Κάποιος να μαζέψει τη Ζωή
20/05/2015 18:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάποιος να μαζέψει τη Ζωή

Έλεος!

Τελικά δεν τα είχαμε δει όλα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Είδαμε και επίθεση σε αξιωματικό της αστυνομίας κατά παράβαση του θεσμικού της ρόλου. Η Πρόεδρος της Βουλής απαίτησε ουσιαστικά λες και είναι το αφεντικό των αστυνομικών, να μάθει ποιος έδωσε εντολή για να κλείσει ο δρόμος σε διαδηλωτές. Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας, μπροστά από τα γνωστά «λουλουδάδικα» της Βουλής όπου πάντα η ΕΛ.ΑΣ. δημιουργεί φράγμα για διαδηλωτές που θέλουν να κινηθούν προς την Ηρώδου του Αττικού, από όπου η πορεία που ξεκίνησε από το υπουργείο Υγείας ανακόπηκε από την παρέμβαση των αστυνομικών.

Στην ένταση που ακολούθησε παρενέβη η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ζήτησε εξηγήσεις από τον επικεφαλής των δυνάμεων των ΜΑΤ και άλλων μονάδων της ΕΛΑΣ για το κλείσιμο του δρόμου και την παρεμπόδιση της πορείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος της Βουλής φέρεται να είπε πως η ίδια είχε ζητήσει η Βουλή να είναι ανοιχτή και ρώτησε ποιος έδωσε την εντολή να κλείσει η Βασιλίσσης Σοφίας.

«Από ποιον έχετε εντολή;», ρώτησε και πρόσθεσε ότι η Αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να κλείνει την πρόσβαση στη Βουλή. Ο αξιωματικός είπε ότι έχει εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων, δηλαδή από την Αστυνομία και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ως οφείλει κάθε αστυνομικός. Η κ. Ζωή προφανώς νομίζει ότι και η ΕΛΑΣ είναι τσιφλίκι της και μπορεί να δίνει εντολές και να κάνει επικοινωνιακά σόου για τα μάτια των τηλεοράσεων.

Για να μην πούμε ότι ήταν στημένο το θέμα καθώς οι εργαζόμενοι αν ήθελαν, σε συνεννόηση με την Πρόεδρο θα μπορούσαν να μπουν από την πλευρά της πλατείας Συντάγματος και να επιδώσουν ψήφισμα στη Βουλή.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο τέλος αποχώρησε χαρούμενη και χαμογελαστή, καθώς της προσφέρθηκε ένα λουλούδι...

Πολιτικές αντιδράσεις για την παρέμβαση

Σχολιάζοντας την παρέμβαση της κ.Κωνσταντοπούλου ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κυριαζίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, αφού «τακτοποίησε» τα ζητήματα της εύρυθμης λειτουργίας του Κοινοβουλίου, επιτρέποντας δια της ανοχής της την εισβολή και παρουσία εντός αυτού σε κάθε αναρχοαυτόνομο και αντιεξουσιαστή, σήμερα επεκτείνει την καθ' ύλην αρμοδιότητά της και στους έξωθεν της Βουλής χώρους, αναλαμβάνοντας πλέον και αστυνομικά καθήκοντα», ανέφερε ο κ.Κυριαζίδης.

«Η σημερινή πρωτοφανής δημόσια λεκτική «επίθεση» στον επικεφαλής των μέτρων τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν συνάδει ούτε με το θεσμικό ρόλο της Προέδρου της Βουλής, ούτε με τη διάκριση των εξουσιών, την οποία η ίδια, ως νομικός, άριστα γνωρίζει», πρόσθεσε.

«Η σημερινή αυταναγόρευσή της σε αστυνομικό όργανο, υποκαθιστώντας τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας και το επιχειρησιακό της τμήμα, δίνοντας μάλιστα οδηγίες και εντολές καθ' υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της, δεν τιμά ούτε την Κυβέρνηση, ούτε το θεσμό που η ίδια έχει κληθεί να υπηρετήσει με την ψήφο των Βουλευτών. Το μόνο που της ευχόμαστε είναι και «εις ανώτερα.…», κατέληξε.

Έντονη κριτική άσκησε με ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ:

«Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής, δια του φρουράρχου, είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για την αστυνόμευση εντός του κτιρίου της Βουλής. Για την αστυνόμευση εκτός του περιβόλου του κτιρίου της Βουλής την αρμοδιότητα και την ευθύνη τη φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση, η αστυνομική αρχή και σε πολλές περιπτώσεις - όπως όταν υπάρχει συγκέντρωση ή διαδήλωση ως μορφή άσκησης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι - ο εισαγγελέας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η κ.Κωνσταντοπούλου είναι προφανές ότι γυρίζει «με το ζωνάρι λυμένο» αναζητώντας ευκαιρίες διαφοροποίησης από μια κυβέρνηση στην ορκωμοσία της οποίας παρέστη ως παρακολούθημα της και η οποία - δια του κ. Τσίπρα - την επέλεξε ως Πρόεδρο της Βουλής. Η χώρα έχει πολλά προβλήματα λόγω του στρατηγικού αδιεξόδου της κυβέρνησης . Δεν υπάρχει περιθώριο για πρόσθετα θεσμικά προβλήματα . Ούτε καν για πρόσθετο θέαμα καθώς η κυβέρνηση παράγει ήδη περισσότερο από αυτό που μπορεί να καταναλώσει η κοινή γνώμη», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λύσανδρος avatar
  Λύσανδρος 20/05/2015 18:59:05

  Τό βλέμμα της κοιτάξτε, τό βλέμμα της! Θεέ μου, Θεέ μου, ἵνα τί με ἐγκατέλιπες;

 2. greg avatar
  greg 20/05/2015 18:59:47

  Πάντως η φωτό θυμίζει κάτι μεταξύ μακρυμάλλη Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ καί Ντόλφ Λούντγκρεν σέ μελαχροινή έκδοση. Κι αυτό τό ένα μάτι, πολύ τσακίρικο καί ...γυαλιστερό βρέ παιδί μου. Δέν μπορεί, πειραγμένη είναι. Η φωτό εννοώ.

 3. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 20/05/2015 20:21:07

  Αλλο ένα χάγκσταγκ για το Τουίτερ.Σε αυτό ,τα πάνε εξαιρετικά

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 20/05/2015 20:40:57

  Διαβάστε την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και την ανακοίνωση της ΝΔ. Και κάντε συγκρίσεις και ντραπείτε που είστε Νεοδημοκράτες, όσοι τέλος πάντων εδώ είμαστε Νεοδημοκράτες.

  • ιεραξ avatar
   ιεραξ @ Διογένης 20/05/2015 22:20:24

   Σωστός Διογένη, πολλές ανακοινώσεις της ΝΔ ζέχνουν συντηρητικούρα. Η Κλάραμπελ της βουλής με την... τσαχπινιά, το... νάζι, τη... θηλυκότητα, την... πλέρια δημοκρατικότητά της, την... ηδυπαθή γλυκύτητά της, μπορεί μόνη της να δημιουργήσει νέο κύμα στην επιθεώρηση εν όψει θεατρικού καλοκαιριού. Και εμείς βγάζουμε χαρτογιακάδικες ανακοινώσεις με αυτονόητες τυπικούρες. Πού είναι η σατιρική διάθεση, οι παρομοιώσεις, η σκωπτικότητα, η ειρωνεία, ο χαβαλές και η πλάκα βρε αδερφέ με την κυρά, που βοά εκ του μακρόθεν ΄΄ΕΙΜΑΙ ΣΟΥΡΓΕΛΟ΄΄......

  • greg avatar
   greg @ Διογένης 21/05/2015 08:43:45

   Πράγματι. Οταν απαντάς μέ σοβαροφάνεια σέ γελοίους, στό όνομα μιάς τάχα πολιτικής ορθότητας, απ' τή μιά γελοιοποιείσαι κι απ' τήν άλλη τούς κάνεις νά μοιάζουν σοβαροί. Ακόμη κι εδώ τά ρέστα τού ΠΑΣΟΚ είναι μπροστά. Τούς δαγκώνει μέ χιούμορ, καυστικότητα, ειρωνεία, ευστοχία. Οπως τούς αρμόζει.

  • κατωυποστάθμης avatar
   κατωυποστάθμης @ Διογένης 21/05/2015 09:53:51

   15% kai κατεβαίνει

 5. ΧΡ avatar
  ΧΡ 20/05/2015 21:38:40

  η γυναικα ειναι για τα σιδερα....

  • Γεωργία Βασιλειάδου avatar
   Γεωργία Βασιλειάδου @ ΧΡ 20/05/2015 23:40:58

   Η γυναίκα, τρώει σίδερα να λες καλύτερα.

 6. airman avatar
  airman 21/05/2015 07:49:27

  Δύσκολες μέρες!!!

 7. pikeman avatar
  pikeman 21/05/2015 08:10:50

  Τι γίναν όλοι οι ευαισθητούληδες που βροντοφωνάζουν με κάθε ευκαιρία για την υποχρέωση να βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας, τη σιωπή που είναι συνενοχή κτλ κτλ όμορφα αριστερίστικα; Δεν βλέπουν το προφανές; Την εκφορά του λόγου; Την κίνηση; Το πρόσωπο; Διότι έχει γούστο και αποτέλεσμα το σόου όταν περιορίζεται σε αυστηρή τήρηση του χρόνου και των κανονισμών. Αλλά εδώ εκτροχιαζόμαστε γοργά. Θα ήθελα ειλικρινά την άποψη γιατρού συγκεκριμένης ειδικότητας για το ζήτημα. Βέβαια η Αριστερά θα πρέπει να υποστεί και τη συνέπεια των πράξεώ της κάποια στιγμή και μου φαίνεται ότι η νέμεση μπορεί να έχει και μια δόση χιούμορ. Αλλά δυστυχώς θα την υποστούμε όλοι.

 8. βαγόνι avatar
  βαγόνι 21/05/2015 11:04:33

  "...κατα μάνα, κατα κύρη...", κληρονομικές ιδιότητες,στην νιοστή δύναμη... προσωπικά, δεν μ'ενοχλεί...και η έν λόγω και η ραχήλειος παραστάτις...μέσα σε τόση μαυρίλα, μια γερή δόση απο opera buffa, είναι μιά χαρά... το mega ενοχλείται, εμείς γιατί;

 9. alex23 avatar
  alex23 21/05/2015 11:34:19

  αν το δούμε όμως από μια άλλη σκοπιά, ο σύριζα πρώτη φορά δημόσια αφήνει να αιωρείται οτι ο κ.τσιπρας εχει σοβαρο προβλημα με αυτα που κανει μήπως ο κ.τσιπρας την άφησε απλά τόσο καιρό να σκαβει τον λακο της και τώρα που έχει ανάγκη την σιωπή της για το νέο μνημόνιο και τον παραδειγματισμο των υπολοιπων διαφωνουντων, την βγάζει στην σέντρα και την 'απειλεί' με αποπομπή από το κόμμα, κατι που αυτόματα θα την έθετε εκτός οργάνων και εκτός μελλοντικής διαδοχής καταστρέφοντας τους σχεδιασμούς της, αναγκαζοντας την ετσι να συνθηκολογησει ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.