα η πρόταση Σαμαρά γίνεται «καταλύτης» για ανατροπές συσχετισμών πολύ πέρα από την Ελλάδα.

-- Με ιδιαίτερη απήχηση και στο συντηρητικό χώρο (στους supply siders της Αμερικής) και στοn κεντροαριστερό χώρο (στους νέο-Κεϋνσιανούς της Ευρώπης).

-- Με ανερχόμενη εκτίμηση προς το πρόσωπό του και μέσα στην Ελλάδα (γιατί κράτησε σταθερές τις θέσεις του σε έξωθεν «πιέσεις»), αλλά και διεθνώς (γιατί σήκωσε το ανάστημά του σε μια πολιτική που όλοι τη θεωρούν αδιέξοδη, αλλά κανείς εν ενεργεία πολιτικός δεν τόλμησε να τους το πει κατάμουτρα και να επιμείνει).

Το πιο εκπληκτικό, όμως, είναι ότι κέρδισε την διεθνή προσοχή όταν τον …αποδοκίμασε το κατεστημένο της ευρωπαϊκής καθίζησης.

Και μόλις έγινε γνωστός, κέρδισε την προσοχή και την εκτίμηση των πιο διαφορετικών επικριτών αυτού του αδιεξόδου.

Ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα έχει ένα ιδιότυπο «διάλογο» με τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν τον επιδίωξε ο ίδιος. Αλλά αναδεικνύει ένα εναλλακτικό δρόμο, σε ένα αδιαμφισβήτητο, πλέον, αδιέξοδο.

Που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα πλέον, αλλά όλη την Ευρώπη.

Και πέραν της Ευρώπης…

Εναντίον του συσπειρώθηκε το κατεστημένο της χρεοκοπίας:

Οι πιο συστημικές δυνάμεις, που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ευρώπη. Και που δεν τολμούν να αλλάξουν τίποτε στην Ελλάδα…

Γιατί κάθε ουσιαστική αλλαγή στην Ελλάδα, προϋποθέτει σύγκρουση, όχι μόνο με το χειρότερο εαυτό μας, αλλά και με τις πιο οπισθοδρομικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Το ΠΑΣΟΚ του κρατισμού και του λαϊκισμού, αποδείχθηκε πως είναι ο χειρότερος εαυτός μας! Και γι’ αυτό ταυτίστηκε τώρα με τις πιο οπισθοδρομικές δυνάμεις στην Ευρώπη. Που βλέπουν το Σαμαρά ως «απειλή»…

Ποτέ στο παρελθόν δεν έγινε τόσος διεθνής θόρυβος για τις απόψεις ενός κόμματος της…Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε μια μικρή χώρα.

Ίσως γιατί όλοι νιώθουν, ότι οι απόψεις αυτές δεν αφορούν μόνο την μικρή αυτή χώρα.

Κι ίσως γιατί πολλοί φοβούνται – άλλοι ελπίζουν – ότι οι απόψεις αυτές θα γίνουν σύντομα κυρίαρχες.

Κι όχι μόνο στη μικρή αυτή χώρα

ΝΖ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ίωνας avatar
  Ίωνας 09/07/2011 16:11:58

  Υπέροχο άρθρο!!!!!! Τα θερμά μου συγχαρητήρια. Σίγουρα, θα αποδειχτεί σύντομα ΚΑΙ προφητικό.

