05/07/2010 15:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάποιοι εξακολουθούν και είναι μακρυά νυχτωμένοι στη Νέα Δημοκρατία

Λάβαμε για πολλοστή φορά μια ανακοίνωση Τύπου της Γραμματέως Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτού Σερρών Μαρίας Κόλλια και της αναπληρώτριάς της Τέτας Διαμαντοπούλου (γιατί άραγε πρέπει να πληροφορηθούμε ότι η κ. Κόλλια έχει αναπληρώτρια; )

Η νέα ανακοίνωση γράφει:

«Στο πλαίσιο λειτουργίας της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης διαπιστώνουμε καθημερινά ότι διογκώνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Όλο και περισσότεροι Έλληνες φτωχαίνουν. Τα παιδιά, οι συνταξιούχοι, οι ηλικιωμένοι, οι πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, οι άστεγοι και οι άνεργες γυναίκες αποτελούν τις ομάδες υψηλού κινδύνου φτώχειας.Σύμφωνα με τις μελέτες του Ινστιτούτου Κοινωνικής Πολιτικής του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, το 2010 στην Ελλάδα:

-43,9% των Ελλήνων με δυσκολία πληρώνουν τους λογαριασμούς του νοικοκυριού τους.

-30,2% ανησυχούν ότι δε θα είναι σε θέση σε ένα χρόνο να πληρώσουν το ενοίκιο ή το δάνειό τους.

-24% αδυνατούν πλήρως να πληρώσουν λογαριασμούς

-27% αδυνατούν να καλύψουν έκτακτες ανάγκες.Κυρίως και ιδιαίτερα, όμως, απασχολεί τη Γραμματεία μας η “Παιδική Φτώχεια”. Και αυτό γιατί 450.000 παιδιά στην Πατρίδα μας αντιμετωπίζουν συνθήκες φτώχειας.

Φτωχά θεωρούνται τα παιδιά ηλικίας 0 – 17 ετών που διαβιούν σε νοικοκυριά των οποίων το διαθέσιμο εισόδημα είναι μικρότερο του 60% του διαμέσου εισοδήματος της χώρας.

Μέχρι σήμερα η καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας δεν έχει αποτελέσει στόχο της κοινωνικής πολιτικής στη χώρα μας.Η Γραμματεία Κοινωνικής  Συνοχής και Αλληλεγγύης ασχολείται συστηματικά με τα λυπηρά αυτά δεδομένα, προσεγγίζοντας όλες τις  πληθυσμιακές ομάδες, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της φτώχειας».

Μας λέει δηλαδή η ανακοίνωση αυτά που γνωρίζουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι όχι μόνο από την καθημερινή ζωή μας, αλλά και από τα σχετικά δημοσιεύματα.

Η εν λόγω γραμματεία της ΝΔ, όπως και οι άλλες,  πρέπει να σταματήσουν να αναπαράγουν δημοσιεύματα του Τύπου και να τα παρουσιάζουν ως δικές τους ανακοινώσεις.

Κι αυτό που πρέπει να κάνουν επειγόντως είναι να προτείνουν ΛΥΣΕΙΣ. Βαρεθήκαμε τις διαπιστώσεις και τα παχιά λόγια.

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Misha avatar
  Misha 05/07/2010 15:33:52

  H NΔ θα στηρίξει τα συσσίτια της Εκκλησίας στα πλαίσια της τήρησης του μνημονίου, τιμώντας έτσι την υπογραφή της χώρας.
  Άλλες λύσεις δεν τους επιτρέπεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες να έχουν.
  Μια ματιά σε Ρουμανία, Ουγγαρία,.Λεττονία, Γαλλία,Πορτογαλία,Μ. Βρεττανία πείθει και τον πιο δύσπιστο για την υφή και το περιεχόμενων των πολιτικών του «Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος»

 2. donaE avatar
  donaE 05/07/2010 15:41:45

  Στον κυκλο τους μπορει τωρα να τα μαΘαινουν και να τους εχουν κανει εντυπωση...

 3. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 05/07/2010 16:00:33

  'Κι αυτό που πρέπει να κάνουν επειγόντως είναι να προτείνουν ΛΥΣΕΙΣ.'

  Δεν μπορούν να προτείνουν λύσεις. Για πολλά χρόνια ήταν κι αυτοί μέρος του προβλήματος. Δεν είχαν βέβαια ως στόχο την υποδούλωση της χώρας όπως το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν έκαναν και τίποτα για να τη σταματήσουν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως η προσπάθεια προσέγγισης της Ρωσίας από τον Καραμανλή. Η αναγέννηση της ΝΔ, αν υπάρξει, θα κρατήσει χρόνια. Ο Σαμαράς μάλλον θέλει, δηλαδή είναι ειλικρινής, αλλά αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν ούτε εύκολα ούτε γρήγορα. Αλήθεια, πόσοι άραγε από τη νεολαία της ΝΔ συμμερίζονται τις ιδέες του; Πόσοι καταλαβαίνουν τη σύνδεση της οικονομικής ανάπτυξης με την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη και την εθνική ανεξαρτησία; Πόσοι κατανοούν ότι δεν μπορείς να χάνεις διαρκώς τη γεωπολιτική σου ισχύ και ταυτόχρονα να μπορείς να ελέγχεις ο ίδιος την οικονομία σου; Ή να είσαι παραγωγικός την ίδια ώρα που η κοινωνία σου διαλύεται σε ομάδες αντικρούομενων συμφερόντων και βυθίζεται στον ατομικισμό και την αποβλάκωση των ΜΜΕ; Πώς θα προωθήσει η ΝΔ λύσεις εξόδου από το τούνελ στο οποίο θα είμαστε για πολλά χρόνια όταν δεν υπάρχει πίσω της επαρκές κοινωνικό υπόβαθρο που να υποψιάζεται έστω την ουσία του προβλήματος ώστε να στηρίξει αυτές τις λύσεις; Ο Φάκτορας είναι από τους ελάχιστους που προσπαθεί να κάνει κάτι για αυτό. Αλλά η κατάσταση πνευματικής δηλητηρίασης του ελληνικού λαού έχει κρατήσει δεκαετίες και ανάλογα μακροχρόνιες και δραματικές θα είναι και οι συνέπειές της.

  • Pankalos avatar
   Pankalos @ Δημήτρης 05/07/2010 16:41:03

   "Πώς θα προωθήσει η ΝΔ λύσεις εξόδου από το τούνελ στο οποίο θα είμαστε για πολλά χρόνια όταν δεν υπάρχει πίσω της επαρκές κοινωνικό υπόβαθρο που να υποψιάζεται έστω την ουσία του προβλήματος ώστε να στηρίξει αυτές τις λύσεις;"

   Πολύ σωστή τοποθέτηση, και από τις λίγες φορές που ακούγεται στα σχόλια του site (από τα άρθρα έχει ακουστεί αρκετές φορές). Το πρόβλημα και το μεγάλο στοίχημα είναι ακριβώς αυτό: Πώς θα αλλάξει η κουλτούρα και ο τρόπος σκέψης της ΝΔ; Γιατί, αν δεν γίνει κάτι σύντομα στη ΝΔ όχι μόνο το πατατράκ στις επερχόμενες εκλογές είναι αναπόφευκτο (η πασοκική προπαγάνδα καλά κρατεί και το πράσινο το ψέμα το τρώει ο Έλληνας), αλλά θα χαθεί και η μοναδική ευκαιρία που έχει να ανακάμψει ο τόπος την τελευταία 40ετία. Ο Σαμαράς έδωσε το (σωστό) ιδεολογικό στίγμα, χάραξε σαφέστατη πορεία, όμως οι υπόλοιποι τι κάνουν; Πήρανε πρέφα; Έχουνε καταλάβει τι ευθύνη φέρουν τα ίδια τα κομματικά στελέχη; Έχουν κοιταχτεί στον καθρέφτη να δουν αν είναι μέρος του προβλήματος;

   • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ @ Pankalos 05/07/2010 19:57:02

    Η πολιτική κουλτούρα και ο τρόπος σκέψης ενός μεγάλου κόμματος δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη αλλά οι καιροί δεν περιμένουν και ο Αντώνης δεν έχει το περιθώριο να αργήσει ούτε ώρα. Μοιάζει να το έχει καταλάβει ο ίδιος, δεν ξέρω όμως για τους γύρω του. Το επιτελείο του παραμένει αδύναμο, πλην λίγων εξαιρέσεων..

 4. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 05/07/2010 17:24:40

  Πρώτον τα Δελτία Τύπου δεν θα πρέπει να είναι μακροσκελή, επειδή μόνον τις πρώτες αράδες -αντε παραγράφους- διαβάζει κανείς.

  Δεύτερον πρεπει να είναι απλά -όχι απλοϊκά- δηλ.να αναφέρουν ότι αυτό κι αυτό συμβαίνει, με δυό λέξεις.

  Τρίτον αριθμοί και ποσοτικά στοιχεία δεν συγκρατούνται από τον αναγνώστη παρά μόνον αν είναι ένα-δύο και πολύ εμφατικά.

  Κι άλλα πολλά, θα μπορούσε να πεί κανείς συμβουλευτικά, γι΄αυτά που γράφουν τα Δ.Τ. των γραμματειών της ΝΔ. Το κυριότερο είναι ότικάποιος θα πρέπει να τους μάθει ότι είδηση είναι κάτι το οποίο δεν ξέρει κάποιος και είναι ευκαιρία να το μάθει, αλλά να παραμείνει και στη σκέψη του.

  Πολύ καλή η ανάρτησή σου Επιδέξειε Δεξιέ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 05/07/2010 18:42:37

   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ,

   Αν συνεχίσεις έτσι, βλέπω να σε καλούν για σεμινάρια επικοινωνίας!
   Και αυτά που γράφεις σήμερα, αν διαβάσουν, κερδισμένοι θα βγούν.

   Συμφωνώ απολύτως.

   Υ.Γ. Είναι τόσο δύσκολο να φωνάξουν δυο-τρείς ειδικούς να τους ανοίξουν τα μάτια; Είναι δυνατόν στην εποχή της επικοινωνίας, να βγάζουν τόσο άνευρες ανακοινώσεις;

 5. πρασινάλογα avatar
  πρασινάλογα 05/07/2010 17:47:15

  Φοβάμαι ότι εδώ και χρόνια ο μέσος νεοδημοκράτης βουλευτής δεν έχει ιδέα τι είναι το πολιτικό marketing, το πμπερδεύουν με την προκελογική διαφήμιση.
  Φαντάσου νιονιό, έρχονται από άλλη εποχή, κάτι σε δεκαετία του 70, και άν.
  Έτσι τουλάχιστον ήταν επί Κ.Κ. ελπίζω να μην συνεχιστεί και επί Σαμαρά αυτό το θέμα.
  Δεν μπορείς να πολεμήσεις σύγχρονους πολέμους με απαρχαιωμένα όπλα.
  Εάν οι στρατώτες σου δεν ξέρουν αυτό το είδος πολέμου είτε τους αλλάζεις αμέσως είτε χάνεις και τον επόμενο πόλεμο (μέχρι κάποια στιγμή να καταλάβεις τί πραγματικά συμβαίνει).

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ πρασινάλογα 05/07/2010 19:53:16

   Ούτε από επικοινωνιακούς πολέμους ξέρουν στη ΝΔ, ούτε από μάχη ιδεών και παραγωγή πολιτικής, ούτε από σύγχρονη τεχνολογία και ίντερνετ. Ένας Σαμαράς δεν φέρνει από μόνος του την άνοιξη και πιστεύω πως οι δομές αυτού του κόμματος είναι τόσο απαρχαιωμένες που δεν αρκούν οι καλές προθέσεις του Αντώνη φοβάμαι..

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ ΓΙΑΝΝΗΣ 05/07/2010 21:45:24

    μετά την εκλογή Σαμαρά έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στη δομή αλλά και στο έμψυχο δυναμικό της ΝΔ. Μπήκαν στις οργανώσεις της πολλοί νέοι και μορφωμένοι στους οποίους βασίζονται οι ελπίδες για ουσιαστική παρέμβαση στην πολιτική. Χρειάζεται όμως χρόνος, προκειμένου η παρουσία τους να απορροφηθεί ομαλά και να αρχίσουν να αποδίδουν.

 6. victoria avatar
  victoria 05/07/2010 21:17:09

  Ευχαριστώ επιδέξιε δεξιέ, έλεγα μήπως είμαι εγώ η τρελή... http://www.antinews.gr/?p=52001 τα είπαμε και για την ανακοίνωση της ίδιας γραμματείας για το ασφαλιστικό...

 7. ΣΑΒΒΑΣ avatar
  ΣΑΒΒΑΣ 06/07/2010 12:06:24

  Oί νεοδημοκράτες πολιτικοί εκτός που είναι εκτός τόπου και χρόνου, είναι και μπουνταλάδες. Δεν έχουν στοιχειώδεις γνώσεις οικονομίας. Εάν είχαν θα είχαν λάβει μέτρα από την πρώτη μέρα, αφού έκαναν απογραφή και είδαν ότι το κράτος πάει στον γκρεμό. Αντί αυτού συνέχισαν την πολιτική των προκατόχων τους. Σήμερα τα βλέπουμε και πάλι δεν γίνεται τίποτα. Αντί να υπάρξει άμεση μείωση του κράτους και των ελλειμμάτων και να σχεδιαστεί η ανάπτυξη αυτού του κράτους (Τουρισμός, γεωργία , κτηνοτροφία, αλιεία, ελαφρά βιομηχανία) έχουν τσακίσει του πολίτες στην φορολογία. Να γίνει έλεγχος και οι κλέφτες και οι φοροδιαφεύγοντες να πάνε φυλακή, αλλά μην τσακίζεις τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.