#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/04/2013 16:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάποιος πρέπει να μαζέψει τους Γερμανούς...Κάποιος πρέπει να μαζέψει τους Γερμανούς διότι οδηγούμαστε πλέον με ακρίβεια σε μια απόλυτη γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη η οποία δεν είναι πλέον μόνο οικονομική, έχει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις.

Τα τελευταία κρούσματα γερμανικού αυταρχισμού δεν έχουν ίσως προηγούμενο στην ιστορία και δυστυχώς αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε μπορεί να επιβεβαιωθούν όσοι λένε ότι ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος με ευθύνη του Βερολίνου βρίσκεται στον ορίζοντα.

Μην ξεχνάμε: Μιλάμε για τους ηττημένους Γερμανούς δύο πολέμων σε έναν αιώνα. Μια χώρα που προκάλεσε φρικαλεότητες και ήταν υπεύθυνη για εκατομμύρια νεκρούς. Ασφαλώς οι απόγονοι δεν φταίνε για όσα έκαναν οι προηγούμενοι, όμως, φαίνεται πως ο αυταρχισμός, η αλαζονεία, η έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών είναι στο DNA των Γερμανών.

Τόλμησε να μιλήσει ο Τζ. Λου, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών για διαφορετικές πολιτικές που ίσως πρέπει να ακολουθηθούν στην Ευρώπη και ο Σόιμπλε του

επιτέθηκε. Μάλιστα κάθε φορά που βρίσκονται οι δυο τους, καταγράφεται κι ένα επεισόδιο.

Τόλμησε ο «άνθρωπός τους» ο Μπαρόζο να μιλήσει για χαλάρωση της λιτότητας και ο Σόιμπλε τον είπε σχεδόν άσχετο τονίζοντας ότι πρέπει κάποιος να του πει ότι δε φταίει η λιτότητα για την κρίση.

Τολμά η Ελλάδα να μιλήσει για αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο και ο Σόιμπλε βγάζει από μόνος του δικαστική απόφαση.

Το τελευταίο κρούσμα είναι επίσης σοβαρό. Οι φήμες ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων ώστε να ενισχύσει την ευρωπαϊκή οικονομία και να μειωθεί η ύφεση, προκάλεσαν την αντίδραση του Βερολίνου.

Η ίδια η Μέρκελ, σε μια ωμή παρέμβαση στην πολιτική της ΕΚΤ είχε πει: «Η ΕΚΤ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, η ΕΚΤ θα έπρεπε προς το παρόν να αυξήσει λίγο τα επιτόκια, αλλά για τις άλλες χώρες πρέπει να κάνει ακόμα περισσότερα για να διοχετεύσει ρευστότητα». Παρεμβαίνει δηλαδή και ζητά αύξηση επιτοκίων. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί η Γερμανία κερδοσκοπεί τρία χρόνια τώρα με τα ομόλογά της και έχει βγάλει δισεκατομμύρια στις πλάτες των άλλων λαών.

Βέβαια, η Καγκελαρία έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σήμερα και εκπρόσωπος της Μέρκελ δήλωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να υπονομεύσει την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η Άνγκελα Μέρκελ.

Η ουσία είναι ότι οι Γερμανοί αισθάνονται παντοδύναμοι, κι αυτό είναι επικίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία -και όπως έχει δείξει και η ιστορία- και για την παγκόσμια ειρήνη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 26/04/2013 16:47:54