  • madprof avatar
   madprof @ Ίωνας 10/07/2011 10:29:44

   «μόνο με τέτοια πρόταση,μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων από 20% σε 15%, η Ελληνική Οικονομία θα μπορέσει να ανακάμψει και να αποπληρώσει τα χρέη της!»
   Γιατί δεν μας λέει επίσημα το ΜΗΚΥΟ πόσα πληρώνουν σε € ανά έτος και ποιο είναι το % σε συνάρτηση με τα λοιπά μόνιμα υποζύγια των φορολογουμένων ? Γιατί αφού επί Αλογομούρη (sic!) το % από 35% πήγε στο 25% και το 2009 στο 20% δεν υπήρξαν επενδύσεις και ανάπτυξη παρά μόνο αλόγιστη μεγέθυνση = ευμάρεια πολιτών με δανεικά και επιχειρήσεων μαϊμού επί το πλείστον (κολλητών των κομματόσκυλων της εκάστοτε εξουσίας) με δάνεια εγγυημένα από το δημόσιο επί της ουσίας (αφού τις τράπεζες=τους τραπεζίτες που τα δάνειζαν τους εγγυάται το κράτος για την αλόγιστη πιστωτική τους πολιτική στο όνομα της οικονομικής μεγέθυνσης του ΑΕΠ και όχι με γνώμονα την επιχειρηματικότητα και βιωσιμότητα των δανειζόμενων) και άρα αγύριστα και τώρα καλούμαστε ως χώρα και πολίτες να τα αποπληρώσουμε εκποιώντας και τα « βρακιά » μας?

   «Το ΠΑΣΟΚ του κρατισμού και του λαϊκισμού, αποδείχθηκε πως είναι ο χειρότερος εαυτός μας!»
   Μήπως έχει χαθεί το μέτρο από την πλειοψηφία των «decision makers=think tanks=think dirty» που εκπροσωπεί τις δύο μεγάλες στρούγκες (+ τις δύο θυγατρικές τους), για ευνόητους λόγους? Θέλουν δηλαδή να αποκρύψουν ότι επίτηδες άφησαν τις διορισμένες απ’ αυτούς διοικήσεις των ΔΕΚΟ να τις λεηλατήσουν μαζί τους και να μιλάνε τώρα αποκλειστικά για ξεπούλημα ως σωτηρία? Ενώ σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ε.Ε στην πλειοψηφία τους παραμένουν δημόσιες – περιφερειακές – δημοτικές ή έστω Κοινωνικοποιημένες (στο χρηματιστήριο με βασικούς μετόχους κράτος, περιφέρειες, δήμους, επενδυτές θεσμικούς και μη ) για κοινωνική τιμολογιακή πολιτική ? Οι Έλληνες δεν είναι Χιλιανοί, ας το έχουν υπόψη τους οι ινστρούχτορες της αποδόμησης και της υποτέλειας, γιατί πολύ φοβάμαι πως ξαφνικά θα γίνει Κούγκι το ΧουντοΦασιστοΦρουδοΔημαγωΦεουδοΤατιανοΝεποτισμοΔικαιοΤσιτσιολινοΣοσιαΛηστοΚαπιταλιστροBerluKaraΓιωργοΑντωνοΝτορο2ΚώσταινοΠροτεκτοράτο Τους!

 2. δρόμος avatar
  δρόμος 09/07/2011 16:38:56

  "Το πιο εκπληκτικό, όμως, είναι ότι κέρδισε την διεθνή προσοχή όταν τον …αποδοκίμασε το κατεστημένο της ευρωπαϊκής καθίζησης."

  Αν δεν κάνω λάθος, αγαπητέ ΝΖ, αυτή είναι μια κλασσική αρχή της επιστήμης της διαφήμισης (αρνητική διαφήμιση τη λένε, ή αλλιώς?) ...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ δρόμος 09/07/2011 17:37:41

   EVERY PUBLICITY IS GOOD PUBLICITY

   ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ

   ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΙΟΛΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟ.

   ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΥΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΦΩΤΟΣΟΠΙΕΣ, ΤΙΠΟΤΑ

   ΜΟΝΟ ΞΕΡΗ, ΣΤΕΓΝΗ ΚΑΙ ΣΤΥΓΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΜΕ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ ΥΦΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ

   ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!

   ΟΙ ΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΣΟΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αλλενάκι 09/07/2011 22:33:56

    Ενω η Ελλαδα ΜΑΤΩΝΕΙ
    - προσλαμβανονται 250 δάσκαλοι του Κορανίνου στη Θρακη

    - Στρατοπεδο του Ναυτικου θα δωθει απ το ΓΑΠ για Τζαμι, με κοστος 15εκ ευρω! απο τα δικα μας λεφτα ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !

    Δεν ξερω ποιος πινει το Πρασινο Νερο του Καματερου, αλλα η κατασταση πλεον ειναι εκτος ελεγχου.

