#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/01/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάποτε πυροβολούσαν τους δικαστές, τώρα τους διασύρουν
Εποχές Κουτσόγιωργα ξαναζεί το ΠΑΣΟΚ. Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι θυμίζουμε τι γινόταν στην πρώτη απόπειρα κάθαρσης του δημόσιου βίου, εκείνη που έκτοτε το ΠΑΣΟΚ συκοφαντεί ως "βρόμικο 1989".

Το 1989 ο τόπος διέρχετο και τότε μια πρωτόγνωρη πολιτική κρίση. Ο συνδυασμός των μεγάλων σκανδάλων, με την  ασθένεια του Ανδρέα Παπανδρέου και τη διαφαινόμενη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ύστερα από μια περίοδο οκτάχρονης ασυδοσίας του ΠΑΣΟΚ, είχαν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα. Η δικαιοσύνη έπαιζε καθοριστικό ρόλο και το Ειδικό Δικαστήριο για τον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ορατό στον ορίζοντα.

Προσέξτε τώρα:

- Στις 10/1/89 σημειώνεται απόπειρα της 17Ν εναντίον του δικαστικού Ανδρουλιδάκη

- Στις 18/1/89 σημειώνεται απόπειρα πάλι της 17Ν εναντίον του δικαστικού Ταρασουλέα

- Στις 23/1/89 δολοφονείται ο δικαστικός Α. Βερνάρδος, από την «1 Μάη», παρακλάδι του ΕΛΑ

- Στις 10/4/89 γίνεται βομβιστική απόπειρα εναντίον του αρεοπαγίτη Σ. Σαμουήλ

Στην προκήρυξη της για την δολοφονία του Βερνάρδου η «1 Μάη» αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά σε  « ...σειρά εγκλημάτων των δικαστικών».  Η 17Ν κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην υπόθεση Κοσκωτά στην προκήρυξη της για την εκτέλεση του Ανδρουλιδάκη. Ενώ στις 23/5/89 δημοσιεύεται στην «Ελευθεροτυπία» και προκήρυξη του ΕΛΑ κατά της Δικαιοσύνης (δεν θυμάμαι καλά, ο κ. Σ. Φυντανίδης ήταν τότε διευθυντής της;).

Λίγοι θα είναι λοιπόν εκείνοι που ανατρέχοντας σήμερα στα γεγονότα εκείνα θα αναρωτηθούν για το αν οι επιθέσεις εκείνες αποσκοπούσαν στην τρομοκράτηση των δικαστών.

Η προσκόλληση του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, η πεισματική άρνηση τους να την παραδώσουν (σας θυμίζει τίποτα σήμερα;) είχε πάρει τον χαρακτήρα μιας αμείλικτης προσωπικής μάχης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης βέβαια που "εξάρθρωσε" την Τρομοκρατία θα διαφωνήσει με αυτούς τους προβληματισμούς, που δεν είναι μόνο δικοί μας. Επειδή όμως όπως μας είπε χθες δεν διάβασε το ... Μνημόνιο, μπορεί στην συνέχεια να αποκαλυφθεί ότι δεν "διάβασε" καλά και την ιστορία της ελληνικής Τρομοκρατίας, σημειώνουμε τα εξής: Όταν διαφορετικές, υποτίθεται, μεταξύ τους οργανώσεις κτυπούν τον ίδιο στόχο, όταν ο στόχος αυτός είναι δικαστές την στιγμή που ερευνώνται σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ,και όταν η προαναφερθείσα προκήρυξη του ΕΛΑ με τις προειδοποιήσεις κατά της δικαιοσύνης δημοσιεύεται μια μόνον εβδομάδα πριν τον σχηματισμό της Κυβέρνησης Τζαννετάκη, τότε έχουν ενδεχομένως κάθε δίκαιο να λένε ορισμένοι: "τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;"