  Είναι κάτι που από καιρό έχουμε επισημάνει από αυτό το Βήμα, πλην όμως πολλοί φίλοι του ΑΝΤΙΝEWS όχι μόνο δεν ήθελαν να το ακούσουν αλλά μας κατηγορούσαν και ως λαικιστές ή και ...ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ (!)
  Αλλά αυτά δεν έχουν καμιά σημασία , αυτό που είναι επιτακτικό να γίνει είναι , το να το καταλάβουν εγκαίρως οι λαοί της Ευρώπης και να δημιουργηθεί ένας άξονας αντίδρασης!
  Και η Κυβέρνηση να μην έρχεται δεύτερη σε αυτού του είδους την πρωτοβουλία, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να παίζει σε κενό γήπεδο, εκ του ασφαλούς!!
  Επίσης το άρθρο είναι ένα ... φευγαλέο ράπισμα σε όσους πιστεύουν ότι για όλα εμείς φταίμε και οι Γερμανοί έχουν δίκιο και μόνο υπακούοντας τους θα ...προκόψουμε!
  Αυτό μου θυμίζει έντονα τις απόψεις των φιλογερμανών λίγο πριν την έκρηξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΝΤΙΝΟΣ 26/04/2013 17:37:17

   Να μη λέμε ότι θέλουμε! Ο Σαμαράς στις επισκέψεις Μέρκελ και Ολάντ έδειξε ξεκάθαρα με ποιον είναι πιο κοντά στις απόψεις του τι είναι σωστό να γίνει πλεόν. Και γαλλικές φρεγάτες και αεροπλάνα για ναυτική επιτήρηση συμφώνησε. Και αυτός έδωσε εντολή ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ επίσημα να καταγραφούν οι ζημιές των Γερμανών στην Ελλάδα μας από Α και Β ΠΠ. Απλά ο λαός εμπιστεύεται τους λαϊκιστές επειδή του χαϊδεύουν τα αυτιά. Δυστυχώς δε μαθαίνουμε...

   • periopos avatar
    periopos @ Γεώργιος Τ. 26/04/2013 21:14:26

    Η πρώτη φορά που τέθηκε θέμα Γερμανικών αποζημιώσεων από Έλληνα Πρωθυπουργό, ήταν επί Α. Παπανδρέου.

  • mara M. avatar
   mara M. @ ΝΤΙΝΟΣ 27/04/2013 00:26:57

   Φίλε Ντίνο, κακά τα ψέματα η ΝΔ έκανε τις επιλογές της, ότι πρωτοβουλία και να πάρει σ'αυτό το θέμα δεν πείθει κανέναν, ούτε τα ίδια τα στελέχη της. Πολύ αργά. Για το συγκεκριμένο υπάρχουν άλλοι πιο πειστικοί. Αν δημιουργηθεί άξονας αντίδρασης ο λαός θα εμπιστευθεί αυτούς που προσπάθησαν και πάλεψαν γι'αυτό. Δεν έχει καμμία ελπίδα. Καλύτερα να παραμείνει πιστή σ'αυτό που επέλεξε, δείχνει τουλάχιστον μια σταθερότητα.

 2. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 26/04/2013 16:54:23

  ας διδαχθούμε λοιπόν μια φορά από την ιστορία...
  Βέβαια η αλαζονεία είναι το πρώτο βήμα για την αποτυχία αλλά να είναι δική τους όχι όλης της Ευρώπης!

 3. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 26/04/2013 19:12:04

  Αν περιμένουμε βοήθεια από Ορλάν, πρέπει να είμαστε πολύ γελασμένοι!
  Δυστυχώς είναι πολύ λίγος να τα βάλει με την Μέρκελ-Σόιμπλε!
  Και αποτέλεσε μια τεράστια απογοήτευση όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους Γάλλους!!