    ΠΠ - Θεμα

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/07/2011 16:41:31

  Οταν οι ΗΠΑ και η ΕΕ εχουν χασει τον υπνο τους με/για την Ελλαδα και η Ελλαδα εχει χασει τον υπνο της με το ΓΑΠοΜπεννυ, τοτε κατι παει λαθος. Πολυ λαθος.

  - τι ζορι τραβανε οι ΗΠΑ με την Ελλαδα. Επρεπε να ειμαστε η Χαρα των ΗΠΑ ετσι οπως μας καταντησανε. Να παρακαλανε να χροκοπησουμε. ΝΑ την πεσουν στο Ευρω και να το λιωσουν. Ετσι επρεπε να εχει γινει..

  - το ζορι των ΕΕων το γνωριζουμε. Απλα οι ιδιοι δεν το γνωριζουν.

  Ξερετε τι φοβουνται και οι ΗΠΑ και η ΕΕ ? Φοβουνται ΔΡΑΧΜΗ στην ΕΕ. Ειμαι συγκεκριμενος. ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ! οχι τη διαδικασια εξοδου απο το Ευρω ! με απειλες, εκβιασμους, ιδιωτες, τραπεζες και τοκους λαστιχο. ΚΑμια σχεση.

  Πως θα αντεξου οι συναιτεροι ΗΠΑ και ΕΕ μια ΔΡΑΧΜΗ στα σπλαχνα τοτς? Στο νοτιο ποδι της ΕΕ, αναμεσα σε Αραβες/Τουρκους και Αφρικανους??

  Το "αντεξουν" σε εισαγωγικα. Δεν θελουν ουτε να το σκεφτονται. ΘΑ χαθει ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ στην περιοχη !....

  Υπαρχουν λοιπον και πολυ σημαντικοι ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ για να μας "στηριξουν? τ.κ. Εκτος των Χρηματοοικονομικων ( που οπως εχουμε πει ειναι εγγραφες απιτησεων σε ενα χαρτι, εκτος ΑΠΑΙΤΗΤΩΝ τοκων, που και αυτοι με τη σειρα τους ειναι προβλεπομενα εσοδα σε ενα χαρτι μεχρι να γινουν executed )

  Aρα εχουμε την ΕΛΛΑΔΑ με 2 C4 σε σχημα και μεγεθος καλυβιωτικου αγγουριου τα οποια ειναι στα χερια των ΗΠΑ και ΕΕ. ΔΕν τα δωσαμε !! τα ειχαν απο πριν... χωρις την προσθηκη C4..!

  Τι κανουμε αδερφια?? ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ 2 c4ΑΓΓΟΥΡΙΑ με το φυτιλι αναμενο.

  Τι κανουμε αδερφια? φυσαμε φυσαμε το φυτιλι? ή βουταμε τη μαγκουρα του παππου τους γινουμε μια και τους τα επιστρεφουμε μεχρι να ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ??.... ενω το φυτιλι καιει....

  ΠΠ

  • Γιώργης avatar
   Γιώργης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/07/2011 12:03:22

   Μπά βλέπω, ξυπνήσαμε-ξυπνήσαμε...;