Πάμε παρακάτω, στα σημερινά . Ευτυχώς σήμερα δεν υπάρχει ελληνική τρομοκρατία, άξια λόγου τουλάχιστον. Το ΠΑΣΟΚ είναι όμως για μια ακόμα φορά σε κατάσταση πανικού και διάλυσης, μάλλον για τελευταία φορά όπως όλα δείχνουν. Οι αντιδράσεις του λοιπόν ενόψει της οριστικής απομάκρυνσης του από την εξουσία θα είναι και σκληρές και απεγνωσμένες. Αυτό δείχνουν μέχρι στιγμής όσα ανεκδιήγητα, στην κυριολεξία, ακούμε από τους πρωταγωνιστές του δράματος και μέχρι πρότινος ευλαβικούς προσκυνητές του ΓΑΠ, τους κ. Βενιζέλο, Χρυσοχοϊδη, Λοβέρδο κλπ.

Βεβαίως οι σημερινοί περιδεείς ΠΑΣΟΚοι μόνο ως κακέκτυπα ενός Ανδρέα Παπανδρέου, ή ενός Μένιου Κουτσόγιωργα μπορούν να εκληφθούν. Γι αυτό λέμε ότι η ιστορία μόνο ως φάρσα επαναλαμβάνεται συνήθως. Όμως, όπως επίσης έχουμε ξαναπεί τον κροταλία δεν τον χαϊδεύεις στο κεφάλι, έστω και βαριά τραυματισμένο.

Γι αυτό η ΝΔ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν πρέπει να παρακολουθούν αυτάρεσκα την πτώση του ΠΑΣΟΚ στον γκρεμό. Επειδή άλλο ΠΑΣΟΚ και άλλο "σύστημα ΠΑΣΟΚ". Αυτό το τελευταίο είναι που πρέπει να εξοντωθεί αμείλικτα.

Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται σε υποθέσεις που μπορεί να φτάσουν στο Ειδικό Δικαστήριο αλλά παραμένουν  στην κυβέρνηση, υπογράφοντας καθημερινά συμβάσεις που "μυρίζουν", πρέπει να φύγουν άμεσα από την κυβέρνηση.

Οι απειλές προς την δικαιοσύνη πρέπει να λάβουν συντριπτική απάντηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης να απομακρυνθεί αμέσως από την κυβέρνηση. Η χθεσινή παρέμβαση του στο έργο της δικαιοσύνης, ζητώντας την αντικατάσταση των δυο εισαγγελέων που έστειλαν στην Βουλή την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη.

Ο κ. Παπαϊωάννου μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση για έναν μόνο λόγο, με μια και μοναδική εντολή. Να του επιτρέψουν να προωθήσει εν μέρει την αποσυμφόρηση των φυλακών. Να βγούνε δηλαδή όσοι διώκονται για αδικήματα ήσσονος σημασία και κυρίως οικονομικά για να αδειάσουν κελιά ενόψει των Ειδικών Δικαστηρίων για τους συντρόφους του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 25/01/2012 08:24:31

  Προς ΝΔ, γραφείο τύπου. Να ζητηθεί ο υπουργός Παπαϊωάννου να απομακρυνθεί από τη θέση του μαζί με Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδη. Δεν μπορεί η ΝΔ να στηρίζει μια κυβέρνηση και ταυτόχρονα να στηλιτεύει τους υπουργούς αυτούς. Διορία να δώσει εντός του μήνα, αλλιώς να απειλήσει με απόσυρση της στήριξής της. Ο Παπαδήμος για να μην έρθει σε ευθεία ρήξη με ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου ας τους αλλάξει με ανασχηματισμό.

 2. Γιάννης Μανιατάκος avatar
  Γιάννης Μανιατάκος 25/01/2012 09:21:34

  Εύστοχο κείμενο, επίκαιρες επισημάνσεις και συνειρμοί. Ένα ερώτημα μόνο. Οι τότε πολιτικοί ηγήτορες επικράτησαν με το σύνθημα «κάθαρση», το οποίο στη συνέχεια καταποντίστηκε από τους ίδιους στην αποσαθρωτική δεξαμενή της πολιτικής τους δειλίας, ατολμίας και ανεπάρκειας. Έτσι, το σύστημα ΠΑΣΟΚ αναγεννήθηκε με νέα ορμή και κατέπνιξε τα πάντα για την επόμενη 20ετία. Μέσα από την νέα αυτή θύελλα, ακούσθηκε μια άλλη φωνή «ανασύσταση του κράτους». Επαναλήφθηκε η ίδια συνταγή… Σήμερα οι φιγούρες που άρχισαν να διαγράφονται στον ορίζοντα, διακρίνεται να καρτούν τα όπλα που έλειπαν από τους προηγούμενους; Το εύχομαι!