 4. blue nile avatar
  blue nile 26/04/2013 19:14:22

  Οι Γερμανοί δεν κάνυν τίποτα άλλο από το να διαλύουν την ευρωζώνη μαζί με τις οικονομίες των ανταγωνιστικών τους χωρών.
  Με πρόφαση ότι οι άλλες χώρες πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικές η Γερμανία της επιβάλει να πάρουν μέτρα που ουσιαστικά δεν τις αφήνουν κανένα περιθώριο ανάκαμψης.
  Αυτο που ζητάει ουσιαστικά η Γερμανία είναι να γίνουν όλες οι ευρωζωνικές χώρες πλεονασματικές την ίδια ώρα που και η Γερμανία θα παραμένει πλεονασματική.
  Και μετά θα εξερευνήσουμε το διάστημα να βρούμε νέους πελάτες να διοχετεύσουμε τα πλεονάσματα.
  Για τη Γερμανία όλα κυλούν ρόδινα.
  Απειλεί τις άλλες χώρες ότι αν δεν συναινέσουν στις πολιτκές της θα φύγει από το ευρώ οπότε λόγω του τσουναμιαίου bank run θα καταστραφούν ολοσχερώς τα τραπεζικά συστήματα και κάθεται να δει τι θα γίνει.
  Ή θα συνεχίσουν να δέχονται οι λοιποί ευρωζωνικοί την αυτοκτονία τους ή θα σηκωθούν να φύγουν και θα διαλύσουν την ευρωζώνη ενώ όμως πρώτα το τίμημα της προσπάθειας παραμονής τους υπό των γερμανικών διαταγών θα τις κρατήσει αδρανείς για πολλά χρόνια για να παίζει μπάλα η Γερμανία μόνη της με το νέο ευρωμάρκο.
  Θα μου πείτε τώρα ότι αν η Γερμανία εγκαταλείψει το ευρώ θα δει την ανεργία της να τριπλασιάζεται.
  Όμως οι γερμανικές τράπεζες θα είναι τόσο ισχυρός πόλος έλξης που θα μαζέψουν σημαντικό μέρος των παγκόμιων αποταμιεύσεων.
  Για να δικαιωθούν έτσι όποιοι λένε ότι τελικά με τα μνημόνια και τις λιτότητες τον λογαριασμό για τα σπασμένα της Κρίσης του 2008 δεν την πληρώνουν οι τραπεζικές ελίτ που ήταν υπεύθυνες για αυτήν...αλλά την πληρώνουν και αθα συνεχίσουν να την πληρώνουν οι λαοί ...ακόμα κι αυτοί που τα έκαναν όλα σωστά στο παρελθόν...

 5. factorx avatar
  factorx 26/04/2013 19:21:09

  «Η πολιτική διάσωσης του ευρώ αποδίδει», επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αναφέρει ενδεικτικά το παράδειγμα της Ελλάδας, η οποία, όπως λέει, «είχε πέρυσι μικρότερο έλλειμμα από αυτό που αναμενόταν, αύξησε τις εξαγωγές της σε τρίτες χώρες, ενώ η ανεργία μειώνεται».

  Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Impulse», ο κ. Σόιμπλε υπεραμύνεται της εφαρμοζόμενης πολιτικής στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και, ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας, αναφέρει:

  «Πάντα λέγαμε ότι αν οι χώρες αντιμετωπίσουν αξιόπιστα τα προβλήματά τους -στην περίπτωση της Ελλάδας την οικονομική «τσαπατσουλιά» και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας- τότε θα τους δοθεί ο απαραίτητος χρόνος. Αυτή είναι η φιλοσοφία των προγραμμάτων διάσωσης. Και λειτουργεί».

  Δηλώνει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «πίσω από την Ευρώπη βρίσκεται η ιδέα τού να αποδεχόμαστε ότι οι άλλοι είναι διαφορετικοί και αποφασίζουν οι ίδιοι».

  • blue nile avatar
   blue nile @ factorx 27/04/2013 02:01:15

   Γιατί δεν μας απαντά ο Σόιμπλε...αν το 1952 είχε εφαρμοστεί μνημόνιο στην Γερμανία παρόμοιο με το ελληνικό....θα υπήρχε άραγε τώρα Γερμανία;
   Και πως μπορεί να μετατραπεί μια δυτική χώρα πλεονασματική όταν καταστρέφει αμετάκλητα την εσωτερική της ζήτηση;
   Γιατί στο φινάλε η πολιτική διάσωσης του ευρώ αποδίδει...αλλά μόνο για τους Γερμανούς. Έστω και προσωρινά...
   Γι'αυτό και το ευρώ αποδομείται και ευρωζώνη μετά από αυτά που έγιναν στην Κύπρο δεν υπάρχει ουσιαστικά.
   Δεν θα περάσει πολύς καιρός ώσπου ο Σόιμπλε να δει την ανεργία στην χώρα του να διπλασιάζεται.
   Τότε να δούμε πως θα τα βγάλει πέρα με τους συμπολίτες του ...
   Σε μια Γερμανία που ήδη βλέπει το 30% των εργατών της να βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας έτσι όπως το ορίζει η εκεί κυβέρνηση.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 26/04/2013 19:22:00

  http://www.antinews.gr/2013/04/11/211946/
  Σόιμπλε: «Καμιά ελπίδα για τις γερμανικές αποζημιώσεις»

  http://www.antinews.gr/2013/04/12/212136/
  "Παράνομα κυκλώματα “βγάζουν” χρυσό στη Γερμανία"

 7. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 26/04/2013 19:46:12

  Αργούμε, αλλα αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε. Οταν γίνουμε αρκετοί, θα ξαναυπάρξει ελπίς...

 8. tpe avatar
  tpe 26/04/2013 20:11:05

  Αν περιμένουμε από τον Hollande, καήκαμε. Αυτός καίγεται μόνο για τη νομιμοποίηση των... αδερφών ψυχών και πως θα πουλήσει άχρηστες φρεγάτες. (Για αυτό το θέμα, απλά ρωτάω: Τόσους ναυπηγούς έχουμε, δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα δικό μας καράβι ποια; Και μπορούν οι Τουρκαλάδες; Τέλος σημείωσης).

  Η Γερμανία έγινε παντοδύναμη, όταν ο Γιωργάκης της έδινε το πιστόλι... Η Γερμανία μέχρι το 2008 ήταν η μεγάλη ασθενής, υποτίθεται. Και τελικά, την βάλαμε στο κεφάλι μας... Ας προσέχαμε, όλοι μας.

 9. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 26/04/2013 20:18:28

  Η επιτυχία του πειράματος της Ελλάδας αποτελεί το άλλοθι της εφαρμοζόμενης σκληρής πολιτικής της Μέρκελ, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.
  Συνεπώς έχουν κάθε λόγο να επαινούν τα κατορθώματα των Ελλήνων, χωρίς όμως να δίνουν την παραμικρή ουσιαστική βοήθεια." Τα λόγια σας με χόρτασαν και το ψωμί σας φάτε". Όπως λέει και ο λαός μας !

 10. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 26/04/2013 20:29:51

  Οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν και κάποια στιγμή θα το κάνουν είναι οι Αμερικάνοι. Το πρόβλημα είναι αν μέχρι τότε θα είμαστε "ζωντανοί" σαν χώρα.
  Έχω και μια απορία από που προκύπτει ότι η ανεργία μειώνεται ; διότι μη μου πείτε ότι προσλαμβάνονται περισσότεροι από όσους απολύονται διότι από ότι διάβασα , και δεν διαψεύστηκε από κανέναν, το ίδιο συνέβη και το 2010 , 2011

 11. fe avatar
  fe 26/04/2013 21:34:45

  Θ ασυμφωνησω με τον ντινο οτι οταν τα λεμε εδω και καιρο μας αποκαλουν συριζαιους......εχουμε φτασει σε σημειο οποιος δεν ειναι νεοφιλελευθερος και φιλογερμανος να μην θεωρειται δεξιος.Τελος παντων για μια ακομη φορα να πω την αποψη μου οτι διαλεξαμε λαθος συμμαχο σ αυτον τον πολεμο.Τωρα ισως ειναι αργα αλλα πρεπει να γινει μια προσπαθεια.Διαβαζω οτι ο σαμαρας προσπαθει να κλεισει συναντηση με ομπαμα αλλα τον εχει στον παγο ενω την ιδια ωρα ο σεριφης της περιοχης ειναι η τουρκια-μεχρι και το ισραηλ εξευτελισε- και ο ερντογαν παει τον μαιο αυασιγκτον.Η εισβολη στην συρια ειναι παραπανω απο σιγουρη και οι ισσοροπιες στην περιοχη θα αλλαξουν δραματικα.Γινονται ολα αυτα και μεις παιζουμε την ορντινατζα των γερμανων.Περιμενα διαφορετικα πραγματα απο τον σαμαρα.

  Υ.Γ. Οταν βλεπω τον συριζα που μεχρι πριν δυο χρονια καθε πορεια κατεληγε στην αμερικανικη πρεσβεια και τωρα φλερταρει με τον αμερικανικο παραγοντα και μεις παιζουμε τις κυριες κουμπαρες με την μερκελ ...δεν ξερω κατι μου 'ρχεται.

  • mara M. avatar
   mara M. @ fe 27/04/2013 00:04:21

   Εμένα πάλι κάτι μού 'ρχεται όταν επιτίθεσθε με τόση σφοδρότητα στη Γερμανία και υποστηρίζετε με τόση θέρμη τους εντολοδόχους της.

 12. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 26/04/2013 21:59:43

  Δικοί σας "σύντροφοι" στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα είναι, αγαπητοί δεξιοί, άρα δικό σας πρόβλημα.
  Μην χρησιμοποιείτε ως άλλοθι τον Σύριζα ή οποιδηποτε άλλο κόμμα. Ο Σύριζα έχει ένα σωρό στραβά, αλλά στο θέμα αυτό είναι καθαρός - τουλάχιστον η πλειοψηφούσα τάση του. Οι μειοψηφούσες απόψεις είναι ελεύθερες να λένε ότι θέλουν - και αυτό προφανώς ισχύει ομοίως και για την ΝΔ, και αυτό το βλέπουμε και εδώ μέσα...

 13. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 26/04/2013 22:01:27

  Μέρες τώρα υπάρχουν αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για τον περίφημο Γερμανο-Πολωνικό εναγκαλισμό και το στρατηγικό βάθος που αυτός προσφέρει στην Γερμανία. Παρά τα υψηλά ποσοστά ευρωσκεπτικισμού και ευρωφοβίας και στην Πολωνία αν αυτός ο εναγκαλισμός πραγματοποιηθεί τοτε αυτόματα η Γαλλία τίθεται αυτόματα σε δεύτερη μοίρα-κατάρρευση γερμανογαλλικού άξονα- και παράλληλα η σχέση απέναντι στην Μόσχα γίνεται ακόμα πιο ανταγωνιστική. Η Απάντηση της Γερμανίας στον προβληματικό Νότο έρχεται με την διαμόρφωση ενός νέου ευρωπαϊκού “πυρήνα”, με τελευταία πρωτοβουλία ως αναφέρεται μεταξύ πολλών άλλων- η οποία και αποτελεί ενδεικτική των προθέσεων - αυτή του Ιανουαρίου όταν η Γερμανία, η Πολωνία, η Τσεχία και η Σουηδία, προτείνοντας τη μελλοντική δημιουργία με τις έξι πρώην σοβιετικές χώρες της “Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης”(Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Γεωργία, Λευκορωσία, Μολδαβία και Ουκρανία) ενός χώρου ελεύθερων συναλλαγών σαν αυτόν που συνδέει ήδη την Ε.Ε. με την Ελβετία, την Ισλανδία, το Λίχνενσταϊν και τη Νορβηγία. Πλέον εντός της Ευρώπης και εντός της Ευρωζώνης η Γερμανία ασκεί απόλυτο Ελεγχο με μόνο αντίπαλο την Γερμανία.Το ότι η οικονομική κρίση χτυπά την πόρτα της δεν σημαίνει τίποτα, μέχρι το Σεπτέμβριο η Κα Μερκέλ δεν θα έχει να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα εντός Ευρώπης καθώς εχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση σε Πορτογαλία,Ιταλία, και Ισπανία. Σε ότι αφορά την Ελλάδα και τι σημαίνουν όλα αυτά αυτό που καταθέτω είναι πως σαν χώρα δεν έχουμε καμιά σχέση με καμιά αλλη χώρα του Ευρωπαϊκού νότου λόγω γεωστρατηγικού βάθους με ότι αυτό συνεπάγεται.

  • cresswell avatar
   cresswell @ Δρόλαπας 27/04/2013 01:52:00

   Aυτή τη στιγμή, όντως η γερμανία εμβαθύνει τη σχέση της με χώρες που είναι παραδοσιακά στην (πολιτική και πολιτισμική) επιρροή της. Καθώς και με χώρες όπως η Πολωνία, που βρέθηκαν απέναντι της αρκετές φορές, αλλά ίσως την προτιμούν από π.χ. ... τη Ρωσία.

   Ωστόσο, διαπράττεις - κατα την ταπεινή μου γνώμη - τεράστιο λάθος όταν υποτιμάς την πραγματική σημασία της Γαλλίας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Αιώνες τώρα. Αυτή τη στιγμή, η Γαλλία είναι περιθωριοποιημένη. Μοιάζει να παρακμάζει πολιτικά. Είναι μία χώρα όμως η οποία διαθέτει μεγάλη πολιτική παράδοση, γαλλο-κεντρική πολιτική ελιτ και πραγματική αστική τάξη. Κάποια στιγμή, όχι μακριά (νομίζω), αυτά τα χαρακτηριστικά θα επανέλθουν στο προσκήνιο. Εν μέσω δραματικών στιγμών ίσως (ποιός ξέρει;), αλλά θα επανέλθουν.

   Γι' αυτό, ίσως θα ήταν καλό να μην βιάζεσαι. Σκέψου το αίσθημα που συνείχε τους ευρωπαίους το 1938, μετά τη (θριαμβευτική για τη Γερμανία) συμφωνία του Μονάχου, και την κατάσταση μόλις 7 χρόνια αργότερα. Ελπίζω να μην χρειαστεί στο μέλλον να ξαναδούμε αυτή την αντιστοιχία των καταστάσεων.

   Τα τρία χρόνια της κρίσης χρέους είναι μεν δραματικά, αλλά ως ιστορικός χρόνος, δεν λένε κάτι απόλυτα. Έχουμε δρόμο ακόμη ...

 14. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 26/04/2013 22:02:15

  Απλά τα πράγματα, απο ρεαλιστική σκοπιά: Ο Σύριζα έχει συμμάχους τους Linke.
  Η ΝΔ γιατί δεν φρόντισε να έχει συμμάχους;
  Έτσι γίνεται πρακτική πολιτική, όχι με αερολογίες.
  ¨Ολη η χώρα πληρώνει τα τραγικά πολιτικά σφάλματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

 15. nemesis avatar
  nemesis 26/04/2013 23:36:37

  "Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα..." Η ιστορία επαναλαμβάνεται μπρος στα μάτια όσων αρνούνται να την κοιτάξουν ...κατάματα! Ο μοιραίος Σαμαράς θα μείνει στο τέλος μόνος, να μετρά τα λάθη των επιλογών του γιατί αυτή 'ηταν πάντοτε η τάση του... Αυτοκαταστροφική!

 16. Άνεργος avatar
  Άνεργος 27/04/2013 07:59:26

  η χωρα δεν παραγει τιποτα..
  εκτος απο παρασιτα και λαμογια..
  τωρα τελευταια τα μεγκαλα κρατικοδιαιτα παρασιτα παραγουν και την ιδεα οτι για ολα φταινε η γερμανοι..
  το ποπολο το υιοθετησε ακριτα..
  θελουν να φανε και γερμανικες αποζημιωσεις τα λυσσασμενα παρασιτα..
  το μονο που θα καταφερουν θα ειναι..να αχρηστευσουν και το μοναδικο ανταγωνιστικο πλεονεχτημα της χωρας τον ηλιο..που δεν τον παραγουμε απλα υπαρχει..
  και τον πουλαγαμε μεχρι τωρα στους γερμανους ακριβα..
  θα τους κανουμε βριζοντας τους να μην ξαναρθουν...και τοτε θα δω που θα βρειτε τα δανεικα και αγυριστα για να ζησουμε

  • Tsaros avatar
   Tsaros @ Άνεργος 27/04/2013 18:17:41

   η χωρα δεν παραγει τιποτα.. εκτος απο παρασιτα και λαμογια..

   Αμαν με την καραμέλα. Οι εξαγωγές μας είναι τέτοιο ποσοστό του ΑΕΠ μας όσο περίπου και στην υπόλοιπη ευρώπη. Λίγο χειρότερα από το μέσο όρο. Και επιπλέον έχουμε μια μεγάλη τουριστική «βιομηχανία» και ισχυρή ναυτιλία (αν και η δεύτερη, με πλάτες των πολιτικών δεν πληρώνει φόρους).

   Οι Γερμανοί πράγματι, μέσω των επιλογών της ΕΟΚ/Ε.Ε. για την αγροτική παραγωγή και πολλά άλλα, μας κατέστρεψαν την αγροτική παραγωγή. Έδιναν π.χ. λεφτά για να τα τρώνε επίτηδες οι αγρότες στις Βουλγάρες και στα μπουζούκια (και το ξέρανε πολύ καλά), με τον όρο η παραγωγή να στραφεί σε συγκεκριμένες καλλιέργειες, και ουσιαστικά να εισάγουμε τα πάντα από αυτούς (που πολλά τα εισάγουν από τρίτο κόσμο κλπ). Εδώ φτάσανε μέχρι να επιδοτούνε την καταστροφή καλλιεργειών και καϊκιών για τους ψαράδες. 10,000 ευρώ για να κάνεις το καϊκι σου καυσόξυλα ―ώστε να αγοράζουμε σαρδέλες Lidl και ψάρι εισαγωγής.

   θα τους κανουμε βριζοντας τους να μην ξαναρθουν…και τοτε θα δω που θα βρειτε τα δανεικα και αγυριστα για να ζησουμε

   Μη σώσουν και ξανάρθουν. Αξιοπρέπεια πάνω από όλα και ας τρώμε χόρτα και ρίζες.

   Η Ελλάδα έζησε ―και είχε και μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης― πολύ πριν πατήσουν τα σκατοποδαρά τους οι τουρίστες.

   Αντίθετα, η υπερβολική έμφαση στον τουρισμό κατέστρεψε παραδοσιακές αγροτικές περιοχές, έκαψε βιοτεχνίες και βιομηχανίες και κατάστρεψε και το περιβάλλον σε πολλά σημεία (γιατί ήταν τουρισμός πρόχειρος, τύπου Ρόδος, Κάδος, Ίος και Ιμπίζα, και όχι προσεγμένος και ποιοτικός αυτός στον οποίο απευθυνόμασταν).

 17. Άνεργος avatar
  Άνεργος 27/04/2013 08:02:12

  κανεις πελατης δεν παει σε ενα μαγαζι που τον μισει ο μαγαζατορας..
  ειχαμε τον ηλιο..για να τα περνουμε απο τους γερμανους ,τωρα τον αποδομουμε και αυτον...συγχαρητηρια..
  θα μου πεις οι..κρατικοδιαιτοι-δανειοδιαιτοι που μας εφεραν ως εδω δεν νοιαζονται..

  • Tsaros avatar
   Tsaros @ Άνεργος 27/04/2013 18:56:16

   κανεις πελατης δεν παει σε ενα μαγαζι που τον μισει ο μαγαζατορας..

   Και κανείς με αξιοπρέπεια δεν σερβίρει πελάτες που του σκότωσαν τον παππού, του κάψανε το χωράφι, τον εξευτελίζουν, προσπαθούν να του πάρουν το μαγαζί, του πήρανε δανεικά και αγύριστα πριν 40 χρόνια και τώρα κλαίγονται για τα «δικά τους» δανεικά και κοιτάνε να τα ανταλλάξουν με γη και ύδωρ.

   Αλλά από προσκυνημένους ραγιάδες άλλο τίποτα...

   • ΕυΔαίμων avatar
    ΕυΔαίμων @ Tsaros 27/04/2013 18:58:51

    Πολύ σωστά.

  • ioannis avatar
   ioannis @ Άνεργος 28/04/2013 09:22:43

   δε θελουμε πελατες που ηρθαν να μας σπασουν το μαγαζι.. θελουμε γλετζεδες και αδολους θαμωνες να μεινουν μαζι μας και να χαρουν μαζι μας.. οσο για την παραγωγη πλουτου..εχουμε αρκετο και μπορουμε να παραγουμε ακομα περισσοτερο.. αλλωστε μη ξεχνας πως πλουτος ειναι ο ελευθερος χρονος.. η καλοπεραση και η χαρα.. η υγεια κι η καλοσυνη.. οι γερμανοι δουλευουν 11.5 μηνες το χρονο για να ερθουν στην ελλαδα 15 ημερες.. εμεις ειμαστε στην ελλαδα 365 ημερες το χρονο με λιγο κρασι , λιγη θαλασσα και το ταιρι μας

 18. Γεωργία avatar
  Γεωργία 27/04/2013 09:33:58

  "Εν πρώτοις, ήταν εξέχων οπαδός της άποψης περί γερμανικής ψυχολογίας ότι ο Γερμανός δεν καταλαβαίνει και δεν μπορεί να καταλάβει τίποτε παρά μόνο τον εκφοβισμό, ότι δε δείχνει καμία γενναιοδωρία ή ενδοιασμό στις διαπραγματεύσεις, ότι δεν υπάρχει πλεονέκτημα που δε θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί και κανένα σημείο στο οποίο δε θα ξέπεφτε χάριν του κέρδους, ότι είναι άνευ τιμής, περηφάνιας ή οίκτου.
  Ως εκ τούτου, δεν πρέπει ποτέ να διαπραγματεύεσαι με έναν Γερμανό ή να συμφιλιώνεσαι μαζί του, πρέπει να του υπαγορεύεις.
  Υπό οποιοσδήποτε άλλους όρους, δε θα σε σέβεται ή δε θα τον εμποδίσεις από το να σε εξαπατήσει. "

  Κέυνς

 19. anna stanisi avatar
  anna stanisi 29/04/2013 10:50:26

  Αγαπητοι συνελληνες, να μην δανειζεστε λοιπον απο τους Γερμανους και
  να είστε αυτάρκεις. Αυτός που έχει τα λεφτά έχει και το πεπόνι και το μαχαίρι. Οχι λοιπον σχόλια εκ του ασφαλούς . Δουλέψτε και ξεχρεώστε και αφήστε τις αμπελοφιλοσοφίες. Κανένας δεν μοιράζει τα λεφτά του αφιλοκερδώς. Αλλά τι περιμένεις από έναν λαό που πάντα είναι με κάποιον αντί- παλιά αντιαμερικανοί- αντιάγγλοι , αντιρώσοι και τωρα αντιγερμανοί.
  Αν θέλουν να βοηθήσουν οι αμερικάνοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.