 4. zame avatar
  zame 09/07/2011 16:47:15

  "η αλλη πλευρα του φεγγαριου" μας λεει οτι
  ΟΤΑΝ ΤΑ-κατα τα αλλα- ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΒΛΑΨΑΝ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
  ΠΩΣ να μην συσπειρώθει ΟΛΟ το κατεστημένο της χρεοκοπίας:?
  ..πως?
  που απο την απληστια & αλαζωνια τους προδοθηκανε πριν ακομα προλαβουν να ετοιμασουν & ολοκληρωσουν (ποιος μας λεει ΟΧΙ) τα Απεχθη μισανθρωπα σχεδια..καταντοντας τον Πλουτο του Καπιταλισμου ενοχικο,απεχθη,μισητο & εχθρικο.. στα περατα του κοσμου..& πως ενας ΠΟΛΕΜΟΣ με τον ΛΑΟ ειναι ΑΝΙΣΟΣ διοτι οι Λαοι δεν εχουν να χασουν & πολλα..ενω οι ΕΝΟΧΙΚΟΙ τα παντα..αλλα θα πρεπει και να χτισουν τα σιδηροφραχτα τειχοι οπου ΜΟΝΟΝ εντος τους θα εχουν την δυνατοτητα να απολαμβανουνε τα ενοχα μυστικα τους..
  Και αν προσθεσουμε οτι *..(Στο μέλλον, η μηχανοποίηση της παραγωγής θα υπερισχύσει της κοπιαστικής εργασίας..+ την ανταγωνιστικότητα κοστους)
  που ειναι γνωστα και ευνοητα ...ισως το κανουν μαλλον και μη αναστρεψιμο ..το παγκοσμιο ΓΙΓΑΝΤΙΟ θεμα-ΠΡΟΒΛΗΜΑ της καλπαζουσας ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
  αυτη η ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ολων αυτων των θεματων ΑΦΑΙΡΕΙ πλέον την πολυτέλεια αναβολής τολμηρών αποφάσεων..
  κανει ΑΠΑΙΤΗΤΑΙΑ την καταθεση μιας ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΕΨΗΣ & ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ που θα ειναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ..
  ασε που και ΑΝΤΙ να ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ για την ΒΛΑΒΗ που ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ…
  μαζι με τους .. ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ .. εμπλεκομενους..
  καλα θα κανουν να ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ -κατα μια εννοια-την ποινη τους.. ΕΠΑΝΟΡΘΩΝΟΝΤΑΣ και ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΙΝΟΝΤΑΣ την ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ του πλούτου ακυρωνοντας ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ολα τα χρέη και να τους γίνει ΜΑΘΗΜΑ το ΠΑΘΗΜΑ..
  & οχι βεβαια στο ΤΖΑΜΠΑ ..(αραγε ποιοι να ειναι οι ΤΖΑΜΠΑΤΖΙΔΕΣ..) τι λετε..?
  ..στην πλατη του ανυποψιαστου κοσμάκη…ασε που τους προκυπτει και ενα μεγαλο ΑΛΜΑ στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.
  ΕΔΩ ΘΕΛΩ να χρησιμοποιησω μια προταση του J.Fresco.απο το thevenusproject.
  (..μια τολμηρή, νέα κατεύθυνση για την ανθρωπότητα η οποία περιλαμβάνει τίποτα λιγότερο από τον ολικό επανασχεδιασμό του πολιτισμού μας.)

  ..ισως ενας ουτοπιστικος & ανεφικτος στοχος...μπορει να φερει ποιο ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ αποτελεσματα..

  (ένα εναλλακτικό όραμα για έναν βιώσιμο παγκόσμιο πολιτισμό διαφορετικό από οποιοδήποτε πολιτικό, οικονομικό ή κοινωνικό σύστημα έχει υπάρξει μέχρι τώρα.)
  και το Το – ΑΕΝΑΟ – Brand Name “Ελλάδα” ειναι το .. ΦΩΣ ..ΟΛΟΥ του ΚΟΣΜΟΥ..ειτε το θελουμε ειτε οχι..