  • Ανώνυμος avatar
   Ανώνυμος @ Γιάννης Μανιατάκος 25/01/2012 14:57:14

   Να ΚΑΡΤΟΥΝ τα όπλα...

   Γλώττα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει!

   • Γιάννης Μανιατάκος avatar
    Γιάννης Μανιατάκος @ Ανώνυμος 25/01/2012 16:17:36

    ...εάν δεν είναι λανθάνουσα;

 3. NIKOS avatar
  NIKOS 25/01/2012 10:02:24

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΟΤΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΗΚΕ Η ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΕΚΑΙΓΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?ΑΠΛΑ ΛΟΥΦΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝΤΕΣ ΤΟΝ ΔΕ ΦΥΝΤΑΝΙΔΗ ΤΟΝ ΒΟΛΕΨΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ.ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΙΚΕ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΗΝ ΑΛΑΓΗ.(ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ)

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 25/01/2012 10:09:10

  Να θέσει ΤΩΡΑ η ΝΔ θέμα αντικατάστασης του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, αυτού του παλαιοπασοκικού απολιθώματος (βαρέθηκα να βλέπω 30 χρόνια αυτή τη βλακώδη φάτσα στα κανάλια και τις εφημερίδες), του προστάτη των παιδεραστών και των πάσης φύσεως ποινικών.
  Εδώ δεν χωρούν πολλές ευγένειες, η ΝΔ συγκυβερνά, δεν έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

 5. TARAMAS avatar
  TARAMAS 25/01/2012 10:26:16

  Διώχνουν τους εισαγγελείς για να τους κάνουν προέδρους στη Eurostat.

 6. Lampros avatar
  Lampros 25/01/2012 11:14:10

  Εκτυπώστε το άρθρο αυτό, και κολληστε το στην Συγγρου. Κάντε highlight το σημειο με τον κροταλία.
  Για να μαθουν μερικά γατακια πως το πασόκ ειναι απο την φυση του αδίστακτο, τώρα μάλιστα, βλέπουν πως ερχονται αντιμέτωποι έιτε με κελιά, τείτε με την οργή του κοσμου. Υπολογίστε με το μυαλό σας ο καθένας πόσο επικίνδυνοι και δολοπλόκοι θα γίνουν...

 7. Επαναστάτης avatar
  Επαναστάτης 25/01/2012 14:12:23

  Και πολύ καλά τους κάνουν! Η πλειοψηφια τους είναι άτομα εκτός κοινωνικής πραγματικότητας, και καρεκλοκένταυροι με όλη τη σημασια της λέξης. Πρώην αποτυχημένοι δικηγόροι. Όλοι. Παχυλά αμοιβόμενοι (πρώτος μισθός 2000 ευρώ το μήνα καθαρά), αλλα οι αποφάσεις βγαίνουν μετά θάνατον (ειδικά αν μιλήσουμε γιά ΣΤΕ) Δεκάδες πλέον είναι οι καταδίκες της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, λόγω της μεγάλης διάρκειας διεξαγωγής των ποινικών δικών. Δεκτές οι αιτιάσεις κατά Παπαϊωάννου, αλλα μην ξεχνάμε και τον αλήστου μνήμης Ρωμύλο Κεδίκογλου.

 8. miden_agan avatar
  miden_agan 25/01/2012 14:33:18

  Μήπως, εφόσον δέχθηκε η ΝΔ επί της αρχής τη δημιουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου, θα έπρεπε να ζητήσει εξ' αρχής αυτή να αποτελείται από "τεχνοκράτες", όπως η ιταλική περίπτωση; Δεν θα ήταν διαφορετικά τώρα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.