14/07/2013 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάποιοι τρελάθηκαν, ακόμη και μέσα στη Νέα Δημοκρατία

Κάποιοι έχουν τρελαθεί τελείως, ακόμη και μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Αποκαλύπτουν συνομιλίες που δεν έγιναν ποτέ και παρουσιάζουν διακαείς πόθους ως δηλώσεις βουλευτών. Το ίδιο έγινε και με τη ΔΑΚΕ καθηγητών του νομού Ιωαννίνων, η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε ούτε λίγο ούτε πολύ γράφει ότι σε συνάντηση που είχαν με τους ντόπιους βουλευτές, η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου τους είπε ότι δεν θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. Ποιος, η εκπρόσωπος τύπου. Θα επρόκειτο για μείζον θέμα αν φυσικά ήταν αληθινό. Διότι η κ. Ασημακοπούλου έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Δεν ανέθεσα ποτέ και σε κανέναν το δικαίωμα να μιλάει εξ ονόματός μου. Και ούτε το επιτρέπω. Πόσο μάλλον όταν διαστρεβλώνονται οι θέσεις και οι απόψεις μου, τις οποίες έχω εκφράσει ξεκάθαρα και δημόσια. Ουδέποτε συζήτησα με τη ΔΑΚΕ Ιωαννίνων το θέμα του πολυνομοσχεδίου».

Με λίγα λόγια, κάποιοι έστησαν μια φανταστική ιστορία για να δημιουργήσουν πρόβλημα μέσα στη ΝΔ. Κι αυτοί οι κάποιοι υποτίθεται ότι ανήκουν στη ΔΑΚΕ. Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:

«Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Νομού Ιωαννίνων εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο της παιδείας.

Διαχωρίζουμε τη θέση μας και είμαστε πολιτικά απέναντι από την κυβέρνηση που υλοποιεί και εφαρμόζει αυτή την απάνθρωπη και ανάλγητη πολιτική.

Η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στην οικονομική εξαθλίωση εφαρμόζοντας την πιο βάρβαρη πολιτική που έχει εφαρμοστεί ποτέ στη χώρα.

Ως ΔΑΚΕ έχουμε εκφράσει και στο πρόσφατο παρελθόν την αντίθεσή μας στην πολιτική αυτή, που σε τελική ανάλυση δεν οδηγεί πουθενά.

Η πολιτική που εφαρμόζεται το μόνο που καταφέρνει είναι να οδηγεί μια ολόκληρη χώρα στον γκρεμό και στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας η οποία είναι κοινωνική μάστιγα και βραδυφλεγής βόμβα που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε κοινωνικής έκρηξη.

Έγκαιρα είχαμε ζητήσει συνάντηση με τους βουλευτές του νομού μας (τους κ.κ. Καλογιάννη Σ., Τασούλα Κ. και Ασημακοπούλου Α.) για να τους δηλώσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε την διαθεσιμότητα, τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και τις απολύσεις εκπαιδευτικών.

Στο αίτημά μας για συνάντηση ανταποκρίθηκε ο κ. Τασούλας και η κ. Ασημακοπούλου Α. και στη συνάντηση που είχαμε εκθέσαμε τις απόψεις μας.

Ο κ. Τασούλας μας ενημέρωσε ότι σε συνάντηση με τον υπουργό τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία διαθεσιμότητα –απόλυση εκπαιδευτικού.

Η κ. Ασημακοπούλου δεσμεύτηκε (παρουσία της εννεαμελούς διοικούσας επιτροπής) ότι δεν συμφωνεί με την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις καθηγητών και αν έρθει στη βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει κάτι τέτοιο θα το καταψηφίσει.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή της και θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα στη βουλή.

Οι βουλευτές είναι εντολοδόχοι των πολιτών και δεν έχουν κανένα μα κανένα δικαίωμα να εξαθλιώνουν τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Η διαθεσιμότητα- απόλυση των συναδέλφων μας χωρίς κριτήρια, σε ειδικότητες που έχουν υψηλή ζήτηση και απορρόφηση στην αγορά εργασίας, έχει και την παράμετρο στο να οδηγηθούν οι χιλιάδες μαθητές μας στην ιδιωτική εκπαίδευση, η οποία τρίβει από χαρά τα χέρια της για το ανεπάντεχο (;) δώρο της κυβέρνησης.

Ο χρόνος της κρίσης των πολιτών πλησιάζει και ο καταλογισμός των ευθυνών για τον τρόπο που πολιτεύτηκαν οι εκπρόσωποί μας και για την εμπιστοσύνη μας την οποία καταχράστηκαν θα είναι σκληρός, αλλά ήρθε η ώρα ο καθένας να κριθεί από τις πράξεις του και τον βαθμό αξιοπιστίας του.

Κλείνοντας τονίζουμε και υπενθυμίζουμε σε όσους το αγνοούν ότι οι ζωές μας και οι οικογένειές μας δεν είναι αριθμοί.

Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 14/07/2013 11:09:13

  "Η κ. Ασημακοπούλου δεσμεύτηκε (παρουσία της εννεαμελούς διοικούσας επιτροπής) ότι δεν συμφωνεί με την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις καθηγητών και αν έρθει στη βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει κάτι τέτοιο θα το καταψηφίσει."

  Από όσα παραπάνω αναγράφονται με το φτωχό μου μυαλό συμπεραίνω ότι από την μια υπήρχε(;) παλαιότερη συνάντηση από την άλλη η κα Ασημακοπολυλου στη δήλωση της μιλά για το πολυνομοσχέδιο.
  Επειδή δεν είμαστε παρόντες ή οι 9 λένε ψέματα ή κάποιοι άλλοι.
  Κανένας δεν μπορεί να παίζει με την υπόληψη κανενός. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει θεσμικός ρόλος εκπροσώπησης (συνδικαλιστικός και πολιτικός).
  Τα δικαστήρια με μηνύσεις μπορούν να λύσουν το ηθικό θέμα.
  Το κόμμα καλεί τους εμπλεκόμενους ακούει και διαγράφει λύνοντας το πολιτικό θέμα.
  Τόσο απλό.
  Γιατί διαφορετικά ή οι συνδικαλιστές ή οι πολιτικοί παίζουν πολιτικά παίγνια με τα ...κουκιά.

 2. ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ avatar
  ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ 14/07/2013 12:37:52

  Πότε έγινε αυτό και δεν το ξέρουμε;
  Πρώτη φορά το ακούμε...
  Αλλά και να είχε γίνει βρε ... "παλικάρια", τι σόι συνδικαλιστές είστε εσείς, που κάνετε ανθρωποθυσίες για την πλάκα σας;
  Δεν αντελήφθη κανείς από σας πόσο σοβαρό ήταν το ολίσθημά σας;
  Δε θέλω να σας πω άλλα γιατί θα εκτεθούμε δημοσίως...
  Αλλά αυτό δεν είναι συνδικαλισμός...

 3. tassos.κ avatar
  tassos.κ 14/07/2013 13:08:24

  Η κότα έκανε το αυγό, ή το αυγό την κότα. Εγώ πάντως πιστεύω ότι τα είπε αυτά η κυρία αλλά όταν ξανασκέφτηκε καλά αυτά που είπε, βρήκε τον εύκολο τρόπο της διάψευσης. Τι πιο θαρραλέο να πεί : Ναι το είπα , αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω". Αυτή για μένα είναι πολιτική άβουλων και "μικρών" ανθρώπων, ανίκανων να διαχειριστούν τις τύχες μας.

  • ΑπυθιΑ avatar
   ΑπυθιΑ @ tassos.κ 14/07/2013 23:06:36

   ...Σκληρός! Οι ήρωες, σχεδόν ποτέ δε γίνονται πολιτικοί.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ ΑπυθιΑ 14/07/2013 23:20:41

    Χρειάζεται αλήθεια, ηρωισμός ή ελάχιστο πολιτικό θάρρος,
    για να παραδεχτεί ένας βουλευτής,
    ότι υποσχέθηκε κάτι, αλλά ότι,
    δεν μπορεί τελικά να το πραγματοποιήσει ;

 4. galis avatar
  galis 14/07/2013 14:33:08

  Η ΔΑΚΕ θα έπρεπε να προσπαθεί να στηρίξει τους δεξιούς καθηγητές που βρίσκονται υπό διωγμό από το αριστερό κατεστημένο της εκπαίδευσης. Αντί αυτού έχει υποταχθεί πλήρως. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 5. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 14/07/2013 14:52:35

  Ειλικρινά θα ήθελα να τους πιστέψω και τους δύο! Ου δύναμαι όμως, γιατί ούτε οι συνδικαλιστές είναι αυτοί που ήταν κάποτε, ούτε οι πολιτικοί είναι αυτοί που ήταν κάποτε! Τα χρόνια της αθωότητας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και για τους δύο. Απογοήτευση!!!

 6. firiki2010 avatar
  firiki2010 14/07/2013 14:55:14

  "...Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή".
  Ας μην κοροϊδευόμαστε! Αυτή είναι η ουσία της όλης αντίδρασης. Να μην αλλάξει τίποτα! Ολα είναι καλώς καμωμένα. Είναι εξαιρετικά περίεργο πάντως που ενώ όλα είναι καλώς καμωμένα και κανείς δεν ανέχεται να πειραχθεί ο ίδιος, όλοι θέλουν να πειραχθούν κάποιοι άλλοι !

  • johnie xl avatar
   johnie xl @ firiki2010 14/07/2013 17:07:27

   Περίεργη η άποψή σου firiki2010.Δηλαδή η μόνη αλλαγή που μπορεί να γίνει είναι η απόλυση εκπαιδευτικού ή άλλου εργαζόμενου?Λυπάμαι ειλικρινά που διαπιστώνω ότι όλο και πιο πολλοί πολίτες προσθέτουν το λιθαράκι τους (με τον τρόπο του ο καθένας ) στην πραγμάτωση οριζόντιων απολύσεων.

   • Χαιρετώ! avatar
    Χαιρετώ! @ johnie xl 14/07/2013 19:37:06

    Ποια η διαφορά της "πραγμάτωσης" από την "πραγματοποίηση";

    Ότι το δεύτερο "ακούγεται"... αριστερόστροφο;

    Όμως, ένας δεξιός που... θέλει να ακούγεται αριστερός, τι είναι;

 7. Σκεπτόμενος avatar
  Σκεπτόμενος 14/07/2013 16:56:34

  Ο συνδικαλισμός πρέπει να εφαρμόζει το Νόμο στα μέλη του.Αλήθεια? τι έκανε η ΔΑΚΕ καθηγητών στη υπόθεση με την παραπαιδία όταν συνάδελφοί των έκαναν ιδιαίτερα μαθήματα ,άκουσον-άκουσον, στους μαθητές των?Τήποτα,απλά επειδή και αυτοί παρ"οτι συνδικαλιστές έαναν ιδιαίτερα μαθήατα. Εμέμα μου λείπουν κάτι χιλιέδεςΕΥΡΩ για τιςσπουδέςτων παιδιών μου.Για μένα η θέση τους είναι στο ΣΥΡΙΖΑ, καθότι εκεί είναι μαζεμένοι όλοι οι βολεμένοι του συστήματος

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Σκεπτόμενος 14/07/2013 22:19:32

   "Για μένα η θέση τους είναι στο ΣΥΡΙΖΑ,..."
   Καθ' έξιν ή κατ' επάγγελμα, ταξιθέτης, @Σκεπτόμενε ;

 8. Νικόλαος avatar
  Νικόλαος 14/07/2013 18:08:01

  To γεγονός ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα καθηγητές προσληφθέντες μέσω γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ το θεωρείτε λογικό;;
  Να γνωρίζετε επίσης πως οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν προσληφθεί με κανενός είδους πολιτικό μέσο. Άλλο βάζω τάξη στην παιδεία και άλλο παίρνω κεφάλια αδιακρίτως.
  Μήπως ενθυμήστε τα γεγονότα με τους υπάλληλους της Βουλής;;
  Αλλά τι λέω ο φτωχός;;; Πόσο αμείβονται στο ΤΧΣ;;; Ποιος ορίστηκε εκπρόσωπος στην Παγκόσμια Τράπεζα;;; Πόσο αμείβεται ένας εκπαιδευτικός;;;
  Επίσης καλό είναι να πληροφορηθείτε τις παλινωδίες των εκάστοτε υπουργών παιδείας σε διάφορα θέματα, με αποτέλεσμα όλοι να δείχνετε με το δάχτυλο τους εκπαιδευτικούς, παραβλέποντας ποιοι δημιούργησαν τα διάφορα προβλήματα με τις αποφάσεις που υπέγραφαν

 9. Νικόλαος avatar
  Νικόλαος 14/07/2013 18:58:00

  Έχω μία απορία. Γιατί όλοι αυτοί που κατακεραυνώνουν τα ιδιαίτερα και όσους διορισμένους εκπαιδευτικούς ασχολούνται με αυτά ( ο νόμος εξ άλλου τα απαγορεύει κατηγορηματικά) στέλνουν τα παιδιά τους σε αυτούς και όχι σε αδιόριστους καθηγητές;;; Τα ίδια πανεπιστήμια δεν έχουν τελειώσει όλοι;; Κάθε απάντηση δεκτή φτάνει να είναι τεκμηριωμένη.

  • Σκεπτόμενος avatar
   Σκεπτόμενος @ Νικόλαος 15/07/2013 00:06:32

   Καλά κύριε που ζεις εσύ;

   • Νικόλαος avatar
    Νικόλαος @ Σκεπτόμενος 15/07/2013 07:58:09

    Αν έχεις μια απάντηση στην ερώτηση μου ευχαρίστως να την διαβάσω, εάν όχι δεν πειράζει.

 10. Χαιρετώ! avatar
  Χαιρετώ! 14/07/2013 21:43:32

  Βρήκαμε τον μπελά μας με αυτήν, την βαφτισιμιά Κων/νου Γλίξμπουργκ, ως εκπρόσωπο. Η ανακοίνωση ΔΑΚΕ και η απάντησή της δείχνουν ότι, δεν έχει δίκιο 100%.

  Πρώτα απ' όλα, η ΔΑΚΕ μιλάει για ΕΝΝΕΑ αυτήκοους μάρτυρες. Όχι έναν και δυο.
  Τι θα κάνει, αν βγάλουν αύριο και άλλη ανακοίνωση με τις υπογραφές τους από κάτω;

  Μάλλον, γι' αυτό και η απάντηση της Α.Μ.Α. είναι διφορούμενη, ή επιδέχεται πολλαπλών αναγνώσεων:

  «Δεν ανέθεσα ποτέ και σε κανέναν το δικαίωμα να μιλάει εξ ονόματός μου. Και ούτε το επιτρέπω." = Μίλησα, αλλά δεν τους εξουσιοδότησα να πουν δημόσια τι συζητήσαμε. Δέχθηκα ανάγωγο χτύπημα ("κάτω από τη μέση", που λένε και τα ΜΜΕ)

  "Πόσο μάλλον όταν διαστρεβλώνονται οι θέσεις και οι απόψεις μου, τις οποίες έχω εκφράσει ξεκάθαρα και δημόσια" = Αποφεύγει να τις πει, δίνοντας παραπομπή τού πότε και πού μίλησε γι' αυτές.

  "Ουδέποτε συζήτησα με τη ΔΑΚΕ Ιωαννίνων το θέμα του πολυνομοσχεδίου» = Για άλλα συζητήσανε, δηλαδή. Για ποια, όμως, δε μας λέει. Πάντως, αυτή είναι μια ΞΕΚΑΘΑΡΗ απάντηση, που κατηγορεί, όμως, ευθέως, την ΔΑΚΕ για κατασκευή ΨΕΥΔΩΝ ειδήσεων και, μάλιστα, κατά της εκπροσώπου τύπου του κόμματος!

  Αυτά κάνουν ζημιά, αν παραμείνουν έτσι θολά και αμφιλεγόμενα. "Μαγκιά" κομματικής ΕΥΘΥΝΗΣ του Φάκτορα που το ανέδειξε, πάντως. Μπράβο!

 11. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 14/07/2013 22:12:50

  Φαγωθήκανε πια και στο τέλος θα τηνε φάτε την έρμη νεόκοπη, άπειρη εκπρόσωπο! Πάνω που έχει αρχίσει να μας διασκεδάζει, μετά την πρώτη έκπληξη, με αυτό το ύφος της υστερικής παντογνώστριας που δεν ανέχεται καμία αντίρρηση επί των λεγομένων και των απόψεών της. Εγώ πάντως τη συγχωρώ, είναι σίγουρο οτι κι αν είπε μια κουβέντα .....παραπάνω, αποκλείεται να την εννοεί. Μάλλον δεν θα κατάλαβε τι είπε ακριβώς.

  • ΑπυθιΑ avatar
   ΑπυθιΑ @ ΑπυθιΑ 14/07/2013 23:29:15

   @Φωτεινή : Πολύ αγαπητή μου Φωτεινή, είναι εξόχως διασκεδαστικοί και οι παλαιοί και οι νέοι. Προτιμώ φυσικά τους νέους, για όσο καταφέρνουν να με .....εκπλήσσουν με την αταλαντοσύνη τους, πριν καταντήσουν κακέκτυπα των έμπειρων προκατόχων τους, των διαστροφέων της αλήθειας. Δυστυχώςόμως, αντιγράφουν ταχύτατα τα ελαττώματα των προηγούμενων και καταφέρνουν να...παλιώσουν, μετά από μόλις 10 εμφανίσεις στα ΜΜΕ !! Υ.Γ : Βρίσκομαι στον παράδεισο της Λευκάδας και εξ΄αυτού αισθάνομαι (μερικώς), ευτυχής! Εύχομαι να περάσατε κι εσείς, μιάν ευχάριστη ημέρα.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ ΑπυθιΑ 15/07/2013 13:43:29

    Πανέμορφο νησί! ῎Εχω οἰκογενειακύς δεμούς μέ τήν Κέρκυρα.

    Πρός τό παρόν, ἀπολαμβάνω τόν Βελγικό ζεστό ἥλιο, ἀργότερα τόν καυτό Κρητικό ἥλιο.

    Καλή σας μέρα. :D

 12. roadrunner avatar
  roadrunner 14/07/2013 22:13:13

  "...δεσμεύτηκε ότι ....αν έρθει στη βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει κάτι τέτοιο θα το καταψηφίσει....".
  Που μάλλον σημαίνει, ότι είχε αρκετούς λόγους να πιστεύει πριν λίγο καιρό,
  ότι ΔΕΝ θα υπάρξει τέτοιο νομοσχέδιο...πλην όμως, υπήρξε τελικά ..

 13. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 14/07/2013 22:29:44

  ". . .την έρμη νεόκοπη, άπειρη εκπρόσωπο! "

  ᾿Αγαπητή ΑπυθιΑ,

  ᾿Επιτέλους διαλέξτε: νέα πρόσωπα στήν πολιτική ἤ παλιές καραβάνες; Δέν μπορεῖτε καί μέ τόν ἀστυφύλακα καί μέν τόν χωροφύλακα. :D

  ᾿Ελπίζω νά εἴχατε καλό καί δροσερό ΣΚ.

 14. Νικόλαος avatar
  Νικόλαος 14/07/2013 22:34:30

  h**p://www.skai.gr/player/TV/?mmid=241351
  Ίσως για τον λόγο αυτό ήταν απόλυτη το πρωί στο Γ. Αυτιά.

 15. GO avatar
  GO 15/07/2013 07:53:00

  Τίθεται ένα μεγάλο θέμα ηθικής τάξεως.
  Περιμένω να ακούσω από τους βουλευτές που είχαν την οποιανδήποτε σχέση εργασίας στο Δημόσιο, που καθ’ οιονδήποτε τρόπο μισθοδοτούνταν από το Δημόσιο και υπηρετούν, τώρα, βουλευτική θητεία (για να επανέλθουν, κάποτε, στην παλιά τους θέση) και πρόκειται να ψηφίσουν “διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απόλυση”, ότι θα ΑΥΤΟΔΙΑΤΕΘΟΥΝ.
  Πρώτοι αυτοί να δώσουν το παράδειγμα. Πρώτοι αυτοί πρέπει να μπουν στην διαδικασία “διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απόλυση”.
  Αν δεν το πράξουν, δεν έχουν το ηθικό ανάστημα να το ψηφίσουν.
  Με δεδομένο ότι έχουν τεθεί ποσοτικά κριτήρια -συγκεκριμένος αριθμός διαθεσιμοτήτων- έστω και ένας τέτοιος βουλευτής να υπάρχει, θα απαλλάξει έναν απλό μισθωτό υπάλληλο από την καταστροφή του.
  Παρακαλώ το ANTINEWS να κάνει την σχετική έρευνα και να αποκαλύψει πόσοι και ποιοι είναι αυτοί οι βουλευτές.
  Από τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον Ε. Βενιζέλο, αιτούμαι να αξιώσουν την πράξη αυτή από τους βουλευτές των κομμάτων τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.