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ zame 09/07/2011 17:13:02

   αψογαααααα

   ΠΠ

 5. ΚΩΣΤΑς Β. avatar
  ΚΩΣΤΑς Β. 09/07/2011 17:32:23

  Η Ελλάδα δεν είναι η απειλή για όλη την ανθρωπότητα,αν είναι δυνατόν;;Το πρόβλημα είναι εδω και πολλά χρόνια αυτή η ιδιότυπη παγκοσμιοποίηση ,η άναρχη μετακίνηση προσώπων και προιόντων,και τελικά αυτό το μόρφωμα του "υπαρκτού' και βασιζόμενο στην ασυδοσία του κέρδους χωρίς ιδρώτα,πως να το ονομάσω, "αναρχονεοφιλελευθερισμό".Οι αγορές στην διακυβέρνηση του πλανήτη,πρέπει να το πραδεχτούν,(δεν γίνεται όμως) ότι απέτυχαν.Μέσα σε 20 περίπου χρόνια με την υπερσυσσώρευση κεφαλαίων σε λίγους,δημιούργησαν τεράστια πρόβλήματα σε φτωχούς λαούς,και κράτη.Θιασώτες αυτής της πολιτικής ,πέρα απο τις ιδεολογίες που λένε ότι εκφράζουν,είναι οι ηγέτες των πλούσιων κρατών.Όντως οι ιδέες το πρόγραμμα έστω του Αντώνη Σαμαρά αρχίζουν να το βλέπουν με καλό μάτι,όχι γιατί είναι πρωτοπόρο ,απλά είναι αυτονόητο, αλλά γιατί κάποιοι πλέον άρχισαν να οσφρύζονται κοινωνικές αναταράξεις που θα είναι επιζήμιες και για τους ίδιους κυρίως.Στην Ελλάδα βέβαια σημαιοφόρος του άναρχου αυτού μοντέλου ,παραδόξως,είναι το μεταμοντέρνο μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ.Το γιατί ;;; κοντός ψαλμός αλληλούια.Ίσως αυτό που πρέπει να γίνει στην ευρώπη είναι πλέον η κατάργηση και αλλαγή των κρατοκτόνων συνθηκών του Μάαστριχ και της Λισσαβόνας.Ποιοί αντιδρούν για αυτά;;;Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΚΩΣΤΑς Β. 09/07/2011 17:35:06

   "Απαιτείται διαρκής δημοσιονομική προσαρμογή"

   Διαρκής !.. χαχααα

   ΠΠ

 6. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 09/07/2011 17:44:04

  Γιατί ανακυκλώνετε πράγματα που έχουν χιλιοειπωθεί ; Εντάξει. Να δεχθούμε ότι ο Σαμαράς είναι ο ηγέτης του βεληνεκούς που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Να δεχθούμε ακόμη ότι η αναρρίχισή του στην εξουσία συνιστά αναγκαία (ίσως όχι ικανή) συνθήκη για έξοδο από την κρίση ή τουλάχιστον για αλλαγή της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής. Πολλά ξένα έντυπα και μεγάλα περιοδικά που αναλύουν οικονομικλα θέματα επισημαίνουν ότι η ελληνική κρίση είναι περισσότερο πολιτική και κοινωνική και λιγότερο οικονομική. Υπό αυτό το πρίσμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο ρόλος του Σαμαρά μπορεί να αποβεί καθοριστικός στο μέλλον με την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα αποτινάξει κι αυτός και οι γύρω απ' αυτόν τη μιζέρια που κουβαλά η ελληνική πολιτική ζωή τα τελευταία 40 χρόνια και θα μπορέσει να αλλάξει νοοτροπίες. Αυτό το 1.000.000 νεοδημοκράτες που τον ανέδειξαν στην ηγεσία είναι έτοιμο να κάνει θυσίες : πρέπει όμως πρώτα να πειστεί ότι αξίζει να θυσιάσει το βόλεμα για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο και μια πραγματικά ισχυρή Ελλάδα (όχι σαν αυτή που υποσχόταν ο Σημίτης στο σχετικό προεκλογικό σλόγκαν του 2000).

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/07/2011 17:49:14

  Ο Κεϋνσιασμός είναι διεθνώς σε ανάκαμψη αφού ο παγκοσμιοποιημένος άνευ συνόρων και ορίων καπιταλισμός βούλιαξε το 2007/08 που είναι το σύγχρονο 1929. Ο Σαμαράς είναι κεϋνσιανός, αντίθετα με τη λογική του μεσοπρόθεσμου και της τρόικα που δίνουν νεοφιλελεύθερες συνταγές, επειδή ακριβώς εκπροσωπούν τα συμφέροντα των τραπεζών (που κατά βάση ειναι χρεωκοπημένες, και εδώ προκαλείται ο κλαυσίγελως).
  Να σημειώσω ότι και ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του, φαίνεται να συμφωνεί επί της ουσίας με την πρόταση Σαμαρά, παρά επιμέρους διαφοροποιήσεις.
  (Αλήθεια, καλό θα ήταν να γίνει μία στιγμή συνάντηση του Σαμαρά με τον Βαρουφάκη, σίγουρα κάτι καλό θα προκύψει για την οικονομική πρόταση της ΝΔ).

  • ό παγωτατζής avatar
   ό παγωτατζής @ ΒΙΣ 09/07/2011 22:35:21

   ασε τον Βαρουφάκη...Αν τού ειχε δώσει καρέκλα ό ΓΑΠ , θα ήταν υποστηρικτης μνημονιακός τωρα(όπως ήταν εξάλλου στην αρχή)..
   Τέτοιου είδους "ποιοτικοί δήθεν"οικονομολόγοι γυρολόγοι καθηγητές έχουν οδηγήσει την Ελλάδα εδώ πού είναι σήμερα...
   Ασε ..χορτάσαμε..

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ό παγωτατζής 10/07/2011 00:24:14

    πες τα goldmouth, μονο εγω του την ελεγα μεχρι τωρα !...

    ΠΠ

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ό παγωτατζής 10/07/2011 00:25:32

    μ εχεις αφησει με την απορια του 41% .... δεν ξεχνω !! χαχα

    Που βρισκεσαι εκτος Ελλαδος ? μηπως ερθω να σε βρω.

    ΠΠ

 8. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 09/07/2011 18:02:22

  Το αυτονόητο δεν είναι αυτονόητο, παρά μόνον όταν κάποιος το πει κατάμουτρα. Δεν είναι όμως ποτέ εύκολο να το πεις όταν πάνω στο ψέμα και στην παραπλάνηση έχει στηριχθεί ο πλουτισμός και η εξουσία πολλών μετρίων και συμπλεγματικών ανθρώπων.

  Ο Σαμαράς το είπε - και τα είπε μισά, δεν είπε όσα θα θέλαμε εμείς, οι ειλικρινείς υποστηρικτές του - ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε. Ευτυχώς που υπήρχε στη δεδομένη στιγμή στην ηγεσία της ελλαδικής αντιπολίτευσης...

 9. Enzo avatar
  Enzo 09/07/2011 18:54:54

  Καλα όλα αυτα αλλα ποιος έχει ένα εκατομμύριο ευρώ να κάλυψω κάτι επιταγουλες την ερχόμενη εβδομάδα;
  Χρειαζόμαστε λύση και γρήγορα διαφορετικά δεν θα έχει μείνει κανείς όρθιος στην αγορά για να εφαρμόσει τα Ζαππεια.
  Το να γκρεμισεις κάτι είναι εύκολο,
  Το να δημιουργήσεις είναι το δύσκολο και χρονοβορο.

 10. Enzo avatar
  Enzo 09/07/2011 19:00:15

  Α, και κάτι άλλο , σήμερα το πρωί στην ΝΕΤ, ο Λυκουρέντζος είπε ότι " εχουμε υψηλού επιπέδου δημοκρατία"

 11. Wolf avatar
  Wolf 09/07/2011 20:01:12

  Ο Σαμαράς ανέλυσε την τάση και τις ανάγκες της εποχής με ορίζοντα πέρα απ τα σύνορα της μικρής μας χώρας και χάραξε με βάση αυτά τη στρατηγική και τις τακτικές που θα χρησιμοποιούσε.
  Κατάλαβε -όπως και ο Ομπάμα αυτή τη στιγμή- πως το χρήμα πρέπει να επιστρέφει σ΄εκείνους που το παράγουν και όχι στους αεριτζήδες των μεγάλων οίκων και των τραπεζών, για να το διαχειρίζονται. Βρίσκετε σαφώς απέναντι από το διεθνές σύστημα που ποδηγετεί λαούς και ταπεινώνει χώρες.
  Τώρα πρέπει να καταλάβει και το σύστημα, αλλά και οι εκφραστές του ότι δεν τους "παίρνει" άλλο.
  Να καταλάβουν ότι δεν μπορούν άλλο να πνίγουν λαούς.

  Στην προκειμένη περίπτωση έκαναν ένα τεράστιο λάθος -όσο και αν ακούγεται εθνικιστικό ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε- τα έβαλαν με λάθος χώρα και με λάθος λαό!!!
  Και ο Σαμαράς τους το είχε πει: είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει!!!
  Ας πρόσεχαν...

 12. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 10/07/2011 02:19:25

  Δίκιο έχεις...με το ένα και το άλλο θα φτάσουμε στο 2013 για εκλογές....όσοι ζούμε...
  Δεν έχουμε την πολυτέλεια της αναμονής..